Miracolul The Rolling Stones: gazonul e OK!

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

miercuri, 18 iulie 2007, 1:13

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

Pe o canicula neimblinzita de ora tirzie, 60.000 de oameni au luat in stapinire complexul „Lia Manoliu” si l-au returnat, dupa miezul noptii, intact si incarcat de bucurie. Imagini gasiti pe Jurnalul.  „Doar cinci amenzi!”, a exclamat Jandarmeria, uluita si ea de conduita spectatorilor. Au fost oameni de 60 de ani, contemporanii lui Mick Jagger, au fost pusti de 12-16 ani si a fost generatia „baby boomer” a Romaniei, cea care poate sari natural de la World Cup la Palme d’Or si glam rock prin Hagi, Mungiu si Iris.

Evenimentul Zilei a facut o editie speciala, pe care spectatorii au primit-o la iesirea de pe stadion. E o idee venita dinspre Jocurile Olimpice, acolo unde, la finalul festivitatilor de deschidere, publicul gaseste, uimit, imagini tiparite din urma cu citeva citeva zeci de minute. Acum trei ani, Gazeta a facut acelasi lucru la un meci de calificare. E o cursa contracronometru, proba de coordonare, care merita insa, pentru ca marcheaza evenimentul.

Acum citeva minute, miercuri, putin dupa ora 14, aproximativ 300 de muncitori lucrau inca la dezasamblarea scenei. Tot procesul dureaza 12-14 ore. A inceput imediat dupa spectacol! Reporterii gsp au vazut gazonul. Galeria foto aici! Arata bine, pentru ca a fost acoperit cu o prelata si pentru ca publicul si-a respectat conditia. „Sint mici portiuni de iarba care trebuie remediate, dar pina miercurea viitoare, la Supercupa, suprafata de joc va fi in regula”, estimeaza oficialii bazei.

Aproape un miracol. 60.000 de oameni la un eveniment unic. Nu s-au rupt scaune, nu s-a distrus iarba. Iti vine sa intrebi: unde sint, zi de zi, acesti oameni, si cit de multi sint ceilalti, care-i acopera, de ni se pare ca nu exista?!

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Cristi Roman  •  18 iulie 2007, 13:35

Gazonul e ok; daca s-ar fi putut cumpara si apa de acolo, ar fi fost si mai ok :((.

gmoz  •  18 iulie 2007, 13:36

eu nu stiu ,tolo, ca nu am fost acolo…
ba chiar am vazut pareri de specialisti de prin show-biz-ul de pe la noi care se plangeau fiindca publicul romanesc e „unul de hituri”…
avea legatura, desigur, cu faptul ca cei 60000 nu s-au destrabalat asa cum vazusera „vedetele” autohtone ca se face pe la case mai mari…

halal show-biz romanesc…
halal spectatori de fotbal…
oricum, in 2 saptamani reincepe circul…noroc ca ghencea e suspendat 🙂

gmoz  •  18 iulie 2007, 13:38

si bine zise cristi roman..
oare de ce s-a platit 10 RON pe juma de kil de apa plata ?

oare adaosul comercial nu are limite? alo !!!
guvernantii !!!!

al_bundy  •  18 iulie 2007, 13:38

pai normal bai tolo;crezi ca la stones au venit toti manelarii si cocalarii de pe stadioane? pai
la pheonix,pe dinamo au plecat toti acasa,am rams cativa,daca era cochilu’ sau guta,ramaneau toti.ar trebui mai multa cultura predata in scoli,ca acasa…..ce sa invete copii..

cata  •  18 iulie 2007, 13:38

bai nene, totusi nu stiu cum va putea fi omologat stadionul ala pentru liga c. gazonul e ok dar in rest e prapad

Vlad M  •  18 iulie 2007, 13:38

Ce s-a intamplat marti seara pe stadionul Lia Manoliu n-ar trebui sa ne mire atat. Acest fel de comportament ar trebui sa reprezinte normalitatea, pentru societatea romaneasca. Din pacate, pentru noi, normalitatea a devenit un miracol… in schimb deraierile de la normele de conduita sunt la ordinea zilei…
Multumim Romania civilizata!

Cătălin Tolontan  •  18 iulie 2007, 13:40

vlad m: intrebarea mea e: dc sintem atit de multi cum de parem atit de putini? 🙂

catalin_cj  •  18 iulie 2007, 13:41

bateti campii. cu tolo in frunte.

catalin_cj  •  18 iulie 2007, 13:42

pentru ca prostia oricat de putina ar fi sare in ochi

yon  •  18 iulie 2007, 13:45

Afara cu golanii din peluzele stadioanelor de fotbal !

RADU  •  18 iulie 2007, 13:48

NU stiu de ce se scrie in presa ca au fost 300 de muncitori la acea scena eu am lucrat acolo si stiu ca au fost 120 de muncitori din Romania (si asta doar aseara ;in restul zilelor au fost mult mai putini )plus echipa lor tehnica in total aproximativ 180 de insi si nu 300 !!!

suporter_rapidist  •  18 iulie 2007, 13:48

am fost acolo…:)
superb ,dar organizarea a last putin de dorit(am cam murit de sete)

RapidSB  •  18 iulie 2007, 13:49

Tolo, cam bati campii cu faza cu scaunele ;). Astea ce sunt? http://www.gsp.ro/galerie-foto-detalii.html?cat=2250&item=30488&p=9

Sper sa apara comentariul pe blog si poza sa mai fie pe site 😀

eu  •  18 iulie 2007, 13:53

wai..deci ca sa nu injur…va rog domnii care realizeaza site-ul la gaze4ta..scoateti reclamele la cafea si ce plm mai aveti..tampesc pe toata lumea…doar ca sa va dea aia 5 mil pe o reclama..doamne

Vlad M  •  18 iulie 2007, 13:59

catalin: parem putini tocmai pentru ca suntem putini, in comparatie cu numarul celor care atunci cand incalca anumite reguli considera ca fac ceva normal…

Doru11  •  18 iulie 2007, 14:00

sincer, nu inteleg de ce comparati un spectacol ca acela de aseara cu un meci de fotbal. singurul punct congruent este acela ca s-a concertat pe un stadion.
ce treaba au suporterii (huligani, toti, dupa parerea unor ignoranti) cu acest concert. Sigur, daca eu tin cu Steaua si am fost si la concert, foarte bine, dar…
Daca s-ar fi tinut concertul pe aeroport, in Baneasa, comparam publicul spectator cu oamenii care asteapta in sala de asteptare sa le vina avionul???
In concluzie, da, publicul spectator s-a purtat bine aseara, „doar 5 amenzi”, dar la ce va asteptati?? sa vina niste manelisti care sa strige „m**e Jagger” sau ca fanii Rolling Stones sa inceapa sa scandeze impotriva „Parazitilor” ?!

K  •  18 iulie 2007, 14:01

Daca ar fi asa si la meciuri as veni sa le vad.
Microbist sunt, dar semintele, manelele, injuraturile chiar nu am chef sa le ascult.
Daca tot am intrat in Europa nu putem sa importam ceva stadioane, comportament si legi din Anglia? Macar cat dureaza campionatul. 🙂

catalin  •  18 iulie 2007, 14:04

tot ce a tinut de staff-ul celor de la Rolling Stones impecabil. ce a tinut de organizarea romaneasca cam varza. nu e posibil ca pentru un sector in care-ti intra 5-10 mii de oameni sa ai un singur punct de vanzare apa +cola si doua dozatoare de bere care au cazut in doua ore de la intrarea in stadion, iar unul dintre organizatori sa spuna ca nu s-au gandit la asa ceva. in rest publicul extraordinar. se vede ca au fost alti oameni decat cei care vin obisnuit pe stadioane. de la copii de 10 ani la cei de varsta celor de la rolling Stones, de la romani, la englezi, nemti, sarbi, bulgari, maghiari etc. nu cred sa mai apuc vreodata in viata sa vad asa ceva. si nu sunt batran deloc.

ionica  •  18 iulie 2007, 14:05

Pentru cei deranjati de reclame pe site-ul gazetei; exista pt browserul firefox cateva extensii: noscript, adblock care va vor face navigarea mai linistita in special pe site-ul gazetei care intradevar e plin de pop-uri suparatoare.

catalin  •  18 iulie 2007, 14:06

iar problema mare la ce am scris este ca nu aveai voie in stadion cu nici un fel de lichid.

visiniu  •  18 iulie 2007, 14:06

MU.IE steOAIA

TOLO ITI DORESC SA TE VIOLEZE IN GAOZ UNU CU PU.LA DE 25 CM

ADICA YO

HAHAHHAAAAAAAAAAAAA

V  •  18 iulie 2007, 14:06

Uh, nu mai puteam sa dorm… Bine ca e bine gazonul… Uuuuuuuuuuf.

radu  •  18 iulie 2007, 14:15

A lipsit ceva aseara la RS. Celebra invitatie a blonzilor la „alune” : „da floare si bostan baieti, 1 leu mana mare baieti !”

Au mai lipsit, de asta data pe bune, apa (nu mergea nici o tasnitoare, lumina (te calcai pe picioare la porti, nefiind deschise toate, asa cum s-a intamplat la intrarea de pe Maior Coravu, stewarzii (care sa iasa in evidenta si care sa te indrume spre locul/sectorul tau).

N-au lipsit – bisnitarii, gunoaiele din curtea interioara, cadavrele de animale care trazneau de-ti mutau nasul si gropile noastre de toate zilele care troneaza maiestuos in incinta complexului.

In rest bunicutii au fost de senzatie, iar lumea intr-adevar, incredibil de relaxata.

Doru11  •  18 iulie 2007, 14:22

adica, de ex., unii ca „visiniu”, n-au fost la concert, el merge pe stadion, in galerie la rapid. da’ asta n-are legatura cu Rolling Stones…

LUIS  •  18 iulie 2007, 14:24

PAI NU AU FOST MANELISTI CINE ASCULTA MUZICA LOR ESTE NOEMAL SA FIE MAI CIVILIZATA

sylverstar  •  18 iulie 2007, 14:24

Salut Catalin,

Ce-ai vazut aseara la Rolling Stones a fost o parte din ceea ce unii numesc „majoritatea tacuta” – oameni civilizati, care isi vad in general de treaba, de afaceri, de scoala…Nu era genul de populatie pe care o vezi in mod obisnuit pe stadioane la evenimente sportive, mai ales la meciuri de fotbal. Va mai trece timp insa pana cand ei vor alcatui majoritatea spectatorilor la meciurile de fotbal, de exemplu.

Octav  •  18 iulie 2007, 14:24

Subscriu, am fost acolo, sunt microbist de genul care la meciurile nationalei prietena mea ori pleaca de acasa ori inchide toate usile ca sa nu auda cum urlu. Dar aseara cred ca nu am fost singurul care a avut o revelatie, aseara incredibil, in Bucuresti am fost in Europa. Am vazut batrani, copii, femei, familii, suportand canicula, coada de o ora ca sa cumperi o apa, „imbulzeala” la iesire dar toate astea in mod civilizat. In fata mea avea loc o doamna respectabila la vreo 40 si de ani, SINGURA, privea concertul de langa doi tineri cam la jumatate din varsta ei care se zbantuiau. Intrebati unde suntem noi? Pai bag mana in foc ca 80% de acolo eram intelectuali, cam tot atatia cu vize in pasaport, oameni pentru care carti nu inseamna de la as la popa si 7 ani de acasa inseamna educatie fie ea si cu cheia de gat. Noi suntem peste tot, dar ne cam ferim de mocirla in care se balacesc Traieni, Mitici si Gigi(cu accentul pe primul i).

visiniu  •  18 iulie 2007, 14:25

MU.IE steOAIA

SA TE PENETREZ IN NAS DORULE

Doru11  •  18 iulie 2007, 14:27

@visiniu
daca crezi ca reusesti asta, inseamna ca oi fi avand-o tu de 25 de cm cum spuneai mai sus, da’ cu diametru’ stai slabut de tot…imi pare rau, ce sa zic.

Doru11  •  18 iulie 2007, 14:28

@visiniu
da’ de ce te deranjeaza ca iti zic ca mergi in galerie la rapid. tii cu alta echipa sau tii cu rapid, da’ nu mergi la meciuri?

Doru11  •  18 iulie 2007, 14:28

:))

Parazitu  •  18 iulie 2007, 14:32

Normal ca publicul a fost civilizat atat timp cat a venit sa vada p rolling stones si nu p Guta…
Am si eu o intrebare; cat a costat biletu’?… Presupun k destul de scump si ca nu a putut intra oricine acolo decat cei ce apartin unei anumite clase sociale in romania…
visiniu : daca glumesti, n-ai simtul umorului
daca nu glumesti : esti un mare prost analfabet…

Mena  •  18 iulie 2007, 14:36

radu: nu, nu au lipsit vanzatorii de seminte, i-am intalnit noi. diferenta a fost ca niciunul dintre cei de-acolo nu era potential client. de-aici probabil si timiditatea vanzatoarei care nu te oferta cu seminte. era propriul sau client, privind probabil si ea uimita ce lume umplea in acel moment stadionul. nu clientii cu care este ea obisnuita. 🙂

un om oarecare  •  18 iulie 2007, 14:41

@vlad m si catalin: suntem mai multi, dar parem putini pentru ca nesimtitii ies in evidenta mai mult decat noi. Vezi si „Ghidul nesimtitului” a lui Radu Paraschivescu

Mircea Scarlatescu  •  18 iulie 2007, 14:41

Ei (printre care si eu) iesim ‘la suprafata’ rar pentru ca in Romania domina prostia nesimtirea…. deci nu prea ne regasim in vreun fel.

X™  •  18 iulie 2007, 14:44

Tolo, iti spun eu cum parem atat de putini: Cu exceptia acestui articol, 99,99% din presa este profund negativa. D’aia, noi ceilalti parem atat de putini, pt ca pe voi va intereseaza doar ceilalti.
Dupa cum arata stadionul aseara ma indoiesc ca exista vreo sansa ca Dinamo sa joace acolo in CL. Din pacate.

visiniu  •  18 iulie 2007, 14:44

MU.IE steOAIA

SA TE PIS IN CUR

teo  •  18 iulie 2007, 14:45

pai tu compari neandertalienii care merg la meciuri cu publicul amator de concerte? la depeche a fost la fel! lume foarte buna, chiar a crescut inima in mine cand ma uitam de jur imprejur!
sa fim seriosi, pe staioane, la meciuri, 80% sunt scursura scoietatii care se duc sa injure si sa faca scandal!
nu inteleg nici jandarmeria de ce se mira asa?!
eu am renuntat de vreo 5 ani sa mai merg pe stadion. am fost doar la staua in champions league si parca a fost un pic mai bine probabil din cauza biletelor mai scumpe pe care n-au putut sa si le procure toti huliganii!

ionica  •  18 iulie 2007, 14:49

@X™ – nu subestima niciodata puterea de lucru a romanului. In 2 saptamani stadionul ala o sa arate ca San Siro. 😀

de  •  18 iulie 2007, 14:50

tolo comparatia dintre publicul meciurilor de fotbal cu cel al concertelor muzicale este fortata.in fapt aceste grupuri nu pot fi comparate pt ca un meci de fotbal nu are nimic in comun cu un concert.in ceea ce-i priveste pe rolling stones sint de admirat ca inca mai pot insa nu se compara cu forta de pe care o emanau acum 15 ani de exemplu.fiecare an care trece lasa urme si se vad dupa cum era si normal si in cazul lor.public specific fotbalului puteai admira acolo unde scria vip, locul neamurilor proaste de care ro nu duce lipsa din pacate.ca sa-i vezi pe stones si nu umbrele lor cumpara dvd-uri cu concerte mai vechi.

Red  •  18 iulie 2007, 14:54

Miracol?? Nu cred. Poate doar o prelada de buna calitate!!

Muzica…excelenta.

organizarea…am fost unul dintre cei care s-a axfisiat cu gazul de la esapamentul ambulantelor, in momentul in care am vrut sa ies de pe stadion!!!

oare de ce la DM s-a iesit de pe stadion in mod decent si acum nu!?!?!?

Cătălin Tolontan  •  18 iulie 2007, 14:56

de on: te pacalesti. Multi dintre cei de aseara sint microbisti. Si se duc si pe stadion cind simt ca vor asista la un spectacol.

Sickboy  •  18 iulie 2007, 14:58

Eu am fost acolo si spectacol mai bun nu cred ca am vazut. Publicul a fost extraordinar si spectacolul nemaipomenit.

Cosmin  •  18 iulie 2007, 15:02

Macar meciurile de fotbal sunt mai bine organizate…

dadu  •  18 iulie 2007, 15:02

Stiti de ce ii cumpara Ghita Becali asa ieftin pe cei doi fotbalisti(ii compara cu Eto’o si cu Maradona)?
Pt. ca il au ca impresar pe VICTOR BABIUC(ALA CU TERENURILE DE LA ARMATA)si normal pt.ca el e cel mai „zmecher” si straluceste sus pe cerul din PIPERA

Florin  •  18 iulie 2007, 15:06

Tolo, asta e articol de propaganda ieftina, ca la gazeta de perete: asa da, asa nu…

Adica era normal ca gazonul sa fie distrus cu cazmaua, sa fi facut spectatorii insamantari de toamna in timpul concertului?

In articolele tale e multa emotivitate, lirism, patetism…n-ar strica si un pic de logica…daca nu cere altfel marketingul :)).

mytza  •  18 iulie 2007, 15:07

daca posturile tv ar avea alta politica de facut rating si ar desfinta stirile de la ora 5 sau continutul ei care prosteste generatii poate ar fi mai multi fani stones in viata de zi cu zi

Sorin-stelist  •  18 iulie 2007, 15:10

Giocondo,vad ca te-ai apucat sa scrii oboseli d-astea , de-ale lui Topescu.Ai inceput sa faci pe elitistul cam des si exagerezi.Vezi lucruri speciale acolo unde ele fac parte din normal. Asta-i snobism…Daca n-o sa ai limita ,de ce vor trece anii o sa te duci rau cu capul si-o sa ajungi ca o domnisoara batrana cu figuri de intelectuala.

Cătălin Tolontan  •  18 iulie 2007, 15:12

florin: asta e, mai avem si dispozitii lirice. las’ ca incepe campionatul si vine aritmetica: „M… tolo ca esti dinamovist… stelist… rapidist!”. 🙂

jalemare  •  18 iulie 2007, 15:17

din cauza alora care nu au fost aseara pe stadion sa rupa scaune am renuntat de vreo cativa ani sa mai merg la meciuri.
oricum aseara a fost absolut fabulos.
cu respect, un suporter caruia ii e foarte dor de mersul la stadion(la un meci de fotbal).

Comentează