Patapievici se declara socat

Cotidianul scrie astazi despre stupoarea cu care Horia Roman Patapievici intimpina mareea de violenta verbala si de lipsa de logica a unora dintre cei care comenteaza pe net articolele sale din Evenimentul Zilei.

sâmbătă, 11 noiembrie 2006, 10:14

Cotidianul scrie astazi despre stupoarea cu care Horia Roman Patapievici intimpina mareea de violenta verbala si de lipsa de logica a unora dintre cei care comenteaza pe net articolele sale din Evenimentul Zilei.

Patapievici descrie un fenomen extins. Si are dreptate.

Iata ce se intimpla, statistic vorbind, pe blogul autorilor gsp, unde se string sute sau uneori mii de comentarii la un articol. Este, practic, zona cu cea mai intensa si extinsa dezbatere din spatiul virtual de limba romana. 

Intii se observa o mecanica a reactiilor. Daca jurnalistul posteaza un topic/articol despre Steaua, Dinamo sau Rapid, doar 20% dintre reactii vizeaza tema.

In aproape 80% dintre comentarii se porneste o polemica intre sustinatorii celor trei echipe. O parte insemnata a acestei conversatii este civilizata, malitioasa, nonviolenta, insa fara vreo legatura cu subiectul concret. Revin mituri eterne „Steaua si Dinamo au venit pe tancurile sovietice” sau „Rapid e un fals club sarac”. Discutia se blocheaza inevitabil in cacofonia reprosurilor incrucisate.

O alta parte, mica, dar gestionata de o minoritate cu stiinta ubicuitatii, injura, jigneste, incita la violente sau propaga rasismul. Principii democratice, inclusiv drepturile presei, sint ignorate. Toti sintem „hoti”, „vinduti”… Copos, pe care eu insumi l-am criticat, este amenintat cu moartea. Dimpotriva, unii spun ca o sa-mi faca vizite acasa, iar altii vorbesc despre violul unei presupuse fetite pe care as avea-o. Pentru dreptul lui Copos de a ma da in judecata fara sa fie amenintat cred ca merita sa lupt!

Aceste mesaje sint sterse de ADMIN si autorii rugati sa nu continue. Daca recidiveaza, sint banati. Dar unii dintre ei detin abilitatea de a reintra cu proxy, in fond o serie infinita de IP-uri generate logic.

Practic, nu exista sisteme de protectie impotriva unei agresiuni sistematice. Nu IQ-ul acestor oameni este contestabil, ci felul in care isi folosesc inteligenta.    

Unii dintre ei reintra cu nick-name-ul Catalin Tolontan sau cu numele fictiv al autorului blogului, indiferent care este acesta. Numai ca nu e nevoie decit de un comentariu, doua, pentru a realiza toata lumea ca identitatea este furata.

Si atunci imi pun si va intreb pe toti cei care alcatuiti aceasta comunitate convulsiva si inegala: de ce in locul unei identitati acesti oameni prefera mai multe, dar care se developeaza imediat si nu le aduc, in final, nici o satisfactie? Dupa cum observa un cititor, greu nu e sa pacalesti un ADMIN, ci sa ramii civilizat in conditiile in care diferentele de opinii sint motorul unei dezbateri, fie ea si pe net.

Unii cititori ii apostrofeaza pe cei care propaga violenta, atragindu-le atentia ca asa vor disparea blogurile. Nu cred ca vor disparea. Dar ele se vor adapta. Nimeni nu stie cum, dar toti simtim ca e nevoie. Va multumesc pentru rabdare! 

Si ca sa nu citit resemnare in aceasta interventie, inchei prin rugamintea de a-mi confirma o senzatie. Nu aveti si voi impresia ca oamenii care incearca sa se subtituie autorului si sa preia controlul topicului devin ei insisi victime? Cum posteaza mai mult, cum incep sa intre in atentia generala si sa fie contestati. Ortega y Gasset vorbea intr-un dintre eseurile sale despre „netezirea” virfurilor, a celor care ies in evidenta si care sint imediat amendati de catre masa. Probabil ca asta li se intimpla acestor oameni. Ajung prizonierii unui statut pe care-l revendica violent. Sint printii insingurati ai lumii virtuale.

 

Comentarii (175)Adaugă comentariu

Servicii  •  11 noiembrie 2006, 10:35

Din pacate acesta este rezultatul „educatiei” pe care o au aceste personaje. Nu este vorba numai de cea primita in scoala, este vorba de cei sapte ani de acasa, de anturajul si mediul in care traiesc. Aceste personaje, poate in marea majoritate a cazurilor detin o dubla personalitate sau se comporta in acelasi mod si in societate, fata de cunoscuti, colegi, prieteni, dar mai ales fata de necunoscuti. Este mult mai simplu sa jignesti decat sa judeci cu mintea limpede. Este mult mai simplu sa arunci cu noroi decat sa pui in balanta faptele prezentate…

Crystiano  •  11 noiembrie 2006, 10:37

De acord.

Maxim  •  11 noiembrie 2006, 10:39

dle Tolontan,

stiti foarte bine ca exista sisteme de protectie. De ex. se pot valida mesajele doar dupa ce au fost aprobate de admin. Sau se pot introduce conturi cu user-name si password.

pe de alta parte, unii dintre colegii dvs. sterg mesaje desi se refera strict la subiect si sunt scrise pe un ton civilizat. Exista multe exemple in acest sens si este imposibil sa nu cunoasteti aceasta realitate. Ceea ce eu nu inteleg este de ce o faceti.

Si poate ca unii cititori nu raman civilizati tocmai pentru ca nu sunt incurajati de cei ce se ocupa de site sa o faca.

multa bafta la proces,
Maxim

Mihai  •  11 noiembrie 2006, 10:41

Forza Steaua!!! dinamo si rrapid nu conteaza.
STEAUA e singura echipa din Romania a facut si face performante in Europa

Florin  •  11 noiembrie 2006, 10:46

Deja a aparut unul…

Servicii  •  11 noiembrie 2006, 10:50

Pana la urma sa nu uitam un lucru…este singurul sport de echipa care atrage acest gen de comentarii…

4Steaua  •  11 noiembrie 2006, 10:51

Perfecta dreptate! Trebuie sa intelegeti ca asta e mentalitatea romanului.O vedem zi de zi.Am crezut ca invatamantul este unul foarte bun(avand in vedere ca sunt 25-30 de materii)si ca suntem peste multe alte tari mai dezvoltate ca la noi „se face scoala”,ca romanul e destept(vezi olimpiadele) si multe altele,dar adevarul e ca suntem la coada si vom ramane mult timp.

nichita  •  11 noiembrie 2006, 10:52

asa cum spune si wright…un blog bun este acela care are un public uniform. cele care tintesc valuri de trafic nu vor ajunge decat victima propriilor campanii. cu cat se injura mai mult pe blogurile gsp, cu atat vor veni mai multi care sa-si testeze imaginatia..:)

sunt convins ca daca aveai un blog separat in care nu vorbeai despre sport, nu te intalneai cu violuri, crime si alte amenintari de genul acesta. chiar ma amuz mereu cand vad ce diferenta imensa de comenturi (ca numar, dar si calitate) este intre posturile „sportive” si cele „media”.

dar stii asta. bag mana in foc. totusi, de ce nu le separi?

red-tico  •  11 noiembrie 2006, 10:53

hahahhahahahaa surpriza…e stelist

Mihai  •  11 noiembrie 2006, 10:56

lol. aici nu e vorba de bloguri sau de forumuri… diferenta dintre forum si blog nu e niciuna…poate una f.f.f.f. mica… intru pe cateva forumuri si am observat ca si acolo se injura destul de mult…chiar foarte mult…nu e prea mare diferenta….

jon  •  11 noiembrie 2006, 10:59

Internetul este spatiul cu cea mai mare libertate de expresie, data atat de lipsa unor mijloace eficente de moderare (represiune?) cat si de avantajul anonimitatii. Acesta din urma reprezinta o atractie pentru cei care simt nevoia de face/scrie lucruri ce coboara sub standardele morale general acceptate. Este locul unde isi pot arata toata uraciunea, fara teama de a fi identificati si blamati.
Nu numai pe bloguri, dar oriunde exista un spatiu virtual deschis si nespecializat, majoritatea comentariilor sunt de joasa calitate si chiar jignitoare, bolnavicioase. Asta arata nivelul mediu al celor ce posteaza. Fotbalul este departe de a fi o activitate pentru gentlemani, nivelul mediu la suporterilor e vizibil pe stadioane. Sa nu traim cu iluzia ca in randul microbistilor, la romanilor sau al umanitatii in general, exista o majoritate educata, inteligenta si morala. Majoritatea este primitiva si plina de dorinte primare si agresive la adresa celorlalti. Nu e „politically correct” dar e o realitate pe care trebuie sa o intelegem si sa o acceptam pentru a nu suferi inutil din cauza unor lucruri pe care nu le poate schimba nimeni, niciodata.

Genialul  •  11 noiembrie 2006, 10:59

lipsa educatiei..si, o sa te contrazic, si un IQ discutabil. cam asta lipseste..
.

blea blea blea away  •  11 noiembrie 2006, 11:03

Sa incepem.

Totusi Horia Roman Patapievici nu locuieste in Romania?

Schimburile dintre generatii sunt foarte importante. Cand eram mic mereu imi spuneam ca eu voi fi capabil sa imi inteleg copii, sa stiu ce le place, ce asculta. Acum insa realizez altceva. Problemele vietii te fac sa nu mai poti fi capabili sa ii urmaresti fizic. Ramai doar cu intuitia si cu inteligenta ( daca o ai ). Incearca sa ii anticipezi daca poti.

Mi-a placut de mic sa studiez tot ce ma inconjoara. Vorbe, fapte, mimici. Am ramas atat de socat de ce vine din urma, incat nu pot nici macar sa ma mir, atat de puternic este socul.

Fata
Ceea ce ar trebui sa insemne femeie, gingasie, finete, delicatete in vorbe, ingrijire, feminitate intr-un cuvant a DISPARUT. ToT ce este sub 19 ani este prapad. Educatia este ingrozitoare ( lasand la o parte in alta discutie motivele pentru care ea lipseste ). Nu sunt capabili sa lege fraze. Fetele au ajuns chiar sa FLEGMEZE ca un baiat. Este tragic, dar adevarat.

Limbajul
Incepe din ce in ce mai mult, daca nu a devenit deja un fenomen, pocirea limbii romane. Incet incet cineva devine cnva, daca -dc, si – ji, nu stiu- nu jtiu, fara a pune insa la socoteala gama diversificata de injuraturi de la neamuri la viitori sau trecuti stramosi ( sufletul lu’ Avram Iancu ).

Baiatul
Baiatul parca pare mai rezervat si cu mai bun simt decat fata. Acelasi comportament GROBIAN, insa mai are si cateva rataciri de politete. Sunt foarte foarte multe aspecte de discutat in aceasta problema. Enorme. 🙁

GSP
Va intrebati domnule Tolontan, de unde acest limbaj. Poate ca si dvs il incitati. GSP nu mai este de mult un ziar profesionist de SPORT. Este un ziar de scandal. „Scandalul striga scandalul.” Este o sursa de alimentare pentru ei.

NU pot sa ma gandesc ce va urma, si este doar inceputul.

Fotbal  •  11 noiembrie 2006, 11:07

Nu ma pricep f bine la partea tehnica, dar poate ar trebui sa fie un moderator -parca asta era termenul- care sa verifice mesajele si abia dupa sa le posteze aici. Pentru ca da, imi plac multe articole de pe-aici, si dupa aia incerc sa citesc reactiile. Dar daca e un articol despre arbitraj sa zicem, din primele 5 comentarii, 3 sunt cu „ne fura!! suntem cea mai buna echipa. hai…X” si ma plictisesc. De multe ori sunt curios care e parerea cititorilor despre articol, da e imposibil de aflat, si mai vine si cate unu cu un cantec de galerie gen „AAAALEEEE AAALEEE…..”, de parca-l si vad…. Gasiti o solutie !!!

MMA  •  11 noiembrie 2006, 11:14

cred ca „Sint printii insingurati ai lumii virtuale.” e cam mult spus. Cei care adopta identitati consacrate o fac pt. a da mai multa greutate si legitimitate punctului lor de vedere. Atat! Neavand argumente persuasive si nici un „nume” crae sa-i faca ascultati indiferent de ce ar spune isi refuleaza frustrarea in astfel de substituiri. Iar daca nu o fac atunci incearca sa-si impuna pctul de vedere cu forta: injuraturi, jigniri, acuzatii inchipuite, afirmatii pompoase cu multe semne de exclamare etc. De cand citesc acest blog am intalnit extrem de putine persoane care sa poata posta un comentariu decent. Prea putine! 🙁 Si recunosc ca uneori si eu sunt aproape de a-mi pierde cumpatul datorita unor astfel de personaje.

Stefan  •  11 noiembrie 2006, 11:15

Oricum scopul blogurilor este de a va crea imagine si de a obtine0.0001 Ec/ mesaj/ link / accesare…Asa ca justitia asta idealista de care aduceti aminte este mascata de scopul comercial ascuns, aflat in spatele fiecarui demers de acest gen…Si dvs si Dl Patapievici mari martiri- ce sa spun….Ia sa vedem daca ati lucra un an fara salariu- probono si daca dl evreu Ionanitoaia ar da ziarul pe gratis

ioan plischi  •  11 noiembrie 2006, 11:16

legat de ultimul paragraf: ii doare in pix despre ortega si gasset daca nu le precizati la ce echipe joaca!

blea blea blea away  •  11 noiembrie 2006, 11:24

Stefan, asta e tatutzule, TEHNIC ORICE INTRA INTR_O BAZA DE DATE, poate fi verificat inainte de a fi postat aici, dar probabil ca nU VOR/LE E LENE, sau probabil ca aceste injuraturi aduc trafic, traficul acela monitorizat de ei in permanenta. Intotdeauna o sa vezi ca atunci cand scrii UN ARTICOL, indiferent de tema lui, cel putin O PERSOANA va fi impotriva, daca nu chiar vehementa de parerea ta. Si uite asa de porneste un CIRC LINGVISTIC. Tantalai sunt o groaza, nu trebuie decat sa le ghidezi pasii catre un blog, si cum toate trebuiau sa poarte un nume s-a spus GSP.Am eu impresia asta ca BANUL face legea. CE A FOST GSP si ce a ajuns. UN produs VANDABIL 100% a carui rezultate le vedem in campionate.ro, gspTV, si in banii pe care ii incaseaza trustul din care provine GSP. Daca suntem sclavi si le permitem sa ne trateze asa, atunci poate ca asta meritam. Cand scrii articole pe care NU LE SIMTI, sau ti se par ca nu TE REPREZINTA, in cel mai mic detaliu, se numeste ca domnul TOLONTAN este un MERCENAR GAZETARESC.

Mult respect.

djazeem  •  11 noiembrie 2006, 11:26

„Oricum scopul blogurilor este de a va crea imagine si de a obtine0.0001 Ec/ mesaj/ link / accesare…Asa ca justitia asta idealista de care aduceti aminte este mascata de scopul comercial ascuns, aflat in spatele fiecarui demers de acest gen…”
Bine spus Mihai…

djazeem  •  11 noiembrie 2006, 11:27

pardon stefan

marius  •  11 noiembrie 2006, 11:29

@ blea away

Ai perfecta dreptate. Sper sa citeasca si domnul Tolontan mesajul tau.

me,myself and i  •  11 noiembrie 2006, 11:32

nu dau 2 bani pe ce zice acest prost increzut care este h.p.patapievici.
nu poti sa scrii nimic valoros daca aceasta pornire vine din frustrarea pe care o simti tot timpul uitandu-te in oglinda.
„ma pis pe romania si pe istoria ei” sau ceva de genul asta spunea el acum niste ani.
e,tata,roata s-a intors.
ne pisam noi pe tine,incultura enciclopedica ce esti!!!
ozzy buna

Maxim  •  11 noiembrie 2006, 11:34

desigur, un titlu precum „Patapievici se declara socat”, atrage dupa sine cititorii care sunt interesati de astfel de nazdravanii, de socuri, de duritati, etc.

Intrand insa in articolul indicat de dl. Tolontan, am observat ca subtitlul articolului era „Patapievici, iritat de internauti” ca pe urma, in text, sa afle de fapt ce a spus HR Patapievci si anume ca „se declara contrariat”. De la „contrariat” la „socat” este cale lunga …

Scuze, dar am impresia ca este o problema mare in breasla ziaristilor daca fac din tantar armasar … si pe urma va mai mirati de replicile cititorilor…

Servicii  •  11 noiembrie 2006, 11:35

Pt: blea away

Nu te obliga nimeni sa citesti sau sa cumperi gsp, prosport sau alta publicatie…indiferent de natura ei…faptul ca le citesti…este numai optiunea ta, nu a mea, a altuia sau a Domnului Tolontan…cum de altfel nici pe mine nu ma obliga nimeni…dar aceasta nu este o scuza pentru limbajul trivial la care se face referire in acest articol…

bogdan  •  11 noiembrie 2006, 11:35

Atunci cand jegul striga ca se simte murdar, e semn ca ceva devine deosebit de putred. Ce se intampla, domnule Tolontan? Nu mai suportati mizeria pe care ne-o livrati zlnic? Nu dumneavoastra si colegii de gazeta sunteti cei care, in loc sa ne oferiti informatii sportive, postati in paginile ziarelor cancanuri, femei goale, mizeri si certuri? Nu voi sunteti cei neinteresati de performantele sportivilor, dar minut de minut scotociti viata privata, doar-doar veti gasi ceva de intins pe pagina? Nu sunteti cei care ati facut praf echipa de gimnastica, care ati relatat ca Ponor sa saruta cu un baiat pe nu stiu unde? Pai, ce era sa faca, ea nu e femeie, om, nu are nevoie de dragoste? Probabil, in viziunea voastra, ar fi trebuit sa isi petreaca timpul intre sala si casa. Ei bine, mai are omul nevoie si de altceva, dar cufundati in propria voastra mizerie, ati uitat asta. Nu e de mirare, cand acest ziar este condus de cine este condus. Cu Carlos, alt caz, spre exemplu, ce ati facut? L-ati laudat cand a sosit, dar ati amintit ca are nu stiu ce freza, si ii place viata de noapte. Cand a gresit, v-ati luat de familia lui, de fetita, de toate. Ce rost avea? Nu ca gresise era problema lui, si ca rezultatul se vedea pe tabela? Cu ce drept ati intrat in sufletul lui? Cu acela al informarii? Sa fim seriosi, asta nu mai este informare, este rea vointa dusa la infinit. Asa ca nu va mai plangeti. Folositi metode pur comuniste, tortionare. Cand nu poti fi ceea ce este un om ce dispune de o anume valoare, nu faceti decat sa ii scotociti viata, sa i-o faceti praf, sa o umpleti de mizerie. „E si el om, ca voi”, asta ati vrea sa spuneti. Ei bine, nu este asa, pentru ca voi nu mai sunteti oameni, ci mizerii, din punct de vedere sufletesc. Iar metodele voastre, de care am amintit, nu sunt de mirare, din moment ce lucrati pentru un ziar condus de un turnator. Sa va fie rusine, Catalin. Si va sigur ca, macar eu nu am sa uit toate astea, pentru simplul motiv, macar, ca nu ne puteti pacali pe toti.

The One™  •  11 noiembrie 2006, 11:36

Are dreptate Mitica Dragomir…

Paraipan  •  11 noiembrie 2006, 11:37

Solutia ar fi ca fiecare sa-si faca un cont ca sa poata posta dar asta inseamna sa limitati grupul celor care isi dau cu parerea. Poate o sa ramana numai oamenii „seriosi” care chiar au ceva de spus. Oricum , cat timp va fi liber la postari , pe orice forum sau blog , o sa vedeti limbaje de tot felul. Bafta la peste !

curios  •  11 noiembrie 2006, 11:37

„Dar unii dintre ei detin abilitatea de a reintra cu proxy, in fond o serie infinita de IP-uri generate logic.”

Daca asta stii tu ca este un proxy te inseli amarnic. Iar incepi sa scrii depsre chestii care te depasesc total.. In loc sa incerci sa faci pe desteptul mai bine ai evita sa vorbesti despre lucruri care nu le cunosti..

boamba  •  11 noiembrie 2006, 11:38

In locul domnului Patapievici m-as imbraca in trening pentru un rol de telenovela in pride-time(admirabila rectia lui Robert Turcescu de a canta rock de calitate).Numai asa cred ca nepotii vostri nu v-or spune peste vreo 30 ani,,saracii,au murit neimpacati!”sau ultimul lucru pe care il vezi pe strada,inaintea glontului,sa fie un zambet larg de por favor!

Servicii  •  11 noiembrie 2006, 11:39

Pt: ioan plischi

Ortega y Gasset este o persoana cu acest nume, nu doua!

Robygiulesti  •  11 noiembrie 2006, 11:42

Traim in Romania…aici nu s-a prea auzit de cuvantul „civilizatie”…pai in anglia imi aduc aminte de finala cupei ligii Liverpool-West Ham…castigata dupa un jok fenomenal de L`pool…cand dupa meci..toti fanii lui Liverpool aplaudau pe cei din West Ham…spunand k ar trebui 2 cupe la fel de valoroase….cand o sa vedem asa ceva in Romania,atunci ar trebui sa avem pretentii si la civilizatie…Pana atunci sa reusim sa apreciem putinele adevarate valori din societate

Ovidiu Miron  •  11 noiembrie 2006, 11:43

E clar. Foarte multi dintre cei care intrati pe blogurile gsp sunteti niste needucati. Vi se aplica foarte bine celebra replica a lui Cornel Dinu :”Dumneavoastra? Cine v-a dat drumul pe strada?!”

GIGI  •  11 noiembrie 2006, 11:43

FIECARE SCRIE CE VREA DAR DE OBICEI SI IN FUNCTIE DE COEFICIENTUL LUI DE INTELIGENTA

curios  •  11 noiembrie 2006, 11:43

PS. Mai bine ai evita sa vorbesti in general.. ca in ultimul timp 80% din comentarii nu fac decat sa sublienze cat de varza a ajuns GSP, implicit tu si chestiile astea pe care le scrii (cica articole).

BTW.. sa stiti ca nu ne interesaza de nici un fel ce neveste si logodnice au unu sau altu.. Daca vrem femei sunt siteuri porno garla.. sau GSP vine de la Gazeta Sex Porno ?!

CRIS  •  11 noiembrie 2006, 11:44

da intr-adevar internetul este un sistem de informatii utile,dar expresile utilizate de uni si alti sunt si pro si contra,dar acest lucru se intimpla din cauza massmediei care da informatii,multi dintre cei informati nu pot intelege informatiile asa cum ar trebui sau acele informatii nu sunt doar bazate pe adevaruri,ci doar pe speculati si cind speculatiile sunt facute publice nu e de mirare ca intervin tot felul de pareri de pro si contra,dar asa cum dvs afirmati ceva care poate fi un adevar sau doar o speculatie,trebuie sa acceptati si critici la aceste articole,da, intr-un punct de vedere va dau dreptate caci dreptul fiecarui utilizator de internet este acela de a se respecta reciproc si indiferent de articolul publicat de o editie massmedia,nu avem voie sa uitam ca nu putem jigni prin afirmatii „de la usa cortului”,deci parerea mea este ca indiferent de cea parte se afla fiecare dintre noi,ca sustinator(Steaua,Dinamo,Rapid sau echipele din provincie)trebuie sa ne respectam reciproc si sa nu uitam ca toate aceste echipe aduc doar un anumit coeficient de pct la UEFA prin evolutiile lor internationale,la nivel de club si de nationala,deci in concluzie bucurativa de succesele romanesti pe plan sportiv si acceptati parerile pro si contra,e doar un sport care uneste multe natiuni.eu personal ma bucur ptr orice succes romanesc sportiv desi sunt stabilit de multi ani in strainatate,dar urmaresc cu interes evolutiile Romaniei pe plan sportiv ptr ca pe plan politic nu vad multe schimbari…cu stima si respect

valentin  •  11 noiembrie 2006, 11:46

Citesc GSP aproape zilnic dar nu pt ca ar fi un ziar nemaipomenit ci pt ca altceva mai bun nu gasesti pe piata. Singurul competitor adevarat ProSport, cred ca e departe…. De fapt am sa recunosc ca citesc ce apare pe site. Am renuntat de ceva vreme sa mai cumpar ziarul. Chiar nu are rost sa dau banii pe doar cateva articole care ma intereseaza. Si de ce se intampla asta? Pt ca DVS faceti ziarul asa cum cere majoritatea, iar majoritatea cere scandaluri, barfe, pumni, limbaje colorate. Si acum ajung si la subiectul articolului ca sa nu se spuna ca fac parte din cei care nu comenteaza pe subiect.
Pai dl. Tolontan cred ca nu ar trebui sa fiti surprins de ceea ce se scrie pe blog. Aveti ceea ce meritati. Asta e publicul tinta (in mare) caruia va adresati. Cred ca stiti foarte bine acest lucru pt ca sunteti …redactor sef, daca nu ma insel. Daca v-ati fi adresat altui segment nu s-ar mai fi vandut ziarul la fel de bine si implicit veniturile ar fi fost mai mici. Nu puteti risca sa faceti un ziar de sport adevarat (nu pt ca nu stiti) ci pt ca nu ar merge business-ul. Si totul e un business , nu-i asa? In concluzie cred ca e o mica ipocrizie din partea Dvs. Nu va asteptati ca majoritatea sa va vorbeasca la persoana a II-a plural….

MMA  •  11 noiembrie 2006, 11:46

„t: ioan plischi

Ortega y Gasset este o persoana cu acest nume, nu doua! ”

Genial! Natie de semidocti ce suntem :)))

blea blea blea away  •  11 noiembrie 2006, 11:50

Servicii, nu intelegi ceea ce iti explic eu. M-am „nascut” odata cu GSP. Il citesc in fiecare zi, este ca si copilul meu, il analizez, il urmaresc, dar nu pot sa stau PASIV cand il vad cum se transforma. E clara Cresterea lui, accept si BANII care se incaseaza, dar macar sa isi pastreze PUTIN SUFLETUL. NU sunt singur pe lumea aceasta, am si eu nevoie de informare, nu pot sa alerg prin cluburile de fotbal, prin salile de gimnastica sa trag cu urechea la ce se intampla sau sa particip la conferinte ca sa fiu informat. Nu neg nici faptul ca nu este usor sa faci un ZIAR. Trebuie sa umpli un numar de pagini, editia trebuie sa fie a doua zi pe TARABE. Nu poti sa vii si sa spui, sau poti, dar ai nevoie de FOARTE MULT CARACTER. „Azi nu am avut ce sa va spun, iar ca sa inventez nu as putea sa o fac, sa scot eu Stiri senzationale…”

FEMEI GOALE
Desi pot sa spun ca sunt un mare FAN si iubitor de femei, totusi este un ziar de SPORT. Mereu aceleasi cuvitne MASCATE: SENZATIONAL, BOMBA, SOC, EXPLOSIV… cuvinte care sa te faca sa crezi ca cine stie ce s-a intamplat, cand de fapt e o….. Dar inteleg si aici, ca poate asta face parte din meseria de ziarist, din arta de a SCRIE. Dar in momentul in care oriunde intorci CAPUL cineva incearca sa te PACALEASCA nu mai pot intelege. Vin in facultate si posteaza anunt. „Vrei sa fii ziarist…..iti place sa scrii?…. fraze siropoase si cand trimiti ceva nici nu se obosesc sa iti raspunda. Suntem inchipuiti, suntem SUbiectivi. Hai atunci sa privim FAPTELE.

SI SA ITI MAI EXPLIC CEVA. Am tras revista PLAYBOY, de la mama ei, contine 132 de pagini. Stii cate pagini cu FEMEI GOALE sunt in aceasta revista? Nu cred. Mai mult de 15 pagini din 132 NU SUNT. Articole, reclame de tot felul, desi este revista PLAYBOY. In Romania totul se trasnforma, totul se adapteaza, nu intereseaza pe nimeni de tine baiatule. TREBUIE sa fii MERCENAR ca sa poti reusi. De aceea nici nu il condamn pe Catalin Tolontan, pentru ca singur nu ar reusi, dar daca spunem noi NU, poate se salveaza si redevine ceea ce a fost, un ziarist de clasa, nu o IMAGINE.

GSP, domnule este copilul meu, pe care il vad zi de zi cum se transforma intr-un suflet GOL. Stii care este frontiera intre un suflet curat si un mercenar? Iti spun eu: doar o interpretare, un gand si ai trecut de cealalta parte a baricadei.

Adrian  •  11 noiembrie 2006, 11:52

Faceti ceva cu reclama aia de la Bergenbier de pe site-ul gsp.ro, ca ne omoara cu zile…

blea blea blea away  •  11 noiembrie 2006, 12:01

VISe :), reclama aia aduce BANI. Una dintre capacitatile „default” ale creierului nostru este ADAPTABILITATEA. O vezi azi, o vezi maine, te enervezi, iti vine sa spargi monitorul, faci criza, dupa intelegi ca nu ai ce sa ii faci, te resemnezi cu gandul, o sa iti devina chiar prieten. Cand apari, pak si prietenul tau. Zambesti. Ai innebunit. 🙂 Cand o sa scoata ei reclama aia pentru ca supara cititorii atunci sa stii ca va fi un PRIM PAS in COMUNICAREA GSP-ului cu cititorii sai. Dar sa fie pe bune o COMUNICARE, ca o pot scoate doar ca sa arate ca le pasa, dar sa NU SIMTA. Si peste o saptamana apare alta :).

Uite o prima dovada, dincolo de VORBE.

seby  •  11 noiembrie 2006, 12:11

scapa steaua de retrogradare anul acesta???:))))))

Danielle  •  11 noiembrie 2006, 12:12

Corecta analiza.Si detaliata. 🙂
Cat despre HR Patapievici ce sa zic….am avut pornirea sa citesc macar o carte de a lui dar de ce as citi un autor care la un moment dat se pisa pe romani si Romania?!E extrem de inteligent da e prost!

Robygiulesti  •  11 noiembrie 2006, 12:13

Traim in Romania…unde nu s-a auzit de cuvantul „civilizatie”.Imi aduc aminte de un L`pool-West Ham in finala cupei ligii angliei…cand dupa meci fanii lui L`pool au aplaudat minute in sir echipa si fanii adversi.Declarand k ar fi trebuit 2 cupe egale pt ambele echipe.La noi n-o sa vedem niciodata asa ceva….deci nu putem avea pretentia la civilizatie indiferent de domeniu…

Ned  •  11 noiembrie 2006, 12:21

Domnule Tolontan,

atata timp cat pe site-ul GSP sunt publicate fotgrafii cu femei sexy, articolele dominante sunt despre fotbal si scandalurile din acest sport, despre cate degete a miscat Becali, atunci domnule Tolontan va asumati si raspunderea grupului de oameni preponderent care va citeste site-ul. Si atunci veti intelege ca acest grup de oameni nu au inteligenta sociala necesara sa inteleaga blogurile dvs.
Acelasi lucru despre Evenimentul Zilei: continutul da tonul. Ieri a fost publicat pe site-ul acestui cotidian un articol despre enclavele tiganesti in Romania. Grotescul absurd al mesajelor de pe forum dar mai ales faptul ca EVZ a permis publicarea lor m-au convins (pt a „n” x ) ca ceva nu este OK cu presa romaneasca: In goana nebuneasca dupa cititori se uita pozitionarea. Presa romaneasca este de fapt oglinda societatii romanesti si trebuie sa constat cu tristete ca si presa este la fel de imatura ca si societatea.

Va intreb: Unde doriti dumneavoastra sa va pozitionati? Care este grupul de oameni pe care GSP doreste sa-l atinga ? Cred ca mai intai trebuie sa raspundeti la aceste intrebari, sa va structurati, pozitionati pe piata cititorilor iar apoi sa va intrebati de unde vin mesajele violente. Acest lucru este valabil pt toata presa romaneasca, cu mici exceptii.

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 12:21

Ia uite tata ce de lume desteapta in ROmania si eu habar nu aveam. Ca deobicei orice discutie intre cel putin doi romani (lol ), este lipsita de miez ,fara continut si se opreste la prima idee mai creatza care loveste intelectul interlocutorilor. Bai cataline ce mila imi e de tine ( da imi permit sa ma adresez in felul asta pentru ca suntem colegi : doi imbecili care jignesc, doua nulitati care trateaza personajele din jurul lor cu dispret si infatuare…..si ce mai suntem noi Bai cataline? ,te rog sa nu ma lasi neluminat de fapt sunt sigur ca arzi de nerabdare sa-mi spui asa ca nu-mi fac probleme)…. da deci spuneam ca imi este tare mila de tine …mah…,cum te injura lumea asta ,care nici macar nu te merita….. Pe saracul Patapievici il inteleg (apropo cine….bip.. bip….bip …mea ,te-a pus pe tine pe picior de egalitate cu el,esti si tu de valoarea lui sau ce?…asta e o mare dilema pt mine cum ..bip..bip…bip matii (lol) ai tupeul asta,dar ma rog asta e alta discutie)…asa,cum spuneam pe el il inteleg ca saracul sta in turnul ala al lui de fildes si e un pic cam mult rupt de realitate,dar tu cred ca te-ai lovit(in mod repetat) la cap atunci cand te tinea mama dumneavoastra in brate ( vezi bah ce frumos vb de mata? ). Ceea ce faci tu se numeste……stai sa caut un termen mai elevat…..a da se numeste abureala,e ca si cum il bati pe unul de il umpli de sange,ala saracu se ridica si te injura iar tu te duci repede la politie si faci plangere ca te-a injurat. Domnu’ jurnalist ,e normal domne sa te injure lumea atat timp cat si tu ii injuri pe ei,ce dracu chiar atat de prost esti?. I-a fii tu un ziarist obiectiv ,fa-ti meseria cu profesionalism si poate o sa te injure mai putini. Si hai gata ,mai am multe de spus despre asta dar pierd prea mult timp pt un idiot ca tine

iarba  •  11 noiembrie 2006, 12:29

Tolo, tema pe care o lansezi este una ft veche, se pare ca nici tu nici Patapievici n-ati avut timpul necesar sa va documentati, se numeste TROLL, o alta forma de spam.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll
Pe romaneste: http://www.cafeneaua.com/node/view/456

Mai mult, a face spam inseamna a incarca serverele voastre, fapt care va COSTA bani! spamul este ilegal! Iti garantez ca daca eu si inca 100 de insi accesam 10 minute blogul tau si postam la fiecare 10 secunde acelasi mesaj, iti va crapa siteul (pe langa faptul ca exista programele speciale care sa faca asta).

Forumurile romanesti sufera de MODERARE, moderatori cu salariu si ture de serviciu.

Eduard  •  11 noiembrie 2006, 12:35

Dragilor. Nici nu vreau sa discut despre GSP, pentru ca sunt in mare masura de acord cu ce s-a scris pe aici.
DAR.. posed solutia de a scapa de reclama aia idioata de la Bergenbier, si aia cu Stalinskaya, si aia cu Jetta, etc etc.

Faceti ce va spun eu si nu o sa va para rau.
Intrati in c:\windows\system32\drivers\etc

Gasiti fisierul hosts si deschideti-l cu notepad.
La sfarsitul lui adaugati urmatoarele linii:

127.0.0.1 ads.softure.com
127.0.0.1 softure.com
127.0.0.1 ad.ro.doubleclick.net
127.0.0.1 ro.doubleclick.net

save and enjoy net fara reclame.

Grabiti-va ca sigur mesajul asta va fi sters 😉
Multa bafta

iarba  •  11 noiembrie 2006, 12:41

Sau folositi Mozilla Firefox cu extensia Flashblock. Mai elegant 😉 Dar suntem offtopic. 🙂

Danielle  •  11 noiembrie 2006, 12:44

Catalin Tolontan

Dar articolul despre Radoi de ce l-ai scos dupa blog?Mmm?!De ce?

Andrei  •  11 noiembrie 2006, 12:45

de acord cu ce spuneti domnule tolontan. Cititorii blogurilor si implicit cei care semneaza comentarii se impart in diferite categorii de civilizatie. Din pacate, cei despre care vorbiti au ramas pe si pe dinafara acestor categorii. Toate cele bune.

Comentează