De ce finala Champions League nu se joacă la Sparta?

Pentru că Atena, şi nu Sparta, este capitala Greciei. Pentru că după un meci care a durat 90 de minute şi încă 3.000 de ani de prelungire, istoria a decis aşa.

joi, 3 mai 2007, 12:43

Pentru că Atena, şi nu Sparta, este capitala Greciei. Pentru că după un meci care a durat 90 de minute şi încă 3.000 de ani de prelungire, istoria a decis aşa.

Pentru că, în ciuda efectelor hollywoodiene şi cunoştinţelor de dată recentă ale lui Cristi Borcea, oamenii se înfioară cînd ascultă povestea eroică a regelui Leonidas, însă au ales să-şi organizeze oraşele, gîndirea şi viaţa după Pericle, Socrate sau Sofocle. Îşi duc copiii la liceul născocit de Aristotel sau la Academiile imaginate de Platon. Merg la teatru şi cred în democraţie, o idee fragilă, pe care ai impresia că o s-o risipească primii zori, dar care rezistă de peste două milenii şi jumătate. Toate acestea au început la Atena.

Ceea ce i se întîmplă lui Dinamo este amar. Chiar şi rivalii ar trebui să-şi cenzureze satisfacţia. Împreună cu campioana, pierde fotbalul românesc.
Dar Dinamo plăteşte propria decizie. În ultimii cinci ani, conducătorii au vrut să vîndă jucători, unii dintre ei s-au îmbogăţit, echipa a jucat prost în cupele europene şi a strîns un coeficient UEFA de doar 34,255. Rapid are 40,255, iar Steaua, 55,255.

În mod clar, fotbalul european nu e organizat după principiul spartan. Poţi să dai lovitura un an, să fii brav un sezon, să strigi „Aughh! Aughh! Aughh!”, dar asta nu-ţi garantează participarea la un sistem cumulativ, care răsplăteşte perseverenţa şi gîndirea pe termen lung.

Dacă se va apuca, dezamăgită, să facă din nou o afacere rapidă, aşa se aude!, transferîndu-şi jucătorii tineri şi valoroşi, Dinamo va rămîne prizoniera favorizării propriului nenoroc.

Champions League e o formă de civilizaţie sportivă fondată pe încrederea de a investi, ştiind că rezultatul fotbalistic şi cel financiar vor veni în timp. În locul unei bătălii dramatice, unice, cum nu s-a mai pomenit, „Acum sau niciodată!”, Liga instaurează o întrecere umană care o ia de la capăt în fiecare an. Iar in locul strigătelor de luptă se aud capacele de bere.

Cu siguranţă că e niţel plictisitor şi istoriceşte banal, însă de aceea Milan – Liverpool se va juca pe 23 mai la Atena, în timp ce un oraş agricol, în sudul încîntător al Peloponezului, aşteaptă preţul la măsline. Se numeşte Sparta şi are de 20.000 de locuitori. Cît Marghita.

Comentarii (550)Adaugă comentariu

biancorossi  •  3 mai 2007, 23:54

ai dreptate perfect stranger..si cu amaraciune tre sa recunoastem cu totii..

Ghost  •  4 mai 2007, 0:07

In padurea cu alune/aveau casa doi catei/vine pupaza si spune/ voi jucati in turu 3..AUH ! AUH ! AUH !! :))

Cerber  •  4 mai 2007, 0:15

Asa e: Sparta nu e Atena.. dar au trebuit sa treaca vreo 3000 de ani ca sa se nasca „Marele Filosof al Presei Sportive” pe numele lui Tontolan ca sa ne explice de ce..
Mai bine ai vedea ca nici Liga Campionilor de azi nu mai e Cupa Campionilor de acu’ 20ani pe care o castiga steaua, si ai tace din gura.. bre’ oaie ce ti-ai dat din nou arama pe fatza!..

Cerber  •  4 mai 2007, 0:26

Iar tzoparlanii cu blana creatza sau cu pene care se bucura pe aici uita un lucru pe care mintea lor scurta nu-i ajuta sa il vada: nici un ban investit anul asta la Dinamo nu e degeaba chiar daca se ajunge sau nu in grupele CL.
Asta fiindca si la anul obiectivul ramane acelasi: cine ia campionatul merge direct in grupe, fara sa mai depinda de nici o echipa din Europa.
Iar din pacate pentru multi steaua si rapid vor juca tot finala: adica aia pentru locul 2.

Trag in caini fara motiv!  •  4 mai 2007, 0:30

Mah…pacat de filmu’ ala k era fain…l-au spurcat javrele!…in fine…atat il duce mintea pe borcea…baieti,dinamoo e echipa buna…prin urmare…s-o dovedeasca!!!…si in turul 3 preliminar dragele mele canide morbide, o sa jucati cu o echipa mai buna decat Knattsbirrnufellag Reykjavik…:))).E misto poezia lui Ghost nu?:)))…o sa danseze borceii din buric pe muzica de inmormantare…sunteti penibili!Forza Steaua!!!

OctombrieNegru’06  •  4 mai 2007, 0:34

din URA voastra se naste FORTA noastra…

THIS IS DINAMOOOOOOOOOO!

OctombrieNegru’06

Perfect Stranger  •  4 mai 2007, 0:38

daca ar fi sa compar FC Copenhaga cu Dinamo nu cred ca danezii aveau un lot mai bun anul trecut in august decat are Dinamo in prezent. Ce aveau in schimb danezii? Exact ce n-are romanul… _oaie! Danezii s-au dus la amsterdam si au dat de pamanant cu marele Ajax. Sunt stelist, insa imi doresc niste dinamovisti cu _oaie. Eu zic ca se poate… macar crede si incerca.

forza cfr  •  4 mai 2007, 0:46

Steaua bucuresti….OAMENI BUNI…ESTE CLUBUL CEL MAI CORUPT DIN ROMANIA….desi in Romania lumea vorbeste despre Dinamo….e total gresit,sunt de acord ca in urma cu ceva ani celebrul meci de la piatra neamt,si unul de la bistrita…au fost oarecum facute pe „fata”,sa spun asa….dar de atunci timpul a trecut…a trecut…a existat UN MOMENT ZERO !!!!!!,dupa care s-a spus STOP jocurilor de culise………E R O N A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CLUBUL steaua bucuresti…..a ramas cu aceleasi „OBICEIURI”…de a „CUMPARA” echipele adverse…sau o parte din jucatorii adversi….iar in unele cazuri….ARBITRII…in frunte cu cel care s-a antrenat in echipamentul stelei….MARIAN SALOMIR….(voi reveni cu amanunte …)…acum vreau sa ma refer DOAR la cateva exemple de JUCATORI CUMPARATI :

CURCA + GURITA (farul)…in meciurile din campionatele 2004,2005,2006…au mimat fotbalul si au fost retrogradati la echipa a 2a + CEA MAI MARE AMENDA DIN ISTORIA FOTBALULUI DIN ROMANIA….15.000 euro,de catre PATRONUL CLUBULUI(dl.Bosanceanu) unde cei 2 joaca…adica fratilor….ce dovada mai buna doriti?…patronul lor….apropo’..CURCA… si astazi 29.04.2007….este rezerva…NONCOMBAT !

Meciul…Vaslugi(pardon Vaslui)-steaua…era ultima etapa…meci decisiv…!!!!egalitate de puncte cu rapid…3 jucatori NONCOMBAT…acuzati de PATRONUL CLUBULUI.(D-L PORUMBOIU) : BADEA,PANAIT,HUTAN….ce dovada mai doriti ?….imediat dupa meci…steOAIA i-a cumparat pe badea si panait…cu modesta suma de 1.400.000 euro….ma sa fie?chiar asa mare valoare au cei 2?….NU DOMNILOR…ASTA A FOST PRETUL TRADARII …AL NONcombatului….panait retur…da….valoros….

EDUARD STANCIOIU …juca la sportul….era lupta mare intre steaua,RAPID…si sportul….dar….dar…mazilu s-a accidentat la incalzire(oare e vreo „coincidenta ca s-a accidentat si inaintea meciului pierdut de rapid cu 2-3 ..in giulesti?…tot inaintea meciului cu steaua ?…NU STIU…rapidistii sa spuna)eu spun ca STANCIOIU a fost blat la acel meci…a iesit la 16 m si a facut fault cu picioarele inainte…desi mai erau langa el vreo 3 fundasi….dar scorul era 1-1…si banii lui JIJI…contau mai mult decat ONOAREA de a juca cinstit !!!!! copos a comentat 1 an dupa acel meci…si acum suspina….intrebati-l !!!!!!

-va amintesc doar in trecere asa de celebrul 8-1 de la timisoara…cand FLORIN BATRANU a luat „rosu”in min.5….intr-o faza….penibila…l-a cersit….restul il stiti de la acel meci….voi „banatu-i fruncea”..nu ati vazut meciul ?

MARIUS POPA,CANU,CARAMARIN,OLAH,G.COMAN…acesti jucatori….bunicei …nu rai….au pus-o de un NONCOMBAT….chiar in fieful zdelei…in ghencea….va amintiti…conducea POLI,la pauza 1-0 gol mansour….dar…dar dupa pauza….POLI=CAPRA…mai exact… jucatorii amintiti…2-1 la final” glorios”…ce s-a intamplat dupa meci ?…va amintiti?…PATRONUL LOR(DL IANCU)…l-a concediat pe OLAROIU,pentru cateva ore !!!!!!!hahaha hazliu,a primit un telefon de la jiji…si l-a potolit…l-a repus pe oli in functie seara…pe la pranz acuza echipa de NONCOMBAT…patronul lor…retineti….buuuun

In trecere…. va mai spun asa…”ca pret platit”…urmatorul an Oli la steaua,si i-a luat si pe Ov.Petre,G.Coman…iar cei care au ramas..acolo…la timisoara” prietenii lui oli”…canu,caramarin,olah,popa….au facut FIGURATIE…in meciul din ghencea din acest campionat…..VA INTREB SI EU….aveti idee de ce in semifinala de cupa nu a jucat decat canu?….cara,olah,popa(pauza),…stiti cumva ANDREI CRISTEA de ce nu a jucat in acea semifinala?…aaaaaa s-au certat ..si a fost trimis…acasa…nu baieti….va spune tata….PATRONUL LOR….a dat ordin sa joace POLI….fara „TRADATORI”…..SI AU BATUT 1-0….!!!!! !!!!!

JULA,COROIAN,ANCA,STANCIOIU,MINTEUAN….SUNT ACUZATI DE CATRE CLUBUL LOR”CFR”CLUJ….ca nu si-au jucat corect sansele…in meciul cu „faimoasa”…steaua…SI ASA AU DISTRUS VISUL CLUJENILOR…de participare in CH.LEAGUE…..e corect domnilor fotbalisti?…de aia era jiji asa sigur ca bate 3-0?…..avea acesti jucatori „CUMPARATI”…oricum….ce am scris eu aici….ORICINE SE PRICEPE LA FOTBAL….O SA-MI DEA DREPTATE….dar as vrea sa vina stelistii sa spuna…da nene…..ai dreptate …ne-am saturat…aveti curaj ?

ACEASTA ESTE ….steaua….echipa”curata” din ROMANIA….DAR EU SPUN…ESTE ECHIPA CEA MAI MURDARA DIN ROMANIA…..desi s-a bagat in fata o alta echipa din bucuresti…Dinamo….cum ca ei ar fi …dar nu….se vede cu ochiul liber….darrrrr cine stie ,poate intr-o zi…v-a exista si in romania „un CALCIOPOLI”,ca si in italia…..si vreau sa vad steaua in divizia B….macar 1 an….PENTRU RAUL FACUT IN CAMPIONATUL DIN ROMANIA,steaua ar trebui penalizata cu 100 de puncte,sa vedem in cati ani v-a promova ? !…

PS….toate aceste „FURACIUNI” facute de steaua…au fost facute in ultimii 4 ani…..ROMANIA TREZESTE-TE…..traim intr-un nou mileniu…..iar ce am scris aici,nu le-am cules de prin ziare….nu sunt ziarist….sunt din Constanta….am fost la meciul farul-Dinamo…si am vazut multa lume”frustrata”…multa lume,chiar uraste Dinamo…..le dau un sfat…sa citeasca ce am scris eu…..si sa se mai gandeasca…staeua ESTE CEA MAI CORUPTA ECHIPA DIN ROMANIA : din 23 de titluri 15 au fost castigate de valentin ceausescu…(normal,doar nu as fi vrut eu ca securitatea sa fie mai tare decat ceausescu),iar dupa 89….TOATE TITLURILE AU FOST CUMPARATE …LA FEL CA ULTIMILE 2……cand s-au disputat cele mai GROSOLANE NONCOMBATURI din istoria fotbalului din romania…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ebola  •  4 mai 2007, 0:49

@ forza cfr ai dreptate , bv ca spui lucrurilor pe nume , sper ca cfr sa termine pe locul 2

mai bine CFR  •  4 mai 2007, 0:51

Vad ca e plin pe aici de satisfacuti in urma faptului ca Dinamo va juca tur preliminar.
Ba mai mult, cativa spun ca Dinamo nu a luat pe merit campionatul. Poate nu sunt familiari destul cu scorurile 2-4 si 1-4 acasa.
Asa stand situatia, singurul lucru onorabil pt Dinamo ar fi sa se lase batuta de CFR si sa faca tot posibilul ca Steaua sau Rapid sa nu ajunga la locul 2.(toti arbitri aia ai lui Dinamo si toate echipele sclave care s-au lasat batute in campionat sa dea o mana de ajutor.
Daca ei se bucura ca moare capra vecinului…atunci asa sa le dea si lor Dumnezeu….cum zice Gigi.

bela  •  4 mai 2007, 0:55

CFR – RAPID 2-0

UNIREA -STHOIIA 1-0

DINAMO -CFR 0-1

CFR TERMINA PE LOCUL 2

cristii  •  4 mai 2007, 1:10

interesant e ca steaua si rapid o sa ramana pe aceleasi locuri in clasamentul coeficientilor , chiar daca nu castiga nici un punct in urmatorii 2-3 ani

(uitati-va la clasamentul coeficientilor)
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2007.html

ceea ce inseamna ca steaua si rapid au sanse mari sa fie capi de serie si in anii viitori

Dan  •  4 mai 2007, 1:30

Super joc flash.Nu necesita download.. Are peste 20 de nivele si e super distractiv ..Daca aveti 30 de minute de pierdut incercati-l si nu veti regreta (sper) 🙂 Eu am ajuns deabia la level 11

Basically you want to use your claw to reel in as much gold and other treasure as possible. Collect the target amount of money by the end of the level or the game is over.

http://www.start4fun.com/game/41/Gold-Miner.html

IOsiCUmine  •  4 mai 2007, 1:43

scuze pt greseli, e ora tarzie, bla, bla

necompromisul  •  4 mai 2007, 1:48

my comment is awaiting to be censored.

xpy  •  4 mai 2007, 2:52

la romani afacerile suna asa:nu se investeste nimic dar toti asteapta cistiguri fabuloase.nesimtitii de „investitori” din fotbalul romanesc ar trebui sa afle ca in toate domeniile de activitate din nimic nu va scoate nimeni cistiguri.in fotbalul romanesc se spera inca in acesta formula.cita prostie!!!!

sofutpemamalu’RADU_in cur  •  4 mai 2007, 6:35

RADULE, eshti penibil

Un dinamovist  •  4 mai 2007, 7:15

@Administratorul blogului.
Este a treia oara cand comentariile mele sunt cenzurate vorba francezului „pour les fleures de cucu”, in timp ce comentarii care ar trebui cenzurate sunt lasate sa treaca fara probleme. Daca nu cer prea mult as vrea sa stiu si eu care este problema. Vreau sa stiu si eu pe ce criterii se fac cenzurarile, pentru ca este singurul blog al GSP care imi cenzureaza comentariile. Presupun totusi ca mesajul acesta va ramane fara raspuns si veti continua sa ma cenzurati fara explicatii.

Referitor la subiect voi vorbi doar despre Dinamo si nu despre Sparta si Atena. E adevarat ca la Dinamo s-au facut multe greseli in trecut, ca au existat actionari interesati doar de un profit imediat, deci oameni care nu au venit acolo cu inima ci doar din dorinta de a castiga ceva. Pacatele lor sunt platite acum de o echipa frumoasa, facuta cu bani putini si cu mult profesionalism de Rednic. Are dreptate si Borcea atunci cand spune ca Dinamo, in intreaga ei istorie nu a beneficiat de pomeni divine precum Steaua care uneori a reusit sa profite de ele (1986, 2006), alteori nu (de exemplu un 3-0 la masa verde cu PSG in preliminariile LC). Dinamo a fost mereu ocolita de sansa la tragerile la sorti, dar toate aceste lucruri nu conteaza. Conteaza doar rezultatele nu si conjunctura. Sunt convins, ca la nesansa pe care o are Dinamo va pica in preliminariile din turul III cu o echipa foarte puternica si va ajunge sa joace in grupele UEFA. Daca antidinamovistii considera ca, pentru noi suporterii lui Dinamo, faptul ca Dinamo nu va intra in grupele LC ar fi o tragedie se inseala. Singura problema in cazul in care Dinamo nu intra in grupele LC este de ordin financiar, fapt care pe noi suporterii nu ne afecteaza. Din punctul nostru de vedere si din punctul de vedere al adevaratilor romanai este de preferat ca echipa sa aiba o evolutie buna in UEFA de unde poate aduna multe puncte in primul rand pentru Dinamo si in al doilea rand pentru Romania, decat sa evolueze in grupele LC si sa castige 3 sau 4 puncte amarate.

Nu inteleg totusi de ce contesta unii suporteri suprematia lui Dinamo in acest an. In acest an Dinamo a dovedit ca este mai buna atat pe plan intern (15 pcte avans si toate meciurile impotriva celor mai importante rivale castigate sunt argumente de natura sa inchida gura oricarui om care se pricepe macar un pic la fotbal – poti gasi scuze la o diferenta de pana la 6 pcte, dar nu la 15) cat si in Europa unde a castigat cele mai multe puncte (deci evolutia pe plan intern a fost confirmata si in Europa obtinandu-se pe ambele planuri rezultate cu mult peste asteptarile de la inceputul anului fotbalistic). Inteleg dezamagirea suporterilor Stelei si din bucuria pe care o traiesc pentru finala LC visata de ei imi dau seama ca de fapt asta e marea lor satisfactie din acest an fotbalistic. Aceasta presupunere este justificata in ochii mei si de perseverenta lor in a etala palmaresul Stelei (mai bun ca al lui Dinamo, nu zic ca nu). Evocarea palmaresului este un fel de anestezie pentru a uita de prezentul dureros. Satisfactia asta bolnava pentru finala LC (ceva care nu a depins de Dinamo, echipa facandu-si pana acum treaba cu brio) dovedeste faptul ca antidinamovistii au trait multe clipe de amaraciune si umilinte. Sper ca anul care vine sa mai traiasca asemenea momente, pentru ca daca este vorba de dreptate, ar trebui ca Steaua sa fie retrogradata pentru „prestatia lui Becali din afara gazonului”. Daca Dumnezeu nu doarme aceste „prestatii” vor fi platite mai devreme sau mai tarziu. Daca tot vor stelistii dreptate atunci sa se faca dreptate.

Bwana  •  4 mai 2007, 7:17

D-le Tolontan,
mai este posibil ca Steaua sa joace direct in grupele Ligii?
Daca rezolvam exercitiul de pura fictiune urmator, ce spuneti?
1.Dinamo, pentru a-si prezerva sansele de a accede mai facil in grupe, deci nu prin munca ci prin marlanii, joaca cu Clujul cu „echipa stramba”, juniorii, tati ai fotbalistilor si fosti magazioneri si pierde meciul..pentru ca asa e mai bine pentru ea!
2.Liga lui Mitica, manioasa si b(ecali)elicoasa ia atitudine si pentru desconsiderarea competitiei retrage titlul lui Dinamo.
3.Rapid bate Cluj-ul, ii anuleaza cele 3 puncte de la Dinamo dar pierde unul din meciurile urmatoare,asa cum ne-a obisnuit in decisive, si ramane sub Steaua in clasament.
4. Steaua joaca in grupe!!

Bwana  •  4 mai 2007, 7:18

Cataline, mai este posibil ca Steaua sa joace direct in grupele Ligii?
Daca rezolvam exercitiul de pura fictiune urmator, ce spuneti?
1.Dinamo, pentru a-si prezerva sansele de a accede mai facil in grupe, deci nu prin munca ci prin marlanii, joaca cu Clujul cu “echipa stramba”, juniorii, tati ai fotbalistilor si fosti magazioneri si pierde meciul..pentru ca asa e mai bine pentru ea!
2.Liga lui Mitica, manioasa si b(ecali)elicoasa ia atitudine si pentru desconsiderarea competitiei retrage titlul lui Dinamo.
3.Rapid bate Cluj-ul, ii anuleaza cele 3 puncte de la Dinamo dar pierde unul din meciurile urmatoare,asa cum ne-a obisnuit in decisive, si ramane sub Steaua in clasament.
4. Steaua joaca in grupe!!

blue dog  •  4 mai 2007, 7:29

cat sunt de penibili dinamovistii astia (doar dinamovistii, rapidist nu am vazut) care sa nu stie sa scrie numele stelei. STEAUA. daca nu ma credeti, urmariti UEFA CHAMPIONS LEAGUE

emil mihai  •  4 mai 2007, 7:33

IL ASCULT PE DOMNUL BORCEA LA TELEVIZOR . DOREA ECHIPE DIN STRAINATATE ! EI BINE , VA AVEA ACUM !! CE MECI VA FI POATE DINAMO – REAL MADRID !!!

Bwana  •  4 mai 2007, 7:37

mai bine cfr:
Ai perfecta dreptate.
Eu sunt rapidist si-mi crapa si acum obrazul de rusine cand mi-aduc aminte de blaturile Rapidului ..in special ala cu Clujul.
Dar una este un blat pentru asa convine la toti jucatorii minus unul (vezi Craiova- Rapid) si alta cumulul de hotii generat de patronii cluburilor!
O intrebare (am citit ca Becali are dovezi ca s-a umblat la lotul Pitesti-ului inainte de meciul cu Cluj): – daca ai dovezi si nu le prezinti, nu este caz penal? Sau daca nu sunt dovezi calomniezi?

Illinois  •  4 mai 2007, 7:38

Bun articol, frumoasa paralela…Sa speram ca si dinamovistii vor fi atenieni…si nu spartani, pastrand logica articolului…

blue dog  •  4 mai 2007, 7:41

@ OctombrieNegru’06
site`ul promovat de tine e „beton… incepe in stilul caracteristic huliganilor”, atiangand cote de penibil echivalente cu lipsa de scoala a liderilor din Stefan cel Mare. In ghencea e doar unu care se chinuie sa invete, nu prea reuseste el, dar …totusi nu l-am auzit latrand pana acum.

apoi… pe dinamovisti nu ii uraste nimeni. citeste ziarele, toata lumea e anti-steaua. pe dinamovisti ii ignora.

defapt cine poate sa bage in seama pe cineva care nu stie decat sa urle sau ma rog..sa latre. vorbesc aici de Europa, ca in romania is destui ,,baieti destepti”. in fine…fotbalul e penibil.

momo  •  4 mai 2007, 7:45

Catalin,

Articolul este bine scris, dar nu sunt de acord intru-totul cu tine. Ce inseamana BINELE FOTBALULUI ROMANESC? Depinde de perspective.
Pentru unii inseamna bani, multi bani. Pentru muritorii de rand – CL. Prin reducere la absurd, binele fotbalului romanesc ar fi insemnat STEAUA CAMPIOANA si calificare DIRECT IN CL, fara absolut nicio emotie.
Probabil ca frecatul mainilor de catre unii dinamovisti, Borcea, Bretonel & Co si declaratiile rautacioase nu au dat bine acolo sus.

yo_nutzu  •  4 mai 2007, 7:56

Dar Dinamo plăteşte propria decizie. În ultimii cinci ani, conducătorii au vrut să vîndă jucători, unii dintre ei s-au îmbogăţit, echipa a jucat prost în cupele europene şi a strîns un coeficient UEFA de doar 34,255. Rapid are 40,255, iar Steaua, 55,255.

asta spune totul despre „valoarea” lui dinamo in europa. s-a facut dreptate … dinamo nu merita sa intre direct in liga si daca vrea acolo trebuie sa demonstreze ca are valoare … un tur 3 preliminar si nu cu o forta din anglia, italia, spania, germania (mai avem pana acolo) ci cu campioana belgiei sau bulgariei.

yo_nutzu  •  4 mai 2007, 8:09

pt. forza cfr
bai baiatule tu ai imaginatie nu gluma :)) … ma lasi cu vrejelile astea … ai studiat tu problema … putea steaua sa fure toate campionatele … dar avand in vedere ca e singura echipa care a jucat constant in europa, nu ai cum sa zici ca nu are valoare

Un dinamovist  •  4 mai 2007, 8:21

Revin cu un mesaj adresat administratorului de blog ;

Daca sunteti om adevarat aveti curajul opiniei si spuneti-mi ce anume va determina sa ma cenzurati ? Pentru a putea sa va privesc in continuare ca om si nu ca un fel de carpa va rog sa aveti coloana vertebrala si sa raspundeti pentru faptele dvs. Daca v-am jignit cu ceva imi cer scuze, dar orice om cu bun simt poate realiza ca nu am facut asa ceva. Nu cred ca prin comentariile mele am jignit pe cineva. Sunt altii care au facut-o si i-ati lasat sa isi debiteze toate prostiile. Ati acceptat o gramada de mizerii scrise de diversi chibiti si v-ati gasit sa ma cenzurati tocmai pe mine. Daca nu raspundeti la acest mesaj va veti acoperi de rusine atat ca om cat si ca profesionist (cel putin in ochii mei).

Observator  •  4 mai 2007, 8:32

Cataline, noi suntem spartani pentru ca nu dorim sa fim parte a unui sistem cumulativ de genul celui practicat de Gheorghe Becali, care an de an falsifica ierarhia aruncand cu banii in stanga si in dreapta pentru a acumula imagine (ieri n-a jucat cu rautate impotriva Stelei Cosmin Olaroiu cu Timisoara – ajuns apoi antrenor la Steaua -, maine poate ca nu va juca Dan Petrescu cu Urziceniul; de arbitrajul de care a beneficiat Steaua la Bucuresti cu Dinamo Kiev nu mai pomenesc, l-a vazut toata lumea), pentru ca avem impotriva noastra dusmania crancena a unei majoritati care traieste pentru clipa cand se poate bucura de raul nostru si nu pentru propriile succese (vezi telefonul dat de Copos lui Becali), pentru ca nu impresionam prin numar, ci prin daruire, pentru ca un intreg segment de presa aflata in solda oierului cauta cel mai mic prilej sa ne destabilizeze, sa intoarca pe toate fetele cel mai mic zvon despre divergente in cadrul clubului sau despre plecarea a unui jucator (de multe ori incurajandu-l pe acesta sa plece prin tonul stirii), in schimb cand ragaie ciobanul nu mai contenesc articolele laudative. Daca incultul, grobianul si primitivul care este G. Becali va ajunge vreodata presedintele Romaniei, va fi exclusiv meritul vostru, al jurnalistilor (ar trebui sa adaug: in special al acelora care si-au vandut condeiul pe 30 de arginti…) desi n-ar fi de mirare prea mare, pentru ca avem deja un presedinte nu foarte departe de acest model (care si el cauta sa-si faca imagine alaturi de Steaua). Preferam sa ramanem 20.000 decat sa plecam capul in fata celui cu punga mai groasa si facandu-ne ca nu vedem cum si-a acumulat averea, decat sa sustinem falsuri si minciuni construite prin forta banilor murdari (eventual la punga sau sacosa) si a desconsiderarii regulilor de orice fel. Perferam o Sparta putin numeroasa, dar demna, unei Atene a carei prosperitate este inaltata pe un morman de murdarie de tot soiul.

bela  •  4 mai 2007, 8:41

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

STEAUA = CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC

alex_poli-tim  •  4 mai 2007, 8:51

Observator Says:

deci ceilalti umbla cu lucruri necurate, nu voi! 🙂

aceleasi baliverne le aud de la fiecare
problema voastra este ca odata iesiti in europa adevarul iese la suprafata ca uleiul in apa 🙂

ce ma bucur ca jucati preeliminarii, credeati ca e suficient sa castigati titlul in romania si sa va infruptati din banii ligii

gozz  •  4 mai 2007, 8:52

ma …. ratatilor … nu va dati seama ca nu se poate ca cfr sa termine pe locul 2

ma … romania nu e asa proasta sa termine cfr pe locul 2 …. cfr-ul care nu are coeficientul indeajuns ded mare incat sa se lupte in ucl sau uefa???

faza cu cfr e doar foc de paie. cfr o sa castige prin blat la dinamo , dar daca pierde sau face egal la rapid …. o sa pupe uefa si o sa mearga mana in mana cu borcea pe stadioanele din uefa sa mai asidue si ei putin dupa coeficienti … ca sa merite sa joace in UCL

ma dinamovistilor … mai faceti ma calcule …. sau nici la cei 300 nu se gaseste unu brav indeajuns sa faca o socoata …. si sa aiba putina ratiune sa vada ca nu se poate pt fotbalul romanesc ca cfr sa termine pe locul 2

oricum …. intretimp … in palatul lui JIJI se aude

IN CASUTZA CU ALUNE
AVEAU CASA 2 CATZEI
VINE JIJI SI LE SPUNE
VOI VE-TI PIERDE SI-N TURU’ 3

STEAUA in UCL si dinamo in intertoto … ca poate acolo poate aduna si ei ceva coeficient … ca de blatuit campionatul au facut …. poate acolo o blatuiesc si pe ceva echipa din albania ca sa le dea ceva puncte la coeficient.

bistriteanu  •  4 mai 2007, 8:52

@ Observator bv ai dretate si si spus-o frumos

Oricum oile sunt penibile cand se bucura in asemenea hal acum . Penibile pt ca inseamna ca Dinamo si nu echipa lor le-a produs cea mai mare bucurie din acest an . Dupa ce in toamna trecuta au stat cara prin LG si doar norocul provedidential i-a ajutat sa n se faca de ras , alergand da tricouri ca o turma de oi in care a dat navala lupul , apoi umilintele traite in campionat ( unde Dinamo a dominat clar ) , sacrificarea mieilor de paste chiar in cimitirul ghencea , etc …in sfarsit acm se bcura si oile nu pt ca a obtinut steaua ceva remarcabil , ci pentru blestemul abatut asupra lui dinamo . Oricum acesta se va intoarce asupra stelei si nu veti prinde locul 2 .Si chiar de veti prinde locul 2 prin blaturi becaliene , d-zeu e sus si vedesi veti fi eliminati in preliminariii , de nu VA VOM ELIMINA NOI , one by one !
Romania nu are nevoie de asemenea scursuri , de asta tara asta e acolo unde e ! Oile maneliste si non-valorile au inceput sa dicteze .

gozz  •  4 mai 2007, 8:54

@bela

ma ungur spurcat …. ca banuies dupa nume ca esti ungur … fugi ma in panonia ta … si fa galerie la Debrecen

Steaua si Rapid sunt singurele echipe din Romania care merita sa joace in UCL …. dinamo si restul in uefa si intertoto

stefan  •  4 mai 2007, 8:56

bun articol, dar sa speram ca dupa turul preliminar se va auzi strigatul spartanilor din grupe.

gozz  •  4 mai 2007, 8:57

@ bistriteanu & observator

ma voi chiar asa ati ajuns …. noi (stelistii) suntem cu milioanele si stim ca Steaua mai face si blaturi … dar ma … voi sunteti undeva la 300 si nu stiti ce se intampla in curtea vostra ????

toate echipele fac blaturi tataie …. welcome in the real world

ebola  •  4 mai 2007, 8:59

@ gozz daca ai 1 neuron si ala folosit la doar 30% din capacitate doar prostii poti depita ::)))

Cele mai de kkt echipe tie ti se par cele mai bne …cred ca esti si manelist pe deasupra da cum gandesti .

Klausevix  •  4 mai 2007, 9:01

@Tolontan
articolul asta e transcrierea unei izbucniri viscerale, de suporter satisfacut de ghinionul adversarei; multumeste-te sa elogiezi steoaia si rrapidul, care chiar in momentul de fata liciteaza cinic, ca si anul trecut pentru locul de CL, fii mai ponderat in obraznicie

gica contra  •  4 mai 2007, 9:03

Ce sa caute Dinamo, Steaua sau alte simulari de echipe de fotbal romanesti in CL? Cand o sa avem un buget la cluburi de cel putin 50 de mil. euro, stadioane, centre de juniori competitive, cand o sa vedem 6-7 jucatori adevarati intr-o echipa si nu 1-2 care pleaca afara la prima oferta, atunci o sa meritam sa jucam in CL si sa ne stricam zilele de marti si miercuri urmarind echipele romanesti la TV sau din tribune. Pana atunci sa stea acasa Steaua, Dinamo, Rapid, Clujul si care o mai fi ca nu vreau sa ma oboseasca ProTv-ul cu echipe romanesti batute la scor de adevarate echipe de fotbal ci vreau sa ma uit la fotbal de calitate.

CAINE  •  4 mai 2007, 9:05

soarta i-a jucat o festa lui borcea…..daca dinamo are valoare, asta e proba valorii: sa treaca de turul preliminar….
sau o fi vorba aia ca Dumnezeu incearca pe cine iubeste ??

R.P.  •  4 mai 2007, 9:06

Imaginati-va un Kaka…

V-a plăcut Kaka în dubla Milan-Manchester? Vă propun un exerciţiu de închipuire.

Imaginaţi-vă un Kaka jucând în echipa Stelei. Numit în primele conferinţe la palat, un adevărat războinic, un vrednic oştean în lupta împotriva răului. După prima înfrângere a roş-albaştrilor, cumulată cu popularitatea în creştere a lui Kaka, patronul şi-ar da seama, că echipa ar juca mult mai în viteză fără brazilian. “Eu i-am zis lui Oli să încerce fără Kaka !”, s-ar lăuda latifundiarul.

Imaginaţi-vă un Kaka jucând în echipa lui Dinamo. Cum după primele 3,4 meciuri fabuloase realizate de jucător, ochii investitorilor s-ar aprinde pe rând, asemenea instalaţilor electrice într-un pom de Crăciun, cu toate becurile în formă de S. Din mişcarea dansului Shakirei, prestat la oficială, Kaka ar fi văzut ca un sac de bani, ce posedă un şut fenomenal. După transferul jucătorului, fiecare oficial dinamovist s-ar scuza în interviuri ad-hoc, oferite de la bordul unui nou model de jeep, proaspăt achiziţionat: “Eu unul nu am vrut să-l vând pe Kaka, însă restul acţionarilor au decis”.

Imaginaţi-vă un Kaka jucând la Rapid. Cum după o vizită alături de echipă, prin uzinele patronului, ar declara că: “Primele nu sunt importante! Mai importante sunt victoriile, care or să îl aducă pe investitor din nou lângă echipă!” şi că: “Normal, mi-ar părea rău ca Răzvan să plece, întrucât e un antrenor foarte bun şi ne-a ajutat financiar de atâtea ori”.

Imaginaţi-vă un Kaka jucând la Cluj. Cum după un derby pierdut cu o contracandidată la locurile fruntaşe, cu părere de rău şi lacrimi de crocodil, din cele folosite de regizori în filmele americane, Kaka ar fi trimis la echipa de juniori, pe motiv că cineva, trebuie să plătească. Să ia aminte restul jucătorilor, că dacă însuşi Kaka trăieşte o asemenea umilinţă, ei vor fi relegaţi la următorii paşi greşiti.

Acum imaginaţi-vă un Kaka jucând la oricare echipă din subsolul clasamentului în Spania, Italia, Germania sau Anglia. Chiar dacă nu sunt echipe de top, nu e aşa, că piesa de puzzle începe să îşi găseasca locul?

Până când mentalitatea conducătorilor din România nu va suferi un şoc puternic, aidoma celora pe care ei îl pretind de la propiile echipe, vom rămâne doar cu un exerciţiu de fantezie: Imaginaţi-vă o echipă românească, în finala Champions League!

cezare  •  4 mai 2007, 9:11

too much bla bla bla!cum ramine cu ziaristii care iau spaga si care ling picioarele unor patroni de cluburi!

gica contra  •  4 mai 2007, 9:14

O singura observatie mai am: chiar sunteti siguri ca Steaua o sa treaca de turul 3? Parca vad ca toate joaca in UEFA. :))

ghicicinemaplateste  •  4 mai 2007, 9:27

Catalin, cand e vorba sa ti vinzi proprii jucatori cu discernamant, nu prea vad cum intra in ecuatia aceasta nenorocul 🙂

R&C  •  4 mai 2007, 9:31

pentru toti catelusii care se cred spartani: Ati uitat cum v-ati bucurat cand boro a eliminat Steaua, ati dansat pe strazi de bucurie de parca voi javrelor ati fi castigat ceva. Acum era bine daca Steaua mai aducea ceva punctaj de la acel meci. Vedeti cat de prosti ati fost sa va bucurati, iata acum rezultatul urii voastre. ati ajuns rau de tot sa va bucurati de necazul altuia in loc sa va bucurati de eventualele voastre reusite, dar voi de unde sa aveti reusite cand abia in acest an ati ajuns si voi in primavara europeana. sunteti demni de mila noastra. Ati ajuns rau de tot potailor, iar daca nu va vedeti de treaba vin Arsenal sau Sevilla sau Barca sau Real sau Werder Bremen sa joace cu voi in turul preliminar si nu va vad bine javrelor.
Pt. dl. Tolontan: toata presa inclusiv dumneavoastra sunteti patetici sa „plangeti” de 2 zile asa zisa drama a lui dinamo.

vlad  •  4 mai 2007, 9:33

Asta e genu de articol pt care cumpar gazeta in fiecare zi!

andy_d_skit  •  4 mai 2007, 9:42

@Ionescu Ionut

o tot dai inainte ca dinamo pierde meciul cu CFR…si vad ca esti foarte fericit (ciudat pentru un dinamovist sa se bucure cand echipa lui pierde, doar daca…nu tine cu adevarat cu echipa respectiva)…oricum pana la meciul cu dinamo CFR mai are meci si cu Crrapid, care nici ala nu-i meci usor si mai are si alte meciuri cat e cat tari pana la final, spre deosebire de Steaua, care are un program lejer in ultimele 3 etape…si, fie vorba intre noi, nu stiu daca Rednic e dispus sa cedeze meciul cu CFR numai sa nu ajunga Steaua pe 2, mai ales ca CFR e singura echipa care a invins dinamo in acest campionat.

ca sa trecem si la subiect….dinamo si-a facut-o cu mana ei(sau , ma rog, mainile lor)…daca au fost mai importanti banii de moment si nu performantele, acum sa traga ponoasele…sa treaca si ei la munca de jos, sa stranga puncte in Cupa UEFA, ca Steaua si Rapid si atunci nu mai trebuie sa se roage sa castige unu sau altul UCL, ca sa ajunga si ei sa ii indeplineasca visul lui Borcea….sau daca nu, sa mearga la „Dansez pentru tine”, acolo unde orice vis devine realitate:)) =))

alex_poli-tim  •  4 mai 2007, 9:53

andy_d_skit Says:

„Crrapid”? sau mai bine si Crradinamo? 🙂
badea, turcu, N&D plus bananierii..

rebirth  •  4 mai 2007, 9:54

acum se va dovedi daca cei din conducerea lui dinamo au sau nu coloana vertebrala.
daca vor vinde jucatori (si aici ma refer la mai mult de 2 si care sa nu fie 2 aparatori) si nu vor aduce nimic serios in loc…. vor pierde mai mult decat isi inchipuie. si nu ma gandesc la bani aici. e vorba de respect. respectul suporterilor. pe care au reusit sa il recastige anul asta.
echipa trebuie sa ramana unita. si planurile facute pe termen mediu si lung, nu de pe un an pe altul. atunci vom putea si an de an la masa bogatilor. altfel… vom esua lamentabil.

Comentează