Ce am fi spus dacă în locul lui Valer Dorneanu, hărțuit până acasă de un grupuscul fanatic al protestatarilor #rezist, ar fi fost Laura Kovesi?!

Câțiva nedemocrați au confiscat o mișcare democratică și au mers mult prea departe, urmărindu-l, filmându-l și trăgând de ușa blocului președintelui Curții Constituționale a României

duminică, 23 septembrie 2018, 10:00

Circulă pe net un filmuleț, pe anumite siteuri redat neutru, iar pe altele cu note de satisfacție, care arată cum un grup de protestatari vociferează în fața blocului unde locuiește Valer Dorneanu.

Ei înșiși explică, cu fală, că l-au urmărit până acasă pe judecător și i-au strigat ”Sluga PSD!”.

Valer Dorneanu intră în scară fără probleme, dar între grupul care l-a urmărit dându-i cu ”Huo!” și portarul blocului are loc un schimb de replici violente.

Trezindu-se cu hărmălaie și în mjlocul insultelor, portarul se enervează, face o mișcare agresivă cu mâna, apoi intră în scară, iar unul dintre protestatari, care abia leagă două vorbe, scandând aceleași atribute mecanice, încearcă să deschidă ușa imobilului.

S-a ajuns prea departe! Iar cei care se bucură să se gândească ce s-ar fi întâmplat dacă scena ar fi avut loc în fața locuinței Laurei Kovesi!

În toată lumea, societatea le ia magistraților din drepturi, tocmai ca să le conserve autonomia și obiectivitatea.

Nu au voie să aibă firme, să facă politică sau să fie plătiți pentru munci pe care alți oameni și le pot vinde fără restricții.

Le este impusă până și abținerea de a intra în dezbaterile publice. După expresia judecătorului Curții Supreme a SUA, Oliver Wendell Holmes: ”Noi, aici, suntem foarte tăcuți, dar e liniștea din miezul furtunii”.

În același timp, aceeași societate  le oferă procurorilor și judecătorilor dreptul la protecția lor și, dacă e cazul, a familiei, și le asigură un grad de intimitate, tocmai ca să-și îndeplinească rolul de magistrați!

Niciun om nu merită urmărit cu scandări și insulte până în fața casei, dar, în cazul unui magistrat, e cu atât mai periculos. În cazul lor, expunerea adresei și hărțuirea ne afectează pe toți.

Căci magistrații nu-și apără întâi propriile drepturi, ci pe cele ale cetățenilor. Iar dacă n-o fac, există alte căi de a-i sancționa, nu aceea de a le trage de ușa blocului, de le filma adresa și de a o populariza, iresponsabil, pe net!

Când vorbim de hărțuirea fizică și psihică, e irelevant dacă ne place sau nu Valer Dorneanu. Sau dacă suntem de acord cu activitatea CCR.

România e cunoscută deja ca o țară în care încrederea în instituții e bazată pe partizanat. Dacă sunt ”ai noștri”, credem în DNA. Dacă nu, nu! La fel se întâmplă cu CCR, Parchetul General și alte instituții care aparțin nu partidelor, nu străzii, ci statului de drept.

Convingerile înfocate și respectul netulburat pentru convingerile altora stau la baza atitudinii democratice. Pentru democrație și pentru respectul fiecărei vieți ies oamenii în stradă, de la „Colectiv” încoace. David Foster Wallace numea asta ”Cetățenie pentru avansați”. 

În schimb, ce fac Cristian Dide, Marin Ceaușescu și ceilalți care apar pe imagini e cea mai bună metodă ca să compromită #rezist, mișcarea pe care, în fanatismul lor, se comportă de parcă au confiscat-o!

Prin ce reprezintă ei, judecătorii sunt ultima pavăză între noi și cele mai joase instincte ale noastre.

Dacă începem să-i hărțuim, rămânem față în față nu cu forma avansată a dreptului de a fi cetățean, ci cu democrația la fără frecvență.

 

 

Comentarii (180)Adaugă comentariu

fane  •  24 septembrie 2018, 10:17

despre ce vorbi ??? e o intrebare cel putin smechereasca .... 1. Kovesi nu e membru de partid si nu afost niciodata; 2. Dorneanu asta a fost 25 de ani in PSD, cu functii inalte, el nu mai poate fi obiectiv, se vede din declaratiile lui, din mimica, din patosul pe care il pune impotriva "dusmanilor PSD" fie el chiar presedintele tarii !!!!; 3. nu trebuie sa fii specialist in drept, sa citesti 250 pagini cu blabla-uri sa vezi tenta pro-PSD; daca sunteti obiectivi, luati conetxtul unei hoatarari CCR sub "domnia" lui Dorneanu trimiteti-o unor fosti judecatori neutri, de preferinta straini spre analiza si apoi vorbim ..... 4. pesedistii au fost primii in promovarea jignirilor, umilirilor si atacurilor la persoana grave in Parlamentul Romaniei. intinzi coarda, dar daca o scapi te loveste peste bot .... iar institutiile statului care trebuia sa ia atitudine (conform legilor) si sa stopeze atacuri *** gen serban nicolae zis si "sexuanal", aici ma refer la institutiile CNA , CNCD, Avocatu Lu Poporu PSD (Ciorbea), surpriza sunt conduse de pesedisti (ar trebui sa fie oameni alesi de popor nu numiti) .... era inevitabil, problema e cat se va escalada si unde se va opri .......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  24 septembrie 2018, 10:21

Cand presa obedienta si curupta au hartuit-o si au atacat-o pe kovesi zi ee zi, nu am vazut articole de la tine condamnand agresiunea psihica. Deci presa are voie sa hartuiasca, iar cetatenii nu?

Cata  •  24 septembrie 2018, 10:32

Ce tactica ai domnule Tolontan... Nu stii ca ce este dupa "DACĂ" nu are niciun fel de valoare si singurul lucru care iese devine sofism? Ai tu o slabiciune exploatabila si nici nu ma intereseaza natura ei... Dar cind esti onest, parca nu ai de ce sa pui problema in felul acesta. Succes! Poate iti iese data viitoare.

alex  •  24 septembrie 2018, 10:34

..."ce-am fi spus'"..hmmm??!! Interesant ESTE ce trebuie spus acum: 1.Nu este loc pt. comparatie intre cei doi. 2.Dorneanu este fost "membru PSD",in timp ce Kovesi nu a fost inregimentata politic. 3.La cum este scrisa "constitutia", nenea Dorneanu+"gashka psd" din CC, interpreteaza, "cum vrea mushkii lor"...!!( vezi verdictul dat lui Johannis: tu numesti procurorul DNA conform avizului CSM, iar noi CC, te obligam sa "semnezi" revocarea ei din functie- BRAVOS..!!) Nota: eu am fost pus de "tanti securitatea" sa dau o declaratie, cum ca..bla, bla..,"nu stiu ce facusem",iar "toar'sha capitan" s-a apucat sa-mi..."dicteze" ce sa scriu si atunci i-am intins foaia A4 ,spunandu-i sa scrie EA si dupa aceea sa semneze.......,lucru care ..a blocat-o !!! 4.Totdeauna tari " de la margine", cu oamani in functii, precum in Romania se prevaleaza de .."democratie" si se lupta, cu ea in "gura" cu propriul ...popor!! 5.Restul ,este ...un cantec la "trompeta"..!!

Florea  •  24 septembrie 2018, 11:02

Am citit unele din comentarii, unii cititori intreaba cum poate fi tras la raspundere dorneanu, si Tolo ne sfatuieste sa trimitem email parlamentarilor care l-au votat pe dorneanu. Rad si curcile de solutia asta, in conditiile in care a ajuns romania si parlamentul ei. Tolo inca mai crede in basme cu zane. Am putea sa ardem o geana si sa ne punem dorinta sa demisioneze dorneanu, ar fi la fel de eficienta ca emailurile

Garido  •  24 septembrie 2018, 11:12

Vai ,dar cum puteti sa vorbiti despre fetita din vie sau din sufragerie care statea ""de sase "" cand barcagiul hahait angajat la stat se transforma in milionar in euro, vai ,dar ce comparatii va permiteti sa faceti . Referiitor la bronz altii care l-au urmarit pe Valer Dorneanu ,va exprimati prea plastic folosind apelativul ""nedemocrati"" , cuvantul interlopi se potriveste perfect cu comportamentul acestor .......... . Bolsevicii hashtagisti ar vrea ca la CCR sa fie doar Slugi Pedeliste, uite ca nu se poate ,si cu asta le dau U.E. interlopilor bolsevici cu hashtagul in mecla . Vreau o tara ca afara, sa ma apar ca-n America , sa vad daca interlopii ma mai urmaresc pe strada .

Florin  •  24 septembrie 2018, 11:13

Radicalizarea in Romania va fi tot mai crunta, mai ales dupa 10 august si dupa ceea ce urmeaza in lunile urmatoare. Nimeni nu mai asculta ce spune celalalt, nimeni nu mai considera ca pot exista doua variante ale aceleiasi povesti fara ca una sa fie falsa, ci doar unghiul din care se priveste sa fie diferit. Nu m-as mira sa vedem curand variante de Brigate Rosse sau Rote Armee Fraktion. Si dupa asta stingem lumina !

Cip C  •  24 septembrie 2018, 11:22

de regretat ce s-a intamplat, dar totusi, stim cu totii ca membri CCR sunt "sustinuti" politic. Si dau niste motivari de-ti sta mintea in loc. Daca tot ne-am bagat pe acest fagas : procurori, judecatori - pe cand o analiza pertinenta si "la sange" a Avocatului Poporului ?! De ani de zile papa bani si chiar nu face nimic... respira, si cam atat... Se pot gasi si subiecte mai grele...

Dan T  •  24 septembrie 2018, 11:23

Comentariul corespondentului Fane, atat cat este aprobat, reflecta intru totul situatia reala - Tolontan si-a stricat imaginea, precum Bitman, deconspirandu-se in momentul acesta hotarator: vom rezista pe drumul instituirii statului de drept sau ne vor coplesi hotii din PSD-ALDE condusi de Dragnea si Tariceanu. Daca rememoram, se poate observa ca marile investigatii ale lui Tolontan le-a realizat cand era in trustul Inact al puscariasului Voiculescu parca exclusiv impotriva oamenilor lui Basescu !

iulian  •  24 septembrie 2018, 11:33

Nu sunt de acord cu dvs.D-le Tolontan.Ceea ce afirmati este valabil intr-o societate unde institutiile statului isi fac treaba independent de cine este la putere,nu sunt aservite partidului de guvernamant.Mai mult,cand hotiile le poti vedea din avion si nu se iau masuri,vom avea si situatii cand cetatenii ROMANIEI isi vor face singuri dreptate.Cum va explicati bogatiile acestor bugetari:dragnea,nastase,oprisan,videanu,udrea,si ei isi vad linistiti de averile dobandite prin capusarea bugetului de stat?

manes cu  •  24 septembrie 2018, 11:38

Dl Tolontan are derptate.Indiferent ce optiune a avut inainte de a fi la CCR(si alti membri au fost membri la alte partide sau numiti de un anumit presedinte)dupa ce a devenit membru al acestei institutii este neutru si tine doar cu legea. Nu ar strica un pic mai multa decenta si bun simt,dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere,

bozo  •  24 septembrie 2018, 12:10

corect articolul, din pacate ura a inceput sa dicteze regulile jocului in Romania. E clar ca mare parte dintre politicieni sunt incompetenti, aserviti unor interese sau corupti. Dar asta trebuie sa se regleze democratic si nu cu bata. Proteste organizate conform legii, cu mesaje clare catre politicieni si nu chestii vagi sau trivialitati. Altfel e o contradictie de termeni cata vreme contestatarii sustin "statul de drept" si justitia romana. Dar Catalin are dreptate sa se indoiasca de calitatea unor contestatari de profesie, indiferent pe cine ar sustine. Or fi ei utili ca grupuri de presiune, dar nu cred ca ne-ar conveni o stare de fapt dictata de acestia. In mod normal institutiile statului ar trebui sa ia masuri contra lor iar cetatenii corecti ar trebui sa aprobe aceste masuri indiferent de simatiile politice.

Mario  •  24 septembrie 2018, 12:23

Toată argumentația se bazează pe o eroare flagrantă: "Valer Dorneanu este magistrat". Acest sinistru nu are nimic in comun cu a fi magistrat, de fapt cu greu poate fi considerat om, având in vedere lipsa coloanei vertebrale. Orice lucru rau i se întâmplă este în favoarea societatii

ticbis  •  24 septembrie 2018, 12:31

Ideea articolului este nu numai corecta, ci si cat se poate de fireasca: nu este normal, nici democratic si nici legal sa hartuiesti o persoana pe strada, indiferent motivele si indiferent cine e el, simplu cetatean, politician, demnitar sau magistrat. Nemultumirile si reprosurile societatii civile la adresa acestora si a activitatilor lor pot fi exprimate prin manifestari publice, mitinguri si demonstratii civice, in cadrul legal specific societatilor democratice. Altfel, ar fi haos, ar fi anarhie si nu democratie. Ceea ce m-a frapat citind articolul n-a fost insa acest mesaj, repet, normal si de bun simt, ci argumentele de-a dreptul hilare prin care a fost motivat. Citez: "În toată lumea, societatea le ia magistratilor din drepturi, tocmai ca să le conserve autonomia si obiectivitatea. Nu au voie să aibă firme, să facă politică sau să fie plătiti pentru munci pe care alti oameni si le pot vinde fără restrictii. Le este impusă până si abtinerea de a intra în dezbaterile publice." Nu zau, chiar asa?!? O fi ce spuneti prin tarile democratice, prin statele de drept, dar unde ati vazut dvs ca se intampla asa ceva in Romania??? Sa le analizam pe rand: 1. Ca sa ma rezum doar la cele doua personaje amintite in articol, vi se pare ca Dorneanu nu face politica? Gresit, face politica toata ziua, functia lui e politica 100%, e numit politic de catre un partid politic! La fel, ce credeti ca facea Kovesi in sufrageria lui Oprea alaturi de Maior si Coldea? Jucau septic? Nu d-le Tolontan, va spun eu: facea politica la greu! Sunt sute de cazuri de magistrati, procurori si judecatori care, fie prin atitudine, fie prin solutiile pronuntate in diverse dosare au fost devoalati ca fac politica! Daca dvs credeti ca a face politica inseamna doar sa ai carnet de partid, sunteti naiv! 2. Asa e, nu au voie sa aiba firme, dar nevestele/sotii lor, copiii lor, da! Ceea ce e tot aia!!! E absurd; e ca si cum toti romanii au firme, numai ei, nu!?! Faceti confuzii; este o norma deontologica specifica profesiei, nu o restrictie, si e pur ipotetica pentru ca nu restrange un drept, ci doar reglementeaza un cod moral de conduita profesionala. Puteam vorbi de restrictii daca n-aveau voie sa-si faca vile de vacanta, sa faca excursii in strainatate sau sa joace la bursa si la bingo, altfel, nu! E chiar amuzanta justificarea asta; in toate domeniile de activitate se impun astfel de "restrictii". In marile multinationale din lume exista norme pentru angajati ce le restrang anumite posibilitati de manifestare in afara orelor de program si a sarcinilor de serviciu. Generic, se numesc "Code of Conduct" si reglementeaza in mare masura ce ai voie si ce n-ai voie sa faci in viata privata. Va pot pune oricand la dispozitie un astfel de cod impus angajatilor de catre 2-3 dintre cele mai importante multinationale din lume; veti fi uimit sa constatati ca asa-zisele "restrictii" ale magistratilor sunt apa de ploaie pe langa cele la care se angajeaza salariatii acestor companii. Astfel de norme profesionale si coduri de conduita au existat intotdeauna. Pe vremea lui Ceausescu (nu stiu daca mai e valabil acum), un ofier al Armatei Romane n-avea voie sa intre in magazine in uniforma ca sa cumpere ceva sau sa stea la cozi la alimentare; in uniforma fiind, in afara de ziarul de la chiosc si de un pachet de tigari de la tutungerie nu avea voie la cumparaturi in alte magazine. Nu avea voie sa poarte in mana pe strada o plasa sau o sacosa, nu avea voie sa manance pe strada un sandvis sau o inghetata Polar pe bat. 3. Cat despre participarea la dezbaterile publice, sa fim seriosi. N-am observat ca magistratii, procurori sau judecatori, sa aiba vreo jena in privinta asta. Fac tururile televiziunilor si gem ziarele de interviurile cu ei, multi au chiar si bloguri personale pe care scriu zilnic, intr-o veselie. E cazul si al lui Dorneanu si al lui Kovesi. Sa nu mai vorbesc de faptul ca, sub un nick-name oarecare, pot sa-si spuna parereile pe oricare site public sau privat de pe net, ca si oricare alt cetatean simplu, inclusiv despre dosarele pe care le judeca sau le instrumenteaza. Mie, cel putin, nu mi se pare ca au vreo restrictie in sensul asta, dimpotriva. Asadar, consider ca e cel putin absurd sa vorbim despre acea ceva. Ca un corolar al celor expuse mai sus, inchei cu o simpla constatare: oricare dintre cei 18 mil de romani din tara si cei 4 mil din diaspora ar renunta oricand la "privilegiile" pe care le au (de a face politica, de a-si face firme, de a face anumite activitati sau de la a nu se abtine de la dezbaterile publice), daca prin asta ar putea obtine dreptul de a se pensiona la 50 de ani si de a incasa o pensie speciala de 5 mii de euro pe luna! Va garantez eu asta si, nu cred ca e cazul sa mai explic de ce! In fine, e absolut corecta remarca judecatorului Curtii Supreme a SUA, Oliver Wendell Holmes: "”Noi, aici, suntem foarte tăcuti, dar e linistea din miezul furtunii”. Numai ca, Holmes ala al lor nu e Dorneanu asta al nostru, la fel cum si procurorul general al Statelor Unite nu e Kovesi a noastra. Pentru ca, oricum am socoti, nici democratia din USA nu prea seamana cu ceea ce mimam noi ca fiind "democratie" in Romania. Cu alte cuvinte, SUA poate fi stat de drept, Romania, inca nu! Sau, pe scurt spus, democratia din Romania nu numai ca e la fara frecventa, dar e si repetenta de vreo 28 de ani! E suficient sa ne uitam la Dragnea si putem fi siguri de chestia asta... :) Imi cer scuze, dar marea problema a Romaniei o reprezinta Justitia; nu o spun eu, o spun toate cancelariile europene si internationale. Asta e si motivul pentru care Romania are inca MCV si nicio sansa de admitere in Schengen. Pentru asta sunt vinovati cei ce reprezinta si fac justitie, de la Kovesi si pana la Dorneanu, cu toate "restrictiile" lor si odele ce li se inchinate in articolul de fata. Justitia Romana e un fake cat se poate de evident, de asta (inca) exista si vor mai exista inca multi ani unii ca Dragnea. Pana cand nu vom intelege ca intr-un stat de drept dicteaza puterea legii si nu legea puterii, nu avem niciun motiv sa ne pretindem asa ceva. Totul va ramane cum este acum: magistratii cu mii de "restrictii" si restul poporului o singura libertate concreta, aceea de a-si lua lumea in cap si de a-si cauta implinirea in viata pe alte meleaguri, ceva mai normale si mai prietenoase...

??????  •  24 septembrie 2018, 12:36

Probabil că nu ar trebui scos din context faptul că rezistența a fost hăituită și prin munți de către comuniști ? Chestiunea pare a fi mai degrabă o "lucrătură media", specifică PSD , prin care niște inși ,aparținând cam aceluiaș grup de interese, simulează "o problemă", neștiind exact dacă o rezolvă sau o fac și mai "complexă" ?

Gabi  •  24 septembrie 2018, 12:39

Bravo, domnule T. ! Spun aceasta din perspectiva aceluia care vrea sa se bucure de liniștea din articolul dvs. Câți înțeleg că, pentru ca judecătorii să asigure supremaţia legii, ei au nevoie de un statut şi de garanţii speciale ? Ca judecătorii trebuie să fie capabili să-şi exercite atribuţiile fără a fi influenţaţi de nu doar deputerea legislativă, puterea executivă dar si de diverse grupuri de interese şi persoane ? Justiția va fi un serviciu public eficient când toti vor intelege că regulile ei de funcționare sunt un beneficiu al cetăţenilor ! Mă surprinde (pentru ca, apoi, sa mi se pară ceva firesc) capacitatea dvs. de a înțelege fundamentele funcționării justiției (si aceasta nu din "simpla" perspectivă a unui justitiabil!). Văd in dvs . calități care v-ar fi ajutat sa fiti un bun magistrat: tărie de caracter, pregătire profesională şi respectarea regulilor deontologice. Ca o notă personală, cred ca mi-ar plăcea discuțiile cu dvs.

Lucian  •  24 septembrie 2018, 12:48

@ tolo; vad ca ai răspuns! Tu ai un defect: nu accepti sa-ti spuna cineva ceva, si mai ales contra! Tu ai termenul de consecventa? Ei bine eu cred ca nu! Ce-mi spui mie de ridzi, udrea, etc! Nemernicia nu trebuie să existe la nici un potentat din asta si in general la nici un bugetar! Abia apoi da-ne lecții! La nici unul! Daca unul încalcă bunul simt, OUT! Punct!!!! Asta e dublu standard pe care tu îl folosesti! Adica nu faci primavara cu o udrea, cu un papagal ca ala de la s5! Toti, si apoi! Uita-te la nesimțita de dan: președintele s-a băgat! Președintele vorbeste în numele a 7 milioane de prosti care asigură bugetul! Ailaltă sunt asistați 80%! Ăsteia ui moare bărbatul si sta mort 1 zi , iar ea ministru de interne habar n-are ca-i mort în casa, si imi da mie lecții? Tu dacă vrei ia lecții de la taratoare din astea, eu nu!

Popescu Targoviste  •  24 septembrie 2018, 13:03

Cataline, esti foarte bland cu ce s-a intamplat la usa blocului. Nu te recunosc.

ghita  •  24 septembrie 2018, 13:12

cred ca pui problema gresit ,Dorneanu vs Kovesi ,nici macar ai nostri si ai lor si spun asta pt ca majoritatea protestatarilor nu au "ai nostrii " . Kovesi nu a fost nimic altceva decat sefa unei institutii care a mai facut ceva pt pastrarea democratiei altfel sti pasajul ala din declaratia de independenta a SUA ,cand democratia este pusa sub semnul intrebarii cetatenii nu ca AU DREPTUL lupte pt democratie ,AU OBLIGATIA sa faca asta

??????  •  24 septembrie 2018, 13:15

Cum ați comenta domnule Tolontan despre faptul că stadioanele de fotbal sunt goale , majoritatea echipelor nemaiavând nici galerii, mai mulți suporterii fiind probabil prin ligile inferioare , decât în liga întâi ?

Chis Alexandru  •  24 septembrie 2018, 13:25

Din pacate, nu se poate crea si pune bazele unor "Servicii (Structuri) Noi" cu "Oameni Vechi"! Valer Dorneanu are vechi "radacini comuniste" (suntem de-o varsta si deci "crescuti si scoliti" in psiritul partidului unic) si, conform CV ului, dl Dornean cu siguranta ca era membru PCR pentru ca altfel nu putea sa acceada la acele functii in sistemul juridic, legislativ sau educational. Pe de alta parte dna Laura Codruta Kovesi are si ea "adanci radacini" pe linie paterna cu sistemul juridic. Provenind din PSD, dl Dornean este firesc atasat ideilor si conceptului social-democrat. Pana in 2014 clasa politica forma un melanj existential cu structurile de varf al statului, astfel ca se menajau reciproc - chiar as spune ca "retribuirea subterana" era controlata si aparata cu mare sfintenie de ambele tabere. Venirea la conducerea statului a lui Klaus Iohannis a insemnat o anumita schimbare de tonou atat la nivelul Serviciilor Secrete dar, mai ales, la nivelul DNA. Presiunile externe facute in directia diminuarii fenomenului de coruptie l-a facut pe Klaus Iohannis sa ii ceara Laurei Codrutei Kovesni sa taie in carene vie, dandu-i cum se spune "mana libera". Dar, din pacate, un "Om al Sistemului" face un astfel de tonou... pe propria-i raspundere, astfel ca - volens, nolens - au aparut si conflictele, unele mai putin sesizabila iar altele de o contondenta iesita din comun. Pe fondul schimbarii succesive la conducerea PSD a unor persoane post Adrian Nastase care au reactionat extrem de dur: Mircea Geoana, Victor Ponta, Liviu Dragnea, dar si pe fondul decapitarii de catre DNA a unor marcanti baroni locali PSD au condus la niste clivaje sociale pe fondul carora au ajuns la cunostinta opiniei publice foarte multe "dedesubturi" ale relatiilor "interumane" (daca pot spune asa) dintre oamenii politici, structurile de forta, puterile legislative si marele cui al lui "Pepelea", accederea fara consecinte de natura penala la banul public, indiferent din ce categorie facea parte persoana respectiva. Credeti ca exista vreun personaj care a trecut prin viata politica romaneasca sau prin diverse functii de conducere ( chiar si dintre cele mai marunte) care ar fi de acord sa-si justifice averea? Evident ca nu! Ce se cauta acum cu febrilitate? Gasirea de noi modalitati de sifonarea a banului public departe de vreun ochi "vigilent" - reprezinta cautarea febrila a tuturor celor care s-au capatuit si acum cauta sa-si ascunda averea! De ce nu se da o lege a verificarii averilor pana la rudele de gradul V? Revin la frazele de la inceput, si anume ca nu se poate construi structuri noi cu oamenii vechi! Admitand ca din varii motive ar dispare toatele persoanele din spectrul politic si decizional, nu mare ar fi mirarea ca imediat "golul" lasat de ei sa fie "umplut" cu alte personaje mai avide de capatuiala rapida decat cele repauzate! Este un "perpetuu mobile" din care societatea romaneasca nu va iesi niciodata!

Aurel Militaru  •  24 septembrie 2018, 14:18

TOLONTANE,cred ca ar fi mai bine sa te abtii de la comentarii pentruca,iti dai arama pe fata!Te stie lume ce gandesti,nu ai o pozitie neutra politic!

Maxentiu  •  24 septembrie 2018, 14:36

Mi se pare ca relativizam prea mult gravitatea incidentului. Exista doar doua moduri in care te poti raporta la hartuirea unui demnitar: 1. "asa ceva nu se face, punct". 2. "asa-i trebuie, e pesedist, de ce s-a dat cu hotii, o fi zis el ceva, avea fusta prea scurta etc." Din momentul in care inclinam catre 2, cadem in zona amorala si anomica a lui "totul este permis" sau macar "totul este justificabil". E zona din care au iesit, intre altele, totalitarismul si terorismul asa ca grija mare, baieti!

ctlnmihai  •  24 septembrie 2018, 14:38

Degeaba incerci sa dregi busuiocul, d-nule Tolontan..Presa si d-voastra ati contribuit din plin la invrajbirea noastra...De asta lumea a inceput sa provoace violente la adresa jandarmilor si acum a judecatorilor CCR..

gogu  •  24 septembrie 2018, 14:59

cand n a mai fost basescu o televiziune ani de zile a criticat o pe codruta de dimineata pana seara atunci unde erai cataline sau interesul tau coincidea cu al televiziuni ca basescu a zis ca tu esti cel mai bine platit procuror pai daca e asa uneori meriti bani dar incearca sa vezi adevarul din ambele parti nu sant sigur daca marinarul te afacut procuror dar ceva de genul pt anchetele tale meriti o medalie dar impartialitatea o poti pastra tot timpul sau esti si tu om nu robot

Andrei F  •  24 septembrie 2018, 15:07

Cateva intrebari pentru cei convinsi ca ce a patit seful CCR este meritat...In 2012 cand o hotarare a CCR a fost schimbata noaptea (ca...)de o simpla erata cum a fost?Adica cetatenii uselisti puteau si in 2012 sa faca scandal?Voi in 2012 erati cetateni?---Cunoasteti ca acum Polonia are de tras cu Uniunea Europeana datorita schimbarilor de peste noapte de la Curtea lor Constitutionala-ce va doriti voi?Cunoasteti ca datorita Uniunii Europene care a dat o directiva nimeni nu trebuie sa fie linsat public,acuzat de infractiuni publice si ca oficialii nu trebuiesc supusi presiunilor de nici un fel ...?---Vad multi care spun ca Kiovesi este altceva decat Dorneanu...Se afirma ca Dorneanu ar fi fost numit politic si de asta ar fi rau...Pai si Kiovesi a fost numita de Presedinte dupa ce au fost propunerea Ministrului de Justitie si a trecut si de CSM-prima data cu vot negativ!-dar se cunoaste public ca o numire a lui Kiovesi a fost un troc politic intermediat de Udrea-!!!!!- intre Basescu si Ponta!!!Ei da,Kiovesi a fost propunerea Ministrului Interimar al Justitiei pe nume Victor Viorel Ponta!!!!La acel moment pesedist sadea!!!!Adica de ce Kiovesi este altceva ,pentru ca a inchis ochii la actiunile preferatilor vostrii si a anchetat la greu la pesedisti?Toni Grebla -judecator al Curtii Constitutionale provenit tot din PSD de asta a fost ascultat ,retinut si apoi sa se dovedeasca nevinovat?-------Vi se pare normal ca nici un mare oificial al Statului si nimeni din Parchete nu ancheteaza ,,cazul Dorneanu,,?Asta este Statul Roman sau Statul vostru?

Belphegor  •  24 septembrie 2018, 15:44

Sper să le dea ani grei de pușcărie handicapaților care l-au hărțuit pe acel FOARTE IMPORTANT (dacă nu CEL mai important) om din sistemul juridic românesc. În SUA i-ar fi terminat pe aceri clovni fără creieri în cap. Hai să mergem toți să-i hărțuim pe cai de care nu ne convin și cu care nu suntem de acord!!! CE s-ar mai întâmpla atunci... pentru că sunt mulți care nu-l plac pe Dragnea , pe șeful CCR , pe Firea , pe Tăriceanu... și ÎNCĂ ȘI MAI MULȚI care nu o plac pe Koveși , pe procurorii golani care fac justiție pe interese și poliție politică și judecă cu DOUĂ standarde complet diferite.... mulți nu-l plac pe Johannis... Acete lucruri trebuie să înceteze... trebuiesc DISTRUSE din fașă. Cei care au făcut și fac așa ceva trebuie să PLĂTEASCĂ cu vârf și îndesat , căci altfel aceste lucruri nu vor înceta înveci și probabil că la un moment dat , vor începe și "ceilalți" să-i agreseze pe cei din "tabăra cealaltă". LUAȚI MĂSURI DRASTICE.

Alex  •  24 septembrie 2018, 16:27

Cine sunt cei de la @rezist???? Sunt niste baieti destepti care traiesc din *** celor care vor sa intre la *** si care manipuleaza masa *** care traieste pe FB. Ps- traiesc in Germania si observ cum cei mai mari hoti(o parte din acesti banditi sunt in lista mea de prieteni pe FB) din aceasta zona vorbesc de coruptie si hotie))Tocmai niste hoti care in Romania au trait numai din hotii si inselatorii ajung aici sa se simta oameni importanti pentru ca cineva destept le-a bagat in cap ideia ca sunt din...diaspora)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max  •  24 septembrie 2018, 16:45

Nici mie nu imi place filmul..e batjocoritor.....pe de alta parte politizarea excesiva duce si la astfel de episoade in viata societatii. Invatam oare din greseli sa nu le mai comitem din nou? Puterea politica ne arata ca nu tine cont de guvernati.

??????  •  24 septembrie 2018, 16:48

Cum ați zice că se descurcă domnul Dorneanu cu conducerea CCR, comparativ cu Regina Angliei , care are totuși 92 de ani după cum comunică Wikipedia ? Ați zice că domnul Dorneanu ,neavând 92 de ani ca Regina Anglie, nu are încă experiența necesară pentru funcțiile importante de coducere ?

Dinca Vasile  •  24 septembrie 2018, 17:52

Asta da democratie...neicusorule! 100 de ani ne trebuie s-o intelegem! Avea dreptate Brucan, Dzeu sa l ierte!

almaviva  •  24 septembrie 2018, 17:53

Dle. Tolontan, ce nu intelegeti dumneavoastra este faptul ca actualmente puterea - prin toate institutiile lei, incluzand CCR - nu mai reprezinta poporul, ci numai interesele unor penali care vor sa fie lasati sa fure in continuare, cu impunitate. Atunci cand puterea actioneaza impotriva oamenilor si intereselor tarii, ea si-a pierdut orice legitimitate, iar singura solutie este rezistenta - prin orice mijloace (legale). Mai mult decat constiinta civica, aici este vorba de o OBLIGATIE civica. Toti mafiotii astia care ne conduc trebuie presati, urmariti, '***', huliti permanent, pana cand vor intelege ca nu pot face ce vor, fara a suporta consecintele. Nu mai putem sta cu mainile in san si sa-i lasam pe acesti hoti ordinari sa distruga aceasta tara! Metodele la care va referiti dvs. - emailuri, telefoane, ONG-uri - se aplica intr-o tara civilizata, in care cei de la putere sunt responsabili si respecta oamenii de rand; in Romania, unde toti cei de la putere sunt o adunatura de *** smechere si nesimtite, nu merge. Si atunci rezistenta 'in your face' devine singurul mijloc pertinent de a li se opune.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil  •  24 septembrie 2018, 18:27

Serios?! Dorneanu magistrat? Ori esti ipocrit ori......

??????  •  24 septembrie 2018, 18:58

Opinați că instanța stabilind că FCSB nu deține palmaresul și sigla clubului Steaua a stabilit și că "privatizarea" clubului Steaua s-a făcut în mod ilegal, neanulând însă actele de privatizare ale clubului Steaua ? Opinați și că responsabili de la clubul armatei ar putea solicita și să li se restituie locul deținut înainte de privatizarea clubului, în prima ligă, așa cum s-a procedat și cu restituirea proprietăților, pe lângă sumele solicitate ca despăgubire pentru folosirea însemnelor clubului ? Considerați firesc ca nea Gigi Becali să plătească despăgubiri câtă vreme a preluat clubul de la alții ?

??????  •  24 septembrie 2018, 19:06

Remarcați și faptul că, majoritatea cluburilor de fotbal au fost înființate din bani publici, au fost susținute din bani publici, deci cluburile erau bunuri publice inalienabile, insesisabile și imprescriptibile, conform legii ?

Mircea  •  24 septembrie 2018, 20:07

Unde ati fost când dna.Kovessi a tocată zi de zi de A3 şi RTV? Ce a pătit comunistul Dorneanu, fiindcă e comunist până în măduva oaselor(aştept cenzura), e mizilic pe lângă veninul vărsat de cele 2 televiziuni.

17 Nentori Tirana  •  24 septembrie 2018, 20:28

Foarte bine au procedat cei care l-au insotit pe comunist pina acasa. E interzis ? Cit sint deschise barurile si restaurantele ar putea citiva sa cinte acolo si ei in linistea noptii ceva despre psd. Nu e nimic ilegal !!! Dupa rezistatul pasnic in piata ar trebui procedat la fel si cu alti ne norociti. Putina miscare nu strica. Rezistatul pasnic in piata aduce gaze si mistouri, „las sa strige prostii“ isi zicea Dorneanu. Dar asa, cind e clar ca asiguri pina acasa protectie unui singur ***, ba ii mai cinti si ceva frumos de mama si partid ca sa auda toti vecinii cit e de respectat, doare. Asa trebuie protestat, luati individual unul cite unul. „Dornenii“ actioneaza conform legii, la fel ar trebui sa actioneze si rezistentii. Unde sta ba medicul Radulescu care miroase a operatie, poate incepe sa-l *** pe unul care seamana cu Negoita, ca nu putem spera ca *** ***, dar poate atenteza la integritatea unor insotitori pasnici care-si manifesta pasnic adeziunea, ca Visinescu, atunci trebuie sa te aperi. Nu-l gazezi – poate un sprei impotriva *** agresive -, nu dai in el cu bastonul doar atit ca sa-l imobilizezi, sa-l legi de un *** si sa chemi militia, pardon politia. Daca ***ul cheama jurnalistii sa le spuna ca-l bate pe x, y, … ca *** ***, daca chiar se ia la ***ie cu atitia martori, Raducu mamei lui ia sigur citiva ani cu executare si s-a linistit definitiv. Dorneanu asta n-a ripostat cumva, n-a jignit, n-a spus nici un cuvint urit ca sa fie dat pe mina legii ? El e cu legea ? Si noi la fel ! -------------- Ne norocitul asta a fost inca din 1967 procuror comunsit, apoi a ajuns in FSN in 90 ca consilier al lui Ilici ! Al *** si-a construit politic toata cariera lui care lasa in urma doar batuti, morti si un *** putred. PSD-ist de frunte, individul asta libidinos a fost numit pina si avocat al poporului. Un ne norocit ca comunist care a fost numit Dumnezeu de PSD iar acum intorce umil servicii – un ne norocit care trebuia sa infunde puscaria inca din 1990 pentru *** impotriva ***. De fapt, ca in CCR, toate numirile „cadrelor“ de conducere se fac poltic, nu numai in jandarmerie si pina si in scoli si gradinite. --------------- Pe 10 August 2018 – era nostra !!! ba Valere ne norocitul *** *** – jandarmii inarmati au batut si gazat tot ce-au prins, se vedea pe chipul unor ***e setea de a lovi, a fost ca in mineriada din 1990. Din umbra functiilor si a legilor dumnezei al mamei lor ei al legiferat atacul, ***ia si gazarea. Vorbesc de „lovitura de Stat“ ! Inconstient ? Nu, ei legifereaza masacrul. Ce-ar zice avocatul poporului ? Dintre protestatari nu avea nimeni arme, nici macar spreiuri cu piper, masti de gaze, nici pietre nu aveau, trebuiau cei mai „serviti“ sa *** din *** ca sa *** adecvat. Multi oameni in virsta, femei, copii, oameni pasnici si jurnalisti au fost agresati. Nici macar ce 30-40 de provocatori – probabil din galeriile de fotbal, refuz sa cred ca au fost platiti de un amic al lui *** Agnea – nu au fost violenti, au aruncat doar cu peturi de 0,5 in care mai era putina apa si au fugit inapoi. Astea sint lucruri normale la o galerie bucuresteana de azi – caci de educatia lor nu se ocupa nimeni ! - NU asa se produce o lovitura de Stat ! Sa speram ca n-o sa simta diferenta pe pielea lor, desi ar merita-o cu virf si indesat, caci PSD indreapta in mod clar Romania spre independenta si democratia din 1947.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gica  •  24 septembrie 2018, 20:50

Dar "domnul cu coadä" si cele 5 babe *** ce fäceau in fata la DNA, cintau colinzi de "pashti"?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu Bogdan  •  24 septembrie 2018, 20:51

Catalin Tolontan , vezi ca mai e un caz care merita atentia dumitale de jurnalist de investigatie. Baiatul lui Dragnea a fost aspru jignit cind se intorcea acasa in linistea caminului sau , cu minunata lui sotie. Ca intr-o democratie adevarata s-au prezentat urgent 2 masini de politie , cum nu au fost agresiuni fizice , spre dezamagirea oamenilor legii , vinovatii nu au putut fi umflati. Deocamdata... Mai pot sa va pun si eu o intrebare , poate reusesc sa activez o urma de bun simt . Ce ai fi spus daca in locul lui Ilie Gizea , era tatal tau ? Omul ala nu are foarte multa importanta ca vorba lu' Doamna Dragnea Jr , era un nimeni.

constantin  •  24 septembrie 2018, 21:11

Ceea ce faceţi dumneavoastră este lăudabil, dar nu este suficient pentru a opri dezastrul care ne paşte după alegerile prezidenţiale din 2019 şi parlamentarele din 2020. Am citit multe comentarii la editorialul dumneavoastră şi m-am îngrozit. Radicalizarea la care s-a ajuns este izvorul fanatismului care va urma. Eu intuiesc nişte rezultate în alegerile care urmează ce nu vor fi pe placul hastagRezist, iar aceştia nu vor accepta voinţa majorităţii. Violenţei verbale îi urmează *** fizică şi *** ***. Aşa s-a întâmplat cu *** ***, sprijinită la început de intelectuali de marcă, intelectuali care nu ştiau *** cum să se mai delimiteze, atunci când totul a scăpat de sub orice control. Vom retrăi acea istorie nenorocită, deşi mi-aş dori să nu am dreptate. Deja nu ne mai ascultăm unii pe alţii, fiecare îşi strigă adevărul. Am ascultat şi eu înregistrările din interiorul celor care se ocupă cu organizarea mitingurilor hastagRezist (Angi, Bădiţă...), înregistrări care nu au fost negate de cei vizaţi, foarte important!, şi mă întreb cine plăteşte? Pentru ce? Aceste mitinguri au legătură cu realitatea românească sau o anumită "realitate" este cultivată cu insistenţă pentru a fi un pretext? Dacă se vorbea despre marijuană la PSD, Dumnezeule!, erau toţi la Parchetul General, de ce nu prezintă interes consumul de marijuană de la hastagRezist? Ce se întâmplă cu dosarul Droguri pentru VIP-uri? Care VIP-uri? Povestea cu mitingurile spontane s-a fâsîit, cum ar spune Angi, iar presupunerea că acestea costă foarte mult şi sunt bine organizate a devenit realitate. Doar ne-a povestit Angi... De ce *** are legătură cu acest nucleu dur? De ce protestatarii adevăraţi nu se delimitează de aceşti mercenari? Întrebări la care nişte instituţii trebuia să ofere răspunsuri, dar le aşteptăm în zadar. Bine că îl interceptează pe Tăriceanu timp de ŞAPTE ANI! Este un Bin Laden şi nu ştim noi? Niciun intelectual hastagRezist nu este scandalizat. Încălcarea drepturilor şi libertăţilor unui adversar politic nu-i interesează. Ăsta-i începutul dezastrului. Şi dacă intelectualii sunt în stare de aşa ceva, atunci nu prea avem ce aştepta de la Dide... Pe lângă tăcerea intelectualilor hastagRezist, *** verbală a lui Dide aproape că nici nu mai contează. Este firească...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM  •  24 septembrie 2018, 21:22

In primii ani de dupa 1989 functiona, inca, institutia stalinist-bolsevica a Recursului in anulare, prin care gasca lui Ion Iliescu putea desfiinta (prin procurorul general) orice hotarire judecatoreasca pe care n-o agrea, care le era defavorabila! Sub presiunea strazii si a victoriei in alegeri a Conventiei Democratice s-a renuntat la aceasta institutie de trista amintire, dar urmasii PCR au gasit solutia: numirea in organele centrale ale justitiei (CC, ICCJ, Avocatul Poporului etc.) a oamenilor lor care ”slujesc cauza”. Valer Dorneanu, Victor Ciorbea si altii fac aceasta treaba murdara a istoriei, de reinviere a Recursului in anulare!! Cata consideratie merita aceste personaje?

danv  •  24 septembrie 2018, 21:32

Daca era cetatean/magistrat onest ,nu era agresat.Articol *** !In tara asta nu ai dreptul nici macar sa ii arati obrazul unei *** de om care ciocaneste prin atitudinea partinitoare infractorul numarul 1 al RO.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lari  •  24 septembrie 2018, 22:20

Data viitoare să se prezinte în secțiile de votare dacă sunt cetățeni ai acestei țări și-i doresc binele, în niciun caz atacând un judecător în propria-i casă. Nu cu violență se impun, ci cu idei convingătoare despre viitor. Din păcate, această mișcare se transformă într-o mișcare anarhistă, ăsta este purul adevăr.

Kallu  •  24 septembrie 2018, 23:18

bai ...... *** de Dorneanu nu-i magistrat .... articol demn de un ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george  •  25 septembrie 2018, 0:23

Bai nene, nici aici nu scap de politica. Vreau si eu sa traiesc fara sa aud de Kovesi, Dragnea sau toate telenovelele astea pt oameni fara ocupatie. Nu ma intereseaza ce a zis X sau Y, am si eu dreptul ca atunci cand deschid gazeta sporturilor sa citesc despre sport. In rest telenovela asta politica se termina prost pt toti....

Vlad  •  25 septembrie 2018, 0:38

Domnul Tolontan, pentru oamenii care au fost gazati impreuna cu copii mici in Piata Victoriei de catre guvernarea sustinuta de domnul Dorneanu, ce aveti de spus? Cand niste oameni sunt agresati fizic de o clica de nesimtiti hoti si mafioti, aveti pretentia ca nici macar sa nu le cerem sa le fie rusine pentru ce fac sustinatorilor lor? Pentru ca analizati aceasta situatie intr-un vid, ignorand contextul, am cateva cuvinte din Game of Thrones pentru dumneavoastra, domnule Tolontan: Shame! Shame! Shame!

Bogdan  •  25 septembrie 2018, 0:49

Ai aprins focul domnule Tolontan, iar acum cauti apa sa-l stingi! Ai ajuns pe urmele lui Ioaniteevici...macar pastraza-ti directia!

Stefan  •  25 septembrie 2018, 0:55

Caractere diferite aloooooo. Comparatie ce nu isi are sensul

Victor Groza  •  25 septembrie 2018, 1:13

Pe Kovesi au hartuit-o aia de la Black Cube sau cum se numeau aia. Aia da hartuire, nu niste apostrofari amarate din partea unor baieti. Si inca ceva. Nici eu, ca medic stomatolog nu am voie sa lucrez in vanzari daca vreau sa imi pastrez dreptul de libera practica. Imi sunt si mie luate din drepturi sau nu? Si nu sunt decat un amarat de dentist. Hai bai Tolo. Pe bune? Ca ma frec la ochi de ma ustura. Totusi ramane intrebarea: ce fel de caracter e domnul Valer Dorneanu, pentru ca eu nu l-am vazut niciodata pe tatal meu clatinindu-se pe strada si ca roman, ma uit la presedintele CCR ca la un parinte al viitoarelor generatii, un parinte care apara drepturile poporului lui.

Victor Groza  •  25 septembrie 2018, 1:30

... Si inca ceva. Cati romani sunt obligati sa suporte hartuiri si chinuri tocmai din cauza ca oameni ca Valer Dorneanu, care nu a aparut din senin in viata politica, nu au vrut sa faca legi care sa ne apere demnitatea pentru ca nu i-a interesat de soarta noastra? Hartuiri serioase care se lasa cu daune pe creier, nu glume de-astea. Si te duci la politie si politia da din umeri ca nu are baza legala.

Comentează