„Trebuie să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare”, spune premierul Cîțu. Și cam cum vă gândiți s-o faceți?

De Cătălin Tolontan

marți, 20 aprilie 2021, 9:29

De Cătălin Tolontan

Ca alternativă la publicarea datele deceselor COVID, gest prin care ar demonstra oamenilor că Vlad Voiculescu s-a hazardat sau a informat greșit, prim-ministrul liberal al Guvernului României spune lucruri din cartea roșie a lui Mao.

Privind corectarea ideilor greșite în partid”, sună unul dintre capitolele rezoluției scrise în 1929 de Mao Tsetung, liderul revoluției comuniste din China. Și urmează o listă de măsuri pentru corectarea ideilor.

„Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare”, este replica de peste timp a lui Florin Cîțu, liderul Guvernului României. Numai că aici, în stilul deja cunoscut, nu există măsuri.

Au trecut patru zile de când fostul ministru Vlad Voiculescu a făcut câteva afirmații pentru care, în orice redacție, ar fi fost trimis la muncă, ca să aducă probe. „Diferențele fundamentale” care politicianul USR-PLUS pretinde că există între „numerele raportate și cele reale în cazul deceselor Covid” pot fi demontate foarte repede, dacă afirmația lui Voiculescu este greșită. Că pripită a fost oricum, de vreme ce a aruncat-o fără să o poată proba, fără să o explice în context, fără să spună care e semnificația acestei diferențe.

Care este numărul morților din Alerte.MS față de cel oficial de 26.618?

Prim-ministrul Cîțu și secretarul de stat Baciu au la îndemână un test elementar de aritmetică: câte sunt decesele COVID înregistrate de spitale în aplicația Alerte.MS? Sunt egale sau puțin peste 26.618, numărul morților raportat nouă, populației, număr provenit din cealaltă platformă, Corona.Forms? Dacă e așa, atunci Voiculescu greșește.

Sunt sensibil mai multe decesele din Alerte.MS? Sunt diferențe de ordinul miilor? Atunci nu înseamnă neapărat că s-au ascuns morți, ci că e nevoie de săpături și de explicații suplimentare.

Și, în loc să facă acest gest elementar, primul pas spre a alina starea de confuzie și de neîncredere, Guvernul se gândește „să eliminăm” pe cei care vorbesc altfel decât crede el că e bine.

Între timp, s-au înființat două comisii: una la Ministerul Sănătății, mai bună decât cea a lui Vlad Voiculescu, adevăratul grup de lucru cum zic liberalii. Plus o comisie parlamentară. Foarte bine! Dar nu e nevoie de logaritmare constituțională ca Puterea să ne ofere, ca început, o cifră banală. O cifră care aparține publicului: care este numărul deceselor Covid din Alerte.MS?

Sigur, acest număr trebuia furnizat oamenilor de Vlad Voiculescu, dacă tot a vorbit. Pentru că a văzut-o ca ministru al sănătății și are dreptul să o facă oricând publică. Dar dacă el nu vrea sau nu o știe, să o comunice Andrei Baciu, cel care a primit prerogativele temporare ale postului.

Tăcerea este o sfidare la adresa populației. Nu le oferi oamenilor date de bază, dar le ceri să tacă, sub amenințarea că „elimini vocile” care nu convin.

Sau poate că cei din coaliție au construit și ei, peste noapte, după modelul Real Madrid și Liverpool, o Super Ligă a Politicienilor Cifrelor Mari. Și, deși statisticile de sănătate aparțin oamenilor, nu Guvernului, ei nu le mai furnizează decât celor din liga lor.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

Mos Bionteaca  •  21 aprilie 2021, 18:36

Nu mai bine ne *** pe astia de nu credem in binefacatoarea vaccinare mondiala impinsa de ***? Si deasupra *** *** puneti o pancarta cu "IMPFEN MACHT FREI".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  22 aprilie 2021, 7:51

Dacă ar fi baiat destept( in sensul bun al cuvântului) ar putea sa o faca legal, schimbă contractele la CNAS. Toate companiile de asigurari de sanatate merg pe preventie ,numai CNAS nu.De ce? Sa bage obligatoriu in contract , ca esti obligat sa faci un set de analize gratis de 2 ori pe an, ca nu mai acoperi pe toti betivii care se imbata si ajung la urgente , sau in cazul de fata , tratamentul pentru Covid.Nu binevoiesti sa faci vaccinul ( macar sa te fi înscris pe listele de asteptare) , ok, iti pierzi calitatea de asigurat. PS. Intr-o revista de istorie, am citit ca pe vremea comunismului, cei din nomenclatură erau obligati de partid sa-si faca analizele si sa faca vizite periodice pe la medic.Daca nu , erau trasi pe dreapta.Un lucru bun, pacat ca nu a fost aplicat la nivelul " clasei muncitoare".***. Asta inseamna preventie si se poate aplica la nivel mai mare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

me  •  22 aprilie 2021, 14:12

Avem nevoie de un nou colectiv (documentarul). Cred ca am avea nevoie in fiecare zi de un astfel de documentar, daca fiecare ministru si-ar asuma sa fie 100% transparent.

Klaus Schwabete  •  22 aprilie 2021, 18:24

@Adi Toarasu Adi, rog sa stati linistit monser, transformarile demokratice pomenite de matale sunt in curs iar actiunea este globalista si se numeste Great Reset. Totul va fi intocmai cum asteptati matale & gasca progressista.

Comentează