DOCUMENT EXCLUSIV. Ministrul sportului, Ioana Bran, a angajat-o de două ori la rând pe prietena sa, șefa de cabinet, ca să-i poată mări salariul în pline proteste ale oamenilor din sport!

Explicația MTS este aceea că ”Elena Iancu a primit o ofertă mai bună din mediul privat, apoi s-a răzgândit și a fost reangajată”

miercuri, 15 august 2018, 7:03

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Pe 19 iunie 2018, ministrul tineretului și sportului semnează Ordinul nr. 466 privind angajarea Elenei Iancu în funcția de director de cabinet.

Numai că Elena Iancu era deja angajată ca director de cabinet al ministrului Ioana Bran, încă din 1 martie, lucru care apare și în declarația ei de avere.

Gazeta a întrebat MTS de ce a operat, la același om, a doua angajare.

*** foto: Ministrul Ioana Bran (stânga) și Elena Iancu (dreapta)

MTS explică reangajarea: ”Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran”.

Citatul îi aparține consilierul Andrei Nourescu, fiind delegat de ministru TS să ofere aceste informații.

De fapt, a fost o mișcare folosită pentru a-i majora salariul, Elena Iancu primind 1.500 lei în plus.

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran a fost angajată pe un salariu în jur de 4.300 lei brut, iar acum, conform Ordinului, a fost reangajată pe funcția de director cabinet, gradația 2, cu un salariu brut lunar de 5.876 lei.

Toată mișcarea s-a întâmplat în timp ce 70% dintre angajații MTS demaraseră protestele culminând cu greva generală  din 8 august.

Bugetarii în sportul românesc, fie că e vorba despre funcționari sau despre antrenori, medici, preparatori fizici și alți oameni care întrețin bazele sportive sau lucrează la cluburile de stat, sunt printre  angajații publici cel mai slab plătiți.

Într-o mișcare grevistă fără precedent, ei au ieșit acum o săptămână în fața cluburilor sportive și sediilor, reclamând faptul că sunt  încadrați pe cea mai mică treaptă pe grila de salarii bugetare. 1.300 lei net.

În vârstă de 31 de ani și fără nicio experiență în sport, dar bună prietenă cu ministrul Ioana Bran, Elena Iancu nu a beneficiat doar de salariul mărit prin reangajare.

Ea este numită membru în Consiliul de Administrație BTT Perla Costineștiului și în Comisia de Audiere a Agenției Naționale Antidoping, fiind remunerată pentru fiecare participare în parte.

Așa arată fluturașul de salariu pe luna iunie al unui asistent medical de la Complexul Sportiv Național Snagov, care a intrat în grevă și care e plătit cu 1.302 lei.


„Elena Iancu a fost membru din partea MTS în Comisia de Audiere a Agenției, dar pentru că a trebuit să ne aliniem noilor reglementări internaționale, atât ea cât și reprezentantul COSR au fost scoși din Comisie”Valentina Alexandrescu, secretar general ANAD „Angajații din tineret și sport din mai multe județe continuă greva generală. La Cluj, loturile naționale de judo sunt nevoite să mănânce în alt loc deoarece bucătăresa nu renunță la protest. Fiecare discuție cu ministerul este luată de la zero. Este ceva de neimaginat”Andy Nagy, președintele Sindicatului din Tineret și Sport

Ordinul ministerial de reangajare a Elenei Iancu la MTS

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Vlad Dracul  •  15 august 2018, 7:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K  •  15 august 2018, 7:40

Pe undeva singuri ne-am facut-o. Inclusiv sportivii si familiile lor. I-as intreba ceva, cati dintre ei au fost la vot? Si cati credeau ca viata lor curge normal, nu este atat de mult influentata de politic incat sa-i intereseze votul. Si cati n-or mai fi in aceeasi situatie care cred ca prezenta la vot e optionala din moment ce esti o persoana activa, in putere si-ti poti creea singur un viitor, care inca n-au patit-o dar o vor face, acum sau mai tarziu daca nu se leapada de atitudinea asta suficienta, aroganta, egoista. Nu, poate nu votezi azi pentru tine dar poatye votezi pentru viitorul copiilor tai. Ceea ce se intampla azi ii doare. Romania imprumuta un miliard de euro pe luna pentru a plati salariile bugetarilor, dublate, pensiile speciale, asistatii sociali , salariile protejatilor (cazul prezentat) samd Bani care nu intra in investitii, in dezvoltare, in progres, intr-o era a dezvoltarii si progresului la care celelalte tari tin pasul cu succes, bani care la noi se topesc. Cine-i va returna cu dobanda pietei libere? Exact, unii dintre noi si viitoarele generatii, ei vor fi sufocati si pusi la jug pt a plati cornul risipa si viata de belfer a unor clase privilegiate de azi. Care ajung acolo pentru ca unii au refuzat votul, l-au considerat inutil pentru ei. E si asta o forma de egoism, un calcul cinic dar pana la urma au constatat ca a fost unul gresit.

stelu  •  15 august 2018, 7:46

Ca la noi la nimenea. Când infractorii ajung sa conducă o tara... Când jandarmii care sunt puși sa te apere,te bat zdravăn pe banii tai, ce ar mai fi de spus? *** alea *** legate strict de ***. ******!a *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

prazilian  •  15 august 2018, 7:47

Ce treaba or avea *** astea cu sportul,chiar nu stiu !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tavi  •  15 august 2018, 7:52

Cand ministrul sportului, Ioana Bran, nu are nicio legatura cu domeniul care il are jub jurisdictie, este plauzibil sa se intample astfel de lucruri.

Volo  •  15 august 2018, 8:10

***? Îi mai răbdăm mult?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

liviu  •  15 august 2018, 8:11

Doua pitipoance ajunse acolo doar prin meritele altora,care nu intrat pe un teren de sport in viata lor,pentru ca daca ar fi facut-o ar fi stiut sa respecte oamenii care lucreaza in acest domeniu.Din pacate sunt pline ministerele si agentiile de astfel de specimene.Asta ar fi o tema reala si buna de atac impotriva guvernului.

Burebista  •  15 august 2018, 8:26

Doamne ce dragă imi e sintagma asta cu ieșitul la vot, de vine să îmi iau câmpii. În primul rând pe cine să votezi fraților că în 28 de ani de așa zisă democrație s-au perindat toti pe la putere, cu mici excepții, și toți au făcut *** pe cetățeanul român fără nici o excepție. Doi Sorin Ovidiu Vântu a spus o vorbă mare, pt cine are creier și e atent la detalii, și anume că dacă votul nostru ar conta nu am mai ajunge niciunul la urne. Exemplu pt această remarcă sunt ultimele alegeri prezidențiale, unde un mort din toate punctele de vedere a dărâmat toate sondajele de opinie fără să facă nimic(in mod grosolan nu 1,2 procente). Doar *** pot crede în așa basme. Ca atare atata timp cat toata clasa politica este formată din *** cred că asteptarile la mai bine vor rămâne un fel de Fata Morgana .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu  •  15 august 2018, 8:27

Daca ii intrebati pe cei din psd de ce au facut asta, va vor spune: " pt ca putem".

flrin  •  15 august 2018, 8:33

Sinteti culmea cu pretentiile. Bugetul e pentru Minister. Cine e in minister? Vreun Sportiv, vreun antrenor au birouri acolo? Nu. Deci, logic, banii e a domnisoarei ministru. Care poate sa dea si prietenei . Ca e de unde.

Valerian  •  15 august 2018, 8:46

De ce sunteti mirati? La PSD acestea sunt lucruri absolut normale, firesti ca laptele de mama.

Cătălin Tolontan  •  15 august 2018, 8:47

@Valerian: nu mutati discutia intr-un partizanat politic inutil, va rugam. Ca nu exista partid care sa detina portofoliul coruptiei. Nu PSD, ci PD-L avea ministerul sportului pe vremea ministrului Monica Ridzi, ca sa va dam un singur exemplu.

almaviva  •  15 august 2018, 9:16

Haideti, postaci pesedisti, activati-va! Hai sa va aud cu statul paralel, cu imperialistii americani si agenturili straine. Si ca sa nu fie meniul incomplet, adaugati si pe Soros, Johannis, Kovesi ca bine-nteles sunt si ei implicati cumva...

mitrut  •  15 august 2018, 9:30

Mafia politica aflata la putere fura si cand e sub microscop, asta e in ADNul ei. Si in numele mafiei, romanii se omoara intre ei!!!

Ardeleanul  •  15 august 2018, 9:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Dumbrava  •  15 august 2018, 9:40

Nu e deloc ok ce a facut dar la fel faceau si marii aia campioni care au fost ministrii inaintea ei. Am uitat cumva cum facea Szabo care si-a aranjat pana si sotul pe un salariu mare la minister sau Lipa care platea salarii grase unor sefi de cabinet ofiteri in rezerva habarnisti in sport. Ca tot de la voi stim astea. Pai fata asta a facut exact ce a vazut ca faceau si marii aia campioni-ministri de dinaintea ei. Poezia asta cu "nu stie sport" nu prea mai tine decat la cei care uita prea usor sau care vor sa speculeze politic. Inaintea ei au fost doar cei care "stiau sport". Si ce au facut marii aia campioni pt sport? Absolut nimic. Au marit cumva salariile la amaratii aia de jos? Deloc. Si-au angajat si marii campioni rudele si amicii de combinatii la cabinet? Da. Toti o apa si un pamant cand au un pix in mana.

ctlnmihai  •  15 august 2018, 9:41

Obsesiile d-nului Tolontan continua..Mai este si ipocrit si spune ca este impartial..P.S. Comentariul este si pentru contele Almaviva:))) sa vada ca m-am ,,activat".Ii atrag totusi atentia d-nului conte Almaviva ca singurii postaci dovediti de catre justitie au fost postacii dreptei..

Sorinel  •  15 august 2018, 9:47

Astia-s banii pentru mancare, ca sa ajunga cat o *** ***, doar Ministra Aburilor de Alcool stie ca trebuie sa aiba o anumita greutate ca sa se poata lupta cu sportivii ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CIMPIAN ADRIAN  •  15 august 2018, 9:57

50 de ani de pushcarie si confiscare averii pana la a -5 lea grad de rudenie..pentru totzi cei care isi angajeaza in institutziile publice pe care le conduc sau ' ajuta " la alte institutzii ale statului.." cu vorbe " sa-i angajeze......DE O MIE DE ANI ROMANIA E MANCATA DE ACESTE CUMETRII..SI CAPUSHAREA INSTITUTZIILOR STATULUI...DE LA NIVELUL DIRECTOR DE GRADINTZITZA A CUIVA..CARE E A CVA..si n-are nimic comun cu ceea ce " produce "institutzia respectiva...DAR CU NEA DRAQ..SI COZILE LOR IMBARLIGATE.INDIFERENT DE CULORI POLITICE.....ASA MERGEM SIGUR SPRE DEZASTRU..SI NE MERITAM SOARTA..TZARANILOR DE LA '907....

cn  •  15 august 2018, 9:59

Ce noroc a avut tara ca n-a plecat dna sefa de cabinet in privat.... va dati seama cum se ducea sportul romanesc la vale? eu zic sa-i faca salariu de director de banca, sa fim siguri ca n-o atrage vreun privat pe viitor. Cred ca ii suna telefonul non-stop, cu oferte...

Dan  •  15 august 2018, 10:17

Nu ne mai mira nimic! Nesimtirea si incompetenta e crasa printre politruci. Si asa va fi mereu atata timp cat nu vor fi examene reale si obiective; in lipsa acestora toti isi angajeaza nasul, nasa, finul, fina,unchiul, varul, etc. Si nu as avea totusi ceva impotriva daca ar fi competenti, daca si in acele contitii imorale angajati, ar face ceva pentru noi. Dar ei sunt extrem de slab pregatiti.

Mihai  •  15 august 2018, 10:21

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teo  •  15 august 2018, 10:45

Deci acel domn dragut e consilierul doamnei Bran! Superb! Idem cu Lungu si Udrea. Este credibil, nu incredibil ce se intampla in Romania. Merci Tolo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece …  •  15 august 2018, 10:46

"Bugetarii în sportul românesc, fie că e vorba despre funcționari sau despre antrenori, medici, preparatori fizici și alți oameni care întrețin bazele sportive sau lucrează la cluburile de stat, sunt printre angajații publici cel mai slab plătiți." Respectivii si respectivele sunt niste putori spagare, care nu fac aproape nimic in 8 ore de serviciu pontate la STAT, si traiesc din alte activitati conexe, sau din spagi (cazul antrenorilor, sunt destule relatari de peste tot ca daca parintele nu da spaga, antrenorul nu primeste copilul in lot sau nu-l baga in echipa, si ca grupurile de golani cu fitze, din lot, il exclud violent, cu amenintari si batai, pe unul nou-venit bun, de perspectiva, ca sa nu le ia locurile "antamate"...)!

Luka  •  15 august 2018, 10:51

@Cătălin Tolontan • 15 august 2018, 8:47 Diferenta Cataline este ca Monica Ridzi este la puscarie, pe cand astia nu vor ajunge acolo niciodata. Dupa ce ati demascat-o, pentru Ridzi a si inceput ancheta. Si drept va spun: adevarat este ca trebuie sa iesim la vot. Dar asta nu inseamna ca in mod necesar alt partid va castiga alegerile. Si de ce ar trebui sa ne deranjeze pe noi ca un partid sau altul castiga alegerile cand rolul acestora in democratie este sa serveasca tara si poporul din care fac parte si nu interesele lor, ale neamurilor si ale prietenilor sau consatenilor. Exista la noi o evidenta tendinta a partidelor spre dictatura. O noua constitutie care sa stabileasca clar caracterul real democratic al tarii este absolut necesara. Altfel...

Andrei F  •  15 august 2018, 10:54

Vad ca va era dor de un pesedist ...Atunci haideti sa va readuc la realitate...Oare nu este putin ...ofensator...sa vorbesti de prietenii in ocuparea posturilor tocmai astazi cand Cucos care a castigat un post pe merit nu este numit?Vad ca sunt unii pe aici care ataca indiferent cum sta treaba!Daca se maresc salariile si pensiile cica e nasol pentru ca nu se baga banii in investitii!Oaaa...Asta acum cand articolul de spune ca angajatii Ministerului Tineretului si Sportului sunt in greva fiind nemultumiti tocmai de banii primiti!Articolul daca era corect politic ,social...trebuia sa ne spuna daca acesti angajati au pierdut la salarii in ultima perioada sau daca consiliera Ministrului castiga mai mult decat ,ca exemplu prietenul adus de cel mai bun Ministru al Sanatatii pe nume Vlad Mixich.In multe ziare a fost un fel de banc ca domnul Mixich pierduse actele cu salariul fenomenal de mare pe holul Ministerului....Probabil ca dl.Tolontan nu a scris de tarasenie pentru ca era ocupat cu altele...Dar uite:,,"DOCUMENT EXPLOZIV", pierdut pe holurile Ministerului Sănătăţii. Ce salariu uriaş urma să primească un JURNALIST CELEBRU în schimbul consultanţei oferite bunului său prieten Vlad Voiculescu,,EVZ...Aaaa,important,Mixich a lucrat la sursa buna de stiri si pentru dl.Tolontan Hotnews deci,desigur el merita.Bani multi dar nu si sa fie subiect aici de articol!-----Deci dragilor eu stiam ca in timpul PSD o sa fie rau!Pentru voi!Bine probabil ca era daca si astia de la PSD taia salariile,inchidea spitale,scoli ,trimitea lumea nemultumita in afara tarii...Cum s-a intamplat si v-a placut!-----Eu ca pesedist rau regret ca la Alexandria-Teleorman nu este aeroport ca sa poata zilnic sa faca naveta angajatii guvernamentali.O ,nu sariti.Asta nici nu ar avea brevet PSD !A fost brevetata de Boc pe timpul caruia Tarom suplimentase cursele zilnice spre Cluj!Aaaa sa va mai servesc una....Cica fotograful si soferul lui Boc au fost angajati la ROMATSA!!!,,Guvern: Romatsa a angajat ca experţi, în 2011, doi consilieri ai lui Boc, din care unul era şofer,,MEDIAFAX...Stiti cat aveau acesti consilieri-fotograf si sofer-salariu?10000de lei in 2011 cand cica se strangea cureaua!Pai cand stii asta nu ca domnisoara Bran nu stie sa isi aranjeze prietenii?------As putea sa va amintesc zile intregi,am o memorie bunisoara...Deci dragi oameni buni la ce va asteptati de la niste oameni rai?Cand voi si ai vostrii au dat pilde de urmat si PSD sa aiba un reper dupa care sa se ia?Nu vreti intai sa raspundeti la asta?-----Nu stiu daca comentariul o sa apara dar daca apare si cineva vrea sa-mi spuna ceva sa stie ca nu din lipsa de politete sau argumente nu o sa-i raspund...Nu doreste domnul Tolontan ...

Silvana  •  15 august 2018, 11:02

Bai Tolontan despre voluntara României plătita moca gras prin OM MTS fără a presta nu vorbești ? Nici despre performanța de a decima tot lotul național olimpic al României de gimnastica 27 dec 2012 - JO Rio 2016 ? Tânărul pensionar, voluntar plătit moca din ban public - penibilul O.Bellu , cel care a ajutat cu know-how la decimarea întregii generații de gimnaste ale României 1999, 2000 și modul la care prostește romanii rămâne tabuu ?

Mihai  •  15 august 2018, 11:21

Ce inteleg eu de aici e ca tot la privat sunt salarile mari, nu? Sunt atat de mari ca a revenit angajata la stat. Bai, ce oameni. Ce caractere ...

Marius  •  15 august 2018, 11:21

Am inteles ca d-na ministru are un tata foarte bogat, putea sa-si angajeze prietena acolo, dar mentalitatea romaneasca a tradat-o

Cris  •  15 august 2018, 11:22

Total de acord cu subiectul articolului. Totusi, treb facute cateva comentarii. In primul rand, la felul cum sunt prezentate datele cifrice, ar rezulta o diferenta uriasa, de 5, 6 ori intre salariule asiatentilor medicali si al directorului de cabinet al ministrului respectiv. Or nu este chiar asa, avand in vedere ca, in articol, salariul directorului de cabinet este prezentat in brut, pe hartie (4300 lei, ceea ce inseamna in mana aprox 2800 lei), pe cand cel al asistentului este prezentat in net, adica suma primita efectiv in mana). Pt concordanta, salariile ar fi treb prezentate similar, fie in net fie in brut pt toti cei referiti. Apoi, este evident ca salariul unui asistent medical nu poate fi egal cu unul de conducere in cadrul unui minister, precum cel de director de cabinet. Asta in conditii normale, respectnadu se cerintele si valoarea posturilor ocupate, care impun angajarea unei persoane ultra competente profesional pt a conduce cabinetul, deci intreaga activitate a unui ministru, ci nu a unei sinecuri precum in speta (a unei pipite fara ocolosuri). Pe de alta parte, este adevarat ca nici diferenta dintre salariile functiilor nu poate fi prea mare, chiar daca aceasta nu este nici pe departe cea rezultata din articol. Dar asta este o meteahna a sistemului bugetar, legiuitorul stabilind dupa capul lui valoarea si diferentele uriase dintre salariile functiilor (de ex salariul unui magistrat detasat, cu sporuri cu tot, ajunge sa fie si de 5, 6 ori mai mare decat al unui director de departament juridic dintr o institutie centrala sau minister, desi magistratul respectiv devine, prin detasare in institutia sau ministerul respectiv, subordonatul directorului si desfasoara activitati similare cu ceilalti functionari din institutia publica). Dar asta nu este defel o situatie specifica psd, ea exista dintotdeauna (fiind expresive perioadele de pe vremea pdl, cand ridzi, udrea, bica etc faceau ravagii prin bugetul statului cu astfel de angajari de sinecuri, culminand cu sefa de la anrp, crinuta dumitrean, o fosta miss fara competente prof pusa la conducere de fatada pt ca sefii pdl sa acorde cele mai mari despagubiri ilegale din istoria tarii, de peste 400 mil euro). Asta este realitatea politica, fara culoare (rosie, albastra etc), a Romaniei. Revolta noastra treb indreptata impotriva sistemului politic romanesc, ci nu a unui partid anume, caci altfel giram, indirect, abuzurile vadite ale celorlalti, care vor considera ca sunt ocoliti de critici, desi sunt asisderea patati si au facut, dovedit, in mod egal rau tarii asteia. La cat mai multe articole pe astfel de subiecte!

AlexDinamo81  •  15 august 2018, 11:40

Si la agentia nat pt ocuparea fortei de munca e increngatura mare. Faceti o investigatie.

Prostia omeneasca  •  15 august 2018, 11:44

Ce imi place mie teoria unora cum ca nu e vina lor ca delapideaza bugetul Romaniei ci a oamenilor care i-au votat. Ca si cand ministrul este ales de cetateni. Ca si cand oamenii pot prevedea evenimente viitoare! Cata prostie, Doamne! Sa zicem ca X-ulescu face o infractiune - asta inseamna cumva ca trebuiesc pusi sub acuzare prietenii, vecinii sau parintii??? Deci cata prostie si tupeu prost! Bine ca nu e de vina salariul!

Ionnis  •  15 august 2018, 11:46

Are 3500 de lei salariu. Cam putin pentru un director ;)

MadDog  •  15 august 2018, 11:57

Stimati domni si doamne. Aud tot mai des ca vreti sa ii schimbati pe astia. Intrebarea mea legitima este pe cine puneti in loc. Inteleg ca sefu al mare are probleme cu legea, ARE. Ar trebui sa se retraga la loc cu racoare. Va mai intreb totusi, clubul de dinaintea lor: Dl Basescu, dna Udrea, Dl. Ghita, dl Cocos, dl Blaga, dl Videanu....etc; erau mai buni? Poate nu ati inteles inca, dar tara e pierduta. Nu exista o politica de cadre eficienta, de la sport, la functionari pana la politicieni. Ura....si la gara, Semnat un expat

Marian Tudose  •  15 august 2018, 13:23

@ MadDog Pe oricine altcineva. Iar in momentul in care oricine altcineva isi va angaja tot familionul, toate neamurile si pe toate putorile - tot pe oricine altcineva. Pana cand vor veni oameni seriosi care nu confunda bugetul statului roman ca pe un sac personal de dat pomeni si delapidat fonduri catre neamurile si grupurile lor de interese. Si sub nici o forma nu mi-as dori sa revina ciocoii aia dubiosi si sinistri videanu, blaga, udrea, eba, neamurile si slugoii lor. ALTII. SA VINA ALTII!!!

Minu  •  15 august 2018, 13:26

Tulai Doamne , am vazut atitia prosti la Necula ce mergeau in coate si genunchi , ca in evul mediu , dar nici unul din guvern nu participa la acest mars , ca mintea lor e la fel

gio  •  15 august 2018, 14:33

Individa este si in Comisia de extrageri Loto 6 din 49, uitati-va cine este reprezentantul MTS cand se prezinta comisia inainte de extrageri (participa cam o saptamana din doua). Bani frumosi si de acolo, fara sa faca nimik.

Johnneil  •  15 august 2018, 14:44

Da Domnule Tolontan. Acum aproape 20 de ani Ministru al Turismului si Sporturilor era Georgiu Gingaras. Apropos: O fi predat apartamentul care i se atribuise ca locuinta de serviciu? NU stiu de ce dar eu nu cred ca este atat de prost. Asta legat de raspunsul pe care l-ati dat la ora 8,47 lui Valerian.

Dan M  •  15 august 2018, 15:04

E oare naivitate sau prostie cand se vorbeste despre puterea votului? Pe cine sa alegi? Care sunt optiunile? Oameni buni, pana nu veti pricepe ca schimbarea nu are loc la nivel de "sistem", ci la nivel de individ. Acel individ care e de acord ca angajatorul lui sa ii plateasca bani la negru, acel individ care nu ia masuri cand afla de la copilul sau ca invatatoarea sau profesorul x are un comportament aberant la clasa sau ca nu preda mai nimic, acel individ care forteaza galbenul, acel individ care merge pe o arena sportiva ca sa injure o echipa adversa decat sa se bucure de spectacolul sportiv, acel individ care accepta tarife de mii de lei pt o noapte pe murdarul si periculosul litoral (la propriu) litoral romanesc, etc...etc...etc...Nu mai asteptati sa vina cineva sa faca ordine. Nimeni nu poate face ordine in niste minti lacome, ***, avide de bani si putere, intunecate de o pacla de ignoranta! Ati fost gazati de cei ce va fura cu gazul platit chiar de voi. Vi se spune ca nu sunt bani pt sanatate si educatie! Sunt bani pt munitie si pensii speciale. Cei ce va bat si va gazeaza vor iesi la pensie cu 20 de ani mai repede decat cei care le achita pensiile! Suntem ca oaia care se intreaba pe cine sa aleaga, a cui cina sa fie diseara: a lupului sau a leului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

slim  •  15 august 2018, 15:19

Dl. Tolontan, este foarte bine ca faceti astfel de investigatii. Este excelent ca va luptati cu puterea dar stiti, exista cititori carora nu le pasa de astfel de maruntisuri. Nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun. Ne-am saturat de lupta dvs personala cu partidele politice indiferent care ar fi ele. Avem nevoie de investigatii reale si serioase in domenii de interes general (cazul Hexi) din care publicul este cel care castiga si nu de titluri pompoase asezonate cu manipulari. Personal as vrea sa vad o ancheta jurnalistica serioasa in Energie ( publicul sa nu mai plateasca pierderi din cauza unor baieti destepti) , in Constructii ( sa vedem blocuri construite cu simt de raspundere si nu cutii de chibrituri la preturi exorbitante), in traficul de tigari, in industria alimentara care s-a transformat in industria chimico-alimentara ( mancam azi si crapam din ce in ce mai repede), in mafia pietelor care a distrus producatorul roman. In ceea ce priveste pesta porcina, probabil ca sunt de vina si cei de la putere ca nu au luat masuri dar oare credeti ca aparitia acestei boli in Romania este intamplatoare? Cine castiga? Follow the money ne spuneati in urma cu ceva timp. Acest razboi economic dus impotriva acestei tari ar trebui sa fie in atentia dvs. Mult succes!

Marian  •  15 august 2018, 15:43

Este vina noastra si va trebui sa ne-o asumam. Data viitoare ar trebui sa ne unim gandurile mergand la vot. Acum este prea tarziu pentru nemultumirile si inconvenientele noastre...

noairbag  •  15 august 2018, 15:49

mesajul cum ca toti politicienii sunt la fel e fals. usr si ciolos nu au palate cu palmieri. normal ar fi sa li se ofere o sansa så arate ce pot si ce vor. toti caraie dar nu semneaza petitia contra coruptiei. e plin de *** pesedisti pe internet. probabil ca le e bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

avramovici  •  15 august 2018, 16:19

In sua,presedintele actual are toata familia angrenata in Casa Alba,angajati si voi va *** *** aici de corectitudine,?Dl tolontan apare cu diferite teme *** *** cineva.Hexipharma a fost desfiintata,fara sa dovedeasca cineva ca substantele nu au fost bune>la unele spitale infirmierele scoteau di flacoane substanta pe care o luau si competau cu apa.Dupa falimentul firmei respective,au venit in loc unele belgiene,frantuzesti.***!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costel Tudor  •  15 august 2018, 18:33

Tolontane , prostiile pe care le postezi tu NU au nici o legatura cu sportul , eu te rog sa ne spui cu ce se ocupa in prezent prietenul tau ionut lupescu , care a declarat in timpul campaniei pt. alegeri , ca chiar daca pierde alegerile , NU se mai intoarca la UEFA !!!

anonim  •  15 august 2018, 19:09

cine a pus-o pe asta ministrul sportului! mare greseala a facut!

Tasse Băluță  •  15 august 2018, 19:50

Domnilor, nu sunt dispus să dau replica sau să contrazic pe cineva. Spun doar că am lucrat, zi de zi, timp de 18 ani în acest domeniu. Spun doar că începând cu 1996, din bugetul MTS (ANS sau cum s-a mai numit) s-au furat banii într”una. Prin diferite ”canale” și mijloace dintre cele mai diferite. Miniștri erau numiți de către partidul sau coaliția de la putere. Cel mai puțin s-a furat în perioada lui Crin Antonescu. A stat puțin, vreo 18 luni. Dar PNL-istul venit după el a făcut ravagii. A dat mulți bani la partid dar și la subordonații săi. Atunci, vreo 8 -9 funcționari șefi, și-au cumpărat terenuri și construit hoteluri prin Delta Dunării sau prin locuri pitorești accesibile turiștilor. Când a venit PDL-ul la putere, cu numirea directă a marii atlete Doina Melinte ca ministru apoi Iacob Ritzi, a fost jaf nu glumă. De la Guvern s-a repartizat pentru MTS cel mai mare buget din istorie. S-au sustras banii la ultimul leuț. Bugetul MTS pe doi ani !!!!!!! Sportivii au mers la competițiile europene și mondiale cu bani din buzunar sau din împrumuturi. Cluburile, ce aparțin de minister, au primit doar asigurări că își vor primii banii. Acestea (cluburile) și-au redus efectivele de sportivi și antrenori. Doina Melinte a renunțat la funcție, a venit Carmen Topală (interimar), apoi Ritzi, care face pușcărie pe de -gea -ba. Conducătorii PDL au furat banii. Mă opresc aici deoarece mă irită profund amintirea celor întâmplate. Niște mizerabili. De unde să mai vină performanța ?

JEAN  •  15 august 2018, 22:35

Aceasta e regula in administratia publica si la nivel local cat si la nivel central

Ovidiu  •  15 august 2018, 22:57

Sunt sarace cu duhul!!

Danny Daianu  •  16 august 2018, 0:05

Domnu investigator Tolontan, vezi ca colegul Cristian Sima tine cursuri in Elvetia. 1600 oiero/7 zile. https://www.institutuldetrading.ro Nu te bagi? Poate investighezi cum e posibil ca *** *** sa tina cursuri in buricul Europei civilizate, aia unde curg lapte, miere , lege si ordine. Nu ca in Telorman si Voluntari, desigur.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  16 august 2018, 1:15

Ce va surprinde ? Astea sunt nimicuri ,dar arata in foarte mare detaliu caracterul PSD si al reprezentantilor sai. Nu stiu ce ne mai surprinde fatuca asta, cind Orlando chiorul din tara orbilor al guvernului Dancila , ne spune ca de fapt bataia data de jandarmi pe 10 August a fost pusa la cale de multinationalele venite in Romania sa ne fure avutia. Individul asta este mucul si sfircul guvernului roman in 2018. Nici nu stiu pe unde sa-l indrum pe Orlando , dupa povata lui Mihai Eminescu , la puscarie sau la casa de nebuni ? Despre contesa Bran ce sa mai zici , i-a dat Tati jucarie , sportul romanesc. Imi pare rau dar ii meritam pe deplin pe toti astia si nu va faceti iluzii , asta-i doar inceputul ... inca le e frica de ceva procurori sau/si judecatori (putinii pe care nu i-au speriat sau pensionat inca...) , dar ii rezolva Daddy pina-n revelion. Dupa aia sa vedeti !

Comentează