Chinezul Wang din dosarul de trafic de minore ”Shanghai” ne-a dat în judecată, cerând 5 milioane de euro și invocând Legea Presei din Republica Socialistă România!

Omul de afaceri care și-a pierdut cetățenia pentru că ”este un pericol la siguranța națională a României” spune judecătorului că ”ziaristul și-a permis să facă public un document strict secret, de siguranță națională”!

miercuri, 12 decembrie 2018, 12:02

  1. Fostul comisar de Gardă Financiară George Cioclea, actualmente director economic peste cele 100 de milioane de euro care fac bugetul Primăriei Sectorului 4 – Dosarul e în pronunțare în prima instanță la Judecătoria Sectorului 2.
  2. Fostul ofițer de poliție Sorin Brânduș, ajuns în Secretariatul General al Guvernului și la Compania de Drumuri – Dosarul n-a avut încă niciun termen.
  3. Wang Yan, cetățean chinez care și-a pierdut în instanță cetățenia română pentru activități împotriva ”siguranței naționale a României”- Dosarul a avut un prim termen.

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Dosarul Shanghai este o afacere de trafic de minore, trafic transfrontalier și spionaj descoperită de SRI, MAI și DIICOT în 2005.

Mai mulți chinezi exploatează sexual fete sub paravanul unui salon de masaj și al restaurantului Shanghai, de pe strada Ion Minulescu 38 din Sectorul 3, București.

Afacerea duduie, producând suferință, plăcere și bani.

10 ofițeri români recunoscuți de fete, unele minore!

Sumele adevărate sunt obținute de banda de mafioți nu din prostituție, ci din traficul transfrontalier de chinezi care sunt transportați cu sutele în Europa Occidentală!

Fetele sunt doar momeala și recompensa.

Zeci de ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, magistrați și ofițeri SRI protejează rețeaua și primesc bani și favoruri sexuale de la fete sechestrate de chinezi, unele minore.

Alți ofițeri SRI, polițiști și procurori DIICOT filează rețeaua și o prind în decembrie 2005!

Dar numai câțiva chinezi și ”peștii” lor sunt trimiși în instanță și condamnați.

Restul dosarului, care îi privea pe ofițerii români complici și pe alți chinezi ”grei”, a fost mușamalizat, dar redescoperit de reporterii de investigații la începutul lui 2018.

Fratele șefului SIE recunoscut și el de victime

Pe parcursul întregului an 2018, am publicat documente oficiale și mărturii despre acest caz, în care fete de 13-15 ani erau închise în apartamente cu zăbrele și servite clienților.

10 ofițeri români au fost recunoscuți de fete ca oameni care protejau rețeaua

Minorele au fost convinse de procurori să-i recunoască pe ofițerii români care îi protejau pe mafioți.

Victimele i-au indicat după planșe fotografice! Asta după ce DIICOT i-a filat și monitorizat pe ofițerii suspectați de corupție, le-a înregistrat convorbirile telefonice și a făcut conexiunile cu chinezii.

Fetele au pus degetul pe ei. Printre cei recunoscuți de victime era și ofițerul SRI Gabriel Predoiu, fratele șefului executiv al SIE, Silviu Predoiu!

Un alt nume important e cel al chinezul Wang Yan, pe numele său românesc Alexandru Ioan, care trecea drept ”Senatorul” în discuțiile înregistrate de procurori.

Dar, mai apoi, procurorii DIICOT lasă cazul baltă. Iar unele dintre fete, care-i expuseseră pe ofițerii protectori, sunt bătute de mafioți!

”Fapte care pun în pericol siguranța națională”

În dosarul public din instanță, Wang figurează ca piesă influentă a rețelei, fapt reconfirmat de mărturiile fetelor abuzate, culese de ziariștii Gazetei Sporturilor.

Mai târziu, Wang Yan își pierde cetățenia română în instanță, la cererea SRI, pe un articol unde sunt invocate grupări teroriste sau activități care lezează viața cetățenilor români!

”Persoana este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârșit alte fapte care pun în pericol siguranța națională” Extras din legea invocată de SRI în fața instanței care a retras cetățenia lui Wang

Cere 5 milioane de euro!

Dar Wang rămâne bine mersi în România.

Astăzi el se prezintă drept ”reclamant care desfășoară activități comerciale în România”.

Și Wang îl cheamă în judecată ”pe numitul Tolontan Cătălin pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată”.

Solicită 5 milioane de euro despăgubiri.

Argumentele din plângerea lui sunt semnificative pentru gândirea marii puteri al cărei cetățean și emisar în România este Wang Yan: China.

Fără se vrea, Wang dezvăluie principiile în numele cărora acționează.

Urmează o lectură de reamintit în momentele în care credem că relațiile tranzacționale, cu China sau cu oricine disprețuiește democrația, nu ne afectează pentru că ”sunt doar business”.

Gândire de tip Beijing: ”Cum și-au permis ziariștii să facă public un contract?”

Printre legile invocate de Wang în acțiunea lui apare Legea presei 3/1974, de pe vremea Republicii Socialiste România, între timp abrogată.

Iar în documentul trimis instanței, petentul Wang îl acuză pe jurnalist că ”și-a permis să facă public un contract între Cupru Min și Merlion”!

Răspunsul e că într-o țară UE cetățenii nu au nevoie de permisiune de a afla, prin presă, lucruri care le afectează viața, așa cum sunt contractele companiilor publice!

Wang apără SRI și Înalta Curte de răutatea ziariștilor români!

De asemenea, Wang Yan susține că ziaristul ”aduce atingere gravă unora dintre cele mai importante instituții ale statului Român, ca Înalta Curte de Casație și Justiție și SRI, prejudiciind imaginea acestor instituții”.

Argumentele lui Wang vin din concepția potrivit căreia, atunci când scrii despre ICCJ sau despre SRI, trebuie s-o faci cu voie de la cineva de sus.

În afară de cele 5 milioane de euro, în deplin acord cu ipoteza societății ideale pentru Wang Yan și șefii lui, el cere judecătorilor ca în viitor să nu mai scriem și să nu mai spunem nimic despre el!

Nici mai mult, nici mai puțin. Să nu-i mai pronunțăm și să nu-i mai scriem numele!

”Vă solicităm să dispuneți obligarea pârâtului jurnalist Tolontan Cătălin la încetarea oricăror declarații cu privire la reclamant pe orice suport și în orice materiale publice” Cererea lui Wang Yan către judecători

Ori de câte ori ne plictisim de Europa, e bine să fim dați în judecată de un cetățean chinez.

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

 

 

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Abc  •  12 decembrie 2018, 0:26

Să nu vi-o luați si voi ca minorele dupa ce au turnat, in tara asta de ***! Oricum, misto articol

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorin tudor  •  12 decembrie 2018, 0:54

Avea dreptate Base-stat mafiot ...Intr-un stat puternic legal infractorul asta si cei ce l-au ajutat era la puscarie ,cu banii luati ,fara nici un drept..Asa e smecher,ne ia la misto si mai cere si despagubiri-STAT MAFIOT...

M deWylde  •  12 decembrie 2018, 1:07

Asa va trebuie. Ziar de sport scrieti despre orice altceva. Sper sa va ia macar un milion.

Sergiu  •  12 decembrie 2018, 1:31

Bine domnule Tolontan. Am înțeles ce spuneți, dar domnul Wang are tot dreptul să vă dea în judecată și sigur vă puteți apăra in instanță.

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2018, 1:32

@Sergiu: sigur ca are dreptul sa ne dea in judecata, asta e si una dintre diferentele dintre China si Romania, ca ne straduim sa respectam, ca societate, justitia. Iar relatarile le facem nu ca sa aaparam, ca ne aparam in instanta, ci pentru ca sunt despre un proces public, pentru ca acesta este un proces public legat de cazul "Shanghai", care a interesat mult opinia publica.

almaviva  •  12 decembrie 2018, 4:36

Pe baricade, Tolo & Comp! Influenta malefica a Chinei trebuie combatuta prin orice cale. Nu exista tara la ora actuala mai expansionista si imperialista decat China. Citeam recent un articol despre cum a ajuns China sa controleze Australia - te crucesti! Au inceput cu emigrare masiva, urmata de tot felul de investitii in toate domeniile, dupa care au inceput sa elimine vocile critice, mai intai prin litigii si procese. Aici am ajuns si noi acum. Succes mult, Tolo! Va tinem pumnii, toti cei care recunosc in China un pericol real pentru democratie si suveranitate.

AlexSal  •  12 decembrie 2018, 5:16

Iti recomand viguros sa trimiti ce ai scris aici, tradus in Engleza , la Globe and Mail, Toronto sau Toronto Star sau al un ziar din Vacouver de mare tiraj (il gasesti Asta pentru ca tot acum este scandalul cu Huawei CFO , Meng Will, arestata si eliberata azi pe $10 Milione in Vancouver , acuzata fiind de incalcarea decizilor privind embargoul de vinzari strategice de echimpamente in Iran. Alta mafiota exact ca mafiotul din Romania, mina in mina cu guvernul comunist mafiot chinez.

AlexSal  •  12 decembrie 2018, 5:27

Am scris dar nu vad cofirmare. Trimite la Globe and Mail sau toronto Star ce ai scris. Se leaga cu Hawei CFO , Megan, arrestata in Vancouver si eliberat azi pe $10,000,000 bail. Mafie la nivel de Stat in China. Exista in Romaina , exista si aici. deci... mai usurel cu cit de prosti sunt americanii, ca vad asta uneori pe site-rile voastre.

ticbis  •  12 decembrie 2018, 6:16

Intr-o tara normala la cap, ce stie cum sa se apere, vrea si poate sa se apere, mafiotul asta Wang era fie expulzat peste granita si declarat "persona non grata", fie era intemnitat pe viata in beciurile securitatii statului. Vorbim, totusi, de atentat la siguranta nationala si de crima organizata, nu despre un proxenet oarecare, nici despre un hot de buzunare si nici despre un simplu evazionist fiscal. In USA, individul asta era deja "cazat" la Guantanamo, fara proces si fara alte briz-brizuri inutile. Americanii au cel mai performat sistem democratic din lume, cel mai eficient sistem juridic si cel mai concret sistem de asigurare a drepturilor omului, insa in astfel de cazuri, nu se joaca. Indivizi ca Wang, identificati de serviciile secrete ca fiind pericol pentru siguranta nationala, sunt eliminati la propriu din peisaj, fara discutii si fara prea multe fasoane. Asa isi apara America cetatenii si tara! In Romania, se intampla exact pe dos: statul isi da mana cu mafiotii fara sa-i pese de proprii sai cetateni; daca le iese guvernantilor banul, oricine are liber sa faca ce vrea cu cetatenii romani, sa-si bata joc de ei fara nicio limita. Jigodismul cinic este servit chiar de catre justitie, acolo unde se musamalizeaza orice si se condamna oricum, de parca fie n-ar fi bune legile, fie ele nici nu mai conteaza. Iar ca tacamul sa fie complet, serviciile de forta sunt bagate pana la gat in toata caracatita asta antinationala, dovada ca in siajul lui Wang sunt implicati politisti, magistrati, ofiteri SRI si SIE, politicieni, autoritati locale, comisari de garda financiara, magistrati, judecatori si procurori. Adica, exact esenta statului!!! Tolo, cazul asta NU va vedea niciodata lumina justitiei intr-un stat fara o democratie reala si functionala. Din pacate, Romania actuala e departe de asa ceva. Daca ne dorim (totusi) sa dovedim ca ne pasa si ca ne doare, ar trebui sa facem primii pasi concreti in directia asta: 1. NUMELE si PRENUMELE magistratului/magistratilor (procuror/procurori sau judecator/judecatori) care a/au clasat/musamalizat dosarul disjuns din cazul "Shanghai", ce-l implica pe Wang alaturi de politisti, magistrati, ofiteri, comisari, oficiali din politica si administratie, pentru acuzatii de proxenetism, trafic de minore, trafic transfrontalier de persoane, crima organizata, pericol pentru siguranta nationala; 2. NUMELE si PRENUMELE oficialului roman din guvern/parlament/administratie/ambasada/servicii/justitie care a aprobat dreptul de rezidenta permanenta in Romania a lui Wang, dupa ce acestuia i-a fost retrasa cetatenia romana de catre autoritatile statului; De aici trebuie sa pornim; pana nu vom avea raspunsuri la aceste doua intrebari, n-avem cum sa mergem mai departe cu acest caz. Altfel, Wang asta poate cere chiar si un miliard de euro despagubiri morale... :) Tolo, ca sa fac o paranteza, tu te astepti ca Costa Rica s-o extradeze pe Elena Udrea, in timp ce Romania nu e in stare sa-l expulzeze pe Wang?!? Chiar asa de jos am decazut ca tara si ca neam??? Asta te da in judecata pe o lege din 1974 si, asa cum arata Romania acum, are chiar sanse sa castige...:))) Daca exista un interes, cat de mic, se va gasi oricand un judecator care sa judece dupa legi din '33, din '74, sau chiar din 2045, daca partidul-stat ii cere! Nu glumesc; n-ar fi deloc de mirare! Cine nu crede, sa-l intrebe pe Dragnea, va va explica el cu ce se mananca justitia asta...

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2018, 6:17

@ticbis: stiti probabil ca Parchetul General refuza sa faca public numele procurorului DIICOT care a clasat cazul, dar il vom afla. Nu azi, nu maine, insa nu are importanta cit va dura. Si al doilea nume e important. Cat despre derularea proceselor intentate de politisti, de comisari si de Wang in instanta, avem incredere in justitie! Asta am spus mereu.

Adi  •  12 decembrie 2018, 7:13

Mare lucru că existați, domnule Tolontan. Sper să se creeze o școală în jurul dvs, să fie mulți care să aibă curajul și perseverența de a duce la bun sfârșit o investigație dificilă.

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2018, 7:14

@Adi: multumim, insa nu e nimic special, aceasta este profesia noastra, sa va oferim informatiile pe care reusim sa le aflam , sa le verificam si sa le punem in context. Dupa cum vedeti, lucram in echipa, exista nu doar la Libertatea si la gsp, unde scriem acum, ci si in alte redactii, multi jurnalisti care isi fac treaba.

P.M.  •  12 decembrie 2018, 7:24

Băiatului ăsta,de la câți *** a mâncat cred că i s a atrofiat cerebelul

Florin Bejan  •  12 decembrie 2018, 7:41

"într-o țară UE cetățenii nu au nevoie de permisiune de a afla, prin presă, lucruri care le afectează viața" - Oh, da, Snowden și Assange sunt liberi să viziteze muzee prin capitalele europene. Încă puteți face in România ce vreți pentru că unii se folosesc de voi iar alții n-au chef de muncă și complicații. Vestul sălbatic din presa noastră nu va mai dura mult, @tolo, vezi doar să nu fii primul care află asta pe propria piele.

VLAD  •  12 decembrie 2018, 8:22

Cam are dreptate Florin Bejan. Interesant este ca vedem o lupta intre valorile de tip american cu unele de tip Rusia/China. Dar uitam de Romania! Nu cred ca este corect sa avem dreptul de a alege cine ne stapaneste. Si SUA/UE si Rusia/China ne sunt dusmani.

Andrei F  •  12 decembrie 2018, 8:25

1. Consider ancheta jurnalistica pe cazul Shanghai in general pozitiva...2. Asta nu insaamna ca nu este multa candoare in multe articole ca si cel de astazi...Pe o parte acum salutati ca facem parte din Europa si demersul lui Wang de a va da in judecata devine perimat dar alta era treaba daca lucrurile se petreceau in China.Ati spus de China ca nu este stat democrat...Pai tot dumneata ai scris ca faptele lui Wang daca se petreceau in China se termina rau pentru Wang!!! Stiti,episodul acela in care China devine Romania...?Trebuie ca v- am suparat atunci...Apoi candoarea pura este sa afirmi ca Romania apartine democratiei europene dupa ce in articol ati aratat ca judecata lui Wang in Romania nu s- a realizat pana la capat.Asta sa fie etalonul dumneavoastra pentru democratie?--- Deci...comportati- va ca Moise si despartiti apele...Justitia romana este europeana numai cand va judeca pe dv.? China este buna numai cand afirmati ca ar fi condamnat pe masura faptei pe Wang?---+3. Ar fi o pierdere daca Wang v- ar inchide gura...Ar fi un castig si mai mare daca ati fi jurnalisti echidistanti...In nici o democratie o acuzatie de hartuire- Firea- nu bate zeci de declaratii pespre jurnalisti intorsi cu fisa- Robu...Salutati mitingurile contra unei autoritati locale dar desi ,,cazul Ana,, are nevoie de dreptate in justitie nimic despre complicitatile de aici,ierarhii,legislatie...Va ridicati contra folosirea containerelor la Bucuresti desi nu s- a aplicat dar va scapa ca la Timisoara se aplica...Si pot continua cu exemplele...Sunteti liberi sa decideti ce incredere o sa mai aveti din partea publicului ...Eu pariez ca majoritatea din cei care nu comenteaza aici ar avea in multe cazuri alta opinie...Z. Asta poate insemna ca si dv. trebuie sa fiti cenzurat pentru ca nu se poate sa credeti ca sunteti singurul fara greseala...Nu Wang dar radioactivitatea exista!

IMGB  •  12 decembrie 2018, 8:31

Hehehe .... tare *** asta de chinez ...ce tupeu ...ce obraznicie .... dar intrucit Romania a devenit o tara de lumea paishpea .... e normal .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  12 decembrie 2018, 8:40

Incepem sa pricepem usor usor care sunt principalele tinte ale asa-zisilor investitori chinezi in Romania. Restaurantul cu program prelungit (de masaj si recreere corporala, ca deh, inaltii tresati ai Romaniei aveau nevoie de regenerarea feng-shui-ului) reprezinta doar un punct paravan, de altfel printre multe altele, care ascund adevaratele scopuri ale afaceristului Wang. Panza de paianjen este mult mai intinsa si mai groasa decat ne putem imagina sau decat puteti voi publica, avand in vedere ca pentru a publica unele reportaje, aveti nevoie de surse sigure a caror veridicitate trebuie verificata de mai multe ori. Ar trebui cautat mai adanc in afacerile acestui cetatean, si nu doar printr-o vizita la restaurant pentru a servi un pui shanghai sau poate in Dragonul Rosu unde isi vinde blugii “Versage“ si niste pantofi „Abidas“ unul din cunoscutii lui (scriu ipotetic, bineinteles). Cautati exportul cu carne de vanat (in special urs si cerb), mineritul la negru, traficul de droguri de mare risc, cu largul concurs al firmelor de livrare/distributie, prostitutie infantila (multe fete din China sunt aduse in Europa prin containere cu scopul vadit de a practica prostitutia. Chiar ma mir ca isi cere daune pentru prejudicierea imaginii acest individ care crede ca, daca poarta costume de 10.000 €, are o imagine imaculata.

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2018, 8:41

@Vlad: Si noi ne intrebam de ce prefera ca sa iasa din nou la lumina, insa probabil ca are scopurile lui, il privesc. E foarte bine, pentru ca, asa cum spuneti si dvs, la lumina, intr-un proces public, se vad foarte bine scopuri, mijloace si mentalitati. Prin cetateanul chinez Wang Yan vorbeste nu doar o parte a sistemului corupti din tara lui natala, ci si perechea corupta din Romania a acestui sistem. E foarte bine ca sa se vada cum arata lumea pe care ne-o pregatesc acesti oameni.

Ciprian  •  12 decembrie 2018, 8:43

Un derbedeu care trebuia să fie expulzat din România de mult, având în vedere toate cele prezentate. Toți cei implicați meritau sau merită să fie sancționați prin trimiterea lor la pușcărie. Firește, acest individ nu putea acționa singur fără ajutor din partea unor indivizi bine poziționați, care, nicidecum nu fac cinste instituțiilor pe care le „reprezintă”! Cât jde ușor pot fi invocate atribute precum onoarea, demnitatea sau reputația, chiar de astfel de ***... Nu ați observat că tocmai astfel de *** utilizează aceste valori, în timp ce, persoanele ce sunt definite de astfel de valori, nu le scot în evidență?! Poate tocmai pentru că unii chiar le dețin și acționează în consecință, iar alții, doar în teorie au legătură cu ele!... Sau poate astfel de indivizi, precum cel ce face obiectul articolului de față, consideră că asta presupun în esență valorile amintite. Acesta, oare, când s-a ocupat de delictele pentru care este cercetat, nu s-a gândit la demnitatea, onoarea sau reputația fetelor minore sechestrate și abuzate?! Mă întreb și eu!... Sau abuzurile sunt doar atunci când se produc asupra noastră, iar când le săvârșim noi asupra semenilor, nu mai poartă această titulatură?! Ce scursură umană! Un astfel de individ trebuia expulzat în secunda 2 după ce a fost suspicionat doar că se ocupă de astfel de atrocități sau după prima mărturie depusă de către fetele al căror călău direct sau indirect a fost.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  12 decembrie 2018, 8:59

Este trist ca institutiile statului, care dispun de toate metodele posibile, considera ca e totul ok, iar o echipa de jurnalisti pot scoate la lumina atatea porcarii. Din pacate, asta evidentiaza faptul ca avem o societate bolnava care refuza sa-si ia medicamentele ca sa se insanatoseasca. Felicitari domnule Tolontan! Nu stiu finalul tuturor povestilor din ultimii ani, fiind treaba justitiei, dar ma bucur ca macar ii deranjati putin.

Andrei F  •  12 decembrie 2018, 9:17

Scuze!!!...Va ridicati si criticati folosirea containerelor la Bucuresti...

Andrei F  •  12 decembrie 2018, 9:27

@Ionut • 12 decembrie 2018, 8:59 ,,Este trist ca institutiile statului, care dispun de toate metodele posibile, considera ca e totul ok, ...,,La ce institutii te referi domnule?Si mai ales la ce metode????Cei care trebuiau sa ancheteze sunt aceeasi din zilele noastre...!!!!Cine altcineva sa faca lumina in acest caz?In Parlamentul European s-a cerut anchetarea Protocoalelor, ai auzit ca se intampla ceva?Pai sa se ancheteze si Doamne fereste,sa se gaseasca ei pe ei vinovati?

Mihai  •  12 decembrie 2018, 9:36

Dle Tolontan, ce implicatii are faptul ca SRI a cerut sa i se retraga cetatenia romana, ma refer la modul in care o sa decurga cazul in Justitie.

zorrozabal  •  12 decembrie 2018, 9:38

Poate ca v-ati luat de cine "nu e voie"!Iar "pronosticul"nu e incurajator, tinand seama ca Justitia-latura penala-e sub "protectia" unor puteri coplesitoare!Zic asta punand cap la cap, niste informatii din materialul dvs.!Adica de dosar "s-a interesat"insusi Ambasadorul!Iar procurorii... au lasat cazul sa se prescrie!In fineDeuttche Welle sare si ii ia apararea!Logic, omul-chiar daca "are ochii mici"-poate ca e unul din "baietii destepti", care produce pentru "cine trebuie"!

mordved  •  12 decembrie 2018, 10:50

Lasa ca are dreptul sa vadea in judecata, sa vedem de unde veti scoate banii cand veti fi condamnati. Ca Justitia e oarba!

Dany  •  12 decembrie 2018, 10:57

Tolo ... Sunt surprins de ce am citit. Nu de ce fac chinezii ci de ce scrieti voi. Stau si ma intreb, ce legatura are sportul cu traficul si prostitutia? Nu mai aveti ce sa scrieti sau ati marit aria de activitate? Ce fac chinezii si acolitii lor o stie o lume intreaga. Sa transformi un ziar sau blog de sport in investigatii si acuzatii din sfera Diicot, cred ca este putin deplasat. Nu cred faptul cu un jurnalist sportiv sau nu poate fii si acuzator sau procuror. De ce spun asta ? Ptr ca nu poti, esti jurnalist si trb sa fii neutru. Nu esti scolit ptr asa ceva. Daca ereai probabil azi ti se spunea Domn procuror Tolo. Nu am nimic cu jurnalismul din Romania, 70% sunt bazaconii inventate cu titluri incitante. Nu denigra si nu te alatura celor care ptr ei jurnalismul este o arma. Ramai jurnalist corect, subiectiv si interesant. Nu devia draga domnule Tolontan.

Luca  •  12 decembrie 2018, 11:25

Doar 5 mil ?! Uau ! Eu cred ca investigația GSP este mult mai valoroasa !!! Neprețuita !!! Succes ! Sa nu va lăsați intimidați !

mihai motrescu  •  12 decembrie 2018, 11:32

Care justiţie,cea care îi permite unui individ condamnat definitiv să ocupe ditai funcţia de preşedinte al camerei deputaţilor?...pe bune?

Ady  •  12 decembrie 2018, 12:04

Ii raspund individului spalat pe creier numit Sergiu ca mafiotul asta chinez in conditii normale ar avea un singur drept in Romania si anume :sa fie executat legat , sau nu la ochi... Dar din pacate suntem condusi de nevertebrate umile si servile!!!

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2018, 12:05

@Ady : Va contrazicem, pentru ca orice om are dreptul la un proces corect. Si Wang l-a avut in Romania, iar instantele au decis ca i se retrage cetatenia pentru aderarea sau fondarea de organizatii ostile Romaniei si periculoase pentru cetatenii romani, ca asta spune legea. Mai departe cum de a ramas totusi in tara desi este "pericol pentru siguranta nationala" este un mister. Bine, un mister ca in filmele proaste. Aici aveti dreptate, intr-adevar prezenta si aparitiile lui publice in Romania arata, intr-adevar, cat de jos am ajuns. In acest timp, DIICOT ascunde numele procurorului care a clasat cazul in care le-a convins pe victime sa-i indice pe ofiterii romani complici. Si, apoi, victimele au fost abandonate de stat!

Alex  •  12 decembrie 2018, 15:18

Sunt curios ce ar fi facut cei din Sua intr o sitiatie similara (nu ma refer la plangerea chinezului, ma refer la intreg dosarul)?

Alex  •  12 decembrie 2018, 15:44

Am vaga impresie că *** care vă urează tot felul sunt chinezi, cărora li s-a făcut dor de binele din țara lor și vor sa o aducă în România.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu  •  12 decembrie 2018, 15:47

Ce a vrut sa transmita Dl Gusa reporterilor Gsp : “Nu vorbesc cu securisti datori “ Ps : Bafta Tolo & Echipa !

Alex  •  12 decembrie 2018, 15:48

Ce nu îmi place e că "mafia românească" nu are coloană vertebrală. Adică chinezul intră peste terirtoriul lor și ei îl lasă bine-mersi. ***, ***. Hai, băieți, că se poate să îi faceți felul asa, în umbră... Și trimiteți și un mesaj cu ocazia asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Darius Pop  •  12 decembrie 2018, 16:18

Succes Tolo in instanta, nu aveti cum sa pierdeti procesul pentru ca aveti dovezi beton pentru ceea ce ati scris. Dar nu pot sa nu remarc cat contrast exista intre angajatii GSP. Neag, Lutac si Tolontan scriu documentat, cu dovezi incontestabile si sunt actionati in instanta. In contrast, unul ca Stucan aduce acuze grave fara a prezenta probe folosind, drept alibi, expresii de genul "surse din anturajul lui cutare" etc. Adica ne prezinta certitudini din auzite, fara a avea probe. Stucan daca s-ar da singur in judecata ar pierde sigur.

MM  •  12 decembrie 2018, 17:43

@Catalin, imi place ca tot afirmi ca inca ai incredere in justitie. Cum poti sa mai ai incredere in asa ceva, atat timp cat aflam astfel de cazuri? Nici nu vreau sa-mi imaginez cate astfel de cazuri inca mai exista in tara.

geo  •  12 decembrie 2018, 20:17

Nu va intreb ce mare si celebra casa de avocatura il reprezinta pe chinez...

spartanul  •  12 decembrie 2018, 21:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

conicor  •  13 decembrie 2018, 0:31

Tolontane, sunt sigur ca decizia finala, sau definitiva, a curtii de justitie din Romania, indiferent care va fi acea curte, nu va fi o surpriza pentru tine. Si sunt la fel de sigur ca deja numarati banii in redactie! Cand tara este condusa de un condamnat penal, cu alte dosare pe rol, cand guvernul si parlamentul lupta din greu pentru salvarea coruptilor prin modificarea legilor penale si prin numirea in justitie a unor magistrati loiali, inclusiv in minister, CSM, DNA, Parcherul General ba chiar si la instanta suprema si la CCR , sincer, nu vad alt castigator in proncesul intentat de chinez,. Mai e unul pe aici, care da dovada de vagi urme de inteligenta, din pacate afectate profund de boala la moda in Romania, ciuma rosie, care sustine ca “s-a cerut anchetarea protocoalelor in parlamentul european”, dar nu s-a intamplat nimic! Tin sa-i reamintesc ca unele dintre protocoale au fost gandite si redactate chiar de idolul lui din teleorman si in esenta, daca ar fi fost ( si cred ca au fost!) aplicate/ utilizate in dosarul Shanghai, nu ar/au facut decat sa aduca probe cncludente la dosar. Dar este opinia lui, este liber sa creada ce vrea si sa se exprime ca atare. La fel cum si tu vrei sa credem ca esti pe deplin democrat si independent, dar esti coleg de trust cu Badea Mircea si unul, Gadea .... . Ba chiar ai incredere in justitia din Romania, o gluma mai mult decat ... nepotrivita! Un singur cuvant caracterizeaza tot, dosar, personaje, “oameni” Implicati: BANI! Nu e vorba de nimic altceva, inclusiv in cazul tau. Te invit sa ma contrazici!

IMGB  •  13 decembrie 2018, 7:33

$$$ Ticbis ....Plictis .... Protovanelu' Ticbis incearca iarasi sa ne deruteze c-o postare kilometrica din care toata lumea poa' sa-i admire limbutzele pentru Tolo, un ziarist care scrie intrun ziar de sport despre politica ...starlete ... si alti nenorociti care au pus RO . pe butuci .... Bey Ticbis , pacaliciul meu cel mai admirat, tu ai fost vreodata in piata Victoriei sa strigi jos Dragnea ....jos Tariceanu ....jos banditzii .... ?? Pai cine sa-i dea jos p'aia daca tu stai acasa si scrii nerozenii auna dupa alta ? Mie mi se cam filfiie , ca nu mai vietzuiesc in tara aia minunata ... unde vietzuitoare ca tine ... Becali... Dragnea ....si copilu' minune o manelizeaza ! Hai ....brrrrrrute d'a dura !!!

djeordje  •  13 decembrie 2018, 8:54

Cititori naivi, care cred că Tolontan e pe baricadele anti-corupției... Pe Tolontan îl "deranjează" ***, imorală, în anumite cercuri liberale, de unde-si primeste sprijinul.. întrebarea corectă: este un "blue pill " sau pur si simplu ***?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  13 decembrie 2018, 10:59

@IMGB: Imeghebeule, tara asta a ajuns asa cum o vezi in momentul de fata din pricina specimenelor cu mentalitatea, cultura, inteligenta si gradul de simt civic pe care-l dovedesti tu prin fiecare comentariu pe blog-ul asta. Astia ca tine, ce nu-si pot exprima niciodata o parere personala fata de niciun subiect pus in discutie, indiferent pe ce tema, fara idei si fara personalitate proprie, reprezinta majoritatea pe care-si bazeaza puterea ciuma rosie. Asa a fost dintotdeauna!:) Iti pierzi timpul de pomana comentand "nimic"; n-ai produs niciodata pe forumuri o idee, o parere, oricare ar fi ea, pe marginea subiectului in discutie, doar te faci de ras si-ti etalezi limitele intelectuale. Citesti degeaba articolele jurnalistilor si comentariile mele, ca nu intelegi mai nimic despre ce se discuta, n-asa? Obsesia ta fata de comentariile mele este elocventa; asa va fi si in continuare: eu voi comenta subiectele cu pareri, idei, argumente, explicatii, in timp ce tu le vei citi cu sfintenie si vei ingana *** cateva insulte...:))) Deh, fiecare dupa cat ii poate mintea!:) Ti-am mai spus, d-astia ca tine halesc zilnic la micul dejun de peste 35 ani! Spor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  13 decembrie 2018, 11:29

@MM: avem incredere in justitie, ca bun comun, al nostru, al tuturor. E perfecta? Nu, nici pe departe. Dar exista magistrati onesti, care-si respecta profesia si nu se lasa intimidati de nimeni. Nici de partide, nici de presa, nici de SRI, de nimeni. Si, mai ales, exista publicul, care a inceput sa inteleaga cum merge justitia si ca trebuie facuta in numele legii si pentru cetatean.

Comentează