Spectacolul e patriotismul fotbalului

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

duminică, 2 decembrie 2007, 6:37

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

Puţin înainte, Mircea Sandu punctase: „Din punct de vedere sportiv, este foarte frumos!”. Aşa e. Apoi a venit întrebarea reporterei TVR, una dintre cele mai bune din ţară, dar absolut rătăcită în momentul respectiv: „Aţi auzit, domnule preşedinte, stupizenie mai mare decît ceea ce pretind albanezii, că am cumpărat meciul cu ei?”. Asta nu e întrebare, e un editorial la microfon.

Greu de înţeles de ce tot ne fîstîcim cînd aducem în dezbatere teme delicate. Americanii nu se sfiesc să acuze „Războiul împotriva terorismului”, noi chiar nu ne punem întrebări în legătură cu echipa naţională? Acolo e vorba de zeci de mii de morţi şi de siguranţa unei ţări de 300 de milioane de locuitori, aici vorbim de orgolii răscolite.

Tragerea la sorţi e şi un îndemn de normalizare. Preşedintele FRF s-a bucurat că are adversari puternici, dacă făcea asta un jurnalist se vorbea despre deficit de patriotism. Mergem la Euro chiar ca la un spectacol, putem să ţinem cu România, dar să admirăm Franţa şi să fim curioşi cum ne vom descurca încă o dată în faţa Olandei dincolo de ceea ce tot ieri Piţurcă numea, cu fair-play, „mijloacele care ne-au ajutat să-i batem”. Se referea la vreme şi la teren.

Cît despre Italia, nu avem întrebări. E genul de echipă care te bate şi nu ştii niciodată de ce. Un mister angoasant prin negarea căruia sperăm să bucurăm cea mai spectaculoasă vară din ultimii 8 ani.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

ady  •  2 decembrie 2007, 18:45

asa e catalin

romy  •  2 decembrie 2007, 18:45

sper sa mai joace titulari chivu, mutu , ogararu si care mai sunt prin tarile astea..
si sa aiba mare grija cu accidentarile… ca asa “din joaca” ne decimam lotul!

bekaly  •  2 decembrie 2007, 18:45

cu italia n-avem nici o sansa. sa speram la vreo 4 puncte si la jocul rezultatelor olanda e de batut

NicuVegas  •  2 decembrie 2007, 18:46

ROMANIA este o echipa foarte buna care poate sa bata pe oricine in acest campionat EURO 2008,
PITURCA a facut o echipa foarte unita care are incredere in ea. Avem nevoie de toti jucatori sa fie sanatosi si sa joace fara un pic de teama, numai prin meciuri grele putem sa ne vedem valoare, le urez mult succes, HAI ROMANIA putem sa batem pe oricine.

Nationala  •  2 decembrie 2007, 18:47

Un lucru este cert: vom avea nevoie de jucatori de contraatac si jucatori capabili sa „confectioneze” pase de gol. Bratu este un jucator excelent de contraatac, dar capricios.

Nu cred ca vom putea reusi cu siguranta cu jucatori ca Florentin Petre si Banel Nicolita. Piturca va pierde daca nu isi va da seama ca nu are nevoie de fotbalisti capabili sa centreze si sa paseze foarte bine. Cu acesti jucatori nu vom putea asigura posesie contra adversarului.

Consider ca linia de mijloc este punctul slab al echipei noastre, tinand cont ca apararea nu duce lipsa de valori, iar atacul cu siguranta are suficiente optiuni: D. Niculae, Marica, Mazilu si Bratu.

DD  •  2 decembrie 2007, 18:50

Parerea mea este ca reporterii romani pun dese-ori niste intrebari destul de stupide. Ce rost isi avea intrebarea aia dupa tragerile la sorti…sau ieri cand se apucasera jurnalistii sa intrebe pe cativa antrenori (Van Basten si al Croatiei) daca Romania poate sa castige campionatul…!?!? Oare un om politicos ce putea sa raspunda? Jurnalistii sunt obisnuitii cu conducatorii nostri trazniti care mai scot cate-o gogonea. Treaba cu albanezii sigur ca trebuie discutata in amploarea, deoarece este destul de grava (mai ales venind de la premierul tarii), insa nu in cadrul tragerilor la sorti.

Andrei Militaru  •  2 decembrie 2007, 18:53

o parere despre grupa romaniei si cum ar trebui sa o tratam aveti si aici http://www.andreimilitaru.wordpress.com

bobby  •  2 decembrie 2007, 18:57

trebuie sa recunoastem cu totii ca nu avem nici o sansa…..venim acasa cu un punct si acela smuls probabil olandei….sa fim realisti….e bine ca suntem acolo in primele 16 echipe ale europei…..oricum succes romania!!!!!

birlicu  •  2 decembrie 2007, 19:04

n-o mai zguduiti de gard ,…e clar ca suntem ciuca bataii in grupa ,iar Olandacare numai niste imbecili zic ca e de batut ,va cistiga grupa ;sa nu uitam ca la constanta nu i-am batut noi ,i-a batut arbitrul pe un teren sub orice critica .

CLICK AICI PENTRU A vedea stadioanele de la Euro 2008  •  2 decembrie 2007, 19:05

e o grupa asa si asa….ori la bal , ori la s[pital

ionut  •  2 decembrie 2007, 19:10

sa mergem pe teren,sa pasam pana la poarta, mutu sa inscrie si sa ne aparam cu chivu. nu e complicat. Hai Romaniiiaaaaaa!!!!!

nastyb0y  •  2 decembrie 2007, 19:13

@tolo
Hahahahaha. Hai ca ai fost tare. Cred ca ai dormit bine azi noapte sau o clocesti mai demult. Oricum ,ai iesit bine cu mingea la picior din tiparul impus tot de tine sau de cei din jurul tau, sau de creatorul scolii….Ma rog, mi-a placut. Daca nu te-ar critica nimeni pe aici, nu zic de mine,eu am alte scopuri, cred ca ai tine-o ca trenul cu cremaliera din Elvetia ,stii tu…felicitari cu f mic ,totusi.

endorama  •  2 decembrie 2007, 19:13

iar await moderation, comentariul meu?

moshu  •  2 decembrie 2007, 19:18

deci parerea mea e ca mai mult de un punct nu putem lua, si ala cu ultima echipa cu care jucam dc e deja calificata, adik sa fim seriosi e cea mai ‘usoara’ grupa care putea fi. Asta e. data viitoare

cristi  •  2 decembrie 2007, 19:21

Uff!!!!! Greu tare!!!! Dar mingea este rotunda!!!! Speranta moare ultima!!!!!

raul  •  2 decembrie 2007, 19:36

„Cît despre Italia, nu avem întrebări. E genul de echipă care te bate şi nu ştii niciodată de ce. ”

Ai copiat de la un redactor de-al tau.
Tu nu citesti articolele de pe propriul ziar?

jocker12  •  2 decembrie 2007, 19:50

Grupa este una din care nu avem nici o shansa sa ieshim calificatzi. Numai daca te gindeshti ca nu potzi juca numai la egal, mai trebuie sa mergi shi la victorie, te face sa treci la urmatoarea intrebare: Cu cine potzi juca la victorie, LA UN TURNEU FINAL, intre Frantza, Italia shi Olanda? Nu uitatzi ca la ultimul Campionat Mondial finalishtii ( mai tzinetzi minte cind Zizou lovea cu capul?) se numaeau…..Frantza shi Italia. Cine a luat titlul mondial? ITALIA. Iar cu Olanda….de abia i-am batut in preliminarii, cind Gica Popescu spunea ca mai trebuie sa avem shi noi noroc, nu numai ei.
Citesc in Gazeta, citesc in Prosport shi ma gindesc ca …. ziarishtii romani au inceput sa se cenzureze mental in incercarea disperata de a vinde cit mai multe ziare. Credetzi voi ca totzi ceilaltzi antrenori, adica Donadoni, Van Basten shi Domenech sint ingrijoratzi din cauza Roamaniei? Ma facetzi sa rid…..Un calcul simplu spune ca trebuie sa elimini o fortza ca sa te califici mai departe, iar Romania nu este decit o portitza de scapare ce itzi poate aduce 3 puncte sigure. Tactica e simpla….marcaj strins la Mutu shi asta este…..ce credetzi ca ei nu shtiu ca echipa lui Pitzi (bun antrenor dealtfel) sta numai in Mutu? Au vazut shi ei jocul nostru cu Bulgaria….adica infringerea suferita cu Bulgaria, sa fiu mai exact, cind Mutu era la Piteshti shi se uita la televizor cu prietenii….
Asha ca voi ziarishtii ( dar nu tu Catalin) lasatzi-o mai moale cu shansele Romaniei, ca de aia avetzi batai shi limbaj suburban pe stadioane…..de ce?….pentru ca omul de rind chiar crede ca Romania are shanse shi cind Romania pierde sare la gitul antrenorilor, jucatorilor, investitorilor sau ziarishtilor. Atita timp cit ziarele vor vinde himere in loc sa informeze shi sa comenteze obiectiv, suporterii vor fi agresivi pentru ca au fost hranitzi cu minciuni in care, din pacate, au crezut ca nishte preshcolari de duzina.
Ce zici Catalin?

Andrei Militaru  •  2 decembrie 2007, 19:52

vorba aia, macar jucam 3 finale si poate cine stie, chiar mai multe 🙂
http://www.andreimilitaru.wordpress.com

Piciu’  •  2 decembrie 2007, 19:53

E o grupa faina, chiar ma gandeam daca e sa merg sa vad un merci pe viu, chiar nu trebuie sa me stresez pe care sa-l aleg :). Ce ma ingrijoreaza este cat de mult se doreste performanta sportiva si cat de mult vor sa faca bani diversi interlopi, scuze, vroiam sa scriu agenti de fotbal. Acum este cel mai bun moment pentru „vopsit” jucatori si iesirea la rampa a fratilor Becalii nu este de bun augur ptr. performanta sportiva. Sper ca Piturca sa aiba si putin orgoliu de antrenor si sa contruiasca un lot care joaca si fotbal, nu umfla numai buzunarele (unora) cu bani…

arh. Gheorghe Petresciu  •  2 decembrie 2007, 19:56

MOTTO:ROMANIA CAMPIOANA EUROPEANA LA FOTBAL IN
2008.Domnilor,daca nu visam frumos,nu avem nici o sansa.Trebuie spus de la inceput ca,
nici un meci nu seamana cu altul.Dupa mine,
pentru noi,primul meci este CRUCIAL.Daca facem
un meci nul,e bine,daca mancam bataie,ne facem
deja bagajele si venim acasa.Daca batem,santem
CAMPIONI EUROPENI. HAI ROMANIA!

sseebbyy  •  2 decembrie 2007, 19:58

este cea mai frumoasa grupa posibila!
daca am teusi sa trecem de grupe am putea spera la titlu! insa trrebuie sa ne pregatim sufleteste si pt un esec total pentru ca orice este POSIBIL!

D`Artagnan  •  2 decembrie 2007, 20:06

1.as impusca toti ziaristii in cap!
2.este cea mai superba grupa posibila!si da,superb are aici termen de comparatie.

daca avem sangre in momite,ne batem de la egal la egal.eu de abia astept sa ard ziaristi si macaronari prin austria-elvetia…hahahaha…..Rapid per siempre!!!

christran  •  2 decembrie 2007, 20:07

cred ca oficialii ar trebui sa-si cumpere de pe acum biletele de intors, si asta imediat dupa meciul 3 din grupa, nu de alta, dar putem face niste economii.

boak  •  2 decembrie 2007, 20:08

akma piti a zis o chestie ca vrea s castigam titlu deci e clar cand itzi propui asha ceva, nu ti cont ca joci q grecia austria elvetzia polonia suedia sau italia frantza olanda cum e in cazul nostru, akma q respect zik Domnule Piturca, v-atzi propus o finala, chiar si aurul de ce nu asha k asteptam q totzii sa ne ridicam si sa ajungem sus sa fim campionii europeni, sa batem italia olanda frantza, pt preliminariile ce vor veni.

CLICK AICI PENTRU A CITI ” AMINTIRI, TRECUT SI VIITOR „  •  2 decembrie 2007, 20:11

dACA NE CONCENTRAM O SA FACEM 4 PUNCTE SAU 5

catalin5500  •  2 decembrie 2007, 20:15

E O GRUPA FRUMOASA. SPER SA POT MERGE LA EURO. O SA FIE O VACANTA FRUMOASA. CE POATE FI MAI FRUMOS DECAT SA JOCI LA EURO CEL PUTIN CU FRANTA, ITALIA, OLANDA, SI IN TRIBUNE SA FIE VREO 15000 – 20000 DE SUPORTERI?

catalin5500  •  2 decembrie 2007, 20:18

si franta si italia si olanda sunt in scadere… asa ca orice e posibil orice… numai sa-ti doresti. totusi nu e steaua cu real, barca si ac milan. reveniti-va.

catalin5500  •  2 decembrie 2007, 20:20

mergem la un turneu final si jucam cu 3 echipe mari. ce putea fi mai frumos?

Ady  •  2 decembrie 2007, 20:28

Vin jucatori buni din spate…Ghioane de la Kiev promite, Gurita poate urcat la mijloc cu Chivu si Cocis deci patru, Mutu cu Marica sau Nicolae sau Mazilu, poate Bratu…hai ca daca avem si noi bulan si dam primul gol Frantei…devenim titulari, ca nu luam gol.
Se poate numai daca BATEM Franta in primul meci, acolo se decide totul.
Eu cred ca se poate…

boaba  •  2 decembrie 2007, 20:39

E o grupa de alibi pentru toti, in primul rand pentru jucatori, antrenor si federatie. Daca avem rezultate, ne batem cu pumnul in piept ca avem valoare, daca nu, spunem ca am avut cei mai tari adversari si invocam ghinion. Si Doamne fereste sa ne ciupeasca si arbitrul, ca atunci … nu mai tre’ sa scriu, ca filmul asta l-am vazut de prea multe ori pana acum.

profesorul felix  •  2 decembrie 2007, 20:47

romania-ciuca batailor.

profesorul felix  •  2 decembrie 2007, 20:49

sintem campioni europeni. La vorbit puleli. Avem sansa oii bagate intr-un tarc cu lupi.

stefan  •  2 decembrie 2007, 21:05

ce mi se pare aberant si toata presa o repete de vreo 2 luni e ca spuneti ca am batut Olanda cu vremea si terenul. nu mi se pare deloc just si argumentez: la rotterdam a fost la fel, acelasi teren brazduit, aceeasi vreme de cacao. sa nu ne gandim ca i-am batut cu vremea. sa ne gandim ca i-am batut pentru ca am fost mai buni(chiar daca am avut noroc cu caru’). sa ne gandim doar cum sa o facem iar si mai mult cum batem Franta cu care o sa ne reintalnim in preliminariile pentru mondiale pentru ca zic eu italia n-o sa ne dea nici o sansa

nilcrocodil  •  2 decembrie 2007, 21:06

Hai sa fim optimisti si sa speram ca ne calificam!Sa fim optimisti si sa mergem cu totii sa-i sustinem pe ai nostiri.Ce avem de pierdut?Oricum berea va fi rece si proaspata!Hai Romania!

pardailan mancatz-as  •  2 decembrie 2007, 21:55

interesant. Acelasi text apare la Maria sau la Niculescu fara probleme de genul „Your comment is awaiting moderation.”

Adi stelistul  •  2 decembrie 2007, 21:58

Dupa momentul de stupoare, curg declaratii optimiste: avem sanse, marile forte nu mai sunt ce-au fost odata (va amintesc ca finala CM dintre Italia si Franta a fost doar in urma cu un an!), ca baietii vor fi motivati (de parca dorinta de victorie ar fi o conditie suficienta – din pacate e doar necesara!) s.a.m.d.
Oameni buni, orice trupa din lume ar avea frisoane daca ar pica in astfel de grupa (inclusiv Brazilia sau Argentina).Singurul optimism care ma incearca e ca n-avem nimic de pierdut. Orice punct, orice gol marcat in grupa asta e un plus. Cam atat! Calificarea??? Ar fi cea mai mare din istoria fotbalului nostru, peste tot ce-a realizat generatia de aur (care n-a trecut decat de maxim o mare echipa la orice turneu ar fi jucat – Argentina in ’94 si Anglia – de doua ori, dar Anglia e altceva decat cele trei de acum). Nu cred in nimic, dar poate tocmai in lipsa de sanse sta marea noastra sansa.

dani  •  2 decembrie 2007, 22:03

cred k romania va scoate iar 4 puncte k in 2000, si sper sa se intample tot ce s-a intamplat anu acela , sa ne calificam in sferturi. dak ajungem in sferturi am da in principiu de spania sau suedia . iar dak dam de suedia va fi o campanie si mai frumoasa , prietenii stiu de ce… 🙂

adi  •  2 decembrie 2007, 22:48

brazilia mai lipsea de acolo…

xXx  •  2 decembrie 2007, 22:57

o sa obtina putin mai multe puncte cate are steaua in grupa ei de liga campionilor.adica inca vreo 2-3

Eu  •  2 decembrie 2007, 23:00

Ne mai prezentam?

gaby  •  2 decembrie 2007, 23:18

NE VOM CALIFICA DE PE LOCUL 2 VOM BATE ITALIA SI VOM FACE EGAL CU OLANDA SI FRANTA SIGUR ASA VA FI HAI ROMANIA A DA SI MODIFICATI LA GRUPE ATI PUSO PE FRANTA CAP DE SERIE E OLANDA SE MAI INTAMPLA BAU

adi  •  2 decembrie 2007, 23:26

2 tari campioane mondiale,si olanda-o echipa nu buna in europa-chiar ca avem sansa sa ne bucuram de un fotbal frumos!nu mi-e frica cu ai mei,totus as vrea la mijloc ceva mai bun decat ovidiu petre si codrea,mijlocul e zona noastra mai slaba,dar pana atunci am incredere ca PITI stie jocul si gaseste el solutia castigatoare,MUTU SI CHIVU fane mandri ca suntem romani,avem sansa noastra si am incredere in ai nostrii. hai romania

adi  •  2 decembrie 2007, 23:33

adevarat grupa frumoasa.singurul pronostic e 1×2

alexb  •  2 decembrie 2007, 23:39

mah tolontane esh culmea.. de knd a cumparat a1 meciurile echipei nationale numa’ cat ataci frf si implicit echipa nationala a romaniei.park ai vrea sa demonstrezi ceva..:| si e pakt..

mikai  •  2 decembrie 2007, 23:54

cu Italia nu avem nici 1%,cu franta sh olanda ne putem bate la sange!!!! dupa parerea mea ,problema de moment a nationalei este linia de mijloc,ne trebuie neaparat un mijlocas la inchidere,nu avem asa ceva sh din pakate piturca nici nu prea are de unde alege….Ov.Petre,margaritescu,codrea,= 0,poate pe undeva Lazar,dar este prea firav…ce spuneti?

niman  •  3 decembrie 2007, 0:04

SI DACA ERA BRAZILIA IN LOCUL ROMANIEI IN GRUPA ASTA NU SUNT SIGUR CA AR REUSI SA SE CALIFICE.
M-AM BUCURAT MULT PT CA A IESIT ASA.
POATE DIN PUNCT DE VEDERE MENTAL VOM FI PREGATITI.POATE CA UNII DINTRE JUCATORI VOR LUA LUCRURILE FOARTE IN SERIOS,POATE INVENTAM NISTE JUCATORI.NU STIU.ORICUM CRED CA ESTE GRUPA CEA MAI INTERESANTA.PROBLEMELE NOASTRE SUNT DEFICITUL FIZIC NATIV,PREGATIREA PSIHOLOGICA A JUCATORILOR,INCONSTANTA IN CONCENTRARE,UN PIC DE FATALISM.E TIMPUL SA SCHIMBAM PUTIN.ESTE TIMPUL SA ARATAM CA SUNTEM BRAZILIENII EUROPEI.MAI SUNT 7 LUNI.JUCATORII CARE VOR FI SELECTIONATI IN ECHIPA SI CHIAR SI CEI CARE DOAR SPERA AR TREBUI SA UITE DE TOT CE NU ARE LEGATURA CU FOTBALUL.AR TREBUI SA INCEAPA SA SE PREGATEASCA DE PE ACUM DUBLU FATA DE CUM O FACEAU INAINTE.TREABA ESTE SERIOASA.SUNTEM IN GRUPA PREMIANTILOR.SA ARATAM CA SUNTEM BRAZILIENII EUROPEI.INSA ASTA INSEAMNA 7 LUNI DE MUNCA.PITI SPER CA TI-AI FACUT PLANUL DE BATAIE.NU PLECA URECHEA LA LINGAI.E SANSA TA.DACA-I BATI PE ASTIA TREI ESTI MARE.POTI ANTRENA ORICE ECHIPA DIN LUME.
TREBUIE SA NE GANDIM CA SE POATE.

geo  •  3 decembrie 2007, 0:13

cata de unde pot cumpara bilete pt euro (meciurile Romaniei)

pardailan mancatz-as  •  3 decembrie 2007, 0:19

PROBLEMELE NOASTRE SUNT DEFICITUL FIZIC NATIV,PREGATIREA PSIHOLOGICA A JUCATORILOR,INCONSTANTA IN CONCENTRARE,UN PIC DE FATALISM.E TIMPUL SA SCHIMBAM PUTIN…
i-auzi ce zice asta, mai sus…
Nu spune si cum se poate schimba „deficitul fizic nativ”. S-ar putea in sapte luni, dar tot inainte de termen ar fi, ca trebe’ noua. Ca sa se mai nasca odata.

Averac  •  3 decembrie 2007, 0:41

in grupa asta Olanda o sa joace rolul Albaniei.

CraiovaMaxima  •  3 decembrie 2007, 2:04

Asa da, de mult nu am mai vazus un comentariu ca acesta, felicitarile mele. Si cea mai inteleapta
opinie despre grupa noastra a facuto Piturca, orice ai facut este un castig, chir daca pierdem tote trei meciurile. Suces Romania

Comentează