Suntem jurnaliști și când vă convine ceea ce publicăm și când nu. O explicație la fotografiile din VIVA cu Elena Udrea

"De ce te bagi în chestiunea de la VIVA, că nu te ocupi de ea?”, mă întreabă cei din jur. Pentru că e vorba despre meseria mea de ziarist!

joi, 30 august 2018, 3:42

 

În octombrie 2009, chiar în ziua în care Parlamentul vota ridicarea imunității ministrului Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea se postează la un metru în fața mea.

Vorbește energic, agresiv, ca un predicator obișnuit să-i faci culoar.

Să te dai la o parte.

Începe prin a ne reproșa investigația 1 Mai – MTS, realizată împreună cu colega mea Mirea Neag.

Sfârșește prin a mă amenința direct, ”am mijloace, o să vedeți… familia… vă vom lucra informativ”.

Rămân pe loc, îi răspund politicos că nu are niciun drept să facă asta, ceea ce o enervează și mai mult, suntem totuși în holul Parlamentului României!

”Să știți, încheie din nou amenințător Elena Udrea, eu nu sunt Monica Ridzi!”.

Udrea și Băsescu au făcut tot ce au putut ca să ne distrugă

Momentul amenințării, urmat de încercările de compromitere a reporterilor Gazetei, apare în Raportului Departamentului de Stat al SUA pentru România ca o presiune inacceptabilă democratic la adresa presei.

Trec anii.

Ministrul Elena Udrea primește și ea o condamnare, după ce aceeași echipă de jurnaliști, la care s-a adăugat și Răzvan Luțac, urmărește peste 7 ani de zile cazul de corupție Gala Bute.

Nu reporterii dau sentințe, în ambele cazuri s-au pronunțat câte 8 judecători ai Înaltei Curți, în patru complete.

Ziua în care VIVA a publicat poze cu Elena Udrea gravidă

Scriu aceste rânduri în ziua în care revista VIVA publică pe copertă o fotografie cu Elena Udrea însărcinată.

VIVA e o publicație Ringier.

Coordonez Gazeta Sporturilor și Libertatea, nu revistele Ringier, dar am știut că redacția VIVA a obținut acest pictorial.

Mi s-a părut o idee bună și la fel mi se pare și acum.

Vreți să mă judecați? Foarte bine, e dreptul vostru și am luptat mereu pentru el, dar ascultați până la capăt.

Cum a șocat LIFE America în timpul Războiului din Vietnam

Revistele din toată lumea nu judecă, revistele expun și relatează.

Ele publică pe copertă ceea ce bucură sau ne displace, ceea ce ne inspiră și ceea ce ne îngrozește.

Când LIFE a tipărit pe copertă fotografii șocante cu Războiul din Vietnam, erau vremuri în care muncitorii din construcții din New York îi băteau pe studenții care protestau împotriva războiului. O mineriadă  în epicentrul democrației!

Mulți americani considerau că relatarea atrocităților din război era nepatriotică și că mișcările pacifiste erau mâna comuniștilor și a presei care le cântă în strună.

Dar LIFE și restul jurnaliștilor și-au făcut treaba înainte, știind că dacă presa începe să expună doar ceea ce preferă oamenii, și nu ceea ce se întâmplă, abdică de la misiunea sa.

Stalin, „Omul anului” în Time

Istoria revistelor e istoria curentelor de gândire și a tulburărilor sociale, povestea vedetelor iconoclaste și a temerilor noastre cele mai mari.

Pe 1 ianuarie 1940, revista Time l-a declarat „Omul anului” pe Stalin și nicio agenție de publicitate sau firmă occidentală nu s-a gândit să scoată reclama din revistă!

Cu siguranță că au fost oameni șocați și nemulțumiți că Stalin, un criminal în masă și dușmanul neîmpăcat al lumii capitaliste, apare pe coperta Time drept ”Omul anului”, fără să fie înfierat, prezentat în toată puterea sa.

Dar coperta nu a fost privită ca un pact cu diavolul, ci drept ceea ce este: o copertă de revistă! Adică o comprimare imperfectă a lumii, fie că ea place sau nu.

Interviu cu Elena Udrea în Costa Rica

Așa am gândit la Gazeta Sporturilor și când am trimis un reporter în Costa Rica pentru a încerca să dialogheze cu Elena Udrea, în așteptarea sentinței.

Ceea ce s-a întâmplat, grație insistențelor lui Costin Ștucan, care a relatat cu acuratețe starea de fugară a Elenei Udrea, cum gândește, ce simte și de ce crede ea că va conduce din nou România.

Și în cazul acelui interviu au fost oameni surprinși neplăcut, care ne-au acuzat că am pactizat.

Noi?

Elena Udrea m-a amenințat personal, a încercat să ne distrugă, președintele Traian Băsescu i-a ținut isonul, resurse ale statului și postaci plătiți din bani furați au fost mobilizați ca să ne compromită.

A fost un deceniu crâncen, distrugător pentru sănătatea noastră, dar ne-am văzut de treabă și, apropo de interviul din gsp, e datoria noastră să relatăm ce se întâmplă cu fostul ministru.

La vremea aceea, habar n-aveam că VIVA încearcă să o convingă pe Elena Udrea să facă poze în postura de viitoare mamă.

”Este Elena Udrea gravidă sau e doar un joc?”

Am aflat de VIVA acum câteva zile, când deja le obținuseră.

Mi s-a părut că e un subiect legitim, că răspunde unei întrebări pe care mulți ne-o puseserăm: ”Este Elena Udrea într-adevăr gravidă sau e din nou unul dintre jocurile sale de putere?”.

Avem răspunsul pe coperta VIVA. E adevărat, Elena Udrea va fi mamă, iar fata ei se va numi Eva Maria.

Probabil că, polarizați și intransigenți, ne-a mai rămas atâta umanitate ca să înțelegem că fata care urmează să vină pe lume nu are niciun amestec.

Nu eu conduc VIVA, nu răspund, așa cum am spus la început, decât de ziarele Ringier, de Gazeta Sporturilor și de Libertatea.

Dar aș fi publicat fotografiile și interviul dacă aș fi fost în locul redactorului-șef.

A făcut VIVA o copertă perfectă, un interviu și o abordare inatacabile?

Nu!

Eu aș fi pus pe copertă cuvântul ”fugară” și aș fi amintit în text despre condamnare, dar cu siguranță că, retroactiv, toți suntem deștepți în profesiile noastre.

Pentru ceea ce consideră erori, redacția VIVA și-a cerut deja scuze.

Vrem ca Guvernul și corporațiile să decidă ce aflați și ce nu?

Dar nu despre erori e vorba aici.

Ci despre ceva mai presus și care ne privește și ne angajează pe toți.

Apariția Elenei Udrea pe copertă ar fi fost atacată și considerată drept nelegitimă de partea de public care îi e ostilă.

O bună parte din acești oameni sunteți voi, cei care ați citit investigațiile Dosarul Transferurilor, Monica Ridzi, Gala Bute, Hexi Pharma, corupția din sănătate, Secureanu.

Toate acestea, dar și multe altele, pe care le-au făcut alți colegi din presă, au fost posibile pentru că jurnaliștii nu aleg drumul comod sau popular.

Dacă ne temeam, de puternicii zilei, de firme, de somitățile medicinei sau de faptul că ne judecați voi, publicul, pentru că am dat în doctori, nu am fi făcut nimic!

Redacțiile nu stau să se gândească dacă Guvernul sau corporațiile sunt mulțumite sau nemulțumite.

Nu scriem gândindu-ne dacă ministerele sau companiile își vor retrage publicitatea.

Înțelegem că, în numele clienților lor, câteva agenții de publicitate cochetează cu gândul de a pedepsi VIVA.

Să o facă, dacă asta vor! Ringier face presă de 200 de ani și îi cunoaște foarte bine regulile.

Dar noi chiar vrem să lăsăm corporațiile și Guvernul să conducă editorial ziarele și revistele și să hotărască ce informație primiți și ce informație nu primiți pentru că v-ar leza?!

Nu e vorba despre Elena Udrea, despre ce credem fiecare dintre noi, jurnaliști pe care nu a putut să-i nimicească sau oameni care o disprețuiesc, cu tot ce a reprezentat ea.

Aici e vorba despre un principiu care ne ține împreună ca lume democratică: și când vă place ce descoperim și când nu, noi suntem mesagerii.

Nimic nu se clădește dacă vă aducem numai ceea ce vă convine și vă ascundem restul.

Suntem în regulă tocmai pentru că nu gândim toți la fel și pentru apărarea acestei idei merită să ne contrazicem.

Vor curge zeci, sute și mii de mesaje negative, de critici și de suspiciuni. Dar asta e meseria noastră, rămânem aceiași.

Mulțumim!

Comentarii (193)Adaugă comentariu

victor L  •  30 august 2018, 20:35

Meritati titlul de dizident cu merite deosebite in lupta impotriva tiraniei lui Basescu.

Iordachi Iulia  •  30 august 2018, 20:35

Puteti scrie despre ORICE, dar NU ORICUM.Cele mai importante roluri ale presei sunt acelea de a forma si de a informa .Din nefericire, de cele mai multe ori, presa dezinformeaza ! Si, fie ca voua, jurnalistilor, va place sau nu, opinia publica are dreptul sa va taxeze !

Mihaela  •  30 august 2018, 20:39

Parere personala: dna Udrea a stiut exact ce facea cand a ramas gravida. As zice ca a apelat la FIV de unde si povestea cu gemenii. So, as concluziona ca sarcina asta a venit cam cand trebuia, nu? Uite o tema de investigat: cum a inca o dna din politica ramane gravida fix cand o pandeste puscaria. Tinem cu totii minte bolile "letale" de care suferea fosta colega de partid, doua sarcini etc. Unii fac copii, alti dau OUG.

dan65  •  30 august 2018, 20:41

Vrem ca Guvernul și corporațiile să decidă ce aflați și ce nu? NU***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costică  •  30 august 2018, 20:48

...asta am apreciat totdeauna la #tolontan! "Suntem doar mesageri"! Și pot înțelege acest lucru. Dar astăzi, mă întreb: ok. Pentru cine sunteți mesageri? Pentru că articolul nu este pentru cititorii dvs! A, aveți sarcina de a *** la *** o publicație Ringier? No problem! Doar sa știm și noi! Nu au părut suficiente "eratele" date de Viva?.... Serios....! Urăsc faptul când niște "formatori de opinie" care sunteți, ignoră bunul simț și-și bat joc de inteligenta propriilor cititori! ... Stalin? ... Vietnam?....? In democrații consolidate! Comparativ cu... nebunia românească? Serios domnu' #tolontan?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ana Araia  •  30 august 2018, 20:56

Sunteți jurnaliști, așa-i. Dar când deformați intenționat adevărul, uitați că sunteți jurnaliști și deveniți agenți de propagandă. Udrea - exilată - în cel mai bun caz e o glumă proastă, în cel mai rău e o jignirea la adresa celor printre care vrea Viva în mod nu foarte subtil să o plaseze.

utraian  •  30 august 2018, 21:01

Inca o postare si nu te mai deranjez azi , nea Tolo. Categoric fara dvs si echipa dvs multe din aceste lucruri nu s-ar fi aflat vreodata. Dar caravanele au trecut se pare, una, doua, trei, zece . Altele se pregatesc sa plece linistite, cainii raman sa latre la stele si din pacate , sa se invarta in jurul cozii. Udrea nu era capabila sa-si faca singura un plan de scapare si sa-l si puna in executare. Ce, s-a ascuns in cala unui vapor si-a taiat-o in Costa Rica? Mazare a vazut ca e groasa si a plecat peste oceane cu motoscarta? Ghita a accelerat pana la 300 km/h cu o motorabla scapand de echipajul care-l fila si a iesit linistit din tara? Dan Condrea era lasat sa faca ce vrea in mijlocul unui scandal national? Hai sa fim seriosi. Ramanem doar cu prejudiciile nerecuperate, cu o inventie revolutionara de teleportare peste granite nerecunoscuta de OSIM ? Eu vad doar ca am ramas ca fraierii cu buza umflata in timp ce aia ne trimit vederi cu palmieri din Costa Rica. Suntem varza...

Iri  •  30 august 2018, 21:26

Poftim, una fără cuvinte jignitoare! Tot mai aproape de realitate. Foarte aproape! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157759094338102&id=514538101

Cosmin  •  30 august 2018, 21:34

Ce rusine de articol. Ce manipulare subtila incearca prin cuvintele scrise. Trebuie si domnul Tolo sa isi justifice salariul si pozitia de conducere in cadrul Ringier.

Art Vandalay  •  30 august 2018, 21:54

Totusi, coperta revistei "Time"cu Stalin dateaza din 1940. La 78 de ani distanta, e greu de crezut ca criteriile morale ale presei nu s-au imbunatatit. Nu cred ca revista "Time" din 2018 ar repeta gestul din 1940. Incercati sa cautionati sau doar sa scuzati o afacere care pina la urma are un singur mobil: banii- revista se vinde, iar E. *** si-a *** *** de buna seama ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ervin  •  30 august 2018, 22:09

ok ! jurnalism, informare, dreptul de a alege samd... problema e una singură: un infractor de drept comun ,un tâlhar, un hoț ordinar la urmă urmei , este învelit într-o aură de victimă, de exilat, de suferință care cere compasiune ptr un bebeluș nevinovat care vine pe lume undeva departe de casă, unde două persoane vulnerabile o mamă și un bebeluș vor fi singuri între străini.....asta este povestea care ni se bagă pe gât....totul un pic condimentat cu un pic de funduleț si sâni sexy.. . plus ca aceasta mamă singură într-un capăt de lume a fost aspiranta la ceea mai înaltă funcție în stat.... toată povestea asta dovedește un singur lucru : aceasta infractoare condamnată definitiv , aceasta hoață ordinară nu a ezitat nici o secundă să se folosească de copilul ei nenăscut....pur si simplu ti se intoarce stomacul pe dos.... dar pe tine tolo te inteleg ptr această poziție vis a vis de " jurnalismul" viva, având in vedere funcția pe care o ai in grupul ringier si de aici si responsabilitățile si obligatiile pe care le ai in grup.. de înțeles..... De inteles ,dar nu de acceptat sau de a fi de acord cu această porcărie..... si oricum o jignire adresată in general mamelor, gravidelor si a ideii de " maternal" aceasta ființă ( udrea) nu are nimic sfânt...

john  •  30 august 2018, 22:53

Citind puzderia de comentarii de pe net, trag concluzia ca societatea civila (in mediul online ma refer) se manifesta puternic si incearca sa stopeze derapajele astea. Pentru ca da, Catalin, acesta a fost un derapaj din partea ta. Pe aceasta cale incurajez oamenii sa fie cat mai vocali si sa-si exercite civilizat dreptul la libera exprimare impotriva *** cu care suntem bombardati zilnic. Demers jurnalistic legitim sau nu, stia deja toata lumea ca Udrea e insarcinata si am fi supravietuit zilei de maine fara sa ne confirme Viva asta. Daca Mazare se dadea insarcinat da, acolo era suspicioasa treaba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ellis  •  30 august 2018, 23:15

O mai fi deschis la vreo farmacie? Sa cumparam niste calmante, somnifere, ceva pt bietul Tolo. Nu cred ca mai poate dormi in urmatoarele 200 de nopti! Si trebuie sa se odihneasca omul pt ca va pleca dupa Ghita si Mazare. De ce? Pt ca-i place dreptatea!

di livio  •  30 august 2018, 23:16

continui sa faci parada de impartialitate...da noi stim ca esti impartial ma Tolo...stiiiiiiim, ma-ntelegi?...nu-i nevoie sa ne tot explici ca la ***...asta-i un articol explicativ inutil...ar putea fi util doar pt Viva...ii facusi o reclama beton...imi aduc aminte de marele maestru nea Ovi, Hagi si ***...in loc de pretiozitatea Time-Stalin, puteai sa ne amintesti de Ioanitoaia-***...cind se ruga Hagi de Ioanitoaia sa nu mai pomeneasca numele ***...da primeaza malaiu si cascavalu...vorba lu box to box

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nelu  •  30 august 2018, 23:17

Mana care iti arunca osul in strachina, nu se musca.

Cosmin  •  30 august 2018, 23:27

Nu comentez de obicei, citesc ceea ce scrii de destul de mult timp. Justificarile și explicațiile din articolul acesta sunt, însă, jenante. Fără sa vreau sa par interesant, nici măcar nu vad rostul unei argumentari

Cosmin  •  30 august 2018, 23:33

În plus, după cum spunea și un alt comentator, ceea ce e deranjant este ca am simțit ca îmi însulti inteligenta (atâta cata am). E dreptul tău sa scrii, va felicit pentru multe dintre campaniile pornite de voi, dar tocmai de aceea existau pretentii

Nicolae Moise  •  30 august 2018, 23:39

Mi se pare că Viva își asumă aceleași calități și merite deosebite cu care se poate lăuda o agenție de pompe funebre: ,, Noi spălăm și ducem mortul cu tot confortul ! ". Elena Udrea trebuie lăsată de către societatea noastră în anonimat impus, adică să nu se mai scrie despre ea nimic pentru că nu merită deloc atenția noastră ! Este pur și simplu o hoață care a ajuns mult, mult mai sus decât merita la valoarea ei reală ! Și care ca și cum nu ar fi destul ceea ce a făcut mai și vrea să ne conducă ca Președintă ! Și uite așa, de zeci de ani conduși de proști, hoți și parveniți nu putem evolua pe scara civilizației europene ! Ba chiar involuăm și ne și depopulăm ca țară ! De scârbă și nesiguranță pleacă românii pe rupte din Românica !

George  •  30 august 2018, 23:44

Nu stiu cum de nu I este rusine... Mi e imi este pentru faptul ca traiesc in aceeasi tara cu ziaristul asta( si cu autoarea viva) Tupeu dincolo de orice bun simt, asta are. Adica asta e o stire undeva intr un ziar, o coloana mica? sau personajul este prezentat pe prima pagina, ca o eroina exilata, sexi , ranita si nefericita... Sa ti fie rusine! Mie imi e si pentru tine... PS Stalin se lupta cu nazistii in 40... asta nu e o diferenta?? vorbim de bun simt nu de inteligenta... atunci ar fi oarecum scuzabil

Cătălin Tolontan  •  30 august 2018, 23:45

@George: si cand munceam 7 ani, impreuna cu colegii, ca sa aflati de s-a intimplat in Gala Bute, proces care a condamnat-o pe Elena Udrea, va era la fel de rusine ca traiti in aceeasi tara cu noi? Nu avem nici o treaba cu deciziile VIVA, dar e vorba de un principiu. Libertatea de exprimare e sacra, ea nu exista doar atunci cand ne convine. Aceeasi libertate de exprimare care ne-a protejat cand Udrea doarea sa ne termine ca ziaristi apara acum coperta cu Udrea gravida.

ion  •  30 august 2018, 23:51

In primul rand nu e Udrea in fotografii...macar atat puteati si voi sa realizati..ce dracu...

Vizitator1  •  31 august 2018, 0:23

Ok, am inteles impartialitatea jurnalistica. Dar cu tot respectul pentru munca si timpul alocate scrierii acestui articol, o intrebare autorului, dar si cititorilor: de ce ne-ar interesa sa citim despre elena udrea? sau talpan, sau alti clovni tristi ai societatii romanesti? ce invatam bun de la ei? ce exemplu pozitiv dau ei generatiilor mai tinere?astia trebuie ingropati de public nemaidind click pe articole care contin numele lor...

Florea  •  31 august 2018, 0:32

Draga Tolo, felicitari pentru cresterea salariala recenta pricinuita de trecerea la ringier. Imi dau seama din acest articol cat de importanta este partea financiara pentru tine si ma bucur pentru ca o meriti. Elena Udrea la puscarie nu mai produce asa multi bani pentru voi pe cat produce ca exilata (ostracizata ca in Atena antica chiar) pozand pe pagina unei reviste. Iata, toata lumea a aflat de revista Viva acum (intamplator tot la ringier) si tu ai potop de comentarii la articol. Cum ar zice americanii, nu exista publicitate negativa, exista publicitate. Parerea mea de roman, neinteresat de profit in cazul asta, este ca aceasta poza este un scuipat pe obrazul nostru. Daca vroiati sa confirmati ca e insarcinata, puteati gasi o cale DECENTA sa o faceti. Daca Udrea se intoarce si-si ispaseste pedeapsa, atunci da, puneti poze cu ea cat vreti, si afise pe pereti in redactie. Dar voi nu faceti decat sa preamariti o infractoare condamnata, fugara si mincinoasa. Ei, acestea sunt modelele scoase in fata de presa din romania, infractori fugari si urmariti generali. Comparatia cu Stalin este atat de ridicola incat nici nu are rost sa o comentez. Stii tu oare, drago Tolo, ca abia incepuse al 2-lea razboi mondial si Stalin era stapan absolut al uneia dintre cele mai puternice tari, iar Vestul incerca sa-l curteze sa-l atraga de partea lor? Ti se parea tie intelept sa-l faca criminal in acele momente?? Cat despre faptul ca ne intrebi daca e normal daca guvernul sa hotarasca ce se scrie, pai taticu' pe noi cititorii ne iei la rost? Pai 90% din prea romana scrie cum vrea guvernul si primariile PSD, sunt plutoane de propaganda, du-te la fostii colegi de facultate si de redactii si pune-le intrebarea asta. Nu noua. Noi doar suntem oripilati de lipsa asta de respect la adresa noastra, si mai suntem si luati de prosti. Cand pune Time poza pe prima pagina cu Bernard Madoff sau Chapo Guzman atunci mai discutam.

Octavian  •  31 august 2018, 0:33

Cred ca Ringier a pierdut o revista in Romania, dupa stupiditatea acestui interviu, nu cu o persoana "exilată", ci cu o persoana condamnata. Eu sau dvs, daca eram condamnați pentru faptele comise de dna Udrea eram de ceva vreme la "racoare" si nu ne bucuram de soarele din Caraibe.

Octavian  •  31 august 2018, 0:38

Nu incercati sa manipulati cu niste coperti de reviste din vremuri de mult apuse.

Sands  •  31 august 2018, 0:41

Nu este UDREA in fotografie... este vizibil

Katalin  •  31 august 2018, 0:44

amice, distrus rau ai ajuns. aperi mereu,in functie de trust, toti nemernicii, te acoperi cu numee de jurnalist...tu....? ***.. dupa ce slujesti unui penal,care tine sa distruga in continuare sistemul juridic,varanul, fost sef al gsp...acum faci o manevra de sprijin ptr.trust,ca doar esti obisnuit sa *** la ***** deranj maee ca ai folosit ideea de jurnalist/i, *** doar un ..***..***...vaiiii....***...***. mult v-a distrus, varanu*, *** ...iudelor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena  •  31 august 2018, 0:46

Nici nu cred ca este gravida... 🙈🤪.. a uitat sa își pună degetul la năsuc 🙈🙈🤔🤪 UDREA, este o femeie frumoasa și plină de bani ... cred ca a cumpărat toată insula ! 😅

Cristina  •  31 august 2018, 0:55

Nu este vorba despre a publica ceva anume sau nu. Sunt foarte fericita cu Elena Udrea pe coperta. Dar textul ala cu fetita nascuta in exil de mama care voia sa conduca o tara ne oripileaza pe toti. E putin asa dintr o poveste frumoasa si trista pentru mama si fetita. In realitate, nu vorbim despre o mama care a vrut sa conduca tara, ci despre una (unii ar numi-o) altfel, care a vrut sa conduca tara ca sa se bucure se putere si sa fure, de la alte fetite si mamici din farfurie. Ceea ce a si reusit. Cu un text mai neutru, f frumoasa coperta.

Vladu M  •  31 august 2018, 1:07

Eu nu vreau sa critic absolut deloc decizia de a pune pe coperta revistei o poza cu un personaj ceva e numeste Elena Udrea,despre care nu am nici o parere.Am doar o curiozitate..ce are special această doamna fata de alte femei însărcinate de s-a luat decizia de a fi pusă pe coperta unei reviste,si ce a vrut să demonstreze Viva.Care a fost mesajul sau ideea din spatele fotografiei? Au fost doar considerente financiare..gen va vinde această imagine? Este un model pentru femei in general si merita pusa pe coperta..sau care sa fost ideea? Nu mai sunt alte imagini de femei in tara însărcinate care merita puse pe coperta unei reviste in acest moment?

Alex3  •  31 august 2018, 1:39

Paradoxul cu Viva e ca probabil e prima tentativa de jurnalism pe care o face redactia, dar neavand experienta a iesit treaba ca dracu'. Cred ca trebuie clarificat ca problema cu Viva nu e ca o umanizeaza pe Udrea. Exista reviste respectabile care cauta umanitatea si in criminalii in serie, se uita sa vada ce au suferit cand erau copii, etc. Problema cu Viva e ca in general e o revista care nu e jurnalistica, e un fel de Who's Who cu poze unde subiectii controleaza ce se scrie despre ei - de fapt Viva vinde o idee de confirmare de status catre niste snobi, care vor sa se afirme ca fiind niste elite si platesc sa fie bagati in revista. Inclusiv evenimentul anulat, cu "influencers" e ceva de genul asta. Problema e ca astia nu prea concep sa mai plateasca aici daca revista nu mai e cool, e controversata si nu mai exista unanimitate - ca daca apari acolo esti in "elita buna". Ei nu vor sa fie amestecati cu politicieni dubiosi, manelisti si alte tipuri de elite care nu sunt cool. Aici e eroarea revistei, astia au inceput sa creada ca sunt jurnalisti adevarati si acum sunt treziti la realitate. Si mai sunt destule reviste care se *** similar si care nu au calcat in strachini incercand in mod stangaci sa faca jurnalism, asa ca "elitele" se pot afirma cu statusul, vilele, masinile, vietile perfecte in alte parti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gica  •  31 august 2018, 1:47

Domnule Tolontan ! Bravo, am citit multe comentarii si mi-am dat seama ca inca sunt multi "paraziti"postaci . Imi este scirba de toti postacii care sunt mereu la munca fara sarbatori si duminici libere.

john  •  31 august 2018, 5:23

N-am nici o problema cu ideea in sine. Indiferent de ce-a facut femeia, traim in democratie si ea are dreptul sa dea inteviuri in presa, cum si eu am voie sa strig *** PSD pe strada (nu au legatura directa, dar intelegi unde bat). Am insa o mare problema cu folosirea termenului "exil". Vom vedea dupa ce apare articolul care a fost intentia, dar titlul intareste fix retorica mincinoasa a Elenei. E o condamnare definitiva acolo si femeia e fugita din tara ca sa nu faca puscarie. Probabil poti ca jurnalist si sa ataci o hotarare definitiva, nici asta nu mi se pare gresit, dar macar sa o faci asumat, nu cu "greseli" de genul asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  31 august 2018, 5:24

@: john: cuvintul ”exil” este gresit ales, de acord. Redactia VIVA si-a cerut scuze. Dar acelasi cuvint apare in titlul unei stiri AFP despre Udrea. Si ei cum mai sunt? https://www.yahoo.com/news/romania-hands-jail-sentence-ex-minister-exiled-costa-170306535.html

Florea  •  31 august 2018, 6:41

D-l Tolontan, de ce mi-ati afisat, apoi sters, comentariul lasat cu atata silinta si speranta de mine pe 31 august 2018, 0:35? Era foarte civilizat si nu ataca pe nimeni? Alo, cenzura, alo ipocrizia. Auzi libertate de exprimare, rad si curcile, libertate de exprimare cand ii convine lui Tolontan

stefan  •  31 august 2018, 6:43

ești un tip foarte, foarte trist.

Dan  •  31 august 2018, 7:22

Ați scris exil,nu că fuge de o condamnare definitivă.E suficient să fiți acuzați de minciună SI manipularea cititorilor.La fel ca Giuliani,banul ne are miros.Chiar daca e alt brand al grupului, credibilitatea a căzut rău de tot .Eu nu mai cred ce scrieți.

Lili  •  31 august 2018, 7:38

Tolo raspunde la unele comentarii si vorbeste despre principii. Serios? Stii ce sunt alea? Stii ce inseamna impartialitatea? Nu baiete! Ai avut niste ordine, le-ai executat si acum te scalzi in bale si laturi pentru ca nu ti-au iesit treburile ca lumea si tre sa dai seama varanului. O intrebare: cine a furat mai mult Udrea sau Voiculescu? Sau Ghita? Sau Mazare? Sau Almanahe? Dar nu! Despre psd isti, numai de bine!

wall_street  •  31 august 2018, 8:03

Diferenta dintre coperta cu Stalin si cea cu Udrea e ca Stalin nu era prezentat drept altceva decat ceea ce era: un dictator psihopat. Dar Udrea e prezentata drept o fiinta blanda si nevinovata, cand de fapt e doar o pradatoare politica extrem de rapace. PS: E chiar trist sa vezi cum non valori editoriale gen VIVA incurajeaza grandomania unei tzatze care pozeaza si ea " cum a vazut la altii ca se face". 😉

relu matriteru  •  31 august 2018, 8:31

E incredibil cata ura si dementa a putut sa starneasca femeia asta. A ajuns sa fie hoata hoatelor, din cauza ei n-avem autostrazi si trenuri ca a furat ea tot. Bine ca ne-a lasat peisajele de pe Val Prahovei si Poiana. Ca sa spui ca se face ca e gravida doar ca sa scape de puscarie, unii spun ca arata prea bine ca sa fie ea in poze etc va dati seama unde am ajuns cu delirium tremens asta generalizat? Sigur ea nu e in exil ca alti regi sau generali sau...dar la cum s-au facut dosarele si la ce protocoale si prot-ocoluri au iesit la iveala sa vedem si cat de vinovata e. Un om care se lupta cu toate fortele pentru a-si dovedi nevinovatia cred ca merita sa fie lasat. Ea stie multe si stie cum i s-a facut dosarul si s-ar putea sa avem surprize la un moment dat. Problema e ca ea va ramane vinovata pentru tot ce-a fost rau in tara chiar daca CEDO va da pdf ca e NOT GUILTY. Pentru ca n-avem repere, nu mai conteaza nimic, realitatea e ce vrem noi, zic retelele sociale ca esti vinovat, s-a terminat, esti cioburi. Ramai in istorie (adica pe gugal ca restu nu conteaza) cu meme-urile de pe FB. Virale :D

Ilie  •  31 august 2018, 8:39

Domnule Tolontan, ne-am saturat de toti penalii si infractorii care conduc tara asta. Iar colegii dvs tocmai au promovat o infractoare dovedita si condamnata. Scuzele lor si incercarile dvs de a-i scuza nu schimba acest fapt. Au promovat o infractoare si gata. Iar comparatia cu revista Time la 78 de ani distanta.. nu stiu daca e cea mai buna.

Venom  •  31 august 2018, 8:47

Ați pierdut ditamai subiectul: Ce-ar fi mers *** pe prima pagină 5000 de click-uri foto mic la pagina 5 10000 de click-uri cu trimitere la pagina doi 100 000 de click-uri... și pictorial față spate cu doamna nudă pe ultima... Un milion de click-uri... Știucan mai plânge? Ce anchetă virală ieșea! Cât despre Ringier, se pare că în ăia 200 de ani n-au reușit să facă bani decât pe calea ușoară, tabloidele. Acum au câte o Libertatea în fiecare țară unde sunt prezenți.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Biz  •  31 august 2018, 8:51

Cred ca Tolontan striga toata ziua in gura mare ca e jurnalist pentru ca lumea vede in el orice altceva, propagandist, unul care se afla in treaba, un om *** care isi transforma aberatiile si esecurile profesionale din plan public in lupte principiale. Vine o vreme cand lucrurile ti se urca la cap, la tine, Tolontan, ti s-au urcat de multi ani la cap si cauti penibil niste vorbe goale cu care sa incerci sa acoperi extremele in care te misti, exagerarile, absolutizarea unor cazuri simple si extrapolarea/hiperbolizarea lor si, cel mai grav, spalarea pe creier in masa. Niciodata nu ai spus am gresit sau fac un pas in spate sau da, am judecat gresit, desi ai la *** *** pe *** numai daca ne gandim la celebrul caz Hexi Pharma. Este scandalos si periculos cat de iresponsabil esti sub masca asta prefacuta a responsabilitatii largi, a binelui civic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian  •  31 august 2018, 8:52

Toata stima pentru investigatiile pe care le faceti, dar acest lucru nu are nimic in comun cu mizeria de a promova si apara aceasta *** de ***. Sincer, am crezut ca am scapat de aceasta nesimtita, dar faceti voi ce faceti si ne-o bagati iar pe gat. Pur si simplu sfidati milioane de oameni care au avut de suferit indirect din cauza a ceea ce a facut aceasta penala atunci cand a fost la putere. Sa va fie rusine. Rusineeee!!!! Nu mai aveti limite. Promovati valorile, oamenii de bine, nu infractorii care au dus tara pe marginea prapastiei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  31 august 2018, 9:00

Doamne ce viata linistita aveam inainte de 90 '! Nu citeam , nu auzeam nimic . Vara la toboc cu fetele . Baschet, tenis , ping pong aia, aia ...Presa nu incita . O oaza de liniste .

BaniiVorbesc  •  31 august 2018, 9:20

Cu cat incerci sa te justifici mai mult cu atat te ingropi mai adanc. Ati facut o greseala si sper sa suferiti financiar din cauza ei. Sunteti la fel de *** ca si politicienii, traiti si voi din *** *** de ei din *** noastre prin *** si *** ***. Cu aceasta ocazie ai intrat si tu in hora "prostitului pe prosti". Rusine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian saim  •  31 august 2018, 9:28

Acest articol este,probabil,cea mai buna proba de democratie si libertate a presei si reprezinta o lectie pt cei ce vor sa devina jurnalisti. Chiar daca ati scris si mai bine,in alte articole.😬 Marturisesc ca am fost revoltat de coperta,dar articolul mi a schimbat parerea. Asta este menirea presei,sa ti formeze o opinie. P.s. eu as fi titrat,ironic,evident: have you seen her?(sau varianta in spaniola).

cenzura  •  31 august 2018, 9:36

o parte din noii stalinisti, metamorfozati in #rezistii lui mosh sorosh vor un nou tip de CENZURA : adevarul e doar ce spunem noi}si din pacate acum apeleaza si la AMENINTAREA cu TAIEREA PUBLICITATII, cu complicitatea multinationalelor

moka  •  31 august 2018, 9:39

Bravo Liviana Rotaru! Sunt total de acord.

Andy  •  31 august 2018, 9:46

Tolontane, pe cine vrei sa prostesti tu? Poate pe #-istii tai. Tu disident pe vremea lui Basescu? Uita-te in oglinda,. *** ***, ce esti! Cred ca nici tu nu crezi ce scrii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează