Patapievici se declara socat

Cotidianul scrie astazi despre stupoarea cu care Horia Roman Patapievici intimpina mareea de violenta verbala si de lipsa de logica a unora dintre cei care comenteaza pe net articolele sale din Evenimentul Zilei.

sâmbătă, 11 noiembrie 2006, 10:14

Cotidianul scrie astazi despre stupoarea cu care Horia Roman Patapievici intimpina mareea de violenta verbala si de lipsa de logica a unora dintre cei care comenteaza pe net articolele sale din Evenimentul Zilei.

Patapievici descrie un fenomen extins. Si are dreptate.

Iata ce se intimpla, statistic vorbind, pe blogul autorilor gsp, unde se string sute sau uneori mii de comentarii la un articol. Este, practic, zona cu cea mai intensa si extinsa dezbatere din spatiul virtual de limba romana. 

Intii se observa o mecanica a reactiilor. Daca jurnalistul posteaza un topic/articol despre Steaua, Dinamo sau Rapid, doar 20% dintre reactii vizeaza tema.

In aproape 80% dintre comentarii se porneste o polemica intre sustinatorii celor trei echipe. O parte insemnata a acestei conversatii este civilizata, malitioasa, nonviolenta, insa fara vreo legatura cu subiectul concret. Revin mituri eterne „Steaua si Dinamo au venit pe tancurile sovietice” sau „Rapid e un fals club sarac”. Discutia se blocheaza inevitabil in cacofonia reprosurilor incrucisate.

O alta parte, mica, dar gestionata de o minoritate cu stiinta ubicuitatii, injura, jigneste, incita la violente sau propaga rasismul. Principii democratice, inclusiv drepturile presei, sint ignorate. Toti sintem „hoti”, „vinduti”… Copos, pe care eu insumi l-am criticat, este amenintat cu moartea. Dimpotriva, unii spun ca o sa-mi faca vizite acasa, iar altii vorbesc despre violul unei presupuse fetite pe care as avea-o. Pentru dreptul lui Copos de a ma da in judecata fara sa fie amenintat cred ca merita sa lupt!

Aceste mesaje sint sterse de ADMIN si autorii rugati sa nu continue. Daca recidiveaza, sint banati. Dar unii dintre ei detin abilitatea de a reintra cu proxy, in fond o serie infinita de IP-uri generate logic.

Practic, nu exista sisteme de protectie impotriva unei agresiuni sistematice. Nu IQ-ul acestor oameni este contestabil, ci felul in care isi folosesc inteligenta.    

Unii dintre ei reintra cu nick-name-ul Catalin Tolontan sau cu numele fictiv al autorului blogului, indiferent care este acesta. Numai ca nu e nevoie decit de un comentariu, doua, pentru a realiza toata lumea ca identitatea este furata.

Si atunci imi pun si va intreb pe toti cei care alcatuiti aceasta comunitate convulsiva si inegala: de ce in locul unei identitati acesti oameni prefera mai multe, dar care se developeaza imediat si nu le aduc, in final, nici o satisfactie? Dupa cum observa un cititor, greu nu e sa pacalesti un ADMIN, ci sa ramii civilizat in conditiile in care diferentele de opinii sint motorul unei dezbateri, fie ea si pe net.

Unii cititori ii apostrofeaza pe cei care propaga violenta, atragindu-le atentia ca asa vor disparea blogurile. Nu cred ca vor disparea. Dar ele se vor adapta. Nimeni nu stie cum, dar toti simtim ca e nevoie. Va multumesc pentru rabdare! 

Si ca sa nu citit resemnare in aceasta interventie, inchei prin rugamintea de a-mi confirma o senzatie. Nu aveti si voi impresia ca oamenii care incearca sa se subtituie autorului si sa preia controlul topicului devin ei insisi victime? Cum posteaza mai mult, cum incep sa intre in atentia generala si sa fie contestati. Ortega y Gasset vorbea intr-un dintre eseurile sale despre „netezirea” virfurilor, a celor care ies in evidenta si care sint imediat amendati de catre masa. Probabil ca asta li se intimpla acestor oameni. Ajung prizonierii unui statut pe care-l revendica violent. Sint printii insingurati ai lumii virtuale.

 

Comentarii (175)Adaugă comentariu

curios  •  11 noiembrie 2006, 12:47

@Danielle. Poate pentru ca avea oaresce legatura cu sportul, si blogul lui tolontan nu este despre sport. El doar se crede ziarist sportiv.. de fapt doar se crede ziarist.. ce face el aici fac 1000 de alti oameni pe alte bloguri.. doar ca aia nu au link din GSP.. In rest pot sa abereze sau sa jigneasca la fel de frumos..

aciduzzu  •  11 noiembrie 2006, 12:49

de obicei stelistii se comporta in felul asta (oricum ei sunt si mai multi) dovada si faptul ca patronul echipei lor ii reprezinta din toate punctele de vedere, becali este exact prototipul stelistului si toti „mieii” lui se identifica cu idolul lor

totusi  •  11 noiembrie 2006, 12:50

hahaaaaaaaaa bine zis 🙂 bai acuduzzule ar trebui sa te ia astia la ziar ma ca prea bine le dai

lipy  •  11 noiembrie 2006, 12:51

S-a trezit Pata…. ( nu stiu cum) sa vorbeasca !! BV Tolontan esti cel mai bun !!

danstefan  •  11 noiembrie 2006, 12:51

doar scoate motto-ul ala tampit. e distractiv dar, nu cred ca ceva spus de Mitica Dragomir te poate reprezenta. Si cred ca nici tu nu crezi asta! Altfel, toate discutiile astea de acum sunt degeaba!

Dan I.  •  11 noiembrie 2006, 12:56

Hmmm…. oare societatea, in general ,in ce directie merge? Oare PROMOVAREA VIOLENTEI PRIN MEDIA nu strapunge sensibilitatea oricarui suflet agresat de lipsurile zilnice din cosul personal? Intr-un fel e de asteptat ca refularile sa fie facute public in scris pentru ca multi din cei care se dau zmei pe bloguri probabil n-ar avea curaj sa starpeasca nici paianjenul care isi tese panza in coltul camerei prafuite in care locuieste.
Bineinteles ca si cei 7 ani de-acasa au un rol, insa la ce construim acum n-avem sanse sa locuim nici peste 100 de ani pentru ca deja este ruina. Pasiunile care se nasc pentru o echipa sau alta sunt acele perfuzii care te mai tin in viata intr-o societate care iti macina anii si care iti ofera din ce in ce mai putin. Nu iubesc violenta ,nici cea fizica si nici cea verbala, ba o condamn, insa fara sa darami cladirea veche nu poti construi nimic durabil si de bun gust. Pana cand o sa invatam asta, o sa primim pe internet mult mai mult venin decat pana acum. In fond, nimeni nu ma stie daca te injur ca sa te simti si tu cum ma simt si eu, omul de rand, zi de zi.
Dan.

Alexandru Isoveanu  •  11 noiembrie 2006, 13:01

Domnule Tolontan,din capul locului vreau sa va precizez ca sunt rapidist si o sa vedeti de ce tin sa fac aceast lucru.Deasemnea vreau sa va mai spun ca va consider singurul ziarist indreptatit a fi socotit urmasul lui Ioan Chirila si Ovidiu Ioanitoiaia(sigur mai e mult pana departe)Din pacate de la debutul dvs in jurnalism si pana in ziua de azi aveti o ghiulea legata de picior,niciodata nu ati putut sa fiti independent din punct de vedere al subordonarii fata de un patron sau altul.Cu alte cuvinte ati depins din toate punctele de vedere intotdeauna de un patron.Vrand ne vrand ati fost obligat sa reprezentati interesele patronului la care lucrati in momentul respectiv si asta s-a vazut tot timpul indiferent cat ati incercat sa mascati.Va rog sa ma credeti ca a spun din pozitia cititorului care va apreciaza dupa cum v-am spus la inceput.Vorbeati de Horia Roman Patapievici,dar este o mare diferenta pentru ca HRP nu este angajatul nici unui trust si chiar daca a fost vreodata, a avut posibilitatea de a semna un contract pe perioada determinata si de a pleca cand nu i-a mai convenit.Sigur si dvs ati plecat,dar numai in echipa si nu ca liderul echipei.Daca ar fi sa fac un exemplu usor malitios,as spune ca si Gigi Netoiu a plecat cu tot cu echipa de la Craiova.Inca o data va spun ca sunteti ziaristul de sport(si nu numai)pe care il urmaresc cu deosebita atentie si apreciere,dar ma intreb de ce nu faceti pasul cel mare si sa taiati lantul care leaga ghilotina de picior.Chiar va este frica sa deveniti un freelancer si nu unul oarecare ci poate cel mai cautat in domeniu?Nu sunt un fun Dan Diaconescu,dar nu pot sa nu ma intreb el cum a reusit si dvs.nu?Stiu o sa-mi spuneti ca nici el nu este chiar asa cum vrea sa para,dar totusi este altceva.Stiti de ce?ARE POSIBILITATEA SA ALEAGA!Inchei spunandu va ca voi fi acelasi cititor consecvent al dvs si avand speranta ca m-ati inteles exact si ca nu o sa ma interpretati gresit.p.s.acum sunt sigur ca ati inteles de ce v-am precizat de le inceput ca sunt rapidist.

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 13:03

aloooooo, va dau in judecata pe toti….Tolo e catelul pe care il are bunica nu mai folositi numele asta la toti porcii si la magari,va rog frumos ca altfel ne vedem la tribunal………..nu va salut

Anti-Steaua  •  11 noiembrie 2006, 13:13

Avea dreptate Brucan.

aliosza  •  11 noiembrie 2006, 13:13

observ ca totusi printre suporterii acestui sport se afla si unii oameni,cu un limbaj putin altfel decat al majoritatii…dar nu pot remarca ca sunt si unii care se iau de h.r. patapievici…sa nu uitam ca acesta e totusi un mare om de cultura si un caracter aparte,care cred ca face cinste tagmei gazetaresti,atunci cand mai scrie pe la un ziar sau altul.asa ca sa nu il amestecam in treaba asta,cu” fotbalul” nostru…
iar despre injuraturi,da-ti inainte baieti,oricum nu va poate trage nimeni la raspundere,nu?

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:22

maxim: metoda validarilor mi se pare extrema in acest moment pe un blog cu audienta mare. gindeste-te, pls, citi oameni ar trebui sa fie angajati ca sa valideze mesajele. plus senzatia ca nu esti on-line

andrei  •  11 noiembrie 2006, 13:22

o mare parte de vina o poarta presa – ziare si televiziuni. semeni vant, culegi furtuna. daca modelele mediatizate de presa sunt jiji ciobanul razboinic, distinsa familie columbeanu, daca dimineata, primul lucru pe care il vezi la tv e vreun accident sau vreo crima, daca reporterii de sport intreaba pe x ce parere are despre ce a spus y, daca stirea de pe prima pagina a ziarelor este ca base l-a facut pe unu’ gaozar, ce sa te astepti de la niste oameni, si asa cu educatie deficitara, supusi unui asemenea bombardament.
vina o poarta inclusiv gsp si ziaristii sai prin modul prin care inteleg sa faca presa sportiva.
daca un popor are politicienii pe care-i merita tot asa un ziar are cititorii pe care ii merita. si pe mine, ca si pe alti cativa, nu ne meritati….

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:24

Alexandru Isoveanu: Da, e o idee. Insa ca jurnalist de presa scrisa e mai greu sa lucrezi in afara unei companii. Si in Romania si in afara. Sa vedem cum le aseaza timpul ca sa va dau un raspuns in limba de lemn.

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 13:27

off….Dumnezeule, de ce oare romanii sunt obsedati de imaginea pe care o au si refuza realitatea?. Continuati sa va vindeti casele pt a va cumpare ultimul model de Mercedes,stati lesinati de foame dar imbracati-va de la Versace…..si continuati sa vb in public astfel incat sa vada lumea ce inteligenti sunteti voi. Vorbiti fratilor liber, asa cum vb cu nevestele voastre acasa , pt ca oricum nu pacaliti pe nimeni

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:30

Danielle: Nu am scos articolul cu Radoi de pe blog. Daca urmaresti cursorul pina jos in home vei vedea in stinga Previous Entries. Acolo sint articolele care sint impinse de pe home pt ca intr-un blog ele se ordoneaza in metoda FIFO, cum se numea cind am invatat-o la liceu. First in, first out.

Andrei  •  11 noiembrie 2006, 13:30

Patapievici e tipul ala care compara Romania cu un cur…!? Si tot el se declara socat…

oxx  •  11 noiembrie 2006, 13:32

…..incredibil! ce vreti dvs domnilor sa se intample pe un blog ??? asta e democratia,comunistilor !!! sa spuna omul ceea ce gandeste,nu sa va „aplaude” …….bineinteles ca amenintarile cu moartea ar fi deplasate,daca ar exista,insa acestea sunt o inventie a voastra,un alibi fals,creat cu scopul clar de a shoca!….eu citesc bloguri de destula vreme,si nu am vazut o singura amenintare la adresa vre unui ziarist sau a oricarei alta persoana!!!….minciuni sfruntate !!!

Mircea Trofin  •  11 noiembrie 2006, 13:32

Off-Topic: Referitor la reclamele GSP-ului e infinit mai simplu sa folositi Firefox si extensia NoScripts … fara editari de hosturi si alte tristeturi d-astea.

On-Topic: Domnule Tolontan, ce pretentii puteti sa aveti atunci cand Internetul nu mai e de mult un „accesoriu” exotic? Aproape toata lumea care are un PC (si suntem multi) are si acces la Internet. Ce pretentii sa aveti de la cativa pustani frustrati care au impresia ca echipa lor de suflet e facuta praf si pulbere, doar asa, de amoru artei, sau ca sa mai aiba Buzarin si Andries ceva de scris (am observat ca ei sunt printre cei mai contestati). Si referitor la postul lui aliosza, la finalul lui are dreptate. Daca ar exista o lege impotriva limbajului trivial pe Internet, turbulentii de pe blogsport ar fi niste mielusei. Toti traim in fiecare zi sub presiunea legilor si a societatii in care traim, doar ca unii isi gasesc „locul de refulare” in ograda Internetului.

PS: pe mine ma amuza cum cei care (majoritatea) o trimit pe Andries la cratita, habar nu au sa puna o cratima unde trebuie (de celelalte reguli gramaticale nici nu mai discut). Daca esti umpic analfabet, las-o jos, baga capu la cutie si valea.

Yours truly,
Mircea

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 13:33

Doamne….Dumnezeule….e viu asta fratilor

iarba  •  11 noiembrie 2006, 13:35

am uitat: tolo esti un meserias! in sensul vechi si bun al cuvantului. noroc cu linkurile tale, mai aflu si eu de opinii online ale unor oameni de valoare ca Patapievici. keep on bringing the interesting stuff!

oxx  •  11 noiembrie 2006, 13:37

cat despre cei care posteaza cu numele articolului blogului,cu toate ca eu nu ash face asa ceva,totusi mi se pare amuzant !!! fac si ei glume,ce a ti vrea akum sa faca daca cel care a scris articolul nu stie ca ideea de „blog” este sa comunici cu cititorii ……..macar acolo la primele postari,sa indrume blogerii spre a comenta subiectul articolului si nu altceva….

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:39

Valentin, Cipal, Andrei, blea blea blea away: Ok, orice ziar si orice presa are scaderi. Dar, ca sa vb doar despre gsp, aici ii puteti citi pe Radu Cosasu, Andrei Vochin, Tudor Octavian sau Radu Paraschivescu. Vi se pare putin, lesnicios? Sau de ce nu amintiti nimic despre articolele impotriva dopajului? Ati aflat din gsp ca in aceste zile se desf la Bucuresti o conferinta internationala contra dopajului. GSP a primit o distinctie pentru serviciile aduse acestei lupte. OK, nu ne laudam, nici nu ma pomenit in ziar de premiu, dar am adus-o in discutie acum ca sa vedeti ca se intimpla si alte lucruri, nu doar cele rele

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 13:40

bai iarba iar ai tras pe nas??…..nu intelegi ca numele asta Tolo e al catelului bunicii mele?, gata gasitii altul

oxx  •  11 noiembrie 2006, 13:40

ASA CA,TOLONTANE,SE PARE CA TU VREI DOAR LINGAI ,CARE SA TI DEA „SENZATII”………….

iarba  •  11 noiembrie 2006, 13:43

oxx, ai gelozii zoofile!

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 13:43

Catalin, ieri admin-ul vostru a shters vreo 30 de mesaje, dar pe langa imbecilul care se dadea mare ca folosea proxi, a „ras” shi mesaje OK, inclusiv de la George Copos. Faptul ca unii nu shtiu ce sa faca cu libertatea lor de exprimare cred ca tzine de o lipsa mare de educatzie, dar numarul mare al acestor tembeli cred ca tzine de gena natziei. Apoi sa nu uitam ca shi voi ziarishtii de foarte multe ori scritzi pt. ei, cei „multzi”, va ascundetzi in spatele rating-ului shi da-ti drumul la nishte polemici cel putzin indoielnice. Uneori le alimentatzi, alteori chiar le generatzi. Shi crede-ma chiar nu ma intereseaza un duel verbal intre Borcea shi Becali, de ex.

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:44

iarba: mai am. uite, de pilda, in dilema de azi mi-a recomandat radu naum doua articole bune. plesu si paraschivescu. dar n-au actualizat deocamdata site-ul

kiddo  •  11 noiembrie 2006, 13:46

d-le Tolontan,.

va smiorcaiti degeaba. in momentul cand scriu acest mesaj prima „stire” cu text detaliat pe site este cea cu logodnica lu’ Bent urmata de alte 3 „stiri sportive” din care una e cu becali. sa vedem ce urmeaza…hmm..inzaghi s-a despartit de nevasta lui, becali din nou, reclama la blog, reclama la camere digitale, bucuria platonica a lu’ copos, rednic spera sa ramana ganea, reclama la femeile „incendiare” de la divizia sexy samd…

Am inceput sa citesc gsp de cand a migrat echipa voastra de la prosport. Citeam aproape toate articolele dupa cum imi permitea timpul; acum citesc doar titlurile; probabil ca pe viitor nu mai intru pe site (nu cumpar ziarul ca nu merita) si asa v-o spune un fan (sunteti genial in anumite momente)

AVETI CITITORII PE CARE II MERITATI!

Danielle  •  11 noiembrie 2006, 13:47

Catalin Tolontan

Ok.Tu ai avut dreptate!Am gasit articolul,mi-a placut.Merci!

Reddog  •  11 noiembrie 2006, 13:47

Acum sa-l vedem pe Tolontan pe unde scoate camasa. Dar chiar credeti ca citeste vreunul din posturile astea care nu-i convin. Si acum chiar au fost unele posturi de calitate. Nu cred ca va raspunde niciunuia dintre noi.

Ne ameninta de 3-4 luni ca vom avea un nou gsp. Asta e de toata jena. S-o creada ei ca un ziar se face cu video de la stirile antenei 1, cu titluri de o schioapa, cu socant, nemaipomenit, exceptional, ca la ZERO TV, cu redirectionari catre niste copii nereusiti (… isti.ro), cu reclame care iti scot ochii si sperie urechile tale si ale colegilor care nu se asteapta la asa ceva.

Trafic … bani … Sunt de toata jena. De ce ii mai citesc (GSP) ? Pentru simplul motiv ca sunt departe de tara si mai pot gasi 2-3 articole de calitate si nu am alta alternativa. Nu vreau sa fac reclama nimanui, dar eu unul mai citesc din cand in cand cate o cronica buna de meci pe http://www.kickeronline.ro.

Extras din GSP de azi:

VIDEO ŞTIRILE
Rădoi e apt de joc!, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Steaua – Apulum 2-1, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Dică, Ovidiu Petre şi Goian spectatori, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Scandal în tribune, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Steaua vrea eventul, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Steliştii cu fanii de partea lor, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Gigi Becali suspendat, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Cel mai delicat moment la Dinamo, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Planul lui Grigoraş, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
S-au certat, s-au împăcat, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Vopseaua nu mai e la moda la Dinamo, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Fotbal din plăcere la Rapid, la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Lăcătuş ameninţă, totul la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Ministrul Ionuţ Popa, totul la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!
Inzaghi s-a despărţit de Evghenia Dvoreţkaia, totul la ŞTIRILE SPORTIVE ALE ANTENEI 1!

Apropo, toate astea le-am vazut aseara la TV.

Si inca ceva. Mersi Eduard pentru pontul cu reclamele lor de rahat. A mers de minune! Dau o bere (nu Bergenbier, desigur) daca ne intalnim vreodata.

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 13:47

Cataline, apropos de dopaj, am catziva prieteni sportivi sau foshti sportivi. Ce mai valoreaza lupta contra dopajului astazi, cand important nu este ce iei ci ce iei sa maschezi adevaratul dopaj, sau sa-i elimini efectele. S-a ajuns f. departe cu acest fenomen. Eu cred ca e scapat de mult de sub control. Cred ca decat sa se cheltuiasca o gramada de bani pt controale, etc, mai bine s-ar desfintza complet controalele iar banii s-ar folosi pt. campanii shi studii despre efecte dopingului.

un cititor  •  11 noiembrie 2006, 13:47

salut
eu sunt banat pe toate blogurile gsp si nu inteleg de ce. cred ca am pus o data sau de doua ori un comment, insa ceva neutru, fara limbaj vulgar sau amenintari. stau in grozavesti si mai multi dintre vecinii mei de camin au ban. ce se intampla?

Rebel  •  11 noiembrie 2006, 13:48

Spuenem ca aceste persoane care folosesc pe net un limbaj neadecvat, nu au cei 7 ani de acasa, nu invata la scoala sau sunt needucati si provin din familii destramate. Va inselati, majoritatea provin din familii cu situatii financiare. Ei pun in aplicare ce vad in familie si la clasa politica care ne reprezinta ( ei jicnesc oamenii simpli spunand ca-s needucati crezand ca situatia lor financiara sau polotica le dau dreptul la asa ceva). Atat timp cat politicienii, functionarii publici si imbogatitii peste noapte au un limbaj jicnitor la adresa cetatenilor nu va disparea aceasta violenta verbala.

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:48

kiddo: nu-l cititi nici pe casasu? n-o cititi nici pe andries? nici pe radu naum? nici pe geambasu sau buzarin?

michigan  •  11 noiembrie 2006, 13:49

suntem un popor needucat ,practic cu doar 16 ani decand ne-am deschis ochii…suntem si la capitolul asta mult in urma cehilor,ungurilor sau a polonezilor…Asta e,nu avem acei 7 ani de acasa/

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 13:50

Cataline, faptul ca-i citim pe cei enumeratzi mai sus nu inseamna ca restul ziarului n-a devenit tabloid

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2006, 13:50

Reddog: am spus ca incercam sa facem un nou site pina la finalul anului. regret daca nu gasesti continutul destul de interesant
rebel: corect, modelul public a functionat mai degraba ca un anti model

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 13:51

Atata timp cat de 2 zile in primele 3 stiri este amanta „nu stiu cui” nu mai e nimic de zis. Mushtele verzi trag la kkt nu la flori

Rebel  •  11 noiembrie 2006, 13:54

De fapt intr-un ziar de sport vreau sa citesc stiri sportive nu mondene. Nu ma intereseaza viata privata a sportivilor si aventurile lor. Vreau stiri din toate sporturile nu numai din fotbal.

Popa  •  11 noiembrie 2006, 13:58

Cine a inceput cu expresiile: RAZBOI TOTAL, DUSMANI DE MOARTE, LUPTA PE VIATA SI PE MOARTE… si acum va puneti intrebari retorice? Idiotilor!!!
Ati umplut tara asta de femei goale , de limbaj si comportament agresiv in goana voastyra jegoasa dupa averi… Si acum va faceti ca ploua … Chipurile nu stiti de unde vine agresivitatea in Romania… De la stirile de la ora cinci si … de la promo-urile si titlurile voastre idioate…

Alex  •  11 noiembrie 2006, 14:01

Tot ce observ in acest blog este faptul ca 99.99% dintre dvs. sunteti repetenti dpdv al corectitudinii gramaticale, iar restul aveti deficiente cand vine vorba de legarea unor fraze corecte si clare. Opiniile voastre sunt putine dar fixe, ceea ce denota…inteligenta. CLAR.

soxuletz  •  11 noiembrie 2006, 14:02

genul de reactie pe care o are tolontan la adresa unui cititor nemultumit genereaza acuze si pana la urma injurii. inainte sa va luati de cei care va platesc salariile cumparand ziarul vostru , mai bine faceti-va ordine in redactie. la gsp nu e nimeni mai rasarit decat cei care injura pe blog-uri. noi, cititorii, ce ar trebui sa facem cand dati cu pietre in jucatori?

kiddo  •  11 noiembrie 2006, 14:04

d-le Tolontan,

va citesc pe toti dar va apreciez cel mai mult.
ceea ce am vrut sa spun e ca nu imi place directia pe care a luat-o ziarul in momentul de fata; va axati prea mult pe scandaluri; eu stiu ca sunteti implicat direct in editarea ziarului si probabil ca va este greu sa vedeti padurea. totusi raman la parerea ca articolele sunt scrise in maniera sa incite spiritele, implicit postatile de care va plangeti pe blog. oricum treaba cu blogul am crezut de la inceput ca este riscanta pt dvs.

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 14:05

domnu’ catalin tolontan, va coborati domne intr-atat incat sa-mi raspundeti si mie?……Atunci cand jucatorii echipei Steaua (e cel mai recent exemplu) nu dadeau declaratii presei ,dvs erati foarte indignat ca suporterii acestei echipe sunt privati de informatiile legate de echipa,acum cand situatia s-a schimbat ,eu ca suporter al acestei echipe si cititor al ziarului(pt singurul motiv ca sunt fan Ovidiu Ioanitoaia) gasesc o declaratie a unui jucator o data pe saptamana. Care ar fi explicatia?

soxuletz  •  11 noiembrie 2006, 14:08

s-a gasit cine sa vorbeasca de injurii pe blog….patapievici. cand se „pisa” el pe Romania ce mai era? un caracter de maidan sustinut de alt caracter.

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 14:10

Alex, incearca pe site-ul Academiei Romane, poate gaseshti exprimari gramaticale. Deocamdata eshti pe blog-ul unui tabloid de sport

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 14:13

soxuletz, uneori iti vine sa te „pishi”, dar nu pe tzara, ca tzara e superba, „pacat ca e locuita”

un_mare_fan  •  11 noiembrie 2006, 14:14

alex,..sincer o exprimare mai agramata ca a ta…mai rar pe aici

soxuletz  •  11 noiembrie 2006, 14:16

Xulescu, asta sa o spui lui patapievici. sincer, imi vine sa ii zic ceva de dulce, dar nu o fac pt ca nimeni nu a injurat pana acum pe blog-ul asta si nu vreau sa fiu eu primul

Xulescu  •  11 noiembrie 2006, 14:17

Alex, shi daca tot eshti mare expert in gramatica, ce inseamna 99.99%. Din cate shtiu eu in Romania se foloseshte virgula. 99,99% :). Sau poate ti-a sarit tasta cu virgula

Comentează