Raed Arafat recunoaște înregistrarea în care a intervenit într-o licitație, dar spune că a făcut-o ”ca să nu fie supraevaluat prețul” și se întreabă de ce a fost publicată „într-un moment delicat al țării”

Într-un mesaj postat azi pe Facebook, șeful DSU recunoaște că, după ce se stabilise cîștigătorul, s-a întrebat de ce e mare prețul și a intervenit ca să anuleze licitația de 600 de milioane de euro pentru dotarea pompierilor. ”Dar ultima decizie a fost a colegilor de la IGSU”, a spus Arafat. Răspunsul lui vine după ce Libertatea a publicat azi o înregistrare cu Raed Arafat care amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed: ”Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nicio problemă”

marți, 12 mai 2020, 5:15

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Într-un monolog de 6 minute, postat marți după prânz pe contul său de Facebook, Raed Arafat s-a referit la sine ca la ”doctorul Afarat” și a întrebat: ”De ce acum a apărut înregistrarea?”.

Șeful DSU recunoaște că a discutat cu firma câștigătoare și că i-a cerut să coboare prețul cu 19%, pentru că altfel se va anula licitația, ceea ce a și făcut.

Arafat motivează că s-a ajuns la situația din 2018 după ce în interiorul IGSU, ”voit sau nu, nu am de unde să știu”, s-a greșit calculul inițial al prețului.

Într-un text care însoțește filmulețul postat, el susține că ”subiectul este închis”, în ciuda faptului că DNA a deschis un dosar pe această temă.

Raed Arafat spune că ”nu am făcut decât să corectăm un preț supraevaluat”, preț care rezultase dintr-o licitație publică și din toate documentele caietului de licitație pus la dispoziția tuturor participanților de către IGSU.

Șeful DSU a povestit cum el personal a fost cel care s-a sesizat că e un preț prea mare, după încheierea licitației.

Apoi a pus întrebări, în urma cărora a apărut un document. E o situație pe care până acum nu a recunoscut-o niciodată, Arafat susținând permanent că nu are nici o participare în atribuiri, în fixarea câștigătorilor sau în stabilirea prețurilor.

”Să vină un șef de instituție și să spună el: ”E prețul mare”, după ce a aflat cine a câștigat o achiziție publică, și să o anuleze, eu nu am auzit niciodată așa ceva”, a spus, pentru Libertatea, un expert în achiziții publice, care a văzut răspunsul video înregistrat astăzi de Raed Arafat.

În monolog, Raed Arafat spune că mai apoi firma cu licitația anulată a pierdut în instanță, ceea ce Libertatea a subliniat și ea. Numai că documentul apărut din senin, are o formă de stabilire a prețului unică în cadrul IGSU, iar pagina cu prețul arată ca aspect fizic și grad de alb al hârtiei ca și cum nu ar face parte din acel document.

Șeful DSU folosește în răspunsul de azi aceleași replici pe care le-a utilizat și când Libertatea a publicat filmul ascuns al intervenției de la Colectiv.

Raed Arafat se întreabă ”de ce acum?” și vorbește despre ”ceva care stă în spate”, despre un plan făcut pentru scăderea încrederii oamenilor în ”doctorul Arafat”, ”dar nu e vorba doar de mine”, ci și de instituții și de stat.

Înregistrarea cu Raed Arafat când amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed: „Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nicio problemă”

 

 

FOTO: EDUARD VINATORU/MEDIAFAX FOTO

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Fofo  •  14 mai 2020, 17:42

CORUPTIA UCIDE! Propun semnarea unei petitii online pentru demiterea lui Arafat!

Crin  •  14 mai 2020, 17:46

Ati vazut cum vorbeste? Se refera la el drept "doctorul Arafat", " deci repet licitatia"...omul e deja in alte dimensiuni. Nino nino... Doamna Grasu, trimiteti o ambulanta ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manea  •  14 mai 2020, 17:57

Ce mai face,ma, domnul presedinte Klaus? Oare s-a trezit sau tot doarme? Nu cred ca a ascultat inregistrarea cu Arafat. Dar ministrul Vela o fi ascultat-o? Nu il mai ataca pe Arafat acum. Nu, nu, ca, nah, e pandemie, vin alegerile. Nu da bine la imagine.

Tudose  •  14 mai 2020, 18:02

CORUPTIA UCIDE! Mereu va ucide vieti si va distruge familii

Fgh  •  14 mai 2020, 18:05

Sunt dezamagit de Dragos Patraru de la Starea Natiei, de CTP, de postul Digi24 si alte cateva publicatii online. Toti au ales sa priveasca in alta parte in loc sa dezbata subiectul

Luca  •  14 mai 2020, 18:16

Avem parte numai de momente delicate , de alegeri ... Niciodata nu e momentul potrivit , nu ?!

Lucian  •  14 mai 2020, 19:12

Ati vazut ca Arafat se foloseste de pretextul asta mereu? Nu da declaratii dupa filmarea de la Colectiv ca sa nu influenteze alegerile prezidentiale. Acum nu da declaratii in fata presei pentru ca tara se afla intr-un moment delicat. Ba, ***? Cand te-ai implicat in licitatii nu era moment delicat?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  14 mai 2020, 19:23

Cum adica a observat el ca e pretul prea mare? Pai polonezii au oferit cel mai mic pret. Asa au si castigat licitatia.

Ilie  •  14 mai 2020, 19:26

Daca nici Arafat nu a rezistat tentatiei de a dispozitie unei licitatii super-banoase, inseamna ca ***. ARAFAT, AI DEZAMAGIT.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  14 mai 2020, 20:19

Orban si Vela de ce nu reactioneaza la inregistrarea cu Arafat si polonezii? Johannis, iarasi nimic.

Ioana  •  14 mai 2020, 20:31

Ce mai face bombardierul sef de la ISUBIF? Ala care injura ca un birjar la Colectiv. Ala care spunea ca pompierii nu sunt pregatiti pentru dezastre. Dar pentru sunt pregatiti, maestre? Pentru citit in stele? Apropo. Va mai amintiti momentele penibile de la sfarsitul lui 2015? Protagonisti: col(r) Cornea si doamna Schiopu

Gica  •  14 mai 2020, 20:41

Ce prosti ne crede Arafat spunandu-ne ca a sesizat el ca pretul licitat era prea mare. Boss, cum ai facut? Ai dat o geana pe pret si te-a luat fiorul? Te-ai gandit ce ai putea face tu cu 19% din pret, nu?

Andrei  •  14 mai 2020, 20:48

@Ioana: bombardierul sef de la ISUBIF are masina de serviciu la discretie. Il ia ca pe ministru de acasa. Ce vrei, ma, e si asta demnitar. Varianta lu' Spartacus cu grade de colonel. Te pomenesti ca alerga si asta cu masina prin Bucuresti cum alerga Gabi Oprea cu coloana oficiala

Gogu  •  14 mai 2020, 22:15

Razboiul clonelor

Doina  •  15 mai 2020, 7:41

Interesant e faptul cum toata presa priveste in alta parte.

Cristi  •  15 mai 2020, 7:44

Cine il sustine pe Arafat? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popa  •  15 mai 2020, 7:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cana  •  15 mai 2020, 7:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gica  •  15 mai 2020, 7:55

Ce cauta col. Damian la Arafat in birou cand l-a sunat pe reprezentantul firmei poloneze?

Gigi  •  15 mai 2020, 10:46

Gata, ma! E legal acum sa se bage Arafat in achizitii. Guvernul a adoptat OUG 68/2020. Vedeti art. II de introducere a unui nou art. dupa art. 24 din OUG 1/2014. El e Dumnezeu acum peste toate urgentele. Nu m-ar mira sa ajunga sa coordoneze si CSAT-ul.

Cristian  •  15 mai 2020, 10:55

DSU are acum atributii de implementare a proiectelor cu finantare externa in domeniul s.u., protectiei civile si al cooperarii civil-militare, conform OUG 68/2020. Oare la ce se refera cooperarea asta civil-militara? De nu o ajunge DSU in locul CSAT-ului sa imi ziceti voi mie tembel

Codruta  •  15 mai 2020, 11:04

Foarte dubios cum se schimba artributiile DSU asa brusc. Ca sa o iau si eu pe urma lu' Arafat...de ce tocmai acum, domnule Arafat? De ce e nevoie tocmai acum de modificarea OUG 1/2014? *** Zic si eu. Intreb ca prostu' ca oricum nu o sa ma bage nimeni in seama. Dumneavoastra detineti adevarul suprem dupa cum se pare

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  16 mai 2020, 18:58

Interesant este ca DSU a reușit sa obțină importante fonduri europene pentru dotări. Nu știu cât este meritul lui Arafat dar se pare ca unii pot și alții nu

Dana  •  17 mai 2020, 20:35

@Adrian,NU DSU a obtinut fondurile, ci IGSU. Totul este meritul celor de la IGSU. Nu a lu' Arafat si nici a desteptilor de la DSU. Asa ca, draga Adrian, permite-mi, te rog, sa iti sugerez *** si sa te mai documentezi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  19 mai 2020, 6:52

Poate iese si DNA-ul din izolare si incepe sa ii faca dosar si lu' Arafat. Curaj, domnilor de la DNA, curaj

Comentează