Politica de sectă cu Horia Țuțuianu, PSD. ”1.500 de români aduși din zone roșii vor fi carantinați în Constanța. Este un act iresponsabil!”

Șeful Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, îi tratează pe oamenii care vor fi băgați în carantină drept vinovați că au fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit și nu-i vrea în județul său

sâmbătă, 21 martie 2020, 3:00

de Cătălin Tolontan

În zilele de după incendiul de la ”Colectiv”, am publicat înregistrarea unei discuții dintre un șef de secție al unui mare spital de Urgență și familiile unor tineri arși. În acea conversație, șeful de secție le spune părinților: ”Acum să mai tragă și ei!”. Vorbea despre ”datoria” unor oameni în comă. ”Să tragă și ei”.

Vinovat că suferi

Românii sunt crescuți cu ideea că boala este culpa lor. Așa că dacă se îmbolnăvesc, ”să tragă, să lupte, să-și ispășească pedeapsa”.

De la piciorul zgâriat la fotbal și până la răceală, totul e din cauză că ”n-ai fost suficient de atent”. Reflexul acesta condiționat al vinovăției apriorice în fața bolii rămâne înșurubat pentru totdeauna. Mai târziu în viață, că ai făcut cancer sau luat o bacterie nosocomială în spital, simți cumva că e din cauza ta. Nu simți responsabilitate, ci te apasă direct vina, păcatul, osânda cuvenită.

În aceste zile, la fel îi tratează unii politicieni români, acuzator și ca pe niște vinovați, pe femeile și bărbații suspecți sau infectați cu coronavirus. Politicienii oglindesc un curent de gândire din societate

”E o simplă răceală”

Oamenii de stiință, somitățile medicale ale planetei și guvernele n-au luat COVID-19 în serios. ”E o simplă răceală”, spuneau acum o lună responsabilii de pretutindeni, din Milano la București.

Administratorii lumii au eșuat și tot unii dintre ei sunt acum nemulțumiți de cei pe care-i administrează.

Conducătorii n-au dat semnale clare, n-au impus restricții la început și, atunci, de unde să știe oamenii simpli? Acum, acești oameni sunt priviți drept agenții unei pandemii pe care nimeni n-a creditat-o cu forța distrugătoare de astăzi.

Mamaia, orașul fantomă

Autoritățile au luat decizia să aducă 1.500 de români din Italia în  în carantină la Mamaia.

Zona dintre Năvodari și Constanța e o colecție de blocuri aruncate parcă din cer de un zeu care a  amestecat berea, vinul, ginul, tequila și maioneza.

Sute de hoteluri sau de clădiri uriașe stau degeaba. Dar Horia Țuțuianu, cel care a devenit șeful Consiliului Județean după ce PSD a câștigat alegerile din 2016, susține că cei 1.500 de tați și soții, de copii, frați și surori, sunt un pericol.

”1500 de români aduși din zone roșii vor fi carantinați în Constanța. Este un act iresponsabil! Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!!”Horia Țuțuianu, șeful CJ Constanța

”Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat”, mai spune politicianul.

De ce un județ izolat? Dacă avansăm în consecințele logicii propuse de Țuțuianu, ce facem, ne tratăm bolnavii fiecare după locul de unde vin? Constănțenii vor ajunge la Balș, dacă sunt grav bolnavi, și vor fi îngrijiți de medici din Ardeal plus de doi moldoveni iscusiți din Chișinău.

Umanitatea noastră a căzut într-un an bisect

Mai deunăzi, un senator PMP îi stigmatiza pe oamenii veniți din Italia.

Astăzi, un șef de CJ din PSD nu-i vrea în județul pe care-l conduce.

Da, există multe zile, luni și ani în care suntem regățeni și moldoveni, bugetari și privați, dinamoviști și steliști, tineri și vârstnici.

Dar în anul bisect 2020, în fața unei amenințări probabil unice în viața generațiilor noastre, suntem români și oameni.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Andrei F  •  21 martie 2020, 17:13

Vai,vai...iarasi dovediti indepedenta jurnalistica...Era musai sa spuneti ca Tutuianu este PSD dar cand scrieti asta ,,Oamenii de stiință, somitățile medicale ale planetei și guvernele n-au luat COVID-19 în serios. ”E o simplă răceală”, spuneau acum o lună responsabilii de pretutindeni, din Milano la București.,, ....va faceti ca nu stiti ce partid a dat Guvernul de la Bucuresti...Daca nu stiti spuneti ca va ajut cu drag!!!!!Si va mai repet....de patru luni nu ati scris nimic de Guvernul Romaniei...Spune si asta ceva!!!!Ma rog la Dumnezeu ca daca exista un film pe scheletul Colectiv avand ca subiect coronavirusul sa nu jucati tot dumneavoastra in el...

catalin  •  21 martie 2020, 17:16

Sigur ca da, oameni, si ar trebui mai intai sa spunem crestini, doar suntem in postul Pastelui si pretindem in proportie mare ca am fi credinciosi. Asta insa, dle Tolontan, nu trebuie sa anuleze discutia despre eficienta medicala.Nu ne salvam semenii cu poezie, si cred ca guvernul a procedat foarte bine folosind hotelurile din Mamaia. Nu pot sa nu remarc insa faptul ca acel politician pe care-l criticati a fost mai rational decat dumneavoastra, utilizand argumente tehnice, chiar daca nu suntem de acord cu el, in timp ce dvs. faceti filosofie.

spartacus  •  21 martie 2020, 17:23

Țuțuianu ,,frate'' esti romàn sau *** ce faci si mai ales cum và permiteti in ceas de cumpànà sà iesiti public si sà faci afirmatii rasiste uiti cà e stare de urgentà si cà tu,nanu,badea ,senatorul pmp si mai ales ciutacu màndru de originile sale care au ales un tàlhar in locul lui Isus ,prigoniti din antichitate evul mediu si care au pierdut 6 milioane de oameni vag imi amintesc de un holocaust, acum acesti indivizi inconstienti intr-un moment de crizà deschid gura pentru a-si scuipa ineptiile per exemplu Ianis Hagi care joacà la Rangers dupà opinia unui fituicar nanu atentie angajatul lui Hagi senior ar fi ,,***''la fel ciutacu el romàn de alte origini e mai romàn decàt atentie decàt cei ce locuiesc in diasporà ???asteptàm legea sà-si spunà cuvintul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  21 martie 2020, 17:24

Oamenii de stiinta !! Vai capul lor de ratati.... Mai usor cu termenii acestia cand va referiti la niste epidemiologi ratati care au ajutat la imprastierea virusului ,acesti ratati de stiinta trebuiau sa puna piciorul in prag din luna ianuarie cand chinezii le-au aratat cati oameni mureau intr-o singura zi . Da , acesti ratati de stiinta trebuiau sa puna piciorul in pragurile *** *** ,MERKEL, TIMMERMANS ,MACRON ,TRUMP si alti drbdi occidentali care dau ordine pe aci prin Europa . Ce sa mai ,sunt dat pe spate de catre ,,oamenii de stiinta " ,epidemilogi de doi lei,sau cum li se mai zice acum ,gropari statisticieni .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  21 martie 2020, 17:28

Si daca am stii geografie ....Cand au fost facute taberele de carantina la Arad sigur nimeni nu a luat in considerare reteaua hoteliera din zona...Nu este ciudat ca nimeni nu se gandeste la hotelurile din zona apropiata granitei desi asta ar fi fost solutia mai usoara???Adica duci oameni pe care ii carantinezi in partea opusa a tarii in numar foarte mare cu aceasi retea medicala existenta ???Nu -ti trebuie scoala ca sa stii ca daca cazurile cu imbolnaviri au sa se inmulteasca si necazurile au sa fie pe masura...Cand hotelurile de la malul marii se umpleau vara plecau medici,politisti,pompieri din toata tara pentru a reduce impactul...Si era vorba doar de turism nu pe pandemie de coronavirus...Desigur...mai usor era sa fac legatura cu ce culoare politica este la granita de vest fata de ce este la Constanta dar pana si eu pot mai mult...

bg  •  21 martie 2020, 19:11

Au trecut 100 de ani de la ultima pandemie de gripa spaniola prin care a trecut omenirea. Asta inseamna ca sunt 4 generatii care habar nu au ce inseamna acest lucru. Sunt sigura ca cel care jigneste intr-un mod incalificabil si improsca cu laturi pestilentiale pe "epidemiologii ratati" nici macar nu a auzit de cuvantul pandemie pana acum sau sufera de o criza etilica. In schimb, cunoastintele in dom. medical au evoluat in mod spectaculos, s-au consumat sume enorme pe proiecte de cercetare, descop. de molecule noi, prep. vaccinuri. Societatea, in general, a inteles ca daca vrei sa ai o forta de munca apta, sanatoasa care sa-ti miste economia, trebuie sa ai grija de ea. Absenteismul de la munca, pe motive medicale, provoaca pagube enorme companiilor. Acum ne confruntam cu un virus complet necunoscut chiar si pentru oamenii de stiinta. Biologia este stiinta vietii, nu e matematica. Cand pornesti intr-o cercetare cu un germene necunoscut doar presupui unde ai vrea sa ajungi, dar rezultatele pot fi cu totul altele, alteori totul este confuz, incert si trebuie sa o iei de la capat. Dupa parerea mea, comunitatea stiintifica s-a miscat destul de repede si bine in descifrarea virusului. Au trecut 3 luni de la izbucnirea epidemiei in China. Ne-am amintit ca exista OMS abia acum cand am avut nevoie de el, asa prafuit cum este, lent, birocratic, subfinantat { ca nu-i asa, cand nu ai epidemii in Europa nu prea mai dai bani}. Ehee... Sars-ul, Mers-ul, Ebola erau departe in Asia, Africa. Aplicarea masurilor recomandate de OMS si cele de restrictionare a unor drepturi, sunt in sarcina guvernelor tarilor resp. Credeti ca 250 de epidemiologi {atat are Romania} la o populatie de 19 milioane pot sa stavilesca rasp. virusului avand de-a face cu o majoritate indisciplinata, mincinoasa si cu ed. sanitara precara? Hai sa vedem si cealalta fata a medaliei...si sa nu adancim si mai mult contradictiile din societate. Ne asteapta vremuri grele...

bg  •  21 martie 2020, 19:17

Nu ma mira nimic! Politicienii nu vor sa-si ia responsabilitatea gestionarii crizei sanitare actuale pentru ca stiu ca se va termina prost. Ei apar numai la inaugurari, festivaluri, concerte, baluri, finantari, proiecte de unde pica ceva. Primarul capitalei isi delega resp. pe situatii de urgenta catre viceprimar, altii isi lasa locuitorii sa se plimbe linistiti prin comuna, alt primar aproba inmormantari suspecte, cica actele ar fi fost in regula {desi nu exista reglementari}, etc...Asa i-am invatat noi, alegatorii, sa-i votam fara sa le cerem nimic in schimb si bineinteles ca ei se conformeaza. Vedem ca democratia nu se invata in 30 de ani, adica 1 generatie....poate in 100 de ani...

Ilie  •  21 martie 2020, 19:18

Aceeași grijă față de români aveai și când promovai Roșia Montană Gold Corporation?

Ics  •  21 martie 2020, 21:16

Adevarul este ca virusul asta a scos din amortire atât clasa politica , obișnuită să fure fara sa fie deranjata de nimeni iar personalul din sistemul medical obisnuit sa doarmă în post și să reacționeze doar cand i se strecura spaga in buzunar. Sa nu se mire ca nu mai au credibilitate cand spun romanilor sa nu se expună în parcuri , mall -uri, etc. E ceva de genul, semeni vânt culegi furtuna. Toti se cred stăpâni pe tarla, de la politicieni la medici. Efectele unor politici manageriale dezastruoase se vad acum, în vreme de criză. Sa zică mersi ca nu e si război, când materiile prime ar lipsi cu desăvârșire . Pe de altă parte blocurile alea comuniste ( probabil nu o fi Vega sau Phoenicia)din Mamaia oricum nu sunt locuite de nimeni si sunt pline de igrasie. Eu zic sa ne bucuram ca avem un procent destul de bun de vindecări , în rest...Dumnezeu cu mila! Spalati-va pe mâini!

simplu  •  21 martie 2020, 22:47

Motto-ul articlerului e desigur Dragnia PSD. Numai ca deja e prea mult pana si pentru propaganda. Despre noi romanii nimic? Tara asta e numai lupta intre klaus si psd ? Nu este nici o rusine sa va opriti pana nu devini jenant, gauri la buget, Orlando Capone si destule care s-au dovefit chiar de ins-ul ue ca fiind câțuri. Toate pentru PUTERE! Gata, nu e nimic nou toti au facut-o. Criza este din ianuarie si klaus si pnl au spus ca nu este! Anticipateee! Masuri? Anticipateee! Ca nu e stoc de manusi si masti ca psd! Nu era de gripa dar era de ebola! Au tigla? Deci aka klaus si sica trebuiau aruncate stocurile pentru apidemia ebola si cumparate la inceputul lui 2019(!!!) masti de corona. Sesizati!? Nino nino. Acum fara gluma, statistic din 1500 , 300 pot fi infectati. La Mamaia sant spitale pentru tratare coronavirus care sa aibe si MINIM 40 paturi de ATI? Si ventilatoare . Dar medici? Asistente? Adaugati infectatii din preajma. Aici e problema si nu interpretarea in ritm klausian a vorbelor nefericitului de acolo. Ps. Ceva despre lupta klausului de achitare a coruptilor(vezi bilant dna) sprijinita de amaratii din piata ce nu stiau ce fac, iar nimic? Cand suitul in deal cu red geaca chema la lupta stoparii modificarilor in codul penal ca cica dezincrimineaza psd ( Alo , dezincriminarea se face prin abrogare!) Si iata ca erau dezincriminate deja atunci mita si abuzul iar og 13 baga abuzul inapoi in cp. Pana si covesi a recunoscut adevarul , adica minciuna lui klaus, VOI NU! Acum e pres si minte iarasi. CU VOI ALATURI! SI CORUPTII LIBERI, ACGITATI SI CU LANII LA MONACO! Brava popor naiv!

PACIENTUEDEVINA  •  22 martie 2020, 2:14

Medici francezi au chemat Guvernul în judecată. Consideră că au fost mințiți cu pandemia de coronavirus (https://www.libertatea.ro/stiri/medici-francezi-au-chemat-guvernul-in-judecata-considera-ca-au-fost-mintiti-cu-pandemia-de-coronavirus-2921668). Aceștia sunt medici veritabili, dedicați intereselor pacienților. Curajoși și intransigenți cu mafia! Nu ca în Rou, cu medic șef de secție din Iași, contaminat, care părăsește ilicit autoizolarea, dși colegii i-au interzis, și apare pe camerele de luat vederi ale spitalului (iar soția lui, medic, nerespectând nici ea autoizolarea, i-a pus și ea în pericol pe pacienți și pe colegi). Sau: dosar penal la Filiași, după ce medicii au dus la Urgențe un bărbat venit din Franța, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, și astfel a pus în pericol 23 de cadre medicale de la UPU!etc. Vedeți undeva ca „celebrul” Colegiu (=sindicat) al Medicilor sau vreo societate medicală să denunțe aceste conduite ilicite ale medicilor care trebuie oprite urgent pe fondul pandemiei? Vedeți undeva acest CURAJ ca al medicilor francezi? Nu, în Rou, numai pacientu e de vină că nu se spală pe mâini, nu-i așa...Dăm în pacient, că de guvern și de MS ne este frică...

criticul  •  22 martie 2020, 20:43

Domnule Cătălin Tolontan,constat cu stupoare că faceți articole în care persiștați,cu încăpățânarea carcteristică,în lucruri pe care nu le pricepeți (înțelegeți)prea bine.La articolul despre B.O.R.cu împărtășania dintr-o singură linguriță,îaninte de a posta o asemenea porcărie ar fi trebuit să vă intersați la înalții prelați din B.O.R. care sunt canoanele B.O.R.și ați fi aflat că împărtășania dintr-o singură linguriță se face de foarte mult timp și nimani n-a pățit nimic vreodată. Acum îl faceți inconștient pe un prefect din Constanța( un pesedist-apropo, ce vă mai place să dați în P.S.D.,nu-i așa,domnuleCătălin Tolontan?)că nu vrea ca 1500 de români veniți din afară să fie carntinați în județul Constanța, dar omul este foarte rațional,fiindcă mulți dintre acei oameni ar putea fi purtători de covid-19(tipil,,L''),adică virusul cel dur. Observ că aveți sintagme de genul,,județul său'',vrând să sugerați faptul că acel om și-ar face de cap în acel județ ca și cum ar fi moșia sa.Pe când articole despre Flutur,șeful C.J.Suceava de mult timp,ex-P.D.-L.,actualmente P.N.L.,despre ceea ce a făcut și face acolo,acolo nu-i ,,județul său'',domnule Cătălin Tolontan?Credeți că Mamaia are infrastructura spitalicească pentru a-i trata pe mulți dintre cei 1500 de oameni care ar putea fi infectați cu covid-19(,,,L'').De ce nu vă luați de prietenii voștrii,Victor Costache(ministruM.S.)-Vlad Voiculescu(ex-ministru M.S.),doi tipi care au pus la cale demult privatizarea programelor de sănătate ale M.S.-ului?Sau de ei n-aveți voie să vă atingeți, fiindcă sunt doi oameni de pe,,axa''P.N.L.-U.S.R.? :) :) :)

Liviu  •  22 martie 2020, 22:40

Respecte domnului Tolontan! Faceți o treabă impresionantă! Salutări din Austria. Dați-i bătaie cu descoperiri și articole ca până acum, că ușor , ușor se duc toate hienele la fund!

Zuzu  •  23 martie 2020, 13:19

Sa construit spital nou in Mamaia? De ce nu ii fiecare izolat in judetul lui?

patriotii constantemi  •  6 iunie 2021, 15:27

a murit si taica-su de covid exact pe 21 martie 2021, iar el si-a pierdut scaunul de presedinye al consilului judetean in favoarea lui MIHAI LUPU -PNL-POLTICA ESTE O *** IN ROMANIA CU O MIE FETE DUPA 1989

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu aurel-snc-stul  •  13 septembrie 2021, 11:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează