Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei lui Dragnea jr., dar crescătoria confirmă dezvăluirile din Libertatea, recunoscând că avea 9.000 de porci la începutul lui 2018 și 3.000 acum, când s-a generalizat molima!

Romcip a ieșit azi cu cifre care dezvăluie involuntar adevărul

luni, 3 septembrie 2018, 5:01

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Să negi, dar să confirmi.

Performanța aparține fermei Romcip, deținută de Valentin Dragnea, fiul președintelui Camerei Deputaților.

Libertatea: ”A scăpat de 10.000 pe porci înainte de molimă!”

Pe 7 august 2018, Libertatea titra că ”Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!”.

”Din 13.500 de porci în iulie 2017, ferma din Teleorman  a lui Valentin Dragnea a rămas, la timp, cu mai puțin de 3.000 de capete. Asta în timp ce producători mult mai mari au fost prinși în ferme cu 48.000 de porci, pe care statul i-a omorât!”, scria ziarul.

Libertatea a publicat, din tabelele ANSVSA, cifra exactă a capetelor existente la Romcip în iulie 2017: 13.585 de porci.

Redacția a încercat să obțină evoluția 2017-2018 a numărului de suine de la Romcip de la ANSVSA, autoritate din subordinea directă a Guvernului.

Dar instituția publică condusă de Geronimo Brănescu, fost asociat cu nașul de cununie al lui Valentin Dragnea, a refuzat să comunice datele!

”Graficul evoluției capetelor de porci la ferma din Teleorman arată clar cum s-a orientat Dragnea jr. de-a lungul evoluției bolii”, spun specialiștii din ANSVSA.

Valentin Dragnea (stânga) și tatăl său, la standul Fermei Salcia de la târgul Indagra 2017, 26 octombrie anul trecut. Între ei, Ilie Dragne, directorul  fermei // Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Cifrele din Teleorman confirmă că și-au redus efectivele înainte de extinderea epidemiei

9.630 de porci avea Romcip, conform cifrelor comunicate azi, la începutul lui 2018

Într-un comunicat oferit azi publicului de către Romcip, și publicat pe știripesurse.ro, apar o parte dintre cifre, chiar dacă indirect și învelite în afirmații precum ”e o minciună că am beneificiat  de un tratament preferențial din partea autorităților”.

Nimeni, nici Libertatea, nici G4 Media, nici Evenimentul zilei, nici celelalte publicații și televiziuni care au abordat subiectul, n-a scris așa ceva.

Ceea ce s-a remarcat a fost că, în timp ce alte ferme au rămas cu mulți porci în iulie 2018, momentul izbucnirii în forță al epidemiei, ferma lui Dragnea jr. a rămas cu mult mai puțini decât avea anul trecut în vară și la începutul lui 2018.

3.100 de porci recunoaște Romcip că mai are, când s-a extins epidemia de pestă

Romcip nu spune câți porci deținea în iulie 2017, spune doar că la finalul lunii iulie rămăsese cu 3.315.

Susține că a rulat 13.000 de porci, dar nu neagă că ar fi avut 13.000 de porci!

În schimb, recunoaște că la începutul anului 2018 avea 9.630 și că în iulie 2018 a ajuns la 3.100 de porci, exact atâți câți a scris Libertatea că mai are!

Tactica fermei lui Dragnea jr., folosită în comunicat, este aceea de a prezenta că epidemia s-a extins în vara lui 2017, numai că, de fapt, atunci s-au găsit doar primele focare în Satu Mare.

Care au fost ținute sub control, fără să se facă însă lucruri importante pentru protejarea granițelor, prevenirea crescătorilor și inspecțiile la populație, anulate de fapt!

Adevărata izbucnire a extinderii molimei a venit în iunie 2018 dinspre sud, Tulcea și Brăila, și de aici s-a extins spre Teleorman.

Propriile cifre arată că Romcip a rămas la timp cu puțini porci.

A scăpat de 10.000 de porci față de 2017 și de 6.000 față de începutul anului 2018.

Chiar când epidemia de pestă porcină africană înaintează spre propria curte.

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației din ziarul Libertatea despre molima de pestă porcină.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

ctlnmihai  •  3 septembrie 2018, 17:48

Dovezi, d-nule Tolontan Nu simple speculatii..Si eu pot sa spun ca d-voastra sunteti platit de nu stiu cine ...

carp  •  3 septembrie 2018, 17:51

Sub inscriptie la poza de mai sus: SERVIM PATRIA

stelu  •  3 septembrie 2018, 18:15

maaah tataie,ctlnmihai ,nu e nevoie sa ne dai dovezi.tu adica mah tataie.d l tolontan deja ti le a expus.unde insa carte nu i ,nici domnul nu cere...

Ted  •  3 septembrie 2018, 19:00

@ctlnmihai : Pai in articol tocmai e oferita ca sursa a informatiilor un comunicat al Romcip, adica al fermei detinuta de Dragnea jr. Daca asta nu e o dovada, atunci ce e?

Marchi  •  3 septembrie 2018, 19:32

Mă întreb dacă va răspunde cineva de această *** a guvernului de marionete condus de un condamnat penal. Dacă, printre îmbuibații zilei, se întreabă cineva cum se simt cei mai sărmani dintre sărmani când li se iau porcii din bătătură, fără niciun fel de explicații sau despăgubiri. Doar promisiuni deșarte. Ce au păzit,oare, cei responsabili de protejarea granițelor, prevenirea crescătorilor și inspecțiile la populație? Întrebări retorice, știu. Vistieria e goală, cazul va fi mușamalizat, ca toate celelalte. Timpul trece, leafa merge...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kendo  •  3 septembrie 2018, 19:58

@ctlnmihai - astora ca tine poti sa le bagi porcul mort sub nas si ei tot se jura ca guita... cam asa si votati.

marty  •  3 septembrie 2018, 20:07

parca afacerile oneroase ale pedelistilor nu le-ai urmarit cu atata patima! videanu,berceanu,blaga,anastase,basescu... ati sacrificat-o decat pe udrea! vorba vine! urmarita pentru a fi adusa in tara sa faca puscarie isi expune indecent burta cu mostenitoarea...

ionnis  •  3 septembrie 2018, 20:46

Mai bine ii pastra pe toti si isi lua despagubiri

Ted  •  3 septembrie 2018, 20:56

@marty: Au facut investigatii in afacerile pentru care au avut informatii. Unor ziaristi nu le poti cere socoteala precum procurorilor, alora poti sa le ceri socoteala, ca aia sunt obligati sa descopere toate afacerile ilegale si sa le aduca in fata justitiei.

ctlnmihai  •  3 septembrie 2018, 21:04

Ted and Kendo D-nul Tolontan a insinuat ca Dragnea Jr. ar fi aflat de epidemia de pesta porcina care urma sa vina si de aia a vandut mortii..Eu la peculatia asta m-am referit,,dasteptilor"

ctlnmihai  •  3 septembrie 2018, 21:06

Faptul ca Dragnea Jr. a vandut porcii e vax albina daca d-nul Tolontan sau alte organe nu dovedeste c-ar fi facut lucrul acesta in urma unor informatii despre epidemia care urma sa vina:)

Gheorghe Serban  •  3 septembrie 2018, 21:10

Ciudat articol! Forteaza prea mult "asociatiile" pentru a se potrivi cu ceva care, se pare, era de la inceput stabilit: Liviu Dragnea a facut o "manarie" bazandu-se pe faptul ca urma sa vina urgia "pestei porcine", iar Guvernul musai sa scoata cifrele la iveala ca sa se potriveasca cu cele date de Libertatea! Pe mine articolul nu m-a convins deloc, chiar daca aduce si "cifre" in sprijinul sau. Daca la inceputul anului ferma lui Dragnea Jr. avea 9.630 de porci nu este obligatoriu ca in iulie sa aiba acelasi numar de porci. Nu mai spun ca nu este obligatoriu sa aiba aceeasi porci in efectiv! Daca Dragnea Junior ar fi tinut porcii macar 3 ani ar fi fost OK pentru Catalin Tolontan? Ar fi o mica problema: un porc de trei ani nu valoreaza nimic! Are idee Catalin Tolontan cum functioneaza o ferma de porci? Cu alte cuvinte, intelege cum "ruleaza" efectivul, astfel incat sa se valorifice "productia" la momentul optim? Catalin Tolontan ar trebui sa vada ce zice un specialist in bransa, care numai de "amicitie" cu Dragnea nu poate poate fi acuzat: dl Adrian Radulescu, numit Ministru al Agriculturii in 2009 si fost director de cabinet al lui Dacian Ciolos, cand acesta din urma era Ministru.

constantin  •  3 septembrie 2018, 21:34

La mine la ţară este o vorbă: Oameni serioşi şi vă ţineţi de prostii.... Care-i relevanţa faptului că Dragnea jr a avut 13 000 de porci şi a vândut mare parte din ei, înainte ca PPA să cuprindă mare parte din ţară? Dacă în 2017 PPA intrase în România (la Satu Mare), nu era clar că nu va mai putea fi oprită? Dacă n-a reuşit Polonia, dacă n-au reuşit Ţările Baltice sau Ucraina, de ce te-ai fi gândit că poate România? Bulgaria a ridicat gard între noi şi ei...iar PPA a pătruns şi acolo... Dacă eram fermier făceam tot aşa. Ar fi fost bine ca autorităţile să fie mai vocale şi să avertizeze cu privire la pericolul care nu poate fi oprit, asta da. Dar să acuzi un fermier, chiar şi fiul lui Dragnea, că a fost prevăzător sau fricos, nu pot înţelege. Să presupunem că autorităţile vorbeau deschis despre pericol şi îndemnau fermierii să-şi lichideze efectivele de porci, m-am gândit şi la asta... Ce s-ar fi spus? Că au lichidat porcii din România ca să crească importurile nu ştiu carui afacerist apropiat PSD-ului... Stimabilior, Dragnea coruptul este un subiect răsuflat, deja a început să obosescă lumea, chiar şi unii haştagi... Să te urmărească TOATE INSTITUŢIILE DE FORŢĂ, din Belina până în Brazilia, şi să poată dovedi doar că ai angajat fictiv două femei la o instituţie de stat, înseamnă ori că eşti prea cinstit pentru politica din România, ori că anchetatorii sunt proşti de bubuie... Nu sunt alte variante. Condamnarea cu privire la referendum pentru că a vrut să organizeze nişte tombole, este o prostie fără margini. Nici judecătoarea Stanciu nu a putut motiva şi semna sentinţa... despre ce vorbim? Atât au putut instituţiile de forţă din România? Şi, în condiţiile astea, o ţinem gaia-maţul că Dragnea este coruptul corupţilor din ultimii 28 de ani? Eu nu mai pot cu prosteala asta. Nu schimb de terenuri cu Căşuneanu, nu viloi în Mihăileanu, nu finanţarea partidului cu sacoşe de bani negri ca la PDL, nu cumpărător de rea credinţă şi dator la stat sute de mii de euro ca Iohannis, nu averi făcute din meditaţii, nu privatizare dubioasă ca a Petrom-ului, nu redevenţe de *** pe 10 ani, nu Microsoft, nu EADES, nu Bechtel nu Bancorex, nu este acuzat în Belina, nu s-au găsit afaceri în Brazilia ....nu, a angajat fictiv două femei la stat... şi a vrut să organizeze nişte tombole la referendum... Lăsa-ţi-o naibi de treabă! Dacă pentru afacerile de mai sus toţi sunt liberi, nu vi se pare o exagerare povestea cu Dragnea coruptul? Dacă pentru afacerile de mai sus toţi sunt liberi, de ce Codruţa a fost numită Nefertiti? Pentru prostit proştii? Din ţara asta s-au furat zeci de miliarde de euro şi noi ne-am proptit în două angajări fictive şi o tombolă? Chiar nu mai avem simţul ricolului?...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

NebulaEXE  •  3 septembrie 2018, 21:59

Tare dubios articol, care completeaza o lista de neinteles. Cat timp voiai, tolontan, sa tina porcii? Stim sigur ca nu erau la varsta optima pentru valorificare? Companiile nu sunt oricum despagubite de catre stat? Ramanea dragnea junior fara bani? Combinatia aici se facea, ca adaugai un 0 in plus la numarul de porci omorati.

ticbis  •  3 septembrie 2018, 22:30

Eu sunt convins ca e asa cum afirma dl. Tolontan in articol. Bun, acum, noi, ce trebuie sa facem? Doar sa citim si sa injuram in gand? Asta, dl. Tolontan nu ne mai explica :) Lasand gluma la o parte, eu nu inteleg rostul demersului. Ca e Dragnea corupt si fiul lui ii calca pe urme? E mai limpede decat cristalul; asta cunoaste toata suflarea romaneasca ce mai are inca capul intre umeri. Totusi, din datele oficiale cele mai recente, in Romania s-au sacrificat pana acum peste 500 de mii de porci; nu vad ce mare chestie ar insemna pentru burtile romanilor si pentru averea familiei Dragnea faptul ca "s-a scos" juniorul fentand pesta porcina cu 6 mii de suine pe care a apucat sa le vanda inainte de declararea molimei. E fix-pix; nu pentru vina asta ar merita puscaria tatal lui (ca se speculeaza aici ca el ar fi la baza escrocheriei fiului), ci pentru cu totul altele, cu mult mai pamantesti si cu mult mai grave pentru romani si pentru Romania. Pare insipid articolul, nu aduce nimic nou; stiam deja de o luna ca Dragnea junior si-a lichidat ferma de porci si a fentat molima, deci ce??? L-a arestat cineva pentru asta? L-a luat in colimator DNA-ul? Daca nu, haideti sa ne vedem de treaba noastra, ca si ei isi vad de treburile lor :) Tolo, mi se pare absurd sa insisti pe o astfel de manevra de doi bani, daca nimic din ea nu conduce spre procuratura (cum a fost ancheta Gala Bute !?!), cand sunt alte cateva zeci de cazuri de aceleasi proporti la nivel national. Nu de asta o duce rau tara noastra! Tara o duce prost pentru ca 500 de mii de porci au fost sacrificati din cauza autoritatilor romane ce habar n-au avut sa gestioneze criza pestei porcine! Si nici nu le-a pasat! Aici e drama, nu la ferma aia amarata a lui Dragnea junior. Daca nu ai nimic, in afara de impresia civica, care sa dovedeasca ca ce-a facut asta e ilegal, articolul tau e apa de ploaie. Te rog frumos, n-o mai da in bara, asa cum ai mai procedat in alte astfel de "surogate" de anchete jurnalistice. Probabil ca nu te-a mai interesat, dar in urma fake-ului produs de tine cu "mamutul radioactiv", cunosc personal 3 angajati ce si-au pierdut slujbele pe care le aveau la Muzeul National de Geologie. Ti-ai cerut scuze cititorilor pentru erorile jurnalistice publicate in cazul asta, niciodata insa celor 3 persoane ce au ramas pe drumuri si fara loc de munca din cauza fabulatiilor tale. Scuza-ma, dar asta nu e jurnalism, e doar o frectie din care poti sa castigi ceva bani. Atat! P.S.: Sa nu fiu inteles gresit: ce-a facut Dragnea junior incalca flagrant legea. Problema e ca legea in Romania n-are treaba cu asa ceva. Daca vorbeam de Udrea, era deja cu dosar penal in instanta, ba chiar doua sau trei. Am dat doar un exemplu ce mi-a venit pe moment in minte, dar aplicabil oricarui roman ce nu face parte din ciuma rosie, oricat de cinstit ar fi acesta. Daca nu ma credeti, incercati pe pielea voastra si va veti lamuri!

ctlnmihai  •  4 septembrie 2018, 1:21

Problema e ca Dragnnea Jr. a vrut sa renunte la afacere cu porci de anul trecut..S-a scris asta si prin presa..

Ciprian  •  4 septembrie 2018, 7:34

De ce vă miră acest fapt?! Uitați-vă cine îi premier și cine conduce cu adevărat Guvernul, astfel veți înțelege atitudinea protectoare arătată de către o autoritate a statului față de un individ sau grup de indivizi. Incompetența, mârșăvia, hoția, manipularea și penibilitatea sunt atribute de bază ale acestor oameni ce, prin acțiunile întreprinse, conduc România spre nicăieri, cu efecte pe termen mediu și lung dintre cele mai păguboase. Domnule Tolontan, vă rog aduceți opiniei publice, și investigați puțin o decizie adoptată de Ministerul Sănătății prin care impune tăcerea în cadrul sistemului medical, în care, pur și simplu interzice medicilor și directorilor de spitale să comunice cu mass-media, fiind necesar pentru a face acest lucru, de obținerea unui aviz în prealabil de la Minister, care să le confere acest drept. Asta îi cu adevărat o formă de cenzură și vă rog tare mult să luați atitudine. Ce s-au gândit, dacă tot nu suntem capabili să rezolvăm problemele multiple din sistemul medical românesc, hai măcar să le ascundem opiniei publice! Incredibil!!! Vă mulțumesc!

la 2 clik distanta  •  4 septembrie 2018, 8:51

nu mai manca carne de porc ...

Marchi  •  4 septembrie 2018, 9:07

@constantin: „...nu s-au găsit afaceri în Brazilia”, ziceți? https://www.youtube.com/watch?v=FGqHNKJHh9o

gigiore  •  4 septembrie 2018, 12:54

Logica de fier in articolul asta. La nivelul unui copil prescolar. Dupa cum se poate verifica usor: - porc viu la poarta fermei = 5 RON / kg - despagubire guvern = 10-12 RON / kg Deci mare afacere a facut Dragnea. Daca ar fi cumparat vreo 10000 de porci de anul trecut pana azi as fi inteles "investigatiile" astea. Dar asa... P.S. Parca nivelul acestui blog scade la fel cum se extinde pesta africana.

Ted  •  5 septembrie 2018, 16:11

@ctlnmihai : Ajutati-ma sa inteleg. In timp ce majoritatea fermelor de porci din Romania isi mentin sau cresc efectivele, pe fondul unei cresteri a vanzarilor la export, Romcip este singura ferma care isi reduce consistent efectivele, mentinand doar capacitatile de prelucrare, desi in termeni de business asta inseamna o reducere consistenta a marjei de profit. Apoi descoperim ca au fost singurii care au luat masura potrivita in fata unei amenintari "necunoscute". Oare chiar credeti ca sunt toti la fel de inteligenti precum asistatii sociali pe care va bazati obtinerea fotoliilor caldute si salariilor nesimtite ??? Eu nu cred ca sunteti deloc inocent, ci doar ca asa va castigati painea. Faptul ca avem acest schimb de replici tocmai dovedeste asta.

Ace Ventura Carice  •  8 septembrie 2018, 15:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mitica Ferestre  •  8 septembrie 2018, 15:45

Fac un apel solemn catre trustul Ranjier sa cheme in ajutor specialistii Anticoruptie de la MICROSOFT AMERICA ptr a se reusi flagrantul impotriva colosalei coruptii de Teleorman. Asa nu mai merge! Cutit os!!

IMGB  •  12 septembrie 2018, 5:15

TICBIS...... acelas plictis..... Ti-ai uitat medicamentele la Eforie ?.... Ai apucaturi de Serena W. .... n-ai gasit si tu o prietena la mare sa te faca bine ?

Comentează