Biserica a întrebat, creștinii au răspuns! Rezultatul referendumului, o lecție de toleranță pe care credincioșii o oferă preoților

Suntem martorii celei mai slabe prezențe la vot din istoria democrației românești de după 1989.

duminică, 7 octombrie 2018, 9:55

UPDATE: BOR are o reacție măsurată, în care mulțumește votanților și, în același timp, susține că opinia cetățenilor, oferită ”prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată”

 

Clopotele au bătut a primejdie, dar românii nu s-au adunat.

Și nu s-au adunat pentru că altul e pericolul pentru viața lor ori pentru patrie! Nu ce fac oamenii în dormitor le-a gonit copiii la muncă în străinătate și nu minoritățile sexuale au prădat resursele României în acești 28 de ani când țara avea cea mai mare nevoie de ele!

Relativ de curând, Patriarhia a încercat, în special prin purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu, să intervină public în problemele dureroase ale societății: sistemul de sănătate, corupția și batjocorirea oamenilor sărmani. Dar votul de azi arată că Biserica s-a implicat prea târziu și prea puțin.

România are în mod clar mai mulți credincioși decât cei aproximativ 3,5 milioane de votanți care au răspuns chemării BOR.

A fost primul vot în care Patriarhia s-a implicat asumat, ca instituție.

BOR a fost practic organizator ideatic al referendumului și ne-am ales cu cea mai slabă participare din istoria democrației noastre de după 1989! După cum a remarcat reporterul politic Valentina Postelnicu, sunt un milion de oameni mai puțini decât la referendumul din 2007, cel mai modest rezultat anterior.

Trimișii Libertatea au fost duminică în curțile bisericilor și, mai peste tot, oamenii au rezumat, cu voce liniștită: ”Am mers la slujbă, dar nu mergem la vot!”.

E o lecție de empatie, de umanitate și de toleranță.

În contrapondere, mânioși pentru participarea de doar 6% din prima zi, mai mulți prelați și-au pierdut cumpătul.

Ei au oferit probe de adevărată cruzime în biserici, amenințându-și enoriașii în scene demne de ”Balanța” ecranizată de Pintilie după Băieșu, cu preotul interpretat de Dorel Vișan, care, trotilat fiind, se aburcă pe geam și-și înjură credincioșii.

„Vom păţi ce au păţit cei din Sodoma şi din Gomora! Să nu vă gândiţi că scăpăm! Uitaţi-vă la fraţii noştri greci, care nu demult au fost ca cei din Sodoma şi din Gomora. Şi se aruncau şi în apă şi acolo ardeau„, a predicat părintele Claudiu Tomozii la slujba de duminică din Voluntari.

Imaginile au fost filmate de reporterul Ștefan Pană cu camera ascunsă.

Claudiu Tomozii, confesorul cuplului de primari Firea – Pandele, crede, așadar, că grecii au ars pentru că nu sunt suficient de credincioși. Copii în cărucioare, mame și tați, frați și surori au fost pedepsiți, zice preotul din Voluntari, de mânia divină.

De fapt, cei 99 de oameni n-au murit în Attica pentru că au fost păcătoși, ci pentru că administratorii țării lor i-au abandonat!

Construit pe apelul la spaimă, pe furie de ambele părți și pe îndemnul necreștinesc de a-ți suspecta și îndepărta semenul, referendumul a eșuat.

Oamenii vor continua să vină la biserică, să aibă în case icoane și, în adâncul sufletului lor, să se gândească la ceilalți ca la aproapele care are nevoie de ajutor, de afecțiune și de înțelegere, gesturi fără de care fiecare dintre noi s-ar usca.

Pe Dumnezeu îl cunoaștem prin iubire.

De aceea, Biserica a pierdut și spiritul creștin a câștigat.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Iod  •  7 octombrie 2018, 22:19

Daca PSD nu ar fi avut nesimtirea de a confisca referendumul clamand ca referendumul este inca o realizare a Planului de guvernare, cetatenii s-ar fi prezentat la urne

Cătălin Tolontan  •  7 octombrie 2018, 22:20

@Iod: si cei care au iesit, si cei care nu au iesit trebuie tratati cu egal respect. Cat despre de ce n-au iesit, avem opinii diferite, sigur ca exista multi factori, fiecare cu contributia sa.

Ady  •  7 octombrie 2018, 22:22

Buna seara. Se construiesc biserici, si oamenii pleaca din tara. Fix pe 1.12.2018, voi fi unul care ingroasa numarul celor plecati. Mai trebuie sa treaca inca 50 de ani, ca sa stim ce vrem. Inca mergem pe principiul " merge si asa " Poate peste " garla" care plec va fi mai bine, dar prefer sa imi planga mama decat copii. Noapte buna tara.

riciu  •  7 octombrie 2018, 22:23

Fata de la pagina 5 ce spune? Botoxatele din Libertatea ce părere au?

East17  •  7 octombrie 2018, 22:23

Foarte frumos spus Tolo! Am fost la un parastsas ieri si dupa slujba, preotul aproape ne lua cu forta sa votam :) Am discutat cu un alt preot si din argumentele lui parea ca vine sfarsitul lumii daca nu votam cum trebuie, inclusiv Soros era mentionat in spatele unei conspiratii homo-politice :))

VLAD  •  7 octombrie 2018, 22:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasile  •  7 octombrie 2018, 22:27

Draga Tolo, asa *** trebuie interpretate rezultatele? Nu ca marea majoritate a romanilor sunt impotriva casatoriilor gay? Neprezentarea nu-i face pro dragul meu oricat va straduiti. Ati reusit sa politizati acest referendum si cum bine spunea cineva, a fost un vot de blam pentru Dragnea si PSD.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu  •  7 octombrie 2018, 22:30

Dumneata ai credinta? Crezi in Unul Dumnezeu? Daca da, din pacate ceea ce scri te recomanda ... pe invers.

Ovidiu  •  7 octombrie 2018, 22:31

Ce titlu nefericit...atat ai inteles? Pt.tine a fost o competitie?..vai de tara asta , unde absenteismul e victorie...cum sa nu te incalece altii?

Ștefan  •  7 octombrie 2018, 22:38

Ei au oferit probe de adevărată cruzime în biserici, amenințându-și enoriașii în scene demne de ”Balanța” ecranizată de Pintilie după Băieșu, cu preotul interpretat de Victor Rebengiuc, care, trotilat fiind, se aburcă pe geam și-și înjură credincioșii. Reformulare. In filmul Balanta, preotul este interpretat de Dorel Visan, iar Victor Rebengiuc joacă rolul primarului...

adolf  •  7 octombrie 2018, 22:40

@riciu: fata de la pagina 5 *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cip  •  7 octombrie 2018, 22:47

pacat ca Guvernul nu a reusit sa duca o campanie de informare exacta si corecta. Probabil ca nici televiziunile nu au facut-o. Cu doua ore inainte de referendum, prieteni de-ai mei, intelectuali, vorbeau despre faptul ca referendumul e al lui Dragnea, iar oamenii de la tara inca mai credeau ca e un vot in alb ca Parlamentul sa adote nu stiu ce mizerii prin legea de revizuire, nestiind ca legea deja e publicata in Monitorul Oficial. Se va dovedi mai tarziu ca a fost cea mai mare campanie de dezinformare din anii 90 incoace. Romanii nu au pierdut pe barba lor! Grupurile mari de presa au jucat tare, postacii si-au facut treaba, cu televizorul s-a minit poporul si romanii s-au lenevit de teama lui Dragnea. In plusCoaitia pentru familie era prea saraca pentru a plati spoturi publicitare... iar presa acum o tine pe a ei in continuare.... ca romanul nu a vrut sa voteze.... Ar trebui sa boicotam la randul nostru tot ce inseamna presa. Din pacate nu o vom face pentru ca ne-am obisnuit asa. ...

scorilo  •  7 octombrie 2018, 22:50

Tolontane, nu ești tu în măsură să evaluezi numărul credincioșilor. Nu mai fi atât de extaziat. Absenteismul a fost cauzat și de iresponsabilitatea și nepăsarea curentă a românului, care așteaptă să-i facă alții toate cele prin ogradă. 20%. Cam ăsta-i procentul de români cu conștiință trează. Eu mă bucur și pentru atât.

Cristi  •  7 octombrie 2018, 22:51

Salut Tolo! Ca un fan mai vechi ma vad nevoit sa sanctionez, atat cat pot, articolul de fata. 1. Afirmatia “Construit pe apelul la spaimă...referendumul a eșuat.” Faptul ca unii au facut din acest eveniment unul cu accente de ura nu inseamna ca toti sau chiar majoritatea celor ce au votat (printre care si eu) au fost manati de ura. Mi s-a parut cea mai grava dezinformare, preluata si accentuata de Libertatea, care a fost aruncata in aceste zile. 2. Absenteismul la referendum, dincolo de credintele fiecaruia, tradeaza o lipsa crasa de cultura civica a romanilor. Ca anti-PSDist convins consider ca neprezentarea la orice vot, in special in anul Centenarului (apropos acum 100 de ani oamenii au mers sute de km ca sa aiba libertatea de a alege; astazi ne “dam pe Facebook”, aruncam “hashtage” si... cam atat) este lipsa de interes. 3. Gresit sugerezi ca prin neprezentare oamenii au ales... Desi neprezentarea este o alegere, ea nu reprezinta dpdv democratic o alegere. La fel putem spune ca majoritatea a votat DA, avand in vedere ca prin neprezentare ceilalti si-au pierdut dreptul de a comenta si exprima pe acest subiect. Daca eram asa de impotriva trebuia sa iasa la vit ceilalti 14-15 milioane de cetateni si sa isi exprime democratic optiunea. Multumesc!

cn  •  7 octombrie 2018, 22:52

Felicitari pentru articol, si felicitari celui care l-a inregistrat pe popa din Voluntari. Infiorator ce-a putut sa zica popa ala, dar exprima bine ideea de *** Si nu e un accident - amintiti-va ca si copiii din Colectiv au ars, in viziunea bisericii, tot fiindca erau pacatosi, nu pentru ca nu s-au folosit materiale corespunzatoare in pereti. Si in general, cand e cate un dezastru pe undeva, crestinii n-au niciun dubiu ca d-zeu a pedepsit pe cineva; le zici "dar au murit 300 de oameni cand a cazut avionul ala, pe toti a vrut dzeu sa-i pedepseasca?" si iti raspund "ascunse sunt caile domnului"... Pe mine ma sperie faptul ca sunt totusi milioane de romani spalati pe creier de propaganda bisericii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  7 octombrie 2018, 22:52

Din pacate nici in al 12-lea ceas cei putini care au votat nu vor sa inteleaga ca au mers pe un drum gresit . Daca cei mai multi "turma" nu au mers la vot au stiut de ce .

Un prost  •  7 octombrie 2018, 22:53

Catalin, ori esti naiv ori esti leftist (favorizez var. 2). Biserica s-a implicat ca sa nu se sjunga la totalitarism si sa nu ajunga niciodata sa cunune homosexuali in biserica - vezi ce s-a intamplat in UK https://www.spectator.com.au/2017/09/whats-changed-in-britain-since-same-sex-marriage/ Ce zici, iti place?

cn  •  7 octombrie 2018, 22:57

E unul 'Claudiu' care posteaza la 22:30 care exprima foarte clar ideea de intoleranta crestina (si a stat mai mult in biserica decat la scoala, dupa cum scrie). ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  7 octombrie 2018, 22:58

sa nu se mai spuna ca suntem o tara ortodoxa,cand este evident ca suntem o tara de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  7 octombrie 2018, 23:00

Bravo! Un titlu foarte bun.Un titlu cat un articol intreg, bine si profesionist scris.

nick70  •  7 octombrie 2018, 23:08

Wow domnul Tolo, din ce în ce mai bun de când v-a cumpărat ringier scrieți perfect! ***....?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luci  •  7 octombrie 2018, 23:13

Cati frustati comenteaza pe aici...prostanacilor biserica vrea cati mai multi prosti care sa le dea bani...doar atat...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  7 octombrie 2018, 23:19

Și biserica și clasa politica sunt insensibile la problemele oamenilor și își vad doar de interesele lor. Ei, azi oamenii și-au văzut de problemele lor și au fost insensibili fata de interesele ălora.

Addddy  •  7 octombrie 2018, 23:20

@CLAUDIU. Nu prietene, eu nu am credinta. Si care e problema ta? Unii au credinta catolica. Unii musulmana. Unii deloc. Si care e problema? Daca tu esti credincios inseamna ca ai dreptul sa stabilesti ce fac eu acasa?

11  •  7 octombrie 2018, 23:23

Lumea nu asculta de popi pentru ca se plimba in Mercedes , au fost implicati in multe afaceri murdare . Il doare pe roman undeva daca se casatoresc sau nu doi homosexuali. Mai lipseste sa le dam niste medalii pentru eroism la aceste minoritati pentru a copia pe americanii de la espn. Manipularea prin mass-media e legea numarul 1 mondiala.

Florin  •  7 octombrie 2018, 23:24

Rezultatul referendumului = lectie de toleranta : o mare greseala. Daca referendumul era organizat in acelasi timp cu alegerile parlamentare din 2016, acum era validat. Boicotarea nu e rezultatul tolerantei ci al lehamitei. Oamenii inteleg tot mai mult, chiar si cei care mai credeau in PSD, ca sunt pe cont propriu, ca statul roman nu mai are nicio treaba cu cetateanul, ci este o banda de talhari capabila de orice pt. propria supravieturie. Ma tem ca vin vremuri mult mai complicate. Lehamitea e linistea dinaintea furtunii.

dan  •  7 octombrie 2018, 23:26

"E o lecție de empatie, de umanitate și de toleranță." Nu cred. As spune mai degraba ca este o lectie despre dezinteresul romanilor vis-a-vis de orice se intimpla. Am ajuns in capitalism, doar sa adun bani si sa-mi mearga mie bine conteaza, nimic altceva. In plus, lumea si-a pierdut increderea in politicienii acestei tari. Apropo de politicieni, la un referendum, validat, s-a decis transformarea actualului Parlament intr-un Parlament unicameral. Au trecut peste 10 ani si nu vad nici o reactie virulenta a "presei" fata de absenta acestei schimbari !

la un clik distanta  •  7 octombrie 2018, 23:26

Tolo, tu esti botezat ?!

Bogdan  •  7 octombrie 2018, 23:27

Cand o sa votam online si ne vom putea loga cu CNP-ul s-ar putea sa ai o surpriza, insa pana atunci continua sa scuipi venin... PS: Daca va vrea un om care nu face parte din masonerie sa candideze la Presedentie, nu va fi promovat si lumea se va intreba cine mai e si asta de pe buletinul de vot? Cum sa vorbiti despre lucruri sanatoase din care nu produceti bani sau click-uri? O dati in continuarea doar cu ceea ce va aduce salariu si reprezentati interesele finantatorilor, iar noi, saracii, parem obsedati de teoria conspiratiei. Eu sunt obsedat de teoria constipatiei, ca mi-e sila de tot...mai ales de faptul ca ''eu'' nu mai pot ...(ca sa ma inspir din Paunescu). Libertatea presei folosita in scop manipulativ, e la fel de rea precum cenzura...nu-i asa ca sunteti si voi tot niste minioni? Doar minion fiind, poti trai bine intr-o tara agrara, precum Romania. In mod realist, ar trebui sa ne producem cu greu singuri mancarea si sa avem un trai modest, insa preferam confortul si inghetata corporatista, vanzandu-ne pe bani de nimic...

Daniel  •  7 octombrie 2018, 23:29

Ești un om *** Tolontane... Ne rugăm pentru tine și pentru toți cei ca tine acum și în ceasul în care cu toții vom da socoteală... Vai de tine și vai de neamul nostru amărât!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio  •  7 octombrie 2018, 23:34

Faptul ca romanii nu au iesit la vot nu inseamna ca au ales casatoriile nefiresti.Inseamna ca psd-ul si dragnea si ceilalti *** din acest partid i-au adus pe romani la exasperare si acestia,la nervi,s-au razbunat.E parerea mea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frica  •  7 octombrie 2018, 23:34

tolontane ești ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

RC  •  7 octombrie 2018, 23:35

Spiritul crestin nu este ce vrei tu, este cel din Romani 1:26-27 si din alte carti. N-ai citit Bibila dar stii care este spiritul crestin. Si ateii devin crestini cand vor sa ne vorbeasca despre toleranta.

Alx  •  7 octombrie 2018, 23:45

Ce oameni idioți, cum naiba sa crezi basmele astea cu Sodoma si Gomora

gabriel valeriu  •  7 octombrie 2018, 23:46

E ziua patimilor pentru martirul Gigi: referendumul a picat, fina a boicotat votul iar echipa lui a luat bataie. Daca nici astea nu mai sunt semne divine...

Georgian  •  7 octombrie 2018, 23:46

Tolo. Ce te face sa crezi ca te pricepi la creștinism? Ce știi despre ce spune Dumnezeu în Biblie despre homosexualitate? Ce știi tu ce este spiritul creștin? Mi pare rău să o spun. Nu știi nimic. Te provoc să citești Biblia și după aceea să încerci să rescrii articolul. Vei vedea lucrurile altfel. Te rog să scrii despre lucrurile la care te pricepi. Și, crede-mă, te pricepi foarte bine. Dar, din păcate, nu și la creștinism. Îți urez numai bine.

Gigi  •  7 octombrie 2018, 23:48

Măi ***, ești sigur că toți cei care au fost la referendum au fost influențați de preoți?Cel puțin eu nu!De nimeni,niciodată!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  7 octombrie 2018, 23:51

Domnule tolontan, nu stiu de cand ati cedat presiunilor ideologice, probabil ca nu vreti sa se vada, dar se vede. Oamenii nu au venit la vot pentru au fost mințiți, de colegii dumneavoastra din media, invocand diferite motive. Niciunul nu statea în picioare, daca depuneai un minim de efort și stăteai sa rationezi putin. Cand toata mass media repeta obsesiv, oamenii oricum împovărati de griji, nu mai au ei timp sa vada ce se intampla de fapt. Prin urmare, in ceea ce priveste viziunea romanilor asupra propriilor familii, nu nr de votanți a contat, ci cele 90% din voturi de DA. Iar cu toleranța, va rugam sa realizați editoriale și cu numeroasele abuzuri create de noua ideologie sexuală in occident asupra celor care nu sunt de acord cu ea. Noua normalitate se va dori impusă prin legi. Normalul nu trebuie impus. Comunismul nu s-a impus prin referendum. Si ideologia lgbt va fi impusă tot fara referendum. Cum a fost in franta anglia canada suedia norvegia grecia (unde, ironic, a fost votată ideologia in noaptea de Craciun). Nimeni nu e veșnic și tuturor ni se va cere socoteală pentru acțiunile noastre. Cat de des puteti, va urez sa aveti un dialog onest cu propria conștiință.

Ervin  •  7 octombrie 2018, 23:52

1. Vestul nu o sa se uite la noi ca la niste barbari inapoiati 2. Era nevoie de asta ptr a mai trezi politicienii din betia puterii 3. Dragnea se va duce la puscarie unde ii este locul.nu la tribuna parlamentului 4. USR a iesit intarit 5. Orban pleaca de la timona PNL .este nevoie de un pnl mai puternic 6. Poate in sfarsit biserica va incepe sa se reformeze cu adevarat ( poate incep cu o lustratie...ca sa dea exemplu ) . E nevoie de o biserica de care oamenii sa simtă apropiere și sprijin 7. Poate dispare PSD -ul in sfârșit după 30 de ani de tâlhărit și furat 8. Și poate nu mai lansează “ ăștia” teme care sa divida societatea. Adică PSD - istii au încercat sa distragă atenția de la dezastrul in care suntem....Divide et impera Adică numai câstiguri ptr noi. Nu se așteptau la asta :))))) Prostii ăștia și-au tras un glonț in picior cu referendumul asta. Acuma se vede ca se pricep bine la un singur lucru: la furat. Voturi, bani, resurse etc

Iulian  •  7 octombrie 2018, 23:55

Cam tras de par titlul articolului. Cumva cei ce au votat nu sunt credinciosi? Faptul ca doar 20% a votat inseamna ca 80% sunt crestinii toleranti si restul habotnici?!? Pacat ca de platit .. vom plati cu totii inactiunea multora.

Micrea Bezghereanu  •  8 octombrie 2018, 0:01

Ma bucur ca au pierdut "lupta cea dreapta" niste oameni retrograzi, fundamentalisti si needucati. Dar ce sa te mai miri, ei in anul 2018 au veceul in fundul curtii si se tarasc pe genunchi pe la biserica. Referendumul a fost de la bun inceput conceput din ura, "impotriva" cuiva, impotriva unei minoritati de altfel foarte mici si discrete la noi in tara, dar organizatorii fiind lasi l-au impachetat cu vorbe ca fiind pentru ceva,"pentru familie", sperand ca fura astfel voturile celor mai confuzi. Iata ca nu au putut convinge suficient de multi votanti ca homosexualii reprezinta un asa pericol social incat sa fie persecutati nu numai de fapt, in viata de zi cu zi, ci si in scripte, in legea fundamentala a tarii. Fireste ca acum, dupa ce au pierdut "la scor", perdantii, acesti sore losers :) incearca alte parturi intelectuale cum ca neprezentarea la vot nu se pune, nu inseamna nimic. Ba da, neprezentarea poate insemna mai multe lucruri, inclusiv o OPTIUNE de a arata celor care au convocat referendumul ca nu sunt de acord cu organizarea unui astfel de demers al urii si intolerantei pe bani publici. A merge la referendum inseamna a il valida, a il considera oportun, indiferent ce votezi.

sir  •  8 octombrie 2018, 0:08

In sfarsit, lenea mioritica a ajutat la ceva. N-as fi asa entuziast ca tine Catalin, mai avem niste teste electorale importante pana sa ne punem sperante reale in acest popor.

Tepes  •  8 octombrie 2018, 0:18

preotii si-au dat arama pe fata sunt niste securisti cumparati de psd nu mai au nici o legatura cu credinta pura adevarata rusine bisericii din Romania singura institutie care nu plateste taxe la stat ...

Gigi  •  8 octombrie 2018, 0:19

Am impresia că pe mulți "i-a durut în fund" de acest referendum!!!

piet  •  8 octombrie 2018, 0:23

nu este vorba de politic este vorba de definirea sexualitatii unui popor care trebuia sa iasa din zona de confort si sa isi asume pronuntarea in afi sau nu de acord cu definirea familiei.domnule tolontan esti intr-o eroare profunda si irecuperabila! IN OCCIDENT DEJA SE PUNE PROBLEMA CA SI PEDOFILIA SA FIE TRATATA CA O BOALA!iar copii sunt incurajati sa isi manifeste orientarea inca din scoala .concluzia este ca romania este musai sa isi schimbe numele in *** pentru a va fii pe plac .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihnea  •  8 octombrie 2018, 0:25

Bravo Tolo, esti atat de inteligent incat asfaltezi drumuri intregi! Lectie de toleranta era daca veneau sa voteze "NU"! Absenteismul inseamna doar indiferenta si dovada ipocriziei "credinciosilor" care bat cruci la oglinda retrovizoare si pun botul la intoxicarile # rezist! Daca inteligenta si talentul ar durea, te-ai tavali in # chinuri

Gruiță  •  8 octombrie 2018, 0:29

Dar pe autocarul cu pelerinajul pe la mănăstiri tocmai în zilele de referendum cine l-a blestemat?

Ex  •  8 octombrie 2018, 0:36

Hexi Pharma tu esti?

Andrei F  •  8 octombrie 2018, 0:36

Ca sa vezi...cica a pierdut biserica pentru ca nu a trecut Referendumul...Eu cred ca de pierdut pierd cititorii dumneavoastra carora le spuneti astazi ca aceste alegeri au fost despre ce fac oamenii in dormitor si pana acum ca ,,propaganda gay,,ar fi ceva bun...Tratati multimile de oameni dupa criterii ce nu stau in picioare decat pe termen scurt...Ne spuneati ca ce mare serviciu fac democratiei romanesti mitingurile antiguvernamentale.Cata matematica iti trebuie ca totusi sa intelegi ca ,,rezistentii,,niciodata nu au fost ca numar mai multi decat milioanele de votanti de la aceste alegeri care democratic au iesit la vot...?Sau Guvernul nu este rezultatul unui vot care si el trebuie respectat?Cautati punctual reprezentanti ai bisericii care au indemnat la vot si spuneti ca au facut politica.Sa ma mir ca spuneti ca oamenii de la ,,Libertatea,,au avut doar grija oamenilor bisericii? Adica pentru cealalta taba marele ziar,,Libertatea,,nu a vrut sa gaseasca nici un exces? Asta- i impartialitatea de care tot faceti tapaj?

Catalin  •  8 octombrie 2018, 0:36

Crestinii?! Crestinii au fost la vot, bey, blatistule. V-a iesit manipularea. Dar nu vorbi in numele crestinilor. Blatistii au dovedit ca nu le pasa. Asta e singura lectie pe care ati oferit-o. Daca voiai sa dai lectii de toleranta te duceai la vot si masuram cati crestini, cati umanisti si sodomiti. Asa masuram ca 20% sunt crestini, iar restului de 80% nu ii pasa. La anu o sa bagati iar mare cu Dragnea, cu PSD, cu iesitul la vot (de data asta). Nu conta pe mine. Nici mie nu-mi (mai) pasa de natia asta de blatisti. Bateti-va singuri pe spate de mare isprava ce ati facut azi, stand acasa *** *** (ce potrivire).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează