IMAGINI DE JUNTĂ MILITARĂ. Cum pedepsește Poliția Română un grup de bărbați din Bolintin. Romi culcați pe jos, cu mâinile la spate și bătuți

de Denisa Dudescu, Cătălin Tolontan

joi, 23 aprilie 2020, 9:55

de Denisa Dudescu, Cătălin Tolontan

Un incident pornit de la un grup de bărbați care a fost surprins făcând grătar în fața curții s-a transformat într-o răzbunare a forțelor de ordine.

Filmul intrat în posesia Libertății arată mai mulți polițiști, unii în civil, alții în uniforme de trupe speciale.

Forțele de ordine au împresurat câțiva bărbați, care stau la pământ, cu fața în jos, mâinile la spate. Nici unul dintre cei somați și culcați nu mișcă, dar cu toate acestea cel puțin unul dintre ei este lovit și strigă de durere.

”Erați tari în gură, făceați live-uri”, le zice polițistul.

”Stați dracu acasă! Stați acasă, f… în g… să vă f..”, se aude cum spune polițistul, în același timp cu zgomotul loviturilor și cu strigătele celui bătut.

La scenele violente, în care și din ceea ce spun și din ceea ce fac polițiștii se răzbună pentru un neclar episod anterior, asistă fără să intervină și doi bărbați în uniformă, cu arme automate atârnate de spate.

Mai multe posturi de televiziune, printre care Realitatea Plus și România TV, au oferit informația că bărbatul care a lovit este șeful Poliției din Bolintin-Vale și că este cercetat penal.

El nu a fost singurul care a lovit, din imagini se vede cum alți polițiști se plimbă printre cei culcați și îi lovesc cu bastoanele negre.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Contactați de Libertatea, polițiștii de la IPJ Giurgiu au declarat că au deschis o anchetă în acest caz.

„Cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la evenimentul din 18 aprilie a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de Parchet competentă. Nu pot să dau mai multe detalii pentru că este o anchetă în curs. Vor fi luate măsurile legale care se impun. Sesizarea a fost depusă de un cetățean cu privire la scandalul din ziua respectivă între două familii”, a declarat Emanuela Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Șeful Poliției din Bolintin Vale nu a fost suspendat din funcție după deschiderea dosarului penal.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

gio  •  24 aprilie 2020, 21:11

Ce-or sa inteleaga rromii dupa demiterea sefului de post de la bolintin? Ca ei pot sa faca ce vor iar daca politaii se iau de ei, vor fi demisi. Mai tineti minte hoardele alea care intrau ranjind in tara acu 1 luna pe la Nadlag? Isi bateau joc de politia romana cea papa lapte dand exemplu pe cea austriaca care le-au pus pistoalele la cap. Rromii, ca astia sterg termenul de "***" fiind considerat incorect politic, au ingenunchiat Romania dupa Revolutie, fiind ajutati si de *** gen Tolontan. Rusine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu K  •  24 aprilie 2020, 21:44

Sigur, le plangeti de mila ***... Tocmai au mai facut un alt video, alte ***, care incita la nerespectarea starii de urgenta. *** ***? *** ***? ***. ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandrescu Lucian  •  24 aprilie 2020, 21:54

Salut! Nu stim ce s-a intamplat acolo inainte de aceste imagini, deci nu judec. Cum nu judec nici parintii care isi razbuna copiii maltratati sau omorati. Daca nu treci prin anumite evenimente, nu poti sa stii ce este in sufletul oamenilor si cat au patimit si suferit. Stiu ca nu e bine sa ma intorc acolo, pentru ca noi am evoluat, dar, totusi, cum ar mai fi reactionat aceste *** (ca oameni nu le pot spune - si nu ma refer la politisti..) in situatii similare in Evul Mediu, cand, sa zicem, la conducerea tarii ar fi fost Vlat Tepes?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anonim  •  24 aprilie 2020, 22:15

Conform Rational pentru Drepturile Omului cu desavarsire in privinta Tortura si Abuz Violent orice Persoana din care face parte prin Statut nimenii nu este mai presus de Lege Imunitate si Dreptul Fundamental Nimenii nu are Dreptul sa fie tinut in Tortura si Condamnat ceea ce executat Politia Romana prin care nu Respecta atributul Conventiei European incheat la Lisabona Luxemburg Strasbourg Drepturile Omului Disputul de la Lisabona Luxemburg Strasbourg pentru Cetateni care provin de catre Institutiile de Stat cum este Politia pentru desavarsire Fractiune Ucidere din Culpa Tortura este prevazut ca trebuie sa asi paseasca pedeaspsa 10 Ani Inchisoare iar Dreptul sau de Politist este Suspendat si degradat din Functie si Drepturile de a nu avea access mai departe in Politia Romana pentru a Incalcarea cu desavarsire Tortura Criminalitate Pensia este anulata Defitiniv

alex  •  24 aprilie 2020, 22:41

Tot ce a facut statul aici a fost sa arate ca violenta din partea organelor statului este mai aspru pedepsita decat sfidarea legii.Pentru ca aici nu vorbim de incalcare, ci de sfidare. Cetatenii au fost anterior avertizati de politistul din sat sa incheie petrecerea, si ei ca raspuns au facut live pe FB aratand "cine are valoare". Nu s-a dus organul sa ii bata asa, pe nepusa masa, doar pt ca sunt minoritari (cum insinueaza toata presa). Ce vedem in imagini este a doua vizita facuta domniilor lor, necesara pt ca prima vizita, in care organul s-a comportat asa cum trebuie, a avut zero rezultate. Acestor domni care nu au nimic pe numele lor nu le poti da amenda ca si pedeapsa pt o fapta ilegala, deoarece domniile lor nu o vor plati niciodata. Ce propuneti, domnule tolontan ? Cum determinam sa respecte legea persoanele ce sunt imune la pedepse pecuniare ? Si va rog, nu folositi cuvantul "educatie"

Alexandru  •  25 aprilie 2020, 7:15

Tolo plangele de milă la toți neisprăviți .

Alex One  •  25 aprilie 2020, 9:46

Bun articolul. Intrebare, daca pentru un gratar se aplica tratamentul respectiv, la talharie, viol ,spargere de locuinta ce urmeaza ? Sau astea nu prea se vad ?

Maxentiu  •  25 aprilie 2020, 9:57

Au ieșit din grotă toți frustrații. Cel mai tare e @alex ăla care zice că „sfidarea legii” ar justifica violența și tortura. Păi, prietene, aceeași „lege” prevede limitele în care poliția poate acționa. Polițiștii din imagini au încălcat clar aceste limite. Au „sfidat” legea. Lor ce propui să le facem?

xyz  •  25 aprilie 2020, 10:18

Dar pe "anonim" nu-l moderati? " Conform Rational pentru Drepturile Omului cu desavarsire in privinta Tortura si Abuz Violent orice Persoana din care face parte prin Statut nimenii nu este mai presus"

un roman  •  25 aprilie 2020, 11:00

RESPECT POLITIA ROMANA !!!! In sfarsit dupa ani buni au inceput sa-si faca treaba.

bettina46  •  25 aprilie 2020, 11:04

Este interesant ca nu au fost postate imagini dinaintea celor prezentate Daca la indemnul autoritatii de a se respecta legea s-a raspuns cu injurii iata si efectul lor iar presa vigilenta a decretat ca avem de aface cu o junta militara!

ioan  •  25 aprilie 2020, 16:39

Cum mai tolontane, nu Arafat e de vina??? sa poate sa nu aberezi si aici pe tema asta? ca in libertatea numai despre coruptu de arafat scrii. sau inca nu e ordin de zi pe unitate sa scrii si aici? mi-e sila de tine, ca forma de viata fara coloana vertebrala ce te afli

cocolino  •  25 aprilie 2020, 18:19

tolontane le dai apa la moara ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  25 aprilie 2020, 19:38

Stiu ca multi nu sunt de acord dar as vrea sa comentez doar atat - FELICITARI POLITIA ROMANA - in aceste momente oamenii care nu intepeg situatia trebuie disciplinati. Noi suntem din pacate un popor care nu intelege si de aceea trebuie ajutat - MAI ALES ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laur  •  25 aprilie 2020, 22:46

Morlomete: nu prea ai înțeles mesajul! Introducerea te poate lămuri...o faptă penală ca a șefului de post, nepedepsită de lege (care este clară) poate antrena răzbunări extrajudiciare. Preferai un șef de post în spital sau găsit mort undeva în viitorul apropiat? Spre asta se merge când depășești limitele...și unii și alții trebuie să priceapă că legea NU O ĪNALCĂ NIMENI FĂRĂ A SUPORTA CONSECINȚELE, BAZAT PE LEGE! ...starea de urgență nu înseamnă că ne facem legea după proprii neuroni!

Mariana  •  25 aprilie 2020, 23:21

Felicitari politiei romane! Pentru ca nu lasa niste inconstienti sa-si bata joc de efortul celorlalti, si sa permita sfidarea unei intregi natiuni. Iar asa zisa "bataie crunta" este o minciuna....se vede clar cum se jeleste si aoleste teatral individul. ***, cand sunt prinsi in flagrant si nu mai au ce sa faca...apeleaza la "victimizare ". Inca odata, BRAVO POLITIEI ROMANE!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Slugoi prea plecat  •  26 aprilie 2020, 15:30

Legea un cuvânt de dânsii inventat.Acum câteva zile o persoană era amendată că nu atrecut ora pe declarația lui Pește prăjit. Despre violenteleacestor indivizi se poate scrie un roman. Ei sunt stat în stat așa că noi pierdem timpul .La dej băieți fac paranghelie iar noi nu ne putem vizita părinți că alșa vrea S@@@ghel Vo@@ă. Sper că CCR va decide că ordonant a care reglementează starea de urgență este neconstituțională și atunci toata această poveste va înceta ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cineva  •  26 aprilie 2020, 19:24

Subminezi autoritatea forțelor de ordine, îl bagi pe țeavă pe Arafat pentru achiziții ... dumneata trebuie să înființezi asociația "prietenii coronavirusului". La urma urmelor, poate acest virus este neînțeles și de fapt el e salvatorul planetei.

Comentează