Sportul la putere în Pro

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

joi, 18 octombrie 2007, 11:45

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

Începînd de astăzi, el este directorul executiv al companiei ProTV, care include posturile ProTV, ProTV Internaţional, Acasă TV, Pro Cinema şi sport.ro.

Mocanu ocupă poziţia executivă pe care a deţinut-o Adrian Sârbu. Împreună cu felicitările şi un pachet de acţiuni, primeşte o moştenire dură pentru un manager de 39 de ani.

După 17 ani de jurnalism, dintre care 14 de ProTV, el va conduce o organizaţie plină de vedete, cu strălucire şi profit, dar cu o libertate de exprimare pusă sub semnul îndoielii.

Vremurile în care ProTV stîrnea dezbateri publice au rămas în urmă. Postul este acum o marcă a excelenţei de execuţie, cu o autoritate jurnalistică declinată totuşi la trecut.

Pentru ziaristica sportivă, numirea lui Mocanu e o confirmare spectaculoasă. Creativ, dedicat, inepuizabil şi 100% pragmatic, fostul şef al Sportului ProTV a lansat o şcoală a ştirilor sportive. Uneori contestată, întotdeauna vizionată.

„Soldatul credinicios” al Pro TV, aşa cum îi place să se caracterizeze, a ajuns mareşal pe tabla uriaşă a acţionarilor miliardari, cu sediul la Londra, cotaţii la New-York şi şedinţe în Bermude. Asta din urmă fiind singura legătură cu echipamentul pentru care a venit în presă. A bătut bine cornerul!

Comentarii (131)Adaugă comentariu

sorin-arges  •  18 octombrie 2007, 11:53

Din pacate cred ca e printre cei mai slabi crainici-comentatori de fotbal si orice sport, ca mai toti din celebrul trust PRO ….

Alex  •  18 octombrie 2007, 11:55

Bravo lui. Sper ca angajatii de la Pro sa fie mai fericiti si sa se poata exprima mai usor.

dorinho  •  18 octombrie 2007, 11:55

bv costi.frumos exemplu de cum sa ajungi departe.dar ce ii cu sarbu?

loby_the_cat  •  18 octombrie 2007, 11:59

vai ce ma bucur!!!!…si la modul cel mai sincer…dar nu pt el…ci pt urechile mele si probabil a multora ca mine…pt ca in felul asta sper sa nu il mai aud vreodata comentand un meci de fotbal( oricum la Ch League pe protv ma uitam cu MUTE apasat ca sa nu ii mai ascult ineptiile); si ar mai fi vreo cativa in „trustul” ala care ar tb avansati pt a nu mai comenta !

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2007, 11:59

sarbu a fost avansat coo la londra

ffcc33  •  18 octombrie 2007, 12:00

Fenomenali de slabi comentatori au cei de la protv (din cauza lor ma uit la merciurile din liga campionilor cu sonorul oprit)

loby_the_cat  •  18 octombrie 2007, 12:00

deja am confirmarea :)); eu scriam inainte sa fi vazut postul lui sorin-arges…care era pe aceeasi lungime de unda cu mine !

valy  •  18 octombrie 2007, 12:01

Felicitarile mele! Pacat ca e stelist!

autentic  •  18 octombrie 2007, 12:01

semnal de alarma pentru voi!trebuie sa va intariti, sa lucrati cu oameni de calibru mare ca sa tineti piept concurentei bazata pe multa creativitate, mai ales acum ca un ziarist sportiv este director la ProTv.

RAzvi  •  18 octombrie 2007, 12:02

Gol din corner cu exteriorul! 😉

Alex  •  18 octombrie 2007, 12:02

Catalin..tu esti cel mai bun ! Vorbesc serios!
Iar ce e Gazeta azi..e meritul tau . Succes in continuare

loby_the_cat  •  18 octombrie 2007, 12:03

Catalin, coo meaning Chief Operations Officer, sau ai vrut sa scrii ceo (chief executive officer), ceea ce ar insemna mult mai mult, si ai gresit la tastare ?

eugenschi  •  18 octombrie 2007, 12:03

tot timpul voi din trustul lui felix ati fost invidiosi pe cei din pro.ei au fost mereu primi si la salarii si ca profesionalism.

Iulian din StEtienne  •  18 octombrie 2007, 12:04

…este un foarte bun comentator de fotbal
fac o remarca aceea ca se vede dupa umila mea parere ca a jucat fotbal si ca joaca si acum cel putin de placere .
…ca om nu l cunosc din punct de vedere al
comentariului sportiv este nota 1O
…este unul din putinii comentatori care observa ce au pus in scena cei doi antrenori
are un ochi foarte bun de aceea nu l pot
compara decat cu doi trei comentatori din Romania.

coco  •  18 octombrie 2007, 12:04

asa cum au scris si altii , un castig mare pentru ascultatorii comentariilor gen ” Dicaaaa , du-te Dicaaaa !” ; sper sa ii avanseze si pe Mironica si Pruna .

ovi  •  18 octombrie 2007, 12:04

da costi mocanu a avut o ascensiune fulminanta asta e clar… e un paradox pt ca nu mi se parea fabulos cand prezenta langa vadim v. in fine pesemne ca are perfecte abilitati manageriale
http://blogcudetoate.blogspot.com

nu conteaza  •  18 octombrie 2007, 12:04

şcoală a ştirilor sportive „uneori contestată, întotdeauna vizionată” , pentru ca e foarte comerciala si e normal sa fie contestata de putini, cei care vor cu adevarat sport si stiri din sport, si vizionata de cei multi, adica manelisti sau pelicani de plancton.

ciprian  •  18 octombrie 2007, 12:05

costi mocanu e un stelist spurkat, iar stirile sportive de la Pro TV si sport.ro sunt tendentioase pro-steaua si il idolatrizeaza pe incultul de jiji becali.
BECALI DUPA GRATII!!!

Chilotzel  •  18 octombrie 2007, 12:11

DUTE DICA DUTE.

bucho  •  18 octombrie 2007, 12:15

Vaaaai de noi!!!! A plecat Costi!!! bocete… sughitzuri… tara e indoliata (stelistii)
Oare cine va mai avea talentul de a „comenta” meciurile sTELEI in CL??? sunt sigur ca PROTV-ul va gasi un alt „competent” care va duce mai departe talentul „comentatorilor” de la PRO. (mi-au placut la nebunie urletele comentatorului la autogolul lui Nicolita cu Realul, ascultati-le cu atentie pe YouTube…. ala-i comentator??? penibil!!!)

uwe  •  18 octombrie 2007, 12:16

Nu mi-am imaginat ca sunt atatia care-i considera comentariul de toata jena. Ma consideram in minoritate. Eu pe Mironica il vreau muncitor zilier in constructii. Ca la momentul asta prea il prinde atitudinea de tocilar fara scoala vietii.

In  •  18 octombrie 2007, 12:19

Asta manager ? E clar..mai jos nu se putea ajunge in acel trust !!

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2007, 12:19

loby_the_cat: coo

uwe  •  18 octombrie 2007, 12:25

Sunt mai multe parti proaste. Dintre ele, mie-mi vin doar astea: o sa comenteze Mironica pentru amandoi, deci dublu, e confirmarea ca brandul PRO e de toata jena, putin probabil sa dispara stirile de la ora 5, numai la ProTV.

suporter_rapidist  •  18 octombrie 2007, 12:30

uite unde a ajuns cu pamantul de la becali…un spurkat de stelist

suporter_rapidist  •  18 octombrie 2007, 12:32

apropo
cine mai striga :dicaaaaaaaaaaaaaa…..din cauza aceluiasi pamant?!

Dedeus  •  18 octombrie 2007, 12:33

Mor angajatii lui Felix de ciuda. Dupa parerea lui Tontolan Antena 1 e cea mai profesionista televiziune, mai ales cu stirile despre PUR :DDDDDDDDDDDDDD

cristian alexandru  •  18 octombrie 2007, 12:34

Felicitari lui Mocanu…dar, din functia pe care o are, nu poate scoate de la cometatori TV pe numitii Mironica, Draghici, Arvat, etc? Mocanu, cand comenteaza, macar nu se lasa dus de valul exatazului exagerat…

sincer, comentatorii postului ProTv, cand vine Liga Campionilor, intra in transa…macar Mironica, mai are putin si lesina…

a, si inca ceva…stirile de la ora 17…jenante…

tankistu  •  18 octombrie 2007, 12:37

nu stiu daca e bi e sau rau pt noi, dar cu siguranta e bine pt el.
totusi pt un om cu asa o gindire moderna ca tine, nu ti se pare ca ziarul pe care-l conduci se transforma pe zi ce trece intr-o jalnica manea ???? din ce in ce mai putin sport..si din ce in ce mai multe tite ??? va amagiti cu faptul ca sunteti cel mai citit ziar on-line. gindestete care este concurenta. Prosport.ro….care este jalnic…si fanatik.ro. e ca si cum ai fi spus pe vremea lui ceausescu ca Dacia este cea mai cumparata masina din romania, in conditiile in care se mai fabrica doar Aro si Olcit.

PT JAVRELE SPURCATE  •  18 octombrie 2007, 12:41

Costi Mocanu a ajuns acolo pentru ca este cel mai bun (este stelist) si stelistii sunt tot timpul primii.

Totlontan esti praf se vede pe fata ta de tigano-spartano-unguro-mancator cat esti de invidios.

In rest… SUGETI PWLA.

Tudosiei  •  18 octombrie 2007, 12:42

Schimbarile acestea au inceput sa isi produca efectele alea est-europene.
ascult lucrarile de la Bucuresti (Investor Meeting – Hilton).
Deja speakerita din Ucraina a inceput flotarile: [citat aproximati] „Domnul Sarbu a purtat noroc afacerilor din Romania. poate trece, in noua sa pozitie, mai des prin Ucraina, sa ne aduca si noua noroc”.
How East-ish is that?! :))

Matei  •  18 octombrie 2007, 12:50

A fost o data Procesul Etapei, Costi Mocanu, Pro Tv, Pinalti, d-l Tomescu, Florin Calinescu si telespectatori tinuiti in fata televizoarelor pana tarziu dupa miezul noptii ..

citizen kane  •  18 octombrie 2007, 12:50

Nu sunt de acord ca PRO TV are comentatori slabi pe fotbal. Personal, cred ca Felix Draghici este cel mai bun din tara, putand fi in stare sa le dea dictare in orice moment diletantistilor Emil Gradinescu si Enachita Vacarescu. Si apropo, referitor la ce spunea cineva un pic mai sus, Costi Mocanu este dinamovist, nu stelist. Chestia asta a reiesit clar din tenta pe care o dadea atunci cind comenta, vorba aia, eternurile derby.

tankistu  •  18 octombrie 2007, 12:54

o intrebare: cu cine trebuia sa tina omul asta in Champions League ??? sa nu uitam ca pina acum de la infiintarea ProTv-ului o singura echipa a participat la competitia asta. sunt convins ca ar fi comentat la fel si pe Dinamo si pe Rapid si pe Stuful Somova daca s-ar si calificat in CL.

bj  •  18 octombrie 2007, 13:07

CM e stelist, o stiu de mult, a zis-o chiar el, cu gurita lui de spurcat

razvan  •  18 octombrie 2007, 13:22

oau , are tolo un dos mai familiar de lins ! din foiletonul „sa ne guduram pe langa mai marii de la pro” poate prindem un os de ros la prosport (cand il recumpara sarbu) urmeaza saptamana viiorare boncea . sper sa nu ajungi pana acolo sa te milogesti la neti sandu , busu’ sau mihaela tatu ! ca de cand ai lovit in celalalt catelus al lui voiculescu (mirciulica badea) nu te vad bine la gsp , gelos mic si rautacios !
a da , nu ai decat sa stergi mesajul meu … stiu ca esti atat de frustrat incat ai sa o faci !

calin  •  18 octombrie 2007, 13:23

Cum se procedeaza cu achizitionarea biletelor pt Euro 2008 dupa tragerea la sorti a grupelor.
M-ar interesa sa achizitionez pt faza grupelor cca 20 bilete.
Stiu ca vor aparea oferte ale diverselor agentii de turism, dar ma intereseaza doar biletele, deoarece de cazare si transport ne vom ocupa individual.

Banuiesc ca vom avea posibiltatea de a le achizitiona direct de la FRF. Dar cum?
1. Putem face pe baza unei liste nominale o rezervare in prealabil?
2. Daca achizitionam bilete doar pt cele 3 meciuri din grupe si Romania va trece mai departe, cum mai putem achizitiona bilete si pt urmatoarele meciuri in cazul in care dorim sa ramanem in continuare la turneul final si tinand cont ca vom fi deja in Austria / Elvetia. Putem sa rezervam iarasi bilete pe care sa le achitam doar in cazul calificarii prin card din Austria la FRF si sa avem posibilitatea sa le ridicam de la stadionul pe care se va desfasura partida?

Va multumesc anticipat,

Calin

Evtl. rog un articol pe aceasta tema.

Andrei25  •  18 octombrie 2007, 13:33

Sunt curios dc la urmatoarele alegeri postul TV va mai fi PRO PSD :))

Ramis  •  18 octombrie 2007, 13:40

Spuneam ca astia de la Pro Tv sunt cei mai slabi comentatori, dar ciornei ala, ocazional trambitas pe la Prima e cel mai paralel. La cum a comentat meciul elfsborg-dinamo, vai de urechile mele. Bine k mai exista si radio.

Despre Costi nu m-a impresionat la microfon (inca din 96, de la dubla Stelei cu Brugge, cand la fiecare gol inscris de Adrian Ilie, spunea ceva de genu:”cu acest gol i-a crescut valoarea la 4 milioane….Poate acum face vreo 5 milioane….”

Insa, ca organizator, sau ca executant i-a mers. Dovada este chiar aceasta numire.

nelu-dinamo  •  18 octombrie 2007, 13:41

problema e daca si el il va pupa in cur pe jiji si va lua mita de la oier sa-l promoveze

radu  •  18 octombrie 2007, 13:47

si ce te oftici acum sau ce?????

dadu  •  18 octombrie 2007, 13:49

ASTA CU LIBERA EXPRIMARE E CRIMINALA!

UITE AL NAIBII COSTI MOCANU CUM N-A VRUT EL SA VINA LA GRUPUL INTACT CONDUS DE
V O I C U L E S C U,PT.A SE EXPRIMA „LIBER” ,ASA CA VOI!

CAINELE MOARE DE BATRAN SI TU DE GRIJA ALTUIA!

AI O OFTICA MAGNIFICULE IN TINE DE BEHAI!

bilu  •  18 octombrie 2007, 13:52

un comentator de sport,submediocru.

bogdanlebu  •  18 octombrie 2007, 13:52

felicitari domnului mocanu!

„dar cu o libertate de exprimare pusa sub semnul indoielii”??? crezi ca va putea schimba costi asta?

dadu  •  18 octombrie 2007, 13:53

…SAU ARTICOLUL ASTA SA FIE O MICA LIMBUTZA DATA DISCRET LUI COSTI MOCANU?!

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2007, 14:03

tankistu: regret, dar nu citesti ziarul. doar accesezi siteul. iti recomand reportajul amplu, il gasesti si pe site, despre tinarul rugbyst. hai sa nu mai vehiculam clisee, pls!

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2007, 14:04

dadu:dc scriem despre calitatile cuiva dam limbi?

momo  •  18 octombrie 2007, 14:04

Nu prea inteleg chestiunea cu faptul ca la PROTV libertatea de exprimare ar fi pusa sub semnul intrebarii…Comparativ cu alte canale TV, mie mi se pare ca a fost prea multa, mai ales raportat la contextul…
Il felicit pe Cost Mocanu pentru ca este tanar si este roman…Bine ca persoanele care hotarasc acolo nu au adus un vecin ungur sau vreun polonez…

K  •  18 octombrie 2007, 14:04

Orice soldat are bastonul de mareşal în raniţă.
🙂

Simona  •  18 octombrie 2007, 14:06

Eu cred ca in curand angajatii pro tv se vor plange de cel mai tiran sef pe care si l-au imaginat vreodata. Se va munci pe rupte acolo. Si li se va vorbi palmasilor intr-un stil „select”.

Comentează