Prețul odei lui Bittman: 11.000 de euro ca prezentator plus 11.000 de euro pentru trupa Holograf! Pentru că n-a vrut să semneze o achiziție trucată, directoarea a fost demisă de primarul Florea cu o zi înainte de eveniment!

Faptele și sumele seamănă frapant cu cele din investigația jurnalistică ”Monica Iacob Ridzi”!

miercuri, 19 septembrie 2018, 9:54

  1. În 2009, suma cheltuită de MTS a fost de 630.000 de euro, acum este de de 700.000 de euro.
  2. ”Zilele Tineretului” și ”Zilele Sectorului 5” au fost evenimente de masă, derulate la costuri supraevaluate și din care au câștigat ca imagine oameni politici: în 2009, Monica Ridzi (ministru PD-L), iar în 2018 Daniel Florea (primar PSD).
  3. Firmele au primit contractele fără licitație și, în ambele cazuri, ele nu aveau experiență în domeniul prestat!
  4. Dan Bittman a fost prezent alături de Monica Ridzi și alături de Daniel Florea.
  5. Însăși patroana care a organizat evenimentul pentru primarul Florea, ce are o firmă de ”curățenie”, și nu de evenimente culturale, Mihaela Neagu, a fost adusă de ministrul Ridzi, în 2009, în MTS ca director la Hotel Sport!
  6. După ce ziarul a dezvăluit documentele, atât Monica Ridzi, cât și Daniel Florea au spus că nu au avut nici o implicare și că organizarea aparține subordonaților!

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”, spune Dan Bittman către primarul Daniel Florea.

În costum sobru, omul politic arată fericit și sclipește ca scos din cutie.

3,25 milioane de lei, fără TVA, este suma cheltuită la ”Zilele Sectorului 5”

Sectorul 5 sărbătorește 50 de ani de existență. Sunt ”Zilele Sectorului 5” și e petrecere de vineri până duminică.

Totul în jur costă enorm, dar oamenii strânși aici nu știu asta.

Pentru Dan Bittman, cetățenii plătesc 11.000 de euro plus TVA ca prezentator și încă 11.000 de euro plus TVA către toți membrii trupei Holograf, împreună.

Doar animatorii pentru un show de copii, de patru ore, încasează 30.000 de lei.

Animatori, nu artiști!

Primarul de 46 de ani

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea // Foto: Facebook

Cheltuielile fără număr continuă.

Ansamblul de la Clejani, ”care pe piața normală ia cam 5.500 de euro pentru un concert”, după cum spune unul dintre oamenii din interiorul evenimentului, e plătit acum cu 20.000 de euro pentru 45 de minute.

Ce se întâmplă aici?

Vorba lui Dan Bittman, ”merge treaba în Sectorul 5”, cel mai nevoiaș al Capitalei, dreptunghi uman în care 240.000 de suflete l-au crezut pe bărbatul de 46 de ani, pe primarul lor, pe Daniel Florea.

Așa cum se vede din mulțime, iar reportajul celor de la Recorder.ro e emblematic, ei pe el îl sărbătoresc.

Prețul? 700.000 de euro.

Le luăm pe rând, va fi în Libertatea un serial de documente, nume implicate, mărturii și sume.

O firmă de curățenie e acceptată ca având experiență în evenimente culturale!

”Achiziția a fost una cu dedicație!”, explică, cu acte, unul dintre oamenii Centrului Cultural al Sectorului 5, centru care a organizat evenimentul.

”Firma Libro Events, care face curățenie, nu avea dreptul să câștige pentru că se prevedea în caietul de sarcini experiență în evenimente culturale”, spune angajatul Centrului.

Ramona Manole, directoarea Centrului Cultural, se opune aranjamentului.

Sunt câteva săptămâni grele pentru că, chiar în lunea de dinainte de eveniment, Mihaela Neagu, patroana firmei care câștigase, ”a apărut agresivă în Centru, ca să ceară banii. Nu avansul, banii!”.

”Nu vreau să merg la închisoare, eu nu sunt genul care să execut ordinele”, spune directoarea Manole colegilor.

Cu câteva zile înainte, ea trimisese o ”solicitare de explicații” către Comisia de Evaluare, care făcuse ca firma Libro Events să ia potul celor 700.000 de euro.

Răspunsul Comisiei este antologic.

Mihaela Neagu, pe când era directoare la Clubul Olimpia // Foto: GSP

”Similar nu înseamnă identic”

Comisia de evaluare a ofertelor, de fapt a ofertei, căci doar Libro Events participă la achiziție!, îi spune directoarei Centrului că ”ofertantul trebuie să demonstreze o experiență similară și nu una identică”.

Adică ”similar” nu înseamnă ”identic”.

Cu alte cuvinte, cinci oameni semnează că o firmă de curățenie prestează ceva similar când organizează evenimente culturale!

O propunere pentru SEAP: mătura e similară, chiar dacă nu identică, cu arta.

Libro Events, firma persoanei pe care Gazeta Sporturilor o investiga de acum 8 ani că sifonează bani de la clubul Olimpia, primește verde pentru evenimentul de 700.000 de euro!

95,7 puncte din 100 a obținut Libro Events când a câștigat procedura la care a participat de una singură

Cinci oameni semnează asta.

Numele lor: Alexandra Maria Mihăilă – președinte, Mariana Stoica, Alina Andronache, Valentin Eugen Bădălan și Mirela Soare.

Vestea rea pentru acești oameni, ca și pentru cei care au făcut recepția evenimentului, vine de la Primărie!

Întrebată de Libertatea dacă primarul știe costurile evenimentului, Primăria Sectorului 5 a răspuns în numele lui Daniel Florea că ”Primarul nu a avut nici o implicare în organizarea evenimentului. El a fost realizat de Centrul Cultural”. 

Responsabilitatea se mută pe cei mici. La fel au făcut, în evenimente asemănătoare, Monica Ridzi sau Elena Udrea.

Documentul incredibil prin care o firmă de curățenie a primit undă verde pentru a se ocupa de un eveniment cultural-artistic

Concluzia lor este: ”Comisia de evaluare a concluzionat că sunt îndeplinite condițiile de calificare tehnică a ofertantului SC Libro Events SRL”.

De aici începe totul.

Continuarea în ziarul Libertatea de mâine!

Dan Bittman: „E o sumă infinit mai mică decât cei 250.000 euro pe care Primăria București îi dă lui Rod Stewart”

Unul dintre momentele în care Dan Bittman l-a lăudat, pe scenă, pe primarul Florea // Foto: captură video Recorder.ro

INTERVIU. Dan Bittmann, solist al trupei Holograf și cel care a prezentat evenimentul din Sectorul 5, spune că nu a văzut încă niciun ban. Nu confirmă, însă nici nu neagă suma

– Domnule Bittman, e adevărat că ați primit 11.000 euro pentru a prezenta evenimentul din weekend, Zilele Sectorului 5?
– Nu pot să vă spun suma, este vorba de un contract confidențial, așa cum nici dumneavoastră nu îmi spuneți care e salariul dumneavoastră la Gazeta Sporturilor, sau Libertatea, însă dacă dumneavoastră ați făcut rost de un contract confidențial, vă felicit.

– Mai mult, înțeleg că și trupa Holograf, alături de care ați cântat în prima zi, a primit aceeași sumă.
– Repet, nu pot spune sumele.

– Vi se par mari? Mari față de cei câștigați la un eveniment de acest gen?
– Mi se par niște sume mult mai mici decât, de exemplu, cei 250.000 euro pe care îi primește Rod Stewart de la Primăria Municipiului București, atenție, tot bani publici!, într-un concert în care nimeni nu plătește vreun ban, toată lumea are acces gratuit. Practic, noi primim niște sume care nu sunt nici 1%, 2% sau 5% din ceea ce primesc unii artiști care vin să presteze, atenție, tot din bani publici.

– Banii i-ați primit de la firma Libro Events, cea organizatoare, da?
– Nu mă ocup eu de asta. Vă pot spune că încă nu am văzut niciun ban, nu au intrat în cont. Însă nu mă ocup eu de această parte financiară, nu eu fac contractele. Eu mă duc, prestez, dau bună ziua și la revedere și atât.

Primăria: ”Primarul nu a avut nici o implicare în organizarea evenimentului!”

Contactată de Libertatea, Primăria Sectorului 5 a spus că ”Primarul Daniel Florea nu a avut nicio implicare în organizarea evenimentului ”Zilele Sectorului 5”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” în urma aprobării în ședință de Consiliul Local. Centrul Cultural este o instituție de interes public cu buget propriu și aflat în subordinea Consiliului Local. Primarul nu propune și nu decide ce și când sunt organizate evenimente”.

Primăria a negat și că directorul Centrului Cultural a fost destituit pentru că nu s-a raliat evenimentului.

”Ramona Manole a fost angajată la cabinetul Primarului în funcția de consilier și detașată ca director general al Centrul Cultural. În urma reorganizarii aparatului administrativ al Primăriei, pentru ocuparea funcției de consilier e necesar ca persoana care ocupă acest post să dețină studii juridice. Ramona Manole nu deține aceste studii, ca urmare nu a mai putut fi consilier și automat a încetat și detașarea acesteia la Centrul Cultural”, susține Primăria condusă de Daniel Florea.

”Primarul nu a cunoscut costurile, cât sunt plătiți actorii sau faptul că directoarea a trimis un document prin care arată că firma nu îndeplinește condițiile, deoarece Centrul Cultural nu este subordonat Primăriei, ci Consiliului Local, cel care a propus și decis organizarea evenimentului”, a încheiat Primăria.

 

Citește și:

Firma care a luat 700.000 de euro de la Sectorul 5, din care l-a plătit pe Dan Bittman, este aceeași firmă care sifona bani publici de la clubul sportiv Olimpia!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

la un clik distanta  •  19 septembrie 2018, 10:08

Conform L 98/2016 daca a urmat pasii nu vad care este problema la o prima citire a legii Art. 7 lit. d, Art 68 ( Procedurile de atribuire reglementate de prezenta lege) lit. i, si Art. 113, conform anexa 2.

Vlad  •  19 septembrie 2018, 10:20

Toate lucrurile astea intra la abuz in serviciu, nu la coruptie, nu la mita, pt ca pt astea nu exista nicio dovada deocamdata si probabil nici n-o sa apara. Fara flagrant nu ai cum sa gasesti pungi de bani. Deci abuz in serviciu, tocmai ceea ce se anuleaza acum in parlament. Oamenii astia nu prea au de ce sa se teama, chiar daca s-ar porni o investigatie, un proces, nu se termina inainte de a se anula ideea de abuz in serviciu, nu au pagubit in interes propriu asa ca sunt curati ca lacrima. Mi-este scarba!

Cătălin Tolontan  •  19 septembrie 2018, 10:21

@Vlad: haideti sa nu ni se faca sila inainte de a incerca sa ne facem fiecare meseria. Nu stim unde va duce acest caz. Pe noi ne intereseaza sa aveti informatiile. Ce fac procurorii e responsabilitatea lor. Cazul Ridzi a fost dus pina la capat de DNA cand era condus de Daniel Morar. Cazul Gala Bute, de DNA pe vremea Laurei Kovesi. Vom vedea ce va face DNA cu "Zilele Sectorului 5" sub mandatul Adinei Florea.

mordved  •  19 septembrie 2018, 10:22

Dan Bittman si Rod Stewart: care e diferenta?

Valahul_legionar  •  19 septembrie 2018, 10:50

Domnule Tolontan, felicitari. Cei care au comentat anterior sunt *** Masinaria de comentarii(ca si cea de vot) functioneaza la capacitate maxima. Daca intrati pe pagina de facebook a *** primar, veti constata ca are exclusiv doar comentarii pozitive!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manu  •  19 septembrie 2018, 11:12

Ce face talpanica cu bani ministerului armatei cand aloca clonei csa steaua nu cumva se aseamana izbitor cu gala bute ???? de ce nu faceti investigatii si acolo ??? Va este frica ??? De ce nu mai scrieti nimic despre acele terenuri inchiriate de armata pentru fotbal pe niste sume foarte mari ?????

George  •  19 septembrie 2018, 11:12

Se nasc cel putin doua intrebari: 1. Daca regulamentul prevede studii juridice pt postul de consilier, cand s-a adoptat acest regulament in raport cu desfasurarea evenimentului? 2. Daca evenimentul este organizat de Consiliul Local, ce cauta primarul pe scena?

Ted  •  19 septembrie 2018, 11:32

Hai sa nu amestecam borcanele si vinovatiile. Artistii, oriunde in lume, au voie sa pretinda (sa ceara) orice suma pentru o prestatie artistica. Nu exista o suma corecta. Prestatia artistica nu are pret de lista. Este valabil pentru orice prestatie artistica. Cine plateste decide daca valoarea ceruta de artist e cea corecta. Cel care plateste poate oricand sa spuna "Nu, multumesc." In cazul de fata discutia este despre oportunitate si legalitate in cheltuirea banilor publici, nu despre cat au incasat Bittman sau Holograf. Nu mai puneti vinovatie falsa pe artisti. Vinovatiile, cele care vor putea fi dovedite, pot fi doar asupra politicienilor si functionarilor. Ipotetic, artistii poti fi vinovati doar daca platesc "inapoi" decidendilor o parte din banii incasati. Voi, jurnalistii, nu ati gasit dovezi in aceasta directie si nici nu ati sugerat asa ceva in articol. Asta presupune ca nu ii banuiti de astfel de actiuni, ceea ce ar trebui sa va determine sa aveti grija in alegerea titlului. Sunteti jurnalisti profesionisti, nu pacalici. Respectativa meseria, altfel noi cititorii suntem indreptatiti sa gandim ca sunteti platiti ca sa aruncati pisica pe altii.

qwerty  •  19 septembrie 2018, 11:49

Contract confidențial din banii publici!!! Si ce comparatie: Gazeta Sporturilor, sau Libertatea vs. banii publici din buzunarul nostru!!! Daca vreau sa cumpar un ziar, il cumpar, daca nu vreau, nu-l cumpar. Dar cu taxele nu e la fel. Cel putin nu pt cei care asteapta amnistia. Asta a inteles el din democratie. Trist. Si pe urma face comparatie cu cati bani arunca Firea pe un concert, tot din buzunarul nostru. Adica se poate si mai rau, de ce va plangeti? Chiar nu mai sunt limite de bun simt in tara asta. Primăria dorește să marcheze 559 de ani :))). Deja nici nu ne mai trebuie un motiv anume ca sa aruncam asa sume pe geam. Putem sarbatori si 55,74(6) zile (ore, jumatati de ora, etc.). Daca vrem, tot sarbatorim.

Andrei F  •  19 septembrie 2018, 12:07

....similar...identic...ham...Acuzati de trucare dar nu prezentati nici o proba pana acum!Daca singura dv. sursa este cea care rezulta de aici aveti mari probleme :,,Directoarea Centrului Cultural al Sectorului 5 și încă doi angajați publici s-au opus, au anunțat că nu vor plăti ce nu se prestase și au fost concediați de primarul Daniel Florea chiar cu o zi înainte de eveniment!,,Adica cum vine asta?Nu au fost de acord cu ceva care nu se intamplase?????Si cum vine asta sa nu platesti ce nu ai vazut?Asta o fi o dovada de trucare?Pai atunci GSP ma pacaleste zilnic pentru ca intai platesc ziarul si apoi il citesc...Poate daca era invers nu mai cumparam nici eu ziarul!Sa va dau in judecata...?-----Dumneavoastra vi se pare similar ce s-a intamplat acum 9 ani .Spuneti ca sumele ar fi comparabile...Pe cuvant?Dv. mai aveti salariul de acum 9 ani?Formatiile artistice mai cer onorariile de acum 9 ani?Similar o fi sa compari un eveniment de 3 zile cu un altul care a durat mai putin?Prezentati ca o mare dovada onorariile unor formatii dar nu ne spuneti si daca durata spectacolelor sau numarul oamenilor din formatiile artistice sunt identice!Faceti mare caz de un onorariu de 11.000 ,de altul de 250 000 dar va faceti ca nu stiti ca artisti de bine au incasat de la aceleasi primarii onorarii de peste 144 000-Angela Gheorghiu numai cu un an in urma...Vi se par similare castigurile politice ale primarului Florea cu a ministrului Ritzi...Sa stiti ca sunt identice numai pentru dv.!Eu si o mare parte a Romaniei stim ca acum 9 ani alta persoana era adulata la ziua tineretului si da,face parte din clanul despre care nu prea va vine sa vorbiti!Dar credeti-ma EBA exista !---Spuneti despre contractul dintre Primarie si Firma a fost dictat de cineva de la firma-deci nu a existat intentia de trucare din start...Pai nu ar fi scos formularea cu ,,experienta in domeniu,,?Si sa stiti ...contractul este o intelegere dintre partile semnatare!Firma chiar avea dreptul sa participe la construirea formatului acceptat.------Pentru ,,rezist,,...Cazul clar de interferenta a politicului care cauta capital politic pe banii statului este cel petrecut la TVR unde insasi CNA a spus ca televiziunea nationala a facut partizanat politic pe banii publici...Desigur ,nimeni nu a anchetat desi CNA este o institutie a tarii asteia si ea a dat o sanctiune!,,TVR1 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru publicitatea politică din emisiunea Ne vedem la TVR, din 16 aprilie, în care au fost prezenţi premierul Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur.“Este o emisiune realizată în coproducţie cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului, în care apar oameni politici care vorbesc despre realizările lor, despre programele lor politice”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.,,

Florin  •  19 septembrie 2018, 13:14

Comentariile sunt de prisos, este un evident caz de coruptie, sunt sigur sume de bani care se rotesc in interesul celor care sunt pe pozitii si care paraziteaza banul public. Din pacate acest caz este emblematic pentru tara noastra, sunt probabil mii de astfel de situatii, difera actorii si sumele in cauza (subtilizate de la bugetul local, central....)

Cătălin Tolontan  •  19 septembrie 2018, 13:15

@Florin: intelegem ce vreti sa spuneti, dar nici comentariile si nici informatiile nu sunt de prisos. O societate progreseaza doar daca are respect pentru adevar si pentru urmarirea faptelor pana la capat, pana la clarificari.

Azet  •  19 septembrie 2018, 14:59

@andrei f Eu sunt 100% sigur ca dvs nu cumparati gazeta sporturilor , dar daca tot ati mentionat acest lucru va rog sa ne dati 2-3 titluri de articole din ziarul de azi care nu au fost inca urcate pe site.. nu cred ca e foarte greu pt dvs care cred ca la ora asta stiti deja pe de rost toate articolele postate astazi. Multumesc anticipat

Andrei F  •  19 septembrie 2018, 16:13

@Azet • 19 septembrie 2018, 14:59 Daca le stiti pe toate de ce va mai obositi sa intrebati?

ultrasro  •  19 septembrie 2018, 16:37

Despre sumele de 5 ori mai mari cheltuite pentru evenimente similare de doamna Firea este ordin sa nu se spuna nimic?

st.il.  •  19 septembrie 2018, 18:01

A câștigat și omul un ban cinstit , prestând câteva zeci de minute. A furat ? . N-a furat !...Atunci , care-i problema ?...

Ban Dittman  •  19 septembrie 2018, 19:00

Sunt curios cum de astfel de acuzatii apar numai in articolele lui Catalin (aici+Libertatea). Restul presei exista? Chiar nu isi explica nimeni cum isi permite asta sa stea in suite de 1000€/noapte in Sicilia? Pai cand arunci cu 10.000€ pt. o saptamana, cam cat cheltuie un Bucurestean cu salariu mediu in 3 ani cu totul, inseamna ca te sponsorieaza cineva! Asta cu ‘nu stiu nimic’ e clasica, el e doar Primar, sa isi faca oamenii traba.

Freddie Mercurio  •  20 septembrie 2018, 0:03

Domnu propagandist Tolontan, in primul rand ca aceasta coruptie comunista ma socheaza pana la os si chiar maduva. Unde sunt imaculatele vremuri ale Regimului Anticorupt si Anticomunist Udrea-Basescu, cand nu se fura nici o gamalie de ac? In al doilea rand, hai si matale cu propaganda anti-referendum ptr familie, hai ca ramai in urma. Colegii propagandisti baga la greu, ba ca familia gay e normala, ba ca nu e nici un pericol de modificare a legii, ba a e scump si inutil referendumul, ba ca organizat de fundamentalistii ortodocsi, scl scl. Vino cu ceva creator, ca *** astia nu conving pe nimeni, in afara de progressistii frumosi si liberi care sunt deja convinsi. Hai succesuri si spor la cenzura lgbtq!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ervin  •  20 septembrie 2018, 8:15

e "off the topics " adică nu are legatura cu articolul de față dar este extrem de interesant ptr ca e prima oară când o organizație media este privită si definită dpv al acțiunilor si a ceea ce obține in urma acestora, ca si partid politic..... https://www.theguardian.com/media/2018/sep/20/very-australian-coup-murdoch-turnbull-political-death-news-corps

Ciprian  •  20 septembrie 2018, 8:37

Banii vorbesc! nu-i așa? de altfel, după cum spune și un cântec atât de celebru al distinsului cântăreț... Ce pot face banii dintr-un om, incredibil! Câtă lipsă de demnitate, de coloană vertebrală și de simț al ridicolului!... Oamenii ăia din Sectorul 5 sunt vai și amar de capul lor, iar acest cântăreț vine și le spune cât de bine o duc și ce primar destoinic au. Uluitor!!! Însă se pare că nici locuitorii nu par prea afectați că primarul nu se achită de sarcinile încredințate de ei prin vot, sau poate consideră că ăstea is sarcinile, să organizeze astfel de paranghelii extrem de costisitoare, iar în numele unor așa-zise serbări, vezi ziua sectorului, să împartă niște pomeni sub forma celebrei fasoli cu miros de ciolan... Se pare că oamenii sunt încântați de acest lucru, fiind în stare să-i ridice statuie acestui domn, considerându-l o binecuvântare pentru acel sector... Ei uită că, odată consumată fasolea respectivă, viața lor va reveni la normalul anormal de dinaintea parangheliei, iar distinșii organizatori, se vor întoarce la luxul deținut. Acest eveniment este o mostră atât de des întâlnită, care ilustrează cum nu se poate mai bine bătaia de joc la adresa oamenilor: noi le dăm ceva, o fasole, un mic și o bere sau mai știu eu ce, astfel îi fidelizăm, iar noi ne urmăm interesul nostru, împărțim „ciolanul” astfel încât să fim mulțumiți cu toții. Aceasta este forma pură a bătăii de joc la adresa României și a intereselor sale, pusă în scenă de marii patrioți, nu-i așa?! Ce prosteală, la care, unii mai pun botul... Trist!

Daniel  •  20 septembrie 2018, 12:13

Apropos de firma de curatenie fara experienta legata de evenimente... Din cate scrie pe G4Media aceeasi firma a mai avut contracte cu statul fix pentru organizare de evenimente inca din 2011-2012; iulie 2011, noiembrie 2011, august 2012 cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. https://www.g4media.ro/spectacolul-faraonic-din-sectorul-5-organizat-de-o-firma-de-curatenie-abonata-la-contracte-cu-statul.html#comment-71001

IMGB  •  21 septembrie 2018, 22:54

Obraznicu asta de Bitman, cintaretzu' lu peste, minte de-ngheata apele ... Au primit toti banii promisi ... si greierele si orchestra ... Adeavarul este ca orchestra ar merita 11000 .... Gondolieru'...hmm... poate vreo 500 de euro ....

IMGB  •  21 septembrie 2018, 22:59

Ciprian ..... Minunata postare omule ! D'aia sint acum p'alte meleaguri ....

Comentează