IAA spune că l-a selectat pe avocatul discriminării, Aleksei Sorokin, ”pe baza competenței profesionale” și a ”relevanței pentru tema conferinței”! Mai mulți sponsori cer explicații organizatorilor!

Sorokin atacă Libertatea: ”Afirmaţiile publicației din România sunt total nefondate și incorecte"

luni, 1 octombrie 2018, 6:31

În urma articolului de azi, IAA a trimis redacției Libertatea un punct de vedere, care include și poziția lui Aleksei Sorokin, cel care figurează drept Star Guest la Conferința care se desfășoară pe 2 și 3 octombrie 2018, la București.

IAA România nu comunică publicului, așa cum promisese, care sunt cele două sume primite de la Guvern și de la Primăria Capitalei. Conform informațiilor Libertatea, ele ating 200.000 de euro.

De asemenea, nici IAA și nici Aleksei Sorokin nu se referă la declarațiile Guest Starului din presa occidentală, prin care acesta susține discriminarea minorităților sexuale!

Despre selectarea lui Aleksei Sorokin, cel care a apărat în presa occidentală legile anti-gay ale lui Vladimir Putin, și a echivalat ”propaganda gay” cu ”popaganda nazistă”, IAA spune doar că ”Alegerea speakerilor s-a făcut pe baza competenței profesionale, relevanța pentru tema conferinței și dimensiunea internațională a experienței acestora”.

IAA explică faptul a solicitat lui Sorokin un punct de vedere după ce a apărut situația din România.

”Fie că este vorba de Local Organizing Committee FIFA Rusia 2018, de CEO-ul acesteia sau de Rusia, în general, afirmaţiile publicației din România sunt total nefondate și incorecte”, afirmă Sorokin.

Libertatea nu a făcut nici o referire la comitetul de organizare Cupei Mondiale sau la Rusia, ci doar la faptul că Aleksei Sorokin este avocatul legilor care îi transformă minoritățile sexuale care au curajul să se manifeste în public în infractori!

Am citat, de pildă, declarațiile lui Aleksei Sorokin, reluate pe larg de postul de televiziune ESPN.

La acest punct, nici IAA și nici Aleksei Sorokin nu răspund.

Libertatea a trimis mai multe întrebări firmelor care au finanțat evenimentul, printre care Coca-Cola, Medlife, Procter&Gamble, Google, Ursus, BBC, Kaufland și Telekom, dar și agențiilor de publicitate care fac parte din boardul IAA, for care l-a invitat pe Sorokin.

Fiecare dintre aceste companii au reguli stricte împotriva discriminării și s-au trezit că finanțează o conferință unde Star Speaker este o persoană care a făcut declarații incontestabile în favoarea discriminării statuată prin lege.

Libertatea a aflat că mai multe dintre companii și-au contactat agențiile de publicitate sau pe organizatori ca să încerce să găsească o rezolvare a situației.

Vă vom oferi explicațiile lor publice atunci când vor veni.

O altă știre a zilei.

Pe contul de Instagram al actriței Robin Wright, Anchor Speaker al aceluiași eveniment și personalitate cunoscută pentru activitatea sa de susținere a drepturilor omului, au comentat mai mulți români, unii care locuiesc în străinătate.

În termeni civilizați, ei îi descriu lui Robin Wright situația și o roagă ”să nu urci pe aceeași scenă” cu Aleksei Sorokin, ”apărătorul legilor împotriva homosexualilor din Rusia și autorul comparației dintre homosexuali și naziști”.

Aveți mai jos răspunsul integral al IAA și poziția lui Aleksei Sorokin.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

1q  •  1 octombrie 2018, 18:50

romanii raman o natie de turnatori. param organizatorii sponsorilor. ne ducem pe contul unei vedete si ii param si acolo pe organizatori. cerem sa fie retrasi sponsorii pt ca noua, celor putini dar vocali, nu ne convine cine e invitat, desi omul ala nu va avea acolo vreun punct de vedere privind homosexualii. traim niste vremuri groaznice, turnatorii s-au intors sub alta forma.

Cătălin Tolontan  •  1 octombrie 2018, 19:09

@1q: nu e nici o turnatorie ca nu dam noi solutii marilor companii. Noi le intrebam daca au stiut lista de invitati. Nu e vorba de persecutie pentru ca nu ne convine cum gandeste cineva, nu rasuciti tema, va rugam! Dimpotriva, Aleksei Sorokin a aparat o lege care ii baga la puscarie pe cei din minoritatile sexuale, daca se exprima in public si asta e considerata ”propaganda gay”. In cazul concret, victimele sunt in alta parte, nu in persoana celui invitat de industria publicitatii sa tina o cuvintare! Victimele sunt cele carora Vladimir Putin, Aleksei Sorokin si ceilalti oameni importanti nu le dau dreptul sa se exprime.

Kyro  •  1 octombrie 2018, 19:13

Deci oameni care isi apara tara (de corporati) si normalitatea sunt considerati "personaje negative". Bravo...

Cristi  •  1 octombrie 2018, 19:15

Domnule Tolontan. Sunt curios, dv. ce religie aveti? Daca sunteti ortodox, cum va justificati apartenenta la aceasta religie? Cei pe care ii respectam ca pe inaintasii nostri au murit pentru aceasta religie cu care ne identificam. Noi acum lasam sa ne zdruncine din temelii aceasta credinta sub numele ca incurajam libera exprimare????. Vreau sa subliniez ca ortodoxia nu condamna oamenii ci condamna PACATUL.

Cătălin Tolontan  •  1 octombrie 2018, 19:18

@Cristi: nu opuneti credinta liberei exprimari, ele contribuie, ambele, la ceea ce are umanitatea mai sacru: libertatea. Daca e sa discutam in termeni religiosi, Sfintii Parinti vorbesc mult despre faptul ca Dumnezeu nu-l stapaneste pe om, ci doar il indruma, il intareste, dar ii da libertatea de a alege.

CoCo  •  1 octombrie 2018, 19:21

Observ din ce in ce mai des o apropiere a societatii si a presei (o parte din ea) fata de interesele Rusiei. Nu pot sa accept ca Occidentul este coplesit de ce vine din est si ca nu are raspuns.

Mircea  •  1 octombrie 2018, 19:23

@Kyro: sut curios, care sunt acesti oameni care apara tara ? De ce anume trebuie tara aparata ? Ce este normaliatea ? Pt mine normalitatea incepe acolo unde toti oamenii indiferent de rasa, culoare, gay, hetero, femeie, barbat, au aceleasi drepturi. Asta este pt mine normalitatea. Cum o definesti tu ?

Ted  •  1 octombrie 2018, 19:33

@Cristi: Doar o tema de reflectie: daca romanii din vremea ui Pilat ar fi dat o lege pentru persecutarea si aruncarea in inchisoare a tuturor celor care exprimau, prin comunicare publica, o religie "diferita" de cea oficiala, religia crestina nu ar mai fi aparut. Legile ii prigoneau doar pe cei care incitau la rasturnarea puterii statului. Morala: Hai sa ne incredem in inteligenta si morala oamenilor. Sa nu-i mai consideram o gloada de prosti, care incearca sa copieze orice vad. Libertatea de exprimare este un drept fundamental al omului, pe care oamenii inteligenti nici nu gandesc sa-l ingradeasca.

Bogdan  •  1 octombrie 2018, 19:35

evenimentul la care este invitat Sorokin , nu are legatura cu legile pe care le-a sustinut... si... ce treaba avem noi cu legislatia altor tari? Din cate cunosc, legea respectiva se bucura de sustinerea a 90% din rusi... nu inseamna ca noi trebuie sa fim de acord cu ea, si eu unul chiar nu sunt, dar este dreptul lor sa faca in tara lor ce doresc pt ca sunt un stat suveran... Eu inteleg faptul ca sunteti adeptul liberei exprimari domnule Tolontan si va sustin multe din punctele de vedere pe care le aveti, dar de data asta nu sunt de acord cu dvs... ( ma refer la invitatia individului, nu la mizeriile de legi pe care le-a promovat)...daca maine vine Kim Jong Un in vizita, ce ar trebui sa facem? Sa il alungam cu pietre? Pote ca asa ar merita, dar asta nu inseamna ca suntem cel putin la fel de barbari prin incercarea cu orice pret de a ne impune punctul de vedere? Cat despre remuneratie, scrie foarte clar ca vine gratis... Cand l-a lasat Dancila pe Juncker in aeroport sau cand nu s-a dus nici un oficial la intalnirea cu premierul Japoniei? Mi se par erori diplomatice mult mai grave decat venirea rusoiului asta... si totusi nu ati fost atat de vocal atunci, desi despre asta a aflat o lume intreaga... despre conferinta asta... nobody gives a s#¥T... :) pace!

Mircea  •  1 octombrie 2018, 19:35

Este un lucru bun ca o parte din presa pune intrebari critice despre acest Sorokin si participarea lui. Pt ca se creeaza o dualitate: pe de o parte acesti mari sponsori sunt adeptii egalitatii si drepturilor omului, pe de cealalta parte se asociaza cu un personaj dubios in ceea ce priveste libertatea de opinie si drepturile omului. Deci, dragi sponsori, cum vine asta ??

Cătălin Tolontan  •  1 octombrie 2018, 19:36

@Mircea: am intrebat si noi marile companii, le-am pus, de fapt, intrebarile pe care le puneti dvs. O sa va tinem la curent cu ceea ce va vor raspunde.

sir  •  1 octombrie 2018, 19:39

Personaje de tip Dobro de la Guerilla si diversi influenceri din zona mea de varsta bat campii de ceva timp ca e un grup agresiv de progresisti neomarxisti, niste hateri de profesie care se fac mereu vizibili, acestia tot imping agenda lui Soros si a stangii din SUA. Totusi, de cand cu acest referendum, vad peste tot numai oameni violenti de partea conservatoare, care isi inchipuie ca isi apara valorile traditionale si progeniturile de homosexuali. Eu nu ma situez in vreuna din tabere, sunt un om de centru, adica am gandire de stanga/dreapta in functie de subiectul discutat si de contextul social in care se desfasoara. Succes in continuare, e pacat ca am ajuns sa ne dorim atata rau unii altora.

stelu  •  1 octombrie 2018, 19:44

Din păcate rusofilii prind aripi, și sunt din ce în ce mai mulți. Le amintim acestor pupături de moaste ca în România s a murit ptr un concept sfânt. Ptr libertate. Ptr libertatea cuvântului unde/cand jertfa tinerilor din '89a făcut o posibila. Rastalmacesc cuvinte, spun doar ceea ce cred ei ca ar putea influenta curentul de opinie, încearcă sa facă prozeliti prin toate canalele,atribuie citate sau vorbe unora care nu le au spus vreodată. Arta manipulării e bine stapinita de către băieți. Așadar, mai răsfirati băieți, mai răsfirati! De sub jiletca ruseasca vi se va d galoanele de tabla.. 😉

Mircea  •  1 octombrie 2018, 19:46

Pe de alta parte, un personaj gen Sorokin, cu toata scarba pe care mi-o provoaca, are si el dreptul si libertatea de a avea o opinie. Daca-i luam acest drept devenim la fel ca el. A te asocia sau nu cu acest personaj este altceva decat de a-i interzice ceva.

Bozo  •  1 octombrie 2018, 19:48

In opinia mea "dezvaluirea" asta este mult prea exagerata si facuta cam cu orice pret. In primul rand Sorokin inteleg ca e invitat in calitate de CEO al comitetului de organizare a Cupei Mondiale 2018. Declaratiile lui in jurul legii anti-gay data de Putin au fost pertinente, cel putin asa apare din declaratiile sale la ESPN pe baza carora ati construit articolul: http://www.espn.com/soccer/news/story/_/id/1521111/russia-2018-ceo-alexey-sorokin-defends-anti-gay-laws Nu el a promulgat acele legi ci presedintele tarii lui. El doar explica faptul ca acele legi privesc propaganda si afisarea orientarii sexuale in public. Nu compara persoanele gay cu nazistii ci spune la modul general ca manifestarile sportive trebuie sa fie despre sport si nu altceva ceea ce este in esenta corect. "The Olympics and World Cup are not a stage for various views... not for Nazis, not for any other ways of life. It should be about football and nothing else." In plus, pentru Cupa mondiala chiar s-a obtinut derogare in a flutura steagul curcubeu pe stadioanele rusesti ceea ce poate fi privit ca un succes al comitetului de organizare condus de Sorokin. Departe de mine sa ma erijez in aparatorul lui Sorokin de care de altfel am aflat prima data din acest articol si m-am documentat ulterior. De fapt nici macar nu m-as fi documentat suplimentar daca nu vedeam ca "romanii" o roaga pe Robin Wright sa protesteze la un eveniment organizat in Romania si care pare de nivel ridicat. Nu comentez nimicnicia unor "romani" care nu gandesc la impactul actiunii lor asupra imaginii tarii si la efectele de lunga durata ale unor asemenea daune. Dar pot sa spun ca astfel de articole nu fac decat sa dea apa la moara unora iuti la manie si putini la minte care de-abia asteapta sa isi fara natia de doi lei pe plan international. Asta nu e simt civic ci naivitate (ca sa nu-i spun altfel). De aceea mi se pare regretabil ca vreti sa faceti trafic cu articole ce inventeaza scandal din nimic. Nu spun ca asta va discrediteaza si eforturile admirabile de a dezvalui coruptia si matrapazlacurile din sistemul medical si din administratia publica in general. Pacat.

Watcher  •  1 octombrie 2018, 19:49

Ia uite, Tolontane, ce frumos sună legea asta rusească, pe care o susține Aleksei Sorokin, și pe care tu o numești antigay. Legea interzice propaganda in rândul tinerilor, nu discriminează pe nimeni. Article 1 of the bill amended On Protecting Children from Information Harmful to Their Health and Development with a provision classifying "propaganda of non-traditional sexual relationships" as a class of materials that must not be distributed among minors. The term is defined as materials that are "[aimed] at causing minors to form non-traditional sexual predispositions, notions of attractiveness of non-traditional sexual relationships, distorted ideas about the equal social value of traditional and non-traditional sexual relationships, or imposing information about non-traditional sexual relationships which raises interest in such relationships insofar as these acts do not amount to a criminal offence." Article 2 makes similar amendments to "On basic guarantees for the rights of the child in the Russian Federation", commanding the government to protect children from such material.[21]

Bibicul  •  1 octombrie 2018, 20:02

Daca Alexei Sorokin nu are aceleasi idei si simpatii cu anumite cercuri si ONG-uri si mai mult, are curajul sa isi exprime si promoveze propriile idei, sa-i dam la cap si sa ii interzicem aparitiile pe scena? Nu vi se pare ca minoritatea in cauza a devenit agresiva in media si datorita faptului ca are reprezentanti in conducerile unor organe media? Sa-I dam la cap lui Sorokin in numele corectitudinii politice si sa bombardam majoritatea hetero cu propaganda in favoarea minoritatii in cauza ca asa e modern, ca asa e mishto, ca asa vor cei de la Ringier care sunt cu banutii. Halal democratie, fix ca la carte! Toate aceste discutii stupide trebuie sa inceteze si cetatenii unei tari sa fie apreciati doar dupa comportamentul civic, social si modul in care respecta legile tarii. Orice discriminare pozitiva in favoarea unei minoritati inseamna discriminare negativa a majoritatii.

Watcher  •  1 octombrie 2018, 20:09

Tolontane, spui în articol că Aleksei Sorokin echivalează ”propaganda gay” cu ”popaganda nazistă”. Cred că forțezi un pic interpretarea. Alăturarea unor termeni sau sintagme într-o zicere, nu înseamnă neapărat echivalarea lor. Hai sa vedem ce zice omul (citez din articolul din ESPN, la care faci trimitere) Speaking an interview with World Football Insider, the CEO of the Russia 2018 organising committee said: "It is designed against active propaganda of homosexuality, not against homosexuality itself. That is a big difference. "Would you like a World Cup where *** people are running around displaying their homosexuality? The answer to that is quite obvious." "The Olympics and World Cup are not a stage for various views... not for Nazis, not for any other ways of life. It should be about football and nothing else."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal  •  1 octombrie 2018, 20:18

Hmm!La inceput homosexualii au cerut doar sa fie tolerati,ingaduiti printre oameni!Si li s-a permis!De catre guvernanti!Prin legi!Sfidand vointa majoritatii si morala crestina!Dar nu s-au multumit doar sa fie tolerati!Nu au mai fost trasi la raspundere penala, dar se simteau deranjati de repulsia celorlalti! Mai intai au trecut la sfidare- exibandu-se in public prin tot felul de marsuri,care de care mai stridente!Autoritatile-complice sau numai intimidate de agresivitatea propagandei si de imixtiunile externe-le-au dat autorizatia sa organizeze acele marsuri!Apoi propaganda- directa sau mascata in presa si tv- incearca sa induca in mentalul colectiv ca e cool,e trandy sa fii homosexual, iar ceilalti-oamenii normali-ar fi niste pitecantropi!Demersurile ziarului Liberatea se circumscriu acestei propagande?Domnule Tolontan!E de asteptat ca-pe aceasta linie-homosexualii ca sa nu se mai simta ei "discriminati", sa fie si mai vindicativi?Ne putem astepta sa solicite libertatea pentru ei de corupe copii?Sau- de ce nu- ca toti sa ne scoatem cate un testicul!Care ar fi pozitia ziarului Libertatea?

11  •  1 octombrie 2018, 20:27

@Bozo. Domnul Tolontan a citit doar titlul si a tras concluzii, continutul articolului e pentru fraieri. Pun ramasag ca nu a citit nici legea respectiva, a scris articolul din auzite.

Garido  •  1 octombrie 2018, 20:29

Tezaurul Romaniei . Talharii rusi au venit sa mai caute ceva lingouri de aur , poate mai gasesc ceva de talharit . Un urnalist rus zicea despre rusia si despre rusi , despre ei insisi , ca sunt o natie de hoti . Mai zicea acest domn ca romanii pot trai fara acest tezaur furat de rusi ,dar rusii , rusii pot trai cu eticheta de hoti , de talhari ! Uite ca pot rusii sa traiasca cu eticheta de talhari ,au ramas la fel de bolsevici , nimic nu s-a schimbat in gandirea salbaticilor rusi . Talharii rusi mai lipseau de la conferinte in Romania .

ERVIN  •  1 octombrie 2018, 20:39

acu sa vezi stiri pe sputnik, despre GSP, Libertatea si Ringier& co

aristide bragovici  •  1 octombrie 2018, 20:50

sa inteleg ca e bine sa fim cu homosexualii sovietici, dar nu e bine cu poporul rus vecin si prieten?sa dea mamuska rusnia doar homosexuali ca poate asa se mai satura si tolontan cu restul , sper sa puteti #rezist....

11  •  1 octombrie 2018, 22:18

”I-ai validat argumentul antropologului”

Virgil  •  1 octombrie 2018, 23:54

Măi Tolo și tu ești tot un avocat al discriminării. Îi discriminezi pe unii care au altă părere decât a ta. In cazul asta nu ești mai diferit decât Sorokin... Îmi place ce scrii, dar când o iei pe “arătura” cu “politically corectness”-ul tău, ma cam scoți din sărite.... Totuși, te accept..

Virgil  •  2 octombrie 2018, 0:09

Din partea mea, gay-ii sa se căsătorească între ei, la primărie. Dacă biserica și credincioșii nu-i accepta in a se casatori religios, n-au ce face. Trebuie sa accepte situația. Dacă populația spune, ca și mine de altfel, ca nu-s de acord sa adopte copii, iar n-au ce face. Trebuie sa accepte. Simplu!

Maxentiu  •  2 octombrie 2018, 0:55

Datorita acestui referendum si dezbaterii din jurul lui, avem o imagine mult mai clara asupra "influencerilor" nostri cei de toate zilele. Catalin Tolontan, te rog mult, de acum incolo cind mai bagi mantre lacrimogene cu "libertatea de expresie" ***. Ce-ai facut azi, nu stiu daca din convingere sau la comanda, te plaseaza in galeria celor mai deplorabili ***. Modul in care ai intervenit la sponsorii unui eveniment pentru a cenzura un vorbitor pentru opinii neconforme cu ideologia corectitudinii politice arata exact directia in care se indreapta "lumea civilizata" si de ce e necesar referendumul din acest weekend.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  2 octombrie 2018, 8:58

asa esti tu. arunci cu chichite in profesionistii comunicarii. a nuantelor comunicari. ncsf

mahai  •  2 octombrie 2018, 10:23

Multumim, Tolo pentru contributia la repararea intentiei de vot in PSD! LGBT este inamicul perfect pentru PSD. La fel cum este si pentru Putin in Rusia. O opozitie pe care o uraste sau nu o intelege marea majoritate a romanilor. Daca acest referendum ar trece fara sa faca valuri, ar fi cel mai mare esec pt PSD. Ce are nevoie acum PSD: ca acest referendum sa starneasca un val de controverse, din care ei sa iasa ca singurii aparatori ai poporului impotriva "agresiunii" LGBT. Tolo, ai meritul de a umfla o non-stire, in cel mai pur stil propagandist si partizan, pana la nivelul la care PSD poate sa arate acum "iata dusmanul ce scandal face". Multumim Tolo! Esti un soldat pe cinste, se vede ca mentorul tau Voiculescu te-a invatat bine!

Comentează