IMAGINI DE JUNTĂ MILITARĂ. Cum pedepsește Poliția Română un grup de bărbați din Bolintin. Romi culcați pe jos, cu mâinile la spate și bătuți

de Denisa Dudescu, Cătălin Tolontan

joi, 23 aprilie 2020, 9:55

de Denisa Dudescu, Cătălin Tolontan

Un incident pornit de la un grup de bărbați care a fost surprins făcând grătar în fața curții s-a transformat într-o răzbunare a forțelor de ordine.

Filmul intrat în posesia Libertății arată mai mulți polițiști, unii în civil, alții în uniforme de trupe speciale.

Forțele de ordine au împresurat câțiva bărbați, care stau la pământ, cu fața în jos, mâinile la spate. Nici unul dintre cei somați și culcați nu mișcă, dar cu toate acestea cel puțin unul dintre ei este lovit și strigă de durere.

”Erați tari în gură, făceați live-uri”, le zice polițistul.

”Stați dracu acasă! Stați acasă, f… în g… să vă f..”, se aude cum spune polițistul, în același timp cu zgomotul loviturilor și cu strigătele celui bătut.

La scenele violente, în care și din ceea ce spun și din ceea ce fac polițiștii se răzbună pentru un neclar episod anterior, asistă fără să intervină și doi bărbați în uniformă, cu arme automate atârnate de spate.

Mai multe posturi de televiziune, printre care Realitatea Plus și România TV, au oferit informația că bărbatul care a lovit este șeful Poliției din Bolintin-Vale și că este cercetat penal.

El nu a fost singurul care a lovit, din imagini se vede cum alți polițiști se plimbă printre cei culcați și îi lovesc cu bastoanele negre.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Contactați de Libertatea, polițiștii de la IPJ Giurgiu au declarat că au deschis o anchetă în acest caz.

„Cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la evenimentul din 18 aprilie a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de Parchet competentă. Nu pot să dau mai multe detalii pentru că este o anchetă în curs. Vor fi luate măsurile legale care se impun. Sesizarea a fost depusă de un cetățean cu privire la scandalul din ziua respectivă între două familii”, a declarat Emanuela Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Șeful Poliției din Bolintin Vale nu a fost suspendat din funcție după deschiderea dosarului penal.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

CTP-ul  •  23 aprilie 2020, 22:44

Pot comenta ?!Sunt destule acte anti-civice si de o parte si de cealalata.Atit din partea unei parti a populatiei,nu neaparta minioritara e un trend in Romania, cu un NIVEL PRECAR DE VALORI SI EDUCATIE, raportat la ce trebuie in lumea civilizata, cat si din partea unei parti a unei PROFESII DEMNE,de POLITIST, ce nu stapinesc domenii de psihologie si pedagogie sociala.Nici unii nici altii nu fac dovada ca sunt cetatenii ai unei tari , ce se vrea sa zic educata.Care sunt VALORILE de conduita in VIATA a acestor oameni de o parte si de alta ?Probabil ca acum unii isi platesc razbunari si afronturi adunate de-a lungul timpului.Totusi SFIDAREA AUTORITATII publice spune multe...biula neagar vine pt cei ce nu au respectat niste norme de baza.

CTP-ul  •  23 aprilie 2020, 22:44

Pot comenta ?!Sunt destule acte anti-civice si de o parte si de cealalata.Atit din partea unei parti a populatiei,nu neaparta minioritara e un trend in Romania, cu un NIVEL PRECAR DE VALORI SI EDUCATIE, raportat la ce trebuie in lumea civilizata, cat si din partea unei parti a unei PROFESII DEMNE,de POLITIST, ce nu stapinesc domenii de psihologie si pedagogie sociala.Nici unii nici altii nu fac dovada ca sunt cetatenii ai unei tari , ce se vrea sa zic educata.Care sunt VALORILE de conduita in VIATA a acestor oameni de o parte si de alta ?Probabil ca acum unii isi platesc razbunari si afronturi adunate de-a lungul timpului.

Catalin  •  23 aprilie 2020, 22:46

Asa si??? Toate scandalurile provocate in ultima perioada in tara de *** ( m-am saturat de corectitudinea politica si discriminarea pozitiva care de fapt e discriminarea majoritatii) si de reactia ulterioara a presei care cauta scandalul de dragul scandalului subrezesc increderea populatiei in autoritati si in masurile luate de ele ( bune/rele cum sunt). Nu i-au impuscat. Trebuia dat un exemplu si popularizat ca sa-si bage mintile in cap. Majoritatea populatiei respecta ordinele si recomandarile guvernului ***. O junta militara nu face discriminare domnule Tolontan, bate pe oricine intalneste. Si apropo, fara legatura cu articolul, am reusit sa vad si eu documentarul "Colectiv". Slabut, pare o oda adusa fostului ministru Vlad Voiculescu , care n-a reusit sa faca nimic. L-au premiat cei de afara pentru ca nu cunosc realitatea de la noi din sistemul sanitar. Nimic despre imparatii sefi de clinici medicale, nimic despre predecesorul lui Voiculescu, nimic despre succesorul lui, un telefon cu butoane lasat pe afara dar cu smartfonul inauntru la discutiile de redactie...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

flvs  •  23 aprilie 2020, 22:56

Câţiva? Cam câţi, mai exact?

Lestie  •  23 aprilie 2020, 22:56

Nu credeam ca o sa ajungem sa ne para rau dupa Militie. Nenorocitii astia nu inteleg ca le dam bani pentru a ne proteja, nu ca sa ne ia la bataie. Tara trece prin momente grele, lumea sufera, iar ei ce fac? Impart amenzi cu nemiluita, ca sa aiba din ce isi trage prime grase sau pentru a fi promovati. Cand vad o uniforma albastra pe strada, mi se face negru in fata ochilor.

Urod  •  23 aprilie 2020, 23:20

Nu vreau sa i-au apărarea nimănui , dar felul de a interveni nu este numai responsabilitatea trupelor de ordine ci si a celor care provoacă si determina asemenea comportament. Chiar daca in aceste imagini romii nu riposteaza, noi știm foarte bine de ceea ce sunt in stare...pe de altă parte, nici jandarmeria nu trebuie sa întreacă măsura, dar este clar un lucru...s-a ajuns aici in urma multor ani de intervenții si ma intreb, daca nu se dădeau riposte pe măsură in ultimii 20 de ani sa zicem, unde am fi ajuns...?!!!!...nu cred ca se mai ieșea din case !!!!!.....si inca o intrebare...ce ne dorim ?

Dan T  •  23 aprilie 2020, 23:26

Foarte bine, e situatie de urgenta, tara trece printr-o adevarata drama, daca-ti bati joc de suferinta celorlalti, sfidezi public restul populatiei, atunci chiar iti meriti acest tratament. Chiar trebuie sa se reactioneze disproportionat, tocmai ca sa le bage in cap ca nu-s ei stapani in tara asta! L-as premia pe acel politist, in conditii speciale a luat masuri speciale dar care se impuneau. Cand nu va mai fi situatie de urgenta fiti siguri ca nu se vor mai vedea asemenea episoade, acesti derbedei vor avea din nou "drepturi"!

Victor  •  24 aprilie 2020, 0:00

E tragic faptul ca unii nu inteleg ca daca acestia s-au obisnuit sa bata si sa impuste, greu se vor dezvata.Iar puterea si legea sunt de partea lor.Cheama-l la proces pe mort... poate cu spiritismus.Lasam etniile si alte probleme deoparte, organele nu sunt platite din buzunarul nostru pentru a ne bate sau impusca, ei trebuie sa ne protejeze si indrume.Acum au puterea, ei interpreteaza dupa cum vor, amendeaza, bat si impusca.Le place.Credeti ca vor ceda usor privilegiul de a teroriza?Pe de alta parte, militarii nu trebuie sa vina la aceste actiuni de patrulare cu armamentul din dotare, ei nu pot impusca virusul.Sa nu imi spuneti ca este echipament standard, pentru ca acesta contine multe altele: lopata de infanterie, ranita, patura, masca de gaze etc etc.Pe astea nu le au cu ei.Deci pe cine vor ei sa impuste cu armele de asalt pe care le au? Este foarte bine ca presa semnaleaza aceste aspecte si ar trebui sa intelegem ca NU e bine cum se procedeaza.Cum ne vor privi in ochi atunci cand toate se vor incheia?Sau poate ca nu se vor sfarsi asa curand, cine stie...

Ilie  •  24 aprilie 2020, 0:37

Incredibil, nici macar un mascat sau altcineva dintre politistii prezenti, nu intervine. Poate au gresit cei culcati la pamant, dar nu se loveste in asa hal un om. Este dureros ce face acel politist.

Urod  •  24 aprilie 2020, 1:57

@Lestie...despre amenzi da, ai dreptate.... Sunt convins ca s-a exagerat mult, dar sa ne referim acum exact la articol.... Ce îți dorești de fapt!

mordi  •  24 aprilie 2020, 4:52

@Lestie: dumneata poti sa stai acasa daca ***. Multi dintre noi s-au saturat de anumite ***, se stie bine despre cine e vorba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  24 aprilie 2020, 6:24

Mai aveau un pic și le tăiau gâturile ca ISIS. Aia trebuiau sa respecte niște reguli dar nu așa faci ordine ...

Luca  •  24 aprilie 2020, 7:15

Daca sefii Academiei de Politie sunt cercetati pentru amenintare cu moartea (asta dupa ce se pare ca au jonglat cu doctoratele ) - avem o explicatie , nu ?! Iar faptul ca "justitiarul"nu si-a dat demisia se inscrie in limita normalitatii .

cc  •  24 aprilie 2020, 8:20

ce *** cautau la gratar? legea este lege.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristian007  •  24 aprilie 2020, 8:25

Nu sunt de acord cu violenta *** Amenda ? maine sunt pe strada, alta amenda ? timp pierdut nu o vor platii...ii bagi in puscarie ? nu ai unde si pui la plata tot oamenii care platesc taxe. Pana una alta comportamentul lor inseamna pericol de moarte pentru ei si alti. Rezolvarea ar fi doar pe termen lung sa incercam sa-i civilizam....dar si asta tot cu bataie s-ar putea face. In general trebuie sa te plangi de o situatie cand ai o alta rezolvare, in cazul asta nu avem si trebuie acceptat inaceptabilul. *** si apoi scri articole moralizante.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  24 aprilie 2020, 9:08

A fost o reglare de conturi între interlopi. Ăia mai slabi( țiganii) au pierdut în fața celor mai puternici (polițiștii). Legea selecției naturale .

Iani  •  24 aprilie 2020, 9:28

Domnule, când sînteți proști, sînteți proști rău de tot. Probabil vi se trage de la statul în casă. Aveți dioptrii deformate, habar nu aveți de realitate. Idioților!

yonkers  •  24 aprilie 2020, 9:29

Au actionat ca in SUA, Franta, Spania, Olanda etc. Nu vrem o tara ca afara?

Alexandru  •  24 aprilie 2020, 9:33

Draga Catalin, in spatele blocului se aduna deja grupuri de cate 10-15 romanasi de-ai nostri, in magazine mai mult de jumatate din oameni stau fix langa tine si nu poarta masti. Mie mi se pare ca ar fi timpul pentru aplicarea legii, si respectarea ei. Suntem intr-o situatie de urgenta si sunt multi cei care nu respecta nimic. Cu toate astea cred ca totusi romanii care respecta sunt mai multi decat ceilalti, doar ca este suficient ca un procent mic sa nu aiba nici o legatura cu asta si o sa ai moarte ca-n Italia. Sincer, ca sa se respecte distantele sociale, nu cred ca la noi aici merge altceva decat forta. In Franta, i-au luat pe sus si au dat cu ei de pamant, si cu cei care nu aveau documente, si cu cei care nu respecta legea. Cred ca e unul din putinele momente cand chiar ai putea aplica legea fara frica. Sigur ca pot exista si excese de putere, dar este omenesc, din pacate nu exista perfectiune si de aceea aveti si voi mereu o paine de mancat, in presa, comentand mereu de-o parte sau de alta a imperfectiunii.

Andrei F  •  24 aprilie 2020, 9:51

@ urod Ce face...? Cum puteți spune că ar putea exista un motiv ca un polițist sa bată și să înjure un om pus la pământ?Legea este lege când este respectata de toți! Ba in plus un polițist care se poarta abuziv primește spor de pedeapsă și este normal,daca cei care trebuie sa impună respectarea legii o încalcă la ce să te aștepți de la ceilalți?În alte țări la așa ceva se lăsa cu revolte de stradă...ONG- urile acolo în primul rând cu așa ceva se ocupă...

motrescu mihai  •  24 aprilie 2020, 10:08

Tot nu inteleg de ce acest articol in GSP.N-or mai fi subiecte sportive,poate,nu stiu...pai daca-i asa,va rog sa scrieti si ce mai fac Bodi si Bianca,ar fi un bun reportaj caci,nu-i asa, si acolo se dau pumni (s-au dat ori se vor da),pe cand un reportaj cu celebra vulpita,veverita,etc,ohoho,ar iesi un ziar sportiv ex-ce-lent. Chiar,ce *** atata sport,o mardeala intre fortele de ordine si smecherasii de la noi,indiferent de sorginte ori natie,ar atrage cititorii din metrou infinit mai mult.Domnu' Tolontan, chiar vrei s-o ia Libertatea si Cancan inaintea GSP? Cat despre faptele in sine,cine incalca regula ,plateste in bani ori in natura.Si-au asumat asta si doritorii de gratar,care mai fac si misto de noi,prostimea care stam in case.In INDIA,isi luau o bataie cu strigaturi si ziceau mersi...ori India nu-i tara democrata?...sau RUSIA!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane din Bolintin  •  24 aprilie 2020, 10:43

Pas cu pas se instaurează dictatura. Pretextul poate fi oricare covidul stavridul rapidul. Societatea este strâmbă din 1989 și chiar mai demult. Regulile sunt facultative noi stăm în casă dar la Cluj este altă lege. Nivelul de pregătire al polițistilor este cum îl știm. Majoritatea tezelor de doctorat de la A cedemia de poliție se dovedesc a fi plagiate. Este doar începutul abuzurilor întâi amenzi acum bătaie și glont. Domnul Cercel anticipează ce doresc cei cocoțați în funcții. Somnul democrației naște monstrii. Probabil peste vreo 3 ani când vom ieși din această mascaradă vom întelege cum este cu democratura. Ce face opoziția democratică ??? Aprobă , aplaudă sau mai simplu spus execută ordine. Stați acasă ei lucreazăpentru noi.

Nicolae B  •  24 aprilie 2020, 10:57

Buna ziua. Stimate Domnule Tolontan, legile sunt facute pentru a fi respectate de toti membrii societatii. Daca nu le respecti primesti rasplata. Cred ca si romii trebuie sa respecte legile societatii romanesti, nu sa traiasca dupa regulile lor. Cu cei care au atitudine deplasata comportamentul fortelor de ordine trebuie sa fie foarte ferm, pentru a-i descuraja si pe altii sa procedeze la fel.

mg  •  24 aprilie 2020, 11:02

..pe acești indivizi nu-i mai educă nimeni, nici măcar cei mai luminați din etnie. Degeaba milioane de euro din fonduri europene, refuză pur și simplu integrarea în societate. Ei sunt cei care "ne fac un nume în occident", iar acum s-au întors pentru ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aristotel Nepriceputeanu  •  24 aprilie 2020, 11:09

Acum câteva zile așa ziși oameni ai legii au ciuruit un nefericit înarmat se zice cu un foarfece.Acolo trebuia obligatoriu să fie un psiholog , sau negociator. Probabil 15 polițiști nu au putut imobiliza un om cu probleme psihice aflat sub tratament ți în evidenta poliției.Mă așteptam că macar unul din șefii poliției ajuns acolo prin filieră politică să asume grozăvia și să -și dea demisia. Dl Velea și chestorul Vasilescu au felicitat pe cei cate l-au executat pe bietul nefericit. Anteriorul bravul Berbeceanu instiga la violențăși încă nu a fost ddemis. Sper ca judecătorii CCR să-și respecte statutul și să pună capăt aceste stării neconstituționale.

mg  •  24 aprilie 2020, 11:25

..cerșitul și găinăriile, sunt adevăruri pe care occidentul le-a trăit din plin înainte de pandemie, chiar dacă nu e convenabil pentru campania voastră de manipulare. Pe când o autocenzură?

Baggio  •  24 aprilie 2020, 11:54

M am convins, ești priceput la toate domeniile, ordine publică, medicină, fotbal, economie, finanțe...Ce meserie ai practicat, Cătălin Tolontan? Nu mi spune jurnalism, aia nu e meserie, să lovești în toți și toate fără să știi realitatea din teren, să dai lecții despre ipocrizie...Jandarmeria este singura armă care este demnă de ordinea publică. Îmi vei da contraargumentul, 10 august, fals, acolo au fost provocati și nu aveau cum să extragă din gloata aia recalcitranții... Cât venin mai ai în tine, mai poți? Repet întrebarea :ce ai făcut tu practic în viața asta în afară de ponegrirea unora și altora...?

gio  •  24 aprilie 2020, 12:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin  •  24 aprilie 2020, 12:21

Domnule Tolontan, tovarășii în uniformă și-au făcut datoria,băieți în cătușe nu aveau ce să caute să facă sezatoare. Sper că nu sunteți partizanul oamenilor care provoacă și sfidează oamenii legii. Cred că, dacă vă forțați puțin, găsiți subiecte mai bune de scris.

cristian  •  24 aprilie 2020, 12:31

In ultimele 10 zile,90% din conflictele si incalcarile de lege prezentate in spatiul public au fost generate de rromi.Cei care le iau aici apararea,probabil nu au avut niciodata de-aface cu etnia.Amenzi pentru romi?Cine le plateste?Liderii lor spirituali(Lider GELU,Lider Nicula) mai si mint,cand spun ca faceau si ei acolo,un gratar in curtea lor.Se vede ca ar fi in strada...

Andrei  •  24 aprilie 2020, 12:45

Noi vedem doar filmuletul taiat, doar reactia fortelor de ordine. Cine stie care a fost toata povestea, de la ce a pornit totul, ce au facut si romii. Parca nu e ok nici sa vezi politisti raniti, care nu reactioneaza, masini de politie stricate si romi care fac scandal pe strada si sfideaza legi si forte de ordine. Parerea mea e ca s-a ajuns aici datorita escaladarii conflictelor in ultimele zile dintre politie si romi, de cele mai multe ori din vina romilor. Ca multa lume, am avut de-a face cu romii de multe ori. A nu se intelege ca ii discriminez voit, dar spun ce vad. Sunt si oameni ok, cu care te intelegi. Dar sunt putini. Din experienta mea, cei mai multi nu inteleg doar de vorba buna. Daca le spui ceva, cum ar fi sa nu fumeze in parcul pentru copii, iti sar cu stereotipe de-ale lor, ba ca te fac, ba ca o sa chem nush cati, etc. Cat om fi de politically correct, asta e realitatea.

MZM  •  24 aprilie 2020, 13:06

Domnule ziarist, oamenii aceia culcati la pamant, cu fata in jos si mainile la spate, au comis o infractiune, incalcand legea privind situatia de urgenta in care ne aflam. Deci sunt niste delincventi care-si puneau in pericol viata lor si a altor cetateni nevinovati, prin eventuala transmitere a noului coronavirus. Si au fost tratati in consecinta. Poate putin cam exagerat. Dar de ce nu faceau gratar in curte, ci in afara ei? Pentru a sfida, pentru a incalca legea cu buna stiinta. Pentru ca in scandalos de multe cazuri s-a vazut că... rom = a nu munci, a nu invata, a nu se spala, a nu respecta!

georgescu paul  •  24 aprilie 2020, 13:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alx  •  24 aprilie 2020, 14:37

Este doar parerea mea. Am vazut o paralela intre omul din Hunedoara care lovea geamul masinii de politie in actiune vs iesind de la declaratii. Prima ipostaza eroica, a doua garbovita, de om ”bolnav”. Aveti dreptate, pare un abuz. PARE, pentru ca, la alte ocazii, ati subliniat ca un film incomplet nu e relevant. Se aude: ”nu mai fac, sefule”. Deci, au facut ceva, si nu cred ca a intrat asa un dispozitiv militar in curte ca sa ii bata in fata casei. Deci, slabut. Alt aspect. Cred ca uitam fraza devenita celebra: ”ori suntem golani, ori nu mai suntem”. Pai....bombardierii ”plange” daca iau si ei un baston???? Ar fi fost frumos si indicat sa investigati intai, si abia apoi sa ”facem un reportaj”. Dar stirea deja e peste tot, nu?

ovialex23  •  24 aprilie 2020, 14:58

Dar *** aia nu stiau ca nu au voie sa chefuiasca in afara casei? De ce filmuletul nu arata totul de la prima aparitie a politistilor? Credeti ca din primul moment al interventiei, au fost culcati *** pe jos si au inceput politistii sa-i loveasca? Si asta pentru ca mai intii *** i-au amenintat si i-au injurat. De ce nu se respecta legea de catre toata lumea? Ce, sunt *** o specie mai aparte, si au voie sa faca ce vor? Iar avocatul ***, Gelu Duminica ra trebui sa se uite mai intii la faptele celor cu ceafa groasa si care nu stiu limba romina. Dle Tolontan, ar trebui sa-ti fie rusine, ai ajuns *** (***). Cu oameni ca tine am ajuns sa fim umiliti in tara noastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  24 aprilie 2020, 15:10

cu traficanții de carne vie n-au fost duri domnii polițiști...cazuri celebre...Țăndărei, minori la cerșit în Anglia, poliția română nimic, pînă veni poliția engleză...cazu Shanghai, minore sechestrate, poliție, sri nime nimic, mușamalizat...cazu Caracal, nime nu știe ce fuse aclo...pă adevărații interlopi nu-i vede poliția română...tră să vină Europol, poliția engleză, spaniolă, italiană...le e frică la polițiștii români de traficanții de carne vie?...nu știu, întreb

Rumunek  •  24 aprilie 2020, 15:22

Tot urmărind știrile in ultimele săptămâni, îmi reamintesc una referitoare la niște stimabili reîntorși pe lângă Deva din Austria. Oamenii erau in carantina pe străzi, la crâșmă, oriunde dar nu acasă. Întrebați daca așa făceau și in Austria, normal au negat. Întrebați de ce, unul spunea ca atunci când polițistul austriac îți pune pistolul la tâmplă îl crezi și nu mai discuți, dar in România ...

mg  •  24 aprilie 2020, 15:29

..iar banii europeni pentru emanciparea etniei au dispărut ca apa în nisip. Curtea de Conturi reclamă nereguli cumulate de circa 8 milioane de euro. Agenția Națională pentru Romi are un buget anual de aproximativ un milion de euro. Cine s-a folosit de acești bani, dacă romii nu se dau pe brazdă? Doar iPhone-uri 11 pentru șefi și gașca lor..? Pe când o anchetă jurnalistică pe acest subiect?

Laur  •  24 aprilie 2020, 15:33

Văd o mulțime de comentarii pro miliție de tip interlop. Eu nu știu câtă istorie recentă știți dar în Siria cam așa a început (dăm politica deoparte): o țară plină de minorități, precum noi, are un război civil de 10 ani, speculat de țările vecine și terorism...+50% din forțele de ordine de acum 10 ani sunt în groapă + sute de mii de civili (mulți care au pus mãna pe arme) . Răspuns pentru "ce vă doriți"?! Nu vreau *** analfabeți, nici interlopi cu epoleți! Educația îi poate schimba pe ambii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sătul de ipocriți  •  24 aprilie 2020, 16:06

Întreb și eu, așa, pentru un prieten, câți din comentatorii sfătoși de pe acest blog cunosc comunitatea de rromi din Bolintin, acum victime ale rasismului, și dacă au cunoștință despre actele antisociale ale acestora? De asemenea aș întreba, la fel pe colegii comentatori, care deplâng starea dureroasă a rromilor în cauză, dacă s-ar vedea cu unul dintre acele personaje acum în postura de victimă (oameni fără niciun fel de valoare morală), în preajmă punându-i un cuțit la gât și tâlhărindu-l, amenințându-i familia, soția, copilul, părinții, etc sau mai rău intrând peste tine în casă, domnule comentator atunci ai mai fi la fel de milos și apărător al drepturilor omului? Oameni buni, să vă ferească Dumnezeu de astfel de ''victime''. Eu unul sunt sătul de societatea românească plină de ''oameni de bine '' care folosesc legea ca paravan, mereu în favoarea lor și care atunci când sunt ''strânși cu ușa'' urlă ca în ''gură de șarpe'' că nu le sunt respectate drepturile. Acest tip de ''victime'' au doar drepturi și niciodată obligații. Mi-aș dori parcă pentru cei care lovesc din toate pozițiile în instituțiile statului, așa cum sunt ele cu bune și rele, să cunoască de aproape astfel de ''victime'' , ca apoi să li ceară părerea dacă poliția a procedat bine sau nu într-o astfel de situație. Dar ce sa-i facem, la datul cu părerea, noi românii suntem campioni mondiali iar IPOCRIZIA a ajuns la rang de înaltă moralitate.

Cristian  •  24 aprilie 2020, 16:32

Sincer, nu înțeleg modul de scriere al articolului. Întrucât nu pot să cred că este scris la comandă( datorită nivelului foarte modest, dorinței de spectaculos prin folosirea unui titlu total stupid și lipsei oricărei analize a situației concrete care de regulă nu-l caracterizează pe autor) presupun că este vorba de lipsă de inspirație și oboseală din partea autorului și/sau impactului vreunor filme sud-americane. Termenul de juntă nu are nici o legătură cu ce se întâmplă acolo( vă rog, studiați dex-ul ), nu există nici un fel de prezentare a modului de derulare al evenimentelor( circumstanțe, pozițiile părților, cronologie, etc), a motivațiilor părților, etc. Este foarte posibil ca comportamentul polițiștilor să fie excesiv și degradant dar punerea la pământ a unor persoane, cu mâinile încătușate nu este prin ea însăși ilegală. În anumite condiții este ilegală în anumite condiții, în altele nu. Tocmai asta lipsește din text, măcar descrierea, dacă nu și analiza acelor condiții.Despre faptul că polițiștii înjură este evident reprobabil și trebuie sancționat, dar nu prea cred că am citit ceva din text legat de modul de comportament al celorlalți ; decât că, scris nevinovat, că făceau un grătar; probabil din curiozitatea trăirii unor experiențe antropologice, după ce s-au săturat de citit Heidegger și de ascultat Brahms interpretat de Radu Lupu, elitism cultural care probabil i-au înfuriat pe poliști.

Drom  •  24 aprilie 2020, 17:03

Saracii nevinovati. Cand o sa stati la spital cu saptamanile infectati de astfel de indivizi poate o sa va lecuiti de aprecieri gen "junta militara". Nu puteau sa isi consume gratarul in curte, in liniste,.in familie? Trebuia in strada, cu zgomot, live uri si injuraturi la adresa "juntei" (" ne doare in p... de voi, " ma c..c pe tara asta", " va dau cutit"), etc.. Am vazut ca s au sesizat si organizatiile de romi abonate la bani publici si europeni. Vai saracii nevinovati. Schimbarea comportamentului lor inseamna sa vrea ei sa se schimbe in primul rand. Cum de altfel nici dvs. Nu vreti sa va schimbati. Doar sa intrigati opinia publica. In astfel de vremuri va intreb deschis: cu ce ati contribuit personal la binele social al comunitatii din care facem cu totii parte ?

Puie Molitiei  •  24 aprilie 2020, 17:20

Bai comunistilor din comentarii - politia are cadru legal sa aresteze pe oricine face magarii. Aia culcati la pamant si torturati nu au. Capsici? *** de tara si *** de oameni. Plecati cat mai repede!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionescugeorge77  •  24 aprilie 2020, 18:54

trebuie sa facem diferenta intre oameni si *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gio  •  24 aprilie 2020, 19:24

Acest articol este jenant din partea unui jurnalist pe care-l consideram valoros- C Tolontan. Tolo te-ai transformat in trompeta rromilor, te intreci in activism cu dealde duminica si necula? Mai si stergeti denumirea de “***”, ca cica nu e corecta politic, sunteti ridicoli.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marco  •  24 aprilie 2020, 19:26

In SUA e o vorba: "America's most dangerous street gang-the boys in blue-police"...In Romania, dupa decenii de umilinta in care au fost scuipati, umiliti, prost dotati si lipsiti de acoperire legislativa, se pare ca politistii incep acum sa-si verse toate frustrarile pe cine apuca, vinovat sau nevinovat...Sub pretextul starii de urgenta, abuzurile se vor inmulti exponential...Toti cei care se bucura acum ca "romii" sint tinta principala a fortelor de "ordine", trebuie sa se gindeasca ca le va veni rindul la un moment dat...Zecile de milioanele de euro in amenzi date unui popor aflat si asa pe marginea prapastiei financiare, sint primul pas catre o dictatura mascata sub pretextul binelui national...Ginditi-va, cind vreodata guvernantilor le-a pasat de "bobor"? Intrebare retorica, desigur...Iar acum nu mai dorm noaptea de grija noastra...Si inca ceva: in tarile alea "ca afara", autoritatile au mers in special pe preventie si nu pe amenzi sau picioare in gura! Colonia Romania pare a fi locul perfect de aplicare a celor mai draconice masuri pe o populatie saracita si torturata psihologic zilnic de o mass-medie criminala (care anunta zilnic o apocalipsa dupa alta), complice la distrugerea totala a neamului nostru...In concluzie, felicitari pt articol! Este un inceput timid de expunere a pericolelor situatiei actuale, dar e un inceput...

Dan  •  24 aprilie 2020, 19:26

Nu vreau sa imi dau cu parerea despre eveniment pentru ca deja sunt multi care o fac. Nu e treaba mea. Ma refer la voi doi care semnati articolul. Chiar, ce rol are Denisa?? A descarcat filmul de pe net si a facut capturile? In fine... Voi doi, jurnalisti fiind, ati facut un articol de 500 de cuvinte ( poate mai putin ) pe baza unei franturi de filmari de pe facebook. Fara sa stiti ce s-a intamplat, fara sa cereti puncte de vedere ale politiei si ale partilor vatamate. Fara sa investigati ce sa intamplat acolo si de ce...fara nimic! Ca o postare pe facebook. Pur si simplu ati aruncat pe piata un eveniment care arde acum fara nici un fel de profesionalism. Pentru trafic. Clickbait! CanCan. Libertatea. Si acum GSP. Sunteti cei care duc jurnalismul in ***. Sa va fie rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Morlomete  •  24 aprilie 2020, 19:33

Laur • 24 aprilie 2020, 15:33 Ți-am citit comentariul tău magistral în care condamnai în egală măsură toți protagoniștii evenimentului și toate faptele neprincipiale și ați invocat ca măsură divină corijarea unor astfel de derapaje prin educație și măsuri sociale eficiente bazate pe analize ștințifice. Dar domnule @Laur dvs aveți habar despre ceea ce vorbiți? Poate începeți dumneavoastră implementarea acestor tipuri de măsuri pentru integrarea rromilor din Bolintin și să-i convingeți dvs să meargă la școală. Sunteți un mare naiv sau un mare ipocrit, nu aveți nici cea mai mică idee despre profilul infractorilor rromi din comunitatea din Bolintin și modul lor de operare. Aceștia nu au niciun fel de considerație pentru morală, convenții, normă reguli. Legea pentru ei există doar atunci când trebuie să-și salveze pielea sau sa-și distrugă adversarii. Domnule Naiv, dacă ajungi față în față cu ei îți mănâncă și pantofii. Modul în care a acționat șeful de poliție de acolo este singurul mod de a-i face să respecte comunitatea. Vorbim de valori acolo unde ele nu există, vorbești de educație și măsuri fără să cea mai vagă idee cu cine ai de-a face. O să întrebi de ce nu sunt probați pentru fapte și condamnați conform legii? Pentru că de cele mai multe ori nu-i poți proba pentru că țin comunitatea în teroare și oamenii de rând nu au curaj să depună plângere sau mărturie, iar de multe ori polițistul domnule bun la dat cu părerea nu are pârghiile necesare și de multe ori elementele materiale necesare și sprijin din partea autorităților să îi probeze. Iar pe altă parte acești neprihăniți ai societății își rezolvă problemele cu bani mulți și avocați. Așa că mai gândește-te poate găsești alte măsuri mai eficiente pentru integrarea rromilor de la Bolintin.

Ela  •  24 aprilie 2020, 20:16

Nu puteau sa dea doar amenda?

17 Nentori Tirana  •  24 aprilie 2020, 20:53

Idea era urmatoarea: astia sint toti roma-ni, e cazul sa v-i asumati. Dar nu, la fiecare scandal, viol prin Italia, furturi peste tot, batai pe strada, voi trebuie sa mentionati ca e vorba de romi. Cu inca un „r“ daca se poate, ca tu te tragi de la Roma, esti urmasul lui Cezar si Traian. Ba-sescu ? Ca tu Tolo esti mai bun decit romii, turcii, sirienii si indienii. Uite aici, care e diferenta intre cei culcati si cei cu bulanul ? Care sint rapidistii ? --- Iar Arafat si Valea sa-si cumpere vaselina si sa se duca. Ar fi cazul sa va treziti, sa va asumati si voi niste articole critice la adresa masurilor luate de cei doi, sa incepeti sa va puneti intrebari. Sint curios de ce-mi taiati opinia ? Stiti voi ca-i deja ca in China si da buzna peste noi militia ? --- Postarea cu fotbalul era pentru nea Ovi zis azi si spam de...licat. Daca se deschid hoteluri si se joaca fotbal la unii mai civilizati atunci eu sint pentru fotbal in Germania ori mai bine in Austria. Nu poate iesi nimeni ? Decit la cules ?

Comentează