Uimirea

Blogger Radu: „Nu cumva, domnule ziarist, cineva care va rămîne discret a pus nişte bani şi în contul dumneavoastră ca să scrieţi asta?!”

marți, 23 octombrie 2007, 3:42

Blogger Radu: „Nu cumva, domnule ziarist, cineva care va rămîne discret a pus nişte bani şi în contul dumneavoastră ca să scrieţi asta?!”

7.000 de vizitatori în medie pe zi are tolo.ro

Şomlea este şocat de reacţiile pe care le-a stîrnit pe blog articolul despre el

Ieri a sunat Adrian Şomlea. Variantă pentru tipar: era contrariat. Versiunea directă: era muci. Citise comentariile de pe blog la articolul de sîmbătă.

– Domnu’ ziarist, nu înţeleg de ce zic oamenii că articolu’ o fu’ comandat?!
– Staţi liniştit, mereu se întîmplă.
– Păi, unde o văzu’ ei aşa ceva?
– Nu trebuie să vadă, dac-aşa cred, nu le schimbă nimeni părerea.
– Eu v-am sunat să vă zic că vă blesteamă degeab’! Bună ziua!
– Aveţi dreptate, da’ asta-i meseria, o zi bună!

Cazul Şomlea
Fotbalistul de Divizia D Adrian Şomlea şi-a pierdut piciorul în 1998, după ce o fractură suferită pe teren a fost ignorată de către medici. S-a ajuns la cangrenă. Pentru operaţiile ulterioare, a fost ajutat de fotbaliştii echipei naţionale. Apoi a ajuns antrenor de copii la echipa unei fabrici din Turda. În articolul de sîmbătă, gsp a scris că, de ani de zile, el primeşte în fiecare lună 300 de dolari din partea lui Gheorghe Hagi, bani pe care Şomlea îi alocă educaţiei celor doi copii ai săi.

107 comentarii erau ieri la prînz pe cazul fotbalistului cu piciorul amputat
30% dintre ele acuzau autorul fie că a dezvăluit subiectul, fie că a făcut-o intenţionat, ca un atac plătit de Hagi la adresa lui Becali

Cei care n-au mai vrut
Zeci de bloguri apar zilnic în România. Dar istoria s-ar putea scrie cu cele care se închid, nu cu cele care se deschid.
Din cauza reacţiilor suburbane ale unora dintre cititori, Adelin Petrişor a renunţat la blogul său, după numai cîteva zile. Este acelaşi jurnalist care s-a dus pentru telespectatorii Antenei 1 pînă în fundul bombelor, oriunde s-au ascuns ele.
Luminiţa Paul, şefa Departamentului Sporturi de la gsp, a rezistat mai mult. Cîteva săptămîni. Apoi a refuzat să mai fie insultată. Vorbitoare de patru, cinci limbi, Luminiţa are o cultură, nu doar sportivă, cu care îi poate bate în orice turnir intelectual pe cel puţin 9 din 10 agresori. Ceilalţi 10% oricum nu au dreptul să o jignească, chiar şi dacă ar fi mai deştepţi decît ea. Dar toţi cred că o pot cafti, la o adică.

Povestea continuă
Colegul de la ProSport, Dorin Chioţea, a fost supus, acum cîteva zile, unei rafale de înjurături. Este redactor-şef şi a terminat Medicina. O facultate de elită, în caz că acest cuvînt mai înseamnă ceva. El nu şi-a închis blogul.
Aşa cum nu şi l-a închis Maria Andrieş, probabil una dintre cele mai valoroase condeie din România de azi şi, aici nu mai există dubiu!, cea mai agresată virtual dintre editorialistele momentului.
Sînt cîteva exemple de pe frontul relaţiei dintre jurnalistul de sport şi publicul său.

„Jurnalismul a fiinţat, întotdeauna, la limita acceptabilităţii sociale. Spre deosebire de alte activităţi, există întotdeauna ceva legat de jurnalism care prezintă în permanenţă probleme şi contradicţii”

Bromley, O’Malley
A Journalism Reader

Cazul Şomlea este prototipul confuziei dureroase. Cînd un om obişnuit se trezeşte în mijlocul înjurăturilor şi suspiciunii semenilor săi, realizează cît de neîntemeiată poate fi reacţia unora. Este singura situaţie în care ziaristul ajunge să fie înţeles.

De ce am scris? Simplu!
Nu e vorba de victimizare. Mulţi dintre cei care au lăudat articolul se găseau în aceeaşi eroare. Ei credeau că a fost scris ca să-l atace indirect pe Becali, ceea ce concorda cu opinia lor.
De fapt, articolul a fost scris pentru că am aflat un fapt, l-am verificat, l-am considerat de interes public şi l-am publicat. Aceasta este meseria. În general, jurnaliştii difuzează informaţii aflate în posesia unor oameni care n-ar vrea să le vadă făcute publice. Dar practicarea acestei profesii nu ajută musai un om, ci pe toţi, printr-un efect social cumulat şi probat pe parcursul a 300 de ani de presă.

În toate meseriile se întîmplă asta. În ciuda a ceea ce credem cînd cumpărăm bilet, un pilot de avion nu e plătit să ne ducă pe noi dintr-un loc în altul, ci să protejeze siguranţa tuturor pasagerilor şi a aeronoavei. După cum, treaba unui director e aceea de a obţine profit, adevăr care sună cinic, dar care asigură resurse pentru salarii, străzi, spitale şi servicii publice.

Ploaia de flegme
Discuţia poate continua la nesfîrşit. Şi, precum la şcoală, participă la ea cei prezenţi, nu absenţii, pe care-i vizează, de fapt. Aceştia din urmă vor continua să se comporte barbar pe bloguri, îngreţoşîndu-i nu neapărat pe jurnalişti, ci pe oameni precum fostul fotbalist, care se nimeresc în ploaia de flegme.

Sau ar mai fi o soluţie:

„Mi-am pus o pereche de ochelari
În ceafă,
Ca să pot vedea numai
Cu mintea
De pe urmă”

Marin Sorescu, „Precauţie”,

Adrian Şomlea vă doreşte o zi bună!

Comentarii (187)Adaugă comentariu

la steaua care a…apus:)))  •  23 octombrie 2007, 16:45

aceleasi glumite de inspiratie medicala…:)))

adevaru’ e ca breasla asa multilateral dezvoltata:))) ca cea a medicilor mai rar…

RODUT  •  23 octombrie 2007, 16:46

MAJORITATEA OAMENILOR CIVILIZATI CITESC SI FOARTE RAR POSTEAZA O PARERE PE BLOGUIRI! CEI CARE POSTEAZA SUNT IN GENERAL ACEASI,COPII FARA MINTE,FANATICI (FARA EDUCATIE)AI UNUI CLUB SAU ALTUL….REPET,CEI CARE AU UN MINIM GRAD DE EDUCATIE SE REZUMA SA CITEASCA SI EVITA SA POSTEZE ALATURI DE GLOATA!

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:46

i-ar banati,iar repet,nu bagati in aceeasi oala,aceste cazuri serioase,cu satira ieftina a „genialei”care merita insultata,pt ca la randul ei insulta

UN CITITOR  •  23 octombrie 2007, 16:47

STEAUA FOREVER !!! TU AI DEJA TUPEU!!! DACA AI FI INTRADEVAR SUPORTER STEAUA AR TREBUI CA ASTAZI SA TE INTREBI DE CE EMERIC ENEI NU A FOST INCLUS IN DELEGATIE!! ORI POATE NICI NU STII DEC CE ERA LOCUL LUI ENEI ACOLO.. TOTI CARE AU O RAMASITA DE BUN SIMT ,ATAZI CIND BECALI A APARUT IN PIELEA GOALA , AR TEBUI SA SCUIPATI SI PE EL SI PE CLUBUL LUI!!! hhhhhuuuuuooooo

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:49

pe mine ma mira lipsa de reactie a oamenilor din fotbal,Maria Andries trebuia data de cel putin 20 de ori in judecata pt articolele scrise

la steaua care a…apus:)))  •  23 octombrie 2007, 16:50

ei…n-are tupeu.

asa sunt ei, medicii, „mai”:))) superiori decat ceilalti oameni.

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 16:50

@S-A DESCHIS BAR TIKITAKA
Corect.Pai, si eu ma intreb .El are de reglat niste conturi cu nu stiu cine dar risca sa indeparteze pe toata lumea.In al doilea rand se erijeaza in aparatorul si purtatorul de cuvant al babutzelor geniale neajutorate propuse la mii de premii Ioan Chirila ,autoare celebre de articole gen „Huo”.

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 16:51

Doi-zece. S-a urcat baba in copac. Verificare.

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:51

In tot gspul exista o singura jignire,aceea de a o propune pe Maria Andries sa castige premiul Ioan Chirila

steaua forever  •  23 octombrie 2007, 16:52

la steaua
bata-l vina de predicat….

un cititor
aoleu, dar ce tupeu intrezaresti dumneavoastra? sau „urecherea” finuta a ziaristilor si mai ales invatarea unor cuvinte noi, care cu regret spun ca sunt folosite total eronat (si mai sunt scrise si gresit), iti creeaza repulsie;
sa nu-mi spui ca te preocupa intrebarile pe care le am eu astazi?! ma uimesti ! poate ar fi fost mai bine sa te intrebi tu, de ce nu a fost ienei in prima deplasare la sevilla din primavara asta ? sau a trecutprea mult timp si nu-ti mai amintesti ?!

steaua forever  •  23 octombrie 2007, 16:53

…intrezariti…

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:53

Ioan Chirila a fost cel mai mare ziarist sportiv roman,Andries e cea mai slaba ziarista sportiva,antiteza e singurul lucru care-i leaga,ca in cazul cluburilor de fotbal din Cluj cu care incepe si se termina clasamentul

Jon  •  23 octombrie 2007, 16:53

Sigur, ar fi foarte greu pentru modesta companie media la care lucrezi sa plateasca un moderator care sa stearga valul de mizerii din comentarii.

Insa va place. Faceti audienta. Creste numarul de clickuri. Creste pretul la publicitate. „Targetul” e mare: sunt milioane de dobitoci care se simt extraordinar daca pot sa mascareasca niste persoane publice, sau sa mascareasca, pur si simplu. Daca ii moderati va pierdeti un procent important din cititorii de bloguri. As fi chiar curios sa aflu cat e acela: 40%, 60%?

Oricum se pare ca e suficient de mare ptr a fi mai importanti decat Adelin Petrisor sau Luminita Paul pe care spui ca ii respecti.

Daca n-ar fi asa, ati fi introdus moderare.

UN CITITOR  •  23 octombrie 2007, 16:53

RED BARON TU ESTI AVOCAT??? DE CIND INDNTIFICI; RAPID = COPOS DINAMO= BORCEA,BADEA TURCU SI OTOPENII CU ANTRENORUL?????DACA ESTI AVOCATUL LOR ; PUPAI IN C*IALE BANII DAR LASA-NE!!!!

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:55

jon exista moderare si inca din plin,scrie o injuratura da sa fie lunga catre detinatorul blogului si vei vedea ca nu va trece comentariul

Corneliu Vadim Tudor  •  23 octombrie 2007, 16:56

Test. Sunteti geniul Carpatilor!

UN CITITOR  •  23 octombrie 2007, 16:56

RED BARON ! DACA AI FOST REFUZT DE MARIA{{{ CEEA CE ESTE ABSOLUL NORMAL}}} NU-TI VARSA VENINUL IN PUBLIC!!!!RUMEGA-TI IN TACERE DUREREA

steaua forever  •  23 octombrie 2007, 16:56

cand folosesti predicatul, ii faci un acord perfect si dezarmant cu subiectul

recunosterea unora ca sunt superiori, nu este decat o palida reflexie a complexului de inferioritate…..acum inteleg de unde apar marii consumatori de blogg-uri, cu tot cu ideile lor demne de IGOR…

S-A DESCHIS BAR TIKITAKA  •  23 octombrie 2007, 16:57

Prin simplul fapt ca nu „coboara” printre noi sa ne „lamurasca” Tolo ne arata cat de mult contam.Si o spun eu care am cat de cat o mica tangenta cu Gsp,desi nu castig nimic din asta. Toata lumea sa isi fac blog maiiiiiii :D.

Nasty

Vezi ca babele nu poarta chiloti.Nu le mai urca in copaci.

red baron  •  23 octombrie 2007, 16:58

UN Cititor scopul meu nu e sa intru in polemica pe acest blog cu tine,de altfel esti prea ambalat,si din cauza nervilor nu poti scrie limpede dovada si modul prin de jigniri(asta apropo de topica)prin care tu raspuni,de altfel un club se identifica si cu persoanele din care este format,actionari,antrenori,fotbalisti,cand una din acele persoane este jignita,automat intreg clubul este jignit

Adi  •  23 octombrie 2007, 16:59

Intr-adevar, injuraturile la articolul cu pricina sunt o marlanie. Articolul chiar a fost bun. Dar cand semeni vant, culegi furtuna. Acele injuraturi sunt consecinta publicului pe care vi l-ati facut. In momentul in care lansati pe site blog-uri de genul „Sa le transmitem un mesaj bulgarilor” (in traducere libera : „Ziceti-le de mama”), sau in momentul in care ati decis ca tot la 3 articole pe site trebuie sa bagati o tzatza sau o buca, ca de, astea vand bine, v-ati atras exact publicul de care va plangeti acum. Majoritatea stirilor urmaresc derizoriul, scandalurile, barfele, mizeria din sport, pentru ca asta vinde. Cand vreti sa dati poporului circ, circ va dau si ei voua.

De ce nu cenzurati cuvintele vulgare in reply-uri? Pentru ca stiti ca fac rating. Aia care injura sunt aceiasi care ranjesc tamp la injuraturile altora, si stau sa le citeasca pe blog. Deci va fac voua rating. Sunteti perfizi si nu va intereseaza decat banii. Din pacate insa, de multe ori injuraturile primite ii atrag in mocirla pe nedrept si pe cei despre care scrieti, asa cum s-a intamplat in cazul care te-a „uimit”.

Pana acum vad ca ai primit vreo 30 de reply-uri care nu sunt cu „vorbe dulci”, ci cu argumente asupra a ceea ce se intampla pe blog-urile voastre. Sunt curios cum le vei analiza. Va prima tot timpul banul in defavoarea calitatii? Veti incerca sa va cultivati publicul, cu riscul unor profite mai mici, sau veti promova in continuare „manelele”, pentru ca se vand bine?

Multumesc!

steaua forever  •  23 octombrie 2007, 16:59

red baron, jon
scrii ceva inteligibil si esti blocat; scrii ceva care sa o includa pe mama, pe stramosi sau ingeri si ai cale libera….

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 16:59

Looooool.Verificare.Hai ca a trecut si asta de cenzura.Bravo red baron,bravo un cititor.E distractie mare pe blogul asta .Nu plecati, va rog !

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:00

un cititor deja imi pare rau ca ti-am raspuns,ultima ta replica arata ca fie ai o varsta frageda fie esti adult dar tot gandesti ca un copil mic,ceea ce ar fi si mai grav,daca nu intelegi unde bat eu abtine-te de la comentarii

Corneliu Vadim Tudor  •  23 octombrie 2007, 17:01

@Red Baron

In tot gspul exista o singura jignire,aceea de a o propune pe Maria Andries sa castige premiul Ioan Chirila

Mare dreptate ai! Stii ce zicea DD? Au trimis aia de la GSP o urata sa le dea bani la finlandezi! Nu e geniala atat de urata in exterior, cand se machiaza e chiar draguta! Dar e urata in interior!

Sa nu te miri ca va castiga si premiul. Asa cum fratii Mungiu au castigat pentru mizeriile lor, Evanghelistii si 432 la fel va castiga cea mai vulgara „ganiala” premiul Chirila… E ordin de sus. Uratul si scarbosul trebuie promovat!

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:03

problema mea e serioasa si nu vad de ce toata lumea o ignora,cum poate o persoana care scrie doar satira jalnica,penibila,care se ranjea acum 2 ani pe la federatia finlandeza ca sa nu piarda finlandezii cu cehii,care n-a scris niciodata ceva constructiv,care a vrut doar sa denigreze,cum poate acel cineva lua un premiu ce poarta numele Chirila?

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 17:04

@S-A DESCHIS BAR TIKITAKA
1.Bat pariu ca in cateva minute o sa apara toly pe aici.Pregatiti-va…
2.Din banii de la premiile Ioan Chirila poate sa isi cumpere kiloti de tabla.

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:05

@CVT si cu toate astea,noi care am citit macar odata o carte de-a lui Ioan Chirila vom simti ca s-a facut o nedreptate,ma mir ca Tudor si Ionut Chirila raman impasibili la ceea ce se intampla cu numele tatalui lor

S-A DESCHIS BAR TIKITAKA  •  23 octombrie 2007, 17:06

http://my-beleaua.blogspot.com/2007/10/internet-greatest-hits-maina-timpului.html

Nu e asa ca arata mai bine GSP-ul acum cativa ani?

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 17:06

Trei-patru. Verificare. Jos cenzura. Sus Babele (2508 m).

Corneliu Vadim Tudor  •  23 octombrie 2007, 17:06

@red baron:

Iti repet: Uratul si scarbosul trebuie promovat!

De aia promoveaza dl. T. homo. iar geniala avortul pe sit-uri de sport. De aia femeile sunt tratate ca niste curve in GSP….

S-A DESCHIS BAR TIKITAKA  •  23 octombrie 2007, 17:09

Nastyboy

Bat pariu ca Tolo nici macar nu este in redactia GSP.

Am informatia din surse bine dezinformate. 😀

UN CITITOR  •  23 octombrie 2007, 17:09

LA STEAUA !!!PENTRU TINE E GREU SA INTELEGI !!! FONDUL BATE FORMA!!!ROMANII AR TREBUI SA FACA ANUAL PELERINAJ LA SEVILIA!!! ACOLO PENTRU PRIMA OARA, O ECHIPA ROMANEASCA A RIDICAT O CUPA ADEVARATA DEASUPRA CAPULUI!!!!IAR ENEI I-A CONDUS ACEA ECHIPA LA VICTORIE!!!!COPIILOR CARE NU AU AVUT PARINTI NU AI CE LE CERE!!!!!![MA REFEREAM LA TINE!! NU O VIRGULA ARE IMPROTANTA CI MESAJUL IAR ACESTA A FOST SIMPLU:DACA NU VA RESPECTATI VALORILE SCHIMBATI-VA DENUMIREA ;STEAUA CRESTINA ,STAEUA IN OPT COLTURI ,STEAUA LUI BECALI!!!!!

Tot eu  •  23 octombrie 2007, 17:10

Tolo, am o mare rugaminte, posteaza-mi ceea ce este in moderare. Este despre o carte si e foarte buna si aplicabila la articolul tau.

Corneliu Vadim Tudor  •  23 octombrie 2007, 17:10

O marlanie!

CFR cere suspendarea lui Marius Constantin!

Asta e o dovada gretoasa de lipsa de fair-play!

Ca baiatul asta MC are probleme cu capul toata lumea o stie. E problema Rapidului. Dar ce face CFR e impardonabil! O sa ajunga sa ceara si sa castige meciul la masa verde!

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:10

Daaa corect,chestia cu femeile goale arata inca o trasatura a oamenilor ce conduc acest ziar,inca de la infamul concurs divizia sexy s-a dovedit ca pt bani,acest ziar se poate trasnforma oricand in tabloid,oare nu e o jiginre la adresa femeilor ca ele sunt prezentate doar ca obiecte sexuale in acest ziar?de la titluri „precum sanii m-au ajutat in cariera” pana la „sotia lui gravesen actrita porno e bisexuala,gsp ne-a demonstrat mereu afinitatea sa pt mahala

Carmen  •  23 octombrie 2007, 17:11

Unul dintre bloggeri (i-am uitat nickname-ul) comenteaza faptul ca gsp-ul este de o calitate indoielnica. Si totusi are cel mai mare numar de cititori. Ma intriga tupeul pe care jurnalistilor romani de a folosi in exces termenul „tabloid” cand se refera la ziarele englezesti. Da, se numesc tabloide, dar cel mai dureros e ca sunt mai putin tabloide decat ziarele de la noi. E o placere sa citesc articolele lor de sport. Unele sunt poezie. Critica e analiza (nu se intampla si la noi) si contine doza necesara de ironie, nici prea prea, nici foarte foarte. Cat despre injuraturi… Nu cred ca i-a trecut cuiva prin cap sa-l injure pe Simon Barnes sau pe altii.

iulyan  •  23 octombrie 2007, 17:11

Felicitari asta e adevarul cam multa nesimtire pe bloguri !!!

iQ666-noul blog  •  23 octombrie 2007, 17:12

ai pus comentariile pe blog in moderare sau ai ceva cu mine? n-am injurat, n-am scuipat, n-am jignit pe aici, deci care-i problema??

bogdanlebu  •  23 octombrie 2007, 17:13

DA. punct

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:15

carmen gsp are cei mai multi cititori pt ca si concurenta e slaba,prosport e un fel de otv,incearca sa transforme orice stire in senzational desi de multe ori stirile date de ei sunt false,fanatik nu merita mentionat(desi in redactia de acolo cred ca ar avea mai bine loc domnisoara Andries)a mai fost un ziar sport total parca…ca idee era bun,un ziar doar despre sport,dar textura nefericita si distribuita extrem de proasta i-au cauzat esecul

mijto  •  23 octombrie 2007, 17:16

<>

<>

<>

<>

<>

Acestea sunt titluri de articole de pe site-ul GSP. Ce legatura au cu fotbalul, cu sportul in general?
In opinia mea, culegeti ce ati semanat.

nastyboy  •  23 octombrie 2007, 17:16

@all,red baron
Imi cer scuze.Am lipsit putin Am intrat pe gsp sa numar sanii si funduletzele nerushinate.In acest moment sunt :9 sany si 5 fundury .Nicoleta Luciu sta din profil.Ar trebui sa ii tai din salariu celui raspunzator de aceasta faradelege, toly…

mijto  •  23 octombrie 2007, 17:17

Acestea sunt titluri de articole de pe site-ul GSP. Ce legatura au cu fotbalul, cu sportul in general?
In opinia mea, culegeti ce ati semanat.

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:18

hmm doar atatea?se vede ca nu sunt sefii in redactie…

steaua forever  •  23 octombrie 2007, 17:19

vad ca iti place cearta….te rog continua…dar cauta alta masa la care sa canti…

Minodora la Minim  •  23 octombrie 2007, 17:20

Bravo Tolo!!!

mijto  •  23 octombrie 2007, 17:20

Jordan o ataca pe Victoria Beckham: „Imi plac sanii ei, dar sunt falsi!

Nicoleta Luciu, o cantareaţă sexy, dar ieftina

Matteo Ferrari o traduce pe Aida Yespica cu Anna Falchi

Contra, locul 7 in topul brbatilor care au trecut prin patul Laurei Andresan

Cosmin Contra, acuzat că a batut un politist

Acestea sunt titluri de articole de pe site-ul GSP. Ce legatura au cu fotbalul, cu sportul in general?
In opinia mea, culegeti ce ati semanat.

Georgero  •  23 octombrie 2007, 17:23

Orice ziarist are publicul pe care-l merită.

red baron  •  23 octombrie 2007, 17:26

Sa termini medicina dar sa te faci jurnalist sportiv pt ca presa sportiva plateste mai bine ca medicina…ce viata nedreapta in Romania,nu-i asa,domnule Chiotea?:)

Comentează