Biserica a întrebat, creștinii au răspuns! Rezultatul referendumului, o lecție de toleranță pe care credincioșii o oferă preoților

Suntem martorii celei mai slabe prezențe la vot din istoria democrației românești de după 1989.

duminică, 7 octombrie 2018, 9:55

UPDATE: BOR are o reacție măsurată, în care mulțumește votanților și, în același timp, susține că opinia cetățenilor, oferită ”prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată”

 

Clopotele au bătut a primejdie, dar românii nu s-au adunat.

Și nu s-au adunat pentru că altul e pericolul pentru viața lor ori pentru patrie! Nu ce fac oamenii în dormitor le-a gonit copiii la muncă în străinătate și nu minoritățile sexuale au prădat resursele României în acești 28 de ani când țara avea cea mai mare nevoie de ele!

Relativ de curând, Patriarhia a încercat, în special prin purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu, să intervină public în problemele dureroase ale societății: sistemul de sănătate, corupția și batjocorirea oamenilor sărmani. Dar votul de azi arată că Biserica s-a implicat prea târziu și prea puțin.

România are în mod clar mai mulți credincioși decât cei aproximativ 3,5 milioane de votanți care au răspuns chemării BOR.

A fost primul vot în care Patriarhia s-a implicat asumat, ca instituție.

BOR a fost practic organizator ideatic al referendumului și ne-am ales cu cea mai slabă participare din istoria democrației noastre de după 1989! După cum a remarcat reporterul politic Valentina Postelnicu, sunt un milion de oameni mai puțini decât la referendumul din 2007, cel mai modest rezultat anterior.

Trimișii Libertatea au fost duminică în curțile bisericilor și, mai peste tot, oamenii au rezumat, cu voce liniștită: ”Am mers la slujbă, dar nu mergem la vot!”.

E o lecție de empatie, de umanitate și de toleranță.

În contrapondere, mânioși pentru participarea de doar 6% din prima zi, mai mulți prelați și-au pierdut cumpătul.

Ei au oferit probe de adevărată cruzime în biserici, amenințându-și enoriașii în scene demne de ”Balanța” ecranizată de Pintilie după Băieșu, cu preotul interpretat de Dorel Vișan, care, trotilat fiind, se aburcă pe geam și-și înjură credincioșii.

„Vom păţi ce au păţit cei din Sodoma şi din Gomora! Să nu vă gândiţi că scăpăm! Uitaţi-vă la fraţii noştri greci, care nu demult au fost ca cei din Sodoma şi din Gomora. Şi se aruncau şi în apă şi acolo ardeau„, a predicat părintele Claudiu Tomozii la slujba de duminică din Voluntari.

Imaginile au fost filmate de reporterul Ștefan Pană cu camera ascunsă.

Claudiu Tomozii, confesorul cuplului de primari Firea – Pandele, crede, așadar, că grecii au ars pentru că nu sunt suficient de credincioși. Copii în cărucioare, mame și tați, frați și surori au fost pedepsiți, zice preotul din Voluntari, de mânia divină.

De fapt, cei 99 de oameni n-au murit în Attica pentru că au fost păcătoși, ci pentru că administratorii țării lor i-au abandonat!

Construit pe apelul la spaimă, pe furie de ambele părți și pe îndemnul necreștinesc de a-ți suspecta și îndepărta semenul, referendumul a eșuat.

Oamenii vor continua să vină la biserică, să aibă în case icoane și, în adâncul sufletului lor, să se gândească la ceilalți ca la aproapele care are nevoie de ajutor, de afecțiune și de înțelegere, gesturi fără de care fiecare dintre noi s-ar usca.

Pe Dumnezeu îl cunoaștem prin iubire.

De aceea, Biserica a pierdut și spiritul creștin a câștigat.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Ema  •  8 octombrie 2018, 9:14

E o ţara ramasā de *** europei din cauza ca sîntem condusi de *** ..o ţara fara scrupule începând cu presedintele si partidele care umbla numai dupa càstiguri mārsave ...sánteţi fārā capāt *** se rāde europa de conducerea ţarii si de noi...în 28 de ani aţi smuls tot laptele din amāráta de ţara aveti preturi mai scumpe ca an spania ..aratā faptul ca sau terminat pungile si acum se fura pe fata din buzunarul omului .bine ca va sustin e poporul acolo sus va da salarii ca sa puteti sa unflati mai mult *** ce santeti ...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Muller Florin  •  8 octombrie 2018, 9:22

Lumea nu a mers datorita nepasarii si a lenei . Mereu cand faci pe interesantul ba moare cate unu prin pomii din tamas , ba ajunge altu la puscarie ca prostu pentru nimic. Tu esti Tolontan , *** , dar mai mult decat asta , esti slab.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Herdelea  •  8 octombrie 2018, 9:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

enduroyz  •  8 octombrie 2018, 9:28

Din acest referendum nu se castiga locuri in parlament sau prin institutiile statului pentru familiile baietilor si fetitelor din politica , nu se castiga contracte cu statul , altfel, ai fi vazut toti mafiotii useristi ,hashtagisti , pedelisti si pesedisti sau udmr-isti cum se inghesuie sa promoveze acest referendum ,eventual votul pentru familie . E treba cu banii , VREAU GUVARNUL MAU sau ... am studii superioare si vreau sa fiu interlop cu salariu special , fara numar moshule, sa curga sutele de milioane la interlopii cu salarii specialeeeeeee .

Crestin  •  8 octombrie 2018, 9:30

Ceea ce nu cunoasteti dumneavoastra, domnule Tolontan, este BIBLIA. Exemplele date sunt izolate, nu au fost multi preoti care au insistat sa se mearga la referendum. Putini au facut-o. Biblia e cea care spune ca Dumnezeu e IUBIRE si Dumnezeu e si DREPTATE. Tot Biblia ne spune ca pacatul homosexualitatii nu trebuie tolerat de societate si ca societatile care vor tolera acest pacat in mijlocul lor vor atrage mania lui Dumnezeu. Biblia spune asta, nu preotii. Asa ca nu inteleg de ce mergem la biserica pentru nunti, botezuri, inmormantari. Ori credem toata Biblia ori mai bine nu mai mergem deloc.

sebastian  •  8 octombrie 2018, 9:31

E ultima data cand mai deschid aceasta pagina sau Gazeta Sporturilor. Domnule Tolontan, sper ca veti intelege vreodata cat de important a fost acest Referendum pentru binele românilor. Dumnezeu sa va ocroteasca!

Mircea  •  8 octombrie 2018, 9:31

Sa speram ca atat BOR cat si aceasta "coalitie pt familie" vor invata din acest referendum. Apropos despre aceasta "coalitie pt familie" ... nu ar trebui sa se ocupe mai degraba de problemele reale cu care se confrunta familiile ( copii abandonati, orfelinate, educatie, etc etc ) ?? Un articol interesant din Los Angeles Times spune ca astfel de organizatii ( dar si BOR ) sunt finantate si cu banii evanghelistilor american. Deci o organizatie de genul "coalitie pt familie" nu va fi niciodata in slujba familiei ci va urma agenda inpusa de evanghelistii americani.

loro  •  8 octombrie 2018, 9:32

Prima problema: cheltuirea banului public pe acest referendum intr-un moment cand lista cu piroritati e lunga ca o zi de post a doua problema : 2 zile de referendum ,acest lucru a lasat sa se inteleaga ca prin orice mijloc trebuie sa fie validat acest referendum a treia problema si poate cea mai importanta este intrebarea formlata la acest referendum.Multi nu au votat deoarece nu a fost o inrebare clara, ci una ce lasa loc de inerpretari.Unde mai pui ca toate familiile monoparentale nu se regaseau in conceptul de familie si un alt aspect ciudat din conceptul de familie lipseau bunici . a 4 problema :implicarea biserici ortodoxe intr-un referendum politizat excesiv Daca intrebarea era : sunteti de acord ca 2 persoane de acelasi sex, sa poata infia copii,referendumul era validat fara probleme si probabil cu rezultatul dorit de biserica In cocluzie lumea a fost iritata de faptul ca biserica si partidele si-au dat mana pentru acest referendum , rezultatul : infrangerea coalitiei biserica -PSD

Fane  •  8 octombrie 2018, 9:35

Chiar nu va fi de mirare ca la urmatoarele alegeri ,din lipsa de candidati credibili, sa avem prezenta de aproximativ 5-6 milioane de votanti. Toti o apa si un pamant pe liste. Cand iti pui speranta intr-un candidat individual,il voteaza 5-10 mii. Apoi cei mai vocali sunt cei care nu obisnuiesc sa mearga la vot. Eu chiar as vrea sa aflu daca in acesti 29 de ani exista un candidat care sa fi meritat a fi ales.

Liviu  •  8 octombrie 2018, 9:41

Felicitări, pentru comentariu, echidistanță, adevărat!

Mihai  •  8 octombrie 2018, 9:42

Sa fie clar, nu a pierdut Biserica si nici nu e vorba de toleranta. Motivul absenteismului e simplu: intoleranta fata de psd si metodele mafiote si confuze de organizare a refrrendumului. REFERENDUMUL NU A TRECUT DIN CAUZA UNOR TEMERI a oamenilor de a fi pacaliti de Dragnea. Daca se organizeaza din nou cu intrebarea continand articolul 48 pe buletinul de vot, se prezinta peste 50% din electorat. 10000000% garantat!

bezbojnicul  •  8 octombrie 2018, 9:46

Sper ca in mai putin de 10 de ani BOR sa fie impozitata, iar cultele sa nu mai fie platite de la buget. BOR si PSD-ul s-ar fi multumit si cu 30%+1 pentru a fi validat referendumul asta inutil, dar pentru referendumul din 2009 (micsorarea numarului de parlamentari la 300) nu au fost suficienti nici 50%+1. Sper sa nu mai vedem nici PSD-ul in fruntea tarii. BOR inca crede ca mai poate manipula poporul pe care-l asimileaza cu ,,prostimea". Tinerii nu mai sunt pasionati de religie si de pupat moaste, icoane si alte obiecte de cult, iar indicatiile pretioase date de BOR sunt pur si simplu ridicole.

scorilo  •  8 octombrie 2018, 9:56

@Ciprian: Dacă frecventezi biserica, precum te lauzi, dă-mi voie să-ți spun că nu înțelegi mai nimic. Nici tu, nici cei care se lăudau că nu vor merge la referendum. Frecventeaz-o în continuare, cine știe, poate s-o lipi ceva de tine.

bilu  •  8 octombrie 2018, 9:58

Articol neo-marxist, al unui om ce din felul cum scrie nu este crestin.

axel  •  8 octombrie 2018, 10:04

Absenteismul nu are legatura cu progresismul, desi se va folosi ca atare. Miscarea "resist" este de fapt o miscare in culorile curcubeului peste tot (in SUA si in Romania unde s-a putut sparge frontul prin agentii de publicitate bine remunerate, care au angajat influenceri, care...). Absenteismul este un vot de blam antipsd in conditiile in care psd nu si-a pus in miscare masinaria de vot. psd a sprijinit DA cum l-a sprijinit si pe Lupescu la alegerile FRF. Biserica nu a avut niciodata o influenta decisiva in vot. Si, pe urma, va inchipuiti ca baba Safta dintr-un sat izolat stie ce sunt aia gay? Ei trebuie sa-i desenezi sa vada ca se poate si altfel. Altfel, felicitari celor care ne fac sa avem doua Romanii. Planul lor a reusit pe deplin, acum secesiunea este deplina, aplauze si bravo. Este o dovada ca lucrurile facute incet si cu cap prevaleaza. Un sincer bravo si publicitarior care si-au facut treaba pentru care sunt retribuiti. Chiar asa, niste anchete pe la cum iau agentiile de publicitate banii, pe cand? De pilda, cine a sponsorizat celebrul clip Papaya cu rugul (cand a ars Biserica Ortodoxa pe rug, ah am uitat - Sancta Simplicitas -, e lumea ignorantei totale). Felicitari si Dvs., Domnule Tolontan!

Ardeleanul  •  8 octombrie 2018, 10:18

Tolo, fiti onest pana la capat, nu induceti lumea in eroare, la fel cum o facut majoritatea celor din media romaneasca. Oamenii nu o iesit la vot, pentru ca o fost mintiti si indusi in eroare, ca e referendumul lui Dragnea, ca se voteaza de fapt schimbarea legilor justitiei etc. etc. Macar acum stim cu sigurnata ca usr-ul, e un partid care e aliniat noii ordiniii care se vrea impusa, fara valori crestine, fara identitate, fara patriotism etc. De ce induceti in eroare, ca ar fi fost referendumul bisericii? Biserica aa actioinat, cum era si normal, fiind un pilon al valorilor crestine éi al uniiunii dintre un barbat sio femeie. Chiar daca aveti alte pareri nu ma deranjeaza, dar ma deranjeaza manipularea!!!!

Mishu  •  8 octombrie 2018, 10:22

Ai dreptate Dan...este cam ceea ce ai subliniat și tu mai sus! La referendumul din 2009,daca nu gresesc...cel cu numărul de parlamentari...au votat un procent consistent...pentru ce 300...rezultatul după atâția ani =Nimic ! În rest,respect Tolo ! Urmăresc tot ceea ce distribui...bafta multa pe viitor !

Mircea Voda  •  8 octombrie 2018, 10:28

Azi dimineata m-a sunat un prieten expat, mi-a zis doar atit, "oficial sinteti un popor de homosexuali". N-am avut ce replica sa-i dau.

Marko Bela  •  8 octombrie 2018, 10:32

Toti cei ce nu au marturist invatatura crestina ,in aceste zile ale referendumului ,trebuie exclusi din Biserica ,ca si in primele veacuri cu cei ce se lepadau de Hristos. Pocainta conform canoanelor Sf. Parinti. Aici nu este vorba de Dragnea ,de PSD sau de comunitatea gay. Este vorba de a marturisii credinta crestina ortodoxa despre familie si casatorie. Restul este tacere. Nepasarea acestor ortodoxi cu numele,amestecarea planurilor (religios si politic) va aduce doar o pierdere de Har pt acestia. Dumnezeu il iubeste pe pacatos dar uraste pacatul. Lipsa Harului inseamna moartea sufletului.

Neculai  •  8 octombrie 2018, 10:43

Dupa numarul de votanti au fost doar ateii la urne

Ovidiu  •  8 octombrie 2018, 11:04

Nefericit titlu! Atât ai înțeles? Pentru tine a fost un concurs? Absenteismul este victorie pt tine? Daca te consideri corect ,comentează rezultatele reușite din participare...

cristian007  •  8 octombrie 2018, 11:19

Pentru mine Biserica Ortodoxa Romana(nu vorbesc despre credinta ortodoxa) este ca un virus, se hraneste din sangele poporului dar nu da nimic inapoi. Ii intereseaza decat banii pe care *** pot lua din buzunar ***e ca enorias. BOR -ul este departe de menirea unei biserici..aceea de a crea comunitati si de a le pastori spiritual. Acest referendum a fost si despre cat insemana BOR in inimile romanilor.......iar romanii au raspuns, insemna nimik. S-au saturat de hotia preotilor ortodocsi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX  •  8 octombrie 2018, 11:26

Am fost prea obosit si fara chef aseara sa citesc articolul mai ales pentru ca era evident ca este în directia si sensul precedentelelor pe acest subiect. Nu l-am citit nici acum pentru ca articolul s-a "racit". Imi replicai în trecut ca doar 99% dintre cei care citesc articolul scriu un mesaj si-si spun parerea. Acum care este procentul celor care nu au fost la vot dar ar fi votat "Da". Multi nu s-au dus din indiferenta. Foarte multi nu au fost la vot datorita faptului ca protesteaza în acest fel împotriva Bisericii si a PSD-ului...asta da dovada de prostie. Macar de s-ar duce la alegeri. Oamenii nu au nimic cu homosexuali, 99%, nici cu faptul ca se casatoresc.

virgil  •  8 octombrie 2018, 11:58

E ultima data cand deschid site-ul gsp.ro si implicit *** tolo.ro. Mila Domnului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo  •  8 octombrie 2018, 12:02

Iata si o alta opinie: https://evz.ro/ceausescu-referendum-andronic.html Nu-i asa ca democratia e frumoasa?! :)

rammstein  •  8 octombrie 2018, 12:20

aleluia !!...in sfarsit romanii au ales occidentul ...nu fundamentalismul ortodox al lui dragnea si mafia rosie...romnaii au dat o palma lui putin cu kamarila de preoti vopsiti...bolsevici...

Grigore  •  8 octombrie 2018, 12:49

Te bazezi (ca de obicei) pe judecati false, Catalin Tolontan. "Cine nu e cu mine e impotriva mea" nu inseamna automat si "cine nu e impotriva mea, e cu mine". Cam asa gandea si Basescu atunci cand a fost demis de romani, dar tinut la putere de americani. Asta nu intelegeti voi, sustinatorii/adeptii miscarii LGBT. Norocul vostru este ignoranta si apatia poporului roman, care are din pacate la ora actuala griji mult mai mari privind viata de zi cu zi, iar asta le permite asa-zisilor progresisti sa treaca neobservati si sa se bage pe sub pielea societatii, ca o cangrena. Citeam cu consternare unul dintre cele mai stupide argumente prezentate vreodata de cineva, anume ca statele din Vest sunt dezvoltate tocmai pentru ca au acceptat homosexualitatea si celelalte curente sexuale. Sa fim seriosi. Imperiul Britanic, Franta, Spania etc. si-au construit puterea si au adunat bogatii intr-o perioada in care homosexualii erau arsi pe rug sau executati prin alte metode oribile. Faptul ca la ora actuala vesticii au acceptat homosexualitatea arata doar nepasare, decadenta si un nivel de trai mult prea bun.

Andrei  •  8 octombrie 2018, 13:04

Foarte bine punctat. Cei care isi doresc sa traiasca in Evul Mediu n-au decat sa se mute in Rusia, Belarus, Kazahstan sau alte tari de genul asta ori sa se intoarca in caverna. Si inca un lucru care ar trebui subliniat, dar care e trecut mereu sub tacere. Poate n-ar strica daca ai publica un articol despre cum arata tarile ortodoxe, saracia si inapoierea cu care se confrunta. Si cu o harta, din care sa vada tot omul ca in Rusia, Bulgaria, Romania, Belarus, Ucraina, etc e saracie lucie, iar demnitatea omului e calcata in picioare. Nu intamplator falimentara Grecie e cea mai bogata dintre tarile ortodoxe, asta spune multe despre felul in care Biserica ortodoxa si-a dat mana cu politicienii corupti pentru a tine „prostimea” in mizerie, cu mentalitate de Ev Mediu timpuriu

LUCIAN  •  8 octombrie 2018, 13:07

ARE DREPTATE PREOTUL. Cred ca in parohia lui s a trecut mult pragul de 30 procente.

Potocean  •  8 octombrie 2018, 13:21

Mizerabil articol.

Timisorean  •  8 octombrie 2018, 13:22

Oare de ce popii și coaliția pentru familie nu au făcut un referendum împotriva politicienilor corupți și a tâharilor care au distrus țara asta. Pe ei nu i-a deranjat niciun moment că nu avem autostrăzi, școli și spitale, că bolnavii mor pe capete pentru că nu există medicamente (sau sunt prea scumpe), că sute de mii de copii sunt abandonați sau bătuți de părinți, că familiile românilor se află la limita subzistenței (cum să trăiască un om dintr-un salariu de 300 de euro și să-și mai întemeieze o familie?). Nu, pe ei nu i-au interesat problemele reale cu care confruntă țara. Nu i-a interesat mâna care li se bagă sistematic în buzunare, pe ei i-a deranjat că unii fac sex altfel decât facem noi. Foarte tare! Asta e adevărata problemă a României, fățarnicilor? Nu sărăcia, mizeria,hoția și lipsa educației? Dacă s-ar fi făcut un referendum pentru adevăratele probleme ale țării, veneau cel puțin 70% dintre oameni la vot. Dovadă că atunci când s-a făcut referendumul pentru scăderea numărului parlmentarilor lumea a ieșit să voteze. Și a votat reducerea numărului de parlamentari, însă *** ne-au sfidat și de sfidează până azi, refuzând să pună în aplicare voința oamenilor. Astea sunt problemele țării, ăsta e cancerul care a pătruns până în măduva neamului românesc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  8 octombrie 2018, 13:33

@Grigore: nu intelegi, aici nu este vorba de sustinerea unei miscari LGBT, aici este vorba de toleranta. Iar toleranta este valabila pt toata lumea, inclusiv pt tine pt simplul motiv ca oamenii sunt diferiti. A accepta si tolera diferentele inseamna ca si tu la randul tau esti tolerat si acceptat. In alta ordine de idei, ca tot pomenesti tu de istorie si arderi pe rug: istoria trebuie inteleasa iar dupa tu cum scri nu cred ca o intelegi asa cum nu intelegi ca oamenii indiferent de diferente au aceleasi drepturi.

Mircea  •  8 octombrie 2018, 13:42

@Ovidiu: absenteismul este un semnal foarte puternic dat impotriva extremismului de dreapta. Din acest punct de vedere este o victorie.

FG  •  8 octombrie 2018, 13:56

De ce amestecati lucrurile aici? LA REFERENDUM A FOST O INTREBARE CLARA - daca suntem de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament si anume modificarea se refera NUMAI LA CINE CU CINE SE POATE CASATORI - LA CARE SE PUTEA RASPUNDE CU "DA" SAU "NU". DECI TOTUL FOARTE CLAR. CE TREABA AU AICI PARTIDELE SI LIDERII POLITICI !? NE-AM FACUT IAR DE RAS IN EUROPA. DIN CELE "( TARI EUROPENE 14 AU DEJA O LEGE IN SENSUL CARE S-A PROPUS ACUM SI LA NOI.

FG  •  8 octombrie 2018, 14:02

si fiecare trebuia sa raspunda conform parerii si convingerii lui. Nu are nici o legatura cu a fi tolerant sau nu . Daca anumiti oameni tolereaza violenta s.a.m.d. asta nu inseamna ca o/le putem institutionaliza prin referenum/vot sau cum vedeti voi lucrurile ?!?

Andrei F  •  8 octombrie 2018, 14:17

@Mircea • 8 octombrie 2018, 13:33 Nu este ridicol sa vorbiti despre toleranta in articolul unede Biserica este pusa la zid?Toleranta voastra e vizibila catre LGBT dar lipseste in ce priveste Biserica sau anumite probleme politice...Acolo voi deveniti habotnici...Desigur multi cauta ,se gudura pe langa cei tari dar...recititi,,Câinele şi căţelul,,.

zorrozabal  •  8 octombrie 2018, 14:31

Un lucru este clar!Oamenii nu au fost informati!D-l Tolontan bagatelizeaza "problema minoritatilor sexuale"care cica nu ele au jefuit Romania in acesti 28 de ani!Dar cum poti jefui o tara mai usor?Pai distrugandu-i in primul rand valorile morale!Cu ajutorul unor "minoritati"!S-a vazut chiar zilele astea cat de partinitori sunt "executivii"marilor companii media, in problema interzicerii propagandei "gay" in randul tinerilor!Oare sa nu stie dl Tolontan de acel proiect de rezolutie votat in Parlamentul European, cu privire la obligativitatea legiferarii de catre statele membre, a "instruirii obligatorii a copiilor in scoli-incepand de la clasele primare-cu privire la homosexualitate"!Cati romani au luat la cunostiinta de acea rezolutie?De ce nu au fost oamenii informati?Niciodata cernita noastra Ortodoxie nu a fost o biserica militanta!Preotii nostri au fost niste batranei cumsecade iar acum...se integreaza si ei!Dar politicienii?Dragnea de ex.ar putea sa se scuze ca Justitia-protocoalelor cu SRI-i-a facut dosar penal si i-a dat doi ani de inchisoare pentru ca- la referendumul de demitere al lui Basescu-in judetul Teleorman, a indemnat alegatorii sa se prezinte la vot,iar celor batrani le-a pus la dispozitie mijloace de transport!Iar acum...la cat este de "activ"Augustin Lazar!Si de omnipotent!Dar ceilalti politicieni?De ce nu au informat alegatorii care este marele pericol cu privire la copii lor si implicit la familia,familia adevarata,***!Pai cum sa informeze?aseara la B1 TV,era o dezbatere in problema referendumului si atunci am aflat ca acel proiect de rezolutie-propus de o membra a liberalilor europeni-cunoscuti ca *** "***"-a fost votat PENTRU si de 10 (zece) europarlamentari din Romania,iar surpriza-pentru mine-a fost sa constat ca in afara de ceilalti-de la care nu aveam asteptari-au votat si liberala Norica Nicolai-fost procuror si iar ca politician,avand o curajoasa pozitie nationalista!Si a mai votat si...Viorica Dancila!Care este profesoara!dar acum este Prim Ministru al Guvernului Romaniei!Daca a votat "cum trebuie" ambasadele nu au avut nimic impotriva sa fie numita Prim Ministru!Iar Shedil Shaideh se pare ca are dosar penal!Iata,domnule Tolontan ca referendumul de ieri nu era doar un moft al Bisericii!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  8 octombrie 2018, 15:54

Nici vorba, nu e nicio lectie de toleranta, e o lectie de nepasare, vecina cu naivitatea (asta e un eufemism) combinata cu multa manipulare, asta e.

Florin  •  8 octombrie 2018, 16:26

Din comentariile celor care spumega impotriva Bisericii se vede gradul de cultura la care am ajuns. Atat timp cat ati promovat nonvalorile si marlania, voi, presa, cu argumentul ca dati plebei ce cere, va incearca mirarea? Manipularea a ajuns aproape de perfectiune, insa pe voi v-a interesat doar manipularea pentru profit. Lupta dintre oile prostite de Vest si oile care cauta scapare catre EST nu poate avea decat un singur deznodamant. Se va stinge lumina complet. Halal centenar.

Fanel Liberache  •  8 octombrie 2018, 19:26

Tovarase Tolontan, ati invins, sunteti niste stralucitori toti progressistii. Cat despre concluzia din titlul compunerii matale nu pot decat sa zic da, ai nimerit-o la fics. Puteti sa va adunati toti progressisti la sediul LGBTQ ptr o Societate Deschisa si sa destupati sticlele cu apa rece numai buna de imbatat. Succesuri si spor la cenzura PC.

zorrozabal  •  8 octombrie 2018, 19:53

Nu s-au prezentat?Pentru ca au vazut ca votul lor nu conteaza!A fost prima data acel referendum pentru parlament unicameral si limitarea numarului de parlamentari la 300!Organizat de Basescu!Poporul a votat "Da"!Nu s-a intamplat nimic!Dimpotriva,numarul de parlamentari a crescut!A doua oara,a fost cel de al doilea referendum de demitere al lui Basescu!S-au prezentat peste 8 milioane de alegatori,dintre care 7 milioane 400 de mii au votat pentru demiterea martzafoiului!Nu s-a intamplat nimic!Referendumul a fost anulat de Curtea Constitutionala!Poporul a vazut inca odata ca votul lui nu conteaza!De aia nu s-a prezentat!Restul e ticalosie!

virgil  •  8 octombrie 2018, 20:04

Florin, bravo pentru adevar. Iude sunt multe si fara pocainta, deja isi cunosc soarta.:"Din comentariile celor care spumega impotriva Bisericii se vede gradul de cultura la care am ajuns. Atat timp cat ati promovat nonvalorile si marlania, voi, presa, cu argumentul ca dati plebei ce cere, va incearca mirarea? Manipularea a ajuns aproape de perfectiune, insa pe voi v-a interesat doar manipularea pentru profit. Lupta dintre oile prostite de Vest si oile care cauta scapare catre EST nu poate avea decat un singur deznodamant. Se va stinge lumina complet."

io  •  8 octombrie 2018, 21:00

d-le tolontan, incetati cu propaganda... stiti ce ar fi trebuit sa se intample in weekend ca sa stea in picioare compunerea dvs.? sa se duca la vot vreo 10-12 milioane si vreo 60-70% sa voteze NU. aia ar fi fost o lectie. de toleranta si de ce mai vreti dvs.. in weekend eu cred ca a fost cel mult nepasare, comoditate, instinct de turma si (foarte probabil) convingerea ca votul oricum nu conteaza in romania (sunt atatea exemple). atat si nimic mai mult. nicidecum ce visati dvs.. mi-e lene sa detaliez. gretoasa mai e propaganda, indiferent in care directie sufla.

Ted  •  8 octombrie 2018, 21:35

Dna Clarice Dinu de la Hotnews a ales foarte inspirat citatul din Nicolae Steinhardt, care exprima cel mai corect de ce nu au iesit la vot cei multi, care sunt parte si cred in familia heterosexuala, dar nu au dorit schimbarea Constitutiei: "„Diavolul zice: - Să încheiem un pact. - Nu. - Atunci, hai să semnăm un document prin care recunoaştem şi tu şi eu că doi plus doi fac patru. - Nu. - De ce? Nu admiţi că doi şi cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevăr incontestabil? - Nu-mi pun semnătura alături de a ta, nici pentru a recunoaşte că există Dumnezeu” Putem usor inlocui "doi plus doi fac patru" cu "casatoria are loc intre o femeie si un barbat". Cine este diavolul din poveste cred ca e evident si din pacate vorbim nu de o persoana, ci de un grup de un personaje colective.

Aurel  •  9 octombrie 2018, 8:28

Văd și acum (la fel ca și înainte de referendum) multă ură din partea celor care au dorit să treacă referendumul. Cei mai mulți care nu au dorit să meargă la referendum sunt oameni cu orientare heterosexuala (mulți din cei pomeniți de mine mai sus nu știu ce înseamnă asta). Și, da, ptr mulți a fost o alegere să nu meargă la vot (sunt atatea motive enumerate și de alții). PS: Cătălin, continuă să îți faci treaba ca și până acum. Oamenii normali (mă refer la cei fără ură în suflet) au nevoie de cineva care să le reprezinte (prezinte) ideile, modul de gândire, trăirile. Multumesc pt ca exiști și tu și alți ziariști ca tine cărora nu le este teama de amenințări etc

Marius  •  9 octombrie 2018, 11:41

Imi pare rau Tolo, dar aici nu pot sa fiu de acord cu tine. Faptul ca 20% din populatia cu drept de vot (populatia cu drept de vot este mai mica decat populatia totala) s-a prezentat la vot, iar in bisericile din Romania incape numai 5% din populatia totala (asta e statictica pe care o stiam eu, dar nu pot sa dau o sursa oficiala) inseamna ca s-au prezentat la vot mai multi decat cei care au fost la biserica. 'Trimișii Libertatea au fost duminică în curțile bisericilor și, mai peste tot,' - acest 'mai peste tot' nu este ceva clar si eu personal nu-l cred. Si eu am fost duminica la biserica, dar nu am vazut aceasta stare de spirit prezentata de reporterii Libertatea. Cel putin nu acolo unde am fost eu. Sa luam 2 exemple de calcule. Exemplul 1: sa spunem ca Populatia totala = 1,000,000 si Populatia cu drept de vot = 300,000, atunci in biserica au fost 5% din 1,000,000, adica 50,000, iar la vot au fost 20% din 300,000, adica 60,000 => oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) < oamenii care au fost la vot (i.e. 140,000).Ca o paranteza, lui Dan Teodorescu ii plac bisericile mici, de lemn. Si mie, dar vreau sa si incapem in acele biserici mici de lemn. In alta ordine de idei, mi-am amintit ca in liceu, clasa a 11-a sau a 12-a, nu mai stiu exact, trebuia sa alegem la ora de Limba romana daca sa studiem Fratii Jderi sau Zodia cancerului. Din toata clasa eu citisem Zodia cancerului si o colega citise Fratii Jderi, restul erau indiferenti pt ca nu citisera niciuna din carti. La ora de romana trebuia sa alegem ce o sa studiem, si profa a intrebat: 'Cine vrea Fratii Jderi?'. O singura mana sus, cea a colegei mele. Atunci profa a spus: 'Bine, atunci facem Zodia cancerului' :D. Asta a fost o lectie pe care nu o s-o uit niciodata. Conteaza f mult cum pui intrebarea.

Marius  •  9 octombrie 2018, 11:48

Repostez calculul meu, cred ca nu l-am trimis bine. Exemplul 1: sa spunem ca Populatia totala = 1,000,000 si Populatia cu drept de vot = 300,000, atunci in biserica au fost 5% din 1,000,000, adica 50,000, iar la vot au fost 20% din 300,000, adica 60,000 => oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) < oamenii care au fost la vot (i.e. 140,000).

Marius  •  9 octombrie 2018, 11:51

Retrimit :)), cred ca e ceva care se formateaza automat, am mai scos din caracterele neobisnuite. Exemplul 1: sa spunem ca Populatia totala = 1,000,000 si Populatia cu drept de vot = 300,000, atunci in biserica au fost 5% din 1,000,000, adica 50,000, iar la vot au fost 20% din 300,000, adica 60,000, rezulta ca oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) sunt mai putini decat oamenii care au fost la vot (i.e. 60,000). Exemplul 2: Populatia totala = 1,000,000 si Populatia cu drept de vot 700,000, atunci in biserica au fost 5% din 1,000,000, adica 50,000, iar la vot au fost 20% din 700,000, adica 140,000, rezulta ca oamenii care au fost in biserica (i.e. 50,000) sunt mai putini decat oamenii care au fost la vot (i.e. 140,000).

r adu  •  9 octombrie 2018, 15:34

Apropo de Alegeri și Referendum, statistica arată că la grupuri populaționale mari se aplică, pentru cercetare, Curba lui Gauss, care seamănă cu cocoașa unui dromader, cămila cu o cocoașă. Ce spune Curba? Asta spune: - 20% din populația analizată este la minus infinit (tâmpițeii de diferite grade, dintre care 5% cei mai demenții, nu peiorativ, ci la modul dureros, omenesc), - 20% sunt la plus infinit (15% deștepții și 5% genialii) și - 60% sunt de mijloc, ca înțelegere intelectuală. Și este și la fel și la Referendum: - Cei ce au zis DA ...... sunt în categoria de 15% din extrema plus infinit, care nu au nevoie de îndemn și au inițiativă. - Cei 5-6% care au zis NU ......... sunt în categoria minus infinit, adică cei la care le-a intrat o idee, că doar de astea au parte, și aia strâmbă, ..... nu le mai iese din cap. Deci și cei mai ușor de manipulat. - Cei 60% din mijlocul Curbei lui Gauss ....... sunt cei care nu s-au prezentat la votare, pentru că așteptau îndemnul șefului de clan, sau al partidelor, ........ care nu a venit, sau a venit nehotărât..... iar nici cel de la biserici nu a fost popularizat, ...... așa că s-au blocat, că această categorie populațională hotărăște doar prin reprezentanții pe care îi consideră ca fiind conducători ai lor locali. Rezultă că partidele au demonstrat că ........ fără implicarea lor în alegeri, ........ VOTEAZĂ EXTREMELE, cum a detaliat și Gauss.

Gabi  •  9 octombrie 2018, 17:11

”Am mers la slujbă, dar nu mergem la vot!” O replica pe cat de simpla, pe atat de plina de semnificatii. :)

Comentează