Moştenirea lui Ilie

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

duminică, 27 ianuarie 2008, 11:49

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

Nu discutăm perioada de dinainte de 1989, cînd cele două cluburi erau sprijinite de mai marii României. Teoretic, Steaua şi Dinamo îşi puteau permite orice jucător. Practic, cluburile celelalte nu erau neapărat victime sigure. Ba un prim-secretari furios, ba un preşedinte uns cu toate alifiile, toţi aceştia puteau tergiversa, chiar anula sau măcar folosi şi în interesul propriului club transferul unui nume pe care cei mari puseseră ochii.

În fine. Un lucru e clar. Convingerea nu era neapărat punctul forte al acţiunii. Şi nici selecţia, pentru că aceasta era operată de reţeaua informală de federali, arbitri sau antrenori care erau sub influenţa celor două cluburi.

Lucrurile s-au schimbat. Ca să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.

Trăim, urmează o platitudine, într-o lume obişnuită să coteze ceea ce se vede, nu ceea ce este. Ceea ce face Adrian Ilie acum nu se va vedea decît peste 7-8 ani. Dar e posibil ca aceasta să fie adevărata moştenire şi muşcătura strălucitoare a Cobrei.

Comentarii (110)Adaugă comentariu

Bogz  •  28 ianuarie 2008, 0:26

Era normal sa se intample chestia asta si la Steaua!!!! Am vazut ca semneaza cativa jucatori pentru echipa a 2-a a clubului care daca se vor dovedi de perspectiva vor fii pastrati.

endorama  •  28 ianuarie 2008, 0:58

mda… bine ca face chestia asta Steaua si nu cluburile scotiene cum ma temeam ca se va intampla acum vreun an si ceva cand am vazut ca incep sa ne plece jucatorii de pe la 14-15 ani. in fine no, daca Ad Ilie il mai convinge pe Becali sa faca si o echipa de scouting care sa urmareasca talente din America de Sud, Africa si Serbia, atunci chiar va fi bine. dar no, pentru asta trebuie sa treaca peste xenofobismul stupid al lui Becali.

Petkovic  •  28 ianuarie 2008, 1:00

Da` ce mult iti place sa-l lauzi pe Ad Ilie! Orice ar face el, e extraordinar! Mai bine ai vedea ca a adus 5 jucatori pe 2 posturi de atacant. Steaua are aparare, va avea probabil si atac dar fara mijloc degeaba. Va termina in afara primelor 2 locuri.

endorama  •  28 ianuarie 2008, 1:07

da.. are dreptate Petkovic. eu nu inteleg ce naiba o sa facem cu 7 atacanti in lot. de ce nu a adus si un mijlocas stanga? iar o sa facem tot felul de experimente ca cele cu Neaga, Surdu, etc.

andreic  •  28 ianuarie 2008, 1:09

E important sa construiasca o echipa de scouti. Pentru viitorul oricarei echipe de fotbal din tara asta este esential. Cel mai bun exemplu pe plan mondial este Ajax. Aveti idee cati scouti exista in stafful lor?

Gooroo  •  28 ianuarie 2008, 1:10

E de bine. Imi place foarte mult initiativa. Se pare ca suflul nou in conducerile cluburilor vor schimba macar putin politica de achizitii a fotbalistilor. Este normal pentru o tara ca Romania sa urmareasca dezvoltarea si cresterea tinerilor de la nivel de juniori.

Nu e ceva nou, cluburi ca Chelsea sau Barcelona recunoscind ca aceasta este principala politica pentru urmatorii 10 ani, cresterea talentelor in curtea cluburilor. Chelsea vrea alti copii ca John Terry iar Steaua isi doreste lideri ca Radoi.

darko  •  28 ianuarie 2008, 1:16

Adi Ilie va lasa ceva in urma lui nu ca istericul de MM care era toata ziua la TV!!!

Am mizat de la inceput pe iscusinta lui Adi Ilie in a pricepe fotbalul atat in alegerea jucatorilor cat si in organizarea unui club!!!Se pare ca nu ma voi insela!!

Istericul de MM, FRUSTRAT 100%, nu a lasat nimic in urma lui, doar praf si pulbere si jucatori de 2 lei; cu toate acestea, nesimtitul il acuza pe Adi Ilie de lipsa profesionalismului, insinuand in propriul stil smecheresc ca nu si-ar face treaba!!!Acest individ nu era de nivelul Stelei atat ca si gandire cat si ca mod de comportament!!!Ce sa aduca el, ca experienta de la cluburile occidentale cand el a venit de la o echipa mica..OTELUL..si ajungand..cum ii place sa se laude un manager „care a avut rezultate…. cand era el”.
Totul a fost conjunctural si nu mai mergea foarte mult, dovada fiind sezonul trecut al Stelei, dar individul in grandomania lui se credea mare!!!Lipsea o proiectie de viitor!!

Mult bafta Adi Ilie!!!

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:17

Ce face Adrian Ilie acum??Ce-o sa vedem??A cumparat niste jucatori momiti cu margele stralucitoare ce aruncca irizatii europene si in umbra „Marelui Urs” nu reflecta nimic.Ce se va vedea peste 7-8 ani???Un exemplu de pusti de 11 ani pe youtube ar fi deajuns!.Vorbe, bai !!!Chiar vorbe.
„”Trăim, urmează o platitudine, într-o lume obişnuită să coteze ceea ce se vede, nu ceea ce este. Ceea ce face Adrian Ilie acum nu se va vedea decît peste 7-8 ani. Dar e posibil ca aceasta să fie adevărata moştenire şi muşcătura strălucitoare a Cobrei.”
CE FACE ADRIAN ILIE ACUM???SA NU_MI SPUI CA LE ARATA MINGEA PUSTILOR DIN SCOLILE SPORTIVE ,SAU CELOR DIN CLUBURILE SPECIALIZATE IN CRESTEREA JUNIORILOR!)))Ca vad ca Dinamo cumpara toata echipa de internationali imberbi.

george  •  28 ianuarie 2008, 1:17

o masura ce se impunea demult…dar bine ca a venit si acum..stiti cum e..decat sa dai unui fotbalist ca surdu o suta si ceva de mii de euro pe an..mai bine bagi banii astia in copii si in antrenorii lor…si sigur o sa iasa ceva mai bun decat surdu…GARANTAT!bravo adi ilie!!!

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:25

Bravo Adi Ilie??George, esti in expctativa viitorilor ani mesteriti de Adi Ilie??

” să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.”
Ce dracu stii mai Tolo si nu stim noi??? Unde-s sugar care sunt cautati si acontati de A. Ilie??Imi scapa ceva din viitorul sotiei mele steliste;)))Sud-boyy astia sunt talentele??

vasile  •  28 ianuarie 2008, 1:25

Tolontane ii lauzi si tu pe aia de unde iti tragi bani. De baza sportiva de la PRORAPID si ce se face acolo ai auzit? Sau cumva Rapidul nu vrea sa va „manjeasca” si deasta dati in Copos?

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:30

Unde vor fi gasiti cei ce lucreaza de la 7 ani ptr. Ilie??Ca peste 10 sa fie talente??Nu vorbim de cei peste 20 ani de asteptare!Stelistele ,machedoance ,in special, o sa procreeze ptr. ca
Tolo. a scris un reportaj favorabil ptr. Cobra(??)si mai sunt locuri la scoala de talente.Hajhahaha!!!

drogba  •  28 ianuarie 2008, 1:33

NU sunt stelist dar Ilie se pricepe la fotbal si e un tip inteligent ,iar acest proiect trebuia inceput mult mult mai devreme decat acum dar niciodata nu e tarziu.Sper sa reuseasca pt ca un asemenea proiect trebuie luat exemplu si de celalalte cluburi nu cumparaturi scumpe si extravagante.Niciodata nu vom avea bani sa luam la creme de la creme de piata,nu avem banii necesari,renumele si valoarea care sa ne permita asta,doar crescandu-ne cum trebuie juniorii ,de la varste relativ fragede la cel mai inalt nivel putem spera la un fotbal bun,restul e un mare foc de paie.

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:39

Delirant!!!

„Ca să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.

Mai Tolo! Adi Ilie asta e bun rau!Are idee, dar nu-i plac fotbalistii in scutece ,sau care se vor naste in urmatorii 5-10 ani.
Tu il lauzi pe Ilie ca a cumparat niste pseudo-valori din America???Doamne!!!Si te asiguri de viitorii 15-20 de ani de linguseala!

Ple.shit.za 55  •  28 ianuarie 2008, 1:40

Bravo Ilie, daca iti iese chestia asta vei fi cel mai mare manager din tara. In sfirsit o veste foarte buna dinspre manageriatul de la Steaua.
Cred ar trebui sa angajati si alti antrenori de copii si sa copiati metode de lucru de la marile scoli de fotbal din Europa.
Dar oricum, faptul ca exista acest proiect (sper ca nu este o pocnitoare) si cei 16 tineri sub contract to Steaua este un pas urias.

MULT SUCCES SI NOROC!!!

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:44

Bai, Drogba !!! Tolo scrie ca Adi Ilie are un proiect pe 15-20 ani. Eu am vazut ca au cumparat jucatori de pe alt continent crescuti la alta scoala, evident! De unde trage concluzia Tolo . ca A. Ilie are un proiect ptr. Steaua sa aiba jucatori (pe proiect ,frate) peste 15-20 de ani:)))????

d  •  28 ianuarie 2008, 1:46

De ce citind aceeasta stire,am simtit un fior,unul asemanatorul cu caldura noptilor in care, ne scaldam in fantanile publice,strigand: „Hagi presedinte!”Sa fie acel sentiment, pe care „epoca becaliana” la ingropat in adancuri?Sa fie acel spirit,care nu va disparea niciodata?Sa fie spiritul stelist?

buuu  •  28 ianuarie 2008, 1:49

„Lucrurile s-au schimbat. Ca să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.”

Eu nu vad nicio investitie in juniorii Stelei, poate in cei de peste ocean.si nu vad o lauda in a-i cumpara!!!Tolo. scrie de aia care chiar au dat valori in anii astia vitregi: FC Arges, U Craiova, Bistrita…e.t.c….

Alexandru  •  28 ianuarie 2008, 1:56

O miscare normala pemtru un club cu pretentii, cum este Steaua, si care trebuia facuta cu mult timp in urma. Cum credeti ca fac performanta Arsenal,Ajax,Barcelona-mai nou- si explele ar putea continua. Este adevarat ca ele fac selectie la nivel mondial, dar au inceput tot din tara. Acest lucru normal intr-o tara civilizata in Romania este vazut ca un lucru senzational iar Adrian Ilie ca un Mesia. Nu m-ar mira ca peste cativa ani sa auzim chiar vocea lui D-zeu – a se citi HIHI bECALI- spunand ca a fost ideea lui. In alta ordine de idei as vrea sa vad celelalte echipe cu pretentii ce vor face in viitor ? Pentru ca daca nu se trezesc nu or sa mai aiba viitor. Totusi pe langa Steaua mai exista un castigator. Romania.

Doctorul  •  28 ianuarie 2008, 1:59

O daaaaaa clar !!! Daca astia nu isi fac treeaba in 6 luni Adi ajunge de la Zeu la derbedeu…ca doar traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul!!

Doctorul

lywyu2012  •  28 ianuarie 2008, 2:00

asa cum fostii jucatori din generatia de aur care au ales sa devina antrenori au readus performantele la nivel de club asa si cei care au ales sa devina manageri vor schimba mentalitatea…bv ilie

nick stelistu  •  28 ianuarie 2008, 2:00

Bravo Adi,ceea ce faci tu acum se va vedea in 3-4 ani cel putin dar merita si odata cu aceasta intradevar cred ca va incepe suprematia Stelei (va fi ceva in genul Ajax)sper ca o sa le dai la multi peste gura care s-au grabit sa te critice (tu taci si faci)iar ptr. cei care te critica ca ai adus numai varfuri vorbesc in necunostinta de cauza,Mendoza poate juca pe orice post de la mijloc in sus(pe stg. pe dreapta simijlocas central)Dayro poate juca si mijlocas dreapta sau ex.dreapta iar Pepe varf impins consider ca la momentul asta toate psturile sunt bine acoperite.Ca unul care locuiesc si traiesc in USA urmaresc multe meciuri din campionatele sudamericane in direct si sunt de acord ca Villanueva este un jucator extraordinar si cred ca s-ar mula bine pe jocul Stelei ptr. ca este mijlocas de creatie dar nu stiu daca el ar vrea sa ajunga la Steaua ptr ca sunt cu ochii pe el echipe mari din Europa.HAI STEAUA!si succes Adrian Ilie

andrei80  •  28 ianuarie 2008, 2:13

„Ceea ce face Adrian Ilie acum nu se va vedea decît peste 7-8 ani. Dar e posibil ca aceasta să fie adevărata moştenire şi muşcătura strălucitoare a Cobrei.”

Dl. Tolontan, la Steaua nu exista nici un plan pe termen mediu sau lung… deci afiramtia dvs este total gratuita. Se pare, ca ati luat-o pe urmele dlui. Tatulici, alt „spalator de cadavre”… 🙂

8vious  •  28 ianuarie 2008, 2:27

Dupa ce voi vedea un fotbalist adevarat din Centrul de Juniori al Stelei, atunci o sa-l consider pe Adrian Ilie un manager adevarat. Pana atunci insa mai e mult timp. Spor la treaba, Adriane!

abudabi  •  28 ianuarie 2008, 2:47

Cred ca il laudati degeaba pe Ilie…din cate imi amintesc primul care a venit la Steaua cu ideea asta a fost Hagi care s-a plans ca juniorii de acolo se antreneaza pe stadioane de zgura…mai mult i-a cerut lui Becali sa trimita banii catre centrul de copii si juniori…ce a facut Adrian Ilie? simplu…a citit ziarele…s-a uitat la TV….a vb cu Hagi si a fost mai diplomat in relatia cu Becali (a nu se citi pupat in fund pentru ca nu ma refer la asta)…de aici si pana la marele manager care s-a gandit la viitorul Stelei e drum lung…stelisti…laudati-l pe Hagi…poate nu e antrenor f bun…dar e stelist f bun 😉

Iulian din StEtienne  •  28 ianuarie 2008, 3:22

….este o idee buna ceea ce semeni ai dupa
patru,cinci ani
…ca exemplu intre anii Generatiei de Aur
92 -98 nu s a investit nimic rezultat intre
2000 si 2006 echipa nationala nimic…
….se observa si prapastia in varsta jucatorilor de nationala intre 28 ani si 34 de ani nu exista jucatori la nationala
dupa Dorinel Munteanu saream la 28 ani Mutu
…nu l pun pe Contra nu stiu daca este un exemplu de asa …da…

funny-stuff.net  •  28 ianuarie 2008, 3:32

Mi se pare normal e Steaua e cel mai mare club din Ro

emil  •  28 ianuarie 2008, 6:00

in sfarsit te vad si pe tine sa fi de acord cu ceva Tolontane

pt. nick stelistu’  •  28 ianuarie 2008, 6:54

de acord cu tine,si eu sunt in USA si urmaresc parcursul Stelei,nu pierd nici un meci,nici o informatie!Eu sunt in Dallas,tu?

ioan plischi  •  28 ianuarie 2008, 6:56

nu m-as pronunta inainte de a vedea cum e cind se joaca „pe puncte”…

d(r)ac_impielitzat  •  28 ianuarie 2008, 7:15

semne bune deceniul are! la anul si la multi ani!

senzationala mutare. sa vedem cat il tine pe patron ideea asta…

cristi  •  28 ianuarie 2008, 7:51

trebuia mai demult facuta ! dar si acum e bine ! MIJLOCASI ! de ce nu-si iau mijlocasi ?

kata  •  28 ianuarie 2008, 8:10

sa vedem ce o sa iasa,deocamdata clubul rival dinamo scoate jucatori din propria pepiniera sau adusi de la virste fragede pe care ii vinde destul de bine ,de steaua nu-mi mai aduc aminte de cind nu a mai scos jucatori.

Ionut  •  28 ianuarie 2008, 8:20

Proiectul e fabulos si mertita tot sprijinul! E inceput mai de mult timp. E bine ca acum ati aflat…

Cat despre atacanti, nu e nici o problema. Medoza joaca si mijlocas stanga, iar Dayro mijlocas dreapta.

Steaua ar putea alinia urmatoarea fo0rmula:

Zapata
Nicolita, Ghionea (Radoi), Goian, Emeghara
Dayro, Plesan, Ov. Petre, Mendoza
Dica, Pepe Moreno

doc  •  28 ianuarie 2008, 8:33

a fost greu sa se realizeze pana acum un astfel de proiect pentru ca toti tinerii jucatori erau recrutati de fratii becali care ii duceau la dinamo. de aia tinere telente acum 10 ani se duceau la dinamo desi isi doreau sa vina la steaua. face foarte bine adi ilie cu conditia sa ii supravegheze sa nu ii invinga tentatiile de vedeta si sa ii promoveze in liga a doua si sa le creeze conditii de „crestere” sa nu se transforme in jucatori talentati dar vesnic accidentati (vezi ex chivu sau mitea). bravo adi ilie

doc  •  28 ianuarie 2008, 8:34

si am uitat o conditie…sa se renunte la sistemul de promovare pe pile pe care il stim si il „iubim” cu totii

viorel  •  28 ianuarie 2008, 8:58

– Bravo Ilie. nu cred ca e usor sa ai un cioban in spate si totusi sa iti impui ideea.
parerea mea e ca toate vedetele Stelei din trecut (HAGI, LACA, ADI etc) care au incercat (incearca)sa ajute Steaaua sunt EROI. Cu un om inchis la minte nu se face performanta. Daca Ilie reuseste (si daca are suport) sa faca o Steaua 2 puternica o sa mai avem o sansa. Sa il aduca pe Belodedici ca are experienta din Spania si e o mare STEA.

bhig fun  •  28 ianuarie 2008, 9:09

Ceea ce face Adi e destul de benefic pentru club dar ,ca trebuie sa existe si un dar, patronul „sau” va avea rabdare pentru acesti copii talentati? Din pacate in Romania sunt multi copii talentati si de viitor pentru fotbalul romanesc dar multi patroni de club nu au rabdare cu ei si nu vor sa cheltuiasca banii pe acesti copii mai usor ii iau de la altii care se chinuie cu ei ssi-i fac valorosi pe nimic…. Ramane de vazut.

microbistu  •  28 ianuarie 2008, 9:11

Apropo, cam ce salariu are un antrenor de copii si juniori de la clubul Steaua ?

florin83  •  28 ianuarie 2008, 9:49

Bravo..Bravo..Bravo! de mult asteptam asta, ce trebuia sa se intample mai demult se intampla acum si nu poate fi decat foarte bine. Sper doar sa nu fie vanduti de Becali direct afara si sa isi faca mai intai datoria la Steaua. Acest proiect ma bucura mai mult decat aducerea sud-americanilor(n-am nimic cu ei sper sa confirme).Inca o data felicitari, nu poate fi decat un lucru f bun atat ptr club cat si pentru pusti.Bafta!

adi ilie beat  •  28 ianuarie 2008, 10:01

adi ilie la bautura http://www.youtube.com/watch?v=IBmD5wyC-mo

adrian  •  28 ianuarie 2008, 10:03

in sfarsit un lucru bun la Steaua, dupa multi ani de confuzie. bravo Ilie si Laca, precum si celorlalti care participa si sprijina. bine ca au reusit sa-i deschida ochii ciobanului.

Andreea  •  28 ianuarie 2008, 10:05

Cred ca Adrian Ilie o sa fac treaba buna la Steaua mai ales daca o sa primieasca sprijinul necesar din partea celor din Ghencea

deontologie profesionala  •  28 ianuarie 2008, 10:08

dle tolontan aceasta stire in care se spune ca va deveni steaua 2 un centru puternic ati intorso si ras intorso pe jaful asta de sait al vostru aveti 3 redactori care isi dau cu parerea despre ceva ce nu se stie daca va fi,ca daca se supara jiji sare ilie de la steaua si adio megaproiect.fiti mai precauti si nu ami slugariti sdr-ul prea multa importanta pt. ceva ce „va fi ” .steaua nu va mai fura jucatori cum ia furat pe :tudose,ochirosii,cernea.bostina,ghionea si lista poate continua.oricum baietii ai cu microfonul in mana sunt penibili asa ca renuntati la tentativa jalnica de informare.in loc de gazeta sporturilr mai bine va-ti numi gazeta monden ca nu e mare diferenta.acum aveti concurenta la monden cu pro-ul lu sarbu

zero  •  28 ianuarie 2008, 10:08

nimic de spus

belluschi  •  28 ianuarie 2008, 10:09

astia care il laudati acum pe ilie spuneati acum o luna ca era cel mai mare incompetent din club! numai la bine sprijiniti echipa!

Dan 72  •  28 ianuarie 2008, 10:13

Si cu dvd-ul cum ramane!?Cum poti fi atat de netrebnic,ca dupa ce face-ti pe unul cu ou si otet ironizandu-l…sa apari apoi tu si sa-l speli la..dos?Asta-i mojicie!!Ori te abtii si nu-l mai ironizezi dupa 2 luni…ori te abtii sa-l mai lauzi acum.Asta-i caracter?

Dan 72  •  28 ianuarie 2008, 10:14

Bineinteles ca nu,dar…cine spunea ca ai avea asa ceva?:P

q  •  28 ianuarie 2008, 10:14

domnule tolontan cum oare puteti afirma ca ceea ce face ilie isi va vedea efectele peste 7-8 ani? e vorba de jucatori ce au minim 17 ani in acest moment nu 13. in mod normal un jucator de 17 ani ar trebui sa fie gata de utilizat intr-un meci oficial nu lasat sa se mai”coaca” la oradea sau mai stiu eu unde. chiar exista pusti talentati in romania insa un jucator de 21 de ani care e rezerva eterna precum ducu ninu nu mi se pare o bomba pe piata transferurilor, nici macar una cu ceas. cluburile noastre trebuie sa cumpere copii pe care sa-i instruiasca de la varste fragede nu juniori de 17-19 ani carora sa le distruga carierele promitatoare cu mirajul unui loc la steaua. alexandru iacob, unul dintre ei, a fost curtat de cluburi din italia inainte de a semna cu steaua. acum joaca la buzau si nu vad mari sanse ca el sa ajunga in urmatorii 3 ani la steaua. din cei 16 nu se va alege nimic pt ca asta nu e o strategie pt viitor ci una menita sa inchida gura celor care il critica pe buna dreptate pe ilie. aia nu e o viitoare echipa ci pur si simplu niste fotbalisti, nici macar foarte tineri, care in urmatorii 5-6-7-8 ani vor juca la pandurii sau la uta. sante

Dan 72  •  28 ianuarie 2008, 10:15

Vai mama voastra!! Astia mai misca…prin fotbal…isi bat capul…pe cand voi…tot pleava ramaneti!

Comentează