Și-a recunoscut soția printre cei 14 pacienți COVID infectați cu nosocomiale la „Militar”: „Spitalul căruia i-a dedicat 30 de ani din viață a ajuns să o omoare!”

Ofițer de stat major și fost profesor la Academia Militară, un cititor al Libertății a aflat că soția sa bolnavă de COVID a contractat germeni multirezistenți, după ce ziarul a publicat cele 14 dosare medicale anonimizate, ale unor pacienți care au decedat recent în Spitalul Militar

joi, 7 ianuarie 2021, 12:41

de Răzvan Luțac, Mirela Neag și Cătălin Tolontan

„Pacientul numărul 9 a fost soția mea. Vă mulțumesc pentru aflarea adevărului despre decesul ei, care este strâns legat de infecțiile nosocomiale”, spune C.C., soțul unei femei de 74 de ani, care a murit pe 23 decembrie la Spitalul Militar Central din București, unde lucrase trei decenii ca asistentă la Secția Dermatologie.

Libertatea a publicat pe 2 ianuarie 2020 informații dintr-un număr de 14 dosare medicale ale unor pacienți infectați cu germeni multirezistenți, care au decedat în noiembrie-decembrie 2020 sau sunt în stare foarte gravă, intubați, în principalul spital unde sunt tratați militarii activi, pensionarii militari, demnitari ai statului român și civili.

„Fac plângere penală împotriva spitalului, pentru ca minciunile să se oprească”

Pacientul 9 a fost înregistrat pe 18 decembrie în Registrul de evidență a infecțiilor nosocomiale al Spitalului Militar, document pe care Libertatea l-a publicat.

Conform Registrului, pacientul C.N. a fost diagnosticat cu „suprainfecție cu Klebsiella Pneumoniae și Stenotrophomonas Maltophilia și i s-a administrat antibioticul Colistin”.

Pacientul a fost înregistrat pe 18 decembrie în Registrul de evidență a infecțiilor nosocomiale al Spitalului Militar

Soțul ei, C.C., a acceptat să vorbească despre perioada în care soția sa a fost internată la „Militar” cu condiția nedivulgării în continuare a identității lor. Și explică de ce solicită confidențialitatea numelui.

„Am decis să fac plângere penală împotriva spitalului, pentru ca minciunile să se oprească. Este o responsabilitate civică, pentru că oricare dintre noi putem să ajungem în această situație. Pentru asta nu doresc să se exercite presiuni asupra mea. Sunt ofițer în rezervă, am fost profesor la Academia Militară, dar continui să predau la alte facultăți” Soțul pacientei decedate

Bărbatul crede că în confruntarea cu spitalul nu va fi singur. „Pe 24 decembrie, când am fost să ridic de la «Militar» certificatul de deces al soției, se afla acolo și familia bărbatului de 49 de ani infectat cu 4 germeni nosocomiali al cărui caz a fost prezentat de Libertatea, și am înțeles că s-a constituit parte într-un proces împotriva spitalului”, a povestit C.C.

Povestea bărbatului de 49 de ani infectat cu 4 germeni nosocomiali la „Militar” și care a decedat în Germania, la trei zile de la transfer, a fost relatată la finalul anului trecut.

În cazul pacientei C.N., femeia a ajuns la Spitalul Militar pe 24 noiembrie, fiind pozitivă la COVID. A fost internată în Secția de Boli Infecțioase timp de o săptămână. „Era cunoscută de personalul medical, deoarece a lucrat aici peste 30 de ani ca asistentă medicală la Secția Dermatologie”, spune soțul ei.

„Pe 30 noiembrie a fost mutată la Terapie-Intensivă, iar pe 3 decembrie am fost anunțat de medici că au intubat-o”, a spus soțul pacientei în vârstă de 74 de ani.

„A câștigat de două ori Trofeul Asistenta Medicală a anului”

Timp de două săptămâni, C.N. a avut o evoluție staționară. „Pe 18 decembrie am fost anunțat că apar semnele unei ameliorări, motiv pentru care au început să-i reducă din sedare și din fluxul de oxigen. Dar peste două zile situația se agravează brusc, iar pe 23 decembrie am fost anunțat că a murit”, a continuat profesorul militar.

După ce a citit informațiile din Libertatea, crede că a înțeles mai multe. „Acum înțeleg ce s-a întâmplat după 18 decembrie, de ce evoluția favorabilă s-a transformat într-una gravă. Pe 18 decembrie i-au fost identificați doi germeni nosocomiali în plămâni, care i-au fost fatali. Mie mi-au spus doar că a suferit o suprainfecție, că a fost trecută pe tratament profilactic cu antibiotice și antifungice”, a adăugat soțul pacientei.

„A fost printre cele mai bune asistente din țară, a câștigat de două ori Trofeul Asistenta Medicală a anului. Și a ajuns să fie omorâtă de spitalul pe care l-a iubit!”Soțul pacientei decedate

Comentarii (2)Adaugă comentariu

bg  •  8 ianuarie 2021, 11:12

Foarte TRIST! Se stie ca tragedia unei natiuni este formata din tragedii individuale, ca aceasta...Intotdeauna cautam vinovati si nu-i gasim...pentru ca nu-i cautam in comportamentele si actiunile noastre sociale dominate de o IPOCRIZIE fara margini, de PREFACATORIE, de MINCIUNA sfruntata, de inclinatie bolnavicioasa spre ocolirea si incalcarea legii, de lipsa de transparenta, de sus pana jos. Va inselati daca cineva poate sa creada ca in sistemul medical este altfel. In Romania, s-a restrictionat eliberarea de antibiotice in farmacii, dar nu s-a facut nimic privind prescriptia la medic, consumul in spitale. Nimeni nu ii cere medicului sa respecte ghiduri, protocoale, proceduri de utilizare rationala a antibioticelor pe motiv ca intervi in etica acestei profesii liberale, asa incat fiecare face dupa cum a invatat cu multi ani in urma sau cum a citit pe la altii si nu de putine ori avand un interes personal, pecuniar. Cea mai mare IPOCRIZIE este ca aceiasi profesori-medici care au incurajat consumul in "spitalul lor de stat" si suspecti ca au fost si sunt in cardasie cu comp. Pharma producatoare de antibacteriene si antivirale, tin apoi sesiuni de comunicari, congrese de specialitate, pe teme de combatere a IAAM si antibioticorezistenta sponsorizate de aceleasi companii. Totul este o mascarada de prost gust...intr-un stat profund corupt, dominat de interese personale, in care nimeni nu isi asuma nimic...Da, medicii pregatiti in scoala romanesca, produc performanta, dar intr-un sistem medical altfel organizat, administrat, pe principii corecte si oneste...Si mai cred ca, dupa 30 de ani de democratie, apartenenta la NATO si UE, armata romana merita si ea un spital nou...ca actualul SMC se apropie de 200 de ani...

antonia  •  9 ianuarie 2021, 15:54

Daca si un ofiter de stat major se teme si nu are curajul sa-si dezvalui identitatea, va dati seama ce patesc cei care indraznesc sa dezvaluie dezastrul in care se afla sistemul sanitar si interesele oculte care l-au adus si il mentin in aceasta stare. Oameni precum d-na dr. ROIU, doamnele de la MALAXA care au avut curajul sa-l demasce pe SECUREANU&GASCA, spagile si banii incasati de OPRESCU, se regasesc in multe locuri din tara, din pacate toti au crezut ca autoritatile vor reactiona cortect si vor stopa actele criminale din sistemul sanitar, dar au ajuns in postura de victime ale acestuis SISTEM MAFIOT, au ajuns sa fie distrusi atat ei cat si familiile lor. E cutremurator, dar adevarat, din 2008 se strang inforamtii si din pacate nicio autoritate nu a facut nimic! De ce nu sunt trasi la raspundere decidentii, cei care au fost si sunt beneficiarii informatiilor despre dezastrul in care se afla spitalele si intreg sistemul saniatr?!!!!!

Comentează