După ce au golit Piața Victoriei, 1.000 de jandarmi au golit un hotel de pe litoral de turiștii care aveau cazarea deja plătită, au spart geamurile și au produs pagube!

Zeci de familii care plătiseră încă de anul trecut un sejur la Hotel California în Jupiter n-au fost lăsate să se cazeze pentru că 1.200 de jandarmi și polițiști jucau în aceeași perioadă Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă!

luni, 17 septembrie 2018, 10:10

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

După ce pe 10 august au bătut și au fost bătuți,  jandarmii s-au dus, cu genunchii tremurând, să joace fotbal pe plajă.

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă, ediția 2018, a fost organizată de Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română între 5 și 9 septembrie, la Jupiter.

Participă 1.200 de jandarmi, polițiști și membrii familiilor și e ocazie de a scăpa de stresul acuzelor publice în urma violențelor de la mitingul din Piața Victoriei.

Îi găzduiesc două hoteluri: California și Delta, care aparțin acelorași proprietari.

Hotelul unde s-a filmat ”Vara ispitelor”

California este fostul Hotel Granat de pe vremea lui Ceaușescu, din Cap Aurora, parte a unuia dintre ultimele complexuri de amploare ale litoralului, edificate în comunism.

Apoi, Hotel California și-a tot schimbat acționarul.

Cumpărat de Adrian Sârbu în 2001, a fost locul unde s-a filmat în urmă cu 15 ani ”Vara Ispitelor”, primul reality-show din România.

Din 2015, noul proprietar este omul de afaceri Nelu Mirea împreună cu soția. Ei dețin și ”California”, și ”Delta”.

Nelu Mirea este asociat în firma Alliance Qwest Company SA cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, conform termene.ro.

1.200 de jandarmi, polițiști și ofițeri de la penitenciare

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă a fost un succes.

Atât de mare încât, potrivit lui Cătălin Bălteanu, jandarm activ și vicele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română, s-au adunat mai multe cadre decât oricând până acum.

”Au fost 1.000 de adulți și 200 de copii. Asta e și ideea, să ne cunoaștem mai bine, să formăm legături între noi. Vrem ca oamenii să se relaxeze și să facă și sport. Și, în același timp, nu au fost doar jandarmi. Au fost și alți angajați din subordinea M.A.I., din Poliție, de la Administrația Penitenciarelor”, spune Bălteanu.

Bălteanu este ofițer specialist principal II la Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu un venit net declarat de 1.000 de euro pe lună.

Imagine de pe plaja din Jupiter cu ultima seară a petrecerii jandarmilor, în care s-a făcut un foc de tabără uriaș // Foto: GSP

Își luaseră bilete de anul trecut, dar au fost mutați!

Succesul Cupei Jandarmeriei la fotbal pe plajă a însemnat depărtarea de plajă pentru alți turiști.

725 de lei de persoană, cazare pentru 4 nopți și 3 mese pe zi, a fost prețul plătit de jandarmi

Unii își luaseră bilete la Hotel California încă de anul trecut.

”Pe 29 decembrie 2017 am achiziționat prin agenția Litoralulromânesc.ro un sejur de 9 nopți cu demipensiune la Hotel California în valoare de 2.500 lei pentru 2 adulți și un copil”, povestește Mirela Stoica pentru Libertatea.

”Când am ajuns pe litoral, pe 1 septembrie, am fost refuzați la cazare la Hotel California!”, spune femeia.

1.450 de lei valorează voucherul oferit de Guvern, ceea ce înseamnă că, pentru o familie de doi oameni, era necesar fix un voucher ca să participe la Cupa Jandarmilor

”Am fost preluați de o doamnă de la Hotelul Delta, care nu s-a prezentat, explicându-ne că din cauza cazării unui grup mare de turiști am fost mutați la Hotel Iris, care nu s-a dovedit a fi de aceeași categorie. Având doi copii, am dorit să stăm la Hotel California pentru că este aproape de plajă și are piscină. În schimb, Hotelul Iris nu are piscină și este departe de plajă și ne-a fost repartizată o cameră la etajul al doilea, fără balcon și extrem de mică, mai ales că aveam un pat suplimentar solicitat”.

Mirela Stoica s-a numărat printre turiștii mutați din hotelul California. Aici, chiar pe plaja din Jupiter // Foto: Facebook

”Unii au refuzat cazarea, alții și-au scurtat sejurul”

”Cât despre masă, a fost OK primele 5 zile, când am servit-o în restaurantul Delta, după aceea fiind mutați la o terasă a hotelului neîncăpătoare pentru toți cei transferați aici”, rememorează Mirela Stoica.

Veniseră jandarmii și nu mai era loc nici de masă pentru altcineva la niciunul dintre cele două hoteluri.

”În situația noastră, care nu ne-am putut caza la California, au fost multe familii! Unele au refuzat cazarea, altele și-au scurtat sejurul. Noi am ales să rămânem pentru a nu ne strica de tot concediul și vacanța copiilor” Mirela Stoica

Mirela Stoica s-a adresat Autorității pentru Protecția Consumatorilor Constanța, ”dar n-am primit încă un răspuns”.

Ce spune Hotelul California?

Imagine de la competiție, cu două dintre echipe salutând spectatorii // Foto: Facebook

”I-am relocat pe turiști pentru că am avut o acțiune gălăgioasă, preponderent masculină”

Carmen Trandafir reprezintă Departamentul de rezervări al Hotelurilor Delta și California.

-Mai mulți turiști au reclamat faptul că nu au putut beneficia de serviciile de cazare și masă achiziționate la Hotelul California în perioada 1-9 septembrie.
-A trebuit să recurgem la relocarea turiștilor cazați la Hotelul California din cauza concentrării în aceeași perioadă a unei acțiuni gălăgioase, cu participare preponderent masculină.

-Vreți să spuneți că le-ați făcut un bine mutându-i la un hotel inferior?!
-Știu că au fost mutați la un alt hotel. Unii au decis să-și scurteze sejurul, iar cei care au acceptat mutarea și-au asumat condițiile. Noi am anunțat agențiile din timp de această relocare.

-Câți turiști ați mutat?
-Nu știu. Nu am o cifră. Dar să știți că și noi am avut de pătimit. Clienții noi ne-au făcut destule probleme, gălăgie, geamuri sparte…

Hotelul îi acuză pe jandarmi că au spart geamuri și că au adus pagube.

Comparație: piscina și Hotelul California în stânga, hotelul Iris, unde au fost mutați turiștii, în dreapta

Agenția unde oamenii plătiseră: ”Ne promiseseră un hotel similar”

Ionuț Nedea, directorul agenției Litoralulromânesc.ro, cea unde turiștii plătiseră și care are contract cu Hotelul California, spune că ”știm despre probleme, mai mulți turiști au făcut reclamație, deși cei de la hotel ne asiguraseră că vor beneficia de un hotel similar”.

”Am restituit suma integrală celor care n-au vrut să se mute de la Hotel California”, zice directorul agenției.

La întrebarea ”Câți turiști au achiziționat prin agenția dumnevoastră sejururi la Hotel California în 1-9 septembrie și au fost mutați?”, Ionuț Nedea a răspuns: ”23 de contracte am semnat noi, dar bănuiesc că au fost relocați mai mulți turiști pentru că Hotelul California colaborează cu mai multe agenții”.

Așa arată una dintre rezervările familiei Stoica, datată 20 decembrie 2017

Jandarm organizator: „Nu puteam să fac eu, că nu e hotelul lui tata!”

Jandarmul Cătălin Bălteanu, unul dintre organizatori, spune că ”nu am niciun amestec în mutarea turiștilor, nici nu am știut de ea”.

„Nu puteam să fac eu, că nu e hotelul lui tata!”, motivează el.

Libertatea a trimis întrebări despre situația de la Hotel California către ANPC Constanța, dar răspunsurile nu au venit.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Tavi  •  17 septembrie 2018, 10:20

Asta-i Romania. Si frumoasa (natural mai ales) si dezgustatoare.

Andrei  •  17 septembrie 2018, 10:27

O mica observatie: statul oferă 29 de vouchere în valoare de câte 50 de lei, adică în total 1450 lei, nu un singur voucher de 1450 lei.

Vali  •  17 septembrie 2018, 10:44

Cat de aproape suntem de o Revolutie pe bune, nu ca lovitura de stat regizata de Securitate si de cei din esaloanele 2 si 3 din PCR, ce a avut loc din 26 decembrie 1989 pana la (inclusiv) Mineriade ! Atat de aproape ! Ii pot simti mirosul deja! p.s. ma duc pana in camara din bucatarie sa mai ascut nitel topoarele ... am auzit ca porcii politici ingrasati pentru Ignat nu fug foarte repede :))

cornel  •  17 septembrie 2018, 10:54

CE LEGĂTURĂ ARE ACEST ARTICOL CU SPORTUL ? Vă folosiți de acea așa zisă competiție să faceți un scandal aici ? Directoarea hotelului, A SPUS CĂ ...... agențiile au fost anunțate din timp și sigur au anunțat clienții dar probabil unii nu au dorit schimbarea și atunci au primit ce mai era disponibil ! Nu sunt primii turiști relocați din lume ! Hotelurile fac pe victimele dar au preferat sa aibă încărcare 100% decât 40 % și să schimbe două geamuri sparte probabil accidental că doar acei oameni nu sunt niște sălbatici cum vă ”chinuiți” să îi zugrăviți , ci niste oameni obișnuiți cu familiile lor !

Marius panait  •  17 septembrie 2018, 10:57

Dl.tolontan, probabil ca o sa găsiți Jandarmeria vinovata de moartea lui Kennedy ..sa fim serioși..pai hotelierii care au dublat rezervările , nu sunt responsabili pentru faptele lor? Sau culpabilizarea generală a unei instituții da bine, *** Astea este “magia” dezinformării : 70% din informație (articole) este corecta..restul .. Sunteți penibili

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rezonabil!  •  17 septembrie 2018, 11:01

Nu sunt jandarm, nu sunt psd-isti etc., ca sa fie clar de la inceput si sa nu fiu injurat de catre hateri. Articolul de fata, in mod special prin titlul sau, este unul dintre cele mai j provocatoare si manipulatoare articole gazetaresti din ultima perioada in presa romaneasca. Titlul sau releva in mod explicit (si mare parte din continut induce) ca jandarmii care au participat la protestele din 10 august au mers apoi la mare sa se distreze si ei sunt cei care in mod voit au scos ceilalti turisti din hotelul in care erau cazati. Insa in realitate este indubitabil faptul ca, pe de o parte, la evenimentul organizat de catre jandarmi pe litoral au participat jandarmi din toata tara si din diverse departamente si domenii, care nu aveau nicio legatura cu jandarmii care participasera la protestul cu pricina, iar pe de alta parte ca NU JANDARMII SUNT CEI CARE IN MOD VOIT AU SCOS TURISTII DIN HOTEL, ci conducerea respectivului hotel (fiind singura care poate fi invinuita). Altminteri, oricine ar putea acuza toate grupurile de corporatisti care organizeaza diferite evenimente si inchiriaza fie mare parte din obiectivele hoteliere (blocand cazarea altor turisti, mie mi s-a intamplat de multe ori sa fiu refuzat pe motivul asta), fie deranjeaza prin activitatile lor distractive si galagioase celelalte obiective hoteliere aflate in apropriere ( si asta mi s-a intamplat, fiind nevoit de nenumarate ori sa accept deranjul acestor grupuri). Iar pt obiectivitate, jurnalistul ar trebui sa scrie negativ in mod egal si despre cum aceste grupuri de corporatisti alunga, direct si indirect, ceilalti turisti. Ori, in mod echilibrat, sa nu scrie despre niciunii, intrucat singura vina o poarta managerii hotelieri, care nu impun reguli stricte astfel incat sa fie respectate toate drepturile tuturor turistilor. Fiti rezonabili si obiectivi, ca sa nu pareti inregimentati!

Alex One  •  17 septembrie 2018, 11:04

Stai d-le pe Libertatea si lasa Gazeta sa se ocupe de sport nu de scandaluri !. Mare investigatie,mare,adica ati preluat nemultumirile clientilor si le-ati publicat. Daca nu era vorba de Jandarmerie nici nu i-ati fi bagat in seama intrucat astfel de situatii in turismul romanesc sunt frecvente nu numai in tara ci si in strainatate. Dreptatea se cauta la Protectia Consumatorului,eventual in instanta pentru cei nemultumiti nu in presa de scandal !

Cătălin Tolontan  •  17 septembrie 2018, 11:05

@Alex One : nu, nu am preluat nemultumirile clietilor si le-am publicat. Am discutat cu toate cele patru parti implicate: turisti, hotel, agentie de turism si jandarmii organizatori.

Ted  •  17 septembrie 2018, 11:06

Pacat de oamenii care si-au stricat concediile. Unii muncesc un an ca sa le poata oferi copiilor o saptamana la mare. E bine ca ati popularizat situatia, e cazul ca acesti hotelieri sa remarce in viitor recunostinta clientilor. Oriunde intr-un turism civilizat, solutia e simpla: ori oferi banii inapoi, ori oferi cazare la un hotel mai bun / mai scump, nu similar, pentru ca oricum deranjezi omul ca ii schimbi alegerea, trebui sa ii oferi ceva tentant ca sa nu ramana cu un gust amar. Hotelierii nostri sunt la fel de profesionisti precum sunt sunt si guvernantii nostri.

dan65  •  17 septembrie 2018, 11:11

Nicio legatura adevarata intre jandarmi si clientii refuzati la cazare.Articolul este inca unul din seria *** ale lui Tolontan ,care numai ***Totul se rezuma la faptul ca un client economic a preferat (posibil in mod abuziv) sa se bucure de avantajele unui contract mai mare si mai bine platit,in dauna unor clinti care facusera rezervari(si probabil plati in avans).In final totul se rezuma la bani (in cazul patronilor de la hotelul mai sus amintit)dar si la dorinta de a ramane vesnic la putere a unora din sefii serviciilor sau a procurorilor care lucreaza pentru ”securitaea” noastra a tuturor.Cred ca acum gasca din Binom isi musca mainile de ciuda ca nu s-au infiltrat suficient de mult in jandarmerie si politie :) data viitoare cu mai multa grija la detalii poate le iese si revolutia gandita de Santa Klaus.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

valentin  •  17 septembrie 2018, 11:13

Pentru Cornel-Sigur esti jandarm sau apropiat al acestora.DACA PLATESTI UN SERVICIU TREBUIE SA-L PRIMESTI !!!90% DA SUNT MITOCANI,PROST CRESCUTI,INCULTI.

Andrei F  •  17 septembrie 2018, 11:14

Necaz mare!!!Daca jandarmii nu au primit si ei excursii in Olanda sau California unde sa-si invinga(sau dobandeasca!) agresivitatea...uite ca jurnalistii ne spun ca au golit un hotel romanesc!!!!Acum ramane sa ne gandim daca marii jurnalisti scriau ceva daca si jandarmii mergeau in California sau Olanda nu pentru specializari in inhalarea de gaze ci pentru cea de prafuri...------Altfel regret sincer ca nu GSP invinge din comasarea cu ,,Libertatea,,...Vant bun spre ,,Cancan,,!

ilie  •  17 septembrie 2018, 11:18

Gresesti luand apararea unor derbedei, fie ei si jandarmi...

Jandarmiada canibalilor  •  17 septembrie 2018, 11:27

Domnule Tolontan, articolul de fata este un trucaj ordinar, se vede un pixel albastru intr-o poza... Daca nu stiati, conform jandarmeriei in data de 10 august a fost "o lovitura de stat"... Cu totii stim ca loviturile de stat se dau cu PET-uri si pietre. In tarile alea de bananieri din Africa sunt mai avansati oamenii si le dau cu tancuri si tehnica militara... La noi, in Romania loviturile de stat se dau fara arme, ci prin forta psihotronica sau flacara violet.. Insusi comandantul a plecat la razboi imbracat in ginerica si fara nici un element de protectie se lupta in acea noapte cu "lovitura de stat". In costumul de ginerica si cu esarfa lui putea prin forta mintii sa deraieze gloante, chiar rachete! Cat despre jucatul mingii era doar un simplu antrenament pentru loviturile cu piciorul - manifestantii stiu de ce. Ei au nevoie de relaxare pentru data viitoare cand va fi nevoie de ajutorul lor sa gazeze copii si femei si batrani, sa atace turisti fara nici o legatura cu manifestatia sau sa bata oameni neinarmati cu batele in cap. Care-i problema? Ei isi iubesc tara domle...

Constantin  •  17 septembrie 2018, 11:41

Faptul ca-n jandarmerie majoritatea sunt niste tarani salbatici cu 8 clase maxim, nu-i nici o noutate; faptul ca ne indreptam spre o dictatura a unui grup infractional condus de un cioban din Teleorman devine o realitate. La cum se misca lucrurile, in 4-5 ani vom ajunge la nivelul R.Moldova de azi, credeti-ma ca nu vreti sa stiti ce dezastru e acolo unde doar anumiti baieti controleaza 100 % din economie iar restul de abia supravietuiesc. Dragnea e gata sa dea afara toate multinationalele si sa scoata Ro din UE numai sa fie stapan pe mosie. Din punctul meu de vedere, singura solutie este emigrarea din *** asta de tara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costel Tudor  •  17 septembrie 2018, 11:43

Huooooooooo , ocupa-te ba de sport !!!

Mir  •  17 septembrie 2018, 11:47

Cea maiproasta meserie, se stieeee, este la ....jandarmerie. De fapt este o meserieproasta pentru ca facprostii.

TotEu  •  17 septembrie 2018, 11:48

Cineva scria mai sus ca “ nu sunt salbatici, sunt oameni si ei” ba da! SUNT salbatici, si multi inculti!

Mir  •  17 septembrie 2018, 11:48

Pardon...am omis un o

graur  •  17 septembrie 2018, 11:53

tolontan - mare om, mare caracter. In general nici presa tabloida nu coboara asa de jos in cautarea senzationalului. Sunteti cireasa de pe tortul gretos numit libertatea. Asta ca sa ma exprim politicos si sa nu folosesc expresia cu motul. Expresie mult mai potrivita, dar probabil cenzurabila. E bun traficul din injurii? Ca in ultima vreme ati facut trafic doar din porcarii care miros de la o posta si care au atras, in proportie de 70-80%, comentarii negative. Cica jurnalism...

Cătălin Tolontan  •  17 septembrie 2018, 11:54

@graur: oricate insulte veti formula, faptele sunt incapatinate si ramin aceleasi: zeci de turisti care-si platisera cazarea din decembrie 2017 nu s-au putut caza in septembrie 2018 la hotelul lor. In schimb, acolo s-au cazat jandarmi, care au sarbatorit cu focuri cat China pe plaja si au spart geamuri de la hotel. Acestea sunt faptele.

11  •  17 septembrie 2018, 11:55

Pentru ca suntem in tara lui PARTID si autoritatile se ... pe tine daca nu esti membru de partid. In orice tara civilizata erau pusi mimimum minimorum la plata costurilor de deplasare si cazare o noapte la un hotel cel putin similar.

Alex Asavi  •  17 septembrie 2018, 11:57

Inca o stire de *** un articol de ***, facut de pseudo ziaristi marca Aneta 1,2,3......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  17 septembrie 2018, 12:22

@cornel: Mai bine te abtineai de la comentariu... si nu te mai faceai de ras in halul asta! Sa-ti explic: atunci cand achizitionezi un bilet de vacanta (din timp, cu luni bune inainte) printr-o agentie de turism, se incheie un CONTRACT de prestari servicii, cu drepturi si obligatii de ambele parti semnatare, atat din partea furnizorului cat si din partea clientului beneficiar. Pe client nu-l intereseaza planul de business al furnizorului de servicii cu care a incheiat contractul; el plateste exact pretul pe care acesta l-a stabilit ca fiind contravaloarea serviciilor oferite, pret ce include si profitul acestuia. Cu alte cuvinte, nu e treaba clientului ce incarcare are hotelul si nici gradul lui de ocupare. In cazul in care, din indiferent ce motive, hotelul nu-si poate respecta contractul la care s-a angajat, este dator sa despagubeasca clientul si sa-i plateasca daune suplimentare pe langa suma achitata initial. Sau, are alternativa de a-i oferi o alta locatie de cazare, superioara calitativ conditiilor contractuale initiale, fara niciun alt cost suplimentar din partea clientului. Asa se procedeaza in toate tarile civilizate din lume, altfel turismul in general si acel hotel in mod particular ar da faliment in maxim 1-2 ani! Caz concret: In urma cu cativa ani, la un zbor Bucuresti - Munchen cu Lufthansa, la imbarcarea in avion am constatat ca pe locul meu inscris pe bilet agentia vanduse acelasi loc inca unei alte persoane. Stewardesa, nemtoaica, a confruntat biletele, a inteles greseala si in mai putin de un minut a decis cu zambetul pe buze si cerandu-si mii de scuze: m-a invitat sa ma mut la clasa Business, desi biletul meu era de categorie Economic si erau destule locuri libere acolo. Binenteles, la clasa Business am avut parte de toate serviciile de calatorie specifice acesteia, desi, repet, platisem bilet Economic! Cam asa se rezolva in civilizatie astfel de probleme, dar in Romania noastra nesimtirea e la casa ei, e in firea lucrurilor, incepand cu jigodismele la care s-au pretat patronii hotelului si terminand cu tupeul de "asa vrea muschiul meu" al jandarmilor. In rest, daca si jandarmii care sparg geamurile hotelurilor aflati in concedii alaturi de familiile lor ti se par oameni si nu salbatici, e doar problema ta... Eu ii numesc derbedei! Sa fim seriosi, vorbim, totusi, despre niste inculti...

Mirel  •  17 septembrie 2018, 12:36

Tipic romanesc: organizeaza ceva pe ultima suta de metri si se lauda ca a fost bine. Eu am fost in Franta, la Strasbourg, 3 luni, cu o bursa si mi-am invatat lectia cu cazarea. Organizatorii bursei ne-au facut rezervare la un hotel pt studenti pt toata perioada bursei, dar am vazut noi sa este mai ieftin si avem si mic dejun la un alt hotel. Problema era ca 3 zile nu puteam sa stam acolo, era deja full, pt ca se organiza un summit la PE, cred, ceva cu UE. Si noi am zis: e ok, 3 zile vedem noi cum facem (copii fara minte). Am descoperit pe urma ca in acea perioada era booked tot prin Strasbourg, si a trebuit sa ne cazam undeva in afara orasului, la ceva obscur, cu toalete si dusuri pe hol, unde am vazut ca mai erau cazati si alti romani, cu fete f obscure, de care imi era sincer frica sa nu ma omoare :). Am invatat atunci ca nu te cazezi undeva 3 luni, dar cu o pauza de 3 zile. Ideea e ca nu poti sa dai afara un turist care si-a facut rezervare cu mult timp inainte, chiar daca va trebui sa-l trimiti la altul la plimbare cateva zile. Dar ne-au spus de la inceput si noi am acceptat. Revenind la plaiuri romanesti, sa spui ca daca ai restituit suma integral, atunci te-ai achitat de orice datorie fata de turistul dat afara, mi se pare grosolan la modul cel mai maspa.

cosmin  •  17 septembrie 2018, 12:36

Si care e problema, nu au voie sa se distreze?Nu cazeaza Jandarmeria turisti

Vasile  •  17 septembrie 2018, 12:42

De fapt şi de drept jandarmii cu pricina au plecat la mare cu copiii şi cu nevestele ca să bată tot şi p-acolo...S-a lăsat cu geamuri sparte, maini rupte, incendii, turişti smulşi cu forța din camerele lor, de lângă copiii lor, unii au fost aruncați de la etaj,torturați, etc...Felicitări pentru articol domnule Tolontan!

Sacalu  •  17 septembrie 2018, 13:00

@cornel .Mai jandarmi de la coada vacii , se vede ca n-ai prea iesit prin lume .Relocari in hoteluri se intampla insa sunt facute la un hotel cu o cotatie cel putin egala sau mai mare dacat locatia de unde esti mutat.

Scorilo  •  17 septembrie 2018, 13:00

Sincer, eu nu pot înțelege ce om cu scaun la cap ar prefera să dea bani, nu puțini, pentru a merge pe litoralul românesc, când poate merge un pic mai la sud, la bulgari, unde ar primi cu totul alte condiții pentru banii ăia. E simplu.

Dragoș  •  17 septembrie 2018, 13:11

Cataline, dacă toate articolele de până acum le ai scris ,ca pe asta, m am convins si de tine... esti un simplu ziarist de duzină, care caută senzaționalul. Nu mi vine sa cred ca asta e marea ta echipa de investigație. Cand te ironiza Badea, ma gândeam ca are ceva cu tine, dar acum imi dau seama ca mare dreptate avea.

graur  •  17 septembrie 2018, 13:15

Pana acum n-am "formulat" nici macar o insulta. Titlul e penibil/tendentios/manipulator/samd, in nota a 70-80% din continutul pe care il publicati. Ce fapte d-le Tolontan? Turistii sunt relocati oriunde in lume. Mi s-a intamplat de nenumarate ori - in Germania, in Estonia, in Africa de Sud si in alte parti. Ma rog, daca ai calatorit de 2 ori in viata ta si esti relocat o data, atunci da, ti se pare un capat de tara. Au primit servicii inferioare celor platite? E neplacut dar si asta se intampla. Sa se adreseze institutiilor abilitate si sa ceara despagubiri, e dreptul lor. Sa continuam - au spart unii niste geamuri la un hotel? Aoleu, e sfarsit de lume! Mergeti in Tenerife si investigati cum se distreaza turistii englezi. S-au imbatat si au spart? Platesc. Si gata. Au facut si focuri de tabara pe plaja? Dumnezeule - soc si groaza! Sunati-i pe aia din Finlanda si certati-i si pe ei ca cele mai mari focuri pe plaja acolo le-am vazut. Posibil sa fi fost mai mari si de cat China! Pe scurt - ce are *** cu prefectura? Propaganda ieftina. Jandarmii "e" rai, brute, protest 10 august (!!!) bla bla bla etc. Slava domnului, aveti destuli cititori care inca va apreciaza munca. Nu degeaba tabloidul numit libertatea a fost multi ani la rand cel mai citit ziar din Romania. Macar ati ajuns acolo unde va este locul - varful de lance al presei tabloide (vedeti, iar fara insulte) si va asumati ca asta faceti. Sa fiti sanatos.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel  •  17 septembrie 2018, 13:24

Si nici nu vor veni raspunsurile de la ANPC. ANPC nu mai e demult o organizatie de protectie a consumatorilor, ci strict a comerciantilor. Am facut o plangere contra unei companii de telefonie mobila. Dupa 54 (cincizeci si patru) de zile, mi-a venit un raspuns lacunar, in care eram informat ca reclamatia era neintemeiata, fara vreo alta explicatie. Eu banuiesc faptul ca si agentii ANPC au nevoie de minute la telefoane, megabytes, ceva, asa ca nu vor da in cei de la care pot scoate cate ceva... ANPC, Avocatul Popoului cat si alte institutii si-au pierdut demult rostul...

Jandarmiada canibalilor  •  17 septembrie 2018, 13:33

@ ticbis Ce atatea contracte domle?! Dumneavoastra ati auzit de "merge si-asa"?! Daca eu am mai multi bani - drepturile celuilalt cetatean dispar in favoarea mea! Ce atatea tari civilizate?! In Swazyland regele are 5000 de neveste si acolo toata lumea joaca in jurul focului si nu se mai supara nimeni. Ce atata civilizatie, drepturile omului si contracte?! Cautati pe internet "Swaziland King Chooses New Virgin Bride" sa vedeti acolo videoclip cum se distreaza lumea si prin alte tari. Eu personal nu vad mari diferente intre cele doua grupuri. Asa este frumos, sa fie cu distractie! Mai ales in stare de necesitate, razboaie si lovituri de stat. Atunci se joaca fotbalul cel mai bine si se topaie in jurul focului mai cu foc! Si sa nu se mai supere lumea ca nu scrie Catalin Tolontan despre sport - acest articol este despre fotbal, fotbalul este un sport.

ticbis  •  17 septembrie 2018, 13:43

@graur: Baiete, daca acolo pe unde ai fost tu te-ai cazat "la negru" si fara pretentii, ai primit exact ceea ce-ai platit! Te asigur eu ca daca esti turist in Germania si spargi geamurile hotelului ca te-ai "simtit bine si puternic", fara o amenda penala de min 5000 de euro nu scapi, oricat de "baiat de baiat" te simti tu. Mai mult, te invit sa faci un foc de tabara pe plaja la Jupiter, Romania; te asigur ca noaptea respectiva ti-o vei petrece in arestul politiei comunitare a statiunii si dimineata, cand o sa te trezesti din "vitejie", te alegi si cu dosar penal! Nu mai bate campii aici; in Finlanda sau in Africa de Sud te ia de pe strada si daca bei o sticla de bere pe trotuar, daramite daca spargi geamurile hotelului sau faci focuri de tabara pe spatiul public! Iar daca mai esti si jandarm, esti concediat a doua zi! Probabil ca esti la nivelul de nesimtire crasa al jandarmilor astora; doar asa se poate explica mentalitatea ta de "fac ce vrea muschiul meu"!

Stanescu Adrian  •  17 septembrie 2018, 13:51

Spuneti numai minciuni! Am stat la hotelul Delta chiar in perioada 05-09 septembrie si nu am nici o legatura cu jandarmii sau politia! Nu am asistat la nico o competitie macar! Nu s au inregistrat nici scandaluri , nici macar discutii contradictorii !Totul a fost foarte civilizat, personalul hotelului si restarantului comportandu -se ireprosabil! Nu credeam sa fie un astfel de hotel pe litoralul romanesc: curatenie perfecta in fiecare zi, mancare foarte buna, diversificata si la discretie si personalul foarte amabil! Poate asta e motivul pentru care jandarmii au ales aceste locatii! Nu au voie? Actiunea aceasta a fost o afacere foarte buna si pentru aceste hoteluri! Dumneavoastra daca erati manager la un hotel si aveati aceasta oportunitate refuzati si preferati sa cazati 23 de persoane cate am retinut ca au fost mutate?Si inca ceva : nu stiu cum se comporta in actiune acesti jandarmi dar in concediu sunt parteneri agreabili, civilizati si veseli! Nu m am simtit in nici un fel incomodat de prezenta lor! Din contra!

la un click distanta  •  17 septembrie 2018, 13:53

Pai ce facem domn C. Tolontan Citez: "Jandarmeria Română a reacționat, pentru DCNews, ”Competiția la care se face referire în articol nu a fost organizată de Jandarmeria Română ci de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), desfășurându-se în perioada 5-9 septembrie 2018. La competiție au participat jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri și reprezentanți ai administrației naționale a penitenciarelor. De cazarea acestora s-a ocupat IPA. Toți jandarmii aflați la această competiție erau în concediu de odihnă, nefiind în misiune.”

Victor  •  17 septembrie 2018, 13:54

Competitie a fost organizata de IPA care nu are nici o legatura efectiva cu jandarmeria . Este o competitie pe minister la care participa diverse structuri . Iar ai ura ce iti curge prin fiecare vena . Ai ceva cu rau de tot cu jandarmi daca tu crezi ca aia de pe 10 au fost la competitia respectiva .

Rezonabil si obiectiv!  •  17 septembrie 2018, 13:59

Articol „in oglinda”: „Corporatistii, dupa ce ne ofera servicii de proasta calitate si ne fura la facturi, ne fura si drepturile de turisti„. Dupa ce au savarsit un abuz grosolan, prin incarcarea notei de plata a facturii de telefonie (imprejurarea cu care subsemnatul am actionat in judecata compania respectiva, castigand procesul si daunele aferente), angajații respectivei companii au gasit de cuviinta sa organizeze un eveniment privat la un hotel din Poiana Brasov. Desi aveam rezervare platita in prealabil, ajunsi la hotelul respectiv, am fost anuntati ca nu ne mai pot caza, intrucat hotelul este ocupat de catre un grup de corporatisti, motiv pentru care am fost relocati la o pensiune in imediata apropiere, ale carei servicii si conditii de cazare erau, in mod evident, inferioare. Revoltat pentru ca CORPORATISTII, BINECUNOSCUT FIIND CA OFERA SERVICII DE PROASTA CALITATE SI NE FURA LA FACTURI, NE-AU INCALCAT DREPTUL DE TURIST, am petitionat la o serie de institutii publice, prin care am reclamat atat abuzul savarsit (de catre hotel, SIC!), cat si deranjul inimaginabil produs de catre corporatistii necivilizati, cu tulburarea linistii publice pana la ore tarzii in noapte, focuri de artificii, focuri de tabara, gratare, muzica etc. Vom astepta raspunsul institutiilor (a priori corupte) si daca se vor retine abuzurile corporatistilor. Pana atunci, va dorim mult can can pe GSP! *** *** PSD si Dragnea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  17 septembrie 2018, 14:11

Nu mai vreau să fac comentarii. Mi-e frică că iar mă cenzurați. Dar încerc totuși să-ți reamintesc , stimabile ”TOLO” că nu ai reținut nimic din toate comentariile făcute, până acum, de mulți dintre cititorii dvs. , pe care i-ai moderat cât ai vrut. (Apropo, personal cred că ai tăiat nu numai cuvinte triviale , ci și din cele care nu-ți conveneau...E o părere personală!) Ești o persoană din genul celor, care sub umbrela unui ziarist imparțial și suav în comentarii, nu faci de altfel decât să inciți, să trimiți cititorii spre ură, violență și.... mă opresc aici!!! Faci niște trimiteri de-ți stă mintea. Ce legătură are 10 august cu o afacere hotelieră? Doar faptul că cei folosiți de dumneata în incitare sunt jandarmi? Ce legătură are spargerea unor geamuri ( ..oare câte or fi fost? ..sau era o scuză pentru hotelieri ca să scape mai ușor de ancheta voastră?), fapte ce se petrec zilnic în hoteluri , mai ales în timpul wekend-urilor, când sunt cazați acei tineri liberi și democrați , care acum comentează despre jandarmi că ar fi needucați, inculți? Aș vrea chiar să fac un pariu cu oricare dintre acești comentatori și chiar cu dumneata stimabile ”TOLO”, ca printr-o anchetă simplă să-mi dovediți ce studii au jandarmii și ce studii au acești comentatorii! Am ceva cunoștințe în domeniu și vă asigur că aș câștiga pariul cu siguranță. Dar ce ușor e să arunci piatra, mai ales sub protecția anonimatului. Mai bine gândiți-vă la citatul biblic al lui Isus, privind cel ce trebuie să ridice piatra și s-o arunce....În fine, trebuie să vă spun că vă înțeleg atitudinea...În lupta pentru audiență, pentru a găsi subiecte cât mai incitante, mai ales cei ca dvs. stimabile ”TOLO”, nu mai iertați nimic, nu mai respectați nicio cutumă jurnalistică, de bun simș, până la urmă, și intrați cu ghete murdaare de noroiul politic, în sufletele oricui , dar mai ales al nostru, de car vă bateți joc , din ce în ce mai des, jignindu-ne bruma de inteligență cu astfel de articole. Vrea să văd câtă moderație aplicați, dar trebuie să vă spun că am copiat acest mesaj și dacă îl trunchiați, sau nu-l postați, va apare în toate publicațiile onlyne. Nu este o amenințare, dar poate că trebuie să arătăm odagtă pentru totdeauna , adevărul despre anchete dvs....Să auzim, totuși, numai de bine, pentru țara noastră și poporul român!!!!

pacific ionel  •  17 septembrie 2018, 14:15

“Atât în dezinformare, cât şi în exercitarea influenţei, ţinta este complice. Este suficient să se introducă în curentul de opinie un catalizator microscopic, dar adecvat, şi reacţia are loc, păstrând şi aceasta este esenţial toate aparenţele de spontaneitate.” - Vladimir Volkov. Domnule Tolontan prin legătura forțată dintre cele două elemente total disparate (evenimentele din Piața Victoriei și vacanța lucrătorilor de la M.A.I. la Jupiter) într-o singură știre consider că ați scris un articol tendențios menit să țină aprinsă o ură a unui anume segment dintre cititorii dvs și nu numai, împotriva instituțiilor statului și să mențină vie în mentalul colectiv eticheta generalizată de agresori, sălbatici și semianalfabeți a angajaților din Jandarmeria Română și a celorlalte structuri din M.A.I. De aemenea, consider că ar fi fost o știre total neinteresantă și nu a-ți mai fi fost atât de îngrijorat de apăsările turiștilor relocați dacă la hotelul respectiv se cazau cetățeni cu alt statut decât cei proveniți din rândurile Ministerului Afacerilor Interne. Prin publicarea acestui articol ridicol (care se pare că deja și-a atins scopul) ați lansat informații distorsionate care au rolul de a distrage atenţia, de a orienta într-o direcţie greşită acţiunile şi gândirea unor cititori, pe fondul saturării factorilor de prelucrare a informaţiilor cu elemente nesemnificative și lipsite de sens, toate cu rolul de a crea confuzie, nehotărâre, șovăială etc. Menționez clar pentru toți acei cetățeni care înghit ca ''pelicanii'' tot ceea ce le oferă presa românească ca fiind cel mai bun, înainte să mă judece ca fiind pro sau contra a ceva, că nu am nicio treabă cu Jandarmeria și că îmi este scârbă de tot ce înseamnă politică în România.

graur  •  17 septembrie 2018, 14:22

@ticbis - ca dumneata faci pe jolly jokerul non-stop pe aici, asta am vazut. Te rog, explica-mi cum e in Finlanda - eu nu stiu, desi traiesc de 8 ani acolo. Sezi bland, se bea la greu bere pe strada, in centrul Helsinki-ului, mai ales vineri/sambata seara cand toata lumea iese prin localuri sa se relaxeze. Atata timp cat iti vezi de treaba, totul e ok. Geamuri sparte la hoteluri am vazut doar in Tenerife (asa cum am zis) la petrecerile monstruoase ale turistilor englezi. Probabil au fost amendati pt. tulburarea linistii publice, au platit stricaciunile si cam atat. Ma repet, dar pari genul care nu e in stare sa citeasca ceva si sa priceapa din prima. In Africa de Sud/Germania/Estonia am zis doar ca am fost relocat (la fel ca in multe alte locuri) nu ca se bea pe strazi. N-am fost acolo decat in vacanta. Inceteaza sa mai vorbesti din ce vezi la televizor. Stiu ca ti-e greu, pari unul de crede ca porcii zboara. In rest, daca vrei sa fii nesimtit, baiete sa-i zici cui vrei tu - poate ai copii/nepoti. Zi-le lor asa. Nu mie. Promit ca o sa incerc sa te ignor si de acum incolo, la fel ca pana acum. De data asta insa n-am reusit. Nu sunt nici nesimtit, nu sparg nici geamuri si nici nu aprob astfel de comportamente. Focuri de tabara pe plaja se fac oriunde in cadru organizat. Nu cred ca Romania face exceptie. Cand eram elev, in toate taberele in care am mers, am avut astfel de focuri. Si tuturor le placea. In Finlanda sunt chiar traditionale in diverse ocazii. Te rog, mai zi-mi de Finlanda, e chiar amuzant... In fine, remarcam doar metoda patentata de d-l Tolontan de a face din tantar armasar (nici macar nu-s convins ca e asa cum sustine dansul dar ma rog, sa zicem).Si daca tot ne permitem jigiri la foc automat, desi nu ne cunoastem si nu te-a intrebat nimeni nimic - am senzatia ca esti un frustrat de vreo 70-80 de ani, plin de certitudini, care n-are nimic mai bun de facut decat sa faca pe interesantul si agresivul la toate articolele de pe blogul asta. Cumva imi provoci mila, pare ca ai o viata foarte trista acum la batanete, dar probabil ca iti meriti soarta. Pacat de varsta dumitale. Hai plimba ursul...

ADI LOVIN  •  17 septembrie 2018, 14:37

orice-ati spune, domnule Tolontan, manipularea dvs. incepe chiar din titlu: "dupa ce au golit piata Victoriei, 1000 de jandarmi au golit un hotel de turisti".

Andrei  •  17 septembrie 2018, 14:38

De parca nu se stia ca jandarmeria, ca si politia si armata sunt stat in stat in tara asta de 2 bani. Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic dupa revolutie. Generalii de armata care au dat ordin sa se traga in populatie au azi pensii de zeci de mii de lei si sunt considerati eroi, la fel si omologii lor din militie. Dupa revolutie, au mai aparut si jandarmii, care au la randul lor toate drepturile din lume desi ei sunt niste paraziti ai societatii. Salarii la care un profesor de exemplu nici nu poate visa, pensii babane plus tot felul de beneficii care nu sunt pentru muritorii de rand. Ajunge sa fii un militian *** sau un jandarm cu 3 clase si vei castiga un salariu la care altii nici nu se pot gandi. Asta e statul roman, ii fidelizeaza si ii rasplateste pe acesti paraziti in timp ce milioane de roman care muncesc traiesc din salariul minim. Ce nu a scris Tolontan (si era interesant de aflat) din ce bani s-a organizat tambalaul jandarmilor. 99% din bani publici. Altfel spus, jandarmii s-au ghiftuit si s-au distrat (si) pe banii celor dati afara din hotel. Nu e genial?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  17 septembrie 2018, 14:43

@ graur - Nu vreau sa ma bag in disputa voastra, dar ai vazut cumva in Tenerife sau in tarile enumerate de tine jandarmi care sa deranjeze linistea publica si sa sparga geamuri?

la un clik distanta  •  17 septembrie 2018, 14:44

Lamuritine si pe noi cum sta treaba!? Citez:Scandalul a fost generat de cazarea pentru Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă, la care au participat 1.200 de persoane, din care două sute au fost copii. Evenimentul a avut loc în perioada 5 - 9 septembrie 2018. În această perioadă, turiștii cazați în hotelurile California și Delta din Jupiter au fost mutați în alte hoteluri. Directorul celor două hoteluri din Jupiter, Andrei Țigănuș, a afirmat pentru DCNews, că turiștii au fost anunțați din primele două săptămâni ale lunii august despre mutare. El a mai spus că mutarea nu a fost în favoarea hotelurilor pentru că au plătit mai mulți bani pe cazarea de la unitățile de cazare unde au fost mutați turiștii. El ne-a mai spus că la fața locului, nimeni nu s-a plâns. ”Toată povestea a pornit de la un caz de overbooking. Din mai multe cauze, am vândut mai multe camere decât aveam, ne-am văzut nevoiți să relocăm o parte din turiștii noștri către alte hoteluri de cel puțin aceeași categorie de clasificare. Turiștii au fost anunțați din timp despre mutare, pe la jumătatea lunii august. Am început în prima săptămână din august să facem comunicările. Acum, brusc, am avut această problemă cu mutarea. Oamenii au fost anunțați și relocați. Diferențele de cost privind cazarea au fost invers, noi am plătit mai mult și i-am taxat la același preț.” a spus directorul unităților de cazare. ”Declarație denaturată pentru senzațional” Conducerea hotelurilor a fost citată în presă cum că ar fi declarat că ”acțiunea s-a lăsat și cu pagube și geamuri sparte pentru stabilimentul lor, iar măsura de a refuza să îi cazeze pe oamenii care aveau sejururile plătite a fost o măsură de siguranță în favoarea turiștilor.” Andrei Țigănuș, directorul celor două hoteluri, a spus, pentru DCNews: ”A fost o declarație denaturată, acest grup s-a comportat normal, au venit cu familii, cu copiii. Nu am avut niciun fel de scandal. Eu sunt directorul ambelor hoteluri și nu am avut niciun fel de dezastru, a fost o declarație denaturată în căutarea senzaționalului. Ei sunt la a opta ediție, nu am avut niciun fel de problemă. Ei au fost în mai multe hoteluri, nu au fost numai la noi, ca eveniment au fost o mie, 1200 de oameni cu tot cu copii. Neavând nicio reclamație, nu am o statistică, la fața locului, nu a avut nimeni nimic de reclamat. Declarațiile s-au denaturat și mi se pare un pic forțat în căutarea scandalului. Încă n-am primit nimic la hotel, totul este în spațiul public. Despre doamna care ar fi făcut reclamație e prima oară când auzim.”

Cătălin Tolontan  •  17 septembrie 2018, 14:45

@la un clik distanta: nu s-a plins nimeni, dar exista plingeri la ANPC Constanta :-) Si am denaturat ce? De unde sa fi stiut noi, daca nu de la reprezentantul hotelului California, cu nume si prenume, ca el ne-a declarat despre geamurile sparte.

Alex  •  17 septembrie 2018, 14:46

Se numeste "overbooking" si e practicat peste tot, dar deobicei sunt transferati 2-3 clienti, nu un hotel intreg :) Romanii s-au intrecut pe sine de data asta. Vai de capul vostru. DACA NICI IN TURISM NU PUTEM SA FIM PROFESIONISTI CE DRACU' SA MAI CEREM DE LA EDUCATIE, SANATATE, TRANSPORTURI ? In Romania pe langa eterna criza politica in care suntem exista in primul rand O MARE CRIZA LEGATA DE PROFESIONALISM ! De la maturat strazile pana la presedinte. Clientii nemultumiti trebuie sa intre pe booking.com, tripadvisor etc. si sa explice cu lux de amanunte ce s-a intamplat. Toti clientii trebuie sa faca asta. Si hotelurile vor simti consecintele in numarul de rezervari pe viitor. Bine, nu cred ca patronilor le pasa de acest aspect. Daca iti pasa de business-ul tau nu ai cum sa faci asa ceva. Nu iti pasa de oameni ca esti un pic mai prost dar nici de business-ul tau ? Nu stiu daca sa rad sau sa plang :))

Alex  •  17 septembrie 2018, 14:55

In occident atunci cand hotelul nu iti poate da camera rezervata esti trimis intr-un hotel mai bun si iti platesc si taxiul pana la noul hotel SI INAPOI LA PLECARE. De multe ori mai beneficiezi si de mici atentii in noul hotel care sunt facturate apoi hotelului care nu a putut sa iti dea camera. Pentru ca nu vor sa le scada nota pe booking, tripadvisor etc. E o mica diferenta in abordare fata de abordarea romaneasca, nu ? Abordare romaneasca, care in mod ironic, seamana cu felul in care protestatarii au fost intampinati de jandarmi in Piata Victoriei :))

ticbis  •  17 septembrie 2018, 15:01

@graur: Baiete, in Finlanda beau pe strazi doar aia ce-si sfarsesc noaptea de betie in arestul politiei. Iar dimineata se trezesc si cu o amenda sau cu un dosar penal, dupa caz. Asa se intampla si in Germania, Franta, Italia, Austria, Elvetia, Suedia, etc. Acuma, eu nu vorbesc de ghetourile acestor orase prin care te plimbi tu; nu cunosc, dar dupa cum observ, esti de-al locului :) Esti chiar simpatic cand afirmi ca in Finlanda poti sparge geamurile hotelurilor cand ai tu chef, dar probabil stii tu mai bine :) In rest, focuri de tabara, artificii si alte chestii d-astea poti sa faci oriunde in lume, daca in prealabil ai obtinut autorizatii de la primarie, pompieri, politie, mediu, etc. Altfel, te alegi cu dosar penal, chiar si in Finlanda ta! Daca nu ma crezi, incearca pe pielea ta si vezi ce iese! Mai mult, chiar si in Romania, pe plaja din Jupiter, daca faci un foc, oricat de mic, fara autorizatie, esti pasibil de amenda penala. Nici macar un gratar pentru doua fripturi nu ai voie sa faci pe plaja, priceput? Desigur, jandarmii tai au avut toate autorizatiile necesare ca sa se simta bine alaturi de familiile lor: sa faca foc pe plaja, sa sparga geamurile hotelului, sa dea afara turistii care le stricau petrecerea... Canta la alta masa; habar n-ai despre ce vorbesti!

Cris  •  17 septembrie 2018, 15:01

Andrei, uite nici eu nu vreau sa ma bag in discutiile voastre (mai ales sa nu mi l urc in cap pe violentul verbal si fals inchipuitul cunoscator, ticbis), dar tu ai vazut pe litoralul nostru geamuri sparte de catre jandarmi? Ca din articol nu rezulta nicio dovada, in afara de sustinerile pro cauza si generice ale unui reprezentant al hotelului (care urmarea evident sa se disculpe, desi purta intreaga responsabilitate). Sper ca nu a luat in calcul si accidentele ( asa cum putea fi si in cazul jandarmilor), caci altfel si eu cu sotia mea intram la categoria “salbatici” (eu spargand un colt de oglinda in camera, iar sotia o farfurie), caz in care s ar putea generaliza si ca avocatii si profesorii sparg in Romania oglinzile si farfuriile hotelurilor.

Comentează