De ce finala Champions League nu se joacă la Sparta?

Pentru că Atena, şi nu Sparta, este capitala Greciei. Pentru că după un meci care a durat 90 de minute şi încă 3.000 de ani de prelungire, istoria a decis aşa.

joi, 3 mai 2007, 12:43

Pentru că Atena, şi nu Sparta, este capitala Greciei. Pentru că după un meci care a durat 90 de minute şi încă 3.000 de ani de prelungire, istoria a decis aşa.

Pentru că, în ciuda efectelor hollywoodiene şi cunoştinţelor de dată recentă ale lui Cristi Borcea, oamenii se înfioară cînd ascultă povestea eroică a regelui Leonidas, însă au ales să-şi organizeze oraşele, gîndirea şi viaţa după Pericle, Socrate sau Sofocle. Îşi duc copiii la liceul născocit de Aristotel sau la Academiile imaginate de Platon. Merg la teatru şi cred în democraţie, o idee fragilă, pe care ai impresia că o s-o risipească primii zori, dar care rezistă de peste două milenii şi jumătate. Toate acestea au început la Atena.

Ceea ce i se întîmplă lui Dinamo este amar. Chiar şi rivalii ar trebui să-şi cenzureze satisfacţia. Împreună cu campioana, pierde fotbalul românesc.
Dar Dinamo plăteşte propria decizie. În ultimii cinci ani, conducătorii au vrut să vîndă jucători, unii dintre ei s-au îmbogăţit, echipa a jucat prost în cupele europene şi a strîns un coeficient UEFA de doar 34,255. Rapid are 40,255, iar Steaua, 55,255.

În mod clar, fotbalul european nu e organizat după principiul spartan. Poţi să dai lovitura un an, să fii brav un sezon, să strigi „Aughh! Aughh! Aughh!”, dar asta nu-ţi garantează participarea la un sistem cumulativ, care răsplăteşte perseverenţa şi gîndirea pe termen lung.

Dacă se va apuca, dezamăgită, să facă din nou o afacere rapidă, aşa se aude!, transferîndu-şi jucătorii tineri şi valoroşi, Dinamo va rămîne prizoniera favorizării propriului nenoroc.

Champions League e o formă de civilizaţie sportivă fondată pe încrederea de a investi, ştiind că rezultatul fotbalistic şi cel financiar vor veni în timp. În locul unei bătălii dramatice, unice, cum nu s-a mai pomenit, „Acum sau niciodată!”, Liga instaurează o întrecere umană care o ia de la capăt în fiecare an. Iar in locul strigătelor de luptă se aud capacele de bere.

Cu siguranţă că e niţel plictisitor şi istoriceşte banal, însă de aceea Milan – Liverpool se va juca pe 23 mai la Atena, în timp ce un oraş agricol, în sudul încîntător al Peloponezului, aşteaptă preţul la măsline. Se numeşte Sparta şi are de 20.000 de locuitori. Cît Marghita.

Comentarii (550)Adaugă comentariu

Rasputin  •  3 mai 2007, 18:01

http://themad.wordpress.com/

adrian  •  3 mai 2007, 18:01

Singurul editorial care merita citit azi in GSP.

anti GSP  •  3 mai 2007, 18:06

Normal… tot ziar de stelisti ramaneti… cat mi-as dori sa dea dinamo meciul la cluj si sa iesiti pe 3… spurcati infectiosi…

Mythok-reddogforever  •  3 mai 2007, 18:10

De ce nu ziceti ,we stelistilor , ca dinamo chiar a jucat fotbal anul acesta fara nici un ajutor de la arbitri, pungi de bani date la adversarele ei,etc. etc…..
Chiar frustrarea voastra va umbreste judecata? Anul acesta a fost anul nostru,fara doar si poate….
Voi de cati ani nu aveti un golgheter in campionat?….cred ca de la ratatul ala de Raducanu…..marele atacant

space  •  3 mai 2007, 18:10

FC FLORA TALLIN corect??D

Radu  •  3 mai 2007, 18:13

raspuns corect space ai castigat o excursie la una dintrele stanele lui jiji…sa iti iei niste lumanri cu tine ca nu e curent electric…

GOGU  •  3 mai 2007, 18:16

aaxel_poli-tim Says:

May 3rd, 2007 at 12:52 pm
doar “in ultimii 5 ani??? dinamo e penibila in europa de vreo 17..
ultima data cand a prins-o 1 martie in europa se intampla in 1990..
dar, de ce sa fim suparati sau veseli (dinamovisti, neutri sau antidinamovisti), dinamo are ocazia sa demonstrreze ca merita sa fie acolo, intre primele 32..
daca se califica inseamna ca poate sa joace onorabil, macar cat steaua sezonul asta, daca nu, atunci mars in uefa si facut puncte, ca nimeni nu-i vinovat ca dintre cele 3 “mari” SDR doar dinamo nu are o pozitie de cap de serie..

da poli cite puncte a adunat in europa in toata istoria ei?…tu nu vezi ca voi jucati cu echipe straine doar in amicale?de cind dracu poli tim fulgerul reprezinta romania afara?

Darie  •  3 mai 2007, 18:20

Salut Catalin! Frumos ai scris…Trebuie au sa adune si ei puncte, in cupa Uefa! sa vedem ce o sa fie…Nimic nu e imposibil, vorba reclamei…
Multumesc

andrei  •  3 mai 2007, 18:20

stelistii au prins glas de abia acum… saracii, se intelege, la cata poola au luat anul asta peste tot…
obisnuiti-va, oilor, ca si la anul tot asa luati.

raducu  •  3 mai 2007, 18:25

Ce tragedie…Dinamo nu mai primeste pomana de a se califica direct in grupe. Sa ne para rau? De ce? Merita?
Sa castigi un campionatul cu un avans mare nu te face demn de intrarea gratuita in Liga. Sa ne arate aceasa echipa ca merita sa joace, sa treaca un tur preliminar, si abia apoi sa culeaga roadele muncii culese de ei! Degeaba e vazuta calificarea acestor echipe(Milan si LIverpool) in finala ca o drama, ca un esec al fotbalului romanesc. NU! Nu este asa! Daca Dinamo asteapta pomana spune totul despre mentalitatea de acolo. Nu am auzit un dinamovist(suporter, jucator, actionar) care sa zica: Da domne’ mai bine k nu intram direct in grupe sa va aratam ca meritam! Sa va dam peste nas! Toata suflarea dinamovista sufera… INSEAMNA CA SE CRED DEJA INVINSI!! RUSINE!! Cu aceasta mentalitate sa reprezinte Romania? Mai bine nu…

titi  •  3 mai 2007, 18:31

cristi borcea danseaza, cristi borcea se distreaza……………; potaia de borcea nu stie ca atunci ca daca sari peste pragul de jos , te poti lovi decel de sus :))………………FOREVER STEAUA!!!!!!!!!!!

CL  •  3 mai 2007, 18:37

@Joker

1. teoria ta nici macar nu e noua, e lansata de Il Muce cel Batran prin ’96…
2. campioana Angliei in anul ala a fost Everton, care nu era nicidecum vreo mare echipa careia sa i se duca lipsa prin cupele europene.
3. Vejle si fotbalul danez in general la vremea aia nu prea erau de 2 lei. Comparativ erau cam ce e Olanda azi, cam toate echipele serioase din Europa (mai ales din Italia si Germania) se alimentau cu jucatori din campionatul danez. Alan Simonsen, capitanul nationalei daneze si fost Balon de Aur, era in ’86 si capitanul lui Vejle.
3. cand Steaua batea Vejle cu 4-1, Dinamo intra in istorie: 1-2 cu 17 Nentori la Bucuresti.
4. Kuusysi Lahti, inainte de a juca cu Steaua eliminase campioana URSS, campionat in care printre altele juca si Kiev-ul lui Lobanovski…
5. cate finale de Cupa Campionilor ai vazut tu pana la cea din ’86, de poti sa-ti dai cu parerea despre cat de buna/proasta a fost? Ai vazut cumva Liverpool-Juve in ’85 sau Liverpool-Roma din ’84? Crede-ma c-au fost mult mai slabe, chiar daca pe teren defilau Rush, Dalglish (Liverpool), Platini, Paolo Rossi (Juve), Falcao sau Cerezo (Roma). Cea din ’85 a fost chiar mizerabila (dincolo de ce s-a intamplat in tribune…)
6. pe Verona, campioana Italiei, i-am batut la ei cu 3-1 intr-un amical cu tot cu Briegel si Elkjaer-Larsen in echipa, chiar inainte de meciul cu Vejle.
7. performantele se masoara in TROFEE castigate. Contraperformantele, in schimb, se raporteaza la numele echipelor care te-au eliminat (vezi 17 Nentori, Knattspyrnufellag, Polonia Varsovia, etc…).
8. vezi ca ti-au iesit mai multe infrangeri la socoteala… eu inteleg ca esti dinamovist, da’, totusi, una cu Honved + una cu Anderlecht fac 2, nu 3 cum le numeri tu.

In rest imi pare rau de voi, dar raman la parerea ca e cazul sa o luati si voi de la munca de jos, respectiv UEFA, asa cum au facut Steaua si Rapid, pana sa emiteti pretentii de Liga Campionilor. Nu-i frumos sa freci duda 17 ani si sa vii acum la de-a gata….

bibanu  •  3 mai 2007, 18:38

dinamo in turul 3…si dupa uefa..aste este…realisti..nu pot..nu le ceri…
Steaua…locul 2…capi de serie…turul 2..cateva pct-e…turul 3…iar cateva pct-e..cateva milioane bune..(pacat ca in contul lui becali)..grupele UCL..echipe mari..locul 3…primavara europeana…..ma intreb de acum cine sunt campionii..dinamo ca ia campionatul romaniei..(cu pct-e acumulate in turul campionatului cand au furat mai ceva ca in codru)..sau STEAUA cea care va juca in Liga CAMPIONILOR..
…Pct-ele lui dinamo-exista mastercard…bucuria stelei…nepretuita:D

CL  •  3 mai 2007, 18:42

@Radu

Raspuns corect: Viorel Paunescu, Lido + Intercontinental, PSG-Steaua 5-0.

titi 1983  •  3 mai 2007, 18:50

Aaaaaaaaaaaddddddddddddddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooooooooooo, visul frumos sa terminat, aaaaaaaaaaaaddddddddddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooooooooooooooo

titi 1983  •  3 mai 2007, 18:51

Adio

JM  •  3 mai 2007, 18:51

Leonidas a fost rege în Sparta între 489 (488) şi 480 î.Hr. Faima lui provine din bătălia de la Termopile (480 î.Hr.) în care a condus 300 de spartani şi 7000 de alţi greci într-una din cele mai memorabile rezistenţe din istoria antică împotriva unei armate persane de 180 000 de oameni condusă de Xerxes I.

Destul de eroic?!

PENTRU STEAUA NE DAM VIATA  •  3 mai 2007, 18:52

Spartak Trnava 3 – 1 0 – 4
FC Flora Tallinn 4 – 1 1 – 3

Ghiciti cea mai mare performanta a unui club din estonia care in 19 meciuri europene a castigat 3 a facut 6 egaluri si a pierdut 10 …meciul in cauza a fost singurul in care clubul din estonia a reusit sa marcheze 3 goluri in cupele europene INTR-UN SINGUR MECI…

Panathinaikos Athens 2 – 2 3 – 6
Botev Plovdiv 3 – 2 1 – 5
PSV Eindhoven 0 – 4 0 – 3
Montpellier HSC 0 – 5 0 – 3
AGF Aarhus 2 – 3 2 – 1
FC Sankt-Gallen 1 – 2 1 – 1
FK Neman Grodno 1 – 1 0 – 0
PSV Eindhoven 1 – 0 1 – 5
Paris Saint-Germain 3 – 0 0 – 5
Rosenborg Trondheim 1 – 1 2 – 3
FC Barcelona 1 – 5 1 – 3

===============================================

HAHAHA CE PENIBILI SUNT JAVRELE SA II BATA MONTPELLIER CU 0-8 TUR RETUR…INTOTDEAUNA ATI FACUT ROMANIA DE RAS CATEILOR…AI UITAT SA SCRII DESPRE KNAT…ECHIPA AIA DIN IRLANDA SI 17 NENTORI ALBANEZII CARE NU AVEAU ADIDASI CAND AU VENIT LA BUCURESTII….SUNTETI PENIBILI SI ASA VETI FI INTOTDEAUNA…STEAUA MEREU A FOST PESTE VOI SI NU A FACUT TARA DE RAS….SI NU UITATI SEVILLA 86 CA LA ANUL TOT NOI JUCAM IN LIGA CAMPIONILOR SI VOI VA UITATI PENIBILILOR…ATI VREA VOI SA AVETI UN OM CA JIJI CARE SA BAGE BANI IN STEAUA SI SA NU FACA BLATURI CA BORCEA…SUNTEM INTOTDEAUNA SUPERIORI SI DAM CLASA LA TOATA EUROPA…FORTZA STEAUA..

RED  •  3 mai 2007, 18:53

este adevarat ca steaua in ultimele 2 campionate este campIona blaturilor?DA FOARTE ADEVARAT

Radu  •  3 mai 2007, 18:56

@PENTRU STEAUA NE DAM VIATA

omg……

quizz  •  3 mai 2007, 18:58

nu conteaza totusi razboiul nostru mic de aici..noi ne bucuram acum pt ca si ei s’au bucurat cu boro..ei se bucurau de 4-2..si noi ne’am bucurat de 4-2..ba chiar de 5-0..acest lucru nu va fi niciodata altfel..si nu e vb doar de civilizatie, ci doar de pasiunea numita fotbal…dar ce conteaza e cum se joaca fotbalul adevarat, de care noi avem parte doar la tv..
doresc revansa Milan’ului, pt ca atunci cand vezi cum joaca cu o echipa asa de mare ca MU, iti vine sa iti dai cu pumnii in cap ca tu nu o sa ai parte de asa ceva niciodata, fie ca e steaua, dinamo sau rapid (sa fim seriosi:cfr, poli etc mai au prea mult de munca)…pe de alta parte nu poti sa nu te cutremuri la „you never walk alone” sau la tot ce inseamna Anfield..si astfel fotbalul este frumos..departe de tot ce inseamna ‘spartani’ de conjunctura
cataline, foarte bun articolul! O intrebare: cu cazul Loteria nu mai scoti nimic la iveala?ca au venit ‘ceilalti’ la putere 🙂

Un Stelist  •  3 mai 2007, 19:09

Mi se pare totusi mai penibil sa te califici in Liga direct pe punctele aduse de contracandidatele Steaua si Rapid pentru ca acolo sa te faci de ras din cauza lipsei de experienta internationala, decat sa pierzi turul 3 preliminar si sa intri ulterior in primavara Cupei Uefa pe munca ta.

In plus, Dinamo a castigat sansa de a sterge impresia generala ca e un zero barat in europa de 18 ani si le doresc succes in baraj. Daca se vor califica pe merit in turul trei nimeni nu le va mai reprosa nimic. E o ocazie buna ca „spartanii” sa castige un pic de glorie si onoare.

gin  •  3 mai 2007, 19:26

Intrebare
Oare cind vreun grup de suporteri din Romania se va autodenumi Atenienii?

al doilea stelist vesel  •  3 mai 2007, 19:28

Paolo ce s-a intampat? Ti s-au scufundat corabiile?
Renunta la Dinamo, altfel te alegi cu deceptiile in continuare.
Erai sigur in urma cu 2 saptamani ca va fi finala Chelsa- Manchester, si va veti lefai pe laurii altora. Stii tu zicala aia cu socoteala de acasa.
Ti-am zis sa nu-ti faci iluzii. M-ai sfidat. Vezi ce inseamna sa ai incredere numai in tine, de parca tu ai fi fi creatorul intregii lumi.
Sa va vad la galop de ogari, pana va curg spumele.
Nu uita, C.L. nu este pentru puturosi, cate puncte ati adus la coeficentul UEFA. Nu va mai tot laudati cu punctele voastre avans in Liga lui Mitica.
Va doresc mult succesc in a pica la Preliminariile C.L cu Real Madrid.

A sosit ora adevarului, sa va vad de ce sunteti in stare, ca de terfelit lumea va pricepeti.
In schimb parca vad ca o ratati si de data aceasta cu. Va sta in caracater. Adica va caracterizeaza in ultimii ani.
Mai vorbim noi maine.

Md_4Steaua  •  3 mai 2007, 19:39

La poarta ligii bate un spartan
In loc de lance,in maini,c-o butelie
E disperat c-a invins A.C. Milan
Si vrea in grupe neaparat sa fie

Ce e acum in jur,n-are habar
De-o zi intreaga studiaza harta
Cu drumul spre-un tur preliminar
Bilete isi luase insa pan la Sparta

De draci,nu poate lancea s-o infiga
Nimic nu-l domoleste ,nu-l inspira
La gandul c-a trecut pe langa Liga
Il roaga pe Becali ,sa-i cumpere o Shakira

seby-yo  •  3 mai 2007, 20:10

Md_4Steaua tare frate

meriti un premiu

scrie poezia si pe http://www.stelisti.ro poate primesti vreun abonament gratis la Steaua 😀

stelica  •  3 mai 2007, 20:26

suuupper tareeeeeee !!

alecu  •  3 mai 2007, 20:28

Poate ca nu-i o idee prea rea ca Dinamo sa joace, atunci cand s-o califica in Liga, la Sparta, printre maslini , poate se reprofileaza si Borcea si umple buteliile cu ulei

meplusmyself  •  3 mai 2007, 20:28

@catalin

Un adjectiv pentru articol ?
Nu-l gasesc , dar e „de bine”, chiar de „foarte bine”. Na, ca l-am superlativizat ! 🙂

MARIAN  •  3 mai 2007, 20:35

FORZA DINAMO!!!

enma  •  3 mai 2007, 20:39

bai tolo laso draq de democratie NATONALISMUL E BAZA stelist spurcat!

Hrystos Haralambidis  •  3 mai 2007, 20:39

O Theos tou kosmou na sou philaei kala, Dinamo Bucuresti.
Dinamo kai Olympiakos-the best. Tha kerdisoun Champions League.
Dinamo, i Ellada ton agapaei.

MARIAN  •  3 mai 2007, 20:42

ATI MEDIATIZAT ATAT DE MULT STRIGATUL DE LUPTA AL DINAMOVISTILOR,AUGH! AUGH! AUGH!,DAR NU ATI POMENIT NICIODATA DE STRIGATUL STELISTILOR INSPIRAT DIN RAZBOAIELE DACO-MIORITICE:TAP,TAP,TAP,TARAP!

enma  •  3 mai 2007, 20:43

multa mujie la toti spurcatii care nu vor prinde nici locul3!

red-tico  •  3 mai 2007, 20:55

@Md_4Steaua
din cate incercari ai trecut romana in liceu ?????

RED  •  3 mai 2007, 21:05

din cate incercari ne spui ca esti un…..terminat .

RED  •  3 mai 2007, 21:07

pt.Md_4Steaua a fost ce este mai sus

butelieborcea  •  3 mai 2007, 21:40

s-au bucurat degeaba catelusii dupa middlesbrough… se vede acum cat conteaza insuccesul Stelei de atunci… acum dinamo se uita linistita la finala UCL… dar… „IN PADUREA CU ALUNE AVEAU CASA DOI CATEI… VINE PUPAZA SI SPUNE: VOI JUCATI IN TURUL TREI”… my name is.. uefa… cupa uefa…

alecu  •  3 mai 2007, 21:45

daca dinamovistii vor fi la fel de spartani in partidele de calificare cum au fost in singurul meci mai serios din ultimii ani, cel cu Tottenham, atunci le doresc consoartelor „spartane” sa aiba mult spor la cumparaturi

un stelist  •  3 mai 2007, 21:49

La poarta ligii bate un spartan
In loc de lance,in maini,c-o butelie
E disperat c-a invins A.C. Milan
Si vrea in grupe neaparat sa fie…

Ce e acum in jur,n-are habar
De-o zi intreaga studiaza harta
Cu drumul spre-un tur preliminar…
Bilete isi luase insa pan la Sparta

De draci,nu poate lancea s-o infiga
Nimic nu-l domoleste ,nu-l inspira
La gandul c-a trecut pe langa Liga
Il roaga pe Becali ,sa-i cumpere o Shakira

tonymontana  •  3 mai 2007, 22:37

Asta cu pretul la masline s-a vrut o jignire subtila, cred…Mi se pare deplasata si de prost gust. Dinamo anu’ asta arata a o campioana incontestabila ( a dat cate 4 goluri rivalelor) dar orice ar face pe plan intern presa ii imputa permanent lipsa de performanta in Europa. Daca ar fi fost o finala Chelsea-Manchester toata lumea i-ar fi aplaudat azi pe dinamovisti ca vor juca in Champions League, dar asa, sunt vazuti ca asteapta ofertele pentru jucatori, precum spartanii din ziua de azi crestrerea pretului la masline. E oarecum nedrept, avand in vedere ca in acest rastimp ei nu au facut altceva decat sa se uite la televizor si sa spere.

roman  •  3 mai 2007, 22:58

Un dinamovist , un stelist si un rapidist
Dinamovistu: stiti bancu ala cu patrula
Stelistu: e vechi , 4 la 2
Rapidistu: e celebru , 4 la 1
stelistu si rapidistu : tot mai bine decat olteanu 4 la 0

Agamitza  •  3 mai 2007, 23:07

Explicati-mi si mie ca tot aud vorbindu-se de saptamini si nu inteleg ce cistiga fotbalul romanesc daca joaca Dinamo in grupele CL.

roman  •  3 mai 2007, 23:09

dupa numele tau ce te mai miri ca nu stii agamita dandanache

Gerula  •  3 mai 2007, 23:27

Ma Tolontane, cunostintele lui Porcea (absolvent pe pile de liceu pentru militieni reciclati) sigur sunt de data recenta. Ma tem insa ca tocmai ai demosntrat ca nici ale tale nu-s prea vechi: urbanismul modern e inspirat de Roma, nu de Atena. Urbanistic vorbind, Atena nu diferea fundamental de multe alte orase grecesti care in ziua de azi nu mai au nici macar aia 20.000 de locuitori pe care-i are satul de langa ruinele Spartei. Asa, ca fapt divers.

Mai mult, si demonstratia ta logica schioapata ingrozitor: spartanii erau de departe cei mai buni razboinici ai Greciei din cauza unui sistem politico-social cu totul aparte. Nu numai educatia pe care o primeau copiii inca de la nastere, dar si structura societatii spartane, cultura, modul de viata favorizau aparitia razboinicului perfect. De-aia au si reusit sa bata Atena in razboiul peloponesiac, s-o ocupe, sa-i darame zidurile lungi care o legau de Pireu, in ciuda faptului ca economic vorbind atenienii erau infinit superiori lacedemonienilor.

Cu alte cuvinte, ce aveau spartanii n-are in veci Dinamoul lui Porcea, dar au (pastrand proportiile) echipele mari din CL care investesc de 15 ani.

socheres  •  3 mai 2007, 23:33

DINAMO CAMPIOANA ROMANIEI !

socheres  •  3 mai 2007, 23:34

sa moara spurcaciunile !

socheres  •  3 mai 2007, 23:37

muje :

Un dinamovist , un stelist si un rapidist
Dinamovistu: stiti bancu ala cu patrula
Stelistu: e vechi , 4 la 2
Rapidistu: e celebru , 4 la 1
stelistu si rapidistu : tot mai bine decat olteanu 4 la 0

muje .

DINAMO CAMPIOANA ROMANIEI !

biancorossi  •  3 mai 2007, 23:41

se vadeste din nou ca mioritismul romanesc nu are leac…de ex in marele caz al UCL cu sau fara dinamo, fct perfect zicala ”’cainele moare de drum lung si prostul de grija satului”…sa fie oare vb de un caine rosu (la drum lung de ..tur 3 pana in grupe) si de un prost cu domiciliul cel putin in ghencea care desi prost nu mai poate de grija altuia??
care e chestia cu ucl asta?/ scrie undeva ca a cersit dinamo vreun favor? era un simplu noroc daca era castigata cupa de cine trebuie si dinamo ajungea direct in grupe, si daca ajungea nu stiu daca era neaparat noroc. aaa, steaua, RUSINEA NATIONALA cu care ne-ai inamolit de sus pana jos anul trecut a fost noroc sau ghinion?? ma refer la rusinea ca esti roman si stelist in primul rand, ca doar banel nu juca la dinamo cand a marcat antologicul tontogol de la care si acum se cracaneaza de ras o juma’ de europa…
asa ca deci, decat sa ma duc si sa iau 12-15 goluri cam cate si-a luat mareata echipa fanion a armatei romane (cea abuziv infiintata in 1947) mai bine jucam tur, ca si ei, si desi nu vom avea niciodata fenomenalul noroc al distrusei asteia de echipe de fotbal(cel putin anul asta, sory…sic) macar vom juca asa ca intotdeauna: CU FRUNTEA SUS !! sigur nu vom alerga ca milogii dupa tricourile unor ‘GALACTICI” ca asa ii vrea mironica si celalalat dezaxat de la protv, GALACTICI care nici de primul tur dupa grupe nu au trecut dar care au maturat pe jos in ghencea chiar cu propetarii bazei (dealtfel dragute)…ca roman m-am simtit penibil de 2 ori..pentru umilinta jocului (nu a scorului) si pentru umilinta caracterului (daca eram stelist nu mai ieseam din casa un an).
apoi, dragilor dragi, hai sa dam un pariu:pe cat puneti ca daca in locul lui dinamo era steaua, si daca steaua, nu ca dinamo, mai era si cap de serie, iar din 4 semifinaliste, nu 2 sanse cate a avut dinamo ci numai una ar fi avut, ei bine ECHIPA AIA CASTIGA CUPA ??? ole ola, cat bulan are steaua… acelasi bulan care a scapat-o de retrogradare pe marea campioana in anul 1966 cand a fost ultima peste liniuta (locul 12, ultimul neretrogradabil), acelasi bulan cu care a castigat CCE fara englezi si dupa ce barca a ratat 80 de minute de mi s-au lungit ochii si dupa ce maaaaareleeeee goalkeper duckadam a avut capul spart pentru ca la 4 11 m, in loc sa rupa plasa, spaniolii i-au rupt lui fata intrecandu-se care mai de care sa il ia la tinta…. sa fim seriosi, dupa ce jucasera cu marile honved, brondby si ditrusa de anderlecht in semifinala…aaa, nu au avut „bulanul” lui dinamo din 1984 sa joace semifinala cu Liverpool…ce ghinion frate…
inca ceva. ma amuza atat ura, ea apartine unor indivizi redusi si necunoscatori ai istoriei fotbalului din romania si in general ai focului si scopului jocului de fotbal, as aprecia ca autorii de pe blog sunt in mare majoritate minori sau oameni fara ocupatie caci revad mai mereu aceleasi pseudonime pe aici, dar este amuzant si uimitor cata neputinta si frustrare s-a adunat dupa ce dinamo a pulverizat acest amarat de campionat.. ce sa spuna borcea frate? a zis si el, dati-ne echipe ca aici nu mai avem pe cine bate…si nu e adevarat?? priviti clasamentul atunci si daca sunteti obiectivi, e suficient sa nu uitati niciodata steaua-dinamo 2-4 / rapid-dinamo 1-4….asta spune totul si o recunosc inclusiv sefii cluburilor rivale noua… cei ce au alta parere nu sunt mai autorizati ca sefii acestor cluburi asa ca sa o lase mai moale cu nu-s ce drepttate s-a facut..
si apoi, FORZA MILAN !! eu am tinut cu milan, iubesc milan din 1989..DE CE ?? SIMPLU : MILAN -STEAUA 4-0 si umilinta totala… mersi milan, inclusiv ca o sa iei cupa anu asta ca sincer nu avem fata de UCL…fiti pe pace nu are fata NIMENI DIN ROMANIA…steaua a si dovedit-o…ha ha ha…
sper ca sunteti suficient de inteligenti sa intelegeti de ce…
deeeeeciii : DINAMO ESTE CAMPIOANA ROMANIEI 2007. punct si de la capat. stiu ca doare, mai ales in ghencea, dar din pacate in afara de steaua mai exista cel putin ceva :DINAMO.

Perfect Stranger  •  3 mai 2007, 23:43

Continuand paralela intre fotbal si cinema, as spune ca fotbalul romanesc (incluzand Dinamo, Steaua, Rapid) e din alt film. Sau poate mai corect din desene animate. La CL Multiplex joaca numai fotbalisti adevarati. Pe langa Seedorf sau Gerrard – Niculescu, Elton si Zicu au o alura de Mickey.

Comentează