Mironică s-a învechit, să vină TikTok!

Prima echipă eliminată de la Euro 2020 a fost comentatorul ProTV Mihai Mironică. Pe rețelele sociale, deocamdată

vineri, 18 iunie 2021, 8:18

Comentatorul ProTV a fost insultat în toate felurile. Cei de la Vice și-au citat prietenii nenumiți, care l-au calificat pe Mironică drept „băgător de seamă”, „homofob” și „prost și enervant”. Cu o asemenea documentare, nu mai e nevoie de Facebook.

Unul dintre defectele lui Mihai Mironică vine din Caragiale: „Sunt vechi, domnule!”. Omul de la microfonul ProTV îndrăgește fotbalul de multă vreme și comentează parcă dintotdeauna.

Leagă meciurile de astăzi de unele trecute, fiind loial ideii prăfuite că moștenirea fotbalului vine nu din distrugere, ci din evoluție, iar tradiția sportivă e cea care duce spectacolul înainte.

Fără să vrea, Mironică ne amintește cum trece timpul peste noi, când se apucă să pomenească temperamentul echipelor lui Deschamps sau Șevcenko, prin comparație cu stilul lor de pe vremea când erau jucători.

Pe scurt, folosește exemple, nume și fapte dinainte de TikTok.

Bineînțeles că, în locul lui, altcineva s-ar cuveni să comenteze, așa cum pasagerul mai charismatic și mai locvace dintre clienții unei curse aviatice ar trebui să ia manșa pilotului.

Ce fain era dacă ar fi fost meciurile de la Euro transmise pe TVR. Sau nu? Acolo apăreau alți învechiți, Olaianos, Hossu-Longin sau Cîrnu de la Radio. Dar Eurosport? Nu-i bine, acolo dai de Manolo Terzian, Ioan Viorel sau Luminița Paul, care s-a „plouat” şi ea la tenis.

Sigur că la microfon se fac greșeli. Am comentat, norocul meu, doar câteva meciuri în viață. Dacă nu erau Emil Grădinescu, Costi Mocanu sau Felix Drăghici să mă culeagă de pe jos, mă ascundeam și acum de rușine sub gradenele vechiului „23 August”.

Da, comentatorii live gafează. Exagerează. Spun uneori lucruri pe care le regretă. Dar, vorba lui Barack Obama, „e un real pericol să condamni oamenii în permanenţă” din postura celor care „postează pe Twitter sau lansează un hashtag pentru a denunţa folosirea unui verb nepotrivit într-o frază, apoi se aşază la loc şi se simt mândri de ei”.

Vestea cu adevărat îngrijorătoare e că genul ăsta de oameni pasionați precum Mironică sunt rezistenți. De 30 de ani se proclamă că Ovidiu Ioanițoaia e depășit. În acest timp, Ioanițoaia și-a văzut de treabă, a realizat cea mai audiată emisiune TV din istoria sportului românesc, a construit câteva ziare și a inspirat 7 generații de ziariști sportivi, numărate de curând cu cărțile de muncă în față.

Toate profesiile din lumea asta sunt sub o presiune fără precedent. Oricine știe să le facă mai bine decât cei care chiar le fac. Există într-o carte scrisă de un librar următorul pasaj, despre colegii săi de școală veche care umblau pe coclauri cu mașinile, în căutarea unor exemplare rare și în numele unor idei tipărite, care merită să circule:

„Părerea mea este că bătrânii aceștia sunt coloana vertebrală a comerțului cu cărți. Pe măsură ce cad unul câte unul, ca frunzele dintr-un copac, se cască un hău pe care niciun vânzător tânăr, modern și insistent nu îl poate umple și lasă o amintire care este mult mai puternică decât mirosul uleiului de păr al tuturor deștepților care vin să-mi ceară de lucru pe tonul încrezător al cuiva care se crede în stare să mă învețe propria meserie”.

Mihai Mironică nu e bătrân. Are 47 de ani și defectul că i-a plăcut fotbalul de mic.

Comentarii (93)Adaugă comentariu

Papalaga  •  18 iunie 2021, 8:35

Da, Mironica e depasit, vag agramat, cu comentarii la care se rade copios, asa ca apara-l Tolo, cine se aseamana...stii si tu

Patru Marin  •  18 iunie 2021, 8:41

Mai nou comentatorii sau apucat si de politica,ridicand in slavi pe ucrainieni cu harta lor prezentata pe stadion si pe tricouri (nu ar-fi trebuit lasati,dar asa este cand amesteci sportul cu politica,iese un ***) si cred ca respectiva harta,cuprindea si teritoriile noastre de la ei?..,rusine sa ne fie,sau sa le fie..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  18 iunie 2021, 8:43

Articolul acesta este cel mai bun număr de stand-up comedy realizat de Cătălin Tolontan!

Cky33  •  18 iunie 2021, 8:43

Nu la Mironica este problema, adevarata ingrijorare provine din lipsa celor care vin din urma. O ascultam pe Ioana Cosma la un meci de la EURO unde efectiv s-a facut de ras. Asta in conditiile in care o vedeam ca fiind cea mai pregatita in materie de fotbal, femeie de sport din Romania. Nu inteleg trimiterea la Ioanitoaia ca exemplu pozitiv, nu s-a remarcat niciodata cu nimic, singurul avantaj al sau a fost ca a avut emisiune cand altii nu aveau. E si foarte plictisitor in general. Pro TV a venit cu un exemplu nefericit acest EURO prin cooptarea unui Victor Piturca total nepregatit. Dupa meciul cu Cehia, puteti verifica inregistrarea emisiunii de la 00.00, a declarat ca l-a impresionat Patrick Schick si ca a auzit PRIMA DATA de el. In conditiile in care e un atacant consacrat la nivel european de ani de zile, trebuia sa il stie de cel putin 2 ani cand a fost adus imprumut ca inlocuitor pe termen lung pentru Timo Werner. Mironica e totusi printre oamenii pregatiti de la noi, impreuna cu Andrei Niculescu si mai sunt cativa la Digi.

Alin  •  18 iunie 2021, 8:43

Nu cred ca am mai vazut atatea comentarii negative legate de comentatorii meciurilor de fotbal de pe ProTV, si eu urmaresc meciuri de cand eram copil si pot sa spun ca sunt slab calitativ comentariile pe ProTV. Acum inteleg ca incercati sa il aparati pe cel din breasla dvoastra, dar cand mai multi oameni critica inseamna ca ceva nu merge bine in studiourile ProTV in timpul meciurilor. Chiar daca noi nu suntem profesionisti ca si voi intelegem limba romana si cand un comentator se abate de la meseria lui.

Fane  •  18 iunie 2021, 8:45

Chiar nu e o problema ca fac greseli,ca oameni sunt.Altceva deranjeaza si ma distrag de la urmarirea jocului ca sunt unul sau in "cuplu":cel putin 50% din partida se intrec in statistici majoritatea absolut aberante si asa trebuie sa dau sonorul la minim in dauna atmosferei de pe stadioane pe care am asteptat-o mai mult de un an.

Addy  •  18 iunie 2021, 8:50

Daca iti place fotbalul de mic, nu inseamna ca esti bun comentator.

Dacia Automobile  •  18 iunie 2021, 8:53

Ma doare mintea

Dobrescu  •  18 iunie 2021, 8:53

Din păcate singurii comentatori de fotbal adevărați par a fi Soare și Angheluță. Cu precizarea ca ultimul ar trebui sa nu fie așa grăbit cu părerile personale asupra unor faze de joc. Să aștepte reluările și apoi sa emită judecați.

Legionaru_JIji  •  18 iunie 2021, 8:56

Domnu Tolo, Nu spune nimeni ca e invechi dar sunt greseli la fiecare meci, pentru mine maxima a fost cand spus de un jucator "Trebuia sa ajunga la Real Madrid in Anglia"......e vorba despre cultura lui.... Despre un jucator de 17 ani al Angliei a spus "jucător foarte tânăr care la vârsta lui a costat foarte mulți bani" -> din aceasta remarca am aflat nimic despre nimic legat de acest jucator.

aspida  •  18 iunie 2021, 8:56

mai e unu la digi de zici că-i ilie dobre!tot dobre-l cheamă!mai nou ,unii dintre ei cântă vorbele,pur și simplu! marea lor prostie e că vorbesc fără oprire,ca la radio!***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un moldovean  •  18 iunie 2021, 9:00

"este unii" ce se cred perfecți...dar fiindcă strugurii "e acri" pentru ei (a se citi că au ratat startul integrării în grădină bogata PRO-) , acu' au dezvoltat un soi de complex și frustrare in care cel mai comod este sa împroști ....tipic mioritic .. Ce sa mai zici de cărțile lui Ioan Chirilă , care mai întâi îți spunea povestea orașului, a achipei, a jucătorilor importanți (adică te educa in sens pozitiv ...pe tine gusteru' care te trezești dimineața să iei cozile de lapte, ziare, etc. in piept...) ; ulterior autorul ( dl Chirilă) trecea la analiza...da și aia intr-un stil mai poetic ..... Rautacisme...domle'...rautacisme...ne e mai ușor așa...mioritici care suntem...

Cip  •  18 iunie 2021, 9:00

Domnu' Tolontan, ati ascultat cumva alte comentarii? Adica vorbim despre aceleasi meciuri, transmise pe sticla ( nu cu vreo optiune Pay per View) unde sa ai cumva alt comentariu? Problema cea mai mare este ca este PE LANGA!!! La meciul Romaniei cu Anglia a repetat de 500000 de ori, ca in " ultimii 50 de ani" Anglia nu ne-a invins... *** Da, corect, e statistica, dar sa ne punem de la egal cu Anglia....si sa insisti atata cu " ultimii 50 de ani"... Si cand incepe cu "perlele" Tanase / Man / Morutan.... toti de la FCSB.... *** Adica nu ai cum, e aproape imposibil, sa faci asa reclama gratuita. Si daca as sta sa mai scriu, pana dimineata as gasi exemple la dl. Mironica. Sa zic oare si de meciurile CL? Sa mai zicem de marile emisiuni de pe PRO X?????? Si cand ma gandesc cum comenta regretatul Topescu..... fara cuvinte. Chiar sa nu se lipeasca de nimeni nimic? Dumneata, cu tot respectul, te-ai cam reprofilat pe investigatii, jos palaria, dar restul? Nu are TikTok-ul sau Facebook sau Twiteer nicio vina. Pentru un mediu privat, cum ar trebui sa fie presa, cu concurenta, e jale. Esti bun, stai, nu esti bun.... faci altceva. Spor in toate cele, si inspiratie in condei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan Patriche  •  18 iunie 2021, 9:01

Cred ca pricep ceva mai bine la fotbal decât MM( fără sa ma laud, dar Nea Nelu Sdrobis, mi-a zis mai taci, ma! Pricepi tu ceva, dar nu chiar tot. Ori Nea Nelu Sdrobis se cam pricepe). Ma enerva demult, nu despre învechit e vorba ci despre comentariile aiuritoare câteodată. Nu as fi vrut sa-l contrazic pe Tolo, dar el însuși recunoaște, in cuprinsul articolului, ca a avut comentarii live dezastruoase. Nu e totuna sa gafezi cu "Copiii blonzi și ochi senini ca cerul" (Topescu despre tinerii suedezi) sau cu celebrissimul "Am câștigat Cupa Campionilor Europeni, suntem finaliști!" (a lui Teoharie Coca Cosma).

alex  •  18 iunie 2021, 9:02

Amuzant e faptul ca cei care il critica pe Mironica si nu numai nu stiu sa scrie.

doilaunu  •  18 iunie 2021, 9:04

nu a zis nimeni ca Mironica nu se pricepe al fotbal, asa ca argumentatia tolontantista cade din prima. Si Belodedici se pricepe la fotbal, dar nu cred ca ar fi un bun comentator TV. De Mironica se spune doar ca e netalentat si plictisitor.

john  •  18 iunie 2021, 9:04

Cred că este Euro care a avut și are comentatorii cei mai slabi, excepție, Bogdan Nevel și Ion Alexandru!

Ilie  •  18 iunie 2021, 9:06

Mironică nu e învechit, e prost

W  •  18 iunie 2021, 9:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jay  •  18 iunie 2021, 9:10

Total de acord. Nu e Mironica cel mai tare comentator TV de fotbal, dar e un tip documentat, un tip decent in exprimare. Nu e vina lui ca istoria a inceput sa devina un soi de amenintare pentru cei care s-au nascut cu contul de Insta gata facut.

Ilie  •  18 iunie 2021, 9:12

Nu are treabă cu tiktok-ul chinezesc, promovat de tine în titlu. La fel de inteligenți sunt și comentatorii enumerați de tine. Niște pierde vară care su promovat prin lingușiri sau la TVR. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Cruceru  •  18 iunie 2021, 9:14

Mironica trebuie sa se retragă din postul de comentator. Când asculți un comentariu făcut de el îți vine să te sinucizi. Nu are nici un fel de aplomb. Comenteaza de zici ca ne prezintă o parada de moda.Pur și simplu simți cum adormi. Sincer, am preferat sa caut meciurile online cu comentariu în engleza sau sa dau tv-ul pe mute când el a fost cel care a comentat. Când te uiți cum comentau cei de dinaintea lui ( mai ales în vremurile de aur cand TVR transmitea astfel de evenimente) îți dai seama cât de mult a scăzut nivelul, chiar și în acest sector.

Adrian  •  18 iunie 2021, 9:16

Domnu' Tolontan, sigur articolul asta e scris de dumneavoastră? Se aseamănă cu îngenuncherea împotriva rasismului. Adică e degeaba. Nu e realist ce spuneți aici. Mironica nu e vechi și nu e din Caragiale. El e din Filimon, un fel de Dinu Paturica pe la curtea regelui Hagi.

nebulaEXE  •  18 iunie 2021, 9:16

Mironica a fost intotdeauna un comentator slab. Ce i-a dat un plus valoare a fost faptul ca, pentru multi ani, a fost pus in oglinda si in lumina comentatorilor TVR, adica dezastrul absolut. Mironica e extrem de umil cu oricine, n-are nicio jena in a spune fel si fel de tampenii. Peste astea se mai poate trece si nici nu le stie un microbist care nu digera presa. Mai grave sunt greselile gramaticale, dificultatea cu care alcatuieste o fraza decenta, fara complicatii. Si mai grav e ca nu prea cunosc regulile fotbalului cu exactitate. Ieri, la primul meci, pare-mi-se, au spus ca acum 'tusierii' ridica fanionul cu intarziere "pentru cursivitatea jocului". Am inchis TV-ul si am urmarit online, cu comentariu in lb. engleza. Pana acum am vazut putine meciuri, iar alea pe care le-am urmarit au mers pe mut. Lasa tiktok-ul, victimizarea, nonsensurile de comparatii. Mironica e slab si asa a fost mereu.

ciuke  •  18 iunie 2021, 9:17

Si cand te gandesti ca statul vrea sa te pensionezi la 70 de ani. Pai daca Mironica la 47 de ani este considerat depasit, la 67 de ani ***. In timp ce institutiile de putere ale statului pensioneaza incepand cu varsta de 49 de ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Wegroszta  •  18 iunie 2021, 9:17

Acum câteva zile când am început să citesc articole de pe acest site am crezut că am găsit în sfârșit ceva citibil, dar din nou greșit. "Pe scurt, folosește exemple, nume și fapte dinainte de TikTok" - FCSB, Steaua, Romania și clișee aiurea aruncate: "70% din suprafața pământului e acoperita de apa iar restul de Kante". E un adevărat cringefest un meci cu comentariile sale, glumite de pe internet, nicio treabă cu se întâmplă pe teren. Meciurile comentate de acest specialist sunt neascultabile, sunt curios dacă ați reușit să îl ascultați 90 de minute comentând la acest european. Articolul pare mai mult o încercare de apărare a unui individ care nu face fata cerințelor, o fi prietenie, o fi sentimentul că lumea se schimba și nu mai accepta impostori iar asta ne sperie, orice ar fi motivul, e ultimul articol pe care îl citesc aici.

Zorro  •  18 iunie 2021, 9:17

Ce nu intelegi tu mai draga este.... nu vrem ca oamenii care stau cu Becali zi de zi la telefon sa ii auzim, in nicio imprejutare. Este valabil si pt cei care i-au numit destepti, pe Becali si Mitica. Asa ca nu vrem sa va auzim, vedem, stiti ca existati.

Andrei Dan  •  18 iunie 2021, 9:18

Ii compari pe Olaianos si Hossu-Longin cu ***...serios? Pai ei sunt printre singurii comentatori care chiar sunt in stare sa transmita o emotie si, pe deasupra nu sunt nici agramati. Uite, ia comentatorii de la digi, nu transmit nimic, comenteaza “flat” dar macar nu sunt agramati. Pana la urma, pe *** ce il recomanda sa comenteze meciuri de asa o anvergura? In afara de faptul ca face el cam ce vrea si cand vrea la protv....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Therealreddog33  •  18 iunie 2021, 9:19

Suntem o nație aparte, căreia ii place atât de mult sa critice, sa dea în cap la alții, dar atât de puțin sa construiască, sa fie critica și cu sine însăși și sa aibă așteptări și teluri realiste, nu fantezii. Părerea mea, totul începe de la cultura, care de multe ori lipsește cu desăvârșire. Și va rog nu începeți sa enumerați statistici cu procentul absolvenților de facultate din România, e total irelevant...

has  •  18 iunie 2021, 9:20

Sotia mea nu se uita la fotbal. De cand cu acest Euro mai prinde si ea cateva minute din meciuri. Primul lucru pe care l-a remarcat : prea multe statistici, cum spune si Fane mai sus, "majoritatea absolut aberante".

Albert  •  18 iunie 2021, 9:23

Este foarte ok sa sustii un coleg de breasla. Cu toate astea mi se pare aiurea sa sustii pe cineva gen Mironica doar pentru ca ii place fotbalul. Asa imi place si mie, pot sa fac si eu referinte gramada la trecut. Dar nu asta e ideea, e vorba de felul cum comenteaza meciurile. Nu cunosc un om care sa-l suporte. Si la urma urmei noi suntem cei care ne uitam la meciuri. Uite, cei de la Eurosport mi se par foarte ok. Daca e sa dam si exemple pozitive. Altfel, cei de la PRO TV in general cam dau rateuri multe. Si sa o lasi sa treaca pe ideea de "pai da dar toata lumea greseste", atunci putem pleca toti acasa.

Valentin  •  18 iunie 2021, 9:25

Mai bine pe TVR. Ăla nu e comentariu ce face Mironică. Se uită la alt meci el, comentează tot timpul altceva. "Salvare miraculoasă" portarul abia atinge mingea cu degetele și iese mult afară. Poate vrea să fie entuziast, dar e plictisitor rău...

Adamo Mardar  •  18 iunie 2021, 9:26

E normal să se întâmple eliminarea metaforică a acestuia de la Euro 2012 ,chiar și numai pe rețelele de socializare. Din punctul meu de vedere ,ținuta morală a unui comentator trebuie să fie imparțială,profesională și de informare a publicului. Nu este cazul acestui domn Mironică, un singur exemplu, la meciul Franța-Germania ,a fost în tabăra franceză....chiar și eu din patul meu din dormitor am văzut că Mbappe a furat de 2 ori startul. Sunt norocos că trăind în Londra am varianta BBC sau ITV .....dar iubitorul de fotbal din România este nevoit să îl suporte pe acest domn Mironică!!!!! Vi se pare normal domnule Tolontan?????

Dinamo  •  18 iunie 2021, 9:27

Intr-adevar, unui comentator ii este imposibil sa nu greseasca, dar aproape toti comentatorii de sport din Romania sunt convinsi ca tre sa ne umple urechile cu vorbe, cu auto-promo-uri al altor produse media, fiind convinsi ca ne repezim sa facem trafic si acolo. Pana nu vor realiza ca nu ei, ci spectacolul sportiv e cel care ne intereaza, vor continua sa ne agaseze nervii si vor intari dorinta de a avea la dispozitie posibilitatea de a alege un canal audio in care sa se auda doar microfoanele ambientale...

Alex  •  18 iunie 2021, 9:28

Sa vina Dobre, Gradinescu, Enachescu, cei cu scoala veche, facuta pe bune, de erau la tvr si radio, fara pile. Cu decenta. Chiar si Maria Coman e mai buna

dan  •  18 iunie 2021, 9:30

Retelele de "tembelizare" sint, de fapt, problema. L-am ascultat destul de des pe Mironica la TV si, desi nu pot spune ca il ador, se vede de la o posta ca este printre cei mai buni comentatori sportivi de pe la noi.

Raul  •  18 iunie 2021, 9:31

Oricat ai incerca sa compari comentatorii pro tv cu cei de la tvr, nu ai voie sa faci asa ceva. Ca or mai fi frustrati care comenteaza negativ la orice dar Olaianos si Hossu-Longin au fost si vor ramane cei mai buni din domeniu. Pentru mine meciurile de mondial au un farmec aparte cu vocea lor. am tot sperat sa fie ei si la euro. sa fim seriosi, acesti comentatori chiar nu transmit emotia unor meciuri de o asemenea importanta. Poate ca nici cei de la eurosport nu pot transmite aceasta emotie ca e ceva cu care te nasti si nu o poti antrena dar acei oameni sunt foarte bine pregatiti. Iar concluzia e simpla, mironica si gasca lui nu transmit nici emotia la care fac referire si nici nu vin cu date si statistici. vin insa cu glumite neinspirate si pareri mult prea subiective

4_3_3  •  18 iunie 2021, 9:32

Mă las rece greșelile gramaticale, dar mă enervează trei lucruri - nu numai la Mironică, cam la toți comentatorii români, de la Pro la DIgi - , și anume: 1) foarte de se rezumă să enunțe numele jucătorilor implicați în fază, de parcă ar comenta la radio. Plus că e la modă (adică ieeeeeftin), să comenteze din studio, din fața televizorului. Și e jenant, că nu vede mai mult ca telespectatorul, ba uneori ratează și ceea ce este evident pe sticlă (probabil se uită pe notițe / calculator / telefon). 2) informațiile oferite sunt maxim de nivelul wikipedia: se pomenește de echipa de club sau echipa la care s-a format (exemplu: când joacă Omrani la CFR, la absolut fiecare meci ni se aduce la cunoștință că omul a fost legitimat la Marseille, deși este de mulți ani în România), salariul și alte trivialități. Despre tactică, idei de joc etc, în afara dispunerii pe teren ș (4-2-3-1 sau 3-5-2 etc.): mai nimic. Că a fost un șut, o pasă bună sau ratată, o vedem și noi. Interesant ar fi ceea ce nu vedem, fie că nu am făcut sport de performanță, fie că nu se vede în cadrul oferit de camere, fie că nu suntem tobă de tactică. Dar mă rog, ce așteptări să ai de la unii care se rezumă să numere greșeli de arbitraj și să-i sune pe alde Becali după fiecare meci... 3) în loc să comenteze meciul (asta e valabil pentru orice transmisie sportivă, nu doar fotbalul) pe care-l vedem, vorbește despre programele difuzate pe celelalte canale ale grupului, sau programele ce se vor difuza de canalul respectiv în viitor, sau face promo pentru pagina de internet al canalului (la Pro ni se recomandă articole de pe sport.ro, bla-bla). Băi nene, dacă m-ar interesa altceva, nu mi-aș pierde vremea holbându-mă la meciul pe care matale ar trebui să comentezi!

Iosif  •  18 iunie 2021, 9:36

Mda, te-ai trezit sa iti aperi colegu de breasla. Adevarul adevarat e ca Mironica a fost tot timpul un comentator foarte slab. Era un adevarat chin sa urmaresti meciule de UCL pe vremea cand erau la ProTV. Si avem comentatori decenti in tara, Gradinescu si cei care mai sunt acum la TVR1 (care au comentat si Euro 2019 U21) sunt parfum si lux pe langa Mironica si Ioana Cosma. Dar hei, ei sunt niste pasionati ai sportului si nu au voie sa fie criticati :)

Gabi  •  18 iunie 2021, 9:40

Esti pe o pista gresita, Tolo. Nu contesta nimeni ca lui Mironica ii place fotbalul. Dar in tara asta mai sunt cateva milioane de oameni care indragesc fotbalul, insa asta nu-i recomanda sa fie comentatori la TV. Asa cum nici pe Mironica nu-l recomanda nimic. E subiectiv, fara pic de bun simt si te face imediat sa-ti dai seama care sunt preferatii lui, abuzeaza de date statistice pe care cei interesati la gasesc la tot pasul si face praf meciurile. E adevarat, Pro Tv a avut intotudeauna comentatori neinspirati, slab pregatiti, iar Mironica nu face exceptie. Insa repet, e caraghios sa-l aperi aducand ca argument faptul ca ii place fotbalul. Daca ii place fotbalul sa mearga pe stadion (din fericire avem acces de acum si la meciuri) sau sa se uite la TV, dar sa nu mai terorizeze o tara intreaga cu comentariile lui submediocre. Ca sa nu mai zic de raraitul care il dubleaza, alt afon. Dar asta e Pro TV...

Florin  •  18 iunie 2021, 9:42

Singurul care se pricepe la fotbal e Banciu.

Diliu  •  18 iunie 2021, 9:43

Da, Mironica, nu numai ca e invechit, dar e un comentator cu tenta. Iar cand facea pereche cu celalalt guru pe care il consideri maestru, Mocanu, puteai linistit sa pui muzica la casti si sa urmaresti meciul pe mute.

Andu2  •  18 iunie 2021, 9:46

Marele pacat al lui Mironica este ca a preluat în comentariile sale stilul de cancan promovat de trustul Pro în ceea ce privește sportul. Începând cu acele jocuri de cuvinte și rime imberbe folosite în titlurile știrilor de sport la ProTv... Și as mai avea o observatie: una e sa-ți placa fotbalul, alta e sa te pricepi la fotbal!

Andrei F  •  18 iunie 2021, 9:48

Uite ca Tolontan mai exista!!!!Pai bine domnule de Mironica iti arde????In anii trecuti vedeai politicienii,primarii,spitalele...Ce s a intamplat domnule cu dumneata????

Cristi  •  18 iunie 2021, 9:55

Cine se aseamana se aduna? Acum vreo luna se certa cu iesiri necontrolate ca un copil si cu porumboiu si cu craciunescu la pro-x pentru o faza care numai memeu a vazut-o fault. Valoarea lor ca comentatori ar fi de judetene daca e sa ramanem la "fotbal"

Razvan  •  18 iunie 2021, 9:58

Domnule Tolontan, noi v-am injurat mereu, chiar si pe vremea lui Graur si Domozina. Va injuram si cand luam Gazeta sau Sportul Romanesc de la chiosc. Doar ca nu ne auzeati…

abc  •  18 iunie 2021, 9:58

Mironica este cel mai slab comentator din istoria TV. Nu are legatura cu fotbalul, cea mai mare parte din referiri sunt legate de bani-vanzari-cumparari si cotatii ale jucatorilor si loturilor echipelor. Sa mearga brooker la bursa ca poate acolo ii e locul.

daniel  •  18 iunie 2021, 9:59

Eu nu inteleg de ce COMENTATORII NU COMENTEAZA meciul, in loc sa indruge verzi si uscate, statistici, amintiri, pareri si alte prostii!? In strainatate cand sunt doi unul comenteaza actiunea pasa cu pasa, jucator cu jucator iar celalalt deobicei e un fost fotbalist/antrenor care explica tactica si cursul jocului! La noi la fiecare 30 de secunde ni se spune un fapt irelevant cu meciul de la ce-si aminteste Mironica din anii '50-'70 cand nici nu era nascut pana la faptul ca urmeaza stirile cu Esca!

Vasile Maftei  •  18 iunie 2021, 10:02

Ce ma deranjeaza pe mine la comentatorii romani: - vorbesc mult prea mult, enervant de mult. Vedem totusi un meci televizat, nu ascultam la radio ca pe timpuri. - daca vorbesc mult simt nevoia sa ma bombardeze cu infromatii de tabloid: "si-a schimbat numele dupa ce tatal lui l-a parasit..." sau "fratele sau care a fost arestat pentru...". Si multe, multe de genul. Pe bune, astea sunt informatii sportive? - nu stapanesc fenomenul. Sunt multe faze pe care toata lumea le vede imediat foarte corect iar comentatorii le interpreteaza complet gresit. Te uiti contrariat la televizor si te intrebi la ce meci se uita comentatorul, sau de unde o vedea meciul. Dupa care revin intr-un (mult prea) tarziu si se corecteaza. Penibil. Se vede ca nu au nicio treaba cu fotbalul. Nici nu l-au practicat in vreun fel, nici nu-l urmaresc temeinic si nici nu-i intereseaza. Se aseaza in scaunul de comentator cum ma asez eu in scaun la film si ne dam cu parerea. - sunt de multe ori partinitori la un mod aproape grobian. Pe bune, chiar nu ma intereseaza cat de dezamagit esti tu ca nu castiga astazi in derby echipa cu care tii, FCSB ori Dinamo, sau la Euro... Turcia!?!? Esti trist ca nu revine Turcia de la 0-2? Ei uite de exemplu eu nu vreau sa-si revina deloc. Nu fac caz de greseli de exprimare pentru ca astea sunt inerente, toti le facem mai mult sau mai putin. Unele sunt chiar comice si ma distreaza. In schimb, ma enerveaza toate cele de mai sus la care se adauga ignoranta fata de meseria pe care o practica si lipsa de respect fara de cei carora li se adreseaza. Culmea e ca dintre toti, Mironica este cel mai competent. Si vorbesc mult prea mult in timpul meciului! Am mai spus? Nu-i nimic, mai spun: comentatorii romani vorbesc mult prea mult si prost in timpul meciului!

Radu  •  18 iunie 2021, 10:16

Tolo,ai adus un singur argument. Ii place fotbalul. Despre profesionalism când discutăm? E ok să îți aperi colegul de breaslă,dar ai intrat într-un război pierdut deja...omul e varză,MAI ALES DUPA ATATIA ANI!

Comentează