DOCUMENT EXCLUSIV. Ministrul sportului, Ioana Bran, a angajat-o de două ori la rând pe prietena sa, șefa de cabinet, ca să-i poată mări salariul în pline proteste ale oamenilor din sport!

Explicația MTS este aceea că ”Elena Iancu a primit o ofertă mai bună din mediul privat, apoi s-a răzgândit și a fost reangajată”

miercuri, 15 august 2018, 7:03

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Pe 19 iunie 2018, ministrul tineretului și sportului semnează Ordinul nr. 466 privind angajarea Elenei Iancu în funcția de director de cabinet.

Numai că Elena Iancu era deja angajată ca director de cabinet al ministrului Ioana Bran, încă din 1 martie, lucru care apare și în declarația ei de avere.

Gazeta a întrebat MTS de ce a operat, la același om, a doua angajare.

*** foto: Ministrul Ioana Bran (stânga) și Elena Iancu (dreapta)

MTS explică reangajarea: ”Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran”.

Citatul îi aparține consilierul Andrei Nourescu, fiind delegat de ministru TS să ofere aceste informații.

De fapt, a fost o mișcare folosită pentru a-i majora salariul, Elena Iancu primind 1.500 lei în plus.

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran a fost angajată pe un salariu în jur de 4.300 lei brut, iar acum, conform Ordinului, a fost reangajată pe funcția de director cabinet, gradația 2, cu un salariu brut lunar de 5.876 lei.

Toată mișcarea s-a întâmplat în timp ce 70% dintre angajații MTS demaraseră protestele culminând cu greva generală  din 8 august.

Bugetarii în sportul românesc, fie că e vorba despre funcționari sau despre antrenori, medici, preparatori fizici și alți oameni care întrețin bazele sportive sau lucrează la cluburile de stat, sunt printre  angajații publici cel mai slab plătiți.

Într-o mișcare grevistă fără precedent, ei au ieșit acum o săptămână în fața cluburilor sportive și sediilor, reclamând faptul că sunt  încadrați pe cea mai mică treaptă pe grila de salarii bugetare. 1.300 lei net.

În vârstă de 31 de ani și fără nicio experiență în sport, dar bună prietenă cu ministrul Ioana Bran, Elena Iancu nu a beneficiat doar de salariul mărit prin reangajare.

Ea este numită membru în Consiliul de Administrație BTT Perla Costineștiului și în Comisia de Audiere a Agenției Naționale Antidoping, fiind remunerată pentru fiecare participare în parte.

Așa arată fluturașul de salariu pe luna iunie al unui asistent medical de la Complexul Sportiv Național Snagov, care a intrat în grevă și care e plătit cu 1.302 lei.


„Elena Iancu a fost membru din partea MTS în Comisia de Audiere a Agenției, dar pentru că a trebuit să ne aliniem noilor reglementări internaționale, atât ea cât și reprezentantul COSR au fost scoși din Comisie”Valentina Alexandrescu, secretar general ANAD „Angajații din tineret și sport din mai multe județe continuă greva generală. La Cluj, loturile naționale de judo sunt nevoite să mănânce în alt loc deoarece bucătăresa nu renunță la protest. Fiecare discuție cu ministerul este luată de la zero. Este ceva de neimaginat”Andy Nagy, președintele Sindicatului din Tineret și Sport

Ordinul ministerial de reangajare a Elenei Iancu la MTS

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Tataie  •  16 august 2018, 9:55

Daca stai sa te uiti la marea majoritate a acestor personaje vezi ca toate sunt tinerele, frumusele s.a.m.d. Oare de ce credeti ca sunt angajate in fel de fel de posturi si functii care mai de care mai bine platite, ca de competenta nu cred ca se pune problema? Ghiceste cineva?

jijrinovschi  •  16 august 2018, 15:06

si papagalul asta de nourescu s-a aliniat la clica sfertodocta,nu ca ar fi fost mai breaz dar uneori mai gindea cu capul lui *** ,oricum are leafa mai mare ca a unui ziarici *** care este.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Gheorghe  •  16 august 2018, 15:58

Cum sa aiba Romania succes in sport cand in fuctii de conducere sunt numite nulitati numai pe baza de rudenie, prietenie, legaturi de afaceri, apartenenta politica ? Ministrul sporturilor Bran Ioana nu habar de sport, dansa fiind producatoare de ... alcool !

maricel  •  16 august 2018, 18:53

e fata lu taticu....sponsor mare in psd....nu e normal la cati bani a bagat taticu...sa fie si odrasla lui.....ministreasa...

maricel  •  16 august 2018, 18:55

uitati-va la ele ce fata au...eu cred ca se iubesc mult....***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sami Aurescu  •  16 august 2018, 20:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  16 august 2018, 23:50

@Andrei F. Tie chiar nu ti-e rusine, ***? Du-te omule cu Veorica ta cu tot si lasa-ne in pace, chiar nu ne-am nascut sa va suportam ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pacientuedevina  •  17 august 2018, 13:40

Este o practica generalizata. Uitati-va si la directorii de DSP judetene pe care madam ministra sanatatii ii tine/reinvesteste in functii, desi sunt prinsi ca prin falsuri si abuzuri in functii au ascuns infectarile iresponsabile nosocomiale ale pacientilor din spitalele publice! Iar reclamatiile facute de cetateni, care ii demasca pe acesti directori, sunt refuzate de la control de catre Corpul de control al ministrei! Si pacientii sunt infectati in continuare, pentru ca un ministru trateaza numirile in functiile publice pe criterii de gasca, mentinand functionari care sa ii ascunda incompetenta si musamalizarile incalcarilor drepturilor pacientilor, manipularile si dezinformarile

Florea  •  17 august 2018, 23:03

"Cătălin Tolontan • 15 august 2018, 8:47 @Valerian: nu mutati discutia intr-un partizanat politic inutil, va rugam. Ca nu exista partid care sa detina portofoliul coruptiei. Nu PSD, ci PD-L avea ministerul sportului pe vremea ministrului Monica Ridzi, ca sa va dam un singur exemplu." Ba chiar acolo trebuie mutata discutia, in cadru politic, nu in mod partizan, ci cat mai obiectiv posibil, altfel orice partid vine la guvernare va continua cu aceleasi practici. Daca Ridzi de la PDL a furat, plateste acum cu ani de puscarie, departe de familie si copii. Daca PDL a girat-o pe Ridzi, acest partid a ajuns sa nu mai existe la cativa ani de cand era la guvernare. Pentru situatia relatata in articol, PSD este responsabil, ei au numit-o ministra pe una fara nicio experienta si ei ii permit sa faca toate lucrurile astea. Ca atare, ei pot interveni sa corecteze aceste neajunsuri, dar iata ca nu se intampla nimic. Si atunci, d-le Tolontan, de ce sa nu aratam cu degetul pe cine este vinovat, pentru ca nu-i frumos sa politizam?? Ce e nebunia asta, e pusa politic, deci raspunde politic si politizam, sa intelegem ce se intampla si sa stim pe viitor sa ne ferim, daca se poate. Si apropo de discutiile cu votatul - nu cei care au votat PSD'ul sunt vinovati de ce se intampla acum, pentru ca PSD a avut un program electoral complet diferit fata de ce se intampla acum. Nu ni s-a prezentat in campania electorala pe cine au de gand sa puna prim-ministru sau ministru al sportului. Nici cei care n-au iesit la vot nu sunt responsabili de ce se intampla acum, desi la urmatoarele alegeri ar face bine sa se duca sa voteze. Singurii responsabili de ce se intampla acum sunt cei care infaptuiesc aceste lucruri.

Anca  •  20 august 2018, 23:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

felixilie  •  20 iulie 2019, 14:16

Nimic nu este intamplator..

Comentează