Gazele lacrimogene de vineri noapte pot aduce azi de două ori mai mulți oameni în stradă!

Violența este ultimul refugiu al incompetenței, vorba lui Isaac Asimov. Ne-am întors în anii 90!

sâmbătă, 11 august 2018, 9:39

Câțiva tineri, care n-au apucat demonstrațiile de dinainte și de după Revoluția din 1989, au fugit spre Buzești și m-au sunat de acolo.

”Ne-au ajuns gazele și aici, ajunsesem până la clinica Regina Maria!”, povestesc ei, șocați.

A fost o noapte cruntă în București, o noapte în care jandarmeria a făcut o demonstrație de forță fără precedent și fără sens.

Aseară, puțin după ora 23, uniformele voiau să golească Piața Victoriei!

De ce?! Voiau să pună panseluțe sau ce?

Oamenii ar fi plecat oricum în două ore, totul se golea sau rămâneau câteva mii, mult mai ușor de dispersat.

Să pătrunzi cu forța între zeci de mii de oameni, care deja sunt furioși, gazați și uzi, dar nu atacă sediul Guvernului și nu periclitează pe nimeni, e chiar împotriva propriilor proceduri ale forțelor de ordine!

Să riști inutil ca oamenii tăi să fie izolați și loviți nu are nici o logică.

De ce au făcut asta?

E de înțeles că au ripostat când s-a aruncat în ei, când s-au forțat gardurile, dar acum nu mai era cazul!

Ca ziarist, am reflectat întotdeauna procesul de modernizare al jandarmeriei.

Tocmai pentru că meseria de jurnalist sportiv m-a pus în situația de a-i vedea la lucru.

80.000 de oameni, în marea lor majoritate pașnici, au protestat aseară în Piața Victoriei

Tocmai pentru că uneori am fost bătut, la grămadă, de jandarmi, în anii 90, împreună cu galeriile de fotbal.

Așa am putut face diferența și am sesizat creșterea calității muncii lor, în ultimele decenii.

Ieri însă, ei s-au întors la tacticile provocatoare de acum aproape 30 de ani!

Sau, într-un fel, au fost chiar mai rău decât predecesorii lor, pe care populația îi detesta.

Cine îi mai ține minte pe scutierii de dinainte de 1989 știe că au existat meciuri de fotbal în care lumea zvârlea cu bulgări de zăpadă în ei.

Dar până și scutierii din comunism nu se apucau să meargă în tribună și să-i ia la bătaie pe cei care aruncau cu bulgări!

Și era în plină dictatură. Uslașii puneau scutul, eschivau, așteptau să treacă furia mulțimii.

De la comunicatul de ieri de la prânz, care s-a dorit ferm și a fost doar amenințător, și până la afișarea și folosirea tunurilor cu apă, jandarmii s-au purtat atipic pentru ceea ce au încercat în ultimii ani.

De parcă acest guvern incompetent i-a îndârjit și virusat pe jandarmi.

În loc să-i izoleze pe agresori, ei au răspuns, fără discernământ, agresând mulțimea.

Când huliganii dau cu pietre dinspre magazinul Orange, ce sens are ca tu, jandarmerie, să arunci cu gaze lacrimogene în colțul dinspre Antipa?!

Răul este făcut.

Ceea ce au obținut este că o nouă generație a primit botezul gazelor lacrimogene, așa cum s-a întâmplat cu generațiile de după Revoluție.

Da, ați învățat și voi, cei care aveți 16, 20 sau 30 de ani, că răzbunarea și prostia vă ajung precum gazele lacrimogene, oriunde ați fugi.

Pe 21 noaptea, numai demenții loiali lui Ceaușescu mai credeau că pot stăvili țara.

Cu Timișoara deja eliberată, cu alte orașe în stradă și cu Bucureștiul care plângea de furie în toate cartierele, era limpede că mulțimea nu va ceda.

La fel se va întâmpla, nu neapărat la scara revoluției, în perioada următoare.

Copiii, bătrînii și tinerii au ajuns acasă azi-noapte.

S-au spălat pe ochi, au aruncat hainele care le put a gaze la spălat și azi vor reveni. Îi vor însoți și familiile care astăzi au tremurat pentru ei.

Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă.

Comentarii (170)Adaugă comentariu

Alexandru Dumitrescu  •  11 august 2018, 13:58

Domnule Tolontan, "putin după ora 23.00" reprezinta exact încălcarea legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice care prevede la art.2 ca ora limita de desfășurare este 23.00. Așadar, tinerilor care v-au sunat trebuia sa lr spuneti sa mearga acasa ca sa respecte legislația în vigoare. Sunt convins ca nu promovați manifestările anarhice respectării legii, ca orice bun roman. In concluzie, tot articolul dumneavoastra pleaca de la o premisă greșită. Cu stima, Alexandru Dumitreacu

dacu  •  11 august 2018, 13:59

tolo peseara jamdarmeria o sa aduca alte femei jandarm .Du te impreuna cuprietenii tai si bateri le bine dupa aceea scrieti articole despre democratie ,viitor ,viziune si pupincurism

dacu  •  11 august 2018, 14:02

era sa uit . Vino impreuna cu prietenii tai liiceanu raraes bogdan gusa barbatii adevarati plini de viziune despre viitorul ROMANIEI

Gigi  •  11 august 2018, 14:10

Dle Tolontan articolul este unul provocator si totoadata manipulant prin modul in care justificati si aparati apucaturile anarhiste ale unor "protestatari". Regimurile democratice nu se schimba dupa bunul gust al unor indivizi discretionari, si cu siguranta nu prin violenta. Ele se schimba prin vot majoritar si nu din cauza pornirilor animalice ale unor brute. Or fi cei care formeaza electoratul psd prosti, dar sunt multi. Si ghiciti ceva? Democratia se bazeaza pe principiul majoritatii. Sunt acuze ca Jandarmeria a folosit abuziv forta impotriva femeilor, copiilor si batranilor. Dar ma intreb ce parinte isi duce copiii la protest. Ce ar avea de invatat de acolo? Poate doar lectii de integrare europeana, gen ue psd.(vezi fiica lui V Alexandrescu)Nu cumva vorbim de niste parinti iresponsabili sau poate mai rau de niste parinti meschini care se folosesc de ei drept scut uman? Ce batran sau femeie sta in preajma celor care injura sau produc violente? Cand participi la proteste (si mai ales la unul care se anunta cu violente) trebuie sa iti asumi si posiblitatea de a fi victima colaterala. Este Jamdarmeria rea? Desigur, dar este un rau nececar care apara atat democratia,statul si institutiile sale precum si cetatenii. Faptul ca in instituiile statului sunt niste personaje vremelnice, nu insemna ca Jandarmeria apara acele persoane. Ei apara institutia in sine, in cazul asta Guvernul. Inseamna ca apara ordinea si linistea publica, uneori folosindu-se si de mijloace violente legale(poate ati auzit de violenta legitima a statului).In final vreau sa va spun ca ma dezamagiti profund. Sunteti departe de ziaristul echilibrat si echidistant pe care il stiam. Sunteti partizan si cred ca nimic nu e mai rau pentru cititori decat un ziarist partizan. Ati intrat in grupul "select" al lui Bot, Tapalaga, Dogioiu, M Marian, Turturica, Cartianu. Aveti o retorica identica. Pt tot ce se intampla in tara de vina sunt Dragnea si Dancila.

Cristian  •  11 august 2018, 14:12

Eu cred că și unele din articolele tale ar trebui moderate. Dat fiind că deja moderați comentarii care nu conțin limbaj vulgar, instigare la violenta, etc.

Qcd  •  11 august 2018, 14:14

Am fost aseara in piata, am facut 3000 km din Glasgow sa ajung la proteste. Tuturor postacilor pesedisti care au sursa antenele: am fost in linia intai, si am vazut golanii pusi pe scandal. Daca jandarmeria voia sa-i neutralizeze, puteau sa-i salte lejer, erau acolo grupati. De ce au aruncat ploaie de grenade cu gaze si tun cu apa pe oamenii care nu au avut nimic agresiv ? Jandarmeria a aratat aseara CA sunt sclavii guvernului si si lui Dragnea. Rusine ! De 1000 de ori rusine Jandarmeriei romane. Mi-am rupt din timpul meu liber sa protestez inclusiv pentru drepturile jandarmilor la un trai intr-o tara normala. Mi-au aratat cam cat gandesc si Mai ales ce isi doresc pentru viitor. Si totusi Romania nu va muri!

Dinu  •  11 august 2018, 14:18

Jalnice comentarii…

Roxana  •  11 august 2018, 14:23

E trist sa vad ca de la ceasca incoace lupul si.a schimbat de atatea ori parul si naravul ba . Si culmea...tot oile behaie a nemultumire dupa ce isi aleg singuri traiectoria spre stana. Fratilor, wake up! Totul e moderat, ca si intr.un post de radio ...pana in cele mai mici detalii. Singura diferenta o face VOTUL. Doar ca acolo ajung sacosarii mituiti de aceiasi Prosti si Saraci cu Duhul care fac legea in tara asta dintotdeauna. Am invatat doar in violenta sa fim.uniti. Si ne dezbinam lejer cand vine vorba de unicitatea foecaruia pe acest pamant. Suntem uniti in prostie. Ca atunci cand trebuie facut ceva corect , ne retragem pe.motiv ca "oricum rezultatele sunt masluite" sau alte de genul. Dar hai sa votam toti astia iesiti in strada atunci cand trebuie si sa mai facem si atunci un protest ca sa subliniem vizibil cati am fost de fapt...si dupa aceea sa traga fiecare o concluzie. Degeaba lasam alegatorii sa puna o mascota la conducere si dupa aia sa ripostam pt ca am ales sa fim comozi in fotoliul de acasa.... Ce se intampla acum e trezirea la realitate a unora dintre noi carora la un moment dat au ales sa ii lase pe altii sa aleaga pentru ei...din pura comoditate. Cum nu ne mai convine ceva hai sa ripostam...de ce? ...Am invatat doar sa detronam niste alegeri facute ...doar pentru ca nu ne.au convenit consecintele...pentru ca romanul nu gandeste pe termen lung...si e deschis spre orice fel de schimbare periodic....dar nu se poate doar cand vrei tu, draga romanule! Pentru asta exista legi...pentru ei si pentru noi...dar nimeni nu le citeste nu le cunoaste...de asta ne calcam in picioare si nepasarea devine omniprezenta pana la urmatorul soc financiar... pentru ca numai in situatii extreme ne trezim...si atunci reactionam ca apucatii.... Trebuie sa fim uniti! Trebuie sa fim corecti! Trebuie sa ne trezim si sa facem ce trebuie pentru noi...pentru copiii nostri....pentru toti cei care au luptat pentru aceeasi cauza si acum nu mai sunt printre noi....

Napolion  •  11 august 2018, 14:26

@urod & co Un stat de drept este unul in care nu decide jandarmeria care guvern merita sa fie aparat sau nu. Jandarmeria nu apara un guvern ci respecta niste reguli care sa ne garanteze la toti ca atunci cand nu ne va conveni regulile sunt aceleasi. Si aplicate la fel. Pompierii nu vor decide ce incendii ale cui sa fie stinse, Salvarea nu va veni doar la contribuabili buni iar cei care sunt betivi sau drogati nu vor fi tratati caci decide Salvarea ca ei nu merita. O asa gandire este gresita si asocierea ei unui partid il dezonoreaza. Puteti veni oricate milioane . Te-ai gandit ca "ma ameninti " in gandirea mea cu asta ? Suneti bine veniti ca suntem de-ai nostrii! Nu sunteti voi si noi . Suntem noi si noi DOMNULE ! Momentan cuvantul revolutie e aberant folosit. Posibil ca o balanta de undeva 50-50 % cam ca la alegeri inca mai este valabila (in mod normal orice guvern se erodeaza deci ar fi trebuit sa piarda ... dar nici nu vad partida de opozitie sa se fi comportat mai stralucit). Revolutie poate fi folosit atunci cnd vorbim de proportii substantiale, de inlaturare conditii opresive (masa, atrocitati etc), de implemenare curente politice inovatoare (schimbare monarhie cu republica sau invers) etc. Cu tot respectul la oamenii astia idealisti care ies in piata si ai stimez pentru asta si va trebuii sa le intorc si eu acest serviciu cand "regimul" nou se va instaura.... ei isi protejeaza drepturile lor dar mi le protejeaza si pe ALE MELE dragule ! Dar cu tot respectul eu nu pot sa fiu atat de vehement caci aici singura realitate este ca pe carca lor se vor cocotza o versiune mai perversa de hotzi si singura "revolutiee" este cea a schimbarii hotzilor rosii cu hotzii portocalii sau galbeni.... Insuccesul "dreptei" actuale i se datoreaza lui Basescu. si pana nu se degradeaza suficient PSD, dreapta nici nu va accede la putere. Deoarece varfurile dreptei sunt niste caricaturi care inca poarta bubele lasate de Basescu . Retzine inca odata domnule Urod cea ce am spus NU SUNT PSD-ist ! Dar am atata dezamagire de la echipa PDL care acum este singurul motor in PNL incat nu o sa le dau votul astora. Iar pana atunci te rog iesi, militeaza, fereste-te sa fi lovit de jandarmi, ajuta-i sa-si faca treaba, si o sa incerc sa fac si eu la fel cand va venii timpul. Capisci? Iar pentru redactie : inteleg ca nu aveti timp sa cititi toate pana la cap insa cand m-am referit la "***" am dorit sa punctez comportamentul violent al unui individ, de orice culoare ar fi el, si nu sa-i bag pe toti cei de acolo in asa galeata (mai ales ca am aratat ca m-au impresionat cei care si-au pastrat demnitatea si au aparat pe cei cazuti). Sunt un pic dezamagit de modul un pic "frizeresc" de "gestionare" hai sa nu zic "cenzura" ca e aiurea termenul folosit aici.... Pana la urma nu mi-e rusine si cred ca ar fi corect ca sa numim pe cei care au dat picioare si pumni in mod repetat " ***e". Sau gasiti dvs niste termeni pe care sa nu-i "stergeti". Nu asa va inainta Romania, nu cu astfel de oameni, si nu cu astfel de "well done" corectura. Dar va iert. Nu uitati nsa : formati opinie si asta este o responsabilitate care merita sa aiba si ea DNA-ul ei. Iar explicatia ca asa am scris ca asa ne-am priceput , ca-s licente de exprimare sau pamphelete ... merge doar tehnic. O sa imbatranim cu totii si atunci vom culege ce am semanat! Terminati cu razboiul asta romanao-roman. Partidele exasperate au impins pana aici nu ca au nevoie de el dar nu au altceva mai bun de folosit si folosirea oricarei caramizi le cade in mana a ajuns sa le fie acceptabila! Si cu cat apasa pe pedale mai mult, cu atat dezamagesc mai mult! Eu mentin pariul: cred ca oamenii idealisti de ieri vazand ce a iesit si ca au fost folositi vor iesi mai putin. Pana la urma aia de bun simt au fost mai multi prezenti. Trebuie sa li se redea increderea ca iesind in piata este sigur. Si asta... desigur se face si cu o Jandarmerie care-l ia pe sus pe musculosul smeker cand apare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ellis  •  11 august 2018, 14:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  11 august 2018, 14:49

Articolul dumneavoastra incita la violenta. Romania nu se v-a schimba, niciodata. oricat ati scrie in articolele dumneavoastra, pe care le citesc cu placere, nu este loc de schimbare.

Marius  •  11 august 2018, 14:49

Omul este un animal complex, asta am spus mereu, însă unii oameni sunt extrem de cinici în a-și atinge scopurile.cine crede că revoluția, colectiv, protestele violente sunt voința poporului se înșeală amarnic.sunt manipulări fără scrupule, oameni fără niciun Dumnezeu care sunt în stare să calce pe cadavre la propriu pentru a-și atinge scopul..ce este grav, este faptul că întotdeauna sunt oameni care involuntar ajută scopul descreieraților astora. Nu voi fi niciodată solidar și de acord cu manipularea sentimentelor oamenilor.sunt perfect de acord cu manifestările, așa se demonstrează că există democrație,dar priviți# rezist puțin,ce revendică ei? Justiția să rămână la fel, guvernul să fie a lui Iohannis..ok,deci ciolos și kovesi au fost buni.. asta nu este ok deloc..se plâng protestatarii că România este furată.. perfect de acord..dar ce a recuperat kovesi în atâția ani de activitate?? Ce și câte ordonanțe de urgență a dat ciolos fără consultare publică?? La asta vrem să revenim? Voi cei care citiți realizați că pentru asta ăștia sunt în stare să omoare oameni?? Cum poți fi de acord cu asta?? legea, pentru asta ăștia fac protestele, să fie că înainte,cu protocoale și interes, adică cine a furat și are putere rămâne cu banii.aici putem include și țările"prietene"care prinse cu sacii de bani în căruță au fost scăpate de justiția lui kovesi,gen Microsoft, Bechtel,eads și mulți alții..cinic vorbind credeți că dacă justiția funcționează Iohannis ar păstra casele?? Da cred că pentru propria protecție un om este în stare să calce pe cadavre.asta trebuie să dea de gândit.. mi-ar plăcea să se protesteze pentru o justiție adevărată, dreaptă, fără părtinire, pentru asta trebuie să se protesteze, însă nimeni nu are interes că asta să se facă..de ce? Pentru că sunt mulți care pun botul la vrăjeală ***. vrei ca Dragnea să fie condamnat? Iliescu? Băsescu? Videanu? Năstase? Ponta? Orban? Și toți pe care tu îi consideri vinovați?? Pentru asta trebuie să lupți, justiție oarbă..nepolitizata.ati auzit așa ceva la proteste? Că asta este nemulțumirea generală, politicienii hoți.asadar pentru o justiție adevărată trebuie strigat,protestat, bătut, alungat,Samd.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Me  •  11 august 2018, 15:03

Ma bag sk eu in seama ca sunt prea multi psdisti pe aici... articolu asta e provocator? Sa uitat cineva la.declaratiile psdistilor si ale jandarmeriei? Au fost si violente... este sa zicem normal la atatia oameni, dar jandarmeria a intervenit ezecrabil si a provocat... incepand cu defilatul cu cainii... Jandarmeria se batea cu cei pasnici, in loc sai aresteze pe.cei violenti. Also e lege ca dupa 23 nu e protest... ok... dar daca ai 100000 pasnici dai cu gaze in ei ca sai indepartezi si risti raniti?! Serios?!

Hipocrat  •  11 august 2018, 15:21

nu ar trebui sa existe o asemenea lege intr-o tara democratica si demnstratiile pasnice sint legale. choar daca legea le dadea voie sa stea pina la orle 23;00 trebuiau citeva ore pentru ca 100,000 de oameni sa poata evacua piata respectiva. deci nu trebuia imediat actionat cu gaze si tunuri de apa. rusine !

Irina Alexe  •  11 august 2018, 15:47

La ora 23, cand mieluseii "diasporeni" erau dezvirginati de jandarmerie, eu am vazut doar incendieri demne de Atena sau de Baltimore. Cu siguranta ca, daca politia statea pe tusa, acei incendiatori ar fi fost next level, Level Africa, si ar fi pus panselute prin cladirea guvernului. BBC scrie ca protestarzii erau suparati de salariile mici. Azi, cand salariile sunt de departe cele mai mari din istoria Romaniei! Sper ca investitorii straini au observat cum reactioneaza angajatul roman la sporuri salariale. Si mai sper ca USR si ambasadorii suedezi sunt multumiti acum. Sper ca si tu, Tolontane, esti mutumit cu modul cum inteleg romani sa foloseasca alegerile libere.

mineriadaborfasilor  •  11 august 2018, 16:11

Oamenii de paie ai lui Dragnea au ordonat atacul: carmen dan si speranta cliseru, prefectul si in plus apar tot mai multe informatii ca totul a fost premeditat, insa de data asta psd nu a mai adus minerii ci s-a folosit de interlopi si membrii galeriilor de fotbal ca sa justifice atacul asupra manifestantilor...

Catalin  •  11 august 2018, 16:49

Domnule Alexandru Dumitrescu,si de la film cind pleaca spectatorii tot dureaza ceva timp pina se elibereaza sala.Aici era vorba de citeva sute de mii de oameni.Crezi ca apesi pe un buton si gata dispare lumea?Este o vorba din batrini:cazi din copac si tot mai stai un pic.Din punctul meu de vedere esti zero!

mosionroata  •  11 august 2018, 17:39

De acord cu tine Tolontane! Sper ca azi sa fim si mai multi!

ion  •  11 august 2018, 17:40

Hai sa mai creem o generatie de persecutati din piata. O scuza pentru ei sa ceara ajutor occidentului care sa-i mai mangaie pe crestet ca uite ce rau li s-a facut, acum ca e clar ca nu se mai incurjeaza libera circulatie.

Stefan  •  11 august 2018, 17:51

Alexandru Dumitrescu, tu observi cate legi si drepturi incalca guvernul zilnic? TI-ai gasit de ce sa te legi. Bravos.

ctlnmihai  •  11 august 2018, 18:23

@ Vali Ti ar conveni ca PSD-ul sa aduca si el 20.000 de oameni si sa intre in Cotroceni? Eu cred ca nu...Asa ca tot mai bine este sa hotaram cine conduce tara prin vot...

Mircea  •  11 august 2018, 18:29

Domnul Tolontan ce prime o să primească JANDARMERIA pt ce sa întâmplat aseară?! O să i decoreze Dragnea cu Dancila?!

Claudiu H.  •  11 august 2018, 18:55

Am auzit la BBC ca diasporenii au manifestat contra salariilor mici. Pai eu sunt in Vest si am salariu mare, nu ma plang. Iar in tara salariile sunt mici ptr ca asa cer bancile, co-organizatoarele mitingului. De exemplu chiriasul lui Iohanis, Steven van Groningen, care este impotriva cresterii salariilor in Romania. Deci te rog sa vorbesti cu gedaii din piata si sa compui o compunere lamuritoare sa in inteleaga si colegii de la UM BBC.

Codrut Coldea  •  11 august 2018, 18:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo  •  11 august 2018, 19:30

@ctlnmihai Pai hai sa ne *** sa ne *** : voi cu gashca voastra de 20000 (neaparat sa-i aduceti pe codrin stefanescu si pe mircea badea) si noi cu restul Romaniei . Voi aveti experienta inca din 1990 ,de pe timpul mineriadelor lui miron cozmasi iliescovici (cand restul romanilor erau facuti legionari) ! Nu va mai ascundeti in spatele scutierilor si a tablagiilor jandarDRACNERIEI si iesiti in fata , cu mircea badea ! De la tastatura vad ca sunteti toti "viteji" p-acilea, dar cand singurele surse de informatie ce le aveti sunt latrinele voiculesciene si pesedistii vostri nu sunt lasati sa-si faca mendrele , iar slugile lor INCALCA LEGEA non-stop tot voi sariti cu gura ; tupeu maxim ! Pentru ce s-a intamplat aseara (si pentru ce va urma) ma tem insa ca nu mai este suficienta demisia ministrului de interne sau a prefectului capitalei ! Insa va veni o zi cand toata structura de comanda a jandarmeriei VA DA SOCOTEALA ! Pesedistii si-au facut calculele gresite , au dat drumul la un bulgare ce se va rostogoli peste ei cu forta unei avalanse ce nu mai au cum s-o opreasca ! Coalitia psd- alde are zilele numarate...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  11 august 2018, 19:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei G  •  11 august 2018, 19:54

Si din nou PSD a deturnat mitingul. Azi se vorbeste despre violente si nu de ce cei 100 de mii de romani erau in strada. Cat timp il avem pe Iliescu nímic nu se va schimba.

Florin  •  11 august 2018, 20:23

*** *** suficient, ca altfel nu mai scriai ineptiile astea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ctlnmihai  •  11 august 2018, 20:52

@ Geo... N-o sa apuci sa ti versi *** pe cei 20.000..Din cauza celor ca tine voteaza lumea PSD-ul..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  11 august 2018, 22:06

Interesant modul de moderare a comentariilor. Ce nu-ți convine le moderezi, ce dă in PSD NU. ce dă în Iohanis, PNL-PDT/L...DA! Hai săvedem mie ce o să-mi faci. Ești un taler cu două fețe. Serios mă întreb ce naiba te mai țin cei din Trustul INTACT??? Ești *** de *** și ***, în tot ceea ce faci. Ți-am spus...rămâi la sport domnule, că ne vine greață când vedem articole cu temă politică, cu anchete ***...GATA!!!Opreste-te! Sti ce ma surprinde? Ca ai impresia c noi ne-am uitat la alte teleivizoare din China, din Guinea, nu din Romania. Ne minti pe fata, ne jignesti dramul de inteligenta pe care il avem, fata de domnia ta...evident!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ctlnmihai  •  11 august 2018, 22:34

A functionat terapia cu gaze de aseara, d-nule Tolontan...In seara asta a venit de 2 ori mai putin protestatari ca aseara...Ati gresit pronosticul

ctlnmihai  •  11 august 2018, 22:37

in seara asta au venit*

IMGB  •  11 august 2018, 22:56

Asta e solutia , eu tzip de vreo 20 de ani ....toata lumea in strada ! Dar fara distrugeri ....batai .... etc .... demonstrati-le hotzilor care va conduc ca DEMoCRATIA adevarata e in puterea voastra ! Politia nu *** blamata.... ei primesc ordine ... ala care le da, *** *** ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Giulescu  •  11 august 2018, 22:58

Singura solutie pe care o mai intrevad eu (desi foarte improbabil din cauza multor *** PSDiste) este greva generala ... daca poate dura mai mult de 3-4 zile va duce fara probleme la caderea guvernului corupt. Hai Romania fiti uniti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil Kanya  •  11 august 2018, 23:04

Consider ca Romania Impreuna, avand oameni care au fost ministrii, in minestere, trebuia sa preia aceasta initiativa si sa se erijeze in organizaritori. Era riscant. Dar daca vor sa fie inca un partid care beneficiaza de valul anti PSD nu am facut nimic. Trebuie implicare si asumare chiar daca implica riscuri politice. E interesant ca la noi partidele merg pe formulele americane (israeilene), cinice, de castigare capital electoral care nu functioneaza in Romania. Ce ar fi daca macar unul dintre partide s-ar ghida dupa idealuri. Exceptand USR, care sunt prea naivi.

IMGB  •  11 august 2018, 23:25

hahaha..... cuvintul TREBUIE este moderat ! Am scris mai sus ca politia nu TREBUIE blamata dar cuvintul trebuie nu apare .... Apare insa ....Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului...... hahaha.......

Maxentiu  •  11 august 2018, 23:50

Departe de mine gindul de a lua apararea jandarmeriei. Consider ca au actionat inadecvat si incompetent. DAR, trebuie punctate citeva lucruri: 1. vad ca se fac paralele cu precedentele mitinguri pe rationamentul "mitingurile de pina acum au fost pasnice, de ce sa se pregateasca jandarmii pentru un miting violent?" Tocmai pentru ca toate semnalele transmise pe facebook cel putin indicau escaladarea violentei si ruperea cu traditia pasnica a protestelor anterioare. Oamenii si-au dat seama ca protestele pasnice nu duc nicaieri, asa ca toti asteptau de la protestul "diasporei" sa fie altceva. Vezi si cresterea violentei verbale a liderilor de opinie, instigarile la ura, culminind cu glorificarea cocalarului din Suedia. 2. In continuarea ideii de la 1., cei care au venit cu copii la mitingul de ieri au fost absolut iresponsabili, indiferent de justificarile idioate pe care le aduc in apararea lor ("credeam c-o sa fie un protest pasnic", "am stat la girafa" - de parca girafa ar avea proprietatea magica de a te proteja de gaze). Toate mamicile astea isterico-activiste aveau toate motivele sa presupuna ca va fi un protest tensionat, mai ales ca multe dintre ele si-au petrecut ultimele saptamini tocmai rostogolind mesaje pe facebook care au sporit respectiva tensiune. 3. un eventual sondaj de opinie in piata ar fi relevat ca marea majoritate a celor prezenti la miting doreste sa cada guvernul, si doar o infima minoritate a venit acolo pentru dialog, schimb de pareri, parada modei etc. Cred ca pina si cel mai aerian hipster isi da seama ca guvernul n-o sa cada daca protestele sint pasnice, indiferent de amploarea lor, asa ca e de presupus ca majoritatea oamenilor din piata isi dorea sa iasa cu scandal, doar sa-l faca altii, daca se poate. 4. O pista care merita investigata, chiar daca tine un pic de teoria conspiratiei: s-a dovedit si in seara asta, si in alte dati cind au fost proteste de amploare, ca jandarmeria e perfect capabila sa gestioneze astfel de evenimente. Ceea ce face cu atit mai bizar modul total inadecvat in care s-a pregatit si a actionat la mitingul de ieri. Fiind aceiasi oameni, cu aceeasi structura de comanda, cu aceleasi proceduri, impresia mea e ca au actionat in baza unor informatii gresite. Si mi se pare destul de plauzibil un scenariu in care o institutie cu atributii in zona informatiilor sa fi exagerat amploarea protestului de vineri pentru a determina o reactie gresita a autoritatilor, reactie care sa fie apoi condamnata de Johannis si de aliatii sai, interni si externi.

Standdowncafe  •  11 august 2018, 23:57

Surpriza, au venit de 2 ori mai putini :) SI ce sa crezi, in afara de cei 100 k (cu indulgenta) care au iesit in strada, sunt multi altii care isi spun punctul de vedere prinf aptul ca nu ies in strada. Oare ce punct de vedere au aia...?!...sa lasam provocarile.

arres  •  12 august 2018, 1:42

tic tac tic tac..eu zic ca usor usor o sa cazi singur *** dle mare investigator....si daca ma moderezi din 100 de urmaritori ramai cu 5-6 care te lauda...e bine de la 30k pe luna la cel mult 5-600....s-o dus vremea lu tata coldea...hahahaha..ai rate mari? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andy  •  12 august 2018, 1:47

Realitatea Tv tocmai a aratat imagini cu instigatori, unii din ei de mana cu jandarmii in timpul mitingului cand primeau instructiuni la ureche. V-ati ars, comunistilor, *** din jandarmerie, dosare penale nenumarate pt voi. Sunt filmari destule, poze, pt procurori, *** Ce conteaza ca am fost de 2 ori mai putin azi, nici macar nu era anuntat miting pt azi. Era normal ca unii deja au suferit ieri, sa nu isi mai faca aparitia azi. Unii au gauri in picioare, in burta, loviti la cap. Comunistul de dragnea si *** carmen vor fi acuzati de crime impotriva umanitatii, sa nu mai zic de abuz in serviciu pt prefect si sefii jandarmeriei. Iar pt postacii platiti, care posteaza din beci, zile si saptamani la rand, *** la fel ca si psd ului. Va urez sa ajungeti sa mancati pamant cat de curand, postacilor *** comunistoide.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ctlnmihai  •  12 august 2018, 5:28

Emil Kanya @Dap..Greva generala s- o faca cei din privat..Azi vrei tu sa faci greva generala sa pice guvernul PSD si peste un vor face pesedistii greva generala sa pice guvernul vostru...Respectati votul oamenillor din 2016 asa cum cum si eu am respectzt votul celor care l-au ales pe Johannis in 2014...Dupa gandirea voastra vom avea instabilitate politica in Romania inca o suta de ani incolo daca si ceilalti vor proceda ca voi

IMGB  •  12 august 2018, 6:52

@@@ Maxentiu .... Cocalaru' din Suedia a fost nevoit sa-si paraseasca tara din cauza cocalarilor care va conduc si sint anchetati penal .... Ca amuzamentul lui e vulgar ...da este dar omul s-a adaptat la ceea ce place in ziua de azi romanilor ....vulgaritatea ! E peste tot .... TV.... radio ....muzica (manele) .... arta..... glume ....zmekeri ... ziare... Atunci ... cine e mai cocalar ? Lumea vine cu copii la miting ? Perfect. Poate vazind de mici cum e ''democratia'' aia romaneasca actuala .... va vor scoate , peste o generatie sau doua din lenea care va caracterizeaza . Joci poker ? Postarea ta e de la un cap la altul la doua capete ... bye ...

diana_napoca  •  12 august 2018, 7:31

Ia te uita,incepe dl.Tolontan sa se trezeasca!!!! Nu-i asa ca incepe sa va fie rusine de momentul absolut penibil in care ati batjocorit-o pe LCKovesi? Cand o intrerupeati marlaneste doar pentru ca Varanul sa va mangaie pe crestet?Nu aveti senzatia ca in 10 si 11 august a avut loc confirmarea expresiei :"Karma is a bitch"? Iata ca romanii v-au demonstrat prin lectia de simt civic ,faptul ca la conferinta de presa a Doamnei LCK,ati fost un mitocanel mititel, un individ marunt care incearca sa se cocoatze pe umerii unei Doamne prin metode demne de Antena 3. AZi ar trebui sa va fie jena...Macar azi.

Alexandru Dumitrescu  •  12 august 2018, 9:02

Multumesc pentru coeficientul acordat, domnule Tolontan. Pentru mine dumneavoastra nu sunteti zero, sunteti un jurnalist care ar trebui sa stie ca in linia dvs. de activitate a te indragosti capital de ideile proprii, ridicandu-le la nivel de axiome este un pericol real care se transpune in pierderea obiectivitatii. Ar fi pacat sa ajungeti in acea zona. Va doresc mult succes in continuare. Cu stima, Alexandru Dumitrescu PS: In timpul filmului nu se da cu gaze lacrimogene dar asta este alta tema de discutie.

Tolo Manipulatorul  •  12 august 2018, 9:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ERVIN  •  12 august 2018, 10:20

Suntem într-un film suprarealist....democratie..... avem un grup infractional feroce inscris ca" partid politic" ( ghilimele ptr ca un partid politic are ideologii, strategii de dezvoltare programe, legislative menite să aducă bunăstare urbei etc si nu este cazul psd) , institutii, poliție jandarmi, curte de conturi, ANI, Johannis etc dar totul pare pus la punct in detaliu să se poată fura in voie miliarde de euro. Este singura ideologie: furtul nestingherit....si daca cineva pune semnul intrebarii la starea de fapt este automat DUSMAN al poporului E clar ca ESALONUL 2 al PCR este la cârma si jefuieste in continuare . Uitati-vă numai la postacii de aici de pe blog..... ***, fără un elementar discernământ..... Ps: oare ptr cat timp mai permit ziaristii sportivi din Romania , ca Jandarmeria ca instituție sa demonizeze in halul asta galeriile de fotbal..... ce dracu caută cuvantul "FOTBAL" in propozitiile si anunturile facute de Jandarmeriei??????? Ar trebuii sa gaseasca alt bau bau , ptr ca pe asta nu il mai cumpără nimeni.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

teo  •  12 august 2018, 11:32

articolul 339 din codul penal alineatul 3 atingerea dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti -inchisoare 3 luni-un an sau amenda.toti mitingistii sunt deci penali.as vrea sa stiu parerea ta despre acest lucru.de ce sa ocolesc juma de bucuresti ca sa ajung din baneasa in berceni daca pe mine nu ma intereseaza politica?oricum sunt de parerea majoritatii ca toate partidele sunt doar niste gasti interesate economic si atat si voi ziaristii niste insi interesati economic slujind un partid sau altul.

Alex One  •  12 august 2018, 12:14

Tolontan, daca scriu ca provoci greata inseamna ca te laud.Cuvantul care te-ar caracteriza ar fi mult mai dur . Poate alta data o sa-ti fac o " prezentare" de la inceputruri pana la imbecilizare. Vezi ca Cineva nu bate cu paru' . PS. Pentru toti neavenitii care nu cunosc configuratia Pietei Victoriei le transmit ca defluirea,ca si afluirea, e posibila pe 10(zece) cai de deplasare asa ca cei cum zice-ti voi 100.000 ,in realitate cam 30-40 de mii puteau sa elibereze Piata in cateva minute maxim zece. Si e sigur ca daca jandarmii constatau intentia clara a parasirii zonei nu ar ma fi intervenit in forta. Asta daca participantii se gandeau la respectarea legii ceea ce evident nici nu le trecea prin cap. PS. Tolontan ,credeam ca plecand la Ghiveciul,ca sa nu-i spun pe bune, Libertatea scapam de *** tale. Din pacate ne-am inselat. Oare pana cand ? Dispari individule din Gazeta, Vrem sport ,decenta, echilibru nu aiureli POLITICEselective. Ramane o intrebare, cu ce te au la mana sau ce ti-au promis ? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin C.  •  12 august 2018, 14:11

Raman la parerea ca singura solutie de calmare a situatiei este revenirea la Regimul de frumoasa amintire Udrea-Basescu-Kovesi-Coldea, formarea unui guvern PNLDL-GDS-CONTRIBUTORS, cu prim ministru ptr alte coordonate istorice Traian Basescu, ministru de interne Sile Blaga, ministrul Culturii Sulfina Barbu, ministrul Finantelor Elena Udrea, ministrul Informatiei Gaby Liiceanu, ministrul Gastronomiei Andy Plesu, ministrul Transporturilor Anca Boagiu, purtator de cuvant al guvernului Tudor Chirila. A si era sa uit, paharnic Catalin Tolontan. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antonia  •  12 august 2018, 14:43

In timp ce romanii veniti de la mii de km sa-si salveze tara, erau atacati cu tunuri de apa si gaze lacrimogene, ministrul Intotero se dadea in spectacol la o serbare campeneasca(acolo ii sta cel mai bine!) alaturi de deputatul Nistor, cel care facea scut in jurul lui Dragnea pe culoarele Parlamentului. La comanda ei si a lui Nistor, toate posturile din toate institutiile din judetul Hunedoara, sunt ocupate de pilele lor, persoane fara experienta profesionala, lipsite de onestitate, dar obediente si cu mult tupeu. Trist este ca autoritatile cu atributii in combaterea acestor fapte, stiu si nu doar ca nu-si fac treaba, dar ii si sprijina. In conditiile astea, ori aceste personaje dispar din peisajul politic, ori tara se duce de rapa si noi ceilalti odata cu ea.

Comentează