Răsfăţul lui Răzvan

Buga îl acuză pe Copos că nu vrea să-i dea drumul. Răzvan Lucescu tace. Coman îl ironizează pe patron după ce acesta i-a fixat preţul de transfer. Răzvan Lucescu tace. Mircea Lucescu îl sprijină într-un interviu în Sport Total pe Răzvan Lucescu şi analizează lucrurile de la Rapid. Şi Răzvan Lucescu tace.

vineri, 5 ianuarie 2007, 5:53

Buga îl acuză pe Copos că nu vrea să-i dea drumul. Răzvan Lucescu tace. Coman îl ironizează pe patron după ce acesta i-a fixat preţul de transfer. Răzvan Lucescu tace. Mircea Lucescu îl sprijină într-un interviu în Sport Total pe Răzvan Lucescu şi analizează lucrurile de la Rapid. Şi Răzvan Lucescu tace.

De cîteva luni, Rapid e în fierbere. Se pun la cale transferuri, debarcări, suporterii sînt nedumeriţi sau doar intrigaţi, speră că vor prinde locul doi şi Liga, iar antrenorul răsfăţat de toată lumea se ţine departe. De prin noiembrie el a intrat într-un refuz al realităţii.

Nu există în fotbalul românesc un personaj care să fi fost înconjurat cu mai multă afecţiune şi care să fi întors mai multă tăcere decît Răzvan Lucescu. Nici cînd a pierdut calificarea după meciul cu Irlanda de Nord, tatăl său nu părea atît de dezgustat, aşa cum pozează acum Răzvan, cel care a rămas antrenor pentru că:

1. Suporterii şi media l-au susţinut.
2. Jucătorii l-au încurajat.
3. Nu şi-a găsit un alt angajament rezonabil.
Ar mai fi punctul „4. Pentru că aşa a vrut el”, dar asta nu e clar deloc, de vreme ce afişează o atitudine îngreţoşată, ca şi cum ar fi fost pus de un tribunal să mai stea la Rapid, pe bancă şi, în general, în fotbal.

A făcut lucruri excelente, dar şi mari greşeli. A cîştigat şi a pierdut. OK, acum s-a plictisit sau ce? Pentru că Lucescu jr e pur şi simplu de neînţeles!

Se lucrează greu cu Copos. Dar, deocamdată, cel care duce greul pîrtiilor, al declaraţiilor, al negocierilor şi cel care ia pumni virtuali de la jucători este Copos, asta în timp ce antrenorul îşi afişează dezgustul de la distanţă. E în această neimplicare şi o şmecherie, „vedeţi, eu n-am nici un amestec, dacă iese rău Copos e de vină!”. Semnează Răzvan Lucescu. Vorba presei britanice. Mourinho din Est. Mai puţin rezultatele. Pentru că în timp ce portughezul este un fanatic al victoriilor,  Răzvan s-a profilat pe angoase.

ULTIMA ORĂ: Am recitit articolul şi îmi cer scuze lui Răzvan Lucescu! Textul era justificat dacă el mai era antrenorul Rapidului. Dar toate semnele arată că nu mai e, de aceea îmi retrag observaţiile.

Comentarii (465)Adaugă comentariu

ttk  •  6 ianuarie 2007, 17:58

oreion, tu esti cumva secatura de „entitatea”, DCN, osiris, samd ?

oana  •  6 ianuarie 2007, 17:59

iar raspund provocarii…exista o diferenta intre a fi o pers de valoare si a fi o pers de succes(succesul e ceva comercial,valoarea ceva ce tine de etica).aaa…si nu am spus ca parerea ta,”papagigli”, nu e de valoare.orice opinie are o valoare a sa.doar ca eu nu sunt de acord cu punctul tau de vedere .gata!nu mai raspund.(nu de alta, dar ma uit la finala de la Doha) 🙂

penny  •  6 ianuarie 2007, 18:13

oana, unde este lipsa de echidistanta in articolul asta?

Albu  •  6 ianuarie 2007, 18:22

Poate îi ceri scuze lui Razvan, nu „iti ceri scuze lui Razvan” :))), Mr. corectness!

Negru®  •  6 ianuarie 2007, 18:44

Albule, te crezi la Academie :)? A scapat-o omu’ fortuit :roll:. ©

Negru®  •  6 ianuarie 2007, 18:46

A 😛 A

aaa  •  6 ianuarie 2007, 18:48

A :)) A

oana  •  6 ianuarie 2007, 19:36

nu imi place sa las intrebari fara raspuns, asa ca…acest articol nu este echidistant!argumentul:exista doua „tabere”(scuzati exprimarea, dar nu am prea mult timp la dispozitie):cea a sustinatorilor lui razvan lucescu si cea a jurnalistilor revoltati din cauza atitudinii antrenorului Rapidului fata de presa sportiva din Romania.dl tolontan nu a scris un articol obiectiv, ci unul cu o puternica tenta de sustinere a jurnalistilor care nu inteleg sensul unui principiu moral atat de vechi:(uneori) tacerea e de aur!sper ca v-am raspuns la intrebare.

roach  •  6 ianuarie 2007, 23:45

in cazul asta NICI UN articol nu e echidistant. argumente: orice articol prezinta o OPINIE, la acea opinie existand INTOTDEAUNA o contra-opinie. Prin urmare, articolul va avea o puternica tenta de sustinere a celor care au aceeasi opinie cu autorul sau.

oana, scuze, dar teoria ta e GOALA de orice continut shi face jurnalismul o meserie fara obiect.

Sau poate iti plac articolele d-lui Ioanitoaia, cea mai reusita incercare de „obiectivitate” (asa cum o vezi tu) din cate cunosc.

Zufzuluf  •  7 ianuarie 2007, 3:49

Tolontan profită de Zufzuluf 🙂

http://zufzuluf.weblog.ro/2007-01-07/117421/Tolontan-profit%C4%83-de-Zufzuluf-%3A%29.html

razvan  •  7 ianuarie 2007, 11:08

Urat, rautacios, lipsit de temei, tendentios….Un antrenor munceste in birou, in vestiar, pe teren…Munceste in relatie cu jucatorii si cu conducerea clubului…CE SEMNE ARATĂ CĂ RĂZVAN NU MAI E ANTRENORUL RAPIDULUI??? Faptul că nu s-a implicat în toate polemicile de doi lei nu înseamnă că nu e implicat în problemele şi deciziile care se iau la echipă. Poate că nu vrea să-şi consume energia sau pur şi simplu nu vrea să apară în presă cu tot felul de declaraţii care nu folosesc nimpnui decât vouă…RUŞINE TOLONTAN!!!!! Mai bine scrie de Oli (ca tot l-ati dat antrenorul anului) cum îi face gigi echipa sau scrie orice altceva, nu răutăcisme din astea….INCA O DATA RUSINICA!!!

grigore silvian  •  7 ianuarie 2007, 13:28

Cataline,
Pana acum iti ziceam d-l Tolontan,dar cred ca de data asta ai coborat stacheta.De abicei citesc intai Gazeta si apoi ProSport-ul „meritul” fiind si al tau.Dar sambata asta s-a intimplat sa fac invers.Dupa ce am citit acolo o pagina intreaga de interviu cu Razvan Lucescu,imagineaza-ti domnule cum mi-au picat cele scrise de tine.Candva imi doream sa pot discuta cu tine despre toate problemele sportului si de ce nu si de altele,dar acum…credeam ca stiu cum esti…Sunt un rapidist de 50 de ani care iti dadeam dreptate cand scriai despre Copos(chiar daca o faceai mai des prin comparatie cu altii),pentru ca eu nu am crezut niciodata in rolul lui providential si isi merita soarta de”cal de bataie”.Nu sunt innebunit dupa Razvan din multe motive intre care: „nu este un meci hotarator”,sau o expresie de genul asta, cum a remarcat si Mircea Radulescu a facut ca echipa sa joace cele 4 meciuri din UEFA fara disperarea acelui „acum ori niciodata”care mobilizeaza si care ii aduce in vana pe cei mai „calmi” de genul Buga sau Badoi.Cred ca este inca prea tanar,nematurizat,desi are si din ideile paguboase ale Tatalui.Pot spune si altele si le spunem in tribuna,dar chiar daca nu-l iubesc trebuie sa recunosc ca de la nea Tinel nu am avut un alt antrenor mai sufletist si…CU ASA BUNE REZULTATE!In tribuna multi dintre noi recunoastem ca suntem o echipa mica,asa am fost mereu si Copos nu este interesat de un RAPID MARE decat dupa un eventual COPOS CEL MARE,COPOS VITEAZUL,COPOS CEL BATRAN,etc si nici nu poate singur ca sunteti prea multi cei care tineti cu steaua si dinamo prin toate „structurile”.In conditiile astea voi l-ati scos antrenorul anului pe unul pentru care patronul alerga echipe si arbitri sa arunce cu bani in ei si care a avut norocul in meciul direct sa aibe parte de un arbitru care tocmai facuse o gafa monumentala in derbiul Spaniei.Pot sa mai adaug,Cataline,dar cred ca realizezi de ce cred ca ai dat cu bata-n balta cand puteai lupta pentru cauze mai bune.Si daca mai adaug si tableta la fel de rautacioasa a lui Ovidiu din acelasi numar al ziarului raman fara comentarii si ma intreb: s-au prostit si astia?

todor rapidistu  •  7 ianuarie 2007, 17:36

foarete bine domnu Tolontan si sa mai scrieti in continuare

www.autodeterminare.com  •  8 ianuarie 2007, 15:38

Am pornit un proiect – un website – http://www.autodeterminare.com
despre autonomie, autodeterminare si autoguvernare pentru a-i informa pe cei care, pana acum, nu au avut posibilitatea de a afla absolut nimic despre maghiari si despre autonomie, autoguvernare si autodeterminare altfel decat prin prisma presei romanesti care este, fara indoiala, subiectiva, influentata si manipulativa totodata.

Aceste pagini „vorbesc” totodata despre locuri comune, sabloane si stereotipii romanesti, despre ineptii si „perle” celebre ale „elitei” romanesti, despre dublu standard…

Vom incerca sa scoatem la iveala tot ceea consideram rau intentionat, aberant si umilitor pentru maghiari in conglomeratul nediosciat de opinii, care se poate numi pe scurt punctul de vedere acceptat oficial in Romania (tara membra UE din 2007! – unde politicienii au inventat ineptia: „maghiarii au mai multe drepturi decat romanii la noi in tara!”).
Scopul nostru nu este de a-i jigni inutil si gratuit sau de a rani orgoliul romanilor. Nu urmarim sa rezolvam stimulam rezolvarea problemei maghiarilor si secuilor prin intretinerea unor conflicte bazate pe stereotipii, sabloane si …. Incremenite printre noi.

Dar nici nu vom tine cont de (hiper)sensibilitatea vecinilor Ungariei, in cazul nostru Romania.
Cei ce au facut-o pana acum nu au ajuns la nici un rezultat.
Insa vom demonta esafodajul ridicat cu migala de dusmanii maghiarilor, ai culturii si traditiilor maghiare, ai autonomiei si ai identitatii maghiare, care cred ca au gasit o portita – prin care sa-si reverse ura si resentimentele si sa-si justifice pornirile atavice – punand intrebarea: De ce ar avea maghiari din Romania universitate de stat in limba maghiara cand niciunde in lume emigrantii nu au asa ceva.
Ei pleaca de la minciuna obraznica ca maghiarii ar fi emigranti in Ardeal.
Emigrantii care au dat numele (toponimele) a numeroase localitati, munti, rauri si alte forme de relief in tot Ardealul se pot numi emigranti?
Cand le convine ii prezinta pe maghiari drept cuceritori cu sabia care se hraneau cu carnea cruda pastrata sub saua calului. Alteori cand interesul o cere maghiarii sunt aratati ca fiind simpli si umili emigranti in Ardeal.
Aceasta deliberata lipsa de coerenta din partea unora care de doresc “elita” poporului meu, pe mine ca roman, ma jigneste.
Apoi, maghiari ajunsi aici cu peste 900 de ani in urma (cu sau fara sabie si carnea cruda aferenta), sunt emigranti?
Nu putem permite celor care au intentia clara de a manipuleze masele, sa foloseasca nestingheriti trucuri ieftine pentru a-si atinge scopul.
A prezenta migratia maghiarilor ca pe o emigrare inseamna a utiliza termeni inexistenti la data respectiva in contextul de azi.
Emigrantul este recunoscut ca atare, de catre o autoritate competenta a unui stat anume, care are atributia clara sa clarifice statutul persoanei care are intentia de a se stramuta pe teritoriul acelui stat.
In mod cert cu un mileniu in urma statul, in acecptiunea de azi, iar conceptul de emigrant sub nici o forma, nu existau.

Ei bine chiar daca, prin reducere la absurd, am accepta aceasta ineptie ca fiind adevarata, e firesc ca o membri unei comunitati de „emigranti” dupa 1000 de ani sa fie tratati ca localnici.
Dreptul celor multi care locuiesc un anumit teritoriu, pe scurt majoritate, de a se autoguverna si autodetermina este astazi un lucru firesc. In Europa e chiar o cerinta.
In mod ciudat unii romani se vor interesanti declarand ca sunt concepte neeuropene.
Chiar si la Trianon, in 1920, dreptul numeric a prevalat.
Ceea ce conteaza cu adevarat e ca in Ardeal traiesc, ne place sau nu, maghiari si secui si – din pacate in numar aproape nesemnificativ – germani.
Cei indreptatiti numeric la autonomie si autodeterminare sunt, fara indoiala maghiarii din Secuime.
Ei sunt acolo majoritari. Si nu de azi, nici de ieri. Am putea spune mereu au fost.
Nu avem insa intentia de a stabili aici cine a fost primul in Ardeal.
Genul acesta de abordari simpliste, abrupte si nerealiste sunt din pacate, mai aproape de marea majoritate a clasei politice romanesti. Nu vom ocoli insa, acolo unde se cere sa mentionam in ce sens s-a schimbat si sub ce presiuni, configuratia etnica a unei regiuni.

Acest site este pentru cei ce se tem de autonomie dar nu stiu de ce. Si pentru cei ce lupta impotriva ei si cred ca stiu de ce.

Autodeterminare.com
…un loc unde notiuni ca militant si lupta trebuie intelese in acceptiunea lor pasnica…la fel cum, de exemplu, ecologistii militeaza pentru salvarea planetei reprezentatele curentului sau feminist lupta pentru recunoaterea drepturilor lor.
Autodeterminare.com este totodata un mijloc de a propaga opinii care in redactiile ziarelor românesti ar fi cenzurate si nu ar putea aparea nicicand pe hartie.
Apoi e bine de stiut ca nu ne propunem sa folsim un limbaj academic neavind intentia de a scrie un manual de istorie sau de etica interetnica.
In curand vom avea si o versiune in limba maghiara.
De ce?
Oricat ar parea de bizar, pervers sau selenar, exista maghiari care nu inteleg scopul sau rostul autonomiei.
Si mai sunt si maghiarii care traiesc in zone unde doar autonomia culturala este realizabila.
Acest site este si pentru ei.
Pentru a digera mai usor continutul acestui site se recomanda lectura cartilor lui Lucian Boia aparute la Humanitas .

Autodeterminare.com

rapid4ever  •  13 ianuarie 2007, 0:04

hey,mai cautati-va si altceva de lucru in afara faptului de a injura RAPID!!!!!va inteleg,invidia-i mare dar nici chiar asa!!!!!oricum…..puteti spune ce vreti despre aceasta echipa…..pt.k doar prostii baga-n seama……noi oricum am fost,suntem si vom fii mereu…………O VIATA PT RAPID!!!!!!

Comentează