Gratitudine pentru comentatorii TVR ai echipei naționale de tineret

Emil Hossu Longin și Marian Olaianos au fost oamenii potriviți la rezultatul nepotrivit

joi, 27 iunie 2019, 9:10

Criticată cu orice ocazie, TVR a reușit ea însăși un turneu remarcabil. Comentatorii săi au fost lucizi și corecți, lucru extrem de incomod, având în vedere pasiunea națională care a însoțit echipa națională de tineret. În general, exuberanța invită, depinde de sensul scorului, la hiperbole sau la victimizare.

Iar momentul decisiv a fost la 3-2 pentru nemți, golul venit când toată lumea se aștepta să intrăm în prelungiri. Statisticile fotbalului, adesea contestate, dar care se validează pe termen lung, arată că oboseala produce  lipsă de concentrare care, la rându-i, produce goluri în finalul meciurilor. Cu atât mai mult se marchează la U21, unde uzura e mai mare, pe fondul lipsei de experiență.

Emil Hossu Longin și Marian Olaianos au întâmpinat eliminarea subită a României cu demnitate. A fost un gol meritat, au spus ei, având în vedere repriza a doua net mai bună a nemților.  Apoi, în minutele de agonie, când Germania a făcut 4-2, Hossu a vorbit despre ”gratitudine”, un cuvânt atît de rar auzit în spațiul public românesc. Noroc cu fotbalul!

Genul acesta de fair-play ajută publicul să înțeleagă altfel actul sportiv. Poate că, în alte vremuri, s-ar fi dat vina pe arbitru, pe căldură sau pe un jucător. Jurnaliștii și-au respectat însă meseria de comentatori.

Cristian Țopescu este mândru.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

Lup  •  27 iunie 2019, 21:15

Dimpotrivă, comentariile la toate meciurile au fost modeste si uneori chiar limitate sever, neinspirate.

Olly  •  27 iunie 2019, 21:20

@ lup Sper ca nu esti lup galben. Eu sunt și sunt mândru de BĂIEȚI. Și de comentatori.

Nationalistu’  •  27 iunie 2019, 21:27

@Lup "Sunt 20000 de romani pa stadion" "Crainicul a anunta prezenta, 16000 de spectatori pa stadion" Se auda pana la Km Zero cum plange Gigi ca nu a acceptat oferta de 20 de milioane pentru Florine "Mbappé" Coman.

Narcis  •  27 iunie 2019, 21:29

Felicitari celor doi si implicit lui Tolo pentru subliniere.

Andrei F  •  27 iunie 2019, 21:35

Vorbiti de arbitrii și că ,,specialiștii,,TVR nu a invocat așa ceva? Pai uite că GSP se revanșează și vorbește de penalty ușor acordat nemților...Adică ați căutat paiul din curtea TVR dar în curtea voastră când vă uitați?Fățărnicie,Fățărnicie...

gabimah  •  27 iunie 2019, 21:37

Defapt asta e normalitatea. Nu e normal ca tot felul de comentatori aberanti, lingusitori, falsi, sau exaltati peste masura, sa faca comentarii care nu isi au locul. Toata Romania a fost la inaltime alaturi de baietii astia minunati, spectatori, staff-ul, comentatori, iar am mai primit o gura de oxigen, de speranta, de putinta, si sa speram, ca se va continua pe linia asta, si vom continua sa producem tinere talente, nu doar o generatie, pentru ca Romania sa se califice la turnee finale U21 regulat.

Marc  •  27 iunie 2019, 21:52

Cred ca felul in care am trait cu totii aceste meciuri se datoreaza si comentatorilor TVR. Bravos! "Nu pot sa creeed!"...

Nica fără frica  •  27 iunie 2019, 21:55

Ok comentariile au fost bune dar de aici și pana la.... Cristian Topescu, e cale lunga! Să nu exageram!!

Oier Fan0 DăDeBăț  •  27 iunie 2019, 22:00

Gratitudine pentru Rădoi: l-a ținut în teren tot meciul pe Man, chiar dacă ăla a făcut-***. Ce înseamnă să fii finul nașului, și să-i transmiți mesaje publice de genu': "Aici nu faci schimbări prin telefon!"... Deci, dacă n-a primit telefon de la oier să-l schimbe, Rădoi l-a ținut în teren pe săracu' jucător de doi bani pâââââână la sfîrșit!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Delavrancea  •  27 iunie 2019, 22:01

Gratitudine pentru Emil? Lucreaza si la TVR si la Digi Sport, desi angajatilor le este interzis sa aiba alte colaborari in acelasi domeniu. Dar Emil, datorita mamicutzei, poate. In plus, comentariul a fost slab si nedocumentat, deci lipsa de profesionalism. Le-a lipsit probabil canalul international de comentariu pe baza carora comenteaza adesea majoritatea “specialistilor” comentatori sportivi de la noi. Iar manifestarile de bucurie au fost asemanatoare cu zgomotele pe care le auzi la gradina zoologica. Deci nimic de apreciat, din pacate. Faptul ca suntem mandrii de evolutia echipei nationale de tineret este ceva normal pentru performanta si pentru atitudinea profesionista de pe teren. Nu cred ca e nimic iesit din comun sa ai o atitudine pozitiva in acest caz, decat prin perspectiva ca majoritatea presei prezinta orice infrangere ca un esec, o greseala foarte mare. Aceasta infrangere nu a fost un esec, ci un pas inainte catre o viitoare echipa nationala de seniori care ne va reprezenta cu mandrie la viitoarele turnee finale. Felicitari echipei.

Petrini  •  27 iunie 2019, 22:03

Salut! De campionatul mondial de fotbal feminin nu ati auzit la gazeta?

Dan  •  27 iunie 2019, 22:05

Avem gigi contra si la comentatori .bai copii chiar asa de nemernici sunteti ? generatie de *** ....doar tari in gură

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chris  •  27 iunie 2019, 22:07

Vai , dar nu exista in Univers comentatori mai PENIBILI ca cei de la Tvr !!! Trilioane de greseli, expresii nedemne unui comentariu sportiv, TIPETE, CRIZE, ISTERIE ...vorbeau unul peste celalalt, unul spunea ceva, celalalt altceva, nu aveau o dictie corecta, comentau fix ca in fata blocului cand scoteam televizorul in 1998 si vedeam meciurile e la CM din Franta. Toti de la departamentul de Sport de la Tvr sunt pe PILE si d-asta sunt aceeasi mereu, chiar si dupa 20 ani, desi nu-i vezi comentand nicaieri , apar fix la astfel de evenimente, ei uitand a comenta profesionist si cu bun gust, ei o dau in gargara de 2 bani si provoaca SCARBA SI SILA celor care urmarim aceste meciuri frumoase dar cu comentariu MEDIOCRU ! *** tvr !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mada  •  27 iunie 2019, 22:08

Când zici ca s-a dat penalty,iar apoi după ce vezi reluarea o dai ca e lovitura liberă,ai putea frumos sa comentezi din studioul de la București

observator_federal  •  27 iunie 2019, 22:09

Eu am fost emoțiobat (nu am plâns, și asta doar pentru că suntem neam de piatră!) când am auzit la TVR remarca: "Man este cu soarele în ochi! Mult mai avantajat este Ivan, pe partea căruia este umbră!!!"... Mulțumim TVR, ne speriasem, auzisem că gigiștii nu au loc la Televiziunea Națională... alarmă falsă!

Liviu Gabriel  •  27 iunie 2019, 22:11

Cu asta s-au șters balele lui Bică

Alex  •  27 iunie 2019, 22:11

Mi s-a parut mie sau germanii au aplaudat la final publicul roman? Daca nu ma insel a fost si asta un gest de fair-play pe care nu-l vezi in fiecare zi.

exidpol  •  27 iunie 2019, 22:12

comentariile au fost adresate ***, ***. ...sa comentezi in halul in car a fost facut (stiind ca meciul cu frantuzii e aranjat) denota fie *** fie tupeu nemasurat; cred ca traim intro lume paralela ...cu realitatea! eceva de neimaginat...; condoleante...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003  •  27 iunie 2019, 22:18

...niste comentatori penibili ...care nu au spus ca avem o echipa de blatisti selectionati pe pile ...

exidpol  •  27 iunie 2019, 22:24

-revin, stimate d-le TOLO, nu te băga în treburi pe care nu le pricepi; e păcat să-ți strici reputația (fotbalul este un sport pe care nu-l înțelegi (pricepi))...

??????  •  27 iunie 2019, 22:25

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 4-2 / VIDEO Andrei Ivan le răspunde contestatarilor și trage concluziile: „După acest turneu am rămas cu tricourile și cu o insignă” ?

Coco  •  27 iunie 2019, 22:26

În calitate de ce dai tu verdictul??? Lipsa de inspirație pt articol? Am trezit sa citesc si asemenea aberatie

Birlic  •  27 iunie 2019, 22:40

Chiar dacă am pierdut , am pierdut frumos și pentru acest grup fabulos de români adevărați care s-au dăruit total pentru plăcerea fotbalului, îmi doresc să cred că acesta este doar începutul și urmează nenumărate alte povești cu happy-end. De asemenea, remarc și eu calitatea și bunul simț al comentatorilor la acest meci. Iar pentru cârcotași ''ura și la gară''.

Gicu  •  27 iunie 2019, 22:42

Lasă new!! Intoarcete la rolul tau din politica

Toader  •  27 iunie 2019, 22:44

Nu numai cei de la tevereu batjocoresc limba română pe lîngă că sînt paraleli cu sportul. Din extraordinici şi extramorocar nu ne scot pe lîngă potopul de cuvinte străine şi vorbe tîmpe. Nu cred că este întîmplător, iar lauda aceasta nu miroase a bine. Cum se numeşte, programare neurolingvistică?

Adi  •  27 iunie 2019, 22:45

Imi pare rău dar cred ca Tolontan ori a îmbătrânit ori nu se mai uită la meciuri ori s-a lăsat luat de val din cauza( datorită) unei fraze, expresii. E greu de găsit comentatori mai slabi pregătiți decat cei de la TVR. Bat si recordul de platitudini pe minut. Stiu, toată lumea se pricepe să analizeze un comentator, dar chiar nubtrebuie sa te pricepi foarte tarr ca sa iti da seama că cei de la TVR sunt indiscutabil in topul celor mai slabi. Ce a fost si ce a ajuns TVR la nivel de comentatori!

Valentin  •  27 iunie 2019, 23:10

Comentariul în general bun, mult mai energic decât ProTV sau Digi. Documentat profesionist. Dar şi momente hilare: ocazia cea mai mare de la CE când un german a ratat mingea din careu ei au spus că era cu poarta goală, alta la VAR-ul cu Croația, când se vedea clar linia roșie în spatele celei albastre, ei se întrebau dacă-i offside. Şi mai ales, mai trebuiau prelungite studiourile de după meci. Ori pe TVR2, ori dat prima repriză din al doilea meci pe TVR2, iar pe TVR1 în vreun chenar.

Nobody  •  27 iunie 2019, 23:36

Serios, toti nimenii astia de prin comentarii sa se ia de un Olaianos care, cu toate bubele lui, face de ani buni cea mai buna si documentata emisiune despre fotbal DE DEPARTE, premiata si ras-premiata, apreciata de orice fan fotbal care a vazut mai mult decat generatia lui Keseru et Co., mi se pare ceva penibil. Baieti, nu sunteti demni nici ***, reveniti-va!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nebulaEXE  •  27 iunie 2019, 23:42

Comentariile celor de la TVR au fost cel mult modeste. Faptul ca au acceptat golul 'cu demnitate' si ca l-au numit meritat tine de un minim de simt al ridicolului. Simt pe care se pare ca tu nu-l ai. Felicitari pentru ode!

golan  •  28 iunie 2019, 0:19

N-am auzit comentariul la tvr,ca m-am uitat la ceva post spaniol,d'a am jubilat cand am vazut ca suporterii ''uniti sub tricolor'',au zbughit-o din tribune imediat ce scorul a fost 2-3,fara sa mai astepte sa-i aplaude pe favoritii lor,la sfarsitul meciului.

Misu  •  28 iunie 2019, 1:25

Nu am urmarit transmiterile meciurilor la TV. Am ascultata foarte atent la radio. Comentarii excelente. Bravo comentatorului, dar bravo si echipei si lui Radoi. Nu e usor sa castigi o grupa in care sunt echipele Croatiei, Angliei, Frantei. Poate ar fi meritat victorie si cu Franta. Dar e bine asa.

mordi  •  28 iunie 2019, 1:30

hossu bun, olaianos slab, foarte slab.

mordi  •  28 iunie 2019, 1:33

@Nobody, ti-ai luat bine numele :)))o face olaianos emisiune buna, dar zilele astea a fost un comentator slab. despre asta era vorba.

raikkonen79  •  28 iunie 2019, 3:36

@observator_federal Muica, tu esti cap de piatra! Ai ferecat bine usile? Vin gigistii dupa tine! Dormi cu dosu' la perete, nu lasa garda jos!

luka  •  28 iunie 2019, 4:12

Nu stiu cum au comentat aici, dar comentatorii tvr mi s-au parut mereu super ok si echilibrati atunci cand i`am mai auzit pe la mondiale. Mult mai placut de ascultat decat istericii aia de la protv, de exemplu. Probabil depinde si de gusturi. Gafele pe care le mai faceau cei de la tvr erau intalnite la toate posturile tv, doar ca acelea nu erau evidentiate in presa datorita prieteniilor.

LUCA  •  28 iunie 2019, 7:01

In parte curajoase si curate aceste comentarii, dar a lipsit totusi ceva, ca sa fie ok...Totul... poateO usoara autocritica?!

exidpol  •  28 iunie 2019, 7:16

bună dimineața! -dacă comentatorul îmi arată (explică) unde (încotro) merge mingea atunci când ...un jucător o verticalizează, instantaneu mă las de comentarii...

Nicolae Dorel  •  28 iunie 2019, 7:46

Dacă si TVR mai are comentatori sportivi???

Anton  •  28 iunie 2019, 8:27

Jenant sa-i auzi plangand in direct. Gestul comentatorilor nemti de a le baga microfonul la bot ca sa-i auda si nemtii cum bocesc la un gol dat contra lor, e cel mai elocvent semn ca ceilalti se uita la noi ca la niste maimute.

ManX  •  28 iunie 2019, 8:30

Nu o sa emit o parere despre comentariile celor doi, dar acel "Radu, Radu cel Mare!!!!!!!!!!!!!!!" oricine l-ar cucuriga, este de un penibil profesional fara egal. Si-l mai auzim si de câteva zeci de ori pe zi.

gintonic  •  28 iunie 2019, 9:08

Tolo, te descalifici cu acest articol!... aveam pretentii de la tine! Ai nostri "comentatori sportivi" de la TVR sunt de ce la mai multe ori penibili ! Hai sa fim seriosi, Tolo !!! Cristian Topescu se rasuceste in mormant auzind perlele si modul astora de comentariu sportiv !!!

Je  •  28 iunie 2019, 9:13

Bai baieti, astia cu comentarii de doi bani la adresa celor doi de la tvr, poate nu i ati ascultat pe păcălicii aia de la protv, pe care cand ii asculti iti vine sa vomiti...lasati i pe oameni sa si faca munca asa cum stiu ei mai bine, ca s buni baietii...comparandu i cu altii de aceeasi meserie...succes baieti!!!

Jak  •  28 iunie 2019, 9:25

At-i revenit cu picioarele pe pamant daca meciul mai dura 10 minute sigur se ajungea la cifra 8 ,sa ne vedem de oile noastre am ajuns printrun noroc aici si am inceput sa ne *** pe noi sa fim seriosi nu avem fata de semifinala niciodata pentru ca asa este romanul prost si incult

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  28 iunie 2019, 9:37

Cum ați comenta despre faptul că selecționerul Contra are la dispoziție perioada până la partida cu Spania ,din septembrie, din preliminariile Campionatului European de seniori , pentru a pregăti faza de apărare și compartimentul defensiv al echipei reprezentative pentru partida de pe teren propriu cu Spania, ?

alb_rosu_in_VN  •  28 iunie 2019, 9:57

Inainte de toate, eu as aprecia atitudinea publicului roman care a sustinut echipa pe tot parcursul meciului, chiar si atunci cand era clar ca vom pierde. Bravo lor! N-am vazut o asemenea atmosfera la un meci al echipei nationale nici in Romania. Pentru acest public minunat e pacat ca echipa nu s-a calificat in finala.

exidpol  •  28 iunie 2019, 10:14

-altă întrebare cheie: știe careva dintre jurnaliștii gsp ce este un hat-trick într-un meci de fotbal?

daniel  •  28 iunie 2019, 10:22

rezultat normal cu Ger.....Romania trebuia sa bata franta, nu sa joace cu frana trasa..era un rezultat bun pentru orgoliul fotbalistilor nostri. in rest, medalii de bronz - bravo! si mai ales, calificare la JO Tokyo - bravo!!!! p.s tvr si-a mai spalat din pacate, dupa jenantele osanale adresate lui dragnea, din campania pentru europarlamentare.....

gio  •  28 iunie 2019, 10:39

Dar cand ii ridicau osanale lui Ianis nu i-ai observat? Epitele, urlete, limba de-un cot la orice dribling lateral iar cand a gresit la golul de 1-1 cu Croatia tot ce au putut sa scoata a fost un neutru "s-a gresit" . Bravos natiune, asa se sustine sistemul, hossu si olaianu osanale lui Ianis, tolontan osanale lui hossu si olainois etc

Dan Ianculescu  •  28 iunie 2019, 11:27

Comentatori au fost pe dianfara tot meciul!!! La golul 3 au zis ca mingea a trecut pe sun Pascanu camd de fapt era Ciobanu!!! Si multe alte greseli. Dar asa va place sa va laudati intre voi. Sa vedem ce mai scoateti senzational acum!!! Ca la asta va pricepeti!!!

Dani Corban  •  28 iunie 2019, 11:46

Mai greu să-i suspectez pe comentatorii TVR de fair play după meciul cu Croaţia, din faza grupelor. Să ne amintim de accidentarea atacantului croat Josip Brekalo (20 de ani!): "O veste extraordinaaară, stimați telespectatori! Brekalo s-a rupt, nu mai poate continua!"

Comentează