După ce au golit Piața Victoriei, 1.000 de jandarmi au golit un hotel de pe litoral de turiștii care aveau cazarea deja plătită, au spart geamurile și au produs pagube!

Zeci de familii care plătiseră încă de anul trecut un sejur la Hotel California în Jupiter n-au fost lăsate să se cazeze pentru că 1.200 de jandarmi și polițiști jucau în aceeași perioadă Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă!

luni, 17 septembrie 2018, 10:10

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

După ce pe 10 august au bătut și au fost bătuți,  jandarmii s-au dus, cu genunchii tremurând, să joace fotbal pe plajă.

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă, ediția 2018, a fost organizată de Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română între 5 și 9 septembrie, la Jupiter.

Participă 1.200 de jandarmi, polițiști și membrii familiilor și e ocazie de a scăpa de stresul acuzelor publice în urma violențelor de la mitingul din Piața Victoriei.

Îi găzduiesc două hoteluri: California și Delta, care aparțin acelorași proprietari.

Hotelul unde s-a filmat ”Vara ispitelor”

California este fostul Hotel Granat de pe vremea lui Ceaușescu, din Cap Aurora, parte a unuia dintre ultimele complexuri de amploare ale litoralului, edificate în comunism.

Apoi, Hotel California și-a tot schimbat acționarul.

Cumpărat de Adrian Sârbu în 2001, a fost locul unde s-a filmat în urmă cu 15 ani ”Vara Ispitelor”, primul reality-show din România.

Din 2015, noul proprietar este omul de afaceri Nelu Mirea împreună cu soția. Ei dețin și ”California”, și ”Delta”.

Nelu Mirea este asociat în firma Alliance Qwest Company SA cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, conform termene.ro.

1.200 de jandarmi, polițiști și ofițeri de la penitenciare

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă a fost un succes.

Atât de mare încât, potrivit lui Cătălin Bălteanu, jandarm activ și vicele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română, s-au adunat mai multe cadre decât oricând până acum.

”Au fost 1.000 de adulți și 200 de copii. Asta e și ideea, să ne cunoaștem mai bine, să formăm legături între noi. Vrem ca oamenii să se relaxeze și să facă și sport. Și, în același timp, nu au fost doar jandarmi. Au fost și alți angajați din subordinea M.A.I., din Poliție, de la Administrația Penitenciarelor”, spune Bălteanu.

Bălteanu este ofițer specialist principal II la Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu un venit net declarat de 1.000 de euro pe lună.

Imagine de pe plaja din Jupiter cu ultima seară a petrecerii jandarmilor, în care s-a făcut un foc de tabără uriaș // Foto: GSP

Își luaseră bilete de anul trecut, dar au fost mutați!

Succesul Cupei Jandarmeriei la fotbal pe plajă a însemnat depărtarea de plajă pentru alți turiști.

725 de lei de persoană, cazare pentru 4 nopți și 3 mese pe zi, a fost prețul plătit de jandarmi

Unii își luaseră bilete la Hotel California încă de anul trecut.

”Pe 29 decembrie 2017 am achiziționat prin agenția Litoralulromânesc.ro un sejur de 9 nopți cu demipensiune la Hotel California în valoare de 2.500 lei pentru 2 adulți și un copil”, povestește Mirela Stoica pentru Libertatea.

”Când am ajuns pe litoral, pe 1 septembrie, am fost refuzați la cazare la Hotel California!”, spune femeia.

1.450 de lei valorează voucherul oferit de Guvern, ceea ce înseamnă că, pentru o familie de doi oameni, era necesar fix un voucher ca să participe la Cupa Jandarmilor

”Am fost preluați de o doamnă de la Hotelul Delta, care nu s-a prezentat, explicându-ne că din cauza cazării unui grup mare de turiști am fost mutați la Hotel Iris, care nu s-a dovedit a fi de aceeași categorie. Având doi copii, am dorit să stăm la Hotel California pentru că este aproape de plajă și are piscină. În schimb, Hotelul Iris nu are piscină și este departe de plajă și ne-a fost repartizată o cameră la etajul al doilea, fără balcon și extrem de mică, mai ales că aveam un pat suplimentar solicitat”.

Mirela Stoica s-a numărat printre turiștii mutați din hotelul California. Aici, chiar pe plaja din Jupiter // Foto: Facebook

”Unii au refuzat cazarea, alții și-au scurtat sejurul”

”Cât despre masă, a fost OK primele 5 zile, când am servit-o în restaurantul Delta, după aceea fiind mutați la o terasă a hotelului neîncăpătoare pentru toți cei transferați aici”, rememorează Mirela Stoica.

Veniseră jandarmii și nu mai era loc nici de masă pentru altcineva la niciunul dintre cele două hoteluri.

”În situația noastră, care nu ne-am putut caza la California, au fost multe familii! Unele au refuzat cazarea, altele și-au scurtat sejurul. Noi am ales să rămânem pentru a nu ne strica de tot concediul și vacanța copiilor” Mirela Stoica

Mirela Stoica s-a adresat Autorității pentru Protecția Consumatorilor Constanța, ”dar n-am primit încă un răspuns”.

Ce spune Hotelul California?

Imagine de la competiție, cu două dintre echipe salutând spectatorii // Foto: Facebook

”I-am relocat pe turiști pentru că am avut o acțiune gălăgioasă, preponderent masculină”

Carmen Trandafir reprezintă Departamentul de rezervări al Hotelurilor Delta și California.

-Mai mulți turiști au reclamat faptul că nu au putut beneficia de serviciile de cazare și masă achiziționate la Hotelul California în perioada 1-9 septembrie.
-A trebuit să recurgem la relocarea turiștilor cazați la Hotelul California din cauza concentrării în aceeași perioadă a unei acțiuni gălăgioase, cu participare preponderent masculină.

-Vreți să spuneți că le-ați făcut un bine mutându-i la un hotel inferior?!
-Știu că au fost mutați la un alt hotel. Unii au decis să-și scurteze sejurul, iar cei care au acceptat mutarea și-au asumat condițiile. Noi am anunțat agențiile din timp de această relocare.

-Câți turiști ați mutat?
-Nu știu. Nu am o cifră. Dar să știți că și noi am avut de pătimit. Clienții noi ne-au făcut destule probleme, gălăgie, geamuri sparte…

Hotelul îi acuză pe jandarmi că au spart geamuri și că au adus pagube.

Comparație: piscina și Hotelul California în stânga, hotelul Iris, unde au fost mutați turiștii, în dreapta

Agenția unde oamenii plătiseră: ”Ne promiseseră un hotel similar”

Ionuț Nedea, directorul agenției Litoralulromânesc.ro, cea unde turiștii plătiseră și care are contract cu Hotelul California, spune că ”știm despre probleme, mai mulți turiști au făcut reclamație, deși cei de la hotel ne asiguraseră că vor beneficia de un hotel similar”.

”Am restituit suma integrală celor care n-au vrut să se mute de la Hotel California”, zice directorul agenției.

La întrebarea ”Câți turiști au achiziționat prin agenția dumnevoastră sejururi la Hotel California în 1-9 septembrie și au fost mutați?”, Ionuț Nedea a răspuns: ”23 de contracte am semnat noi, dar bănuiesc că au fost relocați mai mulți turiști pentru că Hotelul California colaborează cu mai multe agenții”.

Așa arată una dintre rezervările familiei Stoica, datată 20 decembrie 2017

Jandarm organizator: „Nu puteam să fac eu, că nu e hotelul lui tata!”

Jandarmul Cătălin Bălteanu, unul dintre organizatori, spune că ”nu am niciun amestec în mutarea turiștilor, nici nu am știut de ea”.

„Nu puteam să fac eu, că nu e hotelul lui tata!”, motivează el.

Libertatea a trimis întrebări despre situația de la Hotel California către ANPC Constanța, dar răspunsurile nu au venit.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

la un click distanta  •  17 septembrie 2018, 15:06

@Cătălin Tolontan: pai asta este si ideea, vrem sa vedem/auzim ca domnul respectiv declara ceea ce sustineti dumneavoastra. Sunt 2 declaratii total diferite, una declara pentru DC news si alta declara pentru GSP (Libertatea). Pentru care din cele 2 deformeaza realitatea??? "Conducerea Hotelului California susține că, de fapt, a vrut să-i protejeze pe turiști, numind cazarea jandarmilor la ei drept ”o acțiune gălăgioasă, preponderent masculină”, care s-a lăsat ”cu pagube și cu geamuri sparte”."

ticbis  •  17 septembrie 2018, 15:26

@Cris: Stai linistit, si eu am spart din greseala un pahar intr-un hotel, cu ceva ani in urma. Insa geamuri n-am spart (declaratiile apartin directorilor hotelului respectiv), ca n-am puterea, nici tupeul, nici "imunitatea" si nici educatia, scoala sau mentalitatea de jandarm. Din aceste motive, niciodata in viata mea nu as putea sa gazez cu ranjetul pe buze o fiinta omeneasca, chiar daca ar fi cel mai mare dusman al meu. Asadar, de ce sa ne miram ca astia ce-si gazeazea ca salbaticii proprii lor semeni pot sparge geamurile oricarui hotel din Romania? Doar e tara lor, nu a noastra!!!

Constantin  •  17 septembrie 2018, 15:27

Judecand dupa numarul de "cetateni indignati" incepe sa imi placa acest articol foarte mult. Se pare ca adevarul deranjeaza pe anumiti "cetateni indignati". Apropos de paraziti, pensii speciale, concedii si tari sarace: cu ce se ocupa concret miile de smardoi jandarmi atunci cand nu sunt meciuri si manifesatii? Ei lucreaza tot 8 ore pe zi? Ce fac ei luni dupa-masa atunci cand nu e meci si nu e rost de smardoiala? Dorm? Joaca fotbal? Viseaza lovituri de stat? Eu sunt curios pentru ce anume primesc ei atatea prime, salarii, pensii, casa, bani de haine si mai nou de concedii, ca si cand ei nu ar primi salarii! Ce fac acesti domni 8 ore pe zi pentru toate aceste beneficii???? Ca am vazut ce au facut pe 10 august - in loc sa aresteze 100 de huligani - au atacat 100.000 de civili cu mai multa carte si ore lucrate decat ei! FELICITARI CATALIN TOLONTAN!!!

Iulica  •  17 septembrie 2018, 15:27

S-au activat postacii...domnule tolontan va rog sa continuati munca pe care o depuneti. Sunteti o speranta pt Multi Romani...

agent Touz Gureanul  •  17 septembrie 2018, 15:32

Despre indiviziii care care au pensii și salariii banane și ies la pensie la 50 de ani am mai scris. U n sef de post a ieșit la pensie cu 4400 lei la 46 de ani fără să cotizeze un leu Nu poți avea foarte multe pretenții de la oameni educați precum milițienii .Nu este suficient că stau și freacă menta trebuie să se ohihneească gratuit la mare .Acum vreo 20 de ani au auzit dre următorul dialog: ,,, Dacă nu ar fi democrașie te băgam în sectie și te călcam în picioare ,, A se scutii cu biețiii @@@i care apără legea și Constițutia,

Mihai  •  17 septembrie 2018, 15:35

Deci: 1. suparata a fost DOAR madam Mirela Stoica ca nu mai e dat nimeni altcineva. 2. facem pariu ca madam Mirela Stoica a fost in Piata Victoriei si e o rezistenta ce acum o luna arunca cu pietre si sticle in jandarmi? 3. nu are nimic cu politistii, gardienii de penitenciare, politia de frontiera - problema e cu jandarmii 4. manipulare tip tolo.ro. Un alt titlu putea sa fie: "dupa ce au salvat oamenii de la inundatii jandarmii s-au dus la mare in concediu" 5. nu e cupa jandarmeriei ci e a IPA 6. nu sunt 1000 de jandarmi din moment ce cu totii (politisti, gardieni, politisti de frontiera, jandarmi si familiile lor) au fost 1200 7. overbooking se face peste tot in lume dar nu peste tot sunt rezistenti din Romania sau tipi ca tolontan 8. conducerea hotelului a declarat ca nu au fost pagube si ca diferentele de pret pentru upgradarea camerelor pentru cei mutati a fost platita de hotel https://www.dcnews.ro/jandarmeria-scandal-litoral-directorul-hotelurilor-declara-ie-denaturata-pentru-senza-ional_613521.html Concluzia: o doamna mincinoasa si plina de ura s-a intalnit cu un ziarist mincinos si plin de ura!

Andrei F  •  17 septembrie 2018, 15:47

Vad aici asa de multi oameni indignati...spun ca jandarmii nu ar avea studii,ca nu ar avea cei 7 ani de acasa...ca ar fi violenti...ca ar avea salarii prea mari...Eu va intreb domnilor indignati erau buni jandarmii in 2012 sau in 2009 cand au snopit minerii in bataie pe podul de la Stoenesti cand minerii dormeau?Spre aducere aminte citez dintr-o sursa 100% nepolitizata...,,Minerii s-au îmbarcat în 50 de autobuze în zorii zilei de 17 februarie. Primul baraj al forțelor de ordine, aflat în dreptul localității Brădești, jud. Dolj, a fost depășit de către protestatari. La ora 5 a dimineții, marșul a fost oprit de către forțele de ordine la Stoenești, jud. Olt. Au fost distruse autobuzele, iar minerii au fost atacați cu grenade lacrimogene și loviți violent. Miron Cozma a încercat să se refugieze în localitatea Caracal, însă a fost capturat pe drum. El a fost arestat la ora 9 a aceleiași zile, alături de 500 de mineri.,,-Wikipedia...In 2012 ,, Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă. ,, conform tot Wikipedia...

pacific ionel  •  17 septembrie 2018, 16:31

În afară de zânzanie între diferitele segmente de cititori nu știu ceea ce ați putea spune că ați realizat. Prin acest gen de articol îmi aduceți aminte de o știre la fel de senzațională de la un post de televiziune de can-can (ca și ziarul dvs) care suna cam așa ''Verișoara unui fost polițist a furat dintr-un magazin'' Senzație, nu. Mă doare sufletul să văd câtă subcultură există în Românica noastră dragă și cât de mulți oameni (chiar pe acest blog) nu realizează că reprezintă și sunt tratați doar ca masă de manevră și prostiți în cel mai dur hal. Iar pe de altă parte nu știu și nu înteleg de ce un ziarist ca dumneavoastră (vă consider un bun jurnalist, dar cu intenții ascunse ) apelează la acest gen de tehnici de intoxicare și influențare negativă, pentru ce și cine faceți asta și ce aveți de câștigat din astfel de acțiuni? Să nu-mi spuneți că asta înseamnă gazetărie că nu vă cred. Dacă dumneavoastră ne spuneți că printr-un astfel de pseudo articol respectați principiile jurnalismului mai bine vă lăsați de meserie.

pestetotanalfabeti  •  17 septembrie 2018, 16:47

Sa inteleg ca jandarmii nu sunt platiti si sarcinile pe care le fac ei sunt din propria initiativa? Ce ati baut oameni "buni"? Pe mihai il inteleg ca e postac, dar pe andrei f care se da batran cu mintea la cap si istoric de profesie, nu-l mai inteleg. E in stare sa-si dea un plaman pentru sclavii lui dragnea penalul , dar sa duc un buchet de flori la mormintele oamenilor cazuti la revolutie, nema. Adevarat exemplu pentru copii lui. Luati si invatati de la acest om.

Luca  •  17 septembrie 2018, 16:56

Bataie de joc ca in RO , nu cred ca mai exista ! Este imposibil sa muti zeci de familii sau sa ii fortezi sa isi anuleze sejurul pentru ca asa a decis hotelierul . Nu conteaza ca la mijloc au fost jandarmii si ca se distreaza pe banii nostrii . Important este cum sunt tratati turistii pe litoral ! De aceea bulgarii ne-au depasit net in foarte multe domenii .

Andrei F  •  17 septembrie 2018, 17:44

@pestetotanalfabeti • 17 septembrie 2018, 16:47 Te crezi ceva ce sigur nu esti...Poate ca eu am fost ,,lovit ,,de jandarmi in 2009 ,2012 sau 2016 cand voua nu va pasa...Dragnea vreau sa va dea de lucru tocmai ca sa vedeti la ce ati inchis ochii...

Stanescu Adrian  •  17 septembrie 2018, 20:29

Mare *** e Tolontan asta! *** frustrat care se crede un mare gazetar! Solutia: din acest moment boicotez Libertatea si Gazeta sporturilor! Lasati-l sa *** singur! Moare sigur....! De oftica!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  17 septembrie 2018, 22:24

Dupa acest articol ma intreb: care e diferentza dintre Algeria, Maroc si Romania? State fantoma avand conduceri de partid (gashca) care permit orice in virtutea: deh, e vorba despre o autoritate de fortza dom'le. E vorba de Jandarmerie ... lor li se cuvine orice... cetatzeanul care ii plateste pe ei .. mai la coada. Buni doar de plata. Va mira ca in jur de 25 de persoane pe ora parasesc cocina asta de tzara ? Va asigur ca jandarii aia nu pleaca ... ca altundeva nu pot face nimic ... decat *** bani de la buget.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  17 septembrie 2018, 22:38

va legati de autorul articolului, dar nu vedeti nedreptatea care li s-a facut acelor turisti doar pentru ca un "aparat" folositor PSD-ului aveau nevoie de "relaxare" pe banii contribuabilior - adica si a acelora care isi cumparasera "bilet" de anul trecut. Ideea articolului este una destul de clara. Pe "lantzul trofic" cetatzeanul de rand (finantzatorul de drept) al statului si implicit al jandarmeriei este mai la coada. Societatea romaneasca sufera de o boala extrem de nociva care nu are leac rapid. Trebuie reformata de la baza ... altfel se va dezintegra in cativa zeci de ani. Nu pot sa cred ca o societate de genul asta poate rezista mult in felul asta - doar a plateasca fara sa primeasca nimic in schimb decat umilintza din partea celui finantzat. RIP Ro.

marcel  •  18 septembrie 2018, 8:31

Aveţi ce aţi votat, naţie de fraieri.

Maneanu  •  19 septembrie 2018, 7:55

Nu inteleg asocierea vadit tendentioasa intre Pta Victoriei, hotelul amintit si jandarmi. Cum adica au golit ei ? Dl Tolontan fiti profesionist, lasati titlurile de can-can pentru rating. E penibil. Nu sunt de acord cu nefericita interventie a jandarmilor, dar nici cu ceea ce relatati pentru a invrajbi un segement al populatiei supus oricum acestei manipulari mediatice impotriva pana la urma unor reprezentanti ai sigurantei publice. Unde este binele social: foc urias, geamuri sparte, hotel golit. Cred ca urmeaza ca erau si morti de beti, faceau sex pe plaja intre eo barbatii, etc..

justitia  •  19 septembrie 2018, 8:08

Info real din Constanta : Mirea are si hotelul sunquest din venus, este timpul care in anii 2000 a facut primele economate in Constanta si a spalat multi bani ca si patriciu, are in jur de 95 de spatii comerciale ( magazinul 1... magazinul 95) , luate pe nimic in 1991. Din ele ia chirii uriase ( de ex la casa de cultura ia la un magazin 4500 de euro) ... omul are peste 50 de firme care fac evziune de an... e de cercetat oamenilor... ps : e tovaras bun cu mazare, nicusor, seful garzii de mediu actual ( fost politist local) etc etc

Alex3  •  22 septembrie 2018, 11:05

Ministerul de Interne are destule hoteluri la mare, de ce naiba s-au dus la Hotel California? Pentru ce a facut hotelul, ca aici nu e vina asociatiei de jandarmi, trebuie sa plateasca si despagubiri , daune morale pentru stricarea vacantei turistilor afectati, nu doar sa le restituie banii. Asta ca a suferit si hotelul ca au stat niste golani care au spart geamuri e problema lor, nu trebuie sa lacrimam pentru hotelieri. Aveau optiunea sa nu ii primeasca dar probabil a fost un business bun sa se trezeasca cu 1200 de turisti in grup organizat - le dai meniu fix, aceeasi mancare, vin si pleaca in aceeasi zi, etc. Dar e bine de stiut ca o rezervare la California sau Delta e egala cu zero, daca vine unul care da mai mult cel mult poti sa-ti primesti banii inapoi!

Comentează