În seara în care am aflat, prin ADN, că Alexandra este moartă, mi-am amintit de Alexandru de la ”Colectiv”

”Măceșanu Alexandra, vă rog veniți repede, nu știu unde sunt”, i-a spus Alexandra dispecerei, când fata a sunat prima oară la 112.

sâmbătă, 3 august 2019, 11:04

Alexandra a fost de o politețe aproape nefirească. A fost răpită, bătută și violată, dar nu a încetat să îi trateze pe cei de la telefon cu un respect de copil cuminte.

Știți care au fost primele cuvinte ale fetei de 15 ani, care a sunat dintr-o magazie a unui dezaxat, sub presiunea timpului care se scurgea? ”Bună ziua”, i-a spus ea dispecerei.

Așa a debutat apelul, cu firescul ”bună ziua”, de parcă intrase într-o cofetărie să-și ia un suc. Veți spune că a fost reflexul, da, așa cum reflexul șefului de poliție Alexe a fost să sune la interlopul-și-mai-șef Rădoi ca să rezolve cazul!

De la început, ceva mi s-a părut familiar în politețea nejucată a Alexandrei. Abia în această seară, când am aflat că INML a transmis primele rezultate ale testelor ADN, abia acum, când știm că Alexandra e moartă, am reușit să înțeleg ce legătură făcuseră sinapsele mele de jurnalist posac, fără să mă anunțe.

Alexandru Hogea avea 19 ani atunci când a reușit să iasă pe picioarele lui din clubul Colectiv. Arsurile băiatului din Sinaia erau mari, dar nu îngrozitoare. A ajuns la spitalul Municipal și i-a rugat pe medici să-i dea un calmant. ”Mi-e frig, vă rog”, a mai apucat Alexandru să spună, înainte să cadă în somn.

Medicii au înlemnit, atât de tânăr și atât de respectuos, chiar și în miezul unei dureri insuportabile. Erau ultimele cuvinte ale băiatului, dar părinții nu bănuiau asta atunci, căci nimeni nu știa că statul îi va minți pe pacienții de la ”Colectiv”, pe rude și pe cetățeni.

”Vă rog” au fost ultimele cuvinte ale lui Alexandru, așa cum ”Vă rog” e una dintre ultimele replici ale Alexandrei, înainte să se întrerupă legătura finală, când criminalul revine acasă.

Alexandra, Alexandru, nu știm unde sunteți, nu știm nici dacă există alt loc decât acesta, dar știm că vom veni și noi.

Singura întrebare e cum ne vom reîntâlni: resemnați ca până acum sau în stare să vă spunem ”Bună ziua, bine v-am găsit, am făcut ce a depins de noi”.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Vlad  •  3 august 2019, 11:15

Ai mai făcut un ban pe nenorocirea altora.

dan  •  3 august 2019, 11:17

Cred ca daca ati colabora cu un ziar serios nu cu "libertatea" ati avea mai multa credibilitate...

Alex  •  3 august 2019, 11:34

Vad ca incercati usor,usor sa POLITIZATI acest caz la fel cum a facut mass media si cu tragedia de la Colectiv. Va inteleg,se apropie campania electorala si trebuie sa va faceti ,dar va rog sa va amintiti ca dupa tragedia de la Colectiv au fost cateva zile in care populatia a manifestat IMPOTRIVA clasei politice din Romania. Rezultatul??? A cazut vechiul guvern,a venit un nou guvern de.... 6 luni apoi am revenit la vechea clasa politica. De aici pana la o noua tragedie nu a fost nevoie decat de....timp. Atat timp cat in Romania nu va fi o clasa politica NOUA nu vom schimba nimic.Cand voi vedea un presedinte care va propune populatiei un referendum cu tema-- SUNTETI DE ACORD SA PLATITI DIN TAXELE SI IMPOZITELE VOASTRE PENSII SPECIALE PENTRU POLITICIENI-- voi merge la vot. Va multumesc!

stefan al doilea  •  3 august 2019, 12:20

@Alex Onestitatea intelectuala ar trebui sa prevaleze in analiza unor drame, daca postam in spiritul unui *directorat de constiinta*! 1. tragedia de la Colectiv, 30.10.2015, 64 de morti, nici pana astazi nu se cunosc vinovatii si nu sunt pedepsiti; 2.,* a fost nevoie sa moara oameni ca guvernul sa-si dea demisia* ( presedintele Iohannis, 1. noiembrie 2015) 3.Guvernul Dacian Cioloș a guvernat România de la 17 noiembrie 2015 până la 4 ianuarie 2017.

xYz  •  3 august 2019, 12:28

Si eu, de fiecare data cand deschid blogul individului Tolontan, imi aduc aminte cat de jos se poate cobori fiinta umana.

Stelian  •  3 august 2019, 12:29

Traim in multe Romanii. ....pacat ca ele se intrepatrund si de cele mai multe ori intaietate au cei urati in dauna celor frumosi. Pacat ca baronii au devenit alesi pe viata cu ajutorul interlopilor care sunt aparati de politisti. Si astfel se inchide un cerc in care Romania frumoasa este expusa si neputincioasa in fata golanilor...baroni politisti criminali. ...cand toata presa relateaza conversatia dintre sefii politiei si interlopi primarul din caracal nu stie de hot.

constantin  •  3 august 2019, 12:47

România este o rușine. România prin conducătorii săi.

Florea  •  3 august 2019, 13:06

Ai facut suficient, Tolo, n-ai ce sa-ti reprosezi. Ai atacat-o pe kovesi, l-ai aparat pe tudorel; i-ai atacat pe protestari, l-ai aparat pe dorneanu. De Udrea si Rudel ce se mai aude, dar de Secureanu?

Garido  •  3 august 2019, 13:13

A explodat *** hashtag rezist tocmai la poarta monstrului din Caracal , vai si ce frumos miroase a *** *** . Pai ce sa iasa dintr-o copy pasta , iese unul portocala ,mai iese *** asta care astepta sa lie Alexandra omorata ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  3 august 2019, 13:56

Daca in aceste doua cazuri procurorii primeau ordine de la ambasadele occidentalilor ,vietile acestor doua fete erau salvate . Daca Luiza era cetatean american , era vie in acest moment, cazul Alexandra nici nu mai exista ,monstrul era prins urgent si bagat la puscarie .

tardelli  •  3 august 2019, 14:08

Ce fin manipulator e Tolontan..Leaga subtil cele doua tragedii..

tindala  •  3 august 2019, 16:37

Era previzibil "verdictul"oficialilor de la Bucuresti!De ce?Pai chiar a doua zi-de la izbucnirea scandalului in presa-nu stiu ce "asociatie de aparare a procurorilor...-o "asociatie" a acelor procurori mai prieteni cu politica decat cu Codul de procedura penala,pe scurt"#hastag"-a publicat un comunicat cum ca patrula de politie-condusa de procurorul"#hastag"Cristian Ovidiu Popescu-a descoperit in casa suspectului Gheorghe Dinca si..."un corp uman carbonizat"!Iar verdictul "final"a venit de la Ana Birchall,de la Ambasada "partenerului strategic",care in timpul liber este si ministrul justitiei in Guvernul Romaniei!Pe baza...testelor ADN!Dupa ce ni se spusese ca aceste teste sunt de durata!De ce era previzibil-sau preferabil(?)-acest "verdict?Raspuns:Ca sa nu se mai scormoneasca *** din- politia si procuratura- si sa puta si mai tare!Asta a fost soarta acestui popor amarat!A suferit invaziile popoarelor migratoare,asuprirea fanariota,invaziile razboaielor ruso-turce,dar cele mai devastatoare au fost "eliberarile"!Odata eliberarea-facuta de rusi-de fascism si acum,eliberarea-facuta de "prieteni"-de comunism!Ca sa se instaureze... incompetenta si coruptia!Vorba lui Nicolae Iorga-dupa primul razboi mondial-reluata de Vadim Tudor-dupa "revolutie"="A venit epoca ticalosilor"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mandinga  •  3 august 2019, 16:47

tovarasul banicioiu pe unde se mai afla ?

motanul incaltat  •  3 august 2019, 17:17

De ce nu spui de fapt ca situatia din Caracal e un fel de Colectiv???? Ca de fapt tot ce se intimpla in Romania e un Colectiv perpetuu-singura diferenta e cum mor oamenii -in special tineret cu acordul tacit al statului?????? Revolutie, mineriada, Colectiv , 10 August sau Caracal vom afla vreodata adevarul? Sau e mai bine sa ne imaginam sau sa facem supozitii sau conspiratii ca si cazul JFK??????

Ervin  •  3 august 2019, 18:17

Este prea tarziu sa mai putem face ceva Criza este sistemică în 30 de ani țară asta a fost pusă pe butuci de o mână de comuniști care au știut ce au de făcut sa ne îngropam toți în corupție, sărăcie și prostie Este practic imposibil să ne mai revenim de la nivelul actual de subdezvoltare, needucatie sărăcie și corupție In orice proces degenerativ al unui sistem există o barieră care odată trecută capacitatea sistemului de a se repara/vindeca este imposibilă cu mijloace interne care țin de acel sistem....in cultura anglo-saxona e numit " NO TURNING BACK POINT " Se pare ca noi am depășit acest punct Diferențele între zonele istorice sunt atât de mari ca numai pot fi recuperate Si atunci apare fenomenul de autoprotectie De exemplu in Brașov sau mutat mii de oameni din zonele Galați, Brăila, Vaslui, Neamț Au plecat de acolo forța de muncă viabilă, familii întregi, oameni care puteau aduce plus valoare Ceea ce sa intamplat la nivel macro cu exodul spre alte țări se intampla acum la nivel micro in interiorul țării cu județele defavorizate din care oamenii care mai au speranțe de mai bine pleacă spre marile orașe și județe care sunt poli industriali si economici și care au nevoie disperată de forță de muncă Singura soluție ar fi întoarcerea masivă a macar 2-3 milioane din DIASPORA oameni care sa aiba voința sa se implice sa investească si sa nu accepte compromisuri Un prim pas care poate fi facut ,ar fi ceea ce a făcut maia sandu în republica moldova A deschis 300 de locuri de muncă în administrația publică ptr cetățeni moldoveni din DIASPORA cu experiență relevantă In cateva saptamani au primit mii de cv-uri Oricum Dacă vreodată am fost la răscruce, acum este din nou unul din acele momente din istoria noastră De aici încolo ori ne ducem naibii si disparem ca națiune asa cum ne stim astăzi, ori ne revenim si începem să facem lucrurile macar normal, daca nu bine

Ervin  •  3 august 2019, 18:26

Încheierea articolului pare ca un raspuns la amenințări... A-ti primit amenințări? Voi jurnaliștii Acum, legat de cazul ăsta

Republica Interlopă România  •  3 august 2019, 21:21

În Oltenia numai Armata mai poate face ordine și nu este nici un fel de glumă. Cancerul interlop s-a răspândit în toate instituțiile: poliție, justiție, administrație. Au oameni peste tot. Toți angajați pe șpăgi, neamuri și cumetrii. În anumite zone ale țării România este un stat eșuat în care polițiștii le ling mâna interlopilor sau sunt înrudiți cu ei. Și nu doar polițiștii. În județe precum Teleorman s-a ajuns la epoca fanarioților în care existai sau nu existai dacă voia boierul. Păi ce? În Teleorman mișcă ceva dacă nu vrea boierul de Teleorman și Cartelul de Teleorman? Stați liniștiți că și Pablo Escobar își făcuse pușcăria lui personală din care dădea ordine și dirija totul. Și Liviu Dragnea și-a făcut insula sa personală în care nu intră nimeni. Pe insula Belina Cartelul Teleorman este statul. La sfârșitul anilor 80 italienii au avut Maxiprocesso pentru care au construit o judecătorie specială și au condamnat aproape 500 de mafioți. Iar pedepsele nu au fost cu suspendare ca la Românistan. Au fost în general pe viață sau cu două cifre. Așa se luptă cu crima organizată! Nu cu telefoane de Andreea-Marin-Surprize-Surprize ale crăiesei de la justiție (ministru este mult spus) în care anunți emoționant părinții că le-a fost violat și măcelărit copilul. Așa ceva nici în filmele de groază de categoria B sau C nu s-a pomenit.

tindala  •  3 august 2019, 21:51

In seara asta se arata la tv cum mai multi specialisti cauta intr-o plantatie de floarea soarelui-inclusiv cu detectoare de metale-telefonul Luizei-fata disparuta in luna martie-ca urmare a declaratiei suspectului Dinca,cum ca acolo ar fi aruncat telefonul in urma cu 4 luni!Sigur,anchetatorii nu trebuie sa ignore declaratiile inculpatului, dar...E- ca simplu cetatean-totusi realizez ca in urma cu 4 luni-adica la inceputul lunii aprilie-floarea soarelui de abia atunci era semanata!Si nici macar iarba nu era crescuta!

??????  •  4 august 2019, 9:32

Opinați domnule Tolontan că realizarea scutului de la Deveselu ar fi influențat și mentalitățile locuitorilor zonei, , arhetipurile culturale" pentru a-l cita probabil și pe domnul Tucă , pătrunse odată cu astfel de realizări ,influențând probabil și comportamentele locuitorilor zonei,?

Mihai  •  4 august 2019, 13:56

Dle Tolontan,am citit mai devreme in Libertatea un articol despre cartele pre pay cum se pot salva vieti de copii daca se vand cartele doar cu buletinul?!Pana la ce vartsa copii sunt copii si cand au dreptul legal sa detina un telefon.Acuzam statul,guvernul,scoala,,,,,,,,,dar daca interzici unui"copil"dreptul la telefon in scoala esti terminat.Ps,comentez aici pentru ca in Libertatea nu am gasit cum sa comentez si stiu ca dta faci parte din aceeasi redactie.

Ladiana  •  4 august 2019, 14:25

Instituțiile statului nu sunt sub presiunea nimănui pt a se reforma, pt ca cei care conduc statul le vor incompetente pt a le manipula. Societatea civilă poate provoca schimbări dar și aici este nevoie de un nr mare si perseverent. În ultimul timp cu ajutorul acestor instituții de forță au reușit să descurajeze protestatarii și să le interzică manifestații în Piața Victoriei. Marile sindicate ar putea controla deciziile aberante ale guvernanților dar conducătorii acestora au primit destule recompense pt a nu se amesteca. Votul. Atata timp cat mai sunt cetățeni care l-ar vota pe Tăriceanu, Ponta , Tudose și alți foști, nu vom avea schimbările așteptate.

Iulia  •  4 august 2019, 21:57

Pe mine m-a surprins ca la sfarsitul ultimului apel, a doua oara cand a vorbit cu politistul, si acesta a repezit-o, a spus "Buna seara". Adica dupa ce dobitocul ala o repezise si a ridicat tonul la ea, copilul educat a spus "Buna seara", ca o incheiere fireasca a unui apel telefonic. Eu, personal i-as fi spus ceva de dulce sau as fi tipat la el. Alexandra a spus politicos "Buna seara" cu speranta ca in cateva minute va fi salvata. Cata speranta si-a pus acest copil in niste oameni mari si ce crunt am dezamagit-o noi toti.

pacientuedevina  •  4 august 2019, 22:27

Vreti sa se SCHIMBE sistemul acesta complice si sa NU SE MAI REPETE nepasarea batjocoritoare, degradanta si criminala a celor care ar trebui sa ne salveze viata? Cereti parlamentarilor care va cersesc voturile sa adopte Legea privind ALEGEREA PRIN VOT DIRECT a sefilor politiilor din localitati si din judet (precum serifii) si a prim procurorilor de la judecatorii, tribunale si curti de apel (ca in USA, de ex.), precum si a Procurorului general al Ro, pe baza unui program de masuri de lupta impotriva criminalitatatii si sigurantei cetatenilor. Vreti ca sa NU MAI FIE MUSAMALIZATE cazurile, sa nu mai fie falsificate probe, sa nu fie mintita opinia publica? Cereti judecarea cauzelor penale cu CURTI PENALE! E foarte simplu, functioneaza in tarile civilizate, cu adevarat DEMOCRATICE, nu mafiote!

pacientuedevina  •  4 august 2019, 22:30

Judecarea cauzelor de curti penale CU JURATI!

pacientuedevina  •  4 august 2019, 22:35

Asa zisa tehnocratie din justitie, autosecretizata si autosuficienta, arbitrara si abuziva, a esuat lamentabil, fara controlul SOCIETATII CIVILE: alegeri democratice, jurati!

pacientuedevina  •  5 august 2019, 0:52

Cand CSM - ul va fi compus 50% din magistrati si 50% din societatea civila (organizatii civice de apararea drepturilor omului, nu din sindicatele magistratilor: AMR, AJR etc), atunci va exista responsabilitate reala a magistratilor fata de cetateni si competenta profesionala reala, operativitate si calitate. Pana atunci, va invartiti in jurul cozii...

Marius Barbu  •  5 august 2019, 11:51

Cer decoratie post-mortem si statuie in Bucuresti si in Caracal pentru Alexandra Macesanu. Alexandra Macesanu merita si trebuie sa devina un simbol al luptei impotriva criminalitatii organizate si al luptei impotriva institutiilor pervertite ale statului, care isi bat joc de simplii cetateni.

PaCiEnTuEdEvInA  •  5 august 2019, 15:24

Care este numitorul comun între indolenţa şi minciuna, faţă de cetăţenii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate, a personalului din justiţia penală şi a celor din spitalele publice? Între Colectiv şi Caracal? Lipsa de RĂSPUNDERE REALĂ a tuturor acestor funcţionari ai statului, care ştiu că victimele nu au nicio şansă să îi tragă la răspundere, să îi dea afară cu pierderea dreptului la pensiile speciale, să îi facă să plătească din averea lor proprie daunele. Toate acestea sunt favorizate de lipsa în Rou (numai în Rou) a sistemului informatic care să înregistreze (datat şi riguros) şi să conserve probele tuturor paşilor activităţii profesionale ale medicilor şi asistentelor, ale poliţiştilor şi procurorilor - ei ştiu că pot ascunde (analize, convorbiri telefonice neînregistrate etc), schimba şi modifica post factum aproape orice (foile de observaţie ale pacienţilor, data şi ora actelor de procedură etc). Normal că în aceste condiţii, în care este aproape imposibil ca victima să îi tragă la răspundere, slujbaşilor statului li se fâlfâie cinic şi sfidător de cetăţeni. Cine este de vină? Noi cetăţenii, pentru că nu le impunem legi care să consacre răspunderea lor reală, posibilitatea reală de monitorizare transparentă, obiectivă, oricând verificabilă şi imposibil de muşamalizat a activităţii lor profesionale. Că nu le impunem pierderea pensiilor de serviciu şi a averilor ilicite, imposibil de justificat pe probe reale, strânse din şpăgi (alt numitor comun)

ticbis  •  5 august 2019, 18:12

Domnule Tolontan, Alexandra de la Caracal si Alexandru de la Colectiv au dat "buna ziua" statului roman cu tot respectul indus de o educatie romaneasca ancestrala. De cand ne stim, noi, romanii, dam "buna ziua" statului, ca asa am fost crescuti si educati; dam "buna ziua" la ghiseele adimistratiilor publice, la fisc, la politie, la spital. la scoli si licee, la primarie, la servici, la banci, la soferul de taxi sau la cel de autobuz, la vecini... dam "buna ziua" si la administratorul de bloc cand platim intretinerea... Noi dam "buna ziua" chiar si cand sunam la 112, cand viata noastra atarna de un fir de par, cand imploram ajutorul statului, cand cerem disperati sa ne fie salvate vietile. Noi dam "buna ziua" ca asa am fost crescuti, asa suntem si asa vom fi de-a pururea, desi statul ne lasa sa murim cu zile cu "buna ziua" noastra cu tot... Am citit astazi un articol/reportaj cutremurator pe site-ul ziarului "Libertatea", semnat de Maria Andries, care imi confirma pe deplin afirmatiile. Regret ca pe articolele publicate in "Libertatea" nu se pot posta comentarii; regret ca Maria Andries nu-si mai publica blogul personal pe site-ul GSP. Este o mare pierdere pentru noi toti, pentru aia care dam "buna ziua" de vreo 25 de ori pe zi, de vreo 40 de ani. Recomand articolul si-mi permit sa postez aici link-ul: https://www.libertatea.ro/stiri/corespondenta-din-caracal-izabela-bira-prietena-luizei-este-atacata-cu-parul-si-amenintata-iti-pun-capul-in-gardul-scolii-politistii-te-amendam-daca-mai-suni-la-112-2715086

Burebista Dacul  •  6 august 2019, 5:10

Un articol plin de vorbe insa gol de cuvinte. De-a lungul timpului Tolontan a fost "echidistant", clar o greseala pe care acum tot incearca sa ne-o bage si sa si-o bage pe gat. Daca ar fi fost ***, Tolontan ar fi gasit fronturi comune si cu ***, ca trebuie sa fie intotdeauna "politicaly correct". Tolontane, fa-ti intr-o zi o mea culpa, pana nu e prea tarziu. Spune public cat ai gresit cand ai crezut ca Gadea si Badea sunt jurnalisti si ai dat la pace cu ei, pentru rating. Marturiseste cu curaj ca esti depasit de evenimente si ca avem monstri care conduc tara, aproape de sus si pana jos. asta daca vrei sa ajungi in acelasi loc cu Alexandru si cu Alexandra. Bineinteles, nimic nu te opreste sa fii politicos, ca ei, dar ferm. Nu confunda marfa cu ambalajul. ah si inca, o chestie: lasa-l naibi de rating, macar pentru o zi nu te gandi la el, gandeste-te la copii aia ma, da' asa pe bune! Mult curaj iti doresc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  6 august 2019, 10:23

@Burebista;Mircea Badea?Intodeauna a declarat-cu dispret-ca el nu este "jurnalist"!Ca el este doar realizator de televiziune si ca castiga peste un milion de euro pe an!Si tot el a mai declarat ca nu are decat liceul si cateva cursuri de...actorie!Si ca...se descurca!Si totusi,oricat ar fi de nesuferit-si deranjeaza prin aroganta lui-nu se poate sa nu constati ca are o inteligenta nativa si coerenta in exprimare!Logic,daca ar fi un natang, nu ar da nimeni nici doi bani pe "scalambaielile" lui,cum le numeste chiar el! Gadea?De formatie,el este pastor protestant-si face dese drumuri in America-ca si Badea de altfel-si de asemenea si la el,nu se poate sa nu constati ca are talent... oratoric!Ceilalti "realizatori de televiziune",de la toate posturile?Stai linistit,toti,dar absolut toti-inclusiv cei doi-sunt..."acoperiti"!Ca un facut,au "talentul"sa-si intrerupa interlocutorii exact cand vor sa"scape pisica"!Si e prea "strategica"activitatea lor,ca sa fie lasati de capul lor!Asa ca,astia sunt,la astia ne uitam!Ca altii nu avem!Aferim!

Miorita Mantale Friky  •  6 august 2019, 12:25

Eu in seara in care am aflat prin adn ca Alexandra este moarta mi-am amintit de bebelusii arsi in incubatoare pe vremea Regimului Anticorupt Udrea-Basescu-Boc. A, pardon, nu e politic corect, scuzati, nu mi-am amintit nimic.

Ervin  •  6 august 2019, 12:40

In orasul Brasov MAI a cumpărat de la persoană privată terenul de tenis al clubului Dinamo Brașov de pe strada Nicopole cu 8 milioane de euro Proprietarul a cerut 1,5 milioane de euro dar MAI a oferit 8 milioane

PaCiEnTuEdEvInA  •  7 august 2019, 14:28

GENIAL demersul domnului Cumpănaşu de a chema la Parchet pe parlamentari. Să vedem dacă îndrăznesc în faţa celor care i-au votat să recunoască faptul că nu le păsa de clanurile mafiote, de nivelul alarmant al criminalităţii şi de lipsa de siguranţă a cetăţenilor; că nu au avut nicio iniţiativă legislativă în acest sens, pentru a servi nevoile cetăţenilor. De aici începe statul paralel, de la parlamentari, cărora le permitem migrarea politică neîntreruptă spre ciolan şi ignorarea programului pentru care au canditat şi au fost aleşi. Că nu îi demascăm şi nu îi tragem la răspundere, prin acţiuni civice şi cu ajutorul mass media, pentru refuzul lor de a iniţia şi adopta legi care să consacre răspunderea reală a slujbaşilor statului de care depinde salvarea vieţii cetăţenilor (medici, asistente medicale, poliţişti, procurori etc), posibilitatea reală de monitorizare transparentă, obiectivă, oricând verificabilă şi imposibil de muşamalizat a activităţii lor profesionale. Aceste profesii vor continua la nesfârşit să nu le pese şi să nu acţioneze corect şi prompt, pentru că ştiu prea bine că NU VOR PĂŢI NIMIC semnificativ. Aşa cum sunt legile şi cum este răspunderea pentru încălcarea lor, aşa este şi societatea respectivă.

Monicu Macucuvei  •  8 august 2019, 10:27

Tolontan, mai rezista domne procurorii REZIST? Am asa o prenesimtire ca situatia e tot mai de porc si nu mai puteti sa-i acoperiti mult timp cu abureala standard.

Codruta Oracle  •  9 august 2019, 0:02

Deci sunt probleme cu moderarea multinationala. *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian Oracle  •  9 august 2019, 14:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius  •  9 august 2019, 21:19

pai si cine spune ca e adn ul copilului, autoritatile mafiote ale statului mafiot anti roman?! doar cei saraci cu duhul cred balivernele scoase de acest stat pur mafiot. musamalizarea traficului de carne vie

Nu conteaza  •  9 august 2019, 23:45

In cazul hartilor furnizate de STS, harta apelului 2 e problematica. Eroarea de peste 1km e prea mare in conditiile in care raza sectorului de cerc furnizat e mai mica decat 1km! Practic eroarea e mai mare decat aria acoperita! E important de vazut ce s-a intamplat pt ca, chiar daca se introduce AML-ul, pt telefoanele mai vechi sau noi, fara GPS sau AGPS sau in zone cu semnal slab nu se vor transmite coordinatele, ns von baza tot pe aceste harti. In plus, mai e ceva timp pana se implementeaza AMLul. Posibile cauze: 1. Hartile nu tin cont de tehnologie - ariile sunt diferite pt 2G, 3G, respectiv 4G 2. Hartile tin cont de algoritmul de alocare a apelurilor si nu de capacitatea de acoperire a celulei. Mai exact, celula mai apropiata (cea din care s-au efectuat apelurile 1 si 3) va prelua intodeauna apelul, nu celule indepartate (celula cu apelul 2). Asa ajungem la aria foarte mica a celulei apelului 2 care se opreste exact la marginea celulei apelurilor 1 si 3. Acest lucru e evident gresit pt ca iata, realitatea arata ca si o celula mai indepartata poate sa preia apelul - posibile cauze fiind faotul ca celula apropiata e congestionata sau e o pana de curent sau pur si simplu algoritmul de alocare pe celule e prost.

Nu conteaza  •  9 august 2019, 23:59

(Contonuare) De tinut cont ca pe un stalp sunt celule care bat in toate directiile - de regula 3 celule cu o deschidere de 120 grade. Aria celulei apelului 2 pare ca se opreste acolo unde distanta pana la stalpul celulei apelurilor 1 si 3 e mai mica decat distanta pana la celula apelului 2. In realitate, celula apelului 2 bate probabil cat celula apelurilor 1 si 3, dar vedem ca qria furnizata de STS e mult mai mica. 3. Vedem.ca ariile sunt sectoare de cerc - dar in realitate aria acoperita nu e atat de regulata. Formele de relief si chiar cladirile pot influenta aria. Daca se furnizeaza un sector de cerc atunci sa fie cu aria maximala , adica cea mai mare distanta posibila ee acoperit sa fie raza sectorului de cerc.

Gala Codruta  •  12 august 2019, 13:18

Tolontan, auzi monser ce scrie la Cancan prin Adevarul (stii ziarul ala *** unde compun Plesu si alti straluciti deontologi ca el si ca tine): "Prima petrecere pentru Elena Udrea de când a venit în România: „Este fericită!” Comentariile mele sunt: 1. haoles, cum comentezi? 2. cand o numeste domne pe doamna doktor Lascu procuror ueropean, ca mi s-au lungit urechile de asteptare. Sa ma cenzurezi fara mila daca nu respect regulile site-ului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pierre tzutzea  •  13 august 2019, 8:06

ieri la o emisiune de sport a fost arata kira hagi actrita de curind ce joaca intr-un film periculos "fenomenul pitesti" parca. oricum despre pitesti si cele intimplate acolo sub ochii lui Tzurcanu si la indemnurile lui Nicolsky (godberg) s-au intimplat crime. era peste aiud si sighet. si spun asta pentru ca mai sint romani mari ca petru margineanu care a facut filme despre cei care sint morti prin cimitire interzise si inmorminati in gropi cenzurate. pina la alexandra domnul e tolontan daca mai exista o farima de romanism de ceva nealterat inpresa ma intreb dece oare nu v-ati mai adus aminte de un steinhardt, tzutzea , vulcanescu , voiculescu , gyr, gafencu si multi, multi altii si cu ceva "noroc ' ar fi fost si cioran si elaidea?" ehei! iata ca un regizor curajos pune in film ceea ce altii nu au avut curajul si daca incercau subiecte se mintea la greu. pina si ceausescu a incercat reabilitarea lui antonescu prin marin preda in "delirul." era ' cistigatorul moral " dupa cum spunea Pingelica despre Antonescu. cind ma gindesc ca am avut in tara 3 dosare fiind impotriva lui nea nicu si eu o persona publica avind ceva succese cindva aveam de suferit. azi il regret pe nea nicu. era dusman pe fata dar maia vea ceva ce multi nu au descoperit. asa cum era isi iubea tara aia si a facut ceva. colectiv unde stiti bine ca erau spectacole santanice nu se spune pentru ca acea karma a lucrat din pacate iar motivul era politic unde un ponta trebuia sa cada. si domnul iohannis care are o *** al judetului sibiu era imbratisat de *** orban *** dar in odorheiul secuiesc. lipsa de rusine desparte pe prost de destept. si viata istoria nu va ierta acest popor "ingrat care nici cenusa mea nu o merita" dupa cum spunea antonescu pentru ca vor trage cu piciorul mortii. nu merge bine romaniei si mai mare blestem ca dupa 30 de ani de la zero sa se ajunga la peste 100 de miliarde datorii este ceea ce confirma spusele de mai sus. o societatea care nu-si respecta valorile si atunci la index un vulcanescu un eliade ca sa apara un becali si vanghelie este cea mai mare rusine. ca sa nu mai spun tot de fiul unei securi patapievici care il distrugea pe eminescu. kira spunea ca nu a inteles dece nu s-a predat asa ceva in scoala? pentru ca atunci ar fi trebuit sa se vorbeasca frumos de legionari. procesul comunismului? nu va exista si asta pentru ca stiti cu totii cine conducea ministerele de interne si nu numai si pcr-eul.. in cartea neagra a securitatii aparuta in franta se spune clar ca au murit peste 100 de mil de oameni pe timp de pace dupa cel de-al doilea razboi mondial. si asta spune totul. cit priveste valorile noastre ele nu mai exista si cineva doreste sa le inlocuiasca cu acefali cu ***. dar asa cum sint eu mai sint si altii care au coloana vertebrala verticala si stiu bine de acele valori. pina una alta in cartea de istorie o veti gasi pe Esca nu pe petre tzutzea ... si alti mari martiri. dece nu face nimeni film despre jurnalul fericirii si cum steinhardt a accpetat 10 ani de puscarie pentru ca nu a putut minte impotriva lui noica? oare nu doriti o societatea cinstita cu coloana vertebrala sau totul tine de sampaniile de la mare de putorile care se pling apoi ca sint violate si nu au nimic in cap? cel mai rau este insa ca intelectualii sint lasi. eliade a confirmat asta si a scris despre acesti lasi cu diplome. cam atit. dar sa va trimit poezia lui ion pribeaga oda prostilor care este edificatoriu. stiu ca nu veti publica dar sper sa va fi dat insomnii. barem atit. ODA PROSTILOR, De Ion Pribeagu 1950 Motto: Cu prostul care n-are şcoală Te lupţi puţin şi-ai câştigat. Dar duci o luptă colosală Cu prostul care are şcoală! De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând, Şi actualii, dar şi foştii, Cei mai deştepţi de pe Pământ Au fost întotdeauna… PROŞTII. Nu te ruga la ursitoare Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost, Mai bine urlă-n gura mare : „Iubite Doamne, fă-mă… PROST!” De ce să tragi ca la galeră, Să-nveţi atâtea fără rost, De vrei să faci o carieră, Ajunge numai să fii… PROST. În lumea asta cu de toate, Unde se-nvaţă contra cost, Păcat că nici o facultate Nu dă şi diploma de… PROST. Avem impozite cu carul, Dar înotăm în sărăcie şi ce buget ar avea statul Dintr-un impozit pe… PROSTIE… Ei sunt ca iarba, cu duiumul, Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti ! O, Doamne, de ne-ar creşte grâul Cum cresc recoltele de… PROŞTI. Si-n lumea asta răsturnată, Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi, Savanţii noştri mor de foame Si numai PROŞTII sunt deştepţi. De retinut: Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu! Nu te certa niciodată cu un prost. Te aduce la nivelul lui şi te bate cu experienţa. Şi apoi, mai are şi mintea odihnita multumesc pentru atentie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Peter Teo  •  14 august 2019, 17:04

Abia acuma am decelat faptul ca *** Liviu de la *** Adevarul te-a dojenit ca aduci atingere de jignire dorobantilor de la Basa Melitara Amerikana devesela, ***. Aceste necooordinari intre coledzi progressisti ne doare. Rog pe viitor mai multa concentrare si komunikare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Boss Putin  •  15 august 2019, 14:27

De unde stiu eu ca simplu cetatean ca adn-ul este intr-adevar al Alexandrei? Fata asta ca multe altele din pacate, sunt victimele unui stat care nu vrea altceva decat indobitocirea, inrautatirea si batjocorirea poporului. Cate copile nu sunt in acest moment sechestrate, batute si violate? Nimeni nu le ajuta. Am ajuns un popor in care smecheria , rautatea , golaneala sunt atuuri. Am ajuns un popor de idioti care uitam repede, asa cum am uitat de mortii de la “revolutie”, mineriade, colectiv, etc. O s-o uitam si pe Alexandra. Peste x timp va fi alt caz - zic Manuel - vom face ***, il vom uita si pe ala, si tot asa. Nu avem coloana vertebrala, nu stim sa zicem stop. Ne invartim in acelasi cerc de 30 ani - s-a dorit promovarea tuturor nulitatilor, prostituatelor, *** iar oamenii de bun simt au devenit bataie de joc. S-au promovat crima si talhariile (stirile de la ora 5) , s-au expus la tv metode de crime si violuri si etc prin filme, “documentare”, s-au omorat animale , paduri si noi stam. Suntem morti vii si nu ne mai trezim odata. Se stie de cel putin zeci de ani ca toate clanurile au cangrenat totul si nimeni nu zice/face nimic. Ne meritam soarta cu totii, ptr ca subtem vinovati cu totii ca nu avem tarie si coloana. Iartati-ne Alexandra, toate victimele umane/nonumane din Romania, iarta-ne Romania

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eliza a lu Caran  •  15 august 2019, 14:35

Stiti de ce se intampla toate astea? Pentru ca romanii nu e uniti cum suntem noi romii. Neati denigrat atatia ani acum e randul nostru si stiti de ce? Ptr ca neo permiteti, ca va place banu si inchideti ochii. Pacat de fetele astea pe care voi cu buna stinta le vedeti imorale si le sustineti sa se marita cu oameni cu bani. Inchideti ochij la tot cand e vorba de bani, da concret ce faceti? Noi ptr copiii si familiile noastre luptam pana la capat cu orice da voi romanii ce faceti?

Parazitu 1  •  15 august 2019, 14:45

JOS CENZURA TOLONTANE!

Floricica  •  15 august 2019, 15:07

Ceea ce ma frapeaza pe mine ca marele “justitiar” tolontan lucreaza cu “marea” publicatie libertatea care ce promova ? Nu cumva fata de la pagina 5? Promova cultura, iq-ul acelor fete? Nu!! Erau cat mai sumar imbracate, de ce? Sunt curioasa cum erau desemnate acele castigatoare si ce se intampla dupa cu ele? Primeau alte “oferte” - modelling, pictoriale . Asta ce inseamna?

Teo Peter  •  15 august 2019, 17:56

Domne Tolontane, acu ca ai dat jos cenzura urmare a chemarii dlui Parazitu 1, revin cu intrebarea deci care mai e situatiunea cu dorobantii americani de la baza devesela? Deci v-ati pus de acord toate cadrele din mass-media pa ce parte sa cada cu mareli aliat Estatale Unidos? Caci vaz ca matale pa blog taci, in schimb a sarit *** Mircica Morariu, care cere tot asa batista pa tambal ca sa nu jignim pa mareli aliat si sa nu stricam vizita Prezidentelui Mamutu in Estatale Unidos. Deci ce sa-ntampla?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Parazitu 1  •  15 august 2019, 22:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mari aspra  •  17 august 2019, 12:46

adevarul nu cred ca va iesi niciodata la suprafata legat de aceasta tragedie de la caracal, dar..

Comentează