Suntem jurnaliști și când vă convine ceea ce publicăm și când nu. O explicație la fotografiile din VIVA cu Elena Udrea

"De ce te bagi în chestiunea de la VIVA, că nu te ocupi de ea?”, mă întreabă cei din jur. Pentru că e vorba despre meseria mea de ziarist!

joi, 30 august 2018, 3:42

 

În octombrie 2009, chiar în ziua în care Parlamentul vota ridicarea imunității ministrului Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea se postează la un metru în fața mea.

Vorbește energic, agresiv, ca un predicator obișnuit să-i faci culoar.

Să te dai la o parte.

Începe prin a ne reproșa investigația 1 Mai – MTS, realizată împreună cu colega mea Mirea Neag.

Sfârșește prin a mă amenința direct, ”am mijloace, o să vedeți… familia… vă vom lucra informativ”.

Rămân pe loc, îi răspund politicos că nu are niciun drept să facă asta, ceea ce o enervează și mai mult, suntem totuși în holul Parlamentului României!

”Să știți, încheie din nou amenințător Elena Udrea, eu nu sunt Monica Ridzi!”.

Udrea și Băsescu au făcut tot ce au putut ca să ne distrugă

Momentul amenințării, urmat de încercările de compromitere a reporterilor Gazetei, apare în Raportului Departamentului de Stat al SUA pentru România ca o presiune inacceptabilă democratic la adresa presei.

Trec anii.

Ministrul Elena Udrea primește și ea o condamnare, după ce aceeași echipă de jurnaliști, la care s-a adăugat și Răzvan Luțac, urmărește peste 7 ani de zile cazul de corupție Gala Bute.

Nu reporterii dau sentințe, în ambele cazuri s-au pronunțat câte 8 judecători ai Înaltei Curți, în patru complete.

Ziua în care VIVA a publicat poze cu Elena Udrea gravidă

Scriu aceste rânduri în ziua în care revista VIVA publică pe copertă o fotografie cu Elena Udrea însărcinată.

VIVA e o publicație Ringier.

Coordonez Gazeta Sporturilor și Libertatea, nu revistele Ringier, dar am știut că redacția VIVA a obținut acest pictorial.

Mi s-a părut o idee bună și la fel mi se pare și acum.

Vreți să mă judecați? Foarte bine, e dreptul vostru și am luptat mereu pentru el, dar ascultați până la capăt.

Cum a șocat LIFE America în timpul Războiului din Vietnam

Revistele din toată lumea nu judecă, revistele expun și relatează.

Ele publică pe copertă ceea ce bucură sau ne displace, ceea ce ne inspiră și ceea ce ne îngrozește.

Când LIFE a tipărit pe copertă fotografii șocante cu Războiul din Vietnam, erau vremuri în care muncitorii din construcții din New York îi băteau pe studenții care protestau împotriva războiului. O mineriadă  în epicentrul democrației!

Mulți americani considerau că relatarea atrocităților din război era nepatriotică și că mișcările pacifiste erau mâna comuniștilor și a presei care le cântă în strună.

Dar LIFE și restul jurnaliștilor și-au făcut treaba înainte, știind că dacă presa începe să expună doar ceea ce preferă oamenii, și nu ceea ce se întâmplă, abdică de la misiunea sa.

Stalin, „Omul anului” în Time

Istoria revistelor e istoria curentelor de gândire și a tulburărilor sociale, povestea vedetelor iconoclaste și a temerilor noastre cele mai mari.

Pe 1 ianuarie 1940, revista Time l-a declarat „Omul anului” pe Stalin și nicio agenție de publicitate sau firmă occidentală nu s-a gândit să scoată reclama din revistă!

Cu siguranță că au fost oameni șocați și nemulțumiți că Stalin, un criminal în masă și dușmanul neîmpăcat al lumii capitaliste, apare pe coperta Time drept ”Omul anului”, fără să fie înfierat, prezentat în toată puterea sa.

Dar coperta nu a fost privită ca un pact cu diavolul, ci drept ceea ce este: o copertă de revistă! Adică o comprimare imperfectă a lumii, fie că ea place sau nu.

Interviu cu Elena Udrea în Costa Rica

Așa am gândit la Gazeta Sporturilor și când am trimis un reporter în Costa Rica pentru a încerca să dialogheze cu Elena Udrea, în așteptarea sentinței.

Ceea ce s-a întâmplat, grație insistențelor lui Costin Ștucan, care a relatat cu acuratețe starea de fugară a Elenei Udrea, cum gândește, ce simte și de ce crede ea că va conduce din nou România.

Și în cazul acelui interviu au fost oameni surprinși neplăcut, care ne-au acuzat că am pactizat.

Noi?

Elena Udrea m-a amenințat personal, a încercat să ne distrugă, președintele Traian Băsescu i-a ținut isonul, resurse ale statului și postaci plătiți din bani furați au fost mobilizați ca să ne compromită.

A fost un deceniu crâncen, distrugător pentru sănătatea noastră, dar ne-am văzut de treabă și, apropo de interviul din gsp, e datoria noastră să relatăm ce se întâmplă cu fostul ministru.

La vremea aceea, habar n-aveam că VIVA încearcă să o convingă pe Elena Udrea să facă poze în postura de viitoare mamă.

”Este Elena Udrea gravidă sau e doar un joc?”

Am aflat de VIVA acum câteva zile, când deja le obținuseră.

Mi s-a părut că e un subiect legitim, că răspunde unei întrebări pe care mulți ne-o puseserăm: ”Este Elena Udrea într-adevăr gravidă sau e din nou unul dintre jocurile sale de putere?”.

Avem răspunsul pe coperta VIVA. E adevărat, Elena Udrea va fi mamă, iar fata ei se va numi Eva Maria.

Probabil că, polarizați și intransigenți, ne-a mai rămas atâta umanitate ca să înțelegem că fata care urmează să vină pe lume nu are niciun amestec.

Nu eu conduc VIVA, nu răspund, așa cum am spus la început, decât de ziarele Ringier, de Gazeta Sporturilor și de Libertatea.

Dar aș fi publicat fotografiile și interviul dacă aș fi fost în locul redactorului-șef.

A făcut VIVA o copertă perfectă, un interviu și o abordare inatacabile?

Nu!

Eu aș fi pus pe copertă cuvântul ”fugară” și aș fi amintit în text despre condamnare, dar cu siguranță că, retroactiv, toți suntem deștepți în profesiile noastre.

Pentru ceea ce consideră erori, redacția VIVA și-a cerut deja scuze.

Vrem ca Guvernul și corporațiile să decidă ce aflați și ce nu?

Dar nu despre erori e vorba aici.

Ci despre ceva mai presus și care ne privește și ne angajează pe toți.

Apariția Elenei Udrea pe copertă ar fi fost atacată și considerată drept nelegitimă de partea de public care îi e ostilă.

O bună parte din acești oameni sunteți voi, cei care ați citit investigațiile Dosarul Transferurilor, Monica Ridzi, Gala Bute, Hexi Pharma, corupția din sănătate, Secureanu.

Toate acestea, dar și multe altele, pe care le-au făcut alți colegi din presă, au fost posibile pentru că jurnaliștii nu aleg drumul comod sau popular.

Dacă ne temeam, de puternicii zilei, de firme, de somitățile medicinei sau de faptul că ne judecați voi, publicul, pentru că am dat în doctori, nu am fi făcut nimic!

Redacțiile nu stau să se gândească dacă Guvernul sau corporațiile sunt mulțumite sau nemulțumite.

Nu scriem gândindu-ne dacă ministerele sau companiile își vor retrage publicitatea.

Înțelegem că, în numele clienților lor, câteva agenții de publicitate cochetează cu gândul de a pedepsi VIVA.

Să o facă, dacă asta vor! Ringier face presă de 200 de ani și îi cunoaște foarte bine regulile.

Dar noi chiar vrem să lăsăm corporațiile și Guvernul să conducă editorial ziarele și revistele și să hotărască ce informație primiți și ce informație nu primiți pentru că v-ar leza?!

Nu e vorba despre Elena Udrea, despre ce credem fiecare dintre noi, jurnaliști pe care nu a putut să-i nimicească sau oameni care o disprețuiesc, cu tot ce a reprezentat ea.

Aici e vorba despre un principiu care ne ține împreună ca lume democratică: și când vă place ce descoperim și când nu, noi suntem mesagerii.

Nimic nu se clădește dacă vă aducem numai ceea ce vă convine și vă ascundem restul.

Suntem în regulă tocmai pentru că nu gândim toți la fel și pentru apărarea acestei idei merită să ne contrazicem.

Vor curge zeci, sute și mii de mesaje negative, de critici și de suspiciuni. Dar asta e meseria noastră, rămânem aceiași.

Mulțumim!

Comentarii (193)Adaugă comentariu

Andrei  •  31 august 2018, 10:07

Ti se pare o idee buna sa fie promovate astfel ce personaje, fara caracter, fara rusine, care au furat non stop in detrimentul populatiei normale?! Atunci faci parte din ei!

Andrei  •  31 august 2018, 10:08

"dintre ei (rectificare, ca m-am grabit cand am scris)

john  •  31 august 2018, 10:25

@Cătălin Tolontan: De-acord, sa vedem si articolul din revista (poate a aparut deja, eu nu l-am parcurs). Nici eu nu mi-am format o parere definitiva, deocamdata e doar o fotografie (reusita, nimic de comentat) si un titlu. Cat despre comparatii, sunt de parere ca AFP a folosit de-asemenea gresit termenul. Ai recunoscut singur ca e cuvantul folosit aiurea, nu vad rostul acestui exemplu. Ca e o scapare sau o intentie vom vedea, intr-adevar poate ne-am agitat prematur degeaba. N-o lua in nume de rau, sunt multe comentarii rautacioase in spatele carora cu siguranta stau oameni care au o parere extrem de buna despre tine (inclusiv subsemnatul). Eu chiar ma bucur ca ai o pozitie cu care nu sunt de-acord (dupa 2 ani de zile in care am rezonat perfect cu toate scrierile tale). Succes.

Alex  •  31 august 2018, 10:35

O mica precizare: In 1940 occidentul nu prea stia de crimele lui Stalin si nici mijloacele de informare nu erau ce sunt acum. In plus lumea nu s-a deranjat atat de aparitia pozelor cu Udrea in revista cat de faptul ca a fost prezentata ca o persoana ce traieste in exil. Este simplu: este un infractor condamnat definitiv, ce a fugit din tara ca sa nu intre la puscarie. Jingnim marii romani care au trait in exil din cauza comunistilor daca ii trecem in aceeasi categorie cu Udrea, chiar si involuntar .

Daniel  •  31 august 2018, 10:41

Domnule Tolontan, eu inteleg nevoia sa va aparati colegii, insa facand asta va transformati in Mircea Badea. Eu inteleg nevoia de a publica pe gsp funduri goale, topuri sexy si "Sacrificiile unei balerine HOT", insa asta va face un ziar de can-can si va spulbera dreptul de a sustine ca "va pasa de sport, poate prea mult". Eu inteleg de ce un ziar de sport publica excesiv articole si de multe ori fluff piece-uri despre o singura entitate, insa asta va transforma dintr-un ziar de sport intr-un ziar "de ambalat peste". Incercati sa faceti niste comparatii, insa, cu regret, sunt mult sub inteligenta dumneavoastra, ceea ce lasa loc de alte lucruri: comparatia cu Stalin e hilara, si chiar daca ar fi macar 10% similara, s-a intamplat acum circa 80 de ani. As spera ca in 80 de ani jurnalistii au mai invatat cate ceva. Comparatia cu Vietnam-ul este chiar stupida, fie-mi cu iertare. Va rog sa va mai ganditi o data la modul in care au publicat, nu la ce au publicat, aici e problema pe care va faceti ca nu o sesizati. Niste scuze prezentate in frica dupa ce i-au sarit mii de oameni in cap nu reprezinta nimic, imi pare rau. Modul in care a fost prezentat subiectul si incercarea penibila de manipulare si de a scoate niste bani (banuiesc foarte multi) e cu nimic mai prejos de antene. Aici nu e vorba de libertate de exprimare, nici de nevoia de a prezenta o informatie vitala, ci de incercarea libidinoasa de a pacali, pentru bani. Faptul ca incercati sa ascundeti chestia asta mi se pare foarte grav.

Biz  •  31 august 2018, 10:47

Poti sa stergi linistit comentariul meu. Nu am scris cu scopul de a fi publicat. Nu vreau sa te jignesc, sa te acuz, dar ti-ai facut singur statuie si asta nu e deloc in regula pentru un om cu profil public. Este parerea mea sincera despre prestatia pe care o ai, Tolontan, indiferent ca ti s-ar parea fals, nejustificat, calomniator. Este ultimul comentariu pe care il postez la tine si de acum eu nu mai am ce cauta sau citi pe acest site.

Dan M  •  31 august 2018, 10:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  31 august 2018, 10:52

Nu ma voi referi la obiectivitatea articolelor dumneavoastra de-a lungul carierei , ma voi referi la *** *** . Mai stiu eu niste *** dintr-o *** ,le-am vazut la tv. , care furau pe rupte iar apoi ca sa scape de puscarie tranteau o *** de *** , este ceva specific *** *** . Si mai stiu niste interlopi *** care erau dati in urmarire internationala , este chestie de cultura . Sper sa nu ajunga individa asta presedinte de tara , poate sefa de dormitor la bulau .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  31 august 2018, 10:53

Catalin, eu sunt curios sa aflu daca Viva a platit ceva persoanei pentru a-i publica fotografia pe coperta.

Cristian  •  31 august 2018, 10:54

Pe când un pictorial cu Mazăre in Madagascar?

Raluca  •  31 august 2018, 10:57

Ati auzit de Matteo Messina Denaro? Daca aveti colegi (jurnalisti) italieni, intrebati-i pe ei cine e. Si intrebati-i asa: Daca Messina Denaro v-ar trimite poze cu el din Tailanda (sau orice alta tara), le-ati publica pe coperta, numindu-l "exilat"? Si ce s-ar intampla cu revista lor daca ar face asta. Pentru ca "si altii au facut-o" sau "ar face-o" nu este un argument. In plus, dati exemple din al doilea razboi mondial (?!). Sigur ca libertatea de exprimare este extrem de importanta, si orice jurnalist are dreptul sa publice (aproape) orice. Dar si companiile au dreptul sa-si retraga sponsorizarea. Si cititorii au dreptul sa fie revoltati. Sa respectam deci drepturile tuturor.

Nicu  •  31 august 2018, 10:58

Iata, draga Tolo, de ce, de data asta, nu ai dreptate: https://www.facebook.com/vlad.stoicescu/posts/1710496355728040?__tn__=K-R

Dan M  •  31 august 2018, 11:01

Dle Tolontan a fost MODERAT (???) un mesaj in care am folosit cuvine din DEX, DOOM etc. Sunt parti ale corpului omenesc. Pe cine a jignit/ofensat comentariul? Eu cred ca echipa dvs de U23 nu cunoaste intelesul cuvintelor folosite. Rog, DEX-uri urgent! Si ceva atlas anatomie, biologie...

Gruiță  •  31 august 2018, 11:03

Atenție! Nu toți cei care au citit investigațiile Dosarul Transferurilor, Monica Ridzi, Gala Bute, Hexi Pharma, corupția din sănătate, Secureanu condamnă coperta VIVA. Pe mine de exemplu nu mă interesează VIVA așa că n-am cum să o condamn sau nu.

archebuza  •  31 august 2018, 11:10

Poza este reala, nu este prelucrata sa ne induca faptul ca este insarcinata !? Este dreptul ei sa-si bata joc de noi !

Dan M  •  31 august 2018, 11:12

Revista VIAVA a ales sa prezinte pe coperta o fotografie cu o doamna (pt mine nu conteaza personajul) care ne arata rezultatul unei actiuni desfasurate in colaborare cu un partener (asa se intampla de obicei). Acest rezultat poate fi intalnit de milioane de femei. De ce a ales revista VIVA sa ne arate ca dna in cauza a avut astefel de rezultate in...viata privata? E ciudat. Inainte, daca o intrebau pe dna in cauza despre parteneri, etc..spunea ca e vorba de viata ei privata si doreste discretie, nu amesteca lucrurile. Dar acum e pe tarabe! Nu vi se pare comic?

Zagan Iulian  •  31 august 2018, 11:17

Vad d'le Tolontan ca ne varati in ochi libertatea presei, de parca asta justifica orice. Ceea ce a facut revista Viva a fost sa o albeasca pe aceasta infractoare numind-o exilata. Asta numesc eu manipulare si rea intentie. Iar faptul ca dvs. aparati gestul revistei Vivo de a ne dezinforma si sfida tocmai din coperta, va face partas la jignirea noastra, a celor furati de Udrea, a celor lasati cu buza umflata, a victimelor carora Udrea le trimite poze din paradisul Costa Rica sa ne arate ca ea e bine mersi si ca noi suntem fraieri. Cum puteti sa sustineti sfidarea cititorilor invocand libertatea presei? Credeti ca acest principiu democratic permite albirea unor infractori condamnati definitiv?

Dan  •  31 august 2018, 11:24

Asa de trase de par sunt explicatiile dlui Tolontan incit il vad pe Tudorel Toader in spatele tastaturii.A fi un jurnalist onest e altceva.Scuzele dnei redactor sef Viva sunt doar de ochii lumii, probabil termenii contractuali au impus cuvintul exil si stia bine ce face.

Maranda  •  31 august 2018, 11:34

Sigur a deranjat cuvântul ,,exil". În rest, fiecare publicație trebuie să aibă libertatea de a-și alege ce subiecte abordează. E un pictorial chiar frumos.

Cătălin Tolontan  •  31 august 2018, 11:35

@Maranda: da, aveti dreptate, am si spus ca eu as fi folosit alte cuvinte, e o fugara de justitie. Si as fi adaugat si alte intrebari in interviu. Dar noua Elena Udrea nu ne-ar fi dat niciodata interviul si nici pozele, sa o spunem pe cea dreapta. Termenul exil a fost folosit, referitor la Elena Udrea, si de France-Presse. Cel mai important e insa, cred eu, ca libertatea de exprimare e sacra si cand ne convine si cand nu. Aceeasi libertate de exprimare care a protejat investigatia Gala Bute apara si coperta cu Elena Udrea.

Tehnicu…  •  31 august 2018, 11:54

Respect maxim Catalin, vad multa frustrare in commenturile postacilor basisti...probelema lor nu este condamnata penal sau *** ci veninul aruncat impotriva ta. Sa spui ca Tolontan nu este impartial si face jocurile cuiva...pacat ne meritam soarta!:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John1923  •  31 august 2018, 11:57

Condamnata Udrea se hraneste cu celebritate.O tine vie.De ce oare trebuie sa ne laudam cu toti condamnatii si sa ii bagam in seama? Este o fugara,care se crede deasupra legii si a prostimii de rand care raspunde in fata justitiei. In acest timp personaje care ar putea fi repere morale pentru natia asta si asa tampita de media,se scalda intr-un anonimat total.O vorba celebra spune..suntem ceea ce mancam.Este foarte valabila si varianta suntem ceea ce mediatizam

groparulclown  •  31 august 2018, 12:22

Time magazine points out that controversial figures such as Adolf Hitler (1938), Joseph Stalin (1939 and 1942), Nikita Khrushchev (1957) and Ayatollah Khomeini (1979) have also been granted the title for their impacts on history (positive or negative)

lord belial  •  31 august 2018, 12:23

@ tolontan - publicarea fotografiei unei hoatze fugite in tara pe coperta unei reviste pe care nu o citeste nici dreacu ne face sa ne punem serioase intrebari asupra trustului ringier. in sesul ca va vom boicota si nu va vom mai cumpara fitzuicile de acum incolo. sa vi le cumpere borfasa udrea.

ion ion  •  31 august 2018, 13:16

eu sunt curios nu daca i-a oferit viva bani lui udrea, ci daca nu cumva udrea i-a dat bani lui viva/direct sau prin interpusi; udrea e aia ahtiata sa i se aduca osanale, sa vorbeasca oamenii de ea, si e dovedit ca a platit armate de postaci sa o laude in permanenta; *** ***, sau l-a pus pe cocos (ex-ul) sau pe super-cocos (cel mai cocos dintre cocosii de la cotroceni), sau pe cocosel alexandrov asta ultimu', sa isi bage ghearele sau fiecare ce putea, asa cum le-a facut si la evz, ca sa o laude astia la foc automat?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ducu  •  31 august 2018, 13:23

Pe mine m-a deranjat vietatea care apare in poza si cuvantul exilat! Daca aia cu Stalin pe coperta au *** *** nu vad de ce e normal sa *** si astia de la Viva si sa le tina "farfuria" Tolontan...Tolo te-au folosit aia de la Viva cum l-au folosit psd-ei pe Giuliani!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru  •  31 august 2018, 13:26

OK. De acord. DAR abia astept ziua in care Viva (daca tot sunt impartiali si isi fac doar meseria) va crea un pictorial cu femei gravide de rand, romance, eventual de la sate si sa aleaga una, cea mai buna pentru cover. Fii si tu de acord, revistele urmaresc si alte interese. Nu inseamna ca daca ai sute de ani vechime nu esti putin "murdar". Interesante sunt pictorialele "glamour" si VIP-urile, nu ar fi in stare sa faca ceea ce exemplificam eu mai sus niciodata.

Mihail  •  31 august 2018, 13:34

Bravo! Felicitari! Jurnalistii nu trebuie sa fie la cheremul celor care dau prajituri!

neamtu  •  31 august 2018, 14:08

omule, publicati ce vreti dar nu fiti ridicol de *** punand un titlu de genul "...care traieste in exil"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dodoi  •  31 august 2018, 15:10

Cam ce vroiam sa spun au spus Alex la 10:35 si Daniel la 10:41. Nu poti sa faci o comparatie a ceva ce se intampla azi cu ceva de acum 80 de ani, cand crimele lui Stalin nu erau atat de cunoscute si in plus lumea de abia intrase intr-un razboi mondial si trebuiau mobilizate toate fortele disponibile impotriva nazistilor. Cred ca ceea ce e important de subliniat e lipsa oricarei responsabilitati a presei din Romania. Numai titluri bombastice, de multe ori fara nici o legatura cu titlul articolului, numai din dorinta de a fi citit (click bait dus la extrem) si a creste rating-ul site-ului respectiv. Traiesc in Canada si ca sa vedeti diferenta, de exemplu o sinucidere, daca nu au fost si alte pierderi de vieti, nu o sa fie mentionata niciodata in presa sau la televizor. Un jumper de la metrou care sare in fata metroului si se sinucide nu este mentionat nici macar in anunturile care se fac la metrou ca sa se anunte intarzierile. In plus sunt numere de telefon postate peste tot unde poti sa chemi daca ai ganduri sinucigase si unde sunt locuri frecventate de sinucigasi (metrou, poduri, etc). Pe un pod deasupra unei autostrazi din aproprierea mea s-a construit un gard inalt contra sinucigasilor acum multi ani din dorinta de a fi descurajati. In schimb in Romania o sinucidere o sa fie un subiect bun cateva zile pentru majoritatea mediei.

BUK  •  31 august 2018, 17:24

Ideea e ca exprimarea cumva compatimitor-bombastica, "Femeia care a vrut sa conduca...acum traieste in exil", e pur si simplu gresita. In ceea ce priveste exilul, ea este evident fugara, exilata e un sofism ieftin, si ne sfideaza ca cititori indiferent de preambulul bine adus din condei ca doar esti bun, din articolul tau, cu care sunt de acord. Daca VIVA spunea ceva de genul: O mamica frumoasa si o burtica minunata asteapta sa...sau orice alta tampenie de genul asta, era ok, si putea sa o pozeze si dintre picioare, nu ar fi deranjat ca scuipatul in ochi pe care ni-l trimite si de pe soclul ridicat prosteste si artificial de VIVA. E o greseala, fara discutie, hai sa o luam ca atare si atat.

noua ana pauker  •  31 august 2018, 20:14

a aparut o conationala a a anei pauker, ce se considera sTAPANA ABSOLUTA pe presa si publicitatea din Romanika (o combinatie nefericita pauker-suzana gadea), care se considera STAPANA ADEVARULUI: doar ce spune ea si gashka e bine. Ati facut ft bine - pt o revista glosy- ca ati publicat poza lui leana udrea: arata bine - si poza si tipa - si trezeste interes,

Andrei  •  1 septembrie 2018, 2:59

Cred că ceea ce nu ati înțeles nici dvs., domnule Tolontan, nici cei care citesc cu mare plăcere acest site, in special investigațiile dvs., este faptul că revista "VIVA" NU ESTE O PUBLICATIE POLITICA. Aceasta revistă se ocupa cu divertismentul, de aceea este numită și REVISTĂ. Poate aceste pictoriale cât și anumite detalii din viața privată a persoanelor cu o anumită notorietate în România ii binedispun pe cititori. V-ați gândit la acest lucru? V-ați gândit că bunica-mea nu e interesata de anchete. Asta e, unii au preocupări mai mici, alții sunt puși pe fapte mari (anchete, deconspirări, dosare secrete, stenograme etc.). Dumneavoastră, daca vă considerați un om echilibrat, nu ar trebui să judecați o revistă doar pentru faptul că oferă ceea ce se vinde. Și, in niciun caz, nu ar trebui să judecați preferințele celor care achiziționează aceste reviste sau lipsa acestora de implicare în "lucruri mai serioase", pentru că, sincer, nu este problema dvs. Apropo, prefer un pictorial cu Elena Udrea anchetei dvs. Hexi Pharma. Nu, nu sunt ignorant si nici nu îmi lipsește spiritul civic, dar ceea ce ați făcut dumneavoastră prin unele anchete a fost sa distrugeți câțiva oamenii nevinovați, sa forțați falimentul unor companii și să aruncați vina în curtea unora care nu aveau nicio legătură. La câțiva ani de la moartea lui Dan Condrea și a falimentului firmei Hexi Pharma, deci, incetarea utilizării produselor acestei companii in toate spitalele din România, oamenii continua sa moară pe capete datorita infecțiilor dobândite în spital, contractele din sănătate sunt atribuite șmecherilor și hoților, antreprenorii romani sunt huliți și persecutați, firmele străine sunt puse pe un piedestal, iar oricine atentează la imaginea lor, sfârșește prost. Adevărată mafie il are ca membru de seamă chiar pe fostul dvs. patron. Fostul trust a fost, este și va fi o mizerie comunistă, o enclava media a Rusiei, o mare mașinărie de propaganda și minciună. Dacă dumneavoastră erați cat de cat cinstit, ați fi refuzat să mâncați o pâine făcută din faina furata, cu iz propagandistic și tipic comunista. In fine, după cum ați remarcat și dvs., fugar nu e tot una cu exilat, eu dorind să mai adaug și faptul că cinstit și drept nu e tot una cu slugarnic și atârnător ;).

o portocala  •  1 septembrie 2018, 12:33

Daca nu te-as citi de aproape 10 ani, m-as enerva si as zice in sinea mea ca you're a manipulative ***. Asa, ma enervez inca, dar nu te suspectez ca esti perfid, ci doar ca duci uneori echidistanta pana la extrema si deci, ii pierzi tocmai sensul de echi + distanta. La fel cum pe vremuri aveai tendinta sa fii sigur ca mentionezi din start ca lucrezi la Voiculescu si ca l-ai criticat ori de cate ori ai avut ocazia, sau ca l-ai sustinut la un moment dat in mod deschis pe Basescu, dar te-ai dezis de el si de tine cel de atunci, la fel procedezi acum amintindu-ne la aperitiv de meciurile directe cu Elena Udrea si de investigatia Gala Bute. Nu inteleg neam de ce tot simti nevoia sa te justifici si nu mi-e clar daca o faci pentru noi, publicul, sau pentru tine. Nimeni nu va neaga munca sustinuta din investigatii si credibilitatea pe care ati obtinut-o! Tocmai de-aia mi se pare de neinteles ca iti folosesti capitalul ca sa girezi acum "pictorialul" - care nici stire de interes public nu-mi pare (posibil sa ma insel aici, ca nu-s de meserie) si nici credibil nu poate fi, din moment ce pozele au fost servite. Si nu, nu ma lua cu zaharelul ca tindem sa cautam pareri care ni le confirma pe ale noastre si sa le respingem pe cele opuse. Iti dau un exemplu: nu-mi plac Ghita/Mazare/ Udrea sau alti fugari de lux, dar daca s-ar face un interviu pe bune cu vreunul din ei, de-ala cu intrebari gandite si reprezentative si fara glorificari inutile si minciuni prin omisiune, l-as citi cu interes. Nu poza cu Udrea de pe coperta a deranjat, ci minciuna, "exilul" si glorificarea inutila! Altminteri toata povestea asta are potential pentru un episod Fuckup Nights (stories of business failure)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu H.  •  1 septembrie 2018, 16:14

Consider ca a venit momentul ca blogul Tolo.ro sa acorde Doamnei Elena Premiul de Femeia Secolului. Medalia si diploma ar fi decent sa fie inmanate in Costa Rica de catre Barbatul Secolului, Traian Basescu, in aplauzele lui Gabriel Liiceanu. Cred ca trustul Ranjier poate sa isi permita costurile de transport si medaliere. Hai zbor placut si sa luati si niste pampersi de calitate.

Ellis  •  2 septembrie 2018, 17:07

D-le Tolo, esti bine? Cum ai reusit sa supavietuiesti dupa aparitia pictorialului? Adevarul este ca pozele sunt foarte frumoase si EU este foarte fericita!!!

Alex3  •  3 septembrie 2018, 2:52

Vazand interviul cu redactora sefa treaba pare si mai proasta decat coperta cu "exilul". Cica Udrea e femeia care "a avut curaj sa candideze la presedintie." Ala nu e curaj, e nesimtire, ca si in cazul Dancilei e lipsa de bun simt. E ca si cum ai spune despre unul care se duce in mijlocul Pietii Universitatii si isi face nevoile in vazul lumii ca a avut curaj sa faca treaba asta. Intrebarea care se pune insa e ce i-au apucat pe astia sa publice prostia asta tocmai acum - iar raspunsul e ca treaba e parte a unei campanii de PR pentru sustinerea ordonantei de gratiere, fiecare mafie a venit cu ce poate, unii cu Giuliani, altii cu poze cu burta la gura si texte lacrimogene despre bietul copil care se naste in exil - ai zice ca femeia e cu domiciliul fortat in Siberia sau macar in Baragan. Astia conteaza pe faptul ca cititorii revistei ar fi *** care nu ar judeca deloc ce citesc. Ca si treaba cu Giuliani, nici asta nu a iesit bine. Asteptam urmatoarele tentative.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Spires  •  10 septembrie 2018, 15:25

Felicitări pentru curaj, domnule Tolontan!

Vlad  •  16 septembrie 2018, 17:57

esti praf, fraiere.

Vlad  •  16 septembrie 2018, 17:58

Sinteti praf, ma. Vai de steaua voastra.

Vlad  •  16 septembrie 2018, 17:59

Ce Stalin, ba? Stalin a cistigat un razboi cu nemtii, printre altele. *** ala de Udrea ce realizari are? Sinteti dincolo de penibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează