Spectacolul e patriotismul fotbalului

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

duminică, 2 decembrie 2007, 6:37

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

Puţin înainte, Mircea Sandu punctase: „Din punct de vedere sportiv, este foarte frumos!”. Aşa e. Apoi a venit întrebarea reporterei TVR, una dintre cele mai bune din ţară, dar absolut rătăcită în momentul respectiv: „Aţi auzit, domnule preşedinte, stupizenie mai mare decît ceea ce pretind albanezii, că am cumpărat meciul cu ei?”. Asta nu e întrebare, e un editorial la microfon.

Greu de înţeles de ce tot ne fîstîcim cînd aducem în dezbatere teme delicate. Americanii nu se sfiesc să acuze „Războiul împotriva terorismului”, noi chiar nu ne punem întrebări în legătură cu echipa naţională? Acolo e vorba de zeci de mii de morţi şi de siguranţa unei ţări de 300 de milioane de locuitori, aici vorbim de orgolii răscolite.

Tragerea la sorţi e şi un îndemn de normalizare. Preşedintele FRF s-a bucurat că are adversari puternici, dacă făcea asta un jurnalist se vorbea despre deficit de patriotism. Mergem la Euro chiar ca la un spectacol, putem să ţinem cu România, dar să admirăm Franţa şi să fim curioşi cum ne vom descurca încă o dată în faţa Olandei dincolo de ceea ce tot ieri Piţurcă numea, cu fair-play, „mijloacele care ne-au ajutat să-i batem”. Se referea la vreme şi la teren.

Cît despre Italia, nu avem întrebări. E genul de echipă care te bate şi nu ştii niciodată de ce. Un mister angoasant prin negarea căruia sperăm să bucurăm cea mai spectaculoasă vară din ultimii 8 ani.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

dromihete  •  3 decembrie 2007, 2:54

Ce mi-a placut comentariul asta, cica: avem exact sansa oii in tarcul cu lupi :)). Eu cred ca tocmai pentru ca este o grupa foarte tare vom reusi! Toate echipele vor fi precaute iar jocul rezultatelor ne poate ajuta. Nu e obligatoriu sa batem tot. Avem exact sansa lui Mihai Viteazul la Rovine. O sa-i luam! Hai Alexandru, fii Mare!

HANNIBAL27  •  3 decembrie 2007, 4:13

Asa e Catalin!Esti nebun fara misto,ca sa te iau pa limba lu Mailat,da da-ti si tu demisia cum a zis Piturca.De ce sa iau ca etalon parerea unui barbugiu de Olt?Fiindca a calificat tara asta de sub brad la un turneu.Stii tu,o bucurie pentru noi astia care ne prostiti sa muncim si sa cumparam borhot.

HANNIBAL27  •  3 decembrie 2007, 4:15

Da-ti demisia

hitman  •  3 decembrie 2007, 4:28

sa ne bucuram..meciurile romaniei o sa fie pritre cele mai vizionate de la acest campionat european si poate cand cineva o sa m intrebe care e capitala romaniei n-o sa m auzim budapesta

robiG  •  3 decembrie 2007, 5:14

Euro 2000 redivivus ..asta pot sa zic.Jucatori avem,asta cu siguranta!Daca D-ul Piturca reuseste sa-i pregateasca asa cum trebuie pt primele 2 meciuri vor fi nopti albe in tara(de 8 ani astept asta)!!
Am incredere in Piturca… asa ca la vara dilaila!! :)))

robiG  •  3 decembrie 2007, 5:16

bai fratilor .. sunt inutile alte comentarii! La acesti adversari putem spune decat

robiG  •  3 decembrie 2007, 5:17

bai fratilor .. sunt inutile alte comentarii! La acesti adversari nu putem spune decat :WAIT AND SEE!

jack sparrow  •  3 decembrie 2007, 6:10

fratilor NOI SUNTEM ROMANI ! cum sa apreciem aceasta sansa ? mai usor e sa ne plangem!!! castigam un joc – mamaaa ce buni suntem – viitorii campioni , pierdem sigur e o conspiratie – tine de veacuri ,inca de la sulitele vladului , apoi si locatiile nu tin cu noi , e rarefiat aerul , e scumpa elvetia .. prea bune stadiane etc etc NOI SUNTEM ROMAANI NOI SUNTEM ROMANI

Catalin  •  3 decembrie 2007, 6:25

Eu cred ca Romania poate sa incurce Franta si Olanda daca prinde doua zile bune. Ambele echipe vor ataca din start crezand ca Romania e prada cea mai accesibila si atunci jucand cum am facut-o cu Olanda in preliminarii vom bate sau vom obtine cel putin un egal.
Cu Italia in schimb e cam nasoala treaba. Daca ca picam in cursa asteptarii am putea obtine un 0-0 cel mult. Astia nu ataca din prima. Stau frumos ca un paianjen si isi fac panza. O ocazie mai mare ratata pt Romania si deodata gol Italia. Sau daca nici Romania nu se avanta atunci inscriu ei dupa un timp in care totul era plictiseala si aveai impresia ca asteapta toti sa se termine partida. Cu Italia zic ca daca jucam prudent si cu sange rece, mereu cu un ochi la aparare si axati pe faze fixe sau pe vreo faza a lui Mutu avem cat de cat sanse.

Iulian din StEtienne  •  3 decembrie 2007, 7:06

…ai simtit -o ca Italia e peste noi , ca
va fi cu Olanda o alta poveste si ….imi permit sa spun Franta e o bucata de paine de mancat daca si -o da seama cineva.

cisco  •  3 decembrie 2007, 7:06

tragerea la sorti a fost socanta! dar acun nu mai conteaza! tricolorii trebuie sa se mobilizeze si sa dea totul pe teren; decat sa fii avut surprize neplacute cu elvetia sau austria, mai bine un „totul sau nimic” cu „greii” fotbalul mondial; poate ca n-o sa trecem de grupe, dar imi doresc sa vad ATITUDINE! HAI ROMANIA!

Catalin V.  •  3 decembrie 2007, 8:07

Just. Este incredibil de greu. Probabil ca asa a vrut DESTINUL, satul si el de atata tam-tam in jurul valorii acestei generatii pe care ne-o da nationala. Dar poate ca asa este mai bine…daca cu adevarat avem valoare si ne meritam locul intre cei buni, trecem de grupa. daca nu…nu! Hai Romania!

steaua- Rusinea campionatului  •  3 decembrie 2007, 8:16

»Credinciosul Becali face ca toţi dracii pentru că Gloria are lipsă de caracter.
upă ce Steaua a ieşit pe făraş din Liga Campionilor, iar Partidul Noua Generaţie n-a prins pragul electoral pentru europarlamentare, căderea latifundiarului din Pipera pare la fel de naturală ca şi transhumanţa.
Cel care umbla cu sacoşa de bani prin vestiare pentru ca jucătorii altor echipe să joace „cinstit” cu adversarii Stelei e negru de supărare după un meci cinstit.

Credinciosul Gigi Becali face acum ca toţi dracii pentru că Gloria Buzău a dat dovadă de lipsă de caracter şi nu s-a lăsat bătută de roş-albaştri. Convins că aşa ceva nu se poate întâmpla, Gigi nici măcar nu s-a dus să vadă meciul.

Ultimele sale declaraţii arată că nu Dumnezeu l-a ajutat până acum, ci chiar „ochiul dracului”. Altfel nu i-ar fi spus patronului Gloriei, Costel Bucur, că „şi-a împuşcat stăpânul în somn”, ameninţându-l totodată că-şi va retrage sprijinul financiar.

Între cei doi există însă o relaţie mai veche care poate să explice într-un fel ieşirea patronului Stelei.
Becali a susţinut la un moment dat că i-ar fi împrumutat cinci milioane de euro lui Bucur pentru a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al divizionarei A buzoiene.

Totul e posibil. Mai ales că prin unele vestiare se spune că n-a fost chiar un meci cinstit, ci mai degrabă un blat ratat. Oricum, după un asemenea scandal, Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir ar fi trebuit măcar să mimeze o anchetă. Faptul că acest lucru nu s-a întâmplat până acum arată că astfel de practici sunt bine cunoscute şi tolerate.

Ce se întâmplă în fotbalul românesc aduce mai degrabă cu scenariul filmului „Naşul”. Omerta funcţionează la fel de bine ca în sânul Mafiei. Don Gigi e unul dintre capii respectabili care stabilesc tranzacţiile importante şi poate să se joace cu destinele vasalilor. El spune pe faţă că sunt oameni care ştiu ce a făcut el pentru Buzău.

Nimeni nu se atinge de el nici măcar când o ia pe arătură, de parcă s-ar afla pe terenurile MApN din Voluntari. Poate măcar acum procurorii vor reuşi să verifice traseul banilor, soluţia cea mai simplă pentru a demonstra dacă e vorba de o fraudă sau nu. Până la urmă, şi Al Capone a fost prins pentru evaziune fiscală. Dar acolo erau nişte procurori americani, şi nu nişte ageamii de la DNA.

Delirul lui Becali a sfârşit halucinant cu o bâiguială despre anularea unei întâlniri cu premierul Marii Britanii din cauza ruşinii pe care a păţit-o la Buzău. Probabil că, din acelaşi motiv, Gordon Brown nu-şi va mai lua casă în Pipera şi nici nu va mai juca şeptic cu Gigi. Asta, da, ruşine

davide1  •  3 decembrie 2007, 8:49

Este important sa jucam frumos, chiar daca nu trecem de grupa. In fond, Romania participa la unul dintre marile spectacole ale fotbalului. Trebuie sa speram!

davide1  •  3 decembrie 2007, 8:51

Italia nu a trecut de grupe in 2004, Franta a fost penibila…Mai tineti minte? Doar Olanda a jucat frumos, insa nu foarte eficient…cehii si portughezii i-au terminat

Mircea Rusnac din Resita  •  3 decembrie 2007, 8:54

Grupa in care am cazut se imparte clar in doua categorii de echipe. Pe de o parte se afla grupul “greilor” – Italia, Franta, Olanda. Trei echipe totale. Apropiate de perfectiune. Jucatorii lor cunosc toate tainele fotbalului. Sunt adevarati profesionisti. Sunt, poate, cele mai bune echipe ale momentului. Compuse din adevarati polisportivi. Uitati-va la ei, numai: aveti impresia ca sunt niste luptatori sau halterofili patrunsi pe teren. Aceste echipe par a fi intocmite pe calculator. Forta, rezistenta, viteza de care dau dovada sunt apropiate de ideal. Sunt, fara rivali, liderii Europei.
Cu o singura rezerva, insa: jocul practicat de ei seamana tot mai putin cu cel inventat pe maidanele britanice ale epocii elisabetane. Totul pare a fi calculat si programat dinainte: pozitia jucatorilor pe teren, directia balonului, forta sutului, locul exact unde va ajunge mingea. Ai impresia ca niste elefanti computerizati au invadat terenul de joc. Si, deodata, parca ai o revelatie. Parca incepi sa te intrebi daca ceea ce vezi e adevarat sau nu; daca este vorba de un joc sau de un antijoc; de un fotbal sau de un antifotbal. Si, desi esti convins ca nimeni nu se poate masura cu aceste echipe, nu mai intelegi ce vor de fapt sa faca pe terenul de fotbal.
Romania este a patra selectionata a grupei la ora actuala. Dar nu se poate compara cu celelalte trei. Nu are nici o sansa in fata niciuneia dintre ele. Fata de ele, pare o echipa de liceeni pusi pe fapte mari. Dar esential este faptul ca Romania joaca cu totul altceva. Nimic nu e prestabilit. Nimic nu e calculat dinainte. Totul se bazeaza pe calitatile componentilor lotului si pe stiinta jocului. Calculatorul nu are ce cauta aici. Jucatorii romani nu au nimic in comun nici cu halterofilii, nici cu karatistii. Sunt singurii din “cvartet” care aduc a oameni normali, obisnuiti. Nu sunt masini. Jocul lor se bazeaza pe viteza, tehnica, imaginatie, fantezie, improvizatie. Sunt niste virtuosi ai balonului. Simti in ei bucuria, placerea de a juca, la fel ca si pustii care au inventat fotbalul. In prezenta lor, fotbalul redevine un joc sportiv, un joc omenesc. Iar acest joc curat, frumos, deschis, cedeaza in fata celuilalt, practicat de echipele de categorie “grea”.
Romania nu are sanse in fata acestora si, de fiecare data cand va da piept cu ele, oriunde si oricum, va trebui sa plece steagul in fata lor. Si, odata cu ea, Fotbalul adevarat va trebui sa faca acelasi lucru.

Adi stelistul  •  3 decembrie 2007, 8:56

@ dromihete

Sansa lui Mihai Viteazul la Rovine a fost ca nu se gasea pe acolo. A lui Mircea cel Batran la Calugareni, la fel.

nastyb0y  •  3 decembrie 2007, 8:57

Parerea mea.
Cheia unei prezente bune la acest turneu final nu sta in actuala componenta a nationalei ci la cei care ,deocamdata ,nu sunt luati in calcule. Piturca ar trebui sa mai lase din orgolii si obiceiuri ,gen; aia care au facut calificarea plus Florentin p. trebuie sa joace. De recuperarea 100% si integrarea unui : Radoi,Ghionea, Ghioane, Plesan,Zicu se vor lega si eventualele rezultate. Daca ar avea si curajul naturalizarii unui Semedo sau chiar Fabbiani, am putea spera si la o semifinala.Din pacate, in ziarele noastre de specialitate nu exista un astfel de curent de opinie. In acest caz ,suntem mai patriotarzi decat in cazul romilor din Italia.

adi S  •  3 decembrie 2007, 9:24

„noi chiar nu ne putem întrebări”
.. ce ar trebui sa insemne?? ..
e varza cred, in capul tau , sau ma rog ghiveci.. din moment ce amesteci un comentariu sportiv cu terorism.. puteai sa aduci aminte si de dezastre ecologice, niv. de trai..politica

BARABULA VLADIMIR  •  3 decembrie 2007, 9:42

Ma bucur pt.ROMANIA!Au ocazia baietii sa demonstreze daca au sau nu valoare europeana!Piturca trebuie trebuie sa aleaga jucatorii cei mai valorosi si constanti in acelasi timp!Nu avem decat de castigat!As vrea sa batem ITALIA!Noi,o tara de romi!HAI ROMANIA!

daniels  •  3 decembrie 2007, 9:56

bulversant articol…analiza reactiilor celor mai tari oameni de fotbal din Romania adica selectionerul si presedintele federatiei m-au bagat in ceata … nu inteleg ce ar putea sa spuna Piturca in momentul in care aude Franta Italia si Olanda …decat ca mergem sa jucam „3 meciuri de antrenament ” dupa care revenim in patria mama fericiti ca am mai fost la un turneu final fie el si european …iar nasu care visa nu stiu ce grupe usoare cu Austria ca vezi doamne o sa fie mai ieftin pentru romanasisa vina la meciuri!!! aberatii …daca exista ceva de demonstrat la aceasta noua generatie a lu’ Mutu si Chivu , asta este momentul !!! cum adica sa joci finala campionatului european dupa ce ai pierdut meciul de orgolii si alte calcule de calificare in grupe valorice cu bulgarii!
lotul care a obtinut calificarea nu are sanse decat la bilete dus intors dupa 3 meciuri si atat … pentru ca asta le este valoarea nu finale si nu stiu ce vise indraznete ca facem si dregem si ii spargem pe toti si devenim campioni europeni !!!???
doar daca aranjeaza Piturca cu „vremea si terenul ” sa-i mai bata el odata pe olandezi asa criticati cum au fost elevii lu’ van Basten , asta dupa ce a aranjat un blat cu Platini sa traga de-un egal cu o Franta obosita si fara de Henry!!! si dupa ce Chivu si Mutu fac o susta cu Donadoni sa cadem la pace a la Juventus ca doar suntem latini !!!
doar asa sa vedem meciul 4 la europene ca altfel nu prea avem de ce sa ne mai bucuram …

astrally  •  3 decembrie 2007, 10:43

Ce ziceti fetelor, ramanem macar cu zero puncte ?

Fac un apel catre celebrele neveste si prietene a mai putin celebrilor lor soti fotbalisti … fetelor, Adelina, Diana, Consuelo si care mai sunteti, va rog sa va mobilizati sotiorii si sa ne aratati ca v-ati maritat cu niste barbati adevarati nu cu niste portofele … de voi tine ca tarisoara asta draga sa nu se faca de rusine si ramana macar cu zero puncte in grupa de la Euro …
Va multumesc anticipat pentru efortul pe care-l veti depune pentru ca Romania sa faca o figura frumoasa si sa tina cu dintii macar de cele zero puncte pe care le are la inceput. HAI ROMANIA !!!

Stefan  •  3 decembrie 2007, 10:56

Ar trebui ca statul sa asigure aleatoriu , vreo 10.000 de bilete pentru romani la meciurile nationalei ,in Austria si Elvetia. Plus transport gratuit , pentru ca asa vor fi in numar f.mare romani la meciurile nationalei , plus articole , ca steaguri , tricouri , sepci etc. acordate gratuit. Nu cred ca nu exista bani pentru asa ceva , trebuie doar sa se vrea , pentru ca fiecare „porc” daca ar dona 1000 de euro din averile pe care si le-au facut pe carca noastra , s-ar strange destui bani incat sa trimita romani la spectacol si distractie , asa cum fac ei in fiecare an prin tarile calde la soare pe plaje si pe iahturi de lux.Ar trebui sa fie astfel pt fiecare castigator al biletului: cazare la un hotel modest nu cerem 5 stele nici macar, un 2 sau 3 ar ajunge , o diurna de vreo 300-400 de euro , cat va sta acolo , si transportul, ATUNCI AM AVEA CU ADEVARAT SUPORTERI PE STADION SI „MUTU&COMPANIA” cand vor intra pe teren vor fi aclamati in urale , sunt sigur ca atunci li se va trezi spiritul de lupta , li se va furnica pielea si vor spune ORI DAM TOTUL ORI NIMIC. E doar un vis intr-o dimineata cu soare , intr-o camera de camin studentesc:), macar cu vise sa ne imbatam daca de altceva nu avem bani. ROMANIA FOREVER !!!

mrhighiq  •  3 decembrie 2007, 11:24

voi cei ce radeti de optimismul celorlalti macar fiti responsabili si duceti-va la culcare dupa meciuri.

Andrei Militaru  •  3 decembrie 2007, 11:25

@stefan
asa ceva ar fi imposibil. tu te gandesti cate reactii negative s-ar putea starni? 🙂
http://www.andreimilitaru.wordpress.com

Stoica Floriel-Daniel  •  3 decembrie 2007, 11:34

Ce ne facem dl. Tolontan daca ne calificam? Le facem satatuie (vorba lu’ Gica, regele)?
Si ii „rupem” daca se opresc in urmatorul meci cu o echipa de nisa (gen Polonia)?
Eu cred ca o grupa mai buna nici ca se putea.
Fotbalul e spectacol si, garantat va fi cu asa echipe! E bine asa!

Stefan  •  3 decembrie 2007, 11:42

@ Andrei Militaru
Una dintre acele reactii negative ar fi ? Chiar nu vad nimic rau in asta , ba din contra.

Stefan  •  3 decembrie 2007, 11:49

Sa fim seriosi ce ar insemna 1000 de euro la un parlamentar sus pus , o nimica toata , poate si lumea s’ar mai imbuna putin , macar cu ocazia asta ca ne-am calificat si noi la un campionat.Eu daca as fi parlamentar si as avea averile lor si as nimeri din greseala pe acest site si in special pe acest articol cand as citi ceea ce a scris un anume stefan:) , poate m-as gandi pentru o secunda , „cum ar fi?” . In fine ,e doar o himera. Numai bine.:)

mujotutun  •  3 decembrie 2007, 12:10

Domnule Tolontan!
Vedeti cum injura Becali Buzaul pentru ca nu i s-au dat cele trei puncte (dupa cum fusese convenit!). Vedeti cum se umileste managerul Buzaului si cum ii da dreptate ciobanului!
Vedeti-va cum rageati (precum leul in turbare!!!) antart, cu prilejul „primului blat dovedit”! Nici o reactie? Fireste, echipa nationala are prioritate! O sa facem merda praf la orice competitie externa cu un astfel de campionat!

valisor  •  3 decembrie 2007, 12:31

Franta si Italia vor avea jucatori obositi la turneul final, ca cei mai multi dintre ei joaca in Liga Campionilor si probabil multi dintre ei vor juca si finala. Ai nostrii vor fi mai proaspeti, dar tot degeaba esti proaspat daca nu stii fotbal. In concluzie, avantajul nostru ar trebui sa fie tocmai conditia fizica, dar si asa sansele noastre sunt foarte mici. (aproape zero)

casoltan  •  3 decembrie 2007, 12:47

sincer, daca trecem de grupe, ajungem in finala./ si inca ceva, noi care ne laudam ca putem castiga, la ce ne ma morcovim acuma atata? avem de jucat vreo 6 finale. daca le castigam pe toate, suntem cei mai buni. valorile sunt asa de apropiate, ca poate castiga oricine

ALEX  •  3 decembrie 2007, 12:50

Ba voi ati inebunit la cap???? Auzi la ei ca batem Olanda, ca batem Franta,…. terminati-va ba cu prostiile astea. Pai daca o sa dam vreun gol in cele 3 meciuri tre’ sa fim fericiti. Pe Franta o vad campioana europeana, iar pe Olanda in primele 3…

Nicolae  •  3 decembrie 2007, 13:00

Olanda si Romania se califica din aceasta grupa, in ordinea asta. Franta si Italia vor prinde un sezon prost ca in 2004, in Portugalia. Atunci Italia nici nu trecut de grupe. Nu au mereu constanta echipele astea mari. Franta si Italia mi se par de batut, pe bune. Olanda, nu, vor revansa.

Besofone  •  3 decembrie 2007, 13:10

Părerea mea este că am avut un ghinion crunt la tragerea la sorţi.Performanţă va fi dacă vom da şi noi un gol,nu dacă vom bate pe cineva.Echipa României este mult sub celelalte trei. Mi-l şi închipui pe Tamaş făcând marcaj la Henry sau la Toni.Piţurcă este,ori un inconştient, ori un naiv,când spune că avem ocazia să ne duelăm cu marile puteri ale fotbalului.Am mai auzit şi exemplul Greciei(parcă Lăcătuş spunea ceva de genul ăsta).Să fim serioşi.Din păcate pentru noi,nici nu suntem o naţie prea băftoasă şi nici Piţurcă nu e neamţ.

elle  •  3 decembrie 2007, 13:22

e sansa noastra !!! … sa-i facem pe inganfatii Europei sa faca diferenta dintre ROMANI si tigani …

Cristi  •  3 decembrie 2007, 13:31

@ Catalin T.
Eu sunt optimist si spun ca trecem de grupe ,DAR in semifinale o sa dam iar peste echipa cu care am iesit din grupa .
Ce crezi , o sa mancam bataie de 2 ori de la Italia in acest turneu ?
Nu inteleg de ce la semifinale nu s-au incrucisat c1 cu c4 si c2 cu c3
Este anormal sa te intalnesti cu aceeasi echipa pana in finala

Caesar  •  3 decembrie 2007, 13:47

Eu cred ca a sosit momentul sa vedem cu adevarat cine suntem. M-am saturat de declaratii sforaitoare si alte prostii care ne-au fost servite pana acum. Daca revin cativa jucatori care ne-au lipsit mult in ultima vreme(Plesan, Radoi, Zicu, Ghionea), daca vor prinde si Cristea, Stancu si Torje nationala si cei care sunt acum vor avea o forma buna eu cred ca ne calificam. Sunt multe chestii de luat in calcul.
In 94 Columbia era data drept favorita, Argentina la fel iar daca Iordanescu nu se speria de ce a facut cred ca ii bateam pe Brazilieni.
Asa ca PITI du-te cu o mentalitate de ori la bal ori la spital. Vreau sa luam 5-0 si sa jucam fotbal decat sa vii cu capul sus si trei batai cu 1-0. Terminati cu atitudinea asta de bisnitari si tigani romani gen Gigi sau Giovani Becali si mergeti si jucati fotbal.
Pune-l pe nasu sa dea o spaga ceva sa jucam la Constanta in Noiembrie decat sa jucam in Elvetia in Iunie.

Manwar  •  3 decembrie 2007, 14:02

Iata ca a venit, mult prea repede, plata pentru infrangerea din Bulgaria. Atat la tragerea la sorti pentru CM 2010, cat si acum, pt grupele CE.
Despre sansele Romaniei.. 0. Doar un nebun poate spera ca Romania trece de grupe. Prin absurd, obtinem o victorie. Dar nu este de ajuns.
Cu Rosu, Ov Petre, Fl Petre, Nicolae… nu vom face niciodata nimic.
Pacat, poate meritam macar dreptul de a visa!

Alexandru  •  3 decembrie 2007, 14:10

Cred ca e unica data cind sunt de acord cu Mircea Sandu; e frumos o grupa ca a noastra si mai ales e bine ca suntem OUTSIDERI. FRANTA CREDETI-MA NU JOACA PREA MARE LUCRU, si asta de multisor – cu exceptia mondialului unde l-au avut pe Zizou- asa ca daca ii luam tare pot claca; trebuie valorificat statutul de outsideri si putem rasturna grupa, dar totul cu atentie sporita si nu cu incredere exagerata sau nejustificata

sergio  •  3 decembrie 2007, 14:21

sa le aratam la italieni k nu suntem o natie de tigani,de criminali…sa le dam peste nas francezilor care acum cativa ani la un amical au pus pe afisul meciului un tigan cu o vioara si sa le demonstram olandezilor ca am fost mai buni ca ei in aceste preliminarii…este o grupa intradevar a mortii,dar in primul rand este o grupa a orgoliilor.sa le aratam austriecilor si elvetienilor ca romanii nu vin acolo ca niste hoti d buzunare,vin sa cucereasca intreaga europa prin frumusetea fotbalului…hai romania…….

B.S.  •  3 decembrie 2007, 14:31

Intodeauna cand citesc eu un comentariu facut de tine observ ca NU AI NICI O TREABA CU FOTBALUL.Cat despre Italia „Batea Borisov”odata cand erau si ei echipa buna.Eu am,multe intrebari in legatura cu Italia,Franta abia s-a calificat si Olanda este o echipa slabutza,asa ca avem sanse sigure de locul 2.
P.S. Tolo Tolo Tolo lasa-ne,lasa-ne………

daniels  •  3 decembrie 2007, 14:39

G.S.P.(Gloria Selectionerului Piti)
Episodul 1
Asa dupa cum toata suflarea romanesca care are cunostinta de fenomenul mondial numit fotbal si-ar dori , soarta ii acorda dreptul lui Piti sa-si ceara locul in randul antrenorilor care au cunoscut Gloria cu ocazia acestui campionat european. Ce-i drept , Piti nu voria ca razboiul sa inceapa cu 3 mari batalii asa cum i-au harazit sortii ,dar numai asa poate face ca numele sau si al paiesilor cu care intra in lupta sa ramana inscris in sufletele milioanelor de romani al caror steag il poarta !
Toti ce-i care si-au dat cu parerea despre tragerea din Elvetia au recunoscut ca drumul poate fi doar victorios si plin de glorie daca Romania ajunge mai departe de „grupa mortii”!
Acest „daca” este tema pentru acasa a lui Piti !
Tot ce-i trebuie este sa rezolve de-o maniera pozitiva acest „daca” si gloria lui este asigurata !
Din toti cei 23 de milioane de antrenori numai el trebuie sa gaseasca strategia invingerii titanilor francezi ,italieni si olandezi!
Nu mi-as dori sa fiu in pielea lui pana in iunie 2008 dar daca as fi as incepe pregatirea de razboi ! Da , razboi sub toate formele pe care fenomenul fotbal le accepta ca fiind sportive !!!
As incepe cu ai nostri (de data asta selectionati pe spranceana functie de luptele care vor trebui purtate cu ei )si nu cred ca incape indoiala dar pentru acest razboi trebuiesc fructificate adevaratele resurse ale fotbalului romanesc si lasate deoparte orgoliul selectionerului sau interesele anumitor personaje nu prea pitoresti ale vedetismului romanesc!
Si dupa ce mi-am format oastea imi spionez adversarul cautandu-i imperfectiunile care mi-ar aduce indeplinirea visului ! E greu dar nu cred ca exista vreo formatie perfecta fie ea si Italia ,Franta sau Olanda …
Strategia celor sase meciuri care i-ar aduce Gloria Selectionerului Piti este insa doar apanajul celui mai sus amintit ! Cateva banuieli in pe acesta tema in episodul 2!!!!
Hai Romania Campioana Europeana !

Rapidist  •  3 decembrie 2007, 14:46

Singura noastra sansa este tocmai invers de ce s-a vehiculat pe aici, si anume sa avem cel putin 4 puncte pana la ultimul meci pentru ca, toti ne subestimeaza, si singura sansa este sa luam puncte pana sa se prinda ca avem si noi ceva valoare ca dupa aia o sa ne invete jocul si o sa iasa k anul acesta in cupele europene intercluburi (adik nasol) Hai Romania

clavalik1  •  3 decembrie 2007, 14:55

Daca Piti ar fi baiat destept s-ar orienta si spre Ardeal (si eu sunt mitic, atentie!). Torje / Semedo ar fi de luat, Fabbiani asta neaparat trebuie sa mearga la Euro cu noi ca in nationala Argentinei nu pupa oricum in veci si mai sunt si altii care nu imi vin acum.
Ar fi mare pacat sa vedem aceleasi fosile obosite. A, sa nu uit de baiatu’ ala de la Dinamo Kiev…Acu’ nu ca ar fi cel mai bun din lume, insa expereinta are cu carul. In grupa asta avem nevoie de baietzi hotarati, carora sa nu le tremure chilotzii ca joaca cu campioana, vicecampioana mondiala si portocala mecanica. Psihicu’ e de baza!

Pari  •  3 decembrie 2007, 16:17

Ma uit la comentariile de aici si ma apuca durerea de cap….e clar ca este o grupa extrem de dificila si la prima vedere pare o misiune imposibila. Totusi trebuie sa speram – si cu alte oaczii am dat de adversari grei pe care pana la urma i-am invins…daca plecam de la ideea ca nu avem nici o sansa nu o sa castigam nimic, niciodata, si nu avem ce cauta la EURO…..iar voi astia care scrieti p-aici ca n-avem nici cea mai mica sansa sunteti niste ratati si niste complexati…d-aia nu o sa reusiti niciodata nimic in viata fiindca o sa plecati mereu de la ideea ca nu se poate…stati si va varsati frustrarile si neputinta pe unde apucati si va auto-intitulati „realisti” – duhniti a balcansim de 2 lei, injurati pe stadioane, va calcati in picioare sa vedeti cum se aprind beculetele la Piata Unirii dar la vot nu va duceti ca n-are rost, nu va place munca, nu aveti aspiratii, jucati la 6/49, asteptati sa va pice covrigul cu sare direct in gura, scuipati seminte….vedeti-va de treaba voastra!…si daca cumva o sa ne calificam printr-un miracol…o sa faceti baie in arteziene si o sa va dati in spectacol mai ceva decat maimutele de la circ…ca si asa nu v-ati mai spalat demult…sa nu uitati sapunul bai „suporterilor”! Sunteti penibili!

CLICK AICI PENTRU A CITI ” AMINTIRI, TRECUT SI VIITOR „  •  3 decembrie 2007, 16:46

cat pesimism aveti unii in voi…

zivi  •  3 decembrie 2007, 17:30

nu inteleg de ce cenzurati daca nu jignesc .

Calendar 2008  •  3 decembrie 2007, 21:14

==Calendar 2008== cu fete http://poze.outsdr.com

miserupistu  •  4 decembrie 2007, 10:50

pt toti cei care s-au … pe ei cand au vazut grupa..sa stati drq in casa dupa meciu cu italia knd vom avea 6 puncte. Iar din mila NOASTRA Olanda iese a doua. Respekt piturca!!

Tudor  •  10 ianuarie 2008, 13:39

Cand vad ce scriu unii ca jocker sau birlicu ala ma apuca greata!Ce fel de suporter poti sa fii cand afirmi tampenii ca o sa fim ciuca bataii in grupa?!Si apropo,imbecil e ala care poate sa afirme ca olandezii vor castiga grupa,astia doar cu mare noroc vor evita ultimul loc,veti vedea!La Constanta I-AM BATUT NOI NU VREMEA SAU ARBITRUL si nu inteleg de ce Tolo a mai scris aiureala asta cu vremea cand,de fapt vremea i-a ajutat mai mult pe batavi decat pe noi!

Comentează