Miracolul The Rolling Stones: gazonul e OK!

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

miercuri, 18 iulie 2007, 1:13

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

Pe o canicula neimblinzita de ora tirzie, 60.000 de oameni au luat in stapinire complexul „Lia Manoliu” si l-au returnat, dupa miezul noptii, intact si incarcat de bucurie. Imagini gasiti pe Jurnalul.  „Doar cinci amenzi!”, a exclamat Jandarmeria, uluita si ea de conduita spectatorilor. Au fost oameni de 60 de ani, contemporanii lui Mick Jagger, au fost pusti de 12-16 ani si a fost generatia „baby boomer” a Romaniei, cea care poate sari natural de la World Cup la Palme d’Or si glam rock prin Hagi, Mungiu si Iris.

Evenimentul Zilei a facut o editie speciala, pe care spectatorii au primit-o la iesirea de pe stadion. E o idee venita dinspre Jocurile Olimpice, acolo unde, la finalul festivitatilor de deschidere, publicul gaseste, uimit, imagini tiparite din urma cu citeva citeva zeci de minute. Acum trei ani, Gazeta a facut acelasi lucru la un meci de calificare. E o cursa contracronometru, proba de coordonare, care merita insa, pentru ca marcheaza evenimentul.

Acum citeva minute, miercuri, putin dupa ora 14, aproximativ 300 de muncitori lucrau inca la dezasamblarea scenei. Tot procesul dureaza 12-14 ore. A inceput imediat dupa spectacol! Reporterii gsp au vazut gazonul. Galeria foto aici! Arata bine, pentru ca a fost acoperit cu o prelata si pentru ca publicul si-a respectat conditia. „Sint mici portiuni de iarba care trebuie remediate, dar pina miercurea viitoare, la Supercupa, suprafata de joc va fi in regula”, estimeaza oficialii bazei.

Aproape un miracol. 60.000 de oameni la un eveniment unic. Nu s-au rupt scaune, nu s-a distrus iarba. Iti vine sa intrebi: unde sint, zi de zi, acesti oameni, si cit de multi sint ceilalti, care-i acopera, de ni se pare ca nu exista?!

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Lucas  •  18 iulie 2007, 15:24

Cand au cantat „Satisfaction” chiar aveam impresia ca se va rupe stadionul in doua, si prin asta se va narui orice sansa pt Dinamo sa joace turul preliminar pe Lia Manoliu.
Prestatia trupei a fost de exceptie, a fost intr-adevar mai mult decat un concert. Tot show-ul a fost de zile mari, insa lipsa posibilitatilor de hidratare s-a dovedit a fi un mare neajuns mai ales in aceste conditii atmosferice.
Publicul a fost de o mare calitate. Pot indrazni chiar sa spun ca ce s-a intamplat aseara este din unele puncte de vedere peste ceea ce se intampla in occident la astfel de concerte.Acolo in mod ciudat, indivizii tind, in ultimul timp sa transgreseze din ce in ce mai usor unele limite.
Speram sa mai avem astfel de reprezentatii de gala. Oricum intrarea Romaniei in circuitul showbizului international s-a facut sub bune auspicii.

dragosh  •  18 iulie 2007, 15:27

tolo,in curand nu o sa mai aveti loc pe site pentru articole. e publicitate peste tot! stiu ca publicitatea a devenit incet-incet esenta oricarei afaceri,cu atat mai mult a presei scrise,insa si contractele si spatiile astea trebuie negociate si tratate in interesul afacerilor. sponsorii vin dupa numarul de accesari al site-ului. iar numarul asta cred ca va fi in scadere dupa noile „campanii” derulate pe site. mie unul nu-mi place. fara a vrea sa ating competitia in care va aflati permanent cu prosportul, au un site mult mai aerisit si mai usor utilizabil. dar…voi stiti mai bine cum trebuie procedat. sau daca nu stiti,cu siguranta veti afla la un un anumit moment dat.

Dinamovist  •  18 iulie 2007, 15:35

Pai Tolo, explicatia e simpla. pe cand la fotbal e loc pt toate scursurile, toti manelistii, semintarii si toata mizeria societatii, la un concert rolling stones nu prea vezi asa ceva. nu este vorba despre toti cei care merg la fotbal, dar din pacate marea majoritate. o solutie ar fi sa avem si noi super stadioane si preturi pe masura, sa mergi la un meci de fotbal ca la un spectacol adevarat. analfabetii si oligofrenii sa stea acasa, la televizor, pe stadion sa vina cine merita.

Camelia  •  18 iulie 2007, 15:35

Groaznica organizarea romaneasca, probabil Tolo a stat la VIP si nu stie ce e aia sa mori de sete la peste 30 de grade. Eventual sa mai fii si insarcinata si sa termine apa in fatza ta dupa ce ai stat peste 1 ora la coada, dar individele de la toneta sa refuze sa-ti dea un pahar cu apa din sticlele de 2 litri pentru ca „sunt ale noastre, noi ce sa facem sa murim de sete!!!??”. Ce naiba cauta femeile insarcinate la concerte rock?! Sa stea stea acasa!!! Noi traim in Romania!!
Rusine, in conditiile in care angajatorii sunt obligati sa asigure apa angajatilor pe canicula eu nu am putut sa obtin apa nici macar contra-cost.

Cătălin Tolontan  •  18 iulie 2007, 15:35

dragosh: publicitatea n-o vindem noi, ci o regie. si e pretul pe care-l platim, cu totii, pt un continut valoros si gratuit 🙂

Cătălin Tolontan  •  18 iulie 2007, 15:36

camelia: n-am stat la vip
dinamovist: cred ca la meciurile lui dinamo de champions leaguse va veni multa lume buna 🙂

dragosh  •  18 iulie 2007, 15:42

corect tolo,dar asta nu inseamna ca pe voi nu trebuie sa va intereseze si sa dramatizati ca „e pretul pe care-l platim, cu totii, pt un continut valoros si gratuit”. voi aveti o marfa de vandut. si o vindeti bine! dar tineti cont ca marfa aia o cumpara cineva care are niste standarde… Iar accesarile de pe site aduc publicitatea. cu riscul de a ma repeta, si voi depindeti de accesari pentru a avea publicitatea,insa lacomia e calaul afacerii. Iar de mers greu nu va merge,ca vad ca ati renuntat la acele articole care apareau exclusiv in ziar. un carcotas ca mine ar putea spune ca profiturile de pe urma ziarelor nu au fost pe masura pierderilor de pe site. dar… dupa cum spuneam, stiti voi si regia respectiva mai bine.

Sili  •  18 iulie 2007, 15:43

Nesimtire http://www.telefonie-mobila.ro/2007/07/18/chinezii-nu-au-pic-de-rusine/

Arabu’  •  18 iulie 2007, 15:46

„Iti vine sa intrebi: unde sint, zi de zi, acesti oameni, si cit de multi sint ceilalti, care-i acopera, de ni se pare ca nu exista?!”
Bravo Tolo bine ai zis aici! Pentru ca tocmai asta ma intrebam si eu.Chiar unde sunt oamenii astia care sunt mai civilizati, cu bun simt.Daca ma-ti intreba eu as spune ca doar unu din 4 sau 5 oameni sunt genu’ ca acei ce au fost la acest spectacol.Dar asta poate ca au venit jumatate din ei din afara Bucurestiului si chiar din afara tarii.NU am fost la concert dar din ce am vazut si am citit cei 60.000 de oameni au format un public de calitate ca la acele spectacole cu 100.000 de oameni (sau mai mult) din Occident.Si chiar ma mira faptul ca s-au strans 60 de mii la un concert cu o trupa care canta in engleza.La cel mai tare derby sau cand joaca Romania abea se strang 60 de mii.Si sunt fani care le intelege muzica versurile in egleza deci cunoscatori de engleza (iar deci) oameni mai culti.

Daniels  •  18 iulie 2007, 15:47

mi se pare firesc ca la concertul de aseara sa nu gasesti manelistii de zi cu zi care umplu stadioanele de nu mai poti sa te duci si tu ca omu’ normal la fotbal !cele cinci amenzi au fost probabil tot manelistii de care iti spuneam care nu stiau ce fel de muzica se va canta acolo! era normal ca lumea care a fost acolo sa se comporte civilizat …nu sunt aceeasi care injura pe stadioane sau bat reporterii de eleviziune …
sigur ca la supercupa nu vor mai fi aceeasi „fani”!

Alcoor  •  18 iulie 2007, 15:47

a fost uluitor…bun simt si legenda…
parca nu am fi fost romani…asa a fost de civilizat

Dinamovist  •  18 iulie 2007, 15:50

Tolo, nu stiu cata lume buna va veni la meciurile lui dinamo, daca intra in CL. Oricum prin super stadion nu ma gandesc in nici un caz la lia manoliu. din pacate trebuie sa mai asteptam pana retarzii si manelistii de borcea si turcu, impreuna cu bisnitarul absolut Giovani o sa dispara din peisaj cu buzunarele pline si sa vina investitori adevarati, si sa mergem cu placere la meciuri, nu sa dai o gramada de bani pe bilete pt a fi bataia de joc a petardelor mentionate pe care mai ales voi ii mediatizati, cand ar trebui sa ii lasati sa moara in imbecilitatea lor, si sa va referiti mai mult la fotbal si la sport in general.

romanu  •  18 iulie 2007, 15:50

Din pacate neamurile proaste au fost prezente la spectacol. Asta a fost partea rea. Partea buna a fost ca, neintelegand nimic din el, au plecat dupa un sfert de ora de la inceperea specatacolului. Nu inainte de a da doua trei telefoane sa se laude la cunoscuti ca sunt la concert (bine-nteles cu fundalul sonor de rigoare). Si le mai simteai prezenta prin felul nesimtit de a parca masina, prin faptul ca unii au ajuns sa o parcheze chiar langa stadion, prin felul in care erau imbracati si, nu in ultimul rand, prin nesimtirea de a incerca sa cumpere sucuri sau bere fara sa stea la coada.
Per ansmblu, eu zic ca a fost destul de bine. Si aici nu ma refer la organizare (tipic romaneasca si care a fost mai mult decat mizerabila) ci la atmosfera creata si calitatea oamenilor. De mult n-am mai vazut un grup atat de mare de romani care sa fie civilizat, cu bun simt si pasionat de frumos. Cinste lor!

X™  •  18 iulie 2007, 16:01

Chiar, cum naiba au ajuns aia cu masinile langa stadion ? M-am chinuit serios la iesire cu masinile parcate aiurea in stadion. Satisfactia a fost ca aia probabil c-au iesit ultimii de-acolo.

Cristiano  •  18 iulie 2007, 16:04

Din pacate am vazut multi gura-casca la concertul unor satanisti drogati care au distrus milioane de vieti din lumea asta ducandu-i in fundul iadului.
Un bun exemplu este concertul de la Altamont in care li s-au dat oamenilor droguri gratis si s-a adus langa scena si un sacrificiu uman pentru diavol.

X™  •  18 iulie 2007, 16:09

Cristiano, daca tu percepi fenomenul doar asa e problema ta. Episodul de care pomenesti are 40 de ani, aproape, deci aveau in jur de 20 de ani. Tu n-ai facut nimic aiurea la 20 de ani ?
Eu am fost acolo pt muzica.

tase ( G )  •  18 iulie 2007, 16:10

Frumos gazon…sa-si rupa Zicu picioru stang…. ala a lui smecher…….”un mesaj de antipatie de la brigada visinie” ( G )

Lucas  •  18 iulie 2007, 16:10

Bai frate, de unde vine baiatul asta Cristiano? Ai decompensat din cauza caniculei? Un concediu de odihna la Balaceanca ar trebui sa te puna din nou pe picioare, sau poate e cazul sa treci pe la o manastire sa te exorcizeze.

aspirina  •  18 iulie 2007, 16:21

subscriu la parerea celor dinainte si anume ca, publicul Rolling Stones, nu este acelasi cu multimea de baetzashi de cartier care umplu stadioanele in speranta ca au parte de putina bataie, sau sansa de a distruge tot ce le iese in cale.Si nu fiti surprinsi ca exista oameni civilizati in Romania, fiti surprinsi doar de faptul ca ASTA MEDIATIZATI zi de zi in ziare si la TV in speranta ca veti avea parte de o bucata cat mai mare de ciolan. scandal, bataie, violuri…violenta si iar violenta.incercati sa nu mai mediatizati prostia, ignoranta si toate scursurile societatii si contribuiti si voi intrun fel pozitiv la ceea ce vrem cu totii ca Romania sa fie.

Catalin  •  18 iulie 2007, 16:27

A fost Ok. Haideti sa ne revoltam contra tiganilor si sa le dam in gura cand fac pe nebunii. Eu ii vad principalii vinovati ca multi romani prosti ii copiaza. Asta e parerea mea. Ma faceti rasist, eu va zic sa-i pupati in cur pe tigani, si sa le dati pomana.
Fara tigani Romania ar fi fost cu totul alta!

P.S. Am vazut si eu nenorociti d-astia de ciocoi care nu stateau la coada pentru sucuri, nere si se bagau cu nesimtire in fata; nimeni nu le zicea nimeni nimic… – Morala: unde sunt minoritari nesimtitii – ies in evidenta foarte usor.

Daniellone  •  18 iulie 2007, 16:38

@ Cristiano

Nici nu stiu daca ar trebui sa iti raspund, dar ca sa nu ramana ca-n plop cu Altamont, sa-ti zic…
Negrul care a murit in apropierea scenei a fost omorat in bataie de membrii gruparii Hell’s Angels, care sunt responsabili de nenumarate alte acte de violenta de la sfarsitul anilor ’60, faptul ca Rolling Stones cantau in acel moment pe scena are prea putina legatura cu acea intamplare.
Cat despre droguri, asa era acea perioada, marea majoritate a tinerilor le consumau.

matei  •  18 iulie 2007, 16:42

Cel mai mult ma bucur pentru oamenii de peste 50 de ani care au iesit din casa dupa 18 ani. Vor mai astepta inca 20 de ani, si altii in 20 de ani si asa mai departe. Felicitari Rolling Stones.

bogdanski  •  18 iulie 2007, 16:51

TOTUL E MARKETING!

jos_cenzura  •  18 iulie 2007, 16:55

@bogdanski: DA

Cristiano  •  18 iulie 2007, 17:35

@Daniellone

Si pana la urma uite-te la fetzele lor, in nici un caz sunt ingeri.. ci demoni.
Si aia nu e muzica ce canta ei, ci zgomot de fond.
Care erau sefii celor din Hell’s Angels? Cum de a fost adus sacrificiu acel om chiar la melodia in care era despre sacrificiu diavolului? Pura coincidenta? Nu cred.
Ceea ce practica Rolling Stones, alaturi de alte „mari” formatii rock este doar hipnotizare in masa, spalarea creierului. Asa ca bagati de seama.

Apollinaire  •  18 iulie 2007, 17:43

Paote pentru ca cei care au venit la stones la concert nu au venit ca sa-i „bata pe ailalti”; au stiut ca vin la un act de cultura. sa te miri ca dupa un act de cultura gazonul e intreg e ca si cind te-ai intreba de ce nu se duce lumea la opera cu petarde 😀

GabiKoreanu  •  18 iulie 2007, 17:54

Catalin
Fii sigur ca acei microbisti care rup scaune la Steaua – Dinamo n-au calcat aseara pe Lia Manoliu. Nici n-ar avea cum. A concertat Rolling Stones, nu Vali Vijelie.

Mariana  •  18 iulie 2007, 18:07

Catalin Tolontan,

Tu crezi la meciurile lui Dinamo din Champions League va veni multa lume buna?!

Cel putin asa scrii aici: „cred ca la meciurile lui dinamo de champions leaguse va veni multa lume buna”

Facem abstractie de gramatica, bat-o vina ca nu mai foloseste la nimic in secolul XXI, dar logica e iar in suferinta.

Care meciuri ale lui Dinamo in Champions League?!? Doua meciuri intr-un tur preliminar, atit si nimic mai mult!

Apoi, de unde sa vina „lumea buna”? Asta ca sa nu ii numim asa pe securistii si militienii care vin la meciurile lui Dinamo! :))

Aia da lume buunaa!

Cohut Ioan-ORADEA  •  18 iulie 2007, 18:33

Becali trebuie felicitat pt.ca doreste sa elimine golanii de pe stadion,nu este normal ca Steaua spre exemplu sa joace majoritatea meciurilor de pe teren propriu fie la sute de km. de Bucuresti,fie fara spectatori.cei care provoaca scandal pe stadioane nu sunt suporteri ci infractori care trebuie tratati ca atare,iar presa trebuie sa sustina astfel de actiuni.

daniell_io  •  18 iulie 2007, 18:36

nu am fost la concert aseara, dar azi la stiri am vazut munti de gunoaie ramase in urma…am inteles ca organizarea a fost sub orice critica, si poate nu erau destule pubele de gunoi, insa ce am vazut la stiri (in cazul in care nu au filmat stiristii in alta locatie si au zis ca sunt pe stadion) nu prea seamana cu civilizatie…

meplusmyself  •  18 iulie 2007, 18:52

Acesti oameni au intelegeri codificate si isi dau intalnire doar atunci cand se da chemarea din partea unora de pe acelasi culoar 🙂 In rest, sunt de neobservat pentru ca nu agreseaza.
Si da, sunt si microbisti printre ei, dar atunci codul e: deocamdata(!) ceilalti sunt mai multi, pe ce post e meciul in seara asta ? 🙁

Me  •  18 iulie 2007, 18:53

Acele gunoaie sunt rezultatul Jandarmeriei romane si a actiunilor inteligente ale acestora. Nu cunosc sa fi fost vreun anunt in mass-media cum ca nu ai voie sa intri pe stadion cu propria sticla de apa sau alta bautura racoritoare tocmai cumparata pentru a-ti potoli setea!

Me  •  18 iulie 2007, 18:54

Solutia a fost aruncarea acestora pe jos (oare ar fi fost imposibil ca organizatorii sa plaseze cateva bene pentru gunoi la intrare in stadion?!?)si implicit mizeria creata. De ce ma mir???

ak2000 Andrei  •  18 iulie 2007, 19:13

Nu ai stat la vip ca nu era atmosfera, dar te-ai hidratat cu sucuri si apa moca! De haleala sa nu mai spunem! Concertul a fost super!

aspirina  •  18 iulie 2007, 19:38

daca nu te superi cataline,poti sa imi spui si mie motivul pentru care comentariul meu a fost scos??? sau pentru ca nu m-am coborat la nivelul atator „blogeri” de aici care folosesc limbajul stadioanelor, la adresa ta si a altor „blogeri” ca ei… comentariul meu nu face atat „rating” ca o injuratura bine plasata? defapt imi pare bine ca nu-mi este afisat comentariul….va las sa va scaldati in laturile vostre….oameni ca voi merg pe stadioane la meciuri de fotba….OAMENI ca mine merg la concertul Rolling Stones…..Diferenta ai observat-o singur!!!

sorin  •  18 iulie 2007, 20:48

anul trecut in pauza super bowl au cantat bunicutzi de la R S SI TOATA AMERICA au ras de ei pt ca au facut un show de tot rasul mai ales mick stiu pt ca am fost pe stadion si i-am vazut.Mai lasati laudele astea la adresa lor ca nu merita

VICTOR  •  18 iulie 2007, 21:15

sincer, nu inteleg de ce comparati un spectacol ca acela de aseara cu un meci de fotbal. singurul punct congruent este acela ca s-a concertat pe un stadion.
ce treaba au suporterii (huligani, toti, dupa parerea unor ignoranti) cu acest concert. Sigur, daca eu tin cu Steaua si am fost si la concert, foarte bine, dar…
Daca s-ar fi tinut concertul pe aeroport, in Baneasa, comparam publicul spectator cu oamenii care asteapta in sala de asteptare sa le vina avionul???
In concluzie, da, publicul spectator s-a purtat bine aseara, “doar 5 amenzi”, dar la ce va asteptati?? sa vina niste manelisti care sa strige “m**e Jagger” sau ca fanii Rolling Stones sa inceapa sa scandeze impotriva “Parazitilor” ?!

cel mai bun comentariu ! jandarmii se mira ca au dat doar 5 amenzi intrucat la dimensiunile mici ale creierelor lor nu pot sa traiasca pe acest pamant fara sa dea cu bastonul in oameni sau sa faca arestari nefondate , intr-un cuvant : exces de zel ! aseara n-au avut noroc !

de  •  18 iulie 2007, 21:35

@ tolontan

nu ma pacalesc de loc!cei prezenti la concert nu fac parte din grupul microbistilor fanatici a caror viata se desfasoara in cea mai mare parte pe stadioane.in alta ordine de idei de ce stergi postari?la articolul tau „stirea” ti-am scris exact ce este.ce nu-ti convine!?ca renumitul sistem al veticilor este un plici?romania a preluat un sistem care asa arata el oriunde in lume.ba in unele locuri este si mai rau.de ce nu-i stergi pe cei care injura sau chiar te injura?in concluzie invata sa respecti parerea altora chiar daca nu-ti convine si nu inteleg ce te doare atit de vestul tau luminos.vei sa vezi cum este iti trimit articole si carti de la ei ca sa vezi parerea lor.trebuie sa-mi spui doar cite vrei.1000,10000,30000 de pagini?nici o problema!

Sorin (Dies Irae)  •  18 iulie 2007, 21:56

E limpede ca nu sunt spectatorii unui meci obisnuit cei care vin la concerte de rock. Rockerii nu prea au treaba cu fotbalul, …de fapt li se rupe de un sport facut pentru masele mari de oameni unite cel mai bine prin violenta si obscenitati.

stelydinamo  •  18 iulie 2007, 22:33

intra acum si rezerva :
http://www.weekendtravel.ro

fedayn bianco rossi  •  18 iulie 2007, 23:43

pt al_bundy shi restu d rockari nespalatzi dak venea Salam, Gutza shi Copilu d Aur veneau 120000 de manelisti ce sa vad la Hodoroling stons? veneau totzi ai din ghena shi Giulesti

„bha hahalerelor pa bha knd eu zicccc k dauuu 10000 d euro pai bhaaaaa eu dau 10000 d euro k asha zic eu bhaa hahalerelo”

kkmk  •  19 iulie 2007, 0:01

Pe stadioane la meciuri vin numai maneslisti imputiti, tigani…. s-a cunoscut cand au venit oamenii mai civilizati…

Andreea  •  19 iulie 2007, 0:09

Catalin Tolontan,

Tu crezi la meciurile lui Dinamo din Champions League va veni multa lume buna?!

Cel putin asa scrii aici: “cred ca la meciurile lui dinamo de champions leaguse va veni multa lume buna”

Facem abstractie de gramatica, bat-o vina ca nu mai foloseste la nimic in secolul XXI, dar logica e iar in suferinta.

Care meciuri ale lui Dinamo in Champions League?!? Doua meciuri intr-un tur preliminar, atit si nimic mai mult!

Apoi, de unde sa vina “lumea buna”? Asta ca sa nu ii numim asa pe securistii si militienii care vin la meciurile lui Dinamo! :))

Aia da lume buunaa!

Andreea  •  19 iulie 2007, 0:11

modereaza, bai cataline, modereaza tot, accepta numai ce itzi convine, asha e viata de hartist. astazi vesel, miine si mai vesel, ca nu trebuie sa stii nimic din lumea reala!

Ioana  •  19 iulie 2007, 0:16

Mi se pare mie sau te-a facut cineva „tocilar indoctrinat”?? Eu te cred numai indoctrinat, tocilar nu, si ma ofer sa te relaxez, vrei? Poate asa iti mai piere si doctrina aia mostenita din copilarie. Ce zici vrei?
Ioana, cu drag…

catalin catalin  •  19 iulie 2007, 8:07

Desi si eu am jucat fotbal trebuie sa recunosc ca este foarte mare diferenta intre practicantii acestui sport si cei de la baschat sau volei ….lume „spalata” , baieti „sititi” care stiu sa lege doua vorbe spre deosebire de „fauna ” din fotbal pentru care o propozitie cu subiect si predicat reprezinta un fapt istoric .
Bineinmteles ca o muzica precum cea a legendarilor The Rolling Stones nu poate fii inteleasa de oricine.Iti trebuie ceva cultura si ureche muzicala.Unui „baetzash” nu ii vor spune nimic melodiile lor .El va fii mereu fascinat de lalaiturile „artistilor” de pe la noi ale caror nume imi trezesc o senzatie de greatza profunda.
Ma bucura ca se poate si in Romania ca in urma unui concert sa nu vedem gazon sau tribune devastate parca de o bomba atomica.
ps: cu parere de rau pt toti rocker-ii ; „LUATI AMINTE !!!”

sorin  •  19 iulie 2007, 8:19

am stat in tribuna 2, cred ca mi-ar fi fost cam greu sa arunc cu sticla cu apa in cei de pe scena; pe de alta parte cred ca daca numarul corturilor cu bere si apa/cola ar fi fost de trei ori mai mare, tot ar fi fost cozi;

in rest, un spectacol din toate punctele de vedere, pacat ca a durat atat de putin!

it’s only rock’n roll…cat despre fotbal….as interzice in Romania sportul asta pentru un an de zile.

uta_forever  •  19 iulie 2007, 9:06

UTA

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a fost înfiinţată de baronul Neumann, patronul Întreprinderii Textile Arad în 18 aprilie 1945. Clubul înfiinţat de acesta se înscrie în Campionatul naţional de fotbal, purtând numele fabricii ITA, în ediţia 1946/47, ulterior schimbându-şi numele în UTA. Culorile „Bãtranei Doamne” (Alb – Rosu)au fost alese de baronul Neumann, care era un fan înfocat al echipei Arsenal Londra. „Campioana provinciei”, de 6 ori campioană naţională, de 2 ori câstigătoare a Cupei României, UTA este prezentă în 34 de ediţii consecutive pe prima scenă a fotbalului intern (1946-1979). Anul 1970 înseamnă intrarea UTA-ei pe uşa din faţa a Europei, prin eliminarea titratei echipe „Feyenoord Rotterdam” – câstigatoarea Cupei Campionilor Europeni si a Cupei Intercontinentale. Un an mai târziu, UTA ajunge în sferturile de finală ale Cupei UEFA, după ce elimină „Austria Salzburg”, „Zaglebie Walbrzych”, „Vittoria Setubal”. „Bătrâna Doamnă” părăseşte această competiţie, fiind eliminată de „Tottenham Hotspur”.

Devenind o legendă a fotbalului românesc, UTA dă naştere unor nume legendare ca Petchovschi, Farmati, Bonihady, Coco Dumitrescu, Jenei, Pârcălab, Igna, Brosovschi, Domide, Duckadam, Coras, Iorgulescu. Performantele obtinute de UTA de la infiintare până în prezent sunt următoarele:

Echipa de Seniori
6 titluri de Campioana Naţionala a României în ediţiile: 1946/47, 1947/48, 1950, 1954, 1968/69, 1969/70
2 Cupe ale României in 1947/48 si 1953
de două ori finalistă a Cupei României in 1950 si 1966

Jocuri internaţionale
1966/67 – participă într-una din grupele „Cupei Balcanice”
1969/70 – prima participare în Cupa Campionilor Europeni
1970/71 – UTA a reuşit marea performanţă de a elimina din primul tur pe faimoasa supercampioană (detinatoarea C.C.E.) olandeză Feijenoord Rotterdam (30.09.1970)
1971/72 – UTA participă pentru prima oară in Cupa UEFA si elimină formaţii cunoscute in fotbalul european:Austria Salzburg, Zaglebie Walbrzych, Vitoria Setubal, fiind eliminată de Tottenham Hotspur Londra.
1972/73 – UTA in Cupa UEFA cu IFK Norkoping
Peste 40 de jucători care au evoluat de-a lungul anilor la UTA au îmbrăcat si tricoul Echipei Naţionale a României.

Dintre acestia, cei mai reprezentativi sunt:
L. Bonyhadi,
I. Petschovschi,
G. Vaczi,
Z. Farmati,
N. Dumitrescu,
A. Mercea,
L. Brosovszky,
F. Domide,
G. Cornea,
H. Duckadam,
M. Coras

Bilanţ realizat în Divizia A
35 puncte – 974 meciuri – 395 victorii – 222 egaluri – 357 înfrângeri – 1507 goluri date – 1461 goluri primite

Bilanţ realizat în Divizia A şi B
55 puncte – 1646 meciuri – 741 victorii – 316 egaluri – 589 înfrângeri – 2647 goluri date – 2145 goluri primite

Golgheteri ai campionatului intern
1946-1947 – Ludovic Bonyhadi – 26 goluri
1947-1948 – Ludovic Bonyhadi – 49 goluri

ATENTIE!
Cu cele 49 de goluri marcate intr-un singur sezon, Bonyhadi a stabilit un record national care nici pina in zilele noastre n-a putut fi doborit

Golgheteri „all-time”
100 goluri – Ladislau Brosovszki
81 goluri – Ludovic Bonyhadi
80 goluri – Mihai Tirlea
75 goluri – Flavius Domide
68 goluri – Iosif Petschovschi

Cele mai multe partide în Divizia A
342 meciuri – Flavius Domide (1966-1979)
319 meciuri – Gabor Biro (1965-1976)
314 meciuri – Ladislau Brosovszki (1968-1979)
287 meciuri – Iosif Kapas (1950-1964)
287 meciuri – Mircea Axente (1964-1976)
244 meciuri – Jeno Pozsonyi (1967-1976)
232 meciuri – Stefan Kuckla (1966-1982)
221 meciuri – Iosif Petschovschi (1946-1961)
217 meciuri – Hristos Metcas (1958-19
216 meciuri – Gavril Szucs (1953-1962)
206 meciuri – Mihai Tirlea (1957-19
201 meciuri – Andrei Mercea (1946- 19
195 meciuri – Zoltan Farmati (1947-1959)
183 meciuri – Dorel Cura (1972-1982)
182 meciuri – Mircea Petescu (1959-1973)
180 meciuri – Erhardt Schepp (1969-1979)

ATENTIE!
Până in 1979, UTA era singura formatie din Romania prezenta numai in divizia A. In 1979 Steaua avea 9 titluri de campioana, Dinamo 9 titluri si UTA 6 titluri. Acum în 2007, Steaua este la cota 23 de titluri, Dinamo la 18 si nici o alta echipa nu le mai poate tine pasul. Dupa UTA urmeaza Craiova si cu Petrolul Ploiesti cu cate 4 titluri.Apoi Rapid cu 3 titluri si Fc Arges cu 2 titluri.

Alina  •  19 iulie 2007, 15:05

Unde sunt zi de zi oamenii de la acest concert? de ce nu se vad sau sunt acoperiti de restul? Opentru ca sunt oameni ocupati, oameni care muncesc sau fac ceva util societati, de aici vine si respectul pentru cei din jur. Nu se vad pentru ca nu au nevoie sa iasa in evidenta in multime…

Foarte buna remarca din blog. Dpdv al publicului a fost un concert civilizat, dpdv al organizari… nu

Dinamovist  •  19 iulie 2007, 15:44

@Tolo
cataline, pai ce facusi cu comentariile mele tata?

Comentează