Primele victime de la aburii victoriei – Clotilde Armand îi cere premierului să urgenteze un dosar penal!

Unul dintre starurile USR-PLUS cere exact ceea ce au solicitat PSD să nu mai facă: presiune pe munca procurorilor

joi, 30 mai 2019, 11:21

Într-o postare pe contul de Facebook, remarcată de ziarul Adevărul, proaspăt aleasă europaralmentar pe listele Alianței USR-Plus, Clotilde Armand spune: ”Totuşi, dacă doamna Dăncilă vrea să ne convingă eu îi propun următoarele: desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor; demiterea lui Carmen Dan şi a conducerii Jandarmeriei Române; să urgenteze Dosarul 10 august”.

Viorica Dăncilă are de ales între a respecta Constituția și a o convinge pe Clotilde Armand. Căci în nicio democrație premierul nu urgentează, nu tergiversează și, în general, nu are treabă cu mersul dosarelor penale.

La anterioara instalare a dreptei la putere, rugămințile despre cazurile din justiție circulau între demnitari pe bilețele roz. Acum, indicațiile sunt rostite în gura mare, chiar de către reprezentanții valului de noi politicieni, legitimați de un vot onest și plin de o speranță care se poate întoarce oricând împotriva lor.

După postarea pe Libertatea a acestui articol, Clotilde Armand a adăugat pe Facebook un later edit în care spune că s-a referit, de fapt, nu la intervenția în dosarul penal, ci la desecretizarea actelor:

-să urgenteze Dosarul 10 august (LE: Este vorba despre desecretizarea TUTUROR documentelor MAI cerute de procurori din Dosarul 10 august, să nu mai existe loc de intrepretări);

 

 

Comentarii (77)Adaugă comentariu

marin  •  30 mai 2019, 11:34

toti sunt la fel din pacate... eu am votat cu ei doar pentru schimbare si pentru ca nu am avut alte optiuni!

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2019, 11:35

@marin: nu, nu sunt toti la fel, dar tocmai pentru a nu deveni toti la fel e nevoie sa-i tratam nepreferential. Treaba presei e sa ia distanta critica fata de toti cei carora cetatenii le acorda increderea lor.

Cornel  •  30 mai 2019, 11:41

Nicio surpriză, doamna Armand a arătat și în trecut grave că nu e decât o țățică, nicidecum un politician onest.

wall  •  30 mai 2019, 11:48

marineee... marine, tot un fel de gheorghe esti si tu...

DORIAN  •  30 mai 2019, 11:55

Marea problema a romanilor dupa anul de gratie 1989 a fost ca tot timpul au fost pusi in postura SA ALEAGA CEL MAI MIC RAU !!! Cu mici exceptii , Regele Mihai sau Corneliu Coposu de exemplu , in politica am ales nenorocirea care parea cea mai mica ( Basescu versus Vadim ) . Sa speram ca vor veni vremuri in care o sa putem alege si un Bine ... Dar sunt sanse mici ...

sorin  •  30 mai 2019, 12:05

Aburii victoriei? Aici nu este vorba de respectarea Constitutiei sau de Madame Clotilde,nu,este vorba de incetarea musamalizarilor si de respectarea poporului roman! Politicienii sunt alesi in functii de popor si au obligatia sa respecte si sa ajute poporul sa traiasca in bunastare nu sa-i bata cu bulanul si sa-i gazeze! Si pentru ca duduia Carmen a ordonat,duduia Dancila este responsabila! Deci sa puna osul la treaba si sa faca lumina in dosarul 10 August. Asa ca lasa-ti Abureala!

Pyb  •  30 mai 2019, 12:09

Va mai amintiti de Rednic? A avut el o iesire .Citez: "ce bine îmi pare că ați luat țeapă!" Sunt fanul Clothildei!!!!! Tine-o fată tot-așa.!!!!!

Chis Alexandru  •  30 mai 2019, 12:14

Dle Tolontan in ce tara traiti? Cumva va convine ca "Dosarul 10 august" sa treneze iar vinovatii sa scape nepedepsiti? Cumva dvs ati primit in plina figura jeturile de gaze lacrimogene lansate de cei care ascultau si inca mai asculta orbeste de ordinele acestei doamne, Carmen Dan, plantata la Ministerul de Interne de catre cel care ne-a intors istoria cu cel putin 30 de ani inapoi? Si de ce ati "simtit nevoia" sa scrieti acest material? Care este resortul launtric care v-a indemnat sa va ridicati "la lupta" pentru asa-numita idee de "legalitate" si de lucru in liniste a procurorilor si judecatorilor implicati in marile dosare care nu au fost finalizate deocamdata? Dosarul Revolutiei a fost finalizat? Dosarul Mineriade a fost finalizat? Probabil ca Ion Iliescu va trece usor peste varsta centenara fara a compare in fata unei Instante de Judecata. Probabil ca in sinea dvs ati aplaudat "oporunitatea" tandemului Dan Voiculescu - Antena 3 care s-a reorientat si au schimbat de macaz incercand sa "ia in brate" noul suflu tineresc, USR, fara PLUS, si lasand de izbeliste trecutul acelui Mare om de Stat, Dragnea!

Arad  •  30 mai 2019, 12:21

Domnule *** Tolo. Nu vi se pare un dosar important? Hai sa il amanam vreo 30 de ani ca cel cu revolutia si mineriada. De ce sa facem lumina asupra cui a dat ordine unor *** sa bata cetateni la gramada. Stiu ca *** dar nu mai agitati apele cubarticole scrise la plictiseala sau *** ca unii chiar va cred.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2019, 12:22

@Chis Alexandru, Arad: conform Cosntitutiei Romaniei, care este bunul nostru comun, nu e treaba politicienilor sa grabeasca dosarele penale.

Jucat  •  30 mai 2019, 12:25

Jucati bre si la loto sa mai creasca reportul ca e ridicol de mic.

rodion  •  30 mai 2019, 12:31

Hai tanti Clotilde...nu te lasa....continua cu Dosarul flotei , Dosarul Colectiv , Dosarul Hexifarma , Dosarul Microsoft , Mineriada,Revolutia....sa vada lumea cine-s capii rautatilor .O sa ai mari surprize cucoana daca se desecretizeaza dosarul de la 10 august.

adrian  •  30 mai 2019, 12:31

Cred ca doamna europarlamentar a exprimat de fapt nemultumirea generala a intregului popor pentru lentoarea justitiei romane. Aceasta este una din marile probleme care este mereu ascunsa sub pres. Nicio instanta din tara asta nu respecta legea si nimeni nu ii trage pe judecatori la raspundere. Un exemplu: legea spune ca judecatorii trebuie sa redacteze hotararile in 30 de zile de la pronuntare. Nimeni nu respecta aceasta prevedere - a se vedea cazul Valcov cand hotararea a fost redactata dupa un an. Statul de drept nu inseamna numai respectul legii de catre politicieni dar si de catre magistrati. Si mai sunt foarte multe alte probleme in justitiei pe care nimeni nu le discuta in mod serios, probleme pe care voi ziaristii le-ati sesizat, dar nu ati mentinut subiectele prea mult in discutie.

Maxentiu  •  30 mai 2019, 12:42

Asta e din ciclul "hai sa miriim un pic de dupa gard, sa vada lumea ca pazim democratia". Clotilde Armand a mai avut declaratii neinspirate si in trecut, dar asta nu e una care sa justifice o luare de pozitie. E evident pentru orice om de buna credinta ca nu sugera Guvernului sa puna presiune pe procurori (dupa cum e evident ca procurorii nu lucreaza la ordinul puterii PSD ci mai degraba impotriva acesteia, deci sugestia ca un ministru sa puna presiune pe un procuror ar fi inutila). Ci sensul postarii d-nei Armand era ca guvernul sa faca tot ce tine de el pentru a contribui la finalizarea dosarului (adica sa puna la dispozitia procurorilor documentele cerute).

ticbis  •  30 mai 2019, 13:10

Tolo, imi cer iertare, dar ceea ce solicita d-na Clotilde Armand este absolut firesc, legal si de bun simt. Mai mult, este ceea ce romanii au sanctionat prin votul lor masiv, de 50%. Prin urmare: 1. Demiterea de urgenta a personajelor Carmen Dan (pentru 10 August, conform Constitutiei) si Teodor Melescanu (pentru impiedicarea exercitarii dreptului la vot al cetatenilor romani din diaspora, tot conform Constitutiei) din structurile guvernului, este un "must" imediat, fara NICIO alta discutie. Este de datoria si in sarcina Guvernului sa-si plateasca si sa-si repare prostiile, Justitia n-are nicio implicare in acest proces de normalitate si de bun simt fata de electoratul ce si-a exprimat clar si masiv doleantele. 2. Sectia Speciala de Anchetare a Magistratilor a fost infiintata prin OUG de catre puscariasul Liviu Dragnea; e inutil sa dezvolt acum aici in ce scop. Chiar daca a fost declarata "constitutionala" de catre slugile lui de la CCR, este la indemana Guvernului sa-si repare greseala si, printr-o alta OUG, s-o abroge. Urgent! Prin urmare, nici pe tema asta, oricum as suci-o si as invarti-o, nu vad NICI cea mai mica presiune asupra justitiei. 3. Desecretizarea documentelor MAI cerute de catre procurori in dosarul "10 August" - aici vorbim de o cerere indreptatita a intregii societati civile si a mass-mediei romanesti. De ce? Pentru ca, altfel, acest proces nu va fi transparent niciodata; pentru ca se va intinde pe 20 de ani, se va musamaliza sau se va prescrie, la fel ca dosarele "Revolutiei" sau ale "Mineriadelor"! Prin urmare, este o cerere adresata strict MAI; nici vorba de vreo presiune pe justitie, pe procurori sau pe judecatori! Este vorba strict de transparenta democratica, conform Constitutiei, nici vorba de ingerinte in actul juridic propriu-zis! In concluzie, Tolo, unde ati vazut dvs in cererile d-nei Clotilde Armand vreo presiune pe justitie, pe mersul dosarelor penale sau pe grabirea acestora??? Sunt cererile justificate ale cetatenilor romani adresate Guvernului Dancila al Romaniei si care sunt in mana acestuia, nu la justitie, prin tribunale sau prin procesele dosarelor penale aflate pe rol... Credeti-ma, romanii merita toate astea... macar atat. E vorba de actiuni si de acte cerute Guvernului, (indreptatit, dupa parerea mea), NU de presiuni pe procurori sau pe judecatori, NU de influentare a actului de justitie!

madutaflorin  •  30 mai 2019, 13:15

Urgentarea dosarului poate insemna si sa puna presiune pe jandarmerie sa colaboreze cu procuratura, nu?

Luci  •  30 mai 2019, 13:25

Hai mai Tolo, chiar asa... superficial?! Era clar la ce se referea Clotilde. Procurorii au declarat ca dosarul 10 august treneaza in primul rand datorita secretizarii informatiilor. ,,Doamna" Dan se tine si cu dintii si cu *** de functie in principiu, pentru a amana pe cat posibil excursia cu cazare de lunga durata la Rahova.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rodion  •  30 mai 2019, 13:26

Hai tanti Clothilde...hai ca poti mai mult.Cheam-o si pe *** aia desteapta care desfiinta proprietatea privata , ia-l si pe conasul Barna-Taie Tot , pe *** aia mica a lu'Caramitru si faceti o spirala cu maestru' de ceremonii Julien Ciolos.De unde v-au gasit ma astia de va promoveaza ?N-ati invatat nimic la scolile alea inalte si europene open-ass sau open mind, politically aproape corect unde v-au trimis taticii vostri cu epoleti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un cititor  •  30 mai 2019, 13:45

@ Catalin Tolontan: foarte adevarat, nu e treaba politicienilor sa grabeasca dosare penale. Dar, va intreb: este treaba lor sa obstructioneze justitia? Multumesc anticipat pentru raspuns!

un cititor  •  30 mai 2019, 13:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Loyola  •  30 mai 2019, 13:54

incredibil cum seamana unele postari de aici cu scena din ,,Doua lozuri'' cand toata lumea vedea masina neagra oprita de politist alba, cand ea era neagra. Niciun fan al noii vedete USR nu va accepta ca vreun exponent al acestui partid greseste. Chiar daca o face e benefic pentru tara , iar ceilalti , chiar cand fac ceva bun, e prost pentru tara. O asemenea exacerbare a urii la adresa unor persoane sau categorii sociale nu am mai vazut niciodata. Din pacate , atunci cand avem posibilitatea democratica de a ne alege reprezentantii prin vot nu o facem dar comentam patru ani ca au iesit ceilalti .

Cris  •  30 mai 2019, 13:57

Maxentiu (si alti „fini necunoscatori”, inclusiv Clotilde etc., ai procedurilor juridice), nicio institutie nu se poate opune unei anchete/cercetari penale, nu poate tergiversa lucrarile unui dosar penal, procurorii avand absolut toate parghiile legale de represiune pt cei care ar incerca sa obstructioneze lucrarile specifice. Prin urmare, pt cei care cunosc procedurile (iar politicienii, precum duduia Clotilde, sunt obligati sa le cunoasca), felul si diligentele in care se deruleaza o ancheta penala depinde exclusiv de activitatea organelor de urmarire si cercetare penala.

Cristijansen  •  30 mai 2019, 14:14

Interlopii din clanul MOTOROLA au devenit foarte vocali , de fapt asa sunt interlopii . Atentie , urmeaza interlopii din clanul MOTOROLA cu peronul pe partea dreapta , atentie la tunuri , nu la tunuri de gaze ,atentie la tunuri financiare .. Am auzit ca aceasta comunista deschide si dosarul talharului german HEIL MUT KOHL . Atentie la buzunare ...

axel  •  30 mai 2019, 14:17

Hai ca incepeti sa ii cerneti si pe astia din USR. Vor ramane doar cei insemnati :) Discreti si secreti.

Tănăsuică Adrian  •  30 mai 2019, 14:25

Oameni buni ,Guvernul ar trebui să si dea demisia, poporul a votat, ce să așteptăm de la Viorica Vasilica? Marioneta lui Dragnea a mințit până acum, cât pentru 7 vieti...românii trebuie să iasă în stradă....altfel am votat degeaba..

Ovidiu T.  •  30 mai 2019, 14:42

S-a referit la micile smecheri de blocare a dosarului la care a apelat D-na Carmen Dan.... se ce sariti calul constient ca e o minciuna urata declaratia Cum ca doreste interventia in dosare ? Se referea la e tine de Guvern nu la altceva.

Florea  •  30 mai 2019, 14:54

Iata-l pe deontologul Tolo in toata splendoarea lui - ca a zis Clotilde sa urgenteze ancheta, orice ar insemna asta, e mare subiect de presa. Dar cand pesedistii scriau pe conturile lor ca manifestantii de la 10 august ar trebui impuscati (google search ce scria de exemplu directorul filarmonicii Oltenia, a scris pe Facebook că le dorește „măcar un glonț în cap” mamelor care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei) n-am vazut niciun articol, nimic. Asta e presa obiectiva din Romania, care traieste din publicitatea platita de partide politice

enigmaticul  •  30 mai 2019, 15:04

Clotide, mamă dragă, nu știu ce cauți tu în politica românească. Tu ai afacerile tale, care sunt mai presus de orice. Să fim serioși, nu au rezolvat mare lucru cei din interior care cunosc realitățile României, ce să mai sperăm de la cei care vin din exterior să facă politică în România. Dacă ai început cu studiul și cercetările dosarelor de acum 20-30 ani, este limpede că toată politica acestui partid va fi sortită eșecului. Sunt alte priorități mult mai importane în acest moment, care trebuie rezolvate mult mai urgent, dar.......

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 15:05

Duduia asta nu este decat o activista LGBT. Pacat ca romanii nu inteleg ce urmeaza daca vin acesti oameni la putere. Copilul meu are lectii la scoala in care li se explica de ce este bine sa fie un copil adoptat de - Regenbogenfamilie-( familia curcubeu).

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 15:10

@ TANASUICA ADRIAN--- poporul a votat un referendum( cu acelasi efect ca referendumul cu reducerea numarului de parlamentari la 300) si pe cei care ne vor reprezenta in Parlamentul European. La alegerile parlamentare din Romania ,PSD a castigat. Nu tot ce spune her Shrek la tv e pe bune.Democratia presupune niste reguli, chiar si pentru cei care au votat si nici in ziua de astazi nu au inteles ce au votat))

Obiectivul  •  30 mai 2019, 15:14

De ce Udrea nu este lângă mazăre? Asta spune tot despre justiția stramba din România! Toate partidele=aceeași ***! Treziți-vă oameni buni! Nu vă mai lăsați manipulați și invrajbiti de anumite televiziuni, ziare și de propaganda electorală! Iată un exemplu, a ajuns și vita asta votată din ura de niște oameni manipulați de marele usrminus și pnlistii despre care știm de ce sunt în stare. Nu pot sa înțeleg cum de românii au votat cu PNL! Nu mai visați la cai verzi pe pereți! Nu o vom duce mai bine atât timp cât nu vom avea niște oameni cu coloana vertebrala care nu *** în parlamentul european. Nu doar Dragnea este de vină pentru ce s-a întâmplat în România, de ce nu sunt toți penalii la pușcărie? Ce se întâmplă cu dosarele flota, Bechtel, Microsoft s-a așternut praful peste ele?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  30 mai 2019, 15:18

vedeti domnilor ce echidistant e Tolontan?este evident ca zvonurile privind apartenenta la anumite structuri(mai mult sau mai putin secrete) sunt complet exagerate.

unu din diaspora  •  30 mai 2019, 15:29

@ OBIECTIVUL-- Si Vasile Blaga europarlamentar PNL este condamnat cu EXECUTARE( nu are sentinta definitiva) si nici nu va avea prea curand pentru ca are imunitate europarlamentara.Din acest motiv nu am fost sa votez pentru ca PSD nu pot sa votez si nici alte variante nu am avut.In toate partidele sunt infiltrati oameni cu probleme.Asa ca domnilor...formatori de opinie ,daca sunteti cu adevarat PROFESIONISTI si va pasa de tara asta INFORMATI publicul corect. Pun pariu ca 99,9% din cei care au votat PNL la aceste alegeri nici nu au stiut ce persoane au fost trecute pe lista PNL. Cand votezi trebuie sa dai votul unui partid credibil nu sa votezi ANTI-PSD.

rodion  •  30 mai 2019, 15:30

@Tănăsuică Adrian Ai dreptate man.Sa-si dea demisia guvernul.Si nici alegeri anticipate sa nu se mai organizeze.Eu propun sa numeasca salamul sasesc ministrii direct din cadrul SRI , SIE,DGPI,STS ca merita , sunt baieti buni, de-ai nostri , din popor, cu rezultate bune in munca. @axel Normal ca ii cerne.Clovnii sunt doar pentru circ.Si cum reprezentatia e la final, nu mai e nevoie de bufoni.O sa ramana "aia" discreti si secreti , cum au fost ei dinainte de '89.Aia care-i placeau lui tatuca Ceausescu , doar ca ei nu-l placeau pe el.

Horace  •  30 mai 2019, 15:44

Vvvv...ine sssss..i Nnnnnn....iiiiicccccuuuuusssssoooooor Ddddddddddddd......aaaaaan la primarie...... :))))))))

Chis Alexandru  •  30 mai 2019, 16:00

@UNU DIN DIASPORA - Cumva Severin nu avea imunitate, fiind europarlamentar? Si a fost condamnat si incarcerat. Crezi ca PNL va face scut in jurul lui Blaga asa cum incearca PSD+ALDE sa faca scut in jurul lui Tariceanu? Cat despre faptul ca... "de aceea nu m-am dus sa votez"... asta sa ti-o spui tu in fata oglinzii, cand te barbieresti, pentru ca si Pinocchio avea nasul mai mic decat al tau!

un cititor  •  30 mai 2019, 16:09

@ unu din diaspora: da-mi si mie, te rog, un link cu privire la condamnarea cu executare a lui blaga. multumesc!

un cititor  •  30 mai 2019, 16:12

@ Cris: :))))))))))))))))))) din ce film e ce ai scris tu? Sau ai venit ieri cu pluta pe Bistrita?

Florin  •  30 mai 2019, 16:31

Si fara comentariul dnei Clotilde Armand banuiam ca treimitearea este la desecretizarea documentelor MAI referitoare la "10 august". Ar fi fost pueril sa se refere la dosarul penal in sine. De la aceasta afirmatie si pana la "aburii victoriei" care intuneca gandirea este cale lunga. Nu spun ca acesti "aburi" nu vor apare, dar dvs ati fortati mult nota in acest context pentru a-i descoperi. Nu prea va inteleg atitudinea. La fel si in privinta conferintei de presa a dnei Covesi. Ati analizat afirmatiile dansei din toate punctele de vedere posibile, fara sa apreciati faptul ca a fost un dialog totusi. Nu v-am vazut insa remarcand faptul ca de la dl Toader nu ati avut parte de niciun dialog, ci numai de informari.

Marc  •  30 mai 2019, 16:43

Imi aduc aminte de euforia anului 1996 cand credeam naiv ca am scapat de ciuma rosie, cand dadeam de tacsu`. O duduie in parlament ne arata ce ne asteapta... folosind un limbaj de mahala: "- Ciocu mic, ca acum noi suntem la putere!". Din pacate, la vremea respectiva, nu-mi amintesc sa o fi pus cineva la punct, pentru ca noi ceilalti eram orbiti, ca si acum de ura... In ce ma priveste, n-o sa mai fac aceeasi greseala. O sa fiu foarte atent si ce se intampla cu cei care inlocuiesc PSD-ul. Da. Fara "later edit"-ul autoarei e justificata observatia ta. Chiar si pentru ca ai "fortat-o" sa-si reevalueze (nuanteze) atitudinea/pozitia, va multumesc pentru articol. Asta e rolul presei: sa atentioneze derapajele. Sa-i faca pe politicieni sa-si recunoasca si indrepte greselile. Beneficiari vom fi noi toti!

Ștefan Brăgărea  •  30 mai 2019, 16:47

Îmi pare rău dacă nu s-a înțeles că acest personaj este de foarte proastă calitate!

Crimson Veritas  •  30 mai 2019, 16:47

Unul din Romania ...:)) Ati ratat stirea zilei ... sorry ...:)) Procuroru' care ancheteaza ... dosarul vostru penal favorit ... la ora asta ... si-a depus candidatura pentru a conduce Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie ... afirmandu-si principalele obiective operationale pentru viitorul mandat: 1. Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia. 2. Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare. 3. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal. 4. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii. 5. Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)' ... se arata in proiectul procurorului Bogdan Pirlog ...:)) Acest Individ ... instrumenteaza 'dosarul' ... '10 august' ...:)) Printre altele ne mai explica ... ca SIIJ este neconstitutionala ... desi toate sesizarile de neconstitutionalitate facute pe infiintarea SIIJ ... au fost respinse ... Magistratu' Parlog ... inteleg ca nu recunoaste Autoritatea Curtii Constitutilonale ... sau Autoritatea Parlamentului Romaniei ... de a legifera ... si in consecinta ... isi aroga o competenta superioara ... avem deci ... O Autoritatea Juridica, o autoritate Constitutionala si o Autoritatea Legislativa ... 3 in 1 ... Bogdan Parlog ... pe numele lui ... cel care 'investigheaza' ... si 'speta' ... la care face referire ... europarlamentarul #rezist ... din articol ... ma scuzati ... sunt prea ... deranjat la stomac ... ca sa ma risc sa-i pronunt numele ...:))

Mircea  •  30 mai 2019, 16:54

@Catalin Tolontan "Căci în nicio democrație premierul nu urgentează, nu tergiversează și, în general, nu are treabă cu mersul dosarelor penale." Si acum intrebarea: presedintele are voie? Dpmdv, Clothilde e o tanti venita de afara, prin casatorie, care freaca menta pe bani multi oferiti generos de romani si care implicit are prea mult timp liber. Desigur, venind ea la noi, cei abia coboriti din copac si neavind ce face, lucru explicat mai inainte, s-a gindit sa ne invete cum e cu democratia. Toate bune si frumoase, lucruri demne de laudat si apreciat cu un mic amendament: miscarile de strada pornite de vestele galbene in tara natala a doamnei in cauza. Eu personal n-am vazut-o/auzit-o pe Doamna Armand la TF1, 2, 3,etc sa-i ceara lui Macron ce i-a cerut lui Dancila, ceea ce ma duce la gindul ca "romanii e prosti" daca inca n-au invatat nimic de la dinsa (legat de democratie) sau poate dinsa n-a fost suficient de clara in explicatiile privind democratia. Tot respectul meu pentru mama lui Ethan Hawk care desi e de mai bine de 20 de ani in Romania si-a vazut de organizatia ei si nu a amestecat politica cu munca.

Durden  •  30 mai 2019, 16:56

Bravo dle Tolontan. Macar de ar incerca toata lumea sa fie la fel de echidistanta si obiectiva...

nausea  •  30 mai 2019, 17:09

Articolul este malitios. infractorul a facut tot ce a putut s-a impiedice dosarul 10 august (sau cel putin asa a dat impresia). Clotilda asta a vrut sa zica, sa se normalizeze viteza de lucuru la dosarul 10 august. nu e romanca nativa, nu stapaneste limba cum trebuie; asa ca tolo, arata-i ca esti impartial, ca veghezi la toate derapajele, bine i-ai facut; tolo, intr-o tara perfecta, ai fi scris despre sinfonia jocului de fotbal in catedralele (aka stadioanele) mantuirii microbistului; in lumea de acum ti-ai consolidat cariera scriind depre nenorociri, gen Colectiv si hexipharma; si da, daca as avea puterea as face tot ce e legal posibil sa se judece procesele astea care sfideaza parca morti si vii, deopotriva

diana_napoca  •  30 mai 2019, 17:13

"Cătălin Tolontan • 30 mai 2019, 12:22 @Chis Alexandru, Arad: conform Cosntitutiei Romaniei, care este bunul nostru comun, nu e treaba politicienilor sa grabeasca dosarele penale." D-le Tolontan,ipocrizia d-voastra este deprimanta.... Se vede treaba ca ati trait oriunde insa NU in Romania. Vas'zica Dragnea Liviu a facut praf si pulbere Constitutia,Codurile Penale,a dat ordonante care mai de care mai aberante,a eliberat puscariasii violatori,hoti,criminali,a calcat in picioare completele de 3 si de 5,protocoalele semnate si asumate de Min,Justitiei si restul insa domnia voastra o porcaiti pe Clotilde Armand.Incredibil,aveti un tupeu infiorator...

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2019, 17:14

@diana_napoca: https://www.libertatea.ro/stiri/investigatie-exclusiva-baiatul-lui-dragnea-scapat-de-10-000-de-porci-inainte-de-molima-valentin-dragnea-un-om-de-afaceri-mai-bine-informat-decat-altii-2354597

Garido  •  30 mai 2019, 17:16

Trebuie sa privim si partea plina a paharului la aceste alegeri , s-a mariit numarul de *** *** din ambasa da *** ,inainte lucrau in doua schimburi , acum se lucreaza in trei schimburi . Este bine si asa , cand polonezii ,britanicii,cehii ,norvegienii sau ungurii lui V. Orban le baga .... pe gat colonistilor olandezi , *** de *** ai Europei sa fie pe faza .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei G.  •  30 mai 2019, 17:35

Tolo, te credeam un om deștept dar cred că aburii ăia de care vb îți afectează ție gândirea.. Dacă această Clotilde punea presiunea aia de care vb în interesul personal, articolul tău era ok. Dar presiunea aia de care vb tu, este în interesul cetățenilor nevinovați care au luat bastoane pe spate. Cum poți să remarci că pe 10 august a existat un ordin abuziv și azi să spui că se face presiune pe procurorii care trebuie să afle adevărul și să pedepsească pe cel care a dat ordinul ăla abuziv?Nu ești tu un ipocrit fără margini în cazul ăsta?

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2019, 17:36

Andrei G.: nu va suparati, insa presiunea pe justitie nu e constitutionala in nici o situatie. Nu exista "in numele binelui" cand pui presiune pe justitie. Trec peste insultele dvs si va spun haideti sa acceptam ca normele si regulile sunt pentru a fi respectate, indiferent daca ne convin sau nu. O norma elementara democratica e ca politicienii nu grabesc dosarele penale.

Comentează