Mircea Badea, chiar el, și Denise Rifai

Toate crimele încep atunci când privești oamenii ca pe niște obiecte dispensabile

joi, 17 ianuarie 2019, 6:40

Mircea Badea a postat pe Facebook un montaj în care o compară pe Denise Rifai cu o păpușă gonflabilă roz, cu piercing în buric și la bustul gol.

”Numiți o deosebire”, ne invită vedeta Antenei 3.

Deosebirea e că Rifai e un om, iar păpușa e un obiect al plăcerii. Când îți dezumanizezi semenii nu doar că le răpești demnitatea, ci și îndemni la tratarea lor precum un material lipsit de importanță. Așa au început monstruozitățile în istorie.

Ca jurnalist, nu am nicio simpatie nici pentru stilul Antenei 3 și nici pentru cel al Realității TV. E opinia mea liberă și nu cer nimănui să fie de acord cu ea: cred că ambele canale TV fac parte din urzeala isterică și irațională care s-a așezat pe privirea țării, cum se așternea pânza de păianjen pe ochii regelui din Stăpânul Inelelor.

Nu că ar fi vreun complot la mijloc.

E, mai degrabă, conjurația egourilor și a lipsei de obiectivitate elementară. Vedetele TV au sentimentul, exprimat de atâtea ori atât la Antena 3, cât și la Realitatea, dar și la alte posturi de televiziune, că numesc președinți de țară, salvează națiunea și se luptă cu maladii pe care trebuie să le exorcizeze din oameni, fără voia acestora. E semnul clar al fanatismului și al pierderii proporțiilor.

”Noi l-am pus președinte pe Iohannis!”, spunea deunăzi Cozmin Gușă.

”Chiar nu realizați că USL nu ar fi câștigat alegerile fără noi?!”, li se strigă invitaților din platoul Antenei 3.

Ei se autodefinesc drept ”camarazi”, potrivit lui Mircea Badea, sau ”haită cu cei de afară”, după o expresie deja celebră a patronului de la Realitatea. Și propovăduiesc aceeași stare de beligeranță, de război total, de joc cu sumă nulă. Seară de seară, arată aceeași lipsă de respect pentru cine nu e ca ei, același dispreț camuflat în populism pentru cei slabi și vulnerabili.

Când Mircea Badea intră cu pistolul în platou sau când Rareș Bogdan incită la violență, fiecare împotriva celeilalte tabere, arată ce-i leagă în fond. Fanatismul.

Asta nu înseamnă că ambele televiziuni nu au făcut și lucruri bune sau nu au și jurnaliști corecți. Vedetele însă plutesc în stratosferă ca siguranță de sine și se afundă în cretacic ca înțelegere a conviețuirii.

Prin postarea de pe Facebook, Badea coboară limita de jos pe care ambele tabere o fixaseră, performanță greu de realizat.

Denise Rifai e și ea una dintre vedetele egolatre descrise mai sus. Însă, înainte de orice, e un om, o femeie. A o trata ca pe un obiect e o indecență.

O scriitoare de culoare povestește cum s-a obișnuit să nu mai tacă și, ori de câte ori bărbații o fluieră de pe o schelă, se duce spre ei și îi întreabă: ”La fel ai proceda cu mama ta?!”.

Numiți o deosebire!

Comentarii (91)Adaugă comentariu

_ge  •  17 ianuarie 2019, 18:55

N'ai ce le face Cataline, au ajuns prea departe. Dar e'un inceput in toate.

Deny74  •  17 ianuarie 2019, 18:58

Haideți să vă spun ceva ce stiu de la un văr bucureștean care are ceva afaceri cu anumite firme,printre care și o firmă pe numele **** Chiar crede cineva ca papagalii ăștia doi rag degeaba acolo?Din dragoste pt.PSD?Nici vorba,au avantaje peste avantaje.

ManX  •  17 ianuarie 2019, 19:10

Numai din papusa gonflabila nu mi-am imaginat ca Mircea Badea este nascut. Chiar esti amabil. Banuiam ca mama lui a fost în concediu in Brazilia si a fost înseminata în WC-ul celui de al III-lea sex. Nu pot sa stiu cât de neplacut s-a simtit Denis Rifai, dar eu când vin în România am parte de tortura-n fiecare seara în micul apartament cu doua camere al tatalui meu. Locuieste împreuna cu sora mea. Fiecare are televizor în camera lui si este blocat pe A3. Mai grav, sunt amândoi duri de ureche.

Conu Alecu  •  17 ianuarie 2019, 19:18

"Prin postarea de pe Facebook, Badea coboară limita de jos pe care ambele tabere o fixaseră, performanță greu de realizat." Pana acum, Badea nu atinsese limita de jos? Abia acum a atins-o?

doze  •  17 ianuarie 2019, 19:27

incerci sa ridici stapanul tau. e ca si cum ai spune ca atat dinamo cat si Cfr joaca foarte prost. astfel, le pui pe picior de egalitate, ca sa nu se vada cat de jos e dinamo. rusine. mizerie.

Tavi  •  17 ianuarie 2019, 19:30

Da. Simțul măsurii pare că lipsește din ce în ce mai mult în perioada curentă. Chapeau pentru stil și echilibru.

axel  •  17 ianuarie 2019, 19:31

Numiti o deosebire intre coloana a 5a a securitatii si oamenii care domina spatiul public (inclusiv business si presa) astazi.

ManX  •  17 ianuarie 2019, 19:33

*Denise Rifai. Scuze.

mrnb  •  17 ianuarie 2019, 19:33

Dle Tolontan o deosebire este atunci când te faci că nu înțelegi! Țara este în stare de intoleranță, fanatism si pentru că voi lideri de opinie asta ați derulat vreme de mulți ani! La fel cum "Procesul etapei" a avut un efect devastator asupra fotbalului, lupta contra lui Belu si Bitang asupra gimnasticii, etc și lupta împotriva corupției a creat monștri. Ambele au dezvoltat intoleranță, fanatism și au depărtat de la sens, bază, necesități. Dar aceasta este până la urmă globalizarea iar noi cititorii / cetățenii platitori de impozite am aceptat jocul. Ciudat este că acum tot voi "vă arătați" scandalizați, scârbiți, deontologi. Păi?!

doilaunu  •  17 ianuarie 2019, 19:36

Presupun ca acea scriitoare de culoare nu prin inteligenta s-a facut remarcata daca atat poate sa scoata din ea. De originalitate ce sa mai zic... Nici despre un articol care se incheie asa cum o face acesta nu se pot zice prea multe lucruri pozitive.

Tulceanul  •  17 ianuarie 2019, 19:41

Acum multi ani Mircea Badea avea o emisiune aproape de miezul noptii pe care incercam sa nu o pierd. Derapajele tot mai dese m-au indepartat de Mircea si de A1 , pentru mine nu mai exista postul asta iar personajul ( sau vedeta cum o numiti dle Tolontan ) s-a transformat atat de mult ( si nu in bine ) incat e greu de recunoscut ...

xstelu  •  17 ianuarie 2019, 19:42

Well, chiar el, degrabă iubitor de motocicliști, și greu stăpânitor de ura. Cea proprie. Îmbrăcat în livreaua construita cu migala de varan, își arata flotările ilogice ce țin de organizarea abisala a cretacicului atunci când zorii unei noi creații, omul, își mijeau coltul cu înțelegerea molcoma aînceputului ființei umane, mr spagat lovește din nou. Canalizează furia personificand gonflabile cu rânjetul satisfăcut al *** înțelept al vremii sale. Da, e chiar el! El, ***, se nfurie, profeteaza, racneste furios la obiectul lipsa. Da, e el, chiar el. Îndrăznește sa crezi, tu stapine al minților confuze, tartor peste limita absurdului! Fugiți! E el, chiar el!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

octavian  •  17 ianuarie 2019, 19:43

F. bun comentariu. Banii stau in spatele lor.Mircea Badea, Banciu sunt teleghidati cu capastru electronic. Se cred minuni pe pamant.

Sably  •  17 ianuarie 2019, 19:50

Şi totuşi, între Denisse Rifai şi mircea badea, există o diferență mare, foarte mare! Una cam cum ar fi cea dintre o doamnă intrată uşor în istericale datorate uitării de sine, dar, o doamnă totuşi, şi un mitocan, mitocan cap-coadă, singura lui "carte" fiind aceea că, a fi mercenar la oricine, nu contează, iar despre marală, etică, se preocupă doar fraierii... p.s. Parțial, valabil şi pentru tine Cătălin dragă, parțial, cu felicitări pentru articolul ăsta, mai ales pentru atitudine...

ManX  •  17 ianuarie 2019, 19:51

Acum chiar nu înteleg de ce mesajul meu nu este publicat, mai ales ca am folostit în propozitie expresia " al III-lea sex" pentru a nu folosi transsexual. Daca nu cenzurati numele si prenumele Badea Mircea, nu vad de ce nu publicati alte cuvinte.

Pava Daniela  •  17 ianuarie 2019, 19:55

Buna seara, astept parerea ta despre hotararea CNA de a surpenda emisia RealitateaTv. TREBUIE sa ai o parere, nu-i asa? Te consider.....REPER! Astept.

Jean Valjean din Salajean  •  17 ianuarie 2019, 20:00

Asa e. Van Damme asta are o problema si cu Rifai si cu Esca si daca vedeti asemanarea dintre cele 2 o sa vedeti ce-i lipseste acasa durului din antena :))) E o supozitie ce nu poate fi demonstrata da. Asa si?

Aurel  •  17 ianuarie 2019, 20:02

Cătălin, ceea ce fac ei are o denumire: ^^^*** intelectuală^^^.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop ion  •  17 ianuarie 2019, 20:09

Care este postul tv care prolifereaza cele mai multe injurii si cele mai mari jigniri? Evident ca realitatea, asa ca ...

gogu  •  17 ianuarie 2019, 20:16

badea e un baiat care facea spagatul sa atraga lumea un fel de circar care distra populatia matinala acum brusc badea e cunoscator de politica interna politica externa si mare cunoscator de justitie am inteles ca pt bani el face orice ,realitatea tv nu e usa de biserica gusa sa si plateasca datoriile la stat apoi sa faca pe fecioara nevinovata si in campania electorala lavinia de la realitatea stie bine ce a facut oricum poate putini au inteles ca televiziunile MANIPULEAZA SI SERVESC INTERESELE ANUMITOR PARDIDE niciodata televiziunile nu sevesc interesul cetateanului ,cetatean care privind la multe televiziuni E BUIMAC nu stie ce sa creada,oricum pt mine dan diaconescu a fost un deschizator de drumuri ,cu o televiziune a facut un partid pe care l a bagat in parlament a promis cine voteaza cu PPDD va primi 15000 de euro .psd a preluat ideia lui danut votati cu noi si va dublam salariile si pensiile acum satnd in fotoliu si privind in urma realizam ce popor CREDUL AVEM sa nu zic de fraieri cred ca badea primeste acelasi salariu ca ciuvica .oare astia care mint la tv se uita seara in ochii copiilor sau banul nu are miros sau gust

nelu  •  17 ianuarie 2019, 20:20

*** care umbresc frumusetea tari. oameni buni pleaca din tara iar acestia nu.cu ce am gresit doamne.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian  •  17 ianuarie 2019, 20:20

Ca o paranteza ce culoare avea scriitoarea?

FANFAN LA TULIPE  •  17 ianuarie 2019, 20:24

Ca sa iti pastrezi decenta si bunul simt atunci cand vorbesti de Mircea Badea,asa ceva este un adevarat test de rabdare si control!Mircea Badea reprezinta tot ce este mai abject,ordinar si imund in ceeace priveste aprecierea fata de un om!Uneori ma intreb daca aceasta ""forma de viata"",asa cum ii place ipochimenului sa se exprime vis a vis de anumiti semeni ai nostri,ma intreb daca este cumva negru in cerul gurii de rau ce este,ca precum un patruped agresiv!Omul acesta are o rautate viscerala,patologica,*** in comportamentul lui!O gandire de comunist feroce-Cine nu e cu noi,e impotriva noastta!Asa gandeste specimenul voiculescian!Un personaj sinistru,*** care ***,***,jigneste barbar,indiferent de sex sau religie pe oricine si musca la comanda,la fel cum o fac toti cei de la cel mai sinistru trust romanesc de presa...Doamne,presa naste monstri,iar Badea este un specimen sinistru!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  17 ianuarie 2019, 20:38

Daca si rifai e jurnalist atunci e grav de tot. Sare de multe ori calul Mircea Badea insa el impreuna cu Teo Trandafir practic au inventat talkshow-ul in Romania pe vremea cand denisa nu era nascuta si altii care se cred acum mari jurnalisti se jucau cu lopetica in nisip.

Vlad  •  17 ianuarie 2019, 20:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian  •  17 ianuarie 2019, 20:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel  •  17 ianuarie 2019, 20:56

cine Doamne iartama ne mai scapa de ... capusele astea de la TV-uri, sau auto proclamat in fel si chip, salvatori, formatori de ... , ei or sti ce ? , oare?, niste manacatori de cah , cai .. ,tareee le mai place, si in cazul de fata Mirciulica cel fara de frica, ca se va intocsica de cah. nui lasa nenea Tolontan, zile si cand ai nevoie de niscaiva ajutor, zine ca intro zi..

florin  •  17 ianuarie 2019, 21:00

"Ca jurnalist, nu am nicio simpatie nici pentru stilul Antenei 3 și nici pentru cel al Realității TV. E opinia mea liberă și nu cer nimănui să fie de acord cu ea: cred că ambele canale TV fac parte din urzeala isterică și irațională care s-a așezat pe privirea țării, cum se așternea pânza de păianjen pe ochii regelui din Stăpânul Inelelor" Music to my ears

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2019, 21:01

@florin: va multumesc, dar nu e nimic special in a fi in polemica unii cu altii intr-o lume democratica. Important e sa fim in dezacord fara a ne suspecta si sa ne suspectam fara sa ne insultam.

Horace  •  17 ianuarie 2019, 21:03

nevasta lu mircea badea nu tot o gonflabila vegana e?

Vlad  •  17 ianuarie 2019, 21:12

Nu stiu cine si de ce ar urmari circul asta de prost gust. Personaje, emisiuni ce doar te incarca cu energie negativa. O carte va fi in mod cert alegerea inspirata pt o seara linistita dupa o zi plina, la serviciu!

Ion  •  17 ianuarie 2019, 21:27

Tolontan și morile de vânt!Cere respect jurnaliștii și cenzorii care lasă să treacă pe acest blog înjurături,afirmații dezumanizante desigur adresate doar unei părti politice! Desigur ,imparțialitate nene!

Bibicul  •  17 ianuarie 2019, 21:33

Germania anilor 20-30. Propaganda feroce a NSDAP a capturat tot mai multi germani in mrejele ei, transformandu-i in sustinatori ai celui mai odios regim. In Rusia sovietica la fel, presa a lucrat cu sarg la indobitocirea populatiei si crucificarea si anihilarea dusmanilor de clasa. Media din Romania si in special posturile TV au lucrat ani de zile la radicalizarea populatiei, la impartirea ei in grupuri antagonice, spalate pe creiere. Faceti o comparatie intre situatia actuala din Romania si situatia din Germania inainte de cucerirea puterii de catre Hitler si ganditi-va catre ce ne indreptam si din vina cui si mai ales cui serveste acest lucru.

Rapunzel  •  17 ianuarie 2019, 21:49

Inchideți televizoarele, citiți o carte. Opriți sonorul, faceți din emisiunile lor filme mute și vă stricați de râs. Fără voi ei nu există.

Titel  •  17 ianuarie 2019, 21:49

Din pacate asistam la cel mai scazut nivel profesional al ziaristilor din presa scrisa si audiovizualul romanesc. Multi justifica politica editoriala motivand ca asta se cere. Eu cred ca asta se comanda, asta se doreste si se plateste. Iau spre analiza un singur exemplu, o schimbare care, probabil s-a produs dintr-o greseala, dar care mi-a arat ca publicul alege din cei exista pe piata. Cei de la ProTV au decis sa inlocuiasca emisiunea lui Maruta (despre care se spunea ca aduce manelisti si scandaluri intre vedete, motivand ca asta se cere) cu emisiunea lu Cabral ( o emisiune pentru gospodine de cartier dar mai decenta). Surpriza a venit atunci cand au vazut ca audienta postului pentru acel interval orar a crescut la emisiunea lui Cabral fata de audienta anterioara cu emisiunea lui Maruta.

Toader  •  17 ianuarie 2019, 21:50

Ieri Gillette azi Tolontan. E pur și simplu potriveală. Unele femei, după cum se'mbracă, felul cum umblă, cum se machiază îți vine să le întrebi cît e tarifu nu să fluieri după ele.

acciduzzu  •  17 ianuarie 2019, 21:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arion  •  17 ianuarie 2019, 21:57

adevarul este ca in special cei de la realitatea (nu urmaresc antena 3 deci nu ma pot pronunta) au devenit ca un fel de cult religios isteric si apocaliptico-sinucigas. un fel de *** care o sa-i traga pe toti dupa ei in abis. creaza o atmosfera oribila si deprimanta la nivel de societate. una e libertatea de exprimare si alta e subminarea autoritatii statului, denigrarea imaginii statului, propaganda si spalare pe creier, manipularea si pervertirea adevarului... oamenii saracii cred ce vad la televizor si pleaca din tara... realitatea tv devine pericol la adresa sigurantei nationale...daca statul accepta asa ceva inseamna ca isi merita soarta... un stat slab...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  17 ianuarie 2019, 22:00

E o diferenta fundamentala a scopurilor celor 2 televiziuni - una sprijina distrugerea sistematica a democratiei si a valorilor dinRomania, amintind de Pravda sovietica, cealalta e la pol opus. De acord cu Tolo aici - nici mie nu-mi plac cum se manifesta cele 2 televiziuni - Antena 3 pentru mine nu mai exista de mult, l-am scos din grila de programe, iar pentru parintii mei l-am sters din memoria televizorului. Nu intru pe site'ul lor, nu dau click pe articole care directioneaza la ei. Boicot total din partea mea, nu vreau sa sprijin nici macar indirect facand audienta accidentala. Realitatea TV nu sunt nici ei mai placuti, de fapt incearca sa-i copieze pe cei de la antena 3, dar macar intentiile lor de opozitie la toata desantarea puterii din ultimii 2 ani e un plus din punctul meu de vedere. Din pacate, asta prinde la publicul romanesc - nu discutii rationale, asezate, cu fapte, ci atacuri la persoana, manipulari, dezinformari, exagerari, stiri "socante". Astia suntem, asta ne atrage, asta ni se ofera

Maxentiu  •  17 ianuarie 2019, 22:03

Partea cu urzeala isterică și irațională e pe cît de plastică pe atît de apropiată de realitate. Bravo! E o imagine mult mai potrivită pentru a ilustra condiția presei decît textul lacrimogen și fals de acum cîteva zile.

marian anastasiei -bruxelles  •  17 ianuarie 2019, 22:20

Ce mizerie a ajuns aceasta tara ! Oare pana unde ve-ti ajunge oameni buni? Santeti rusinea lumii si chiar a Europei ! Voi jurnalistii trebuie sa ajutati prin prezentari corecte si independente adevarata situatie critica in care se afla aceasta tara ! Traiasca Romania celor suferinzi si corecti !

Calin  •  17 ianuarie 2019, 22:24

Cea mai mare deosebire dintre A3 si Realitatea e ca prima are taxele la zi, iar a doua e in insolventa de ani de zile, dar continua sa emita. Din ce bani isi plateste Realitatea angajatii daca nu produce niciun venit? Dar pe jurnalisti si e cei sporticivi asta nu ii intereseaza. Voi de ani de zile il tocati pe jj care isi plateste taxele la zi, dar treceti cu vederea echipe ca cfr sau dinamo care au fentat statul roman de milioane de dolari prin insolventr fictive.

Dubito ergo cogito  •  17 ianuarie 2019, 22:55

Catalin, cum poate CNA-ul sa suspende emisia Realitatii pe baza unor afirmatii facute (de un fost ofiter dat afara din SRI) la Ant3 dar puse in gura lui Rares? Se judeca cu o dubla masura dupa cum dicteaza PSDragnea! Ascultandu-i pe cei de la CNA iti dai seama imediat ca ei urmaresc doar Ant3 si Romania Tv si sunt cam rupti de realitate.

Cristian  •  17 ianuarie 2019, 23:39

Imi place de Denise Rufai ca se zbate sa reuseasca într-o lume durã, prin personalitatea si metodele ei, fara a afisa o duritate de limbaj excesivã. Am citit si eu azi despre acest mini-scandal început odatã cu postarea lui Mircea Badea si sincer nu mi-a plãcut. Un tip cunoscut si apreciat ca el nu avea nevoie sã scoatã sabia asupra acestei doamne / domnisoare, nici nu stiu. Sincer am cautat pe google mai multe date despre Denise, macar un CV ceva si nu am gasit nimic pe primele 3 pagini de rezultate. Mã bucur cã ai abordat acest subiect, sper ca Badea sã înteleaga cã a gresit, desi el public nu va recunoaste niciodatã. Baftã Denise!

Crimson Veritas  •  18 ianuarie 2019, 0:00

Vazand ce ... specimene iti mai citesc 'blogul' ... ma apuca rasul!...:)) PS ... Noroc cu Antena 3 ... ca uitasem ca ... existi! ...:)) PS2 ... Intre Fanaticii Democratiei ... si Fanaticii Puscariei ... sa vedem cine castiga! ...:)) Gata ... timpul alocat ... ti-a expirat! ...:))

Merace  •  18 ianuarie 2019, 0:13

Mircea Badea era amuzant la inceput. Pe masura ce a urcat in rating, s-a umflat si in el ego-ul. Azi e bun si el de model de papusa gonflabila pentru cine iubeste asa aroganta de presa... :D hahaha

Sala dalles  •  18 ianuarie 2019, 0:20

Eu sunt admiratorul lui radu Tudor si mai sunt vrei 2, 3 Restul ni ma intereseaza mai deloc inclusive Gadea . Mai resist citeva mina banciu pentru ca nu imi vine sa cred cum poate arata un misogin i digi mai putin preliceanu In marr demagog @

Geo  •  18 ianuarie 2019, 0:23

Cred ca si tu ai atins limita de jos a jurnalismului facand un articol despre o postare pe facebook a lui Badea pe un site de sport.Dar nu ma mira tu demult nu mai esti un jurnalist sportiv.

Nae  •  18 ianuarie 2019, 0:24

In cazul Hexifarma m-am gandit ca esti bineintentionat, si ***; cand te-am vazut la conferinta lui Tudorel Toader am crezut ca a fost un derapaj unic, dar acu cred ***... cu toata dragostea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  18 ianuarie 2019, 0:26

Ca deobicei tolontan face din tantar armasar pe modelul dezinfectantilor diluati de mii de ori lucru imposibil dpdv tehnic, badea de fapt a pus o poza cu miss piggy din muppets show, nicidecum o papusa gonflabila asa cum insinua tolontan.

Comentează