Moştenirea lui Ilie

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

duminică, 27 ianuarie 2008, 11:49

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

Nu discutăm perioada de dinainte de 1989, cînd cele două cluburi erau sprijinite de mai marii României. Teoretic, Steaua şi Dinamo îşi puteau permite orice jucător. Practic, cluburile celelalte nu erau neapărat victime sigure. Ba un prim-secretari furios, ba un preşedinte uns cu toate alifiile, toţi aceştia puteau tergiversa, chiar anula sau măcar folosi şi în interesul propriului club transferul unui nume pe care cei mari puseseră ochii.

În fine. Un lucru e clar. Convingerea nu era neapărat punctul forte al acţiunii. Şi nici selecţia, pentru că aceasta era operată de reţeaua informală de federali, arbitri sau antrenori care erau sub influenţa celor două cluburi.

Lucrurile s-au schimbat. Ca să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.

Trăim, urmează o platitudine, într-o lume obişnuită să coteze ceea ce se vede, nu ceea ce este. Ceea ce face Adrian Ilie acum nu se va vedea decît peste 7-8 ani. Dar e posibil ca aceasta să fie adevărata moştenire şi muşcătura strălucitoare a Cobrei.

Comentarii (110)Adaugă comentariu

rusfamily  •  28 ianuarie 2008, 10:23

nu ajunge Ilie sa se bucure de munca sa…bine ar fi sa gresesc! http://www.kraftmedia.ro

plescoianul  •  28 ianuarie 2008, 11:02

lavarsta asta un pusti explodeaza in 2-3 luni. Posibil sa fi pus mana pe cava de valoare, dar poate au pus mana pe pusti care doar atat pot. Rezultatul: de acolo de unde i-au adus tot acolo sa priveasca , nu se stie cine explodeaza, acum ca au plecat VEDETELE”

vlad24ioan  •  28 ianuarie 2008, 11:17

in sfarsit un manager adevarat,un proiect de milioane,era singurul mod prin care steaua poate deveni o echipa de champions league,deocamdata asteptam si faptele si apoi desigur rezultatele,rabdare sa fie si sa se tine de cuvant

Bravo Adi,tine o tot asa si nu te lasa influentat de cioban

noni  •  28 ianuarie 2008, 11:53

dupa 50 de ani de furat sau apucat de cumparat !!!!!

lucian  •  28 ianuarie 2008, 12:00

O gandire occidentala ,pot sa spun chiar originala pt Romania! o strategie de marketing ce va asigura un profit frumos si performante europene.

dorin fr  •  28 ianuarie 2008, 12:10

Nu sunt stelist, dar BRAVO Adi Ilie! Asta ar trebui sa faca toate cluburile, sa ofere contracte tinerilor pe care ii au si sa caute altii… centre de formare si… antrenori buni la juniori.
Adi Ilie le-a cam luat fata zgarcitilor care credeau ca pustii din curtea lor vor ramane la club pentru nimic…

david  •  28 ianuarie 2008, 12:22

bai baieti, stati linistiti ca Rapid si Dinamo fac acelasi lucru de ani de zile(poate chiar zeci de ani de zile)…dinamo are de 15 ani cea mai buna grupa de copii si juniori din tara.
Exemplu:Steaua l`a cumparat din Medgidia pe Emil Dodan, un talent urias care daca se tine de fotbal prinde nationala..era cel mai talentat pusti care a jucat vreodata la medgidia…totusi a plecat abia la 21 de ani la steaua II.
Dinamo a adus tot de la medgidia un atacant, Andi Celnicu, un alt talent urias si un tip serios, care n`a consumat alcool in viata lui.Chestia e ca el a plecat la dinamo la 15 ani, iar acum are 19 si are oferte din divizia A…

Stirea voastra trebuia sa sune asa:
„Steaua a inceput sa faca ce face toata lumea”

david  •  28 ianuarie 2008, 12:32

plus ca a cumpara 16 jucatori in cateva luni nu mi se pare pare afacere…urmarirea lor, testele, negocierile(e aproape imposibil sa iei un pusti care a semnat deja contractul de juniorat, care il obliga sa stea pana la 21 de ani la un club)…toate astea mananca mult timp, vedeti si voi ca Arsenalu` are aceeasi politica in ceea ce priveste prima echipa, iar ei cumpara un jucator-doi o data la 6 luni.

UnderTakeR  •  28 ianuarie 2008, 12:45

Tolo… de ce nu spui pe fatza cum stau lucrurile ..ca de vorbe sunt satul ..Steaua face steaua drege.. ce face si ce drege.. iti zic eu ..?Nu Steaua nu Dinamo cresc viitorul fotbalului .. il cresc echipele pe care le numim de pluton daca te uiti in ultimii 10 ani de exemplu .. cei mai buni fotbalisti care ii avem acuma sunt crescuti la alte echipe .. Steaua si Dinamo ia cumparat.. Si iti garantez ca TOT ce a zis Adi va ramane la stadiu de etern proiect ..ptr ca nu e mentalitatea lor sa faca asa ceva si cu asta punem .

nastyb0y  •  28 ianuarie 2008, 12:45

Cel mai important lucru din aceasta tarasenie , care la noi a ajuns sa faca subiectul a zeci de articole prin Gazeta, este faptul ca se da un EXEMPLU.Se intra intr-o relativa normalitate. Maine, daca toate cluburile vor face macar in parte la fel, o sectiune din viitorul fotbalului nostru este asigurat. 900000 zici ca a cheltuit Becali cu aceasta „supernemaipomenita” idee ?Pai , alaltaseara se pare ca a lasat 1 mil.la roata norocului.Mare scofala….

ofensat  •  28 ianuarie 2008, 12:47

mie personal ilie mi se pare un manager f bun.
ganditi va ca nu e usor sa lucrezi cu un patron paranoic,si totusi adi a reusit sa l pastreze pe rica neaga,(care va fi revelatia returului)si sa aduca cateva „nume” in ghencea.
totusi cred ca departamentul de scouting ar trebui sa includa nu pe leo strizu sau alte nulitati ci pe fostii mari jucatori stelisti care in prezent nu au angajamente si pe care chiar ii doare inima sa vada steaua lui gigi ca are 2 suturi la poarta intr un meci cu pandurii…..

Decebal  •  28 ianuarie 2008, 12:54

Sa ne spuneti cati jucatori sunt cumparati de la Universitatea Craiova sau de la FC Arges. Restul nu conteaza.

CARLSBERG  •  28 ianuarie 2008, 12:55

Domne , e misto ce face Adi Ilie. Dar oare peste 10 ani diferenta dintre Barcelona si Steaua va fi mai mica. Singura posibilitate ca Steaua si Barcelona sa joace la acelasi nivel peste 20 de ani ar fi ca Barca sa stea pe loc pana in 2028. Lucrul asta nu se va intampla iar un posibil meci Barca vs Steaua in 2028 , va fi tot de vreun 5 – 0. Imi pare rau dar asta e situatia , daca Steaua face asta , Real Madrid face de 20 de ori mai mult. Daca Steaua cumpara cel mai valoros jucator de la Scoala Gica Popescu , atunci Real Madrid cumpara cel mai valoros jucator al braziliei.

Doi la mana : Daca Steaua intr-adevar creste mari valori in urmatorii 10 ani , atunci ii cumpara Arsene Wenger pe toti iar asta nu ma incalzeste cu nimic , cum nu ma incalzeste nici faptul ca Mutu este golgheter in Italia.
Stiti de ce avem noi nevoie ? Avem nevoie ca Mirel Radoi sa se transfere la o echipa de Champions League si apoi sa joace impotriva Stelei , sa ne dea gol in minutul 92 si sa ne spulbere ultima sansa de a iesi din grupe … asta avem noi nevoie , atunci vom suferi si ne vom da seama ca BANI nu avem = nu avem nimic.
Akhmetov de la Shakhtar e mai bogat decat Abramovic , poate cumpara el viitorii 16 jucatori din Ghencea si ne linisteste. Apoi ne uitam iar la TV , asa cum tipam pentru Galatasaray cand juca Hagi cu Popescu acolo. Abia de curand mi-am dat seama ca eu tipam de fapt pentru turci … teoretic rivali fotbalistic.

CARLSBERG  •  28 ianuarie 2008, 12:59

Probabil peste 20 de ani Real Madrid va avea stadion din aur sau argint. Noi de abia acum „descoperim america”. Real ce face ? Sta pe loc pana in 2015 , sa-i dea timp Stelei sa se trezeasca si sa-i batem si noi cu 4 – 1 in CL.

Cu stadionul Ghencea ce facem ? Punem si noi niste veceuri sau ma pis tot in tribune ? Mai vindem multe seminte sau ne dam si noi pe hamburgeri ?

allllex  •  28 ianuarie 2008, 13:15

asa e dar asteptam si un mijlocas de mare valoare.Am incredere in plesan si dica dar e prea putin.Cine va da pasele pt ca super-atacantii sa dea 3,4 goluri /meci???

Leo  •  28 ianuarie 2008, 13:25

Bai Vasile lasa domne’ ce face rapidu k nu prea face in ultima vreme cert e k dak se reuseste proiectul asta steaua nu va avea rivale piatza in urmatorii ani. shi nu cred k tolontan e asha de corupt iar copos e un ingerash eu cred k e invers ..

nastyb0y  •  28 ianuarie 2008, 13:27

Mai bine vezi ca Giovani a trecut pe la DNA . Cineva i-a spus ca nu e de gluma. Daca ati fi fost tabloid, ati fi dezvoltat. Asa, gazeta cu spaima in oase, ma mir ca nu ati scria ca la contractele pt. telefonie mobila , cu caractere invizibile pentru ochiul uman…tolo,tolo…

reumpleri cartuse  •  28 ianuarie 2008, 13:47

,,dupa 50 de ani de furat sau apucat de cumparat !!!!!” superb 🙂

Radonul  •  28 ianuarie 2008, 13:53

Adrian Ilie dovedeste ca este un mare stelist. Printre putinii!

ofensat  •  28 ianuarie 2008, 14:01

ma chestia asta cu stelism,rapidism,dinamovist ,se cam perimeaza.
totusi lacatus,tudorel stoica,dudu georgescu,dumitrache,rica raducanu astea raman”simboluri”
uitati va la pancu,desi sunt stelist mi a placut ce a facut.
si nici pe radoi nu l vad jucand la rivale.
in rest majoritatea sunt mercenari

ditzu  •  28 ianuarie 2008, 14:38

in caz ca nu stiati mendoza e mijlocas stanga mai mult decat atacant, si pe postu asta o sa si fie folosit la steaua.

parior  •  28 ianuarie 2008, 14:41

w w w . p a r i o r . b l o g s p o t . c o m

V  •  28 ianuarie 2008, 14:55

DE CE NU SCRIETI DESPRE CENTRELE DE COPII DE LA NOI DIN TZARA???? SA VEDEM SI NOI PE CE TERENURI SE ANTRENEAZA COPIII DE LA TOATA GRUPELE,DACA AU ECHIPAMENTE,CE SALARII AU ANTRENORII…ETC…DE CE SE VORBESTE DOAR DE LIGA 1,DE UNDE VRETI SA VINA JUCATORI ROMANI DACA LIGILE INFERIOARE SE SCALDA IN MIZERIE(BLATURI,TERENURI F PROASTE) SAU ASTA NU VI SE PARE INTERESANT…STEAUA A FACUT PRIMUL PAS, DAR MAI TRE’ SA SE REALIZEZE MULTE LA COPII SI JUNIORI CA,CLUBURILE DE LA NOI SA AJUNGA LA NIVELUL CELOR DE AFARA

Cristi  •  28 ianuarie 2008, 14:55

ilie a facut pasul asta, le-a adus in curte fotbalisti promitatori…. acum depinde de cum ii vor pregati antrenorii de la copii si juniori….pt ca este stiut ca, in afara de Cat. Munteanu si Paraschiv, nu prea au scos fotbalisti astia de la steaua..

V  •  28 ianuarie 2008, 14:56

……SAU E MAI USOR SA VORBIM DESPRE CE FAC ALTII(AJAX,BARCELONA,ETC…) SI SA II LASAM PE CE DE LA NOI,CA SUNT TALENTATI ,OR SA CREASCA EI SINGURI.

Sport  •  28 ianuarie 2008, 15:18

Peste 7-8 se vor vedea rezultatele?!? … nu cred

gabidegiulesti  •  28 ianuarie 2008, 15:29

Si eu cred ca este o decizie pentru viitorul FOTBALULUI ROMANESC.Mai ramane ca si dl. Becali sa aiba rabdare cu ei,nu sa-i instraineze la prima dezamagire. P.S.Multumesc pentru ajutorul de dimineata si cer scuze ca v-am deranjat.Concediu placut!

faneanu  •  28 ianuarie 2008, 15:55

Sa aibe grija k toti acesti pusti sunt inca la o varsta frageda si cum sau vazut cu saci in caruta s-ar putea sa ii gasim sambata seara la terasa la bere

Grumpy  •  28 ianuarie 2008, 16:14

Acuma, sa speram ca minunea nu va tine 3 zile, ca la romani… Sper, din tot sufletul, ca acest proiect sa fie unul serios si nu doar o toana de moment implinita de patronul Becali pentru angajatul-vedeta Ilie.

mihai  •  28 ianuarie 2008, 16:52

sa speram ca gigi nu o sa il demita si pe adi ilie asa cum a facut cu toti…..www.trupainsfarsit.as.ro

Yuda Esqariot  •  28 ianuarie 2008, 16:53

Luati-o ca pe o observatie:
sunt prea multi stelisti la voi la gazeta
(dar si in presa, in general).

mihai  •  28 ianuarie 2008, 16:55

sa speram ca gigi nu o sa il demita si pe adi ilie asa cum a facut cu toti… http://www.trupainsfarsit.as.ro

SALVAMONTul  •  28 ianuarie 2008, 16:55

Bai astia, pro-SteOAIA,
da’ ce prune tine mereu Adi Ilie in gura cand vorbeste???

CL  •  28 ianuarie 2008, 17:08

Orice club serios are nevoie de o baza de selectie puternica. Ne-am trezit destul de tarziu, da’ e mai bine decat deloc. Oricum, lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici: terenuri de antrenament pe care sa nu-si rupa gleznele si genunchii, antrenori de juniori pentru care sistemul de joc al primei echipe sa nu aiba nici un secret, salarizati ca lumea, in asa fel incat sa dispara spaga si sacosele, medici si fizioterapeuti specializati in pediatrie sportiva, participari constante la competitii internationale pe categoriile respective de varsta.
Si ce e cel mai important, o viziune clara si pe termen lung asupra a ceea ce se vrea sa devina Steaua, indiferent de numele care se perinda in timp pe la echipa, in asa fel incat sa nu ne mai trezim ca vrem sa jucam spectaculos, da’l aducem pe Olaraiu sa faca „spectacol” cu curu’n poarta sau cum a patit Dinamo cu Zenga in toamna.

andrei  •  28 ianuarie 2008, 17:27

un proiect de viitor

Viorel  •  28 ianuarie 2008, 17:49

Steaua i-a dat pe Paraschiv si Ogararu, dar dupa ei n-a mai venit nimeni!
Foarte bun proiectul, mai bine mai târziu decât niciodata!
Ilie, bafta multa!Poate te gândesti si la Villanueva, caci avem nevoie de un mijlocas de cretie!

vecksi  •  28 ianuarie 2008, 18:13

totusi trebuiesc si oameni care sa faca monitorizarea la fatza locului … nu stim cit de mult au fost monitorizati acesti pusti dar totusi e bine k se misca ceva in acest sens … bv ilie forzza steaua

vecksi  •  28 ianuarie 2008, 18:14

pt Yuda Esqariot … nu m fii frustrat !!

www.DreamShoes.eu  •  28 ianuarie 2008, 18:26

http://www.DreamShoes.eu Transport GRATUIT!!!!!Beton si serios…..

www.DreamShoes.eu  •  28 ianuarie 2008, 18:26

http://www.DreamShoes.eu Transport GRATUIT!!!!!Beton si serios…..

Johnny Deep  •  28 ianuarie 2008, 18:42

Inca o osanala adusa Stelei.
Ciudata atitudine, in conditiile in care la Dinamo echipele de copii/juniori castiga pe banda rulanda campionate. Dar aia nu sunt demni de atentia ta.
Adi Ilie e un pasager la Steaua, mult sub MM. Va zbura de acolo in cel mult 1 an, si odata cu el si gasca de sud-americani.

nastyb0y  •  28 ianuarie 2008, 18:52

Pe cand si Mostenirea lui Sandu ?
Este scandalos. Daca tot ati deschis cutia cu maimute a biletelor pentru EURO, mergeti pana la capat. UEFA a recomandat federatiilor europene participante sa distribuie astfel biletele :in jur de 80% suporterilor si aprox. 20 % familiei fotbalului (federatii si acolitii lor).Germania, Austria, Franta,Elvetia au dsitribuit catre suporteri chiar 85-90%.Daca nu aveti ce face ,urmariti traseul biletelor „acolitilor” lui Sandu.Veti avea ce scrie.

nastyb0y  •  28 ianuarie 2008, 18:53

Am uitat sa va spun cat a distribuit FRF si Sandu catre acolitii sai :45%.

zero  •  28 ianuarie 2008, 18:55

dinamo castiga pe banda rulanda campionate la juniori?????????????dinamo face blaturi pe danda rulanta si la juniori asta e adevarul ultimul titlu la juniori mari a fost furat de dinamo otelulul au jucat 11 plus arbitriiii.asa ca sst cati buc sunt in lot la sdr??

tolo  •  28 ianuarie 2008, 18:55

subscriu zero

tzacky  •  28 ianuarie 2008, 19:19

E bine ca sa gandit cineva si la copii.daca ne uitam bine si in romania sunt tinere talente dar care nu au nici un punct de unde sa porneasca spre fotbalul mare.e bine ce faceti voi dar era si mai bine daca era gandita mai din timp aceasta tactica.bv voua!!bv adi!!

andrei  •  28 ianuarie 2008, 20:02

Adrian Ilie e cel mai bun manager sportiv din tara.

bogdan  •  28 ianuarie 2008, 20:37

chiar este o ideea buna. ma rog, ideea exista de mult in tarile civilizate. nu sunt de acord ca este primul club care face asta (vezi jucatorii pe care i-au dat Argesul si Craiova in anii 90)dar este prima data cand un patron este convins sa investeasca bani (destul de multi)in niste copii. si tocmai becali!! asta ma uimeste. probabil l-a sfatuit cineva ca altfel nu-mi explic.
totusi, pentru ca acest proiect sa dea roade in anii urmatori (eu cred ca in mod normal in maxim 3 ani majoritatea ar trebui promovati la echipa mare, vezi Arsenal ) echipa a doua a Stelei ar trebui sa joace in liga II. nu vad cum ar putea evolua ca jucatori in esalonul III. in schimb in liga a II ar avea concurenta pe masura si ar putea forma un fel de Sportul Studentesc (alt proiect care a dat roade si pe care am uitat sa-l mentionez, desi zgarcenia patronului Siman este celebra).
deocamdata sunt „tinere sperante” si sa nu uitam ca sportul romanesc (si fotbalul in special) nu a dus niciodata lipse de ele. din pacate prea putini au confirmat.

PAUL BADEA  •  28 ianuarie 2008, 21:57

nu pot sa cred, mister Tolo are si lucruri bune de spus!

andrei  •  28 ianuarie 2008, 22:05

In viitor Steaua va fi si mai puternica , iar cfr va fi o prezenta efmera prin liga 1.

Comentează