Libertatea a descoperit certificatul și prim-ministrul a spus adevărul! Doamna Dăncilă, țineți-vă de cuvânt și dați-ne în judecată!

Libertatea rămâne un ziar incomod pentru cei puternici, indiferent de culoarea lor politică

miercuri, 23 ianuarie 2019, 4:04

Marți seara, la „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea ne-a demonstrat tuturor „cum se face o investigație”.

Întâi de toate, Libertatea nu a numit „investigație” articolele despre „ai lu’ Malancu”, vatra a 8 copii din Budești și familia care și-a dat mezinul spre adopție Vioricăi Dăncilă.

Ce am publicat nu e „investigație”, ci reportaj. E o încercare de reconstituire, axată pe destinul celor 8 copii, în funcție de locul unde au crescut și au muncit.

Niciodată n-am folosit termenul „investigație” în acest caz. Dar, ca să înfierbânte oamenii și să ridice mingea la fileul victimizării omului politic Viorica Dăncilă, Antena 3 și consilierii de imagine ai PSD aveau nevoie de această minciună de start.

Ce au omis să spună Gâdea și Dăncilă

Nici Mihai Gâdea și nici politicianul invitat nu au amintit, nici un moment, că Libertatea a scris:

Unii pe teren, alții în platoul televiziunii

După ce a uitat să enumere, corect, ce susține Libertatea, directorul Antenei 3 ne-a arătat cum se face „o investigație”.

Colega noastră Maria Andrieș a mers în casele țăranilor din Teleorman, a vorbit la maternitate, la primărie, pe ulițe și a stat de vorbă, în Videle, cu una dintre rudele apropiate ale Vioricăi Dăncilă.

În plus, ziarul a solicitat poziția prim-ministrului României, care a refuzat să o ofere.

În „investigația” sa model, Mihai Gâdea a invitat-o în platou pe Viorica Dăncilă. Atât.

Publicul Antenei 3 a ascultat o singură parte, o singură versiune, cea atent periată de o groază de consilieri plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării.

De unde a pornit victimizarea

Cum faptele esențiale descoperite de Maria Andrieș sunt corecte și au fost confirmate chiar de către premier – demersurile pentru adopție s-au făcut în ianuarie 1990, copilul a știut de ea de multă vreme, Viorica Dăncilă a plecat direct cu băiatul din spital, tatăl natural a murit în martie ’90 și nu și-a văzut niciodată copilul – atunci mecanismului de propagandă al PSD i-a rămas doar să se lege de întrebarea legată de certificatul de naștere, posibilitate pe care a adus-o în spațiul public chiar mama naturală a copilului!

Ce a scris Libertatea?

De aici a pornit victimizarea.

Certificatul de naștere întocmit în ianuarie, în care copilul Aurel Trocan a fost trecut pe numele mamei. În stânga apare, în martie, schimbarea numelui în Victor Dăncilă

Cizmele de pe ulițele din Teleorman

Prestația Vioricăi Dăncilă a fost emoțională, convingătoare, de departe cea mai bună de până acum.

Premierul nu s-a mulțumit însă să-și spună, onest, povestea. Ea a plusat, dramatizând politic că „ziariștii au intrat cu cizmele murdare în viața mea”.

Vorba jurnalistei Maria Andrieș, „Am intrat cu cizmele, că ulițele din Teleorman sunt pline de noroi, numai că oamenii ne-au deschis ușile, atât cei din familia naturală, cât și cei din familia Dăncilă”.

Mereu oamenii își vor deschide ușile către presă. Căci românii obișnuiți nu au puterea de a ajunge în studiourile televiziunilor, ca să fie supuși unei „investigații” după care până și o albină s-ar fi îmbolnăvit de diabet. Prim-ministrul a amenințat că dă în judecată Libertatea.

Floarea Trocan, mama naturală a băiatului

O rugăm să se țină de cuvânt pentru că e vital să aflăm dacă justiția din România consideră că o cerere adresată de presă ca premierul să clarifice niște acte a ajuns o infracțiune în țara condusă de colegii infractori ai Vioricăi Dăncilă!

Presa din amvon

Prin puterea exemplului personal, Mihai Gâdea ne-a demonstrat, așadar, cum trebuia abordat subiectul, nu așa cum l-a scris Libertatea, care, în opinia sa și a colegilor săi de la Antena 3, e parte din cine știe ce complot.

Dacă ei au dreptate, presa se face nu pe teren, nu pe dumurile înguste din sate, nu în casele cu garduri de plasă, precum cea a familiei cu 8 copii, ci în amvonul de sub reflectoare, acolo pe unde trece establishmentul politic românesc.

Vlad Petreanu crede invers decât Gâdea, dar același lucru

Un alt jurnalist, Vlad Petreanu de la Europa FM, a postat imediat pe facebook următorul mesaj:

„1. Apare un material despre copilul înfiat al dnei Dăncilă. Nimeni nu înțelege de ce.

2. Dna Dăncilă iese la tv, sufletistă, omenoasă, mămoasă, lăcrămoasă. Numai cine nu vrea nu pricepe.”

Vlad Petreanu, un jurnalist pur sânge, crede același lucru precum Mihai Gâdea, dar de sens invers!

Conform insinuării lui Petreanu, articolele din Libertatea ar fi parte a unui complot nu antiPSD, cum zice Gâdea, ci proPSD.

Argumentul celor care sunt, ideologic, în tabăra opusă lui Mihai Gâdea este: așa ceva nu se face! Ce nu se face?

Hai, că știți, chiar nu se face! Ce?

Nu poate fi umanizată Viorica Dăncilă, asta spun ei, asta li se pare prea de tot!

Că o redacție a descoperit niște întâmplări reale, le-a verificat și le-a publicat este inacceptabil pentru că aceste întâmplări ar umaniza un om.

Un om, nu un frigider!

Pentru anumite voci, Viorica Dăncilă nu e mamă, nu e femeie, ci o caricatură și orice faptă care o scoate din această stare de schiță nu trebuie aflată. Dar nu asta face presa!

Incomozi pentru toți cei puternici, indiferent de partid

E un bun moment să spunem ceva, înaintea celor doi ani politici paroxistici care ne așteaptă.

Libertatea nu este nici proPSD, nici antiPSD. Nici proUSR, nici antiUSR.

Ziarul și-a propus că devină incomod pentru orice politician sau puternic al zilei, un ziar care să caute faptele fără teamă și fără favoruri.

Libertatea nu pretinde că e perfect pentru că, așa cum modest spunea reportera Maria Andrieș, „mereu putem face lucrurile mai bine, zi de zi ne străduim să învățăm”.

Nu vom negocia însă niciodată dreptul de a pune întrebări, ca ziariști, și nici pe acela de a-i prezenta pe oameni drept oameni. Șamanii pot să judece cum vor ei, noi rămânem jurnaliști.

Ce a făcut Libertatea?

Maria Andrieș a mers din nou azi pe teren.

Ea a descoperit, la primăria din Siliștea, primul certificat de naștere al copilului născut pe 1 ianuarie 1990, mezinul Floarei Trocan.

„Actul de naștere” cu nr. 1/1990 a fost eliberat de Consiliul Popular Siliștea pe 9 ianuarie 1990. Mama i-a spus băiatului Aurel Trocan. Pe act figurează și numele tatălui biologic, Tudor Malancu, cel care era în spital.

Pe acest cerificat se adaugă pe 1 martie 1990 noii părinți, adoptivi: Viorica și Cristinel Dăncilă.

Ceea ce înseamnă că premierul României a spus adevărul, iar mama naturală, la diferență de 29 de ani, n-a ținut minte că făcuse un certificat de naștere întâi pe numele său pentru băiat.

Toate aceste lucruri nu se află din amvon.

 

Citește și:

 

Comentarii (78)Adaugă comentariu

Relu Secu  •  23 ianuarie 2019, 16:51

Hai bre nea Tolontane... Soc si groaza! *** (si Mariuca pe langa tine) si acum o dai la intors. Las-o asa, e ok. Deja miroase rau. Dca tot ai chef de povestit, mai explica-ne o data cat de jos a coborat jurnalismul din Romania. Si cum Libertatea nu e tabloid. Si cum voi nu faceti presa tabloida. Hai, ca e amuzant. Si daca nu va da in judecata, ce ati facut tot mizerabil ramane. Jur, cateodata am impresia ca voi chiar scrieti pentru PSD. Apropos, patronul de la Ringier e fericit ca ati adus iar in discutie adoptiile internationale din anii 1990-2000? Dar domnul #presedinte? El ce zice? PS: aia ca viata nu le mai apartine e o tampenie. Toti avem dreptul la viata privata. Tanarul de 29 de ani ce vina are in mizeria asta? Sau e victima colaterala? Ala nu e om? Si nu, Danicila nu a dramatizat. Chiar ati intrat cu bocancii in viata unei familii. La modul cel mai josnic cu putinta. Ori e greu cu neuronul, ori va faceti ca nu pricepeti. Dura mult sa verificati pana la capat? Sigur ca nu, ati reusit sa faceti asta dupa cateva zile. Dar ce rost avea sa lasati adevarul sa stea in calea unei povesti bune nu? Intrasei asa intr-un con de umbra si ai zis ca publicitatea e buna oricum. #libertateanuetabloid #tolontanejurnalistdeinvestigatii #mamutiradioactivi #samoriderassinualta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

scorilo  •  23 ianuarie 2019, 16:53

Bun. Așteptăm investigații și la Rășinari.

Mamutul Deontolog  •  23 ianuarie 2019, 16:57

O nouă lecție de deontologie marca Tolontan! În primul rând reportajul nu este o investigație nereușită. E ca ”reportajul” cu transplantul de plămâni. Petru că nu am murit nimeni nu te-a mai interesat, după modelul ”era doar un reportaj!”. În al doilea rând, doar în mintea unor ***-*** oamenii sunt chemați să își probeze nevinovăția. Ca și cum ”Tocmai de aceea prim-ministrul României e dator să explice, cu documente, legalitatea adopției fiului său.”

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Corina  •  23 ianuarie 2019, 16:57

Era mai sănătos pentru toți să vă lămuriți înainte de publicarea articolului. Da, meritați să fiți dați în judecată.

Cătălin Tolontan  •  23 ianuarie 2019, 16:58

@Corina: De aceea o rugam pe doamna Dancila sa-si tina cuvantul si sa ne dea in judecata. Sa vedem cu totii ce spune instanta.

Relu Secu  •  23 ianuarie 2019, 16:59

Evident ca moderati aiurea. N-a fost o jignire ci doar o constatare. Nu-mi puteti spune ca publicarea articolului ala in Libertatea a fost un semn de inteligenta ca nu va cred.

Vlad  •  23 ianuarie 2019, 17:28

Ai făcut-o să plângă pe colega ta, fata de la pagina 5. Să îți fie rușine, Cătălin Tolontan!! Sunteți mari jurnaliști! E greu,cu un singur articol ,sa îi faci simpatici pe Gâdea și pe Dăncilă! Meritați o primă!

a dica  •  23 ianuarie 2019, 17:31

O dati la-ntors! Nu spuneti ca brusc v-a apucat asa o grije de cei 8 frati. Cati de astfel 8 frati sunt in Romania, insa nu toti au un frate infiat de prim-ministrul tarii. Ati crezut ca l-ati apucat pe Dumnezeu de picior si v-ati aruncat cu capul inainte. Nu v-a iesit... Ati avea atatea de scris insa va place sa va tavaliti in mocirla. Un sfat: pentru un timp intrati in silenzio stampa. Sa mai uite lumea...

Dan  •  23 ianuarie 2019, 17:32

Cat de meschini puteti fi! Sa aruncati cu zoaiele voastre de frustrati in oameni si dupa aceea sa aveti tupeul sa cereti, vezi Doamne, sa fiti dati in judecata. O mea culpa ar fi fost mai nimerita decat sa continuati cu disculparile si inculparile pentru o cauza pierduta. Rusinos! D-na Dancila s-a dovedit in timp o persoana echilibrata si care a suportat cu stoicism atacurile furibunde ale multor descreierati incepand cu grobianul Cristian Tudor Popescu, un nesimtit fara limite, care o asemana cu o maimuta legandu-se de coafura dumneaei. Oricum, lumea in marea ei majoritate a inteles cum stau lucrurile. Indiferent de orientarea sau neorientarea politica a unora sau altora calitatea umana trebuie sa primeze, iar Viorica Dancila a dovedit ca o are cu prisosinta.

horia  •  23 ianuarie 2019, 17:36

dl Tolo și d-na Maria de ce sunteți așa interesati de copilul acestei respectabile doamne ? D-na Dăncilă este prea fină pentru voi...mai bine rămăneți la sport...

Vlad  •  23 ianuarie 2019, 17:37

Cum rămâne cu More speech, less hate? Intrarea în viața privată a unui om nu reprezintă "more hate "? Cum adică să probeze că nu a făcut adopția ilegal? De prezumția de nevinovăție s-a auzit la Ringier? Sau, la fel ca alți neo marxiști , folosim termenii doar când ne convine? Și, dacă tot promovați toleranța, de ce nu sunteți toleranți cu intoleranța altora?

mercutio  •  23 ianuarie 2019, 17:40

Dar cu mamutu' radioactiv cum a fost domnule Tolontan ? Reportaj sau investigatie ? Sau mamutu' era la libertatea ca sa dea interviu pentru pozitia de la pagina 5 si i se explica ca de fapt e reportaj si nu investigatie si ca de asta e bine sa fie cat mai radioactiv ?

gelu antigelu  •  23 ianuarie 2019, 17:52

Dna Dăncilă este prea fină auzi la ei. Cât de fină poți să fii ca știindu-te o simplă unealtă să continui să faci praf credibilitatea țării, zi de zi, doar ca să răspunzi așteptărilor stăpânului? Adică să-ți bați joc de țară pentru a-l mulțumi pe cel care-ți oferă diverse sinecuri. Să faci simplă figurație la Bruxelles timp de 9 ani doar ca să înhați indemnizația de europarlamentar cu zero activitate și rezultate pentru țara care te-a trimis acolo. Așa finețe mai rar!

Mandpv964  •  23 ianuarie 2019, 17:59

Vad ca aveti o rubrica"ai un pont "??! Domnu Tolontan, hai sa va dau un pont, la Rasinari, in Jud Sibiu, acum vreo 26,28 de ani, un individ (persoana importanta, nu spun cine!) insotit de distinsa consoarta, se ruga de o bunica ramasa cu trei nepoti orfani de parinti cam in felul asta.... DATI - I DOAMNA (SPRE ADOPTIE I UNOR CANADIENI) CA SI NOI L - AM DAT PE - AL NOSTRU!!!!!! E, ce ziceti, e bun pontul!

radu_pnt  •  23 ianuarie 2019, 18:13

Nu stiu nea Tolo, se observa o cotitura in aprecierile dvs. despre obiectivitate... tind sa-i dau dreptate lui Vlad Petreanu... Iar de aici prezumtia pentru nevinovatia dvs si a colegei Maria Andriesi ar fi bazata pe faptul ca sunteti voi insiva folositi in interesul ProPSD dar fara sa va dati seama ...something to think about! La multi Ani!

Nick  •  23 ianuarie 2019, 18:19

Măi Tolontane, se vede treaba că ai fost absent atunci când Dumnezeu i-a înzestrat pe oameni cu bun simț. După ce ați dat cu oiștea-n gard publicând primul harticol, reportaj sau ce va fi fost el, ați îndulcit puțin tonul în cel de al doilea, iar acum te plângi că Gâdea și gașca de consiliere PSD de imagine nu ar dovadă de fair play! Îmi pare cu regret, dar când te-am văzut făcând garagață, pe post de șef de galerie, ca să-l impiedici pe ministrul de justiție să-și expună motivarea cererii de destituire a Codruței Koveși mi-am dat seama că relativa simpatie pe care ți-o purtam era nejustificată. M-am lămurit, totodată, de la care dintre *** *** *** ***! Din fericire, ce ați făcut voi ca s-o compromiteți pe doamna Dăncilă s-a soldat cu efectul exact invers! Întreaga poveste a scos în *** calitatea umană de excepție a acestei doamne, ceea ce îi consolidează prestigiul și prestanța de om politic și de OM în general. Probabil că nu vei da drumul acestei postări, sau o vei „modera” pentru limbaj nepotrivit. Îmi va fi însă de ajuns să constat că ai citit-o. Ar însemna să afli că ești perceput drept un biet propagandist care se pretează a băga bățul prin gard pentru a înteți infama campanie de denigrare a doamnei Dăncilă, căreia, în lipsa probelor de corupție, sau a altor grozăvii, îi descoperă, alături de alți„binevoitorii”, tot felul de „gafe” și de „înalte trădări”!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircica  •  23 ianuarie 2019, 18:41

Si totusi, care a fost scopul articolului? Daca tinarul respectiv nu avea habar de adoptie si-si punea streangul de git?

Dl Goe  •  23 ianuarie 2019, 18:46

Da,sunt convinsă că ați făcut reportaj😜 Hi Hi!! Perseverați și căutați peste tot,Teleormanul e mare și poate găsiți ceva despre cei doi " D ". Dacă e ordin, executați!!

^^  •  23 ianuarie 2019, 18:51

Si pana la urma de ce ati scris articolul initial? Ca sa bagati batul prin gard? In fond, daca va faceati treaba pana la capat, descopereati singuri certificatul de nastere si va luminati fara sa scormoniti jarul.

Titel  •  23 ianuarie 2019, 18:54

*** ***, lansati acuzatia de adoptie nelegala si apoi justificati greseala pe motiv ca cel acuzat nu a vrut sa-si dovedeasca nevinovatia. Eu stiam ca , daca vrei sa acuzi pe cineva trebuie sa prezinti probe clare cu inscrisuri, martori, etc. Acum degeaba veniti cu justificari si corectati greseala, tavalugul a pornit stiti foarte bine ca primul impact are efectul cel mai mare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  23 ianuarie 2019, 19:01

Mda, doar cine nu a lucrat în presa nu a greșit. De la titlul scăpat de sub corectura la informația interpretata pe baza unor informații aproape certe, dar... E greu dar e ok sa recunoști asta.restul e interpretabil...

Agricultorul fericit  •  23 ianuarie 2019, 19:04

Dle. Tolontan, aveți ceva defect. Precedentul Condrea o demonstrează perfect.

Filbert  •  23 ianuarie 2019, 19:09

Idolizarea limbii romane continua neabatuta...

Mamutul Deontolog  •  23 ianuarie 2019, 19:13

***, ***. Ce mai conteaza legea care interzice publicarea de date personale, ca noi suntem jurnaliști deontologi și nouă legea nu ni se aplică.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  23 ianuarie 2019, 19:15

Îmbătrânești urât! 😆

pawn  •  23 ianuarie 2019, 19:20

oaaaarggghhh!!! numai pentru ASTA si *** ar trebui *** (daca ar mai exista pedeapsa capitala, care era o aberatie fascista, bine ca nu mai exista), dar daca ar exista, ***: ***, deci asta a fost virusul letal pe care l-a injectat nenorocitul ala: diversiunile securiste pe subiecte...total irelevante! "biletelul roz", "mapa profesionala", "plagiatul lui ponta" etc. etc. ad nauseam. cui dracului ii pasa de copilu' lu' dancila?? CUI? in timp ce leul ajunge la 5 lei...iar metroul din drumul taberei nu va fi terminat pe timpul vietilor noastre.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionu  •  23 ianuarie 2019, 19:42

Super încheierea, dar sectantii nu au amvon.

john  •  23 ianuarie 2019, 19:44

tolo esti penibil

Art Vandalay  •  23 ianuarie 2019, 19:46

Daca "Libertatea" facea din start un reportaj complet, adica sa verifice de la bun inceput datele de pe certificatul de nastere, nu era nevoie de aceasta fandare logica din articolul de azi. Mi-e greu sa cred ca scopul materialului a fost sa demonstreze daca" justiția din România consideră că o cerere adresată de presă ca premierul să clarifice niște acte a ajuns o infracțiune în țara condusă de colegii infractori ai Vioricăi Dăncilă." Aveti o echipa faina, cu materiale foarte interesante la GSP si mai nou si la Libertatea, dar de data asta ati cam dat-o in bara. Mai bine va asumati greseala sau nu mai glosati pe tema asta, decat sa incercati sa o prezentati ca pe un succes jurnalistic. Va mai amintiti desigur de povestea radiatiilor de la Muzeul de Geologie... Sigur ca dl. Gadea e departe de ceea ce numim jurnalism, dar la fel cum dvs. spuneti "ziarul și-a propus că devină incomod pentru orice politician sau puternic al zilei", tot asa cititorul trebuie sa ramana exigent cu oricare produs media. Succes!

geo  •  23 ianuarie 2019, 19:51

Parerea mea este ca primul articol trebuia sa apara dupa terminarea documentarii. Adica dupa ce era gasit si vizualizat la Siliștea primul certificat de naștere al copilului înfiat. Aveti drepate, ati gresit ca v-ati luat dupa vorbele unei femei amnezice. Maria si-a aratat limitele. Acum reportera care a ratat reportajul poate sa se intoarca la scris editoriale in GSP.

Lila  •  23 ianuarie 2019, 20:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

leopold  •  23 ianuarie 2019, 20:09

... două tabere de spălați pe creier ... tabăra lui Gâdea și tabăra lui Petreanu. Până acum ceva timp aveam doar o tabără de spălați pe creier și era chiar amuzant să-i asculți. De ceva vreme a mai apărut o tabără de spălați pe creier, mai elevată dar tot aia e. Disputa lor este grotească, și ar deveni periculoasă dacă numărul persoanelor implicate ar fi mai mare.

ianiu  •  23 ianuarie 2019, 20:49

ceea ce practică aici autointitulata ”presa liberă” se numește *** curată.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Werner  •  23 ianuarie 2019, 21:52

Dle Tolontan, de ce a trebuit sa declansati asa o "investigatie" de amploare, desi dvs nu o numiti investigatie, cu Maria Andries pe teren in Teleorman, in casele oamenilor, la spital, la primarie, etc? Si nu numai o data..."Maria Andries a mers azi din nou pe teren"...Ati sperat sa o prindeti pe Dancila cu minciuna? Pe cind o ancheta asa riguroasa despre presupusele adoptii de copii intermediate de familia Iohannis? Sau acolo nu e voie? Subiect tabu, ca si cele 47 de dosare penale? In orice caz, spuneti cu jumatate de gura ca "prim-ministrul a spus adevarul" si pe urma o indemnati sa va dea in judecata!!! Pai, dle Tolontan, daca fiecare demnitar al statului, si cu atit mai mult primul-ministru, ar sta sa dea in judecata un ziar pt orice timpenie sau rautate scrise, atunci cind sa mai guverneze oamenii astia??? Si pe urma ne plingem ca guvernantii nu fac nimic in tara asta...Pe cind o ancheta serioasa, daca tot sinteti pus pe fapte mari, despre nenorocirile si "paradelile" facute de zbirii sri/dna? Sau despre sursele de finantare ale scandalagiilor "rezistenti"? Sau agaricii aia aciuati pe la Bruxelles (Macovei, Preda, etc) care injura Romania non-stop? Pe banii nostri...Si lista e lunga...Sau si astea sint subiecte tabu? Oricum ar fi mult mai relevante decit adoptia unui copil de catre Dancila...

NebulaEXE  •  23 ianuarie 2019, 22:10

libertatea, antena3 si gandea... n-am rima, ci adevar: aceeasi ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pacific ionel  •  23 ianuarie 2019, 22:15

Ce te faci nene Tolontane că ai cam rupt și oiștea și gardul. Și te rog mai spune-o paia despre ''Libertatea'' noi suntem '' INCOMOZI PENTRU TOȚI CEI PUTERNICI, INDIFERENT DE PARTID'', amuzantă rău. Nu știam că v-ați axat în ultima perioadă pe umor, încercați și stand up comedy poate aveți succes.

Gabi  •  23 ianuarie 2019, 22:19

O asemenea"investigatie" nu s-ar fi coborat sa o faca in tarile democratice cu o presa civilizata, niciun journalist adevarat. Dar la noi sunt o multime de cotcari care sar imediat sa improaste cu noroi, si chiar cand este vorba de o fapta nobila, cauta sa o rasuceasca ca apara ca o fapta urata. Rusine!

Cristi  •  23 ianuarie 2019, 22:32

Dar la baiatul doamnei Dancila nu v-ati gandit? Poate cei din anturajul lui nu stiau ca este infiat, poate ca nu a dorit ca acest lucru sa fie stiut. Maniera in care va aparati dupa ce spuneti o prostie din pacate in cazul dvs. este tot un atac! Asta nu este presa ci pur si simplu o batjocora. Asta ati vrut sa scoateti la iveala ca Dancila este un om generos??? Sa fim seriosi ca doar nu ati pornit aceasta poveste cu gandul de a arata Romaniei o calitate a ei :))) Ridicol atat Tolontan cat si doamna cu "cizme pe ulite" :))

Nătăfletz  •  23 ianuarie 2019, 22:34

uite numai câți ți'o spun și tu tot cu coada'n sus. Românii au o vorbă tolontane: când trei îâi spun că ești beat, du'te și te culcă... ție ți'au zis mai mulți... înseamnă că beția e doar aparență... la tine e ***, tre să faci ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

s  •  23 ianuarie 2019, 22:35

@Tolo: In general apreciez investigatiile/reportajele voastre. Le voi aprecia si pe urmatoarele, dar treaba asta cu copilul Vioricai mi se pare irelevanta. Patraru a zis ca i-ati servit la fileu pentru ca fix asta ati facut (involuntar). Daca descopereati ceva mai socant gen ca femeia a platit pt copil (lucru grav care se intampla si in prezent si ar merita o investigatie), mai intelegeam. N-o am deloc pe Viorica la suflet, pe PSD nu mai zic, dar aici chiar ati gafat. Mai bine va cereti scuze ca ati mers pe o pista gresita fara sa fie verificata si aia e.

Dinca Vasile  •  23 ianuarie 2019, 22:50

Ce vrea de fapt Libertatea? De ce dezgroapa toate acestea? La ce ii foloseste? Pe cine ajuta? Chiar nu mai avea subiecte? Putea multiplica pagina 5!!!!

nicu  •  23 ianuarie 2019, 23:19

Ce contează ce spune justiția? publicitate gratuită pentru libertatea și justiția ce să facă ,să-i acorde dreptate lui dăncilă? deja ați facut asta mult succes cu urmatoarea mizerie ,apropo ar trebui să vă dea și usr-ul în judecată.

nicu  •  23 ianuarie 2019, 23:21

Andrieș e vinovatul de serviciu, *** dacă întelegi ce spun!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  23 ianuarie 2019, 23:32

Articol din plin delir demagogic...Auzi...,,suntem incomozi pentru toti care exercita puterea...,,!!! Pai tot Tolontan ne vorbea de puterea presei,puterea politicului ,puterea justitiei...Sunt ziaristi care spun singuri ce au faptuit dar sunt prietenii marelui jurnalist si nu se pune!!! Despre justitiarii care Curtea Constitutionala spune ca au fost pe aratura...iarasi marele jurnalist nu are timp sa faca ,,reportaje,,si sa lumineze cititorii....Are timp sa scrie un ,,reportaj,,despre viata privata a cuiva...Desigur,intamplator!!!A ,se poate domnule mare jurnalist? Pai Andries a ta poate face un ,,reportaj,,si despre viata ta privata...Poate o punem de o statuie sau ...mai multe...Poate merita si membrii familiei...Da? Prima la Otopeni?!Ode!

Vasile  •  23 ianuarie 2019, 23:47

Ce frumos e jurnalismul asta. Asa se scrie un reportaj (nu investigatie, doamne fereste!). 1. Se primeste un pont. 2. Se trimit unii sa verifice niste chestii, sa vorbeasca cu niste cetateni. 3. Se scrie un articol care lasa totul in coada de peste, cu un mesaj pentru madam Dancila sa lamureasca situatia. Care situatie putea fi lamurita si fara Dancila, daca "investigatia" se facea pina la capat. 4. Apar comentarii, majoritatea de la iubitorii riului, ramului si pesedeului care parca abia astepta o ocazie sa arate ca tradatorii acuza femeia pe nedrept de ceva (pina acum nu prea aveau ce comenta). 5. Imediat victima Dancila are cea mai frumoasa si mai umana aparitie in fata poporului (aproape sa zici ca era neregizata, hehe). Sustine ca a fost acuzata pe nedrept. 6. Lovitura de teatru! Soc! Madam Dancila chiar facuse totul OK. Andries insasi a verificat si a "gasit" dovada. Hei, dar n-a fost o investigatie, ci un reportaj, nu? Asa se face jurnalismul. Cistigatori stim noi cine. Pierzatori (de vreme) noi ceilalti.

Mircea  •  24 ianuarie 2019, 0:18

Din Siliştea nu era şi Marin Preda?!

Vio  •  24 ianuarie 2019, 3:21

Asa ziarist ....... nu mi-a fost dat sa vad. Desi un prieten imi spusese la un moment dat sa nu mai deschid site-ul tau nu am facut-o, insa acum m-am convins. NU VOI MAI DESCHIDE SITE-UL TAU SAU CEL AL LIBERTATII NICIODATA. Totodata nu voi mai cumpara acest ziar *** (libertatea). Sper sa o faca cat mai multi si astfel sa dati din colt in colt marii ziaristi ai natiei. La voi merge zicala breslei "cu santaju', pac etaju'. La gunoi cu astfel de jurnalism.... Tolo ai comis-o. # FaraLibertatea #FaraJurnalistiProsti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valjean  •  24 ianuarie 2019, 8:12

Bravo tolo! Pana la urma baiatul a avut noroc , bine ca nu e copilul "ministrei" ...

Cititor  •  24 ianuarie 2019, 8:19

Deci a fost o adoptie ilegala. Atunci cum de mai au tupeul cei din PSD sa se lege de Doamna Iohanis pentru ca a dat doar un sfat unei persoane care era in imposibilitatea de a creste acei copii cand ei, psd-istii, chiar fac ilegalitatile? Ar trebui scris mai mult despre ilegalitatea adoptiei facuta de Dancila. Lumea trebuie sa stie ca fapta buna trebuie facuta legal. Ce bocanci....?. Nu trebuie sa gasim scuze celor care profita de puterea si banii pe care le au ca sa-si bata joc de ceilalti. Au fost oameni care s-au straduit multi ani sa faca o adoptie si n-au reusit.

Adrian  •  24 ianuarie 2019, 8:42

Eu o acuz pe doamna Dancila de un singur lucru, ca nu a facut nimic. A fost europarlamentar, șefa femeilor fin PSD, acum este PM, ce a facut ptr copiii instituționalizați?A inițiat vreun proiect i care sa ușureze adoptia unui copil? NU.Avand un caz in familie nu a facut nimic. Am văzut că de abia acum se gândește la așa ceva. Cat despre M.Gadea, mi-a plăcut când l-a acuzat pe Ringier ca a intervenit la A.Nastase in cazul unor adopții.Pai nu era A. Nastase amicul de " suferinta penala " cu Voiculescu?Nu era pana acum A.Nastase victima lui Kovesi,Base , etc ? Acum aflam ca făcea afaceri cu Ringier in legatura cu adoptiile. Curat murdar, coane Gadea, acest amic al A3, A. Nastase. V.Dancila o sa dea in judecata Libertatea , doar daca va intra în cursa prezidențială. Si asta o sa o faca cu surle și trambite ,ptr ca sa-i creasca cota.In rest nu va misca niciun deget. PS. Principalul vinovat este băiatul doamnei Dancila.Daca el si-ar fi văzut de treaba si nu posta in spatiul public,pe facebook, texte la adresa adversarilor politici ai mamei sale si ai PSD ului , fiti siguri ca nimeni nu ar fi avut ceva cu el.S-a comportat precum o beizadea , acum suferă, se considera victima.Alte ex. de beizadele care au intrat cu bocancii în viața publică și acum se victimizeaza: băiatul lui Dragnea, fetele lui Basescu, băieții lui Nastase, băiatul lui Mazăre etc.50 % din vina o poarta si părinții ptr ca ei i-au educat așa.

Comentează