Sportul la putere în Pro

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

joi, 18 octombrie 2007, 11:45

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

Începînd de astăzi, el este directorul executiv al companiei ProTV, care include posturile ProTV, ProTV Internaţional, Acasă TV, Pro Cinema şi sport.ro.

Mocanu ocupă poziţia executivă pe care a deţinut-o Adrian Sârbu. Împreună cu felicitările şi un pachet de acţiuni, primeşte o moştenire dură pentru un manager de 39 de ani.

După 17 ani de jurnalism, dintre care 14 de ProTV, el va conduce o organizaţie plină de vedete, cu strălucire şi profit, dar cu o libertate de exprimare pusă sub semnul îndoielii.

Vremurile în care ProTV stîrnea dezbateri publice au rămas în urmă. Postul este acum o marcă a excelenţei de execuţie, cu o autoritate jurnalistică declinată totuşi la trecut.

Pentru ziaristica sportivă, numirea lui Mocanu e o confirmare spectaculoasă. Creativ, dedicat, inepuizabil şi 100% pragmatic, fostul şef al Sportului ProTV a lansat o şcoală a ştirilor sportive. Uneori contestată, întotdeauna vizionată.

„Soldatul credinicios” al Pro TV, aşa cum îi place să se caracterizeze, a ajuns mareşal pe tabla uriaşă a acţionarilor miliardari, cu sediul la Londra, cotaţii la New-York şi şedinţe în Bermude. Asta din urmă fiind singura legătură cu echipamentul pentru care a venit în presă. A bătut bine cornerul!

Comentarii (131)Adaugă comentariu

K  •  18 octombrie 2007, 14:07

Sau „în raniţa oricărui soldat se află bastonul de mareşal”, cum era citatul ăla?
Napoleon, adu-ne aminte 🙂

razvan  •  18 octombrie 2007, 14:07

@ dadu :
hai ma iarta-l , nici nu stii cat de greu e pt tolo ca el , zeul jurnalismului , sa le faca in continuare cafele lu’ nea’ ovi si „strategului” vochin , in timp ce , cei cu care manca mici pe nu stiu ce terasa (vezi articolul lui despre cum s-a apucat generatia tanara de jurnalism sportiv)au ajuns mari centauri peste tot in media romaneasca .
trebuie sa faca si el ceva sa iasa intr-un fel in evidenta ca a ajuns sa apara doar la tvr si realitatea in emisiuni cu -1% (minus) audienta !

Bogdan  •  18 octombrie 2007, 14:13

Probabil Costi le-a invatat pe crainicele de la sport sa ia o mutra plouata cand anunta stiri rele despre Steaua si jiji si sa zambeasca cu subinteles cand ne anunta ca Rapid si Dinamo nu s-au calificat in grupele Uefa. Jiji nu mai trebuie sa-si faca post de televiziune el exista deja. Trebuie sa-i schimbe doar numele din ProTv in Steaua TV.

elkjaer  •  18 octombrie 2007, 14:21

costi mocanu < tolo

tolo esti nr.1

nu mi-ai placut la realitea tv cand aveai camasa aceea inchisa pana la gat, gandeai ca erai un soi de calugar cu morga de inchizitor.

mytza  •  18 octombrie 2007, 14:35

Eurosportu are cei mai tari comentatori …Manolo a fost super ieri comentand rusia-anglia …bv lui

adrian  •  18 octombrie 2007, 14:37

Cand spui pragmatic spui celebra afacere care l-a facut pe Becali ce este. Va aduceti aminte compensarea Mariott-Becali-Protv. A fost ultima afacere a lui Mocanu. Se spune ca atunci afacerea a fost atat de banoasa incat Srabu a venit personal de la Londra.A fost ultimul tun dintr-o lunga serie.

adrian  •  18 octombrie 2007, 14:38

Pentru cine nu stie Mocanu a fost primul sef de departament de la Stiri care a obtinut transformarea sectiei intr-o firma cu autofinantare si cu conturi pe numele lui Mocanu. Firma facuta de Sarbu….

voicu  •  18 octombrie 2007, 14:43

coo…. vorbiti nene romaneste

filip s  •  18 octombrie 2007, 14:45

BAI TOLO,
SUNTETI SLUGILE LUI BECALI! SUNTETI SPURKATI DA’ VA DATZI IMPARTZIALI!
IAR MOCOFANU’ E ZDRENTZE IN TOT CE SE REFERA LA FOTBAL (CA 90% DIN PRESA „SPORTIVA”)
IATA UN EXEMPLU CUM MEDIOCRII AJUNG MARI IN ROMANIA PRIN PUPINCURISM
SI CE II FACI APOLOGIA?
VA LAUDATI INTRE VOI DE PARCA SUNTETI INDISPENSABILI … IN VISELE VOASTRE
PROTV=BKLTV
ZI CEVA DACA AI TUPEU (CA D’ALA AVETI TOTI CU TOPTANUL, MAI PUTIN PANA…)

FLORY  •  18 octombrie 2007, 14:46

SI EU SUNT DE ACEIASI PARERE CU LOBY_THE_CAT
SA MULTUMIM LUI DUMNEZEU DACA VA FI ATAT DE OCUPAT CU CONDUCEREA TRUSTULUI INCAT NU VA MAI COMEMTA MECIURI DIN C.L. . PROMIT CA DACA NU VA MAI FI EL COMENTATOR (SI CU COLEGUL LUI NEDESPARTIT)O SA INCEP SI EU SA MA UIT LA C.L.

loopoo  •  18 octombrie 2007, 14:47

Bine spus in ce priveste libertatea de exprimare! La un post care in promoveaza obsedant pe Gigi, nu stiu cata libertate de actiune poate avea Costi, care mai are si niste comentarii dubios-subiective in UCl, asta apropos de slabiciunea lui pentru o echipa de fotbal romaneasca.

cristian  •  18 octombrie 2007, 14:51

Mi se par cei mai slabi comentatori sportivi, plini de snobism si de grohaituri cu miros de mici de obor.Va rog sa-i ascultati marti seara la meciul stelei .

iQ666-noul blog  •  18 octombrie 2007, 15:32

Tolo, tu-n ce relatii esti cu Costi Mocanu? Prieteni, amici, cunostinte, respect rece,…?

aciduzzu  •  18 octombrie 2007, 15:44

astia de la Ciao ziceau ca e poponar

Ovidiu Miron  •  18 octombrie 2007, 15:44

Felicitari, Costi Mocanu!

Costi executiv? Iata o nenorocire si mai mare  •  18 octombrie 2007, 15:49

MILIAN SERBANICA: ‘NU AM SEMNAT INCA LA CAMPINA’
Luni, 15 Octombrie 2007

Imilian Serbanica
Imilian Serbanica
Proaspăt instalat pe banca tehnică a Municipalului, antrenorul Imilian Şerbănică a debutat cu un rezultat pozitiv, egalul de la Bacău, pe care, modest din fire, recunoaşte că el aparţine de fapt jucătorilor şi mai puţin lui.

– Domnule Şerbănică, prima impresie depre echipa din Câmpina?
– E greu de caracterizat o echipă după doar câteva zile. Eu spun că am găsit-o un pic debusolată, dar cu care se pot face lucruri bune.

– Aţi acceptat imediat oferta Câmpinei… Cunoaşteţi lotul, posibilităţile sale, condiţiile?
– În lumea fotbalului, ca antrenor, mereu eşti cu geanta la uşă. Eu cunoşteam destul de bine echipa din Câmpina, pentru că în calitatea mea de director sportiv la Progresul, am urmărit-o în jocul de la Giurgiu şi apoi, am avut acel meci în Cotroceni, Ştiu şi din anii trecuţi Câmpina şi cred că există potenţial. Joi am fost contactat, şi am acceptat să vin aici. Nu am semnat încă angajamentul, oficial, dar cred că este doar o chestiune de zile… Important este că am venit aici cu sufletul deschis, vreau să fac o muncă bună, să se vadă rezultate. Ştiu că nu e uşor, dar de la muncă nu m-am dat la o parte niciodată.

– Municipalul are meciuri foarte grele, etapele viitoare…
– Sincer, acum nu mai poţi să spui de un meci că e uşor. Indiferent cu cine joci! Aşa cred că a gândit Bacăul, despre noi, şi a-ţi văzut că nu s-a potrivit socoteala lor cu ce a ieşit… Toate partidele sunt grele, fiecare meci trebuie tratat ca o finală.

– Ce v-aţi propus cu echipa din Câmpina?
– Să strâng cât mai multe puncte!

„Nu mă rog de nici un jucător”

Cel puţin doi dintre fotbaliştii de la Municipal Câmpina, anume Săndei şi Băia au ceva probleme, nedorind să continue la echipa prahoveană. Împrumutaţi de la FC Otopeni, Săndei şi Băia vor să-şi rezilieze înţelegerea cu Câmpina. Fundaşul central Săndei vrea să apeleze la o intervenţie chirurgicală, pentru a-şi scoate o tijă metalică montată la o operaţie suferită acum ceva timp, în timp ce Băia acuză probleme de acomodare la Câmpina. „Eu, ca antrenor, nu mă rog de niciun jucător să vină la echipă. Dacă vor să joace, îi aştept, dacă nu, nimeni nu e de neînlocuit” – spune Şerbănică, cel care vrea să lămurească cât mai repede aceste aspecte.

Chiţu a plecat în Luxemburg

Preşedintele de la Municipal Câmpina, Ştefan Chiţu face parte din delegaţia oficială a Naţionalei României ce face deplasarea în Luxemburg, pentru meciul de mâine. Chiţu, membru în Comitetul Executiv al FRF nu este la primul drum alături de tricolori, el fiind unul dintre invitaţii obişnuiţi ai Federaţiei. Chiţu, care nu a fost la Constanţa la meciul cu Olanda, a plecat ieri, de la Constanţa, în charterul Naţionalei, şi va reveni în ţară joi.

cristi  •  18 octombrie 2007, 15:54

aiurea. a tabloidizat postul tvsport, a pierdut drepturile tv la TOATE campionatele occidentale, a umplut spatiul de emisie cu pitipoance si scandaluri de presa. plus promovarea insistenta si agresiva a ciobanului, cu un zel care il intrece chiar si pe cel al trustului antena-gsp.

bogdan  •  18 octombrie 2007, 15:59

s-a zvonit ca tu si ovidiu o sa va intoarceti la origini…cumva acest articol are legatura cu vanzarea prosport?…pt ca daca ar fi asa…costi iti va fi oarecum superior…

PS: nu e un comment rautacios 🙂

O.M  •  18 octombrie 2007, 15:59

un comentator extrem de slab,ca toti cei din Media Pro + Vochin al vostru e la fel,extrem de slab.Nu aveti sare si piper cand comentati un meci,sunteti prea ursuzi(aici ma refer la Vochin )sau total pe langa meci aici ma refer la Mocanu.Mi-a distrus editii de Cl cu aceleasi comentarii terne,care in 5 min se schimbau radical,ba juca senzational un jucator si dupa 5 min se revenea si se afirma ca joaca execrabil sau invers.

Rammstein  •  18 octombrie 2007, 16:01

Moaaa,nici nu stiu cum o sa mai dorm la noapte dupa stirea asta.
Oricum,toti incompetentii au ajuns conducatori in Romania.
Un lucru bun rezulta din numirea lui in aceasta functie…poate ne scuteste de comentariile lui idioate la meciurile din CL.

andrei  •  18 octombrie 2007, 16:08

faza cu libertatea de exprimare e la misto?…subtil …rau…oricum au mai multa decat aveti voi la voiculescu

anakin  •  18 octombrie 2007, 16:20

Mie mi se parea ca (virgula) comenteaza destul de bine meciurile de Champions, impreuna cu Felix Draghici…

fiul_gorjului  •  18 octombrie 2007, 16:28

uraaaaaaaaaaaaaa
am scapat de el …
comentator mai penal nu am ..auzit ..
mute era la putere ..

ne pare rau pt tine tolo ca nu ti impartasim parerile … omu are .. ..are iel ceva bun .. dar e ascuns tare .. adanc ..

mai pot face si alte propuneri de promovari ?

Raducioiu  •  18 octombrie 2007, 16:40

dute costi dute-n poola noastra cu tot cu dica

Raducioiu  •  18 octombrie 2007, 16:45

Bai frate dau si eu drumul la sonor de acum incolo.Bine ca nu o sa mai comenteze idotul asta gras.Cica se arde si in cretz…cu Balint:-)

ziiiii  •  18 octombrie 2007, 16:48

Cataline, Costi asta este acel comentator stelist care spune( de-mi vole ) in loc de semi-vole? si la pasa de firul ierbi ii spne centrare? Pa-i eu zic mercy ca nu ne ma-i inervam la comentariile lui, ca jurnalist o-fi ok dar ca comentator este jalnic.
Sper ca dispare si partenerul lui sa nu ma-i comenteze, si im-i ma-i doresc sa dispara de la tv si catastrofele de la TVR.

dadu  •  18 octombrie 2007, 16:58

@cristi:Gsp-ul nu ti se pare tabloid?Ti se pare a fi vreun ziar de sport serios?Noi mai scriem pe aici pt.ca Pro sport e si mai slab decat Gsp-ul.Nu pt.ca gazeta a devenit mai buna.Ma abtin sa-ti dau exemple despre tabloidizarea GSP.

andro  •  18 octombrie 2007, 17:07

slabut shi pe deasupra ne spala creierele cu becalimania de fapt stim toti ca banii lui becali shi unele datorii il impun in toate dar absolut toate stirile tv sport in rest canalul este slabut!

Mat  •  18 octombrie 2007, 17:11

Precis Mocanu asta va fi la fel de „vizionar” precum Sarbu..poate intr-o alta viata..

Balauru  •  18 octombrie 2007, 17:16

cum poti sa-i dedici un articol unui jurnalist atat de partinitor si subiectiv? Cred ca toata lumea isi aminteste cum comenta derbyurile din Divizia A Ursus pe ProTv acest individ. Cel putin intr-un derby Rapid – Steaua 3:0 mai avea putin pana isi inchidea microfonu si pleca acasa (asta asa, ca o amintire aleatorie).
In CL, debiteaza o multime de banalitati si truisme, care nu stiu pe cine au reusit sa impresioneze.
Desigur, treaba asta cu comentatul si cu preferintele fotbalistice n-are nici-o legatura cu valoarea sa pe un post de conducere. Ii urez succes, intradevar a avut o evolutie fulminanta , ce poate fi data ca un exemplu al succesului.

Contra frustratilor  •  18 octombrie 2007, 17:30

Waw, e plin blogul de frustrati antistelisti si din aceasta cauza asta il jignesc pe Mocanu. Succes lui Costi Mocanu si felicitari! Este un bun manager si, chiar dak ofticosii si frustratii antistelisti vor sari in sus, chiar ca e si un bun comentator,nu cel mai bun, dar bun!Inca o data felicitari, Costi!

cristi  •  18 octombrie 2007, 17:31

@dadu

in discutie era „activitatea” de manager a lui costi mocanu, nu gsp. gazeta e un hibrid, se adreseaza unor categorii diverse. eu citesc doar unele editoriale (mai ales cele scrise de colaboratori}, in rest nu-mi bat capul.

marian  •  18 octombrie 2007, 17:41

comentatorii din pro sunt cei mai buni din tara.Le da clasa tuturor fraierilor de prin alte parti.

red baron  •  18 octombrie 2007, 17:44

deci pt ca nu imi place basescu si nu tin cu steaua,comentariul meu este automat banat,va multumesc pt „dreptul” la opinie domnule…dar vai sa nu va pronunt numele ca automat trec la moderatie

red baron  •  18 octombrie 2007, 17:46

Tin cu Dinamo,nu imi place Basescu,imi place Antena mai mult ca proul,nu ascult manele si consider ca „intelectualii” Patapievici,Carterescu si Liiceanu sunt niste farsori parveniti,unde sa vin sa ma executati pt ca nu gandesc ca voi romanii „adevarati”?

sanii m-au ajutat in cariera.Si bucile  •  18 octombrie 2007, 17:47

ce-a ajuns costi si ce-ai ajuns tu. Daca ai plecat cu aioanitoaie la gazeta…ajungeai si tu un director, ceva. Asa tre’aastepti pana moare sefu’

premiile ioan chirila/festivalul de la mamaia  •  18 octombrie 2007, 17:49

ce de premii o sa va dati intre voi…

literaturnaia gazeta  •  18 octombrie 2007, 17:54

putina invidie? Nu e profesional. Unde tineti dumneavoastra sedintele? La doi cocosi?

uwe  •  18 octombrie 2007, 17:57

Singurii comentatori de televiziune la ora actuala sunt Radu Naum si Radu Banciu. Pur si simplu te poti uita la ciclism, cu mai mare placere decat la fotbal. Din cauza lor.

francescodog  •  18 octombrie 2007, 18:21

Un crainic mizerabil ! Subiectiv, mincinos, inestetic, necunoscator al regulamentului, bun de crainic pt. stadionul ghencea !!! PENIBIL !!!! LA FEL DE VALOROS SI ADEVARAT PRECUM PRECUM OFERTELE : MANCHESTER PT. GOIAN, REAL MADRID PT. radoi, CHELSEA PT. NICOLITA !!!!

mihai  •  18 octombrie 2007, 18:24

Costi Mocanu s-a exprimat (textual) – „Urasc oltenii”. A intrat pentru corner si a dat gol din offside. Daca ii iertam presedintelui ca uraste tiganii (desi nu si-a cerut scuze), de ce sa ne ingrijoram ca un om cu astfel de vederi va conduce cel mai mare trust media?

delete  •  18 octombrie 2007, 18:43

@red baron

uite ca mai sint oameni care tin cu dinamo, nu-l suporta pe basescu si, mai ales, STIU ca intelectualii numiti de tine sint niste farsori. cu precadere liiceanu, care a primit cadou editura politica si s-a folosit de ea transformind-o in humanitas…

CME  •  18 octombrie 2007, 19:07

Cataline, iti scriu din Londra; nu ma asteptam sa faci asa gafa, ca tu esti om citit… Mai bine nu punei link-ul ala, ca dovedeste ca ai gresit, tocmai nu confirma ce anuntasei tu demult…
Pai una e CEO, cum ziceai tu, si alta e COO, cum e acu, Sarbu. Practic, nu e in locul lui Garin, cum spuneai tu, ci sub Garin… O mica diferenta?

red baron  •  18 octombrie 2007, 19:31

@delete ce sa zic…join da club…:))

Sorin-stelist  •  18 octombrie 2007, 19:34

O veste buna pentru noi toti.Daca gogosarul inpachetat in impresii a reusit,toti putem reusi.Omul e subtire tare ,doar figurile sunt de el.Sper sa fie foarte ocupat si sa nu mai comenteze sport la tv.

hmmm  •  18 octombrie 2007, 20:21

Caragiosilor, ma intreb ce ati fi facut daka ati fi fost in locul lui?!?!?!?Ce are omul asta daka e stelist iar cei care isi dau cu parerea pe aici nu sunt???E vreo problema???Sau chiar sunteti asha invidiosi pe el ca a reusit in viata???Puneti`va mintea la contributie si s`ar putea sa reusiti si voi.El a fost la locul potrivit, la momentul potrivit.Daca nu avea gaselnita cu „dute Dica, dute”, ii gaseati voi altceva, ca la asha ceva sunteti meseriasi cu totii.Felicitari Costi, esti tare!!!

cisco  •  18 octombrie 2007, 20:31

unul dintre cei mai slabi comentatori! „fostul şef al Sportului ProTV a lansat o şcoală a ştirilor sportive”: banuiesc ca Tolo a incercat o ironie subtirica si nu este convins de cele spuse mai sus; in plus sunt convins ca se „bucura” sincer ascensiunea lui CM; cel mai mare castig este pt cei care urmaresc UCL: AM SCAPAT DE O VITA! pe cand miron(osita)ica& comp?

lucid  •  18 octombrie 2007, 20:35

Pentru cei mai tineri care nu stiu:Costi Mo-
canu e fan DINAMO.Este de notorietate acest
lucru.Acum cativa ani la un meci Otelul-Di-
namo la o mare ocazie a Otelului a scapat
un NUUUUUUUUU…de am crezut ca cineva l-a
lovit cu ciocanul peste degete.Cat despre
comentariile din L.G.,au dreptate cei care
au comentat mai sus.PENIBIL!

Victoria  •  18 octombrie 2007, 21:48

hai bai nu mai exagerati ca va uitati la meciurile din cl fara sonor din cauza comentatorilor de la pro, mie mi se par buni, si mi plac foarte mult vocile lor

O.M  •  18 octombrie 2007, 22:21

comentatori adevarati cum spunea cineva mai sus Radu Naum si Radu Banciu,absolut senzationali.Mocanu a reusit doar sa enerveze publicul cu ineptiile lui.

Comentează