Rudele interlope ale polițiștilor locali din clanuri au trecut la mesaje pentru ziariștii de investigație: “să te fută băieții ăia”!

Libertatea a continuat sâmbătă publicarea de imagini și mărturii care arată cum, încă de la vârful său, poliția locală a Sectorului 4 este infiltrată cu oameni ai clanurilor din sudul Bucureștiului. Au început mesajele violente de la grupurile vizate.

duminică, 21 iunie 2020, 12:15

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

După ce a fost surprins pe domeniul de lux al unui lider din Clanul Sportivilor, șeful de poliție locală Antonio Goleac a solicitat ziarului eliminarea fotografiilor.

Libertatea nu a eliminat nimic, ci a publicat și mai multe imagini care ilustrează simbioza dintre poliția subordonată primarului Băluță și interlopii din Sectorul 4.

Una dintre fotografiile de sâmbătă a aratat o adunare a clanului, unde, în picioare, apare și polițistul local Alexandru Năstase, în civil.
Una dintre fotografiile de sâmbătă a aratat o adunare a clanului, unde, în picioare, apare și polițistul local Alexandru Năstase, în civil.
Același polițist Alexandru Năstase (în centru - tricou Adidas). Lângă el, vărul său George Bogdan (lipsește numele de familie)
Același polițist Alexandru Năstase (în centru – tricou Adidas). Lângă el, vărul său George Bogdan (lipsește numele de familie)
Polițistul Alexandru Năstase este în gașcă cu cei din clan. Este băiatul lui Dan Năstase, un cunoscut cămătar din zona Pieței Reșița. Când Marian Goleac a ajuns șef în Sectorul 4, interlopii s-au bucurat. Acum, mai ales că fiul său Antonio e șef în poliție, Goleac și găștile controlează și poliția locală. Angajat al ADP Sector 4
În capul mesei (în galben) este tatăl Dan Năstase, cunoscut cămătar, al treilea din stânga (cu trening gris Adidas) este polițistul Alexandru Năstase, iar lângă el (al doilea din stânga, ținut de gât) este vărul lor George Bogdan.
În capul mesei (în galben) este tatăl Dan Năstase, cunoscut cămătar, al treilea din stânga (cu trening gris Adidas) este polițistul Alexandru Năstase, iar lângă el (al doilea din stânga, ținut de gât) este vărul lor George Bogdan.

În fotografiile de sâmbătă, Libertatea nu l-a numit inițial pe polițistul Alexandru Năstase, pentru că era doar unul dintre multele personaje. Numele lui a ieșit la iveală în urma unor mesaje.

După publicarea imaginilor cu interlopii și polițiștii stând ca frații, unul dintre jurnaliști a început să primească mesaje pe Facebook în care i s-a spus că ”sa-mi bag pula in mortișori lu aia care ii zici mama”.

Vărul și polițiștii, parte a aceleiași găști de băieți duri

Motivul mesajelor, a spus autorul lor, George Bogdan, vărul mai multor polițiști și om din grupul de interlopi, este acela că ”dezinformezi lumea” și că ”acum daca esti politist nu ai voie sa ai prieteni”.

Autorul nu s-a ascuns, și-a folosit contul său de Facebook. ”Din cauza voastra o ia lumea razna .. acum nimeni nu are voie sa aiba peieteni sa bea un pahar de vin ca la voi toti sunt intelopi .. imi este scarba de voi”.

După ce i s-a răspuns la primele injurii ”E părerea dumneavoastră. O seară bună”, George Bogdan , vărul polițiștilor, a continuat mesajele: ”Parerea mea este ca te futi in cur si din cate am auzit ai vrut sa te futa baietii aia dar lor le plac femeile si te au refuzat .. asta am auzit”.

Vărul George Bogdan, autorul mesajelor și rudă cu polițistul

George Bogdan nu este văr doar cu Alexandru Năstase, polițist la intervenție la PS4, ci văr și cu un alt polițist local din același grup: Dragoș Nicolae Hariga.

Iată imagini cu Hariga, în uniformă, alături de vărul său polițistul local Alexandru Năstase, Hariga cu o sabie și Hariga, tot în uniformă, alături de un polițist al Poliției Române, Raul Jipa de la secția 26. Căci, conform legii, poliția locală ar trebui să coopereze cu poliția națională, în prevenirea infracțiunilor.

Polițistul Dragoș Nicolae Hariga, cu sabia Polițistul local Dragoș Nicolae Hariga (dreapta) și polițistul Raul Jipa, de la secția 26

Am păstrat termenii folosiți de vărul interlop în mesajele către ziariștii Libertatea pentru că ei sunt edificatori pentru felul în care reacționează clanurile care au pus mâna pe primăria Sectorului 4 în momentul în care le sunt expuse complicitățile.

”Nu mai au, într-adevăr, nici o limită, nici o teamă. Ei fac legea în construcții, în avize și aprobări, în salubritate, în investițiile din parcuri, în poliție, peste tot”, a spus unul dintre angajații lui Marian Goleac, tatăl șefului polițist Antonio Goleac și director trimis recent în judecată de DNA pentru că și-a falisificat diplomele pentru a putea ajunge în pozițiile de conducere din primărie.

În calitate de martor în acest dosar, spun procurorii în actele de trimitere în judecată a lui Marian Goleac, edilul PSD Daniel Băluță ”a făcut susțineri nereale”.

Conform rechizitoriului dosarului 501/P/2019, întocmit de DNA, cercetarea lui Marian Goleac pentru ”înșelăciune în formă continuată” a fost disjunsă dintr-un caz de corupție.

Acest caz de corupție privește achizițiile publice de la ADP Sector 4 și a fost înregistrat în dosarul 448/P/2018 tot la DNA, dar el nu a avut, până acum, vreo consecință.

”Ca să realizați cum am ajuns noi, oamenii din Primăria Sectorului 4 gândiți-vă la acest lucru: ne-a venit încă din 27 mai comunicare de la DNA că ADP se poate constitui parte vătămată împotriva lui Goleac, dar nu s-a făcut nimic. Păi cine să aibă curaj într-un sector dominat de interlopi, mână în mână cu poliția?! După ce s-au furat zeci de milioane de euro anual din buget, DNA îi face lui Goleac un amărât de dosar de falsificare a diplomelor și asta spune cum stau legăturile aici”, a rezumat derularea evenimentelor un angajat al Primăriei.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

marcllo  •  21 iunie 2020, 12:52

***.. *** !!!.*** ***... *** "***" *** "***"... Trist... Foarte Trist...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Garido  •  21 iunie 2020, 13:07

Baieteii si fetitele cu salarii si pensii speciale sa se autosesizeze . Dar ce autosesizare la baieteii si fetitele din justitie cand ei pun in libertate criminali cu 5 sau 6 omoruri condamnati la puscarie pe viatza !!!!!!!!!! Asta este justitia lui copypasta convershy doctoranda de renume mondial . Chiar nu stiu pe cine sa numesc interlop ...

Napolion  •  21 iunie 2020, 13:47

Mie mi-e scarba de baietii cu pensii speciale.... Platiti de noi. Dar tare "plangaciosi", spagari care isi ocupa posturile cu umilinta la inceput dar cand s-au "conectat" isi folosesc puterea instututiei in interes personal. Si al sefului inclusiv de partid pe care trebuie sa il serveasca. Nu mai zic cand incep sa mai faca si imixtiuni in viata tarii (statul paralel care este o realitate) de ajung ce-i ce i-au numit sa fie sclavii lor. Iar cand e nevoie de ei sa insanatoseasca lumea, nu au resurse, nu au salarii, nu au cadru legislativ. De s-a ajuns la aberatii de legi. Insa am prieteni care au au fost talhariti pe firma ... cu TIR-ul.... de firme "fantomas"... la care politaii au tot... convorbiri inclusiv... dar "nu au putut face nimic"... Mi-e scarba.... Directia interna a MI precum si securistii nostrii platiti, ce au facut ? NU au vazut nimic? Si eu ce trebuie sa fac ? Sa imi derulez activitatea fiind plin de moralitate si daca sunt fortat sa dau spaga sa ma mai ia si DNA-ul (alti baieti buni... si morali...). Nici macar madam Kovesi nu era o sfanta (pe vremea ei am cam vazut ca numai PSD-ul avea corupti....). Si apropos am vazut ca ati folosit limbaj vulgar in titlu... ***.... hm... pai mie mi-ati cenzurat chestii mult mai plate... Dar deh... una-i una una-i alta nu ? Ideea e sa nu mai fiti asa de "corecti" cand nu va convine. Pana la urma intre micul compromis si marele compromis nu este nici o diferenta. Diferenta o da cine o face si pe ce bani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ego  •  21 iunie 2020, 13:56

"Politiile locale" si "firmele de paza si protectie" TREBUIE DESFIINTATE! Au ajuns sa aiba foarte multa putere prin complicitatile cu politia MAI si afacerile cu interlopii, asa ca cei de acolo se simt protejati in plus fata de situatia de inceput cand se stiau protejati fiindca sefii de politii locale si patronii de firme de paza sunt "FOSTI" din MAI si Securitate.

Fane  •  21 iunie 2020, 14:14

Noi suntem romani,noi suntem romani,noi suntem romani pe veci stapani........pe ceilalti. Vai de soarta noastra.Dumnezeu cu mila.Chiar nu se poate face nimic in stadiul la care s-a ajuns. Italia a rezolvat dupa 50 de ani,la noi e pe veci.

Dan Gicu  •  21 iunie 2020, 14:20

Ei fac asta pentru ca pot si ca li se permite. Politia locala trebuia desfiintata de mult. Astia sunt primarii votati de bucuresteni, ca asa se intampla cand lasi pensionarii sa voteze iar tu stai in casa ca n-ai cu cine vota.

Clanurile cele mai tari sunt în justiție  •  21 iunie 2020, 14:22

Pe când un reportaj cu judecătorii care au eliberat criminali în serie? Sau cu procurorii de la Caracal care dau clasare la 90% din cauze? Sau cu procurorul rudă cu mafia lemnului care a ucis un pădurar? Sau cu magistrații care au mușamalizat dosarul Țăndărei? Acolo să vedeți clanuri și încrengături. Pe bani mult mai mulți. Ăștia sunt niște amatori pe lângă clanurile din justiție. Mă rog, e mult spus justiție..

Andrei F  •  21 iunie 2020, 14:34

Vai ce fata mare este Tolontan!!!Domnule,intra pe sectiunea de comentarii din GSP sau de pe bloguri ***!Scuze....nu fata mare ci fata de la pagina 5!!!***Nu va mai place limbajul vulgar????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

QCD  •  21 iunie 2020, 14:56

Politia locala, in Romania, definitie: un fel de structura a statului, finantata din bani publici, prin care se realizeaza o imensa risipa de bani si resurse, prin angajarea tuturor pilelor, nepotilor, verilor sau in special ratatilor care nu au putut absolvi o scoala de militie, In timp in loc sa fie restructurata, desi merita desfiintata acum multa vreme, a ajuns sa creasca si sa acumuleze putere locala, ajungand acum un fel de interfata oficiala, intre lumea interlopa si cetatenii onesti. Sincer nu-mi amintesc nici macar un om decent lucrand in militia locala. Acum multi ani de zile, la inceputurile politiei locale, si pe cand ma pregateam sa decolez definitiv din tara, am ramas cu o imagine pe care pana astazi nu am reusit sa o schimb: undeva in Bucuresti, pe o strada relativ centrala, un om obisnuit era agresat de niste interlopi, asemanatori celor din poze. La cam 20-30 de metri distanta, intr-un SUV bleumarin, inscriptionat corespunzator, lancezeau la o cafea, hlizindu-se fericiti, 2 militieni burtosi si locali, SUV-ul fiind parcat (stationand?) pe axul drumului, pe linie continua.

Andrei F  •  21 iunie 2020, 15:04

Ce ma????Cenzurati ***....????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kendo  •  21 iunie 2020, 15:40

Ultimul stinge lumina. Probabil @Andrei F. asta, care pare mai preocupat de sexul lui Tolontan si niste cuvinte cenzurate, decat de esenta articolului. Pe de alta parte, mi se pare ca individul e mare admirator al PSD-ului, deci treaba asta cu interlopii in politie i se pare ceva firesc.

Andrei F  •  21 iunie 2020, 15:44

@Kendo Daca nu eram cenzurat ai fi inteles despre ce este vorba....*** ...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cocles  •  21 iunie 2020, 16:04

Cine se aseamana se aduna. La primarii interlope, *** interlopi. Pai ce? Cine lucreaza in primarii? - Ultimii oameni. Majoritatea sunt inculti, din mediul rural, nespalati, habotnici, veniti pe pile, neamuri si spaga sau partid. Si ce fac in primarii? - Sifoneaza banul public pe chermeze de ***. Panselute. Borduri. Programe de inseminare. Pomeni electorale. Delapidare. La asa primarii - asa angajati! Majoritatea sunt *** hoti si vicleni, gen Liviu Dragnea. ***. Toti fura cot la cot si se fac ca lucreaza pentru cetateanul fraier ca voteaza. Uitati-va ce fel de oameni muncesc in toate institutiile: toti sunt *** inculti gen Dancila. Tanti din alea si militieni gen Nelu-Colonelu. Daca le spui de Tolstoi sau de Chopin - te iau la bataie ca lor le place BOR si Salam.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  21 iunie 2020, 17:36

Bun, te-au amenintat , ai probe, ai fotografii cu ei , dar plangere penala le-ai facut?Legal Tolo, mergi la DIICOT si fa plangere penala.Publica numarul de inregistrare si numele procurorului care se va ocupa de caz si o sa vedem rezultatele. In fotografii apare si un politist , de la nu stiu ce sectie.Ai cerut public lamuriri de la MAI? Daca da, fa public raspunsul.Daca raspunsul lor nu este multumitor atunci mergi la o conferinta de presa de-al lui Vela cu fotografiile si cere sa te lamureasca. Tolo ca sa fac pe "avocatul diavolului", ai dovezi , ai probe ca acei indivizi sunt interlopi? Sunt anchetati de organele de cercetare penală? Daca ai probe ca sunt anchetati atunci te rog sa le faci publice. Interlopul X , dosar penal nr...., numele procurului care se ocupa de caz etc. Daca ai probe ca acei indivizi nu sunt anchetati , dar incalca legea mergi si sesizeaza procuratura. Ca face poze in casa la șpriț cu sabia in mana e treaba lui, nu intra in codul penal.Ca te înjură ține de cei 7 ani de acasa, asa a fost educat de catre părinți. Ca te amenință, ok mergi si fa ce ar trebui sa faca orice om corect si cinstit, plangere penala. Tolo, o ancheta jurnalistica fara probe solide si fara sesizarea organelor in drept se numeste Can-Can , sa nu spun vadimisme. Astept ca luni , sa faci primul pas, depunerea de plangere penala ptr amenintare. Succes! PS. Eu daca eram in locul lor si consideram ca nu am incalcat legea , nu stateam sa te injur pe facebook , sau twitter, nu nene , vorbeai cu avocatii la tribunal. Vb unui interlop adevarat " asta inseamna sa fi mafiot!"

ena  •  21 iunie 2020, 18:01

Politia locala trebuie reorganizata. Concursuri pe post, reintrodusi in Politia Romana. Iar cetatenii sa se simta responsabili atunci cand voteaza: au intrat interlopii in administratia locala in urma absenteismului la vot al unora si iresponsabilitatii la vot a altora...

PupatPiataConstitutiei  •  21 iunie 2020, 19:36

Astia se desfasoara cu zecile in Piata Constitutiei, se bat, se taie fara frica, intr-o normalitate a coruptiei generalizate si a consemnului cu fratii lor politisti, procurori si judecatori. Cine nu co-rupe cu ei, are parte de amenintari, santaje, sicane si mizerii de tot felul. Ca si doctorii, fortati sa se uite un alta parte in timp ce se contamineaza testele facute cu dedicatie, astept sa strige vreun copil ca regele este gol si lumea sa se trezeasca.

Urod  •  21 iunie 2020, 20:36

Am spus-o de prea multe ori si am s-o mai spun...fara un cod penal special al bugetarului corupt va fi si mai rău ...vor fraterniza pana o sa ajunga Nuțu Camataru comandantul MAI !!!!..Niste articole de presa sunt precum o mângâiere dojenitoare pe creștet si atât, nimic mai mult...nu mai au teamă de absolut nimic...De la 15 -20 de ani in sus , fără drept de eliberare conditionata !!!!...asta poate sa-i mai oprească, vor fi mult mai putini bugetari dispuși să trădeze....si nu ma refer numai la polițiști care fraternizeaza sau provin din mediul mafiot...ma refer si la corupții din politică....

tindala  •  22 iunie 2020, 11:20

De ce va mirati ca politistii sunt complici cu interlopii?Cei pasionati de istorie stiu ca in vechime nu exista politie,iar locuitorii erau la discretia banditilor proveniti din dezertorii diferitelor armate si alti raufacatori fugiti in codru!De cele mai multe ori acei briganzi(in spatiul vest european),hayduk-i(in spatiul turco maghiar),sau lotri (in spatiul romanesc),erau de coniventa cu feudalii locali!Iar bietilor locuitori-sau feudalilor locali cinstiti- nu le ramanea decat sa plateasca bande rivale, ca sa-i scape de bandele care periodic veneau si ii jefuiau,le batjocoreau femeile si ii omorau pe cei mai curajosi!Conform vechii zicale cui pe cui se scoate!Nu poti sa-i starpesti pe banditi decat cu alti banditi!Sau daca vreti,ca in filmul Cei sapte magnifici!Asa au aparut primii politisti!Iar la noi,dupa revolutie,pentru fostii militieni au venit timpuri minunate!Va mai amintiti dezvaluirile mass media-serialul Vile cu epoleti-despre subita imbogatire a gradelor din politia romana?Sau despre intamplarea de la Brasov, cand un raket basarabean-Gorbunov- a tras cu pistolul intr-un interlop local-fost revolutionar-iar presa a descoperit ca acel raket in mod oficial erxecuta o pedeapsa privativa de libertate in penitenciarul din... Arad!Si ca victima tentativei de omor l-a indicat pe un anume general de politie din Brasov ca a pus la cale invoirea raket-ului din penitenciar,pentru a-l lichida?Chiar,cum s-or fi finalizat cercetarile?Daca or fi fost cercetari!Mi aduc aminte ca in acea perioada-la un post tv.-presedintele Basescu-care intrase in direct-a fost intrebat daca i se pare normal ca sefii din politie sa aiba firme de paza!La care presedintele Basescu a reactionat foarte iritat,evitand un raspuns!Intrebarea este,cine vrea ca lucrurile sa fie asa?Si de ce?

Tiki Taka  •  22 iunie 2020, 11:33

Legi slabe, legiuitori și mai slabi, totusi am încredere în DNA, DIAS, Fortele Speciale(mascații)!

zorrozabal  •  22 iunie 2020, 16:26

In locul acestor neinsemnati de la fosta paza cetateneasca a localitatilor,ar fi fost mult mai interesant daca articolul ar fi vizat firmele de protectie si paza si sumele enorme pe care le incaseaza sefii politiei MAI,prin aceste firme-dupa ce mai intai au obtinut sa fie adoptata si o lege, prin care sa oblige agentii economici sa isi asigure paza!

Dani  •  22 iunie 2020, 21:50

Sunt curios daca parchetul sau anaful se vor sesiza legat de investitiile facute in sectorul 4 , sume astronomice si daca vor controla firmele care au obtinut contracte cu primaria sectorului 4 dar si daca se vor sesiza institutiile abilitate care sa traga la raspundere faptul ca primaria impreuna cu ,, dezvoltatorii sportivi'' au emis autorizatii pentru complexuri de blocuri unde nu s-au respectat normative legate de drumuri, parcari, locuri de joaca, ghene de gunoi etc. si de faptul ca primaria nu a avut datoria sa gaseasca solutii legate de gradinite, scoli in zona, au lasat sa construiasca haotic de nu ai nici macar intimitate, si stiu ca se vor gasi destui sa spuna ca cine i a pus pe oameni sa cumpere apartamente daca au vazut ca sunt probleme , spun din punctul meu de vedere pentru ca au fost nevoiti , intr-un fel obligati pentru ca pentru oamenii de rand 500 euro conteaza mult iar apartamentele lor erau cu 500/1000 euro sub pretul pieti , si sunt foarte multi care fac acest compromis pentru ca nu au bani. Dar asa ceva nu este normal, lucrurile trebuiesc facute cum trebuie altfel lucrurile nu merg intr-o societate normala, sanatoasa.

Stefan  •  23 iunie 2020, 13:27

Daca niste splendori de personi ca respectivii din poza sunt in cardasie cu politia unui sector din CAPITALA, atunci sa nu ne miram ca suntem la baza lantului trofic. Doar tari in razboi sau care au fost in razboi stau mai rau ca noi. S-a strans la capitala spuma intelectualitatii rumanesti.

Adi  •  23 iunie 2020, 16:46

Tolo, ai depus plangere penala ptr ca te-au amenințat? Nu.De ce? Facebook-ul este loc public , este exact ca si cum cineva te-ar ameninta pe strada. Tolo, daca tu nu reactionezi ca un cetatean corect si cinstit al acestei tari, inseamba ca n-ai dovezi si tot ce ai publicat pana acum a fost praf in ochi. Apropo , nicio reactie la articolul din Bugetul.ro??? "După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local"

Comentează