Primele victime de la aburii victoriei – Clotilde Armand îi cere premierului să urgenteze un dosar penal!

Unul dintre starurile USR-PLUS cere exact ceea ce au solicitat PSD să nu mai facă: presiune pe munca procurorilor

joi, 30 mai 2019, 11:21

Într-o postare pe contul de Facebook, remarcată de ziarul Adevărul, proaspăt aleasă europaralmentar pe listele Alianței USR-Plus, Clotilde Armand spune: ”Totuşi, dacă doamna Dăncilă vrea să ne convingă eu îi propun următoarele: desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor; demiterea lui Carmen Dan şi a conducerii Jandarmeriei Române; să urgenteze Dosarul 10 august”.

Viorica Dăncilă are de ales între a respecta Constituția și a o convinge pe Clotilde Armand. Căci în nicio democrație premierul nu urgentează, nu tergiversează și, în general, nu are treabă cu mersul dosarelor penale.

La anterioara instalare a dreptei la putere, rugămințile despre cazurile din justiție circulau între demnitari pe bilețele roz. Acum, indicațiile sunt rostite în gura mare, chiar de către reprezentanții valului de noi politicieni, legitimați de un vot onest și plin de o speranță care se poate întoarce oricând împotriva lor.

După postarea pe Libertatea a acestui articol, Clotilde Armand a adăugat pe Facebook un later edit în care spune că s-a referit, de fapt, nu la intervenția în dosarul penal, ci la desecretizarea actelor:

-să urgenteze Dosarul 10 august (LE: Este vorba despre desecretizarea TUTUROR documentelor MAI cerute de procurori din Dosarul 10 august, să nu mai existe loc de intrepretări);

 

 

Comentarii (77)Adaugă comentariu

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 18:20

@CHIS ALEXANDRU-- a fost trecut pe listele partidului pentru europarlamentare si asta e un scut foarte bun. La fel a facut si Gigi Becali acum multi ani in urma. Cat despre faptul ca ma crezi sau nu ca nu am votat....ma lasa rece. Nu sunt asa naiv sa stau la coada cateva ore pentru....indivizii din politica romaneasca.Sper sa nu fiu nevoit la prezidentiale in turul 2, sa ma duc si sa aleg raul cel mai mic numit Iohanis.Mai bine votez cu her Shrek decat cu....Ciolos sau altul din partidul lui.

xxrapi  •  30 mai 2019, 18:44

Eu am mers la vot pentru referendum. (stati! NU sunt un adept 100% al presedintelui!) Altfel,pentru o tara normala referendumul nu ar fi existat. La noi,a a fost necesar. Despre partidele din politica noastra... TOATE , ACEEASI MAMA! P.S. Daca am suparat , stanga ori dreapta (politica) ,va rog frumos,iertati-ma!

Brincus Constantin  •  30 mai 2019, 18:48

Hai să-ți spun un lucru ,romanii sunt foarte îngăduitori cu cei cu care au o relație apropiată familiala sau profesional apropiată și exigenți peste măsură cu ceilalți.Pana nu vom învăța să cerem de la rude ,prieteni,colegi și firește de la noi înșine să respectam valorile minimale ale unei societăți democratice nu vom avea evoluție.

Chis Alexandru  •  30 mai 2019, 19:20

@UNU DIN DIASPORA - Inteleg ca nu sunteti in tara dar se pare ca aveti aproape toate "deprinderile" unui roman care nu a parasit tara si a spus in 1990 ca nu a mancat salam cu soia. Nu-mi permit sa va agasez cu supozitiile mele dar va spun ca inca din 1990 am votat constant si eu si familia mea numai PNL. Am doi baieti de 50, respecthiv 40 de ani care au dubla cetatenie romana si canadiana inca din 1994. Evident ca au votat tot PNL. Votul este in familia noastra un adevarat cult, nu numai un drept. N-am inteles de ce Iohannis ar fi "raul cel mai mic"? Este parerea dvs si cum afirmati ca anumite lucruri "va lasa rece" nu o sa insist cu alte pledoarii pro domo. Cu stima pentru modul civilizat in care am purtat acest dialog!

??????  •  30 mai 2019, 19:26

Există și la etnicii francezi o "doză" de balcanism în educație, ?

Mark Twain cu pluta pe Dimbovita  •  30 mai 2019, 19:56

"...noi politicieni, legitimați de un vot onest"? :))))) Hai, lasa-ma cu basnele astea!

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 20:21

@ CHIS ALEXANDRU--Sunt plecat din tara din 2010 cand fostul presedinte a taiat salariile( votat in turul 2 de mine, .Spun ca voi vota Iohannis pentru ca in turul 2 la prezidentiale ( parerea mea) Iohannis si Ciolos vor fi in finala.Voi fi pus in situatia in care am mai fost pus la finala Iliescu-Vadim sa votez raul cel mai mic.

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 20:27

PS- stimate domn Chis Alexandru spuneti ca in familia dumneavoastra votul este un cult si ca ati votat de fiecare data numai PNL. Vreau sa va intreb atunci cand ati votat USL stiti ca ati votat?? Numele Victor Ponta- Crin Antonescu va spun ceva??? Unde era doctrina liberala in acel moment?? Sper ca acum veti intelege mai bine de ce nu pierd timpul cu statul la coada in fata sectiilor de votare.

dan65  •  30 mai 2019, 21:05

o a doua victima este baiatul ministrului de interme.pentru ca nu a demisionat IMEDIAT,i-au *** o *** ***.ca sa stiti cine-i johannis

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  30 mai 2019, 21:34

Mentalitatea asta cum ca trebuie sa se aleaga raul cel mai bine, dupa parerea mea pleaca din depresia in care se afla natiu ea romana in aceate vremuri. Cred ca o abordare mai buna ar fi vizualizarea realitatii printr o sintgma pozitiva cum ar fi cine face cel mai mult bine. Semantic e acelasi lucru, insa directia e constructiva ceea ce atrage dupa sine ca un efect de domino imbunatatirea altor trasaturi ale societatii

Adrian  •  30 mai 2019, 21:35

Raul cel mai mic

Adrian  •  30 mai 2019, 21:37

Felicit cu ocazia asta pe redactorul articolului pentru munca pe care o face :)

Crimson Veritas  •  30 mai 2019, 21:42

Se pare ca ... sunteti luati putin de val ... si matematica va da gres ...:)) Iohannis si Ciolos au impartit acelasi electoral la acest 'referendum' ... cel care a votat 'DA' ... cca 4.000.000 ... cu 2.300.000 mai putin decat electoratul cu care a obtinut mandatul de presedinte Iohannis ... care este si electoratul PNL + USR + PMP + UDMR (1.700.000 + 1.400.000 + 350.000 + 400.000) ...:)) In mod convenabil ... uitati de cei care au votat 'NU' la acest referendum ... 30% si pe cei care l-au boicotat ... care adunati ajung ... tot la 4.000.000 ... de oameni ... care prin prisma alegeri de la Referendum .... fie 'NU' ... fie Boicot ... sunt atat anti-Iohanis ... cat si si anti-Ciolos ... pentru ca ambii au avut un acelasi discurs in ce priveste referendum ... Deci dupa un calcul simplu dupa alegerile de duminica ... avem o un raport aproximativ ... de 50% (pro Iohannis / Ciolos) vs 50% (anti Iohannis / Ciolos) ... a draw ...:)) Al 2-lea lucru pe care il uitati acum ... in euforia 'victoriei' ... este ca 40% din electoratul PSD nu voteaza la Euro Parlamentare ... dar voteaza la Parlamentare si Prezidentiale ... am facut personal o analiza a voturilor pentru PE ... 2009, 2014, 2019 ... versus voturile de PR ... 2012, 2016 ... concluzia este ca 90% din electoratul PNL + / - din 100% voteaza la Europarlamentare ... ALDE tot la 90% ... 95% / 100% in cazul PMP ... iar in cazul USR si UDMR ... mai muti voteaza la europarlamentare decat la parlamentarele interene ... vorbim de electoratul de Dreapta ... care este foarte activ ... ca si vot ... si voteaza tot ce prinde (90-100%) ... si vorbim de electoratul de stanga care voteaza doar 60%-100% ... practic PSD se prezinta la Euro Parlamentare ... cu jumate de electorat. Nu sunt sociolog ... sa speculez de ce ...:)) Daca adaugam la egalitatea aproape perfecta de la Europarlamentare ... electoratul absent al PSD ... chiar credeti ... ca pot intra in turul 2 ... si Iohannis si Ciolos? NU cred ... si va dau un pronostic acum ... Iohannis va pierde in turul 2 in fata candidatului ... PSD - Pro Romania - ALDE ... daca acest candidat va fi Catalin Popescu Tariceanu ... si va castiga daca va candida impotriva unui candidat de la PSD si Pro Romania ... dar la limita! La alegerile parlamentare de anul viitor ... PSD - Pro Romania - ALDE ... va castiga ... cu o sacadere de maxim 5% fata de alegerile din 2016... unde coalita pe dreapata (PNL / PDL + USR + PMP) au luat 35% ... pronosticul meu pentru 2020 este ca vor lua intre 35% - 40% in functie de ce se mai intampla pana atunci ... USR a debutat acum la PE ... in 2019 ... captalizand tot ce reprezinta in Romania electorat de exterma dreapata ... la Parlamentare au debutat deja in 2016 ... facand parte din ecuatia acuala a Parlamentului Romaniei ...:))

Mark Twain cu pluta pe Dimbovita  •  30 mai 2019, 23:38

@ Chis Alexandru, 19:20 Ba, ai ajuns sa te lauzi ca ai votat, din 1990 incepand, numai cu PeNeLe? Si ca progeniturile tale, ajunse cu "dubla cetatenie romana si canadiana inca din 1994" fac la fel? Ca "... Votul este in familia noastra un adevarat cult"? HAHAHAHA! Asta e culmea stupizeniei globalizante. Ala e un partid de ***, au fost (din februarie 1990, de la infiintare de pe vremea prezidentiei lui Radu Cimpeanu, informator al Securitatii si agentul lui Ceausescu - DOVEDIT CU DOCUMENTE! - in diaspora de la Paris), si sunt, NFORMATORII Securitatii, de sus si pana jos in partid,, iar voi ati fost convinsi ca ati facut un lucru bun votandu-i, si tu te mandresti cu prostia voastra? HAHAHAHAHAHA! Ai un IQ de Chiajna, acolo unde ai fost importat, fa-ne o favoare si macar du-te si culca-te, nu mai ocupa spatiul pretios pentru normalitate pe forumul asta. "unu din diaspora", 20:27, te trateaza cu menajamente, cand ar trebui sa-ti spuna in fata cat de *** esti. Dar am remarcat ca tii cu *** ciobanului, asa ca mai poti fi scuzat, *** e cu creierul afectat de ***, iar asta e o boala grava...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chis Alexandru  •  31 mai 2019, 5:32

@ UNU DIN DIASPORA - "Rana USL" este mai suportabila prin faptul ca un om politic de real talent, Crin Antonescu, si-a taiat singur "craca" prin faptul ca a crezut mult prea mult in vorbele mierosa ale lui Ponta, individ "crescut la Scoala Adrian Nastase". Inca ma mai doare faptul ca Antonescu, de care ma leaga o prietenie de peste 20 de ani, nu a inteles ca in politica nu trebuie sa ai "nici mama si nici tata". Singura "alinare" o constituie recunoasterea esecului de catre Crin prin auto eliminarea sa din politica. Si trebuie sa recunoasteti ca a fost un real talent politic care nu a inteles ca prietenia in politica este extrem de nociva atunci cand increderea iti este inselata de catre un cameleon precum Ponta. Da, am votat USL convins fiind ca acel cuplu Antonescu-Ponta reprezenta la acel moment un colac de salvare care s-a dovedit a fi aidoma unui pai pentru un innecat. Crin a platit, politic vorbind, marea sa incredere in mierosul de Ponta. De altfel Ponta nu s-a dezis si nici nu se dezice de vechea sa meteahna de a "trage pe sfoara" pe cei care iti intind, sincer mana.

Matei  •  31 mai 2019, 7:25

Ancheta e facuta de tergiversata de ministerul justitiei. De ce sa nu ceara urgentarea? Femeia a cerut concluzii, nu o solutie anume. Sunteti in eroare.

constanteanul  •  31 mai 2019, 8:04

Această franțuzo-româncă a demonstrat în mai multe rânduri că are un nivel intelectual scăzut. Nu înțeleg de ce USR nu a renunțat la ea, așa cum a făcut cu băiatul lui Caramitru.

toto  •  31 mai 2019, 9:01

Cand pleci de langa o femeie care te-a inselat si dai peste una care nu te respecta, nu te intorci la cea care te-a inselat. Votam: FSN, PDSR, PSD, PD, PNL, PDL, etc.. de 30 de ani, chiar suntem masochisti?? Nu dorim oameni noi, tot nulitati triumfatoare comuniste?

Luca  •  31 mai 2019, 9:01

Da , stimata doamna nu se incadreaza in peisajul USR .

Fane  •  31 mai 2019, 9:44

Teoria ca teoria,practica ne omoara. Din nefericire avem parte doar de teoreticieni de clasa mondiala deoarece cleveteala este sport national,.Insa cand e de facut ceva concret nu stiu ce se intampla dar rezultatele sunt minime. PD-ul e in toate.

sir  •  31 mai 2019, 10:05

Catalin, poate modifici si titlul articolului daca tot ai adus o corectie la articol. Exprimarea lui Clotilde a fost intr-adevar nefericita dar era evident ca se refera la desecretizarea documentelor. Se vorbeste de asta de aproape 1 an de zile. Stii foarte bine cat de nasol e sa lasi un titlu si textul articolului, ca apoi sa il corectezi la final. Oamenii se opresc la titlu si raman cu impresia gresita.

scorilo  •  31 mai 2019, 10:06

Eu mă gândeam că va cere urgentarea dosarului "Colectiv", care dosar nu mai interesează pe nimeni. Deh! Nu l-am auzit vreodată pe Iohannis, în ultimii ani, să reproșeze asta dragii lui justiții independente! Jertfa de acolo a dus la instaurarea guvernului lui, cel condus de Cioloș, care a emis numeroase ordonanțe de urgență de modificare a Codului Penal, printre care și permisiunea dată SRI-ului de a deveni organ de urmărire penală! Curat nedemocratic! Atunci a fost de acord, iar acum organizează referendum prin care cere interzicerea acestui tip de modificări prin ordonanță de urgență. Eh, dublul standard nu l-au inventat cei de la Bruxelles! Omul e un fals la fel de mare precum actele prin care a dobândit niscaiva case!

Alex S.  •  31 mai 2019, 10:54

"-să urgenteze Dosarul 10 august (LE: Este vorba despre desecretizarea TUTUROR documentelor MAI cerute de procurori din Dosarul 10 august, să nu mai existe loc de intrepretări);" Asta ati scris in articol dar totusi puneti un titlu dubios.

Corrado  •  31 mai 2019, 12:48

@unul din diaspora "In 2000..am fost pus să votez,răul cel mai mic...bla,bla,bla..," Așa este când te lași manipulat! Voi,sunteți niște manipulați incurabili! "Diaspora",hai lăsați placa asta! Vă credeți mai români decât românii!? Vai ,voi de prăpădiți! Auzi! Răul cel mai mic!Ba,l-ai ales pe cel mare!

charlton  •  31 mai 2019, 12:53

Ce trebuie sa faca jandarmii cand un grup de protestatari forteaza intrarea in cladirea guvernului? Sa se dea la o parte?

Zuzu  •  31 mai 2019, 13:34

Deci tu tolo crezi ca dosarul revolutiei merge conform graficului. Ca dupa 30 de ani nui prea devreme sa se inchida un dosar. Nu te deranjeaza cate dosare se claseaza ca leo trecut termenul. Cati hoti scapa . Nu crezi ca mai multe resurse investite scade timpul unei anchete. Nimeni nu a vorbit la ce concluzie trebuie sa ajunga procurorii ci ca trebuie urgentata in mod legal ancheta . Nu vad nimic gresit in afirmatile ei***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  31 mai 2019, 14:38

@charlton ... Exact aia 'trebuie' sa faca! Daca vorbeam de Palatul Cotroceni ... atunci se schimba ... placa ...:)) Presedintele = Statul ...:)) Puterea are aceeasi 'culoare' ... doar oamenii se raporteaza diferit la ea ...:)) Imaginati-va ... pe Ceausescu astazi ... costum Versace, cont de facebook, tableta cu Angry Birds, si o echipa de consilieri ... care ii fac totul, inclusv ii cara paltonul ... mai putin ... sa citesca speech-ul in locul lui ...:)) Poporul si Partidul ... 'dizidentii comunisti' sunt coruptii de astazi ... din fericire ... i-am si identificat toti la un partid ... ca sa ne fie mai usor ...:)) Avem ... Poporul si dusmanii poporului ...:)) Avem Soimii Patriei ... doar ca se numesc ... altfel ...:)) Avem Securitate ... doar ca se numesc Servicii de informatie ... si avem Justitie ... doar ca se numeste Kovesi ...:)) Si mai avem si dreptul de ne spune parerile ... pe niste ... 'bloguri avizate' ... doar ca sa para ca ne exprimam liber ...:)) Daca ma duc ... sa-l injur ... acum pe stim noi cine ... .sau sa intru in poza electorala cu Suveranul Pontif ... in secunda ... sunt la Militie si dau cu subsemnatul ... sau *** ... ca deh ... chiar trebuie sa fii nevoi ... *** care castiga 300.000.000 de lei pe luna ... si te injura pe tine sau pe tara ta ... in fiecare zi dela 17.00 sau 18.00 ... din spatele Drapelului Romaniei ... intr-o romana pocita ... sau limbaj de ... cocalar ...:)) Presa este libera ... dar si CNA ... la fel de libera ... iar Puscaria ... pare mult mai Populara printre ziaristii ... liberi ... decat ... Libertatea! ...:)) Chiar pare putin ... non trendy ... sa mai vorbesti de libertate ...:)) Urmatoriul studiu pe care o sa-l fac ... este cati 'polticieni' au foti bagati la puscarie ... intre 1975-1990 ... si cati au fost intre 2005-2020 ... daca tot presa libera nu este preocupata de statistici de genul asta ... trebuie sa muncesc eu .. .ce sa fac! ...:)) Imi place ca tocmai ce a fost (e corect ... sau ... o fost?) achitat de toate instantele ... si hop-tzop ... alt dosar din negura deceniului trecut ... in preambul de alegeri prezidentiale ... iar subiectul de presa ... este 10 august ... pai corect! ...:)) Sunteti foarte liberi, aproape liberali ... sunteti foarte democrati ... sa stiti ca 'vot liber' era si inainte de 89 ... chiar daca multi nu erati nascuti pe vremea aia ... singura diferenta ... ca omenii de atunci erau mai ... critici cu Ceausescu ... si mai putini spalati pe creier ... decat sunteti voi astazi ... scuze ... chiar merit .. stelute dupa ce am zis, le asum ...:)) Cu siguranta ca daca candida cineva impotrva lui Ceausescu ... avea soarta domnului Tariceanu ... de asta sa fiti siguri ... nu ca .. .s-ar lua ... spalatura ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează