Războaie

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

joi, 20 martie 2008, 10:28

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

Tribuna Raiului s-a aglomerat în această noapte. Cu fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, s-au făcut şase soldaţi români morţi în Afganistan. Sînt mulţi alţi dispăruţi în Irak, în Angola, în Bosnia. Sînt soţi, taţi şi prieteni. Sînt microbişti care n-au mai apucat să vadă meciul.

În Bucureşti se simt doar 7 grade. Neşu şi-a îmbrăcat helanca pe sub tricou. Se aleargă la intercepţie. Mingea sau adversarul.

În sudul Afganistanului, în apropierea graniţei pakistaneze, la Qalat, pietrele reţin încă turbarea celor 30 de grade de peste zi. E trecut mult de miezul nopţii în tabăra românească, dar nimănui nu-i e somn. În mod normal, steliştii şi rapidiştii s-ar fi întrecut în miştouri.

Prima repriză se termină fără gol în Giuleşti. Nu se joacă grozav. Zapata şi Coman îşi fac treaba cu seriozitate. Sînt parcă singurii remarcaţi.

Blindatul Humvee în care patrula fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a atins o bombă artizanală. 7 din 10 decese ale trupelor aliate în Afganistan şi în Irak sînt produse de improvizaţiile acestea amărîte, îngropate în praful şoselei.

Începe repriza  a doua. Coman se loveşte şi-l schimbă Andrade. Dayro scapă singur, dar dă cu interiorul în loc de rist. Intră şi Pancu. Neşu ratează. Şi înscrie Săpunaaaaru, cu o execuţie frumoasă.

Apoi totul se strică. Începe bombardamentul din tribună şi arbitrul intră în vrie. Deaconu fluieră finalul războiului civil.

Tribuna de Sus se goleşte agale. Se dau greu duşi. Că ne trece viaţa, nu e mare lucru. Că ne trece moartea, asta chiar că e greu de suportat!

La Qalat vin zorii roşiatici ai Asiei. Aceiaşi pe care i-a văzut şi Alexandru Macedon. Ar Ce încheiere rotundă ar fi asta: „O întrebare se aude într-unul dintre paturi: … ştiţi ce-a fost la Rapid – Steaua?”. Dar nimeni nu întreabă nimic. Bărbaţii au adormit. Războiul lor e real.

Comentarii (529)Adaugă comentariu

mircea  •  21 martie 2008, 10:43

ar trbui sa se joace meciul din minutul in care sa oprit partida asa ar fii corect si de ce nu spuneti ca ar trebui sa ii fie rusine lui lovin pt ce a facut el ia cerut lui deaconu sa opreasca meciul iar radoi a scos echipa de pe teren de ce deaconu la partida din tur nu a oprit meciul cand bozovici a fost lovit cu acel surub nu spuneti nimic stim ca multi sunt suporteri stelisti dar chiar asa sa ajuns sa castige

dana  •  21 martie 2008, 10:43

razboaie? da, ala e real.. desi mor oameni pentru nici o cauza..traiasca nato..!
dar pe stadion?? in giulesti?? razboi? razboiul implica doua parti care se lupta pentru anumite convingeri etc.., in meciul asta nu a fost razboi ! un „suporter” a facut rau propriei echipe! sau, ma rog.. ce stiu eu despre razboi!?..o fi fost doar un kamikaze!!

Adrian Valeanu  •  21 martie 2008, 10:46

Articolul e f. bun, ca de obicei. E primul caz de felul asta si cred ca trebuie creat un prim precedent extrem de dur. La carte scrie clar ca in astfel de situatii se acorda victorie cu 3-0 echipei oaspete, suspendarea stadionului si amenda. Orice rabat facut in clipa asta va fi foarte daunator pt un viitor care se arata cat se poate de vicios din acest pct de vedere. Sa speram ca de data asta justitia fotbalistica nu va fi legata la ochi. Apreciez ca deplorabila atitudinea jucatorilor de la Steaua, complet lipsiti de Barbatie si de fair-play. Condoleante celui disparut in Afganistan, probabil si el un microbist, care, asa cum ziceai si tu, n-a mai apucat deznodamantul acestui meci, de tot rasul.

raluca  •  21 martie 2008, 10:50

Datorita precedentelor de genul celor din meciul de aseara au fost suficiente, incat, mi se pare firesc ca arbitrul a luat o asemenea decizie,pana la urma toate huliganismele astea trebuie sa aiba un sfarsit. Regretabil este faptul ca Gigi Becali nu are curajul de a se rejuca jocul, asta pentru a inlatura toate suspiciunile care planeaza acum deasupra echipei pe care o conduce. Mi se pare o chestiune de moralitate.
In rest, firesc ca jucatorii stelisti au plecat de pe teren, nu au fugit… ci doar au parasit terenul de fotbal, asa cum cred ca ar fi facut oricare alta echipa pentru a nu se ajunge la mai mult decat a fost. Jucatorii Rapidului au dat dovada de cea mai proasta atitudine, mai putin si il luau la bataie pe arbitru, cat despre ce s-a intamplat la vestiare… NO COMMENT! Eu zic sa lasam speculatiile la o parte, ca a fost totul premeditat si tot felul de idiotenii de genul asta. In momentul in care te duci la un meci, zic eu, te duci sa te bucuri de joc si nicidecum sa te comporti ca un… imbecil.
Felicitari Deaconu, a avut curajul de a face ce nici un alt arbitru nu a facut.

chryss  •  21 martie 2008, 10:50

Un suporter stelist inflitrat in galeria rapidului? Ce penibili sunteti, mai ales copos ala si slugile lui – zota si manea. Cum mama dracu’ sa inte un stelist in galeria rapidului ? Da’ voi ce galerie sunteti, nu va cunoasteti intre voi? Sau …la voi… oamenii care nu mai au loc pe stadion stau in galeria care se formeaza ad-hoc la inceputul meciului ? Io crd ca asa este….sunteti de cacat, va meritati din plin soarta. Si….sincer…da..va vrem inca 10 ani in B. Cel putin, ***(cuvinte banate din cauza limajului xenofob) imputiti cu stadionul vostru de flegme, scaune, pietre si telefoane mobile aruncate in teren. Hai pa, ca m-am distrat cu voi , hahalelelor

eldorado  •  21 martie 2008, 10:52

Citind acest articol,am uitat de fotbal.ADEVARAT,RAZBOIUL ESTE UN LUCRU TERIBIL!

Leo (Irlanda)  •  21 martie 2008, 10:52

Normal ar fi sa se joace meciul( sa fie reluat din min. 73) pe teren neutru, cu portile inchise ;sa fie sanctionat clubul Rapid cu o amenda; sa li se suspende terenul citeva etape;
huliganul (nu pot sa-l numesc suporter) sa fie identificat si condamnat la 3-5 ani de puscarie;
Cei ce fac referire la huliganii englezi sa-si aduca aminte ca lor le-a fost interzisa participarea in Cupele Europene pt fapte mult mai grave nu doar pentru ca au aruncat cu monezi sau brichete in teren….
In Spania,la Barcelona,s-a aruncat up cap de porc pe teren;in Italia ,parca pe San Siro ,
s-a aruncat o motocicleta scooter.
Daca Steaua cistiga cu 3-0 se creeaza un precedent periculos,oricine putind arunca cu brichete sau pietre pe teren cind echipa lui e condusa si astfel cistiga la „masa verde”.
Haideti mai bine sa-i punem la punct pe acesti huligani,sa- trimitem la „mititica” pt 3-5 ani ,nu doar sa le dam o amenda de citeva milioane de lei, si o sa vedem atunci daca acesti huligani isi mai permit sa vina la stadion sa-si exprime frustrarile

Costel  •  21 martie 2008, 10:54

si doar ei au cazut in B
si doar ei au scos echipa de pe teren
si doar ei au intrerupt un merci
si doar ei au lasat un stadion fara lumina
sunt campionii ….victoriiilor moderne

da…daaaaaaaaaaaaaaaaa
sa pierzi cu 3-0 de ziua ta….
da…daaaaaaaaaaaaa
k-rapid = 0-3 masa verde
neputinta= lumina stinsa= tot 0-3 la masa verde
realitate= neputinta+prostie= echipa scoasa de pe teren=0-3
ei isi creeaza istorieeeeee

Ionut  •  21 martie 2008, 10:55

domnule tolontan,dak noi rapidistii,suntem lipsiti de civilizatie,de creier,de ce vreti dvs,marele club de TALIE EUROPEANA,steaua bucuresti de ce nu solicita RELUAREA PARTIDEI DIN MIN 73,DE LA SCORUL DE 1-0,DAR CU PORTILE INCHISE??????????prin asta ar demonstra k nu are nicio legatura cu evenimentele de aseara,k intoarcerea lui deaconu la locul unde a fost lovit cu 3 minute inainte nu a fost ceva premedidat,ci pur si simplu asa a fost sa fie….plus k e extrem de posibil k „agresorul” sa fi fost rapidist doar pt 73 minute,CONTRACOST,iar in rest,suporter al turmei de mioare pastorite de bkli

ROBERT  •  21 martie 2008, 10:55

RAZBOINICI LUMINI CASTIGA CU LUMINA STINSA!!!!
TITLU PT EDITIA DE MAINE.

Cătălin Tolontan  •  21 martie 2008, 10:55

shayhu: asa e, ai dreptate, momentul ar tb gestionat bine

Ionut  •  21 martie 2008, 10:56

*premeditat

fiul_gorjului  •  21 martie 2008, 10:59

foarte ieftin Tolo … jenant de ieftin ..

soldatu ala a primit bani gramada .. s-a dus de placere .. etc .. si nu e treaba ta sau a unui ziar de sport …

asteptam de la tine o reactie coerenta la ce a fost aseara .. suspect de tacut ..

Gaby  •  21 martie 2008, 10:59

Fara Nesu nu se intampla nimic.
Din cauza acelui duel aerian in care l-a lovit rau pe Pancu, s-a ajuns la acel conflict deschis dintre suporterii rapidisti (care cereau sanctionarea lui Nesu) cu arbitrul.
Nu stiu ce se mirau atata comentatorii lui peste pe la toate televiziunile. Zotta era tot o maaaare mirare ca de ce, vezi Doamne, sa fii aruncat rapidistii cu brichete cand conduceau cu 1 – 0 ! Pai, aruncau ca s-au inflamat de la faza cu Nesu, ce e asa greu de inteles ?!

1one  •  21 martie 2008, 11:01

l d c lipseste arbitru de rezerva,bogaciu(cel tanar),de la intalnirea arbitrilor?…nu da de gandit?

iulian  •  21 martie 2008, 11:02

paralela stupida tolontane..amesteci pere cu mere…eu zic sa asteptati sa -si dea cu parerea si atoatestiutorul grigore c. si sa vedem si ce zice base….

Dani  •  21 martie 2008, 11:03

Asera am fost socat de doua ori
1. Am fost socat sa vad un arbitru cum se schimonoseste de durere datorita faptului ca a fost lovit din tribuna cu un obiect Fac o paralea fara sens la CFR – Faru era condusa echipa gazda dar in afara de incurajari nu am auzit altceva in tribuna nicidecum sa vad ceva aruncat prin teren.
2. Al doilea soc si parca mai mare a fost reactia unor asa ziaristi de sport. In loc sa condamne cu vehementa si ferm gestul incalificabil ei gaseau tot felu de scenarii provocatoare
adica in loc sa fi hotarat sa incerci sa elimini asa ceva il incurajezi arunci benzina pe foc
PS Dupa mine discutia legata strict de cele 3 puncte nu are nici o inportanta
daca nu se iau masuri stricte si fara nici o urma de indoiala vom mai vedea asa ceva

Dani  •  21 martie 2008, 11:06

Sa nu uit
felicit comentatorii postului ce a transmis meciul pentru modul in care au abordat problema si mai ales su fost pe subiect nu au suferit de scenarita ca societatea noastra de consum care e dependenta de scandal doar
Pacat

IULIUS CEZAR  •  21 martie 2008, 11:09

FILAMTE CU MOBILUL USILE DESCHISE ALE METROULUI, S-A GASIT D-NA DIRECTOARE DE COMUNICATII (CE IRONIE A SORTII!!!), SA SPUNA CA NU E ADEVARAT.
ASTA E TARA IN CARE TRAIM, ASTIA SUNT OAMENII CU CARE DEFILAM.
DAR, DEFILAM PROST DE TOT

anonim  •  21 martie 2008, 11:09

Ultima stire…Rapidul va fi retrogadata, si datorita suporterilor „ză huoligăns”, nu va mai avea dreptul sa joace niciodata pe terenul propriu (care va fi daramat si in loc se va face un teatru…poate se mai cultiva si ei din motive emotionale…adica „do you remember the time…”). Deasemeni denumirea clubului va fi modificata, cuvintele rapid si rapidist vor fi interzise…noul club retrogadat va fi redenumit de forma CFR Sageata Intoarsa, iar culorile clubului vor fi oricare altele in afara de cele cunoscute pana acum, la fiecare meci altul pentru a se putea confunda cu alte echipe cu suporteri mai civilizati… asa poate terminam cu fotbalul din Romania…deasemni suporterii recalcitranti nu vor fi inchisi ci trimisi la cursuri de reeducare si la scoala, unii la psiholog (este binecunoscut faptul ca suporterii … – nu spun care ca nu vreau sa-mi iau vreo bricheta in cap sau mai rau sa fiu inchis, poate au luat deja aceste decizii – sunt extrem de frustrati, in continuu urmariti, dezavantajati, furati, batjocoriti etc…), iar altii pur si simplu vopsiti in galben si atarnati in copacii ramasi in bucuresti pentru a putea servi drept exemplu…
Urmeaza (in ordinea biletelelor extrase) steaua, dinamo, poli timisoara, cfr cluj etc sa se supune unor reglementari asemanatoare…

iulian  •  21 martie 2008, 11:10

la un asemenea meci, organizatorii plus cei care transmit meciul, aseara kanal d, trebuie sa fie obligati sa asigure cel putin 16 camere..si sa aiba si niste comentatori pe masura..ceace face c.baleanu este jenant..are perioade cand este complet aerian…

costel strainu  •  21 martie 2008, 11:11

am scris aseara dupa meci un comentariu acum revin cu altul .am vazut ca multe persoane care iti scriu iti spun de maniera de a scrie a jurnalistilor de la toate ziarele de sport din romania ,care promoveaza doar scandalul.de ce promovom scandalul.de ce tot ce este la tele ,este doar scandal.ptr.audienta,ptr.vinzare de ziare.RAU FORTE RAU SUNTETI RESPONSABILI DE DREPT A CEL PUTIN JUMATATE DIN RAUL DE PE STADIOANE.CRED CA O SA-MI CITITI COMENTARIUL SI O SA VA AMUZATI DAR CU MINE SUNTDE ACORD MULTE PERSONE DE AICI DIN SPANIA.M-AM UITAT DE ASEARA LA TOATE EMISIUNILE SI AM CITIT SI ZIARELE DE SPORT DIN TARA IAR CE OBSERV ESTE CA NIMENI DAR NIMENI NU PUNE PUNCTUL PE I.DE CE NIMENI NU SE INTREABA UNDE ESTE PRIMA PERSOANA CARE A ARUNCAT IN ARBITRU.DACA NU AU GASITO DE CE SUPORTERI RAPIDISTI NU AU IDENTIFICAT PERSONA PE CARE APOI SA O OFERE ORGANELOR DE ORDINE.NICI UN ZIARIST NU A INTREBAT LA CONFERINTA DE PRESA A RAPIDULUI DESPRE ACEST LICRU.INTREBAU DE SCENARI ,DESPRE ALTCEVA.DE CE DUPA CE SE AUDE LA MEGAFONIA STADIONULUI CA MECIUL SE VA INTRERUPE DACA SE MAI ARUNCA CU OBIECTE DIN TRIBUNA SE ARINCA DIN NOU.UNDE SUNT CEI CARE AU ARUNCAT.CINE IA PRINS.CINE IA OFERIT ORGANELOR DE ORDINE.DE CE ACESTI MINUNATI SUPORTERI CARE VIN PE STADIOANE NU AU SARIT SA II PRINDA PE CE-I CE AU ARUNCAT.ACESTI SUPORTERI SUNT NISTE LASI FORMATI IN ANIDE GAZETARIE DE SPORT DE SCANDAL,IN CARE URA SI INCULTURA ADUC LA ACESTE LUCRURI.STITI CRED LA FEL DE BINE CA SI MINE DOMNULE TOLONTAN CA OAMENI FARA CULTURA SUNT USOR DE MANEVRAT.UITATE IN TRIBUNE LA GALERI SI VEZI CE PERSOANE SUNT IN MAJORITATE.ACESTE PERSONE CIND LE SPUI CA AU FOST FURATI EI CRED,EI CRED IN CONSPIRATILE VINDUTE DE DUMNEAVOASTRA,IN SCANDALURILE CREATE DE VOI JURNALISTI.CARE DE ABIA ASTEPTATI CA UNUL SA SPUNA CEVA ,CA IL SI INTREBATI PE CELALALT .UITE CEA SPUS X.CRED CA JURNALISTI SUNT NISTE PERSOANE CU PUTINA SCOALA NU SI NU CRED CA NU INTELEGETI CIND OAMENI VA SCRIU COMENTARI SI VA SPUN GATA CU PRESA DE SCANDAL .DUCETIVA LA CENTRELE DE COPI SI SCRIETI DE CE GREU A DUC ,SCRIETI CA ECHIPE CARE VOR CUPE EUROPENE NU AU CAMERE DE LUET VEDERI PE STADIOANE.SCRIETI CA FOTBALISTU ROMAN NU STIE SA PASEZE 20M.NU STIE SA TRAGA LA POARTA,VEDETI CINE ANTRENEAZA COPI IN ROMANIA.II ANTRENEAZA PENTRU CA NAU ALTCEVA DE FACUT SAU PTR CA IUBESC COPII SI FOTBALUL.MULTI AJUNG ANTRENORI JUCAND FOTBAL LA NIVEL MEDIU LASANDU-SE SI NEAVIND ALTCEVA DE FACIT SE APUCA DE ANTRENAT .AM DEVIAT .PUTIN.DAR ASTEA SUNT PROBLEMELE FOTBALULUI IN ROMANIA.NU CE FACE GIGI,CE SPUNE IANCU .CE MANANCA TURCU ETC.SUNT DEZAMAGIT DE PRESA DIN ROMANIA.

» Panoramic view de la Tolo BlogMeAway PunctRo: UnderEvolution!  •  21 martie 2008, 11:13

[…] Panoramic view de la Tolo Published in March 21st, 2008 Posted by admin in EXXPRESSA, Life, live, media Tolontan surprinde excelent viata…in momente critice. Pentru cei care cred ca Rapid-Steaua nu inseamna TOTUL, recomandam o trecere prin RAZBOAIE! […]

sergio again  •  21 martie 2008, 11:14

bravo tolo…pentru acest articol meriti toate aprecierile…ca te mai criticam…asta e,nimeni nu poate fi perfect…dar cand meriti aprecieri si laude ti le oferim fara sa ezitam…

SENECA  •  21 martie 2008, 11:14

POSIBILIATTEA DE REJUCARE E MARE.

SENECA  •  21 martie 2008, 11:16

NU S-A ARUNCAT CU NIMIC!!!
SUNTETI VOI CHIORI!!!
ACESTEA PAR CUVINTELE CE VOR FI SPUSE DE CEI DE LA LIGA SI FRF.

grigore  •  21 martie 2008, 11:16

Kanal D ar trebui sa-l dea in judecata pe Diaconu pentru a cere pagube deoarece in cele 17 minute care n-au mai fost jucate ei n-au mai putut baga publicitate la Soceram, Ceresit si ce mai au ei acolo.

SENECA  •  21 martie 2008, 11:21

INCA NU S-A DAT VERDICTUL.
CE ASTEAPTA???
DE CATE ORI TREBUIE SA VIZIONEZE CASETA???

loky  •  21 martie 2008, 11:26

frumos articolul…insa nu inteleg de ce nimeni nu zice nimic despre faptul ca echipa Rapid a fost organizatoare si din acest motiv vor fi trasi la raspundere si nu pt natura suporterului…oricum parerea mea este ca arbitrul a procedat corect nu se mai poate asa ceva pe un stadion.

SENECA  •  21 martie 2008, 11:29

CITITI ARTICOLUL LUI SCORPIE.
Esti tare bolnav Scorpie, dar rau de tot.
D-aia se ajunge la violenta, din cauza unora ca voi.
No comment.

catalin  •  21 martie 2008, 11:31

Totul pleaca de la conducatori , ei agita apele si pe suporterul care nu pricepe fenomenul .
El suporterul se arunca fara sa gindeasca in acest joc murdar al banilor negri pe care marii conducatori ii arunca fara numar in stinga si in dreapta.
Pina nu se termina cu becalisme , coposisme , muresisme , borcisme ,mititisme nu va fi liniste si spectacol si nici performanta in fotbalul rominesc .
Dumneavoastra ar trebui sa luati atitudine fata de acesti indivizi numiti conducatori si poate nu in ultimul rind D.N.A. – ul.

Coss  •  21 martie 2008, 11:31

Catalin, din pacate traim in mocirla noastra. Moartea unui soldat roman a trecut aproape neobservata. De ce? Pentru ca un nene, care, asa cum spunea cineva mai sus a visat frumos dupa meci, un om dintre noi atit a inteles din fair-play. Jocul e pe teren, nu in tribune. Asa cum militarii se lupta intre ei, si n-ar trebui sa-i atace pe civili. Ce-ar fi daca ar incepe jucatorii sa-i loveasca pe suporteri, arbitrii pe antrenori, rezervele sa-i scuipe pe stewarzi?
Multumesc pentru articol.

nubreed alex  •  21 martie 2008, 11:32

bai rapidistilor…dak situatia era viceversa erati tot asa de indulgenti vizavi de lovirea arbitrului cu obiecte de catre sa zicem suporterii stelisti? sunt sigur k v-ati fi aliat cu ultrasii si ati fi cerut rejucarea meciului…fiti seriosi…ati pierdut pe mana voastra iar acuma inventati tot felu de scenarii de film …civilizati-va !!

Alcide  •  21 martie 2008, 11:36

Bina ziua, incidente regretabile, teoretic, avand in vedere gestul lui Banel din sfertul Cupei UEFA si alte incidente asemanatoare in Giulesti, deznodamantul pare unul normal 3-0 pt Steaua.Insa privind dinspre partea sportiva, barbateasca a fenomenului, Lacatus si Radoi trebuiau sa tina echipa in teren si sa joace pana la capat. Cred ca in cazul in care ei ar fi solicitat continuarea partidei, Deaconu ar fi cedat. Mentionez ca sunt un vechi stelist, iar victoria la masa verde nu ne va face decat deservicii si mai imi aduc aminte si de PSG, cand in retur am pierdut cu 5-0. Steaua a jucat bine aseara si poate chiar nu s-ar fi terminat cu infrangere, imi este rusine ca stelist ca s-a terminat astfel. In felul acesta vom castiga 3 puncte, insa vom pierde mult din respectul pe care-l mai aveam dupa mizeriile de arbitraje de care ne-am bucurat.
Succes Rapid!

SENECA  •  21 martie 2008, 11:38

MECIUL A FOS UNUL FRUMOS, FARA INCIDENTE INTRE JUCATORI, FARA GRESELI DE ARBITRAJ, DE FAPT CE SE VREA???

SENECA  •  21 martie 2008, 11:40

E CLAR CA NUMAI SUPORTERII SUNT DE VINA.

SENECA  •  21 martie 2008, 11:42

nubreed:
AI PERFECTA DREPTATE

gabi  •  21 martie 2008, 11:45

Aseara, urmarind reactiile de dupa meci am observat cu uimire un lucru.Desi Becali a repetat de vreo 5 ori ca el a luat o hotarare si nu mai vrea sa se certe cu nimeni…toti jurnalistii il provocau…poate,poate spune ceva.Si as vrea sa te intreb pe tine Cataline…nu cumva ar trebui sa va simtiti si voi vinovati de situatia in care s-a ajuns?Chiar esti de acord cand vezi colegi sau colege de breasla punanad intrebari care contin si raspunsuri si care incita la un limbaj violent?
La urma urmei…fotbalistii sunt in majoritate oameni cu mai putina carte, sportivi care isi sacrifica timpul-pe care unii dintre noi il folosim sa citim si sa invatam – antrenandu-se, stand in cantonamente, etc.Si sunt usor de provocat, sunt usor de manipulat exact asa cum isi doresc colegii tai…doar ca sa scoata o declaratie din nou violenta,din nou murdara, din nou suburbana. Il priveam pe Sapunaru aseara cum era efectiv provocat sa scoata tot felul de acuze si prostii spuse la nervi.El era nervos, era amarat, era de inteles….dar ziaristii erau provocatori si il manipulau.
Revenind la Becali…vrea omu’ sa faca ceva in sfarsit intelept…si voi nu-l ajutati deloc.Spre bine atmosferei din fotbalul nostru.Doar pentru atat…si ar merita sa iei pozitie fata de asa-zisi ziaristi sau mai nou…ziariste care incita si ii manevreaza pe oamenii din fotbal sa se incaiere.Doar ca sa aiba o declaratie pe prima pagina…sa-si faca norma de stiri pe luna asta…

Kalkin  •  21 martie 2008, 11:55

Foarte bun articolul. Din ce in ce mai bune de fapt:). Felicitari.
Referitor la meciul de aseara daca as avea capacitate de decizie as cere rejucarea lui fara spectatori. Rapidul nu are nici o vina ca in tribuna au fost suporteri cretini. Nici Steaua ca jucatorii ei au fost bombardati pe tot parcursul reprizei cu obiecte.
As cere rejucarea meciului, iar la inceputul lui, imediat dupa fluier, nu as misca jucatorii Stelei de pe pozitii. Rapidul ar merge agale cu mingea catre poarta lui Zapata si ar marca, portarl retragandu-se in afara portii. Si jocul ar incepe de la 1-0 dupa doar 1 minut.
Astfel Rapidul ar avea avantaj, Steaua ar avea 89 de minute sa revina (fara a fi nevoiti sa faca slalom prin ploaia de obiecte) si ambele echipe ar avea onoarea si constiinta curate.
Lucrul acesta chiar s-a intamplat la un meci din Anglia, daca nu ma insel, asta vara. Meciul fusese oprit pt ca un jucator decedase pe teren.
Intr-un fel, si ieri a fost un deces, al fair-play-ului.

grof-grof  •  21 martie 2008, 11:56

sunteti peste tot in satra/portile vi-se inchid/nu-i echipa mai bannata si amendata ca Rapid:))))))))))))))

Cătălin Tolontan  •  21 martie 2008, 12:00

coss: eu iti multumesc!

Danthe  •  21 martie 2008, 12:01

…respect Alcide! O pozitie corecta cu adevarat barbateasca! Ma inclin in fata unor stelishti ca tine.
@Seneca: e normal sa nu-ti convina articolul lui Scorpie, spune lucrurilor pe nume!
În 1988, centralul Gheorghe Constantin prelungea cu un sfert de oră meciul FC Bihor -Steaua, pentru ca echipa lui Valentin Ceauşescu (Stoaia daca nu ma insel…)să învingă cu 3-2!! Despre cooperativa Becali din fotbalul romanesc de astazi nu ai nimic de zis?! Constantin inca conduce comisia centrala de arbitri…

George Anonim  •  21 martie 2008, 12:02

rapid RUSINEA ROMANIEI

De fapt aici a fost smecheria sau mai bine zis prostia suporterilor rapidisti care au pus botul la manipularea din presa.Categoric e lesne de dedus ca au fost suprorteri rapidisti care nu au avut intentia de a lovi arbitru ci jucatori Stelei.Se invoca cazurile lui Ganea si a lui Bozovici dar aici e vorba de „OMUL NEGRU”.Spre ca STEAUA si asa ar fi normal sa castige cu 3-0.

SENECA  •  21 martie 2008, 12:05

HAI SA VA SPUN O PILDA FRUMOASA, CINE VREA INTELEGE, CINE NU, NU:

INTR-O CUSCA AU FOST BAGATE 5 MAIMUTE.
IN MIJLOCUL CUSTII ERA UN COPAC UNDE S-AU PUS NISTE BANANE.
CA SA AJUNGA LA BANANE, MAIMUTELE TREBUIAU SA URCE PE O SCARA.
SCARA INSA A FOST TAIATA INTENTIONAT.
URCA PRIMA MAIMUTA, TREPTELE SE RUP SI CADE.
A VRUT SA URCE DIN NOU DAR A CAZUT DIN NOU.
A TREIA OARA CELELALTE MAIMUTE NU AU MAI LASAT-O SA URCE SI AU BATUT-O.
O MAIMUTA A FOST INLOCUITA.
CEA NOUA A VRUT SA URCE SI EA, DAR CELELALTE AU DAT-O JOS SI AU INCEPUT S-O BATA.
AU INLOCUIT ALTA MAIMUTA SI CEA NOUA A VRUT SA URCE DUPA BANANE, DAR A FOST SI EA BATUTA DE CELELALTE.
PROCEDEUL S-A REPETAT, PANA S-AU INLOCUIT TOATE MAIMUTELE DE LA INCEPUT.
ULTIMA MAIMUTA CARE A VENIT SI VROIA SA URCE A FOST SI EA BATUTA DE CELELALTE, CARE NICI ELE NU STIAU DE CE O BATEAU!
CONCLUZIILE LE TRAGETI VOI.

aciduzzu  •  21 martie 2008, 12:08

trebuie vazut daca nu cumva suporterul era stelist si atunci sa se acorde 3-0 pentru Rapid

calinC  •  21 martie 2008, 12:09

Tolo, ce înseamnă „să alergi la intercepţie”?

iulyan  •  21 martie 2008, 12:12

Atitudinea asta de victime a rapidistilor pe toate posturilor dauneaza foarte mult trebuiau sa acuze mai mult suporteri decat arbitrul pentru ca incet incet poate ne mai civilizam si noi

foarte probabil  •  21 martie 2008, 12:14

Cred ca prostul ala a vrut sa arunce in nesu care era cazut la pamant datorita faptului ca l-a accidentat pe tomberonarul de pancu….dar spre ghinionul lui a nimerit arbitrul

Danthe  •  21 martie 2008, 12:14

@Seneca : te rog frumos nu mai tipa! Adica incearca sa scrii cu litere mici, scrisul cu majuscule inseamna ca tipi… Nu ai nimic de comentat vis-a-vis de cooperativa Becali si fostul arbitru Constantin??

Ed  •  21 martie 2008, 12:14

Parerea mea despre articol: Frumos!

Parerea mea despre meci: Nu stiu daca pentru actele unui iresponsabil (fie el rapidist adevarat sau deghizat) trebuie sa plateasca o intreaga comunitate de suporteri. E corect asa?

Aseara am pus punct interesului meu pentru acest sport. Ii las pe ei, pe huligani si pe cei ce se folosesc de acestia pentru a isi apara propriile interesele, sa se „bucure” in continuare de fenomenul fotbal.

Pe mine ma asteapta viata, nu trebuie sa o fac sa astepte.

Comentează