Raed Arafat recunoaște înregistrarea în care a intervenit într-o licitație, dar spune că a făcut-o ”ca să nu fie supraevaluat prețul” și se întreabă de ce a fost publicată „într-un moment delicat al țării”

Într-un mesaj postat azi pe Facebook, șeful DSU recunoaște că, după ce se stabilise cîștigătorul, s-a întrebat de ce e mare prețul și a intervenit ca să anuleze licitația de 600 de milioane de euro pentru dotarea pompierilor. ”Dar ultima decizie a fost a colegilor de la IGSU”, a spus Arafat. Răspunsul lui vine după ce Libertatea a publicat azi o înregistrare cu Raed Arafat care amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed: ”Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nicio problemă”

marți, 12 mai 2020, 5:15

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Într-un monolog de 6 minute, postat marți după prânz pe contul său de Facebook, Raed Arafat s-a referit la sine ca la ”doctorul Afarat” și a întrebat: ”De ce acum a apărut înregistrarea?”.

Șeful DSU recunoaște că a discutat cu firma câștigătoare și că i-a cerut să coboare prețul cu 19%, pentru că altfel se va anula licitația, ceea ce a și făcut.

Arafat motivează că s-a ajuns la situația din 2018 după ce în interiorul IGSU, ”voit sau nu, nu am de unde să știu”, s-a greșit calculul inițial al prețului.

Într-un text care însoțește filmulețul postat, el susține că ”subiectul este închis”, în ciuda faptului că DNA a deschis un dosar pe această temă.

Raed Arafat spune că ”nu am făcut decât să corectăm un preț supraevaluat”, preț care rezultase dintr-o licitație publică și din toate documentele caietului de licitație pus la dispoziția tuturor participanților de către IGSU.

Șeful DSU a povestit cum el personal a fost cel care s-a sesizat că e un preț prea mare, după încheierea licitației.

Apoi a pus întrebări, în urma cărora a apărut un document. E o situație pe care până acum nu a recunoscut-o niciodată, Arafat susținând permanent că nu are nici o participare în atribuiri, în fixarea câștigătorilor sau în stabilirea prețurilor.

”Să vină un șef de instituție și să spună el: ”E prețul mare”, după ce a aflat cine a câștigat o achiziție publică, și să o anuleze, eu nu am auzit niciodată așa ceva”, a spus, pentru Libertatea, un expert în achiziții publice, care a văzut răspunsul video înregistrat astăzi de Raed Arafat.

În monolog, Raed Arafat spune că mai apoi firma cu licitația anulată a pierdut în instanță, ceea ce Libertatea a subliniat și ea. Numai că documentul apărut din senin, are o formă de stabilire a prețului unică în cadrul IGSU, iar pagina cu prețul arată ca aspect fizic și grad de alb al hârtiei ca și cum nu ar face parte din acel document.

Șeful DSU folosește în răspunsul de azi aceleași replici pe care le-a utilizat și când Libertatea a publicat filmul ascuns al intervenției de la Colectiv.

Raed Arafat se întreabă ”de ce acum?” și vorbește despre ”ceva care stă în spate”, despre un plan făcut pentru scăderea încrederii oamenilor în ”doctorul Arafat”, ”dar nu e vorba doar de mine”, ci și de instituții și de stat.

Înregistrarea cu Raed Arafat când amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed: „Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nicio problemă”

 

 

FOTO: EDUARD VINATORU/MEDIAFAX FOTO

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Mihai  •  12 mai 2020, 17:18

O sa faca putina puscarie .. Are pe acolo destule cunostinte !!!

arbitru  •  12 mai 2020, 18:24

extraordinar... o mica greseala ...de $25 milioane de euro;

Umila parere  •  12 mai 2020, 19:08

Acum cativa ani, iritat de laudele pe care toata lumea ii le aducea acestui individ, am vizionat cu MARE ATENTIE “Profesionistii”, editia in care a fost invitatul Eugeniei Voda. Am inteles atunci ca nu trebuia sa vina in Romania, nici nu are motivatii deosebite care il tin aici. Comportamentul sau din ultima perioada, in care a ajuns practic stat in stat, prin puterea si cumulul de functii cu care a fost “binecuvantat”, NU ma suprinde. De 30 ani Romania este condusa de alte natii, romanii au fost exclusi de la putere. Sper ca lumea a inteles, in sfarsit cine este cu adevarat Arafat.

CCC  •  12 mai 2020, 19:28

Ma repet si imi cer scuze pentru asta: nimic nou sub soare in Bucuresti! Si-apoi, ce atatea anchete si intrebari, adresate celui care practic, conduce Roamania in aceste zile? Cum va permiteti? Nu ati vazut sondajele de opinie? Nu stiti care este personalitatea momentului? Tara este a lui, el este liderul suprem, triasaca! AAAA, scuze, nu suntem in Koreea de nord si domnul din imagine nu e Kim! Sau o fi, dar degizat! Eu mai degraba il recunosc ca pe unul dintre crminalii de la Colectiv, alaturi de banicioiu si sleaahta lor de mincinosi. Domnule Tolontan, facem pariu ca *** nu va pati nimic? PS Din pacate, cei care participa la acest soi de sondaje au si drept de vot ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Corect  •  12 mai 2020, 21:00

Tolo ,acum te iei de Arafat pentru ca a vrut sa nu plateasca mai mult .Pai poate il premiati pentru ca in Romania toata lumea cumpara scump si foarte scump

Umila parere  •  12 mai 2020, 21:04

1) am cautat online, peste tot rezulta ca Arafat este medic, informatiile mele sunt incorecte sau din grandomania care l-a lovit in ultimii ani se autoproclama doctor? 2) voia sa se disculpe cu acest video, s-a infundat mai rau. Spune clar ca licitatia a fost in 2017, el i-a sunat pe castigatorii licitatiei DUPA UN AN, deci si-a dat singur sah- mat; 3) aceasta “situatie de urgenta”, artificial creata la nivel mondial este o perdea de fum in spatele careia netrebnicii isi fac de cap, iar nenea asta cu nume predestinat face parte din categoria NECINSTITILOR PRINSI IN FLAGRANT DELICT; 4) invatati sa ASCULTATI (cititi) CU ATENTIE interviurile, declaratiile persoanelor publice, veti descoperi ca de cele mai multe ori se dau de gol, spun ce gandesc si uneori ceea ce nu ar dori sa se afle; Niciodata nu mi-a placut Tolontan, nici nu cred ca imi va placea, de aceasta data il felicit cu toata sinceritatea, l-a prins cu “mata in sac” pe acest individ venit de nicaieri, devenit un stat in stat.

Ilie  •  12 mai 2020, 21:13

Ce e ăla expert în licitații publice? Unde a făcut cursuri pentru a deveni așa ceva? De ce nu dai un nume? Că doar nu divulgă secrete de stat! Arafat minte și face abuzuri. Dar deontologia te învață să nu recurgi la minciuni pentru ca să îți iasă articolul. Nu ai credibilitate. Care e diferența între tine și Gâdea și Badea? Sau Mânăstire? Sau Prelipceanu? Mă rog, Prelipceanu e prost.

Andrei F  •  12 mai 2020, 21:27

@ Umila părere Dar cum credeți dv. că Arafat a ajuns sa cumuleze atâtea funcții??? Credeți că le-a cumpărat? Credeți că sunt ,,moștenite,,de la PSD???Dv. nu știți că guvernul bun al lui Tolontan acorda funcțiile numai pe merit nu că răii aia de la PSD???Pai altfel ce,Tolontan nu critica și guvernul asta că pe cele ale PSD?

Stelian  •  12 mai 2020, 21:44

Sunt convins că atunci când se vorbește de contracte de sute de milioane de euro firmele care câștigă au în spate un aparat de juriști și avocați extraordinar de bun. Dacă acești specialiști nu au putut dovedi in instanță nereguli în desfășurarea și implementarea licitației desfășurată pe bani europeni nu cred că poate fi vorba de un caz de corupție.

dan  •  12 mai 2020, 21:57

Hei, a intervenit pentru ca era pretul prea MARE, nu prea mic. Nu stiu cine e expertul ala in achizitii care isi da cu parerea, dar...vai de el

cu mască, fără mască  •  12 mai 2020, 22:06

"în interiorul IGSU, ”voit sau nu, nu am de unde să știu”, s-a greșit calculul inițial al prețului." Dacă e așa, e simplu: să prezinte ancheta internă de la I.G.S.U., declanșată DE EL imediat după incident, prin care a găsit vinovatul sau vinovații de "greșit calculul inițial"! În alte părți, pentru o astfel de greșeală (de zeci de milioane de euro!) erau dați afară nu unul, doi, trei angajați, ci O MIE de angajați, fără discuție. Să ne arate pe cine a dat el afară de la I.G.S.U., atunci! ...și (de la sine înțeles) pe cine anchetează D.N.A. pentru acea "greșeală"! Dacă nu poate demonstra asta, atunci mai e o singură variantă: cu anularea contractului pentru povestea cu "greșeala" a încercat să șantajeze firma poloneză, că ăia NU VOIAU SĂ-I DEA LUI un "comision" mascat...

Umila parere  •  12 mai 2020, 22:47

@ Andrei F De 30 ani in Romania exista doar partidul coruptilor, potrivit sloganului post-decembrist: “La vremuri noi, tot noi”. PSD, PNL sau orice alt partid reprezinta acelasi interes obscur. Din pacate, la nivel mondial asistam la aceeasi mascarada. Ultimii oameni politici de nivel international au fost Margaret Thatcher si Helmuth Kohl, dupa care a urmat POTOPUL. Cacialmaua acestui virus care se plimba prin lume ca un globtrotter nestingherit ne arata ca suntem carne de tun, fara gandire si reactie la toate experimentele la care suntem supusi, resemnati precum mielul de Pasti.

GOOSEBUMPS  •  12 mai 2020, 22:51

Hotii, hotii, hotii, hotii?

Urod  •  12 mai 2020, 23:41

Licitațiile sunt o mascarada de la început pana la sfarsit.... Sunt folosite doar pentru a da senzația de imparțialitate, dar e de fapt invers... Dar aici de fapt care este problema...?!!!... Ca s-a cerut diminuare de preț...?!!!... Felul în care sa cerut...?!!!... dacă este vorba de scădere și nu de umflare de preț, de ce suntem asa de intrigați? Îl vreți pe Arafat sa fie Alba ca Zăpadă...?!!! Eu nu-mi fac iluzii ca în România poate exista cineva care sa fie perfect cinstit și sa reziste în sferele de interese ale puterii. Nu caut scuze pentru Arafat, dar nu fiți naivi sa credeti ca el nu a fost forțat sa facă compromisuri. În România însăși stilul de viata este un compromis, pentru ca a plecat pe drumul hoției din '90, așa că nu trebuie sa ne dam ochii peste cap și sa mai fim sensibili. Aici măcar sa ne bucurăm ca este scădere de preț... Întrebarea este alta... CAT LOC ÎNCĂ MAI ERA DE O SCADERE...?!!!!

johnybravo  •  13 mai 2020, 2:26

ce johaneilor are vladut pui securistut nevoie de voi

Urod  •  13 mai 2020, 3:55

@umila părere.... Ai văzut degeaba profesioniștii, n-ai înțeles nimic. Pai romanii conduc de 30 de ani și-au instaurat hoția absolută în tara și afară, ca de aia ne e rușine sa spunem ca suntem români. Românii care fac cinste sunt călcați în picioare de românașii smecheri, descurcăreți,la care suprema valoare este,, cine poate oase roade,,.... Nu te mai plânge tocmai de cei care fac treabă, eu te înțeleg ca nu le pica bine la șefii tăi, dar asta e.... Mai greu sau mai ușor România se va duce pe drumul corect datorită Europei și în nici un caz al celor pe care ii plângi tu....

Schiopu Orlando-Magic  •  13 mai 2020, 5:45

Tati, Arafat! Sper sa faci putina puscarie. Apropo. Pentru toti astia de la ISU Bucuresti-Ilfov care ati fost cu "Je suis Orlando" in suflet. Ce credeti ca se va intampla daca va disparea Arafat? Nimic, nu? Exact. Activitatea va fi ca si pana acum.

Andu  •  13 mai 2020, 10:58

Totusi exista niste proceduri in evaluarea ofertelor si pretul se stia inainte de semnarea contractului. Ala era momentul in care trebuiau clarificate aceste aspecte care sunt cusute cu ata alba. Valoarea maxima estimata si ea se verifica in spate cu un document de unde reiese clar cat e baza si cat e tva si deci ce suma se mentioneaza. Praf in ochi, ca de obicei!

Gigi Buzu  •  13 mai 2020, 13:20

@ Umila parere Nu baga in seama toti neispravitii. Este peste tot, injura romanii sub forma mascata, se aplauda de pe conturi diferite, polemizeaza cu el insusi, agreseaza autorul articolului, apoi il lauda de pe alt cont. IGNORA-L, este cea mai buna metoda cu aceste nulitati.

PACIENTUEDEVINĂ  •  13 mai 2020, 13:25

Întrebarea sugerată de articolul domnului Tolontan e mult mai adâncă şi tulburătoare: dacă nu cumva invocarea diferenţei de preţ (TVA), ca generând un preţ final „prea mare”, ar fi avut loc numai pt că nu a câştigat o anumită firmă agreată, iar respectiva diferenţă era cu dedicaţie pt acea firmă ca să se întoarcă pe paraîndărăt? Dacă ar fi câştigat cine trebuie, nu s-ar fi invocat niciodată, capisci? Revenind la articol, din nou este unul ineficient, care doar dezmiardă mafia şi o învăluie într-o perdea de fum. O reală investigaţie jurnalistică ar fi informat complet şi corect cititorii, în urma unei documentări serioase şi CONCRETE în baza Legii nr. 544/2001, răspunzând la următoarele întrebări fundamentale: 1. Care anume este/sunt (nominal) funcţionarii din instituţia publică respectivă care au întocmit şi aprobat preţurile licitaţiei? 2. Ce prevăd concret fişele posturilor acestora şi Procedurile operaţionale interne cu privire la stabilirea preţurilor licitaţiei, în sensul în care trebuiau sau nu să specifice dacă ele sunt sau nu cu TVA? Au fost respectate aceste prevederi? 3. Există, au fost cerute şi care au fost concret avizele DE SPECIALITATE privind stabilirea preţurilor? Au fost respectate avizele? 4.Există „BREŞE” în fişele posturilor şi în Procedurile operaţionale interne care să permită MANIPULAREA preţurilor licitaţiei, în mod discreţionar şi oricând de către funcţionari (prin adăugarea sau diminuarea valorii egale cu TVA); Cine, cu nume şi funcţii, au întocmit şi aprobat aceste prevederi-breşă? 5. Există astfel suspiciunea rezonabilă că aceste breşe au fost INTENŢIONAT create pt manipularea licitaţiilor şi obţinerea unui paraîndărăt egal cu valoarea TVA cu care jonglează funcţionarii? 6. Există astfel un MECANISM mafiot care SE POATE REPETA ORICÂND, pt „hrănirea” acoliţilor politici, mituire, fraude, tunuri etc.? 7. CEL MAI IMPORTANT PT CITITOR: Ce piesă trebuie DEMONTATĂ din acest mecanism ca să nu mai fim furaţi, REPETAT ŞI CONTINUU, din banii publici, cu sume exorbitante? Toate aceste întrebări erau valabile, desigur adaptat, şi pt articolul anterior, referitor la licitaţia făcută de Ministerul Sănătăţii, unde breşa şi elementul de manipulare erau caracteristicile produsului din caietul de sarcini, dar, desigur, „investigatorii” jurnalişti se feresc să demoleze mafia, ei vor doar articole noneficiente, vodeviluri

Mircea  •  13 mai 2020, 13:27

Sa lamurim putin situatia. Arafat este de multe vinovat inclusiv de acest lucru. intrebrea lui este insa pertinenta: de ce acum cand suntem in situatia in care suntem. dosarul este la DNA de 2 ani. ce a facut presa pana acum. de asemenea titlul din libertatea este mai mult decat josnic si anume Arafat ar ameninta pe cineva in inregistrare. doar spune ca daca nu se scade TVA-ul reface licitatia. asta nu este amenintare. este ca si cand eu as spune acum ca daca nu incetati cu prostiile pe site-ul asta nu o sa va ma citesc. daca asta este amenintare atunci puteti sa ma acuzati de acest lucru dar nu cred ca vreo institutie a statului roman o sa considere asta o amenintare. ca de obicei presa nu numai ca exagereaza dar nu isi mai gaseste de mult locul in viata publica prin articolele pe care le publica.

Urod  •  13 mai 2020, 14:02

@catalin tolontan... Cred ca totuși e nevoie totuși de niște precizări.... Sunt niște nuanțe care trebuie clarificate.... Una este sa fii implicat activ cu deplina responsabilitate la licitații, și alta este sa ai un rol de supervizor și care din când în când și sa poți acționa doar când ceva este foarte flagrant.... Asa vad eu lucrurile și dacă greșesc corectează-mă..... Vad ca s-au încins spiritele și mulți cer,, capul lui Moțoc".... Este nevoie de discernământ și ca să mai știm sa facem diferența dintre hoție și oamenii care muncesc, avem nevoie de clarificări...

anton  •  13 mai 2020, 14:42

*** .Nu vezi ca bati campii,Arafat a intervenit ca sa nu se plateasca mai mult,in al doilea rand aceasta problema s-a intamplat in 2018 de ce o spui acum,***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Obiectiv  •  13 mai 2020, 15:54

Domnule Tolontan, supun atentiei dvs. cateva aspecte: 1. Nu mai am incredere in nimeni, dupa ce Arafat (ca sa va fac pe plac, pentru simtul sau preventiv exagerat legat de pandemia pe care suntem pe cale s-o depasim, sper, in primul rand), Fauci, imunologi, politicieni, ministri, juristi, membri marcanti ai serviciilor, Gates si cei mai muti ziaristi (aserviti, in primul rand, desi si cu o doza de incompetenta) au exagerat si continua s-o faca in legatura cu ceea ce se intampla in lume in prezent; 2. Ati trecut de la sport la justitie, domeniu in care v-ati calificat, pierzand insa din flerul de ziarist sportiv; totusi, aveti un pic (doar atat) mai multa obiectivitate decat Cartianu, un non-specialist sportiv care a avut marea sansa sa fie in SUA cu ocazia CM din 1994; 3. Daca ati trecut la Libertatea, toate materialele pentru acea publicatie trebuie sa apara si in GSP, cu dublarea remunerarii inclusa? 4. De ce n-a observat niciun ziarist (inclusiv cei care mai apar si pe la Digi Sport) faptul ca noile stadioane (nu stiu cum va fi situatia la cel din Sf. Gheorghe) au numai (sau in mare masura) scaune nerabadatabile, mai scumpe, dar care rezista mai bine intemperiilor si lipsei de educatie a spectatorilor? Acolitul dvs, stucan, n-are calificarea sau spiritul de observatie sa observe asa ceva? 5. Ati uitat sa va raportati la multiplele luari de pozitie ale *** fost ziarist de la Realitatea TV, actual europarlamentar, care, nefiind la locul de munca, foloseste orice ocazie sa critice adversarii politici (lucru firesc), folosind insa inclusiv un limbaj golanesc, vulgar, ca pe vremea copilariei si tineretii sale, fiu privilegiat al unui director/cioclu dintr-un oras transivan! 6. Inainte de a-mi cenzura postarile pe diferite bloguri, v-ati mai pus un pic la punct cu geografia? Mai confundati firmele din Coreea de Sud cu cele din Japonia? 7. Mai aveti de gand sa raspundeti punctual unor acuzatii care vi se aduc pe acest blog? O.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stercalau cop  •  13 mai 2020, 19:22

Si totusi nu este bine ca a anulat licitatia daca a gasit mai ieftine.pe banii statului nu stiu de ce nu se discuta direct cu producatorul.

Schiopu Orlando-Magic  •  14 mai 2020, 5:45

De ce Digi24 si Dragos Patraru de la Starea Natiei nu au zic nimic sau nu au prelauat stirea? De ce toata lumea se uita in alta parte? Hai ***, deontologilor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  14 mai 2020, 6:12

Si ne mai miram ca economia Romaniei este blocata, inghetata, ca nu exista o piata concurentiala adevarata, competitiva, ca exportam materii prime cu val. scazuta si importam produse finite scumpe! Pai la noi, majoritatea firmelor, companiilor romanesti nu au nevoie de specialisti, experti, de cercetare, creativitate, de inovare in domeniul respectiv ptr. ca patronii au vazut cum merge treaba: iti asiguri desfacerea produselor {oricum ar fi ele} prin relatii, pile si cunostinte, prin afaceri cu acest stat al nostru f. permisiv, dispus la orice, coruptibil, putin pretentios si neatent la calitatea produselor achizitionate. Ca ci nu-i asa, achizitiile {care se pot truca, maslui } se fac din bani publici pentru public si nu din banii proprii, in interes propriu. Pur si simplu copiezi ofera de produs al unei firme in caietul de sarcini facut ptr. licitatie si iese cine trebuie. Din 2007, compania Deltamed a incasat 50 milioane de euro de la institutii publice din dom. medicinei de urgenta. Astfel, in ani, s-a dezv. un mec. financiar pe care il vedem la "baietii destepti" care se imbogatesc rapid si dau tunuri dupa tunuri de zeci de milioane fara sa-si bata prea mult capul. Comp. Deltamed incaseaza bani de la institutii publice controlate de Raed Arafat {spitale de urgenta, ambulanta, Min. sanatatii}, apoi firma sponsorizeaza fundatia SMURD controlata de R. Arafat care cumpara ambulante tot de la Deltamed. In 2018, Deltamed a avut o cifra de afaceri de 71 milioane lei si un profit de doar 2,3 mil. lei. Desi autosanitarele produse de Deltamed au multe probleme {suspensii dure, aer cond. slab si insuficient sa ventileze cabina medicala, defibrilator pozitionat prost incat accesul se face cu dificultate, targa nu are siguranta in expoloatare} , totusi compania nu catadicseste sa remedieze problemele si castiga in fata producatorului polonez prin anularea licitatiei. Cum spunea cineva mai sus, trebuie umblat la mecanism ptr. ca astfel de lucruri sa se reduca, iar procurorii DNA sa ia urma banilor. Pentru asta trebuie VOINTA POLITICA, dar cine s-o faca? Toti vor sa ajunga la putere ca sa preia mecanismele, caile deja batatorite...care duc la imbogatire rapida intr-un mandat, doua. Despre ce vorbim? Nici nu mai cerem politicieni gen Alba ca Zapada, dar macar sa fie unii care sa fure mai putin...

Obiectiv  •  14 mai 2020, 9:47

Intervin doar pentru a lamuri o formulare confuza (desi comprehensibila) din precedenta postare. Ma refeream la faptul ca stadioanele noi nu sunt dotate in totalitate cu scaune rabatabile, care sunt mai scumpe, ce-i drept, dar care rezista mai bine la intemperii (ma refer la razele solare, in primul rand) si la lipsa de educatie a suporterilor, care nu mai pot calca pe ele la fel de usor ca pe cele din anii '90, cum se exprima un cititor pe un alt blog. In costurile initiale, in mod sigur era prevazuta dotarea cu scaune rabatabile a arenelor, dar constructorii/CNI au achizitionat scaune clasice, mai ieftine, diferenta intrand in unele buzunare! stucan, care vede doar conspiratii, n-a observat situatia aceasta? Inseamna ca habar n-aveti de tendintele din domeniul infrastructurii sportive; chiar si micile stadioane (renovate sau noi)de prin Cehia, Slovacia sau alte state au astfel de scaune (rabatabile, desigur), desi, poate, n-au tribunele integral acoperite! Aceeasi situatie o regasim si pe arenele relativ noi (cea din Bucuresti, Ilie Oana, cea din Tg. Jiu), mai putin pe cea din Cluj, stadion care are, in schimb, cateva mici inconveniente (tribunele nu sunt integral acoperite, gazonul nu-i niciodata in conditii perfecte, iar pista a contribuit doar la forma oarecum, sa zicem, futurista, pentru ca nu prea sunt programate acolo meeting-uri atletice de anvergura)! In fine, pe acest site se posteaza la nesfarsit imagini vechi ale arenelor aflate in constructie; dar cine sa se sesizeze, cand unii sunt interesati doar de redactarea cat mai multor editoriale, chiar daca unele sunt obsesiv repetitive (situatia lui Geambasu, de exemplu, cu oroarea lui vis-a-vis de utilizarea copiilor de mingi in tenis)! O.

Gigi Buzu  •  14 mai 2020, 11:08

@ Umila parere Haha exact cum ti l-am descris pe ala cu bubita la scufie. Printre comentariile kilometrice pe care nu le citeste nimeni, mai strecoara cate o injuratura, spre dimineata cand ***. Este un spectacol tragicomic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Coco  •  14 mai 2020, 11:46

Apropo de Arafat. Care mai e stadiul dosarelor de la parchete cu filmarea de la Colectiv, ascunsa de pompieri? Ma rog, nu ascunsa...nu a fost solicitata expres(ce magarie penala din partea col. Radu). Hai, *** Guta, Schiopu si Radu. Ati umplut de *** imaginea pompierilor si cu toate acestea sunteti in aceleasi functii. Desteptul de Schiopu a spus ca nu suntem pregatiti la dezastre. Dumnezeule, ce cap ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vela  •  14 mai 2020, 11:49

Mai tineti minte cand ministrul Vela a afirmat ca Schiopu nu mai are ce cauta in institutie? Ce sa vezi...e la locul lui. Magie, frate, nu altceva!

PACIENTUEDEVINA  •  14 mai 2020, 12:22

bg : nu mai e timp sa asteptam ca vointa politica sa pice din cer. E nevoie de organizarea si radicalizarea societatii civile, cu proteste masive, petitii colective. Fortarea schimbarii

Coco  •  14 mai 2020, 12:37

Dintre toti specialistii pe achizitii din IGSU a vazut el si numai el Arafatul vietii ca pretul e prea mare. Cum adica e prea mare pretul in conditiile in care polonezii au oferit cel mai mic pret?

Cristi  •  14 mai 2020, 12:42

Pe pariu ca DNA-ul va scoate dosarul de la sertar cand Arafat nu va mai avea o cota de popularitate sau cand, Doamne fereste, va fi un al doilea Colectiv

Costica  •  14 mai 2020, 12:47

Nu vi se pare ca sefii de la IGSU se comporta ca niste servitori in fata lu' Arafat? Doar mie mi se pare asta? Nu cred

Gogo  •  14 mai 2020, 16:14

@Costica nu ti se pare. Chiar asa e. Ati auzit cum a zis? "Vi-l dau pe domnul ministru". ***! ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flotin  •  14 mai 2020, 16:19

Niste *** pusi pentru a executa. Un alt mare ofiter in IGSU este seful Directie Resurse Umane. Da, frate! Taurel, Aiurel, ii ziceti cum vreti. De la subofiter si dupa aceea simplu ofiter la resurse umane, ajunge brusc ditamai barosanul pe resurse la IGSU. Ce vreti, ma? Omul e competent. Ii iese pe nas competenta, uneori si pe alta parte cand are ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crina  •  14 mai 2020, 16:21

Sper sa ajunga la puscarie Arafat. Sper ca DNA-ul sa isi faca treaba. Amin!

Ciordache  •  14 mai 2020, 16:23

Cu Arafat la puscarie!

Momo  •  14 mai 2020, 16:25

*** Orlando are voie sa cheme masina de serviciu sa il ia de acasa in fiecare dimineata si sa il aduca la serviciu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorian  •  14 mai 2020, 16:27

Nu inteleg de ce toata lumea e uimita ca Arafat a fost in stare sa faca asa ceva. Tolontan scrie de foarte multa vreme despre achizitiile Deltamed. Ce dracu e asa surprinzator?

Dodu  •  14 mai 2020, 16:32

Ce ii ia asa mult Parchetului Militar sa constate daca Schiopu a injurat victimele de la Colectiv sau nu? Cam ce e asa complex intr-o inregistrare clara?

Adi  •  14 mai 2020, 16:37

Dezamagitor Arafat! Se dovedeste astfel ca dezastrul de interventie de la Colectiv nu e doar un simplu accident. Coruptia ucide, Arafatule!

Irinel  •  14 mai 2020, 16:43

Imi doresc foarte mult ca Arafat, Schiopu, Guta, Radu sa dispara din sistem. Dar totusi cand il vad pe Precup de la ISUBIF ca ar fi inlocuitorul lu'Schiopu, imi dispare asa brusc ura fata de ei. A vazut cineva ce CV dubios are Precup? El preda alaturi de Arafat la Facultatea de Geografie de la UB. Dumnezeule mare!

Mihai  •  14 mai 2020, 16:49

Ai dreptate @Irinel. Uitati-va la individul asta care e prim adjunct la ISUBIF. Sa nu va mire cand o exploda si asta de competenta si ajunge in sferele inalte ale puterii. Omul e cu relatii prin tot judetul Ilfov

Dan  •  14 mai 2020, 16:53

Degeaba va agitati aici cu Arafat, Schiopu si altii. Ce e dupa ei, e jale. Am ajuns sa cred ca Arafat e cel mai bun chiar daca ar fi si corupt! Pe bune!

Dodo  •  14 mai 2020, 16:59

"Atunci repet licitatia de la zero! Deci nu am nicio problema!". Da, ma, e licitatia lui. I-a trimis-o *** din Palestina cu magarii. O repeta cand vrea muschiul lui. Ce radeti,ma? Nu stiati ca acolo la el in Palestina fiecare are licitatia lui? Sunteti habarnisti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Coca  •  14 mai 2020, 17:23

Jos cu Arafat, Schiopu, Radu si cu Guta

Carina  •  14 mai 2020, 17:26

CORUPTIA UCIDE! Nici acum nu e clar?

Florea  •  14 mai 2020, 17:33

Am iesit degeaba in strada la Colectiv si am strigat CORUPTIA UCIDE. Uite-l si pe Arafat. Ce face? Protejeaza statul roman sa nu cumpere autospeciale la pret ridicat. Ba, ***? Cum vine asta? Daca era Deltamed castigatoare nu mai era pretul mare, nu? Nu il mai deranja ca licititatia ca era fara TVA, nu? Ia du-te, matale Arafatule, cativa ani pe la racoare si fa-ne sa ne fie dor de tine

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează