Ziarul cu DVD, un succes

Niciodata in istoria sa, de cind a fondat de Ion Ratiu acum 15 ani intr-o Romanie entuziasta si confuza, „Cotidianul” nu a fost cautat cu febrilitatea de astazi pe toate tarabele din tara.

vineri, 15 decembrie 2006, 9:35

Niciodata in istoria sa, de cind a fondat de Ion Ratiu acum 15 ani intr-o Romanie entuziasta si confuza, „Cotidianul” nu a fost cautat cu febrilitatea de astazi pe toate tarabele din tara.

La pretul de 60.000 de lei, „Cotidianul” este livrat astazi impreuna cu un DVD care contine filmul „Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii”. Nu neaparat filmul in sine, care a stirnit reactii amestecate, vezi aici cronica profesionista a lui Alex Leo Serban si aici o privire de amator, este cheia succesului care se contureaza la tarabe, cit combinatia noutate, uimire, produs, pret si promovare.

Practic, la ora 9, ziarul a fost aproape imposibil de gasit! Intr-o zi obisnuita, „Cotidianul”, care n-are cifre BRAT, vinde undeva la 7.000 de exemplare, dupa estimari de piata. Astazi, el a tiparit 40.000 de exemplare cu DVD si se va apropia de un retur minim spectaculos, poate ca 5-6% (rezultat mai ales din inevitabile erori de distributie), in conditiile in care returul normal al unui cotidian din Romania se incadreaza intre 25 si 35%.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

kristian  •  15 decembrie 2006, 9:47

Si eu care speram sa-l mai gasesc acum, cand o sa plec de acasa. Offf, pacat!

Luci Dinamo  •  15 decembrie 2006, 10:18

Romanul se baga la pomana. E totusi un film nou, romanesc- chestie la moda, cred ca e si bun, la doar 60000 de lei. Eu nu inteleg de ce nu au distribuit vreo 100.000 de exemplare, sigur le-ar fi dat.
Adica baietii au dat un DVD cu ziarul, dar nu ceva expirat, gen parade de portari, au dat ceva care merita, zic eu…

Cristi Roman  •  15 decembrie 2006, 10:22

Sper sa-l gasesc, nu de alta, dar am batut toba o gramada printre prieteni si acum cred ca voi ramine chiar eu fara. Si imi va parea rau fiindca chiar voiam sa vad filmul. Iata ce inseamna sa nu te trezesti la 7 dimineata.

Blogar  •  15 decembrie 2006, 10:23

Cotidianul a spart piata anul acesta. Intai a fost colectia de carti de succes acum acest DVD. Este ora 6:15 zona Crangasi. 7 tarabe de ziare la numai cateva minute (maxim 3). Intreb politicos: „-Buna dimineata mai aveti Cotidianul” Raspunsul: „-La ora asta?? Nu mai am. Le-am vandut de acum o saptamana de cand s-au anuntat”. Mirat am continuat sirul intrebarilor. „-Cum asa?” – Pai clientii mei mi-au platit in avans ca sa fie siguri ca-l mai gasesc”. Asta e. M-am suit in 41 pana la Mihalache, nimic nici acolo. La capat la Casa Presei Libere, nimic. Am luat autobuzul 335 pana la aeroporul Baneasa, sperand ca-l voi gasi in aeroport. NIMIC. DVD-ul celor de Cotidianul a fost un succes. Daca de la ora 6:15 pana la 8:00 nu-l mai gaseai nicaieri, ce trebuia sa faci. Bafta Catalin 😉

Cristi Roman  •  15 decembrie 2006, 10:31

Blogar, chiar ca m-ai speriat acum. Gata, sparg usa! Revin mai incolo cu rezultatul: pozitiv sau negativ.

Georgero  •  15 decembrie 2006, 10:47

Nu exista insa riscul ca ziarul sa fi fost cumparat chiar de vanzatorii de ziare, care vor vinde apoi doar DVDul ,cu 80-90 de mii? Intreb doar…

Dan Mihu  •  15 decembrie 2006, 10:50

Nu comentez politica de marketing a celor de la Cotidianul. Sper sa dureze si sa ma bucur in continuare de ea. Vroiam doar sa spun ca eu am avut alta surpriza. L-am cautat initial la mine in cartier (Titan), in drum spre redactie. Nici un exemplar! Dezamagit, m-am dat jos din metrou la Stefan cel Mare pentru a colinda tot Dorobantiul in cautarea unui exemplar (am remarcat ca figura asta tine atunci cand caut exemplarul cu cartea) si am incercat intr-o doara la prima taraba iesita in drum. Surpriza: am reusit sa cumpar trei bucati. Concluzii: ori, fiind un produs low-market, a prins exact la publicul caruia ii era destinat, ori s-a distribuit mai subtire la periferie si mai bine in centru. Acum astept sa apara speculantii de Cotidianul. Cum erau pe vremuri „vanzatorii” de bilete de cinematograf la filmele bune. Azi le-am spune reselleri. 🙂

Cristi Roman  •  15 decembrie 2006, 10:53

Victorieeeeeee! Sint finalist! Am cistigat ziarul!
Da, l-am gasit usor, dar totusi inedit. La chioscurile mari, unde ma stiu vinzatorii (le fac vinzare zilnic, sub diferite forme), ghinion: nimic! Ba chiar unul dintre ei m-a apostrofat amical: „Bine, dom’le de ce n-ai zis sa iti tin un numar?”.
Chiar cind ma pregateam sa urc in autobuz pentru a calatori fraudulos doua statii pina la o mare intersectie, imi aluneca ochii pe increngatura de fiare/plastice denumita taraba de ziare, care prin septembrie era sustinuta sa nu cada de pepenii taranilor veniti din provincie. Genul de taraba unde vezi afisate, mari si pe toata suprafata geamurilor, reviste gen „Povestea Mea”, „Practic in Bucatarie”, etc, adica numai cotidiene nu. „Aveti Cotidianul?”. „Da, maica, mai e unu’ ca mi l-a cerut cineva da’ vad ca nu mai vine, zicea ca vine la 8 dimineata”.

DVD-ul are bonusuri scene taiate din film, trailerul oficial, fotografii, precum si making of-ul. La prima vedere nu am gasit nici o sigla de sponsor, asa cum se intimpla pe unele carti editate de Cotidianul.

Andrei  •  15 decembrie 2006, 12:17

Pentru toti cei care cauta editiile „Cotidianul” cu DVD sau carte: il gasiti pana in orele 12-13 la Universitate in pasajul N.Balcescu. Garantat. Azi am cumparat ziarul cu DVD de acolo la 12 fara 10 si inca mai avea destul de multe.

Just_me  •  15 decembrie 2006, 12:19

Exista sigla chiar pe plicul lui, sus… Ca io speram sa-l fac cadou 🙂

Am fost surprins sa realizez timbrul de autenticitate de pe plicul de plastic (nu stiu cum sa-i zic altfel) a ramas intreg, desi eu am vrut sa-l rup (adik am tras serios de el, nu ma interesa daca se rupe)… Ideea e ca daca vreau, pot sa fac eu un dvd cu orice si sa-l bag in plic si sa mint pe cineva zicand ca e original…

jurnalismonline.ro » Blog Archive » Ia filmu’, pardon, ziaru’  •  15 decembrie 2006, 13:01

[…] Cotidianul Cotidianul cu DVD a fost un succes, adica un ziar care vinde de regula sapte mii vinde azi in jur de patruzeci de mii, zice Catalin Tolontan.. […]

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 13:41

Era si normal sa fie un succes – pretul mic, calitatea foarte buna a filmului… E bine ca romanul se mai uita si la filme bune 🙂 Pe cand sa asteptam Libertatea cu un DVD cu vreun film cu Paris Hilton?

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 13:43

Nu imi place in mod deosebit. Nu stiu sa las trackback (sunt technologically challanged) asa ca las link la scurta mea analiza a noului site:
http://mariusnicolescu.wordpress.com/2006/12/14/noul-site-realitatea-tv/

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 13:44

ma scuzati. mesajul anterior era destinat unui alt comentariu pe alt blog. Sorry, din nou!

toma  •  15 decembrie 2006, 14:26

off topic, scuze

cristi roman tu iti petrecit tot timpul pe net comentand posturile de pe toate blogurile? ai devenit incredibil de agasant. chiar nu cred ca intereseaza pe cineva ce faci tu toata ziua. si nici nu e foarte interesant sa vezi ca spui aceloasi lucru pe 6-7-8 bloguri in acelasi timp.

jders  •  15 decembrie 2006, 14:32

Tolontane, nu mai face publicitate mascata (chiar daca intr-un scop nobil, cultural) si nu le da sperante celor care cred ca se poate salva de la indiferenta publica un ziar care si-a agatat de el un DVD. Eu sint surprins de comentariile de aici si imi dau seama ca aceia care posteaza nu sint iubitori profesionisti de literatura si film daca se entuziasmeaza de niste trucuri de marketing ale celor de la Cotidianul. Cartile oferite la pachet de Cotidianul nu sint mari capodopere, foarte multi din cei care citesc literatura buna ar strimba din nas la ele. La fel o sa stea probabil lucrurile si cu filmele oferite pe DVD, cinefilii adevarati le-au vazut deja.

milka  •  15 decembrie 2006, 14:57

jder: poti sa ne dai 2-3 exemple ref la ceea ce tu consideri a fi literatura buna?

Un trecator  •  15 decembrie 2006, 15:22

Am senzatia ca marketingul celor de la Cotidianul derapeaza.

Nu se vinde Cotidianul cu DVD, ci un DVD ieftin cu „un ziar” cadou. Sunt curios cati rasfoiesc ziarul inainte sa-l arunce sau cati or sa se trezeasca cu o revelatie: „Ba, da’ ziarul asta e bun! O sa-mi fac abonament!”

jders  •  15 decembrie 2006, 15:28

Milka, pot sa-ti dau si o suta daca vrei. Iata doar citiva autori buni romani si straini :

Fiodor Dostoievski
Lev Tolstoi
Mihail Solohov
Gabriel Garcia Marquez
Mario Vargas Llosa
Jorge Luis Borges
Ernesto Sabato
William Faulkner
Franz Kafka

Marin Preda
Eugen Barbu
Alexandru Ivasiuc
Fanus Neagu
Stefan Banulescu
Mircea Cartarescu

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 15:38

jders este probabil cel mai inversunat sceptic al presei din Romania. Foarte bine, totusi, mi se pare ca are impresia ca toti suntem niste ratati pentru ca ne intereseaza fenomenul, pentru ca laudam o initiativa, de altfel, admirabila a celor de la Cotidianul. Nu suntem o natie de prosti, cum ar avea impresia jders!

penibil  •  15 decembrie 2006, 16:52

tolontane, daca asta e succes, iti doresc tie, gazetei si cui mai vrei tu sa ai exact atata succes. penibiiiiiil.

jders  •  15 decembrie 2006, 16:55

N-am zis nicaieri ca romanii sint o natie de prosti, insa presa romana nu se potoleste cu manipularile si de la cele politice a trecut la cele pseudo-culturale (pentru ca de fapt aici e vorba de marketing si de salvarea ziarului). Presa ar vrea sa-i transforme pe romani intr-o natie de influentabili care sa se bucure si sa se intristeze cind le dicteaza ea. Asa si cu Cotidianul care face din tintar armasar cu initiativele sale. Nu e nici o problema ca acest ziar promoveaza niste scriitori, poate nu cei mai buni, dar este incredibila vilva pe care o face in jurul initiativei, ca si cum librariile n-ar geme de romane bune si e musai sa cumperi Cotidianul ca sa citesti o carte buna.

Nu spun sa nu se cumpere ziarul cu cartea sau cu DVD-ul, dar cine vrea literatura e mai cistigat daca se duce intr-o librarie si-si cumpara de acolo carti, eventual la recomandarea comunitatilor de iubitori de carte de pe internet. Cotidianul duce o batalie pierduta din start, dar daca au pe mina banii multi ai lui SOV n-au decit sa-i cheltuiasca. Numai ca romanii care „pun botul” la initiativele de la Cotidianul si le ridica in slavi risca sa fie comparati cu americancele care asteapta in fiecare luna sa le recomande Ophrah Winfrey o carte buna ( http://www.oprah.com/books/books_landing.jhtml ).

Oameni buni, daca vreti literatura gasiti recenzii profesioniste in revistele literare romanesti care sint si pe internet. Va puteti ghida dupa ele in cumparaturile pe care vreti sa le faceti. Uitati doar citeva adrese :

http://www.romaniaculturala.ro/

http://www.ideeaeuropeana.ro/cod/public/revista.php

http://www.romlit.ro/

george  •  15 decembrie 2006, 17:46

Domnu’ jders, tre sa recunosc inca o data ca logica si argumentele Dvs. ma dau pe spate. A bagat Cotidianul cartile alea cuiva pe gat?
Valva nu a facut-o Cotidianul, au facut-o cititorii. Te asigur ca terminau toata minunatia daca dupa primele 2-3 carti scoase ar fi ramas la 7 mii de exemplare vandute.
Si inca ceva: prin librariile alea pline de comori prin care va plimbati dvs – la recomandare diverselor comunitati – ati gasit si cate ceva la vreo 30’jde mii? (Fie si niste scriitori din astia prosti, ca la Cotidianul). Daca da, cred ca nu stii sa exploatezi situatia: ai putea sa ne vinzi pontul – ne fericesti pe noi, le nenorocesti businessul sfertodoctilor de la Cotidianul. Vezi ce simplu e?

jders  •  15 decembrie 2006, 18:36

George, o carte buna este inestimabila. Eu prefer sa dau 30-40 RON pe o carte buna dintr-o librarie decit sa iau 10 carti din cele propuse de Cotidianul. E alegerea mea, dar daca te intereseaza cu adevarat pretul poti gasi o groaza de carti pe internet la pret zero. Nu e o mare greutate sa le gasesti, inclusiv pe unele traduse in limba romana. Chiar ziarul Gindul a dat cu nonsalanta intr-un articol adresa unui sit romanesc pirat acum vreo luna de zile. Eu unul prefer sa iau carti de la bibliotecile publice (gratuit deci) sau sa le cumpar din librarie, desi recunosc ca pretul este mare si trebuie sa cumperi numai cartile despre care stii cu precizie ca sint bune. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca ziarul lui Sorin Ovidiu Vintu face opere de caritate culturala, cumparind drepturi de autor probabil si cu bani proveniti din furtul de la FNI.

HotNews » Cotidianul cu DVD sau DVD cu Cotidianul?  •  15 decembrie 2006, 18:38

[…] Tolontan zice ca editia de azi a “Cotidianului”, cu insert de DVD, “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, va vinde aproape toate cele 40 de mii de exemplare (pret: 5,9 RON), cu un retur posibil de 5-6%. Felicitari, daca se va adeveri ce zice Catalin, dar riscul e ca Grosu si ceata lui sa vanda DVD-uri cu ziar, si nu ziare cu DVD. Am facut ceva asemanator cativa ani la Unica, CD-urile Unica Music, si pot sa va zic ca desprinderea de propriul marketing a fost dificila. Tirajul cu CD ajunsese la o jumatate din total vandut, iar muzica nu putea fi ceva la fel de hip si de tanar-matura precum voiam sa fie revista, ci numai hituri dance romanesti vechi de vreo cateva luni. Cam atata ne permitea bugetul. […]

laurentiu  •  15 decembrie 2006, 19:00

jders,
Asta e un film chiar foarte bun. De aia s-a facut atata valva. Sa gasesti filmul asta pe DVD, la cateva luni de la iesirea in cinematografe, la 60000 de lei este o chestie tare. Si am inteles ca in plus are si making of, scene taiate. Tu nici nu ai auzit de film, asta spune multe despre cat de multe stii despre filme. Mai bine nu mai comenta lucruri la care nu te pricepi.

Cristi Roman  •  15 decembrie 2006, 19:38

Toma,
Iti multumesc pentru interesul acordat. Comentez doar pe blogurile bune. O seara buna.

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 20:19

Doi la mana, domnul jders, nu toata lumea are sa dea 30-40 RON pe o carte buna sau nu toata lumea are timpul necesar sa ajunga la o biblioteca. Cat despre specualtia cu FNI-ul, va incadrati prin acea fraza in masa de oameni pe care ii atrage partidul Romania Mare. Adica suferiti de scenarita.
Cum spunea si George, nimeni nu a bagat pe gat nimanui DVD-ul asta, si mai mult de atat de ce ar trebui oameni sa nu faca valva despre asta – eu un eveniment cultural, daca vreti. Si, din cate stiu eu, si oamenii care distribuie cultura ar trebui sa faca bani, nu? Ca nu va ducetzi pe gratis la teatru…

Marius Nicolescu  •  15 decembrie 2006, 20:20

Aa, da, ia ziceti domnu’ Jders, si teatrele astea, tot o campanie de manipulare fac, nu? Pai, da, cand tot dau ei piese de teatru sa atraga publicul, cand toata lumea stie ca romanul e din ce in ce mai prost culturalizat…. Halal gandire aveti

Da’le dreak de afisari  •  15 decembrie 2006, 23:59

Bai Cristi Roman. Ce bloguri bune ma, ca esti peste tot, are dreptate Toma. Bune, rele, la tine se pare ca nu conteaza. Esti agasant, da’o incolo de treaba. Chestia e ca in general spui numai banalitati, dar suficient cit sa pui link acolo catre blogul tau. Si nici macar nu merge

toma  •  16 decembrie 2006, 1:26

cristi roman, tocmai asta e problema, ca incarci blogurile bune. cu alte cuvinte bagi maculatura ieftina in bloguri premium. ai propriul blog, de ce nu-ti ajunge? (gata, am terminat cu off topic-ul, scuze inca o data. raman acelasi fidel cititor, fara sa mai citesc postarile personajului mai sus mentionat)

jders  •  16 decembrie 2006, 11:24

Ironiile astea legate de teatru nu ma afecteaza. Am citit destul teatru, inclusiv opera completa a lui Shakespeare, luata volum cu volum de la biblioteca si cumparata ulterior din librarie.

Cine vrea sa participe la o vilva penibila e liber sa o faca. Dar cine doreste sa citeasca literatura isi face timp sa se duca 1 ora la 2-3 saptamini la o biblioteca publica de unde sa-si imprumute ce carti doreste, nu e nici o rusine, bibliotecile publice sint respectate peste tot in lume, inclusiv in tari unde lumea are bani destui sa-si cumpere carti, ca USA sau Franta.

Stilul Cotidianului de a da carti cu pret redus ca pe o pomana e injositor pentru adevaratii iubitori de literatura. Cultura adevarata se face in biblioteca sau cu ajutorul ei, nu prin intermediul ziarelor.

gabi roman  •  16 decembrie 2006, 13:28

jders,imi pare rau sa iti spun da nu esti nimic altceva decat un snob si inca unul din aceia nu prea educati.Daca tu vrei sa spui ca Duras,Yourcenar,McEwan,Bradbury,Tournier,Amos Oz…e literatura proasta inseamna ca nu ai nimic in comun cu literatura contemporana buna.Altceva,ce pot sa mai spun?Bravo cotidianul,felicitari pentru initiative,poate ca astfel vor mai citi si romanii cate un roman din cand in cand sau vor mai vedea vreun film de calitate!Ca doar e oferta…:D

jders  •  16 decembrie 2006, 14:04

N-am zis ca e proasta, insa este de categoria a doua. Cea de categoria intii e in biblioteci, nu vinduta la pachet cu ziarele.

Gabi Roman, ironiile tale nu ma impresioneaza deloc, ca as fi un snob needucat e o nimica toata fata de alte calificative pe care le-am primit de la troli ca tine in alte situatii.

gabi roman  •  16 decembrie 2006, 14:57

In primul rand,nu sunt troll,crede-ma,sunt doar un student la litere care a studiat o buna parte din autorii din colectia Cotidianul.A propos,cauta tu „Pacientul englez”in librarii si il vei gasi la cateva sute de mii;”Centaurul”lui Updike l-am vazut la 200mii tot editat de Universul,caci o buna parte din cartile din colectie au fost publicate in prealabil al editura.
Bravo tie ca ai citit tot Shakespeare,si eu am citit o buna parte,asta nu inseamna ca ai dreptul sa categorisesti autori si carti castigatoare de premii de renume(asta in caz ca „Goncourt”sau”Booker Prize”iti spun ceva…)si tocmai asta ma face sa cred ca desi ai citit poate destul de mult…nu ai citit cum trebuie!

jders  •  17 decembrie 2006, 19:30

Repet, nu am nimic cu initiativa Cotidianului de a da carti la pret redus, e treaba lor cum isi fac socotelile in asa fel incit sa nu iasa in pierdere. Singurul lucru deranjant este vilva din jurul initiativelor si participarea la ea a unor internauti (sau ziaristi ca in cazul lui Tolontan) care o amplifica de parca ar fi ceva cu adevarat extraordinar. Acuma sa nu se inteleaga ca eu cer boicotarea cartilor din Cotidianul, departe de mine asa ceva, chiar eu ii spuneam lui Tolontan acum ceva vreme ca ar fi bine daca ziaristii din redactia GSP ar mai pune si ei mina pe carti de literatura pentru a-si imbunatati scrisul. Sint aproape sigur ca din redactia GSP doar Maria Andries citeste carti de literatura in mod frecvent si asta se vede din scrisul ei.

Deci cine vrea sa cumpere Cotidianul cu carte atasata e liber s-o faca, numai ca o varianta si mai buna ar fi folosirea bibliotecilor publice, unde fiecare poate decide ce carte sa imprumute si sa citeasca, nu trebuie sa astepte ziua „culturala” a Cotidianului. Cartile din Cotidianul sint bune, eu am spus doar ca exista altele mai bune in librarii sau biblioteci, ca sa nu mai vorbesc de internet iar in criza de timp actuala este mai indicat sa citesti numai ce este cel mai bun.

Eu personal nu ma mai iau demult dupa premiile literare, pentru ca acolo se fac uneori jocurile unor edituri (lucru valabil si in Occident) sau si mai rau, se fac jocuri politice. Cine e interesat poate sa citeasca parerea mea despre premiul Nobel pe blogul „Terorism de cititoare” la adresa http://luciat.wordpress.com/2006/11/29/oare/#comments .

aldyx  •  17 decembrie 2006, 21:07

Nu-mi vine sa cred ca unii au umblat atita doar sa gaseasca un dvd intr-un ziar!Sunt curios care a fost principalul motiv.
1. au cumparat un dvd ieftin cu doar 60 000
2.erau nerabdatori sa vada acest film
3.mania de a fi printre..cei 40 000 de cumparatori

dupa cite stiu filmul va fi difuzat si de TVR1 pe 22 decembrie.Deci pentru cei care erau nerabdatori sa vada filmul ….e de ras…au castigat o saptamina:))
Buna ideea producatorilor filmului sa scoata cele 40 000 de dvd cu o saptamina inainte de difuzarea la tv.
Pacat ca nu au citit si suplimentul tv de vineri ce apare in toata ziarele,asa ar fi scapat de colindarea Bucurestiului pe jos in cautarea marelui ideal…:))

Media lui Comanescu » Cotidianul cu DVD sau DVD cu Cotidianul?  •  27 decembrie 2006, 16:57

[…] Tolontan zice ca editia de azi a “Cotidianului”, cu insert de DVD, “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, va vinde aproape toate cele 40 de mii de exemplare (pret: 5,9 RON), cu un retur posibil de 5-6%. Felicitari, daca se va adeveri ce zice Catalin, dar riscul e ca Grosu si ceata lui sa vanda DVD-uri cu ziar, si nu ziare cu DVD. Am facut ceva asemanator cativa ani la Unica, CD-urile Unica Music, si pot sa va zic ca desprinderea de propriul marketing a fost dificila. Tirajul cu CD ajunsese la o jumatate din total vandut, iar muzica nu putea fi ceva la fel de hip si de tanar-matura precum voiam sa fie revista, ci numai hituri dance romanesti vechi de vreo cateva luni. Cam atata ne permitea bugetul. […]

Dan Mihu  •  4 ianuarie 2007, 14:14

@ aldyx: 4. Eu vazusem filmul la Cluj si doream sa-l am in colectie. Intrucat detest file sharing-ul, cumpararea Cotidianului parea singura solutie onorabila la acel moment. Acum filmul cred ca poate fi gasit pe DVD si la magazin. Evident, la un pret mult mai mare… Iar asta ne duce la punctul 1. din lista dvs. In plus, alti doi prieteni care stiau ca-l voi „vana”, m-au rugat sa le iau si lor cate un exemplar. Ei se incadrau in punctul 2.

Comentează