31 martie

Culisele zilei care a schimbat piaţa media din România

miercuri, 2 aprilie 2008, 12:03

Culisele zilei care a schimbat piaţa media din România

Poveste cu 130 de milioane de euro. Poveste cu oameni, trusturi şi decizii. Poveste despre urcări şi căderi. Poveste despre definitivul care durează o zi. Povestea acestei zile.

De cîteva săptămîni, Cătălin Tolontan a vorbit cu zeci de insideri şi cu oficiali din trusturile media concurente. Ca jurnalist, el a intrat în posesia unor date pe care pe parcursul derulării licitaţiei le-a ţinut secrete, inclusiv faţă de părţile în cauză.

Azi, el oferă cititorilor Gazetei reconstituirea unică prin minuţia documentării şi prin detaliile spectaculoase care sînt scoase la lumină. Niciodată, în istoria televiziunilor din România, nu s-a purtat o asemenea luptă a coloşilor. Niciodată, publicul n-a avut acces la asemenea culise.

Cu 48 de ore în urmă, lucrurile stăteau cu totul altfel. Trustul Pro cumulase 28.9% din audienţa all urban 18-49 a televiziunilor din România pe primul trimestru 2008.

Achiziţia MTV a dus cota de piaţă aproape de limita de 30% admisă de Consiliul Concurenţei, dar cine mai are inconştienţa să pună o astfel de întrebare? Canalele Pro au încasat, în 2007, aproximativ 140 de milioane de euro publicitate, din piaţa totală de 300 de milioane! Cum să deranjezi un trust care face profit de 61 de milioane de euro?!

OţelulCei din linia a doua
Pe partea cealaltă a Lunii, lucrurile merg anapoda. TVR se află în cea mai mare criză de audienţă şi reputaţie din ultimul deceniu. Canalul public adună mai multe procese interne între angajaţi şi instituţie decît puncte de rating.

Antena 1 gîfîie şi ea. „Ne putem transforma din urmăritorul ProTV în liderul plutonului televiziunilor mici”, avertizează Laurenţiu Ionete, cel care vinde publicitatea pentru Antene. A simţit-o pe pielea lui! La negocierile pentru 2008, tot mai multe agenţii şi clienţi ameninţă că sar Antenele şi alte televiziuni în beneficiul MPI, care e atît de mare încît nu poate fi ocolit.

Monopolul nerostit
Pro tratează de pe poziţii de forţă. Dar cu zîmbetul pe buze şi cu socoteli perfecte şi narcisiste. Un aparat de cercetare impecabil şi o atitudine neîndurătoare rezultată din cota de piaţă sufocantă, atuurile dintotdeauna ale trustului. Acum au ajuns la paroxismul dominaţiei. „Futu-i! Mi-a venit să mă ridic de la masă, dar agenţia mi-a zis că n-am soluţii”, a exclamat, întors în firmă, unul dintre şefii uneia dintre companiile din top 10 spenderi de publicitate.

Horaţiu NicolauÎntîlnirea SOV – Nicolau
Şi vine dimineaţa zilei de 31 martie. La LPF se licitează drepturile tv pentru Liga 1. Din Elveţia se aşteaptă răspunsul pentru Champions League.

Realitatea TV e favorită pentru Liga lui Mitică. A cumpărat şi Telesport. „Ştiu că nu am nici un avantaj concret, dar vreau să fiu corect cu tine, Horaţiu”, i-ar fi zis SOV lui Nicolau, patronul postului şi deţinătorul drepturilor de pînă atunci. Preţul Telesport trece de 5 milioane de euro. Nicolau şi-a luat o parte din bani înainte de licitaţie.

SOV e ţicnit de generos sau are un plan ascuns. Oricum ar fi, cine îl poate învinge pe Vîntu? Cheltuie bani o groază, succesul Realitatea îl dopează, iar managerii săi pregătesc dosarul de luni de zile.

„Ideea unui DTH care să grupeze drepturile de fotbal a avut-o Sorin Enache încă de cînd era la Antena 1. Toţi au rîs. Acum se va împlini cu siguranţă”
Manager din Realitatea înainte de licitaţie

Camelia VoiculescuFata-lui-Tata
Cu cîteva zile înainte s-a petrecut însă ceva. „S-a trezit un monstru”, după cum avea să spună mai tîrziu Horaţiu Nicolau, trecut în tabăra Realitatea. Monstrul nu s-a deşteptat de unul singur.

Mai întîi, cineva i-a bătut în uşă. Camelia Voiculescu e un nume care nu spune mare lucru. Pentru adversarii Antenei 1, e Fata-lui-Tata. Şi nu doar pentru adversari. Cînd a venit în fruntea postului, lumea a strîmbat din nas. „Am mai văzut noi din astea! Nu rezistă mai mult de două luni!”, au spus cei care făceau jocurile în canal.

Fata-lui-Tata a avut la început un birou mic şi o secretară. După doi ani, biroul a rămas mic, dar secretarele s-au înmulţit, pentru că nu făceau faţă programului prelungit 🙂

Monstrul pişcat
De cîteva ori, noua şefă a dat-o în bară. A ratat achiziţia lui Teo. A gestionat cu hopuri relaţia cu Mihaela Rădulescu. Dar au început şi succesele. Mai întîi a cumpărat meciurile echipei naţionale. „Scump, iraţional de scump!”, au zis cei care au pierdut.

Apoi, a făcut un calcul. Şi l-a păstrat secret. Cine sînt cei care pierd cel mai mult dacă Realitatea face un post pay tv? Cabliştii! Au început discuţiile cu Romtelecom, cu UPC, cu RCS. La cifra lor de afaceri, cabliştii s-au urnit greu.

Dar monstrul a primit informaţii care l-au pişcat. Realitatea angajase echipa lui Costi Druică, cel mai bun creator de DTH. Apoi, cabliştii au aflat că noul proiect închiriase spaţiu pe un satelit pe care lucra şi RCS. Upsssss! Plus echipamente de două milioane de euro, deja cumpărate!

10 milioane de euro costau cele două care de filmare ultramoderne, de standard Champions League, pe care oamenii lui Vântu le văzuseră deja la Florenţa

„Puteţi pierde abonaţi”
Teszari, miliardarul fără chip din Oradea, şi Oprea, „un tip care gîndeşte infinit mai mult decît vorbeşte”, şi-au calculat riscul. „La ce pasiuni mobilizează fotbalul, puteţi pierde cel puţin 200.000 de abonaţi într-un an de zile”, le-au confirmat cei din Antena 1. În acel moment s-au urnit.

A1 – RCS au semnat în ultima clipă
Vineri, 28 martie, cu o oră şi jumătate înainte de data limită a depunerii dosarelor la LPF, avocaţii A1 – RCS erau încă în clădirea Iridex de pe Bucureşti – Ploieşti. Oraşul se pregătea de summitul NATO. „Ar fi culmea să nu ajungem la sediul Ligii, care-i undeva lîngă Casa Poporului şi unde sînt restricţii ca naiba!”. Au ajuns.

Week-end-ul a fost de o tensiune sălbatică. Practic, totul stătea în limita scrisorilor de garanţie, dincolo de care participanţii nu mai puteau licita. Uniunea de ultim moment A1 – RCS i-a îngrijorat pe cei de la Realitatea. „Avem o problemă! Cabliştii vin din altă industrie, unde sumele sînt mult mai mari”, au spus ei. Dar nu mai aveau ce face. Dosarul se închisese.

Sorin Enache„Şanse sub 50%”
Cînd s-au aşezat luni în fotolii, pentru restul lumii Realitatea era favorită. Dar taberele ştiau. „Avem şanse sub 50%”, şi-au mărturisit între ei cei din RTV. Fata-lui-Tata mixase industriile şi asta a dat totul peste cap.

S-a pornit de la 54 de milioane de euro pentru trei ani. S-a licitat cu un milion la 12 secunde! Kanal D s-a oprit la 73 de milioane. Au rămas Realitatea şi A1 – RCS.

Abandonul şi sms-ul
Cînd Dragomir a spus „Cine dă 85 de milioane?”, Sorin Enache, directorul grupului Realitatea-Caţavencu şi omul care avusese viziunea canalului de sport, s-a lăsat pe spate în fotoliul cărămiziu şi a dat uşor din mîna dreaptă. Trecuseră fix 6 minute şi acel gest imperceptibil punea capăt unui proiect gîndit timp de cîţiva ani.

La patru scaune şi un culoar distanţă, Oprea a ridicat pentru ultima oară cartonul cu numărul 3. Avea aerul liniştit al omului care cumpărase un cuptor cu microunde, în timp ce în spatele său echipa Antenei tasta febril pe telefon: „Am cîştigat))))!!!”.

„Cosmin, e incredibil!”
În acel moment au pornit artificiile. Cei din Antene erau noul ProTV. Le luceau feţele de bucurie pe post. Un angajat al BoomTV, a cărui soţie lucrează în Antena 1, le-a mărturisit colegilor, pe jumătate amuzat, pe jumătate îngrijorat: „Băi, nevastă-mea nu-mi răspunde la telefon de cînd au aflat că au cîştigat! Te pomeneşti că de acum eu spăl vasele!”. 🙂

Kanal D„E incredibil! Am atîţia ani în business, dar nu înţeleg nimic! Vor pierde o groază de bani”, îi mărturisea pe scările Ligii şeful Dogan România lui Cosmin Băleanu. Turcul în costum se clătina pur şi simplu de uimire.

106 milioane era limita scrisorilor de garanţie ale A1-RCS, în timp ce Realitatea a avut doar 100 de milioane garanţie

„Ne retragem oferta”
Ziua nu se încheiase. Rămăsese în joc Liga Campionilor. Întorşi la sediu, şefii de la Realitatea au sunat în Elveţia. „Ne pare rău, ne retragem oferta, nu mai putem face acum canalul de sport DTH!”.

Celor de la UEFA le-a picat rău de tot. Realitatea trimisese cea mai bună ofertă. În 6 minute, totul se schimbase! Dacă ar fi avut 6 milioane în plus pe scrisoarea de garanţie pentru Liga 1, seara i-ar fi prins pe oamenii lui SOV cu cele mai bune programe de sport în portofoliu. Ar fi fost trataţi drept Stăpînii Lumii. „În loc să fim eroi, am pierdut şi avem o listă de probleme de rezolvat care seamănă cu un bilet one way la capătul lumii!”. Pe seară, postul a emis un comunicat în care-i felicita pe învingători.

Todan, leul bătrîn
Speranţele s-au mutat la Kanal D. „Am înţepenit lîngă telefon. Aştept”, spunea Cosmin Cernat, cel care îi convinsese cu un an în urmă pe turci să investească în fotbal. De la 1%, ratingul ajunsese la 15%.

„Vom da probabil răspunsul dimineaţă”, au informat cei de la UEFA televiziunile rămase în cursă. Era o încercare de a mai lua din presiunea instalată în România.

În ProTV oficial domnea siguranţa. Neoficial, Costi Mocanu şi Felix Drăghici simţiseră ceva. Dar nu le venea să creadă.
Doar cîţiva oameni din TVR ştiau ce se pregăteşte. La sfatul lui Todan, leul bătrîn şi rănit al achiziţiilor din România, postul public trimisese o ofertă de peste 30 de milioane de euro.

„Asta e, Moşule!”
Răspunsul de la Lucerna a sosit puţin înainte de 9 seara. „Am cîştigat”, i-a zis Todan lui Enăchescu.

Imediat, unda de şoc a lovit ProTV. Drăghici către Mocanu: „Asta e, Moşule, aşteptăm 2012 care vine acum!”. De fapt, era cea mai neagră zi din viaţa profesională a celor doi jurnalişti care au inventat ştirile spectaculoase în teveul românesc. De la ei s-au modificat şi buletinele generale şi standardele producţiilor. Astfel au urcat în organigrama corporaţiei şi din aceste poziţii corporatiste şi-au pregătit discursul pentru oamenii lor: „Aşa se vede calitatea, cînd n-avem drepturi!”.

Luminile oraşului
Cu 12 de ore în urmă, deţineau cele mai audiate ştiri, cea mai bună televiziune de sport şi un ziar. Monopolul virtual. „Evident, la ProTV”, după cum spune vocea inconfundabilă a lui Cotimanis pe promourile din ultimele luni. Pe valul succesului, „Evident” înlocuise „Numai”. Dar, în lumea de azi, „Evident” şi „Numai” sînt volatile.

În partea cealaltă a oraşului, tipii de la Realitatea ieşiseră la o bere împreună. Ca echipele de fotbal turtite de rezultat. „Sărbătorim succesele viitoare, pentru că acum n-avem ce!” 🙂

În vestul Bucureştiului, lîngă Plaza România, cei de la Kanal D se uitau unii la alţii. Cernat răsfoia mecanic un dosar cu formate de emisiuni. „Ne întoarcem la divertisment, ce să facem?”.

Dragomir epuizat
Dumitru Dragomir Cluburile de fotbal au cîştigat o sumă fabuloasă. O echipă de mijlocul clasamentului va lua din drepturile 1,6-1,7 milioane de euro, adică aproape tot bugetul său anual! Şi totuşi, Dragomir (foto) a terminat la pat ziua triumfului său, care ar fi trebuit să fie şi ce a triumfului fostului său preferat, Telesport şi a noului său patron, Sorin Ovidiu Vântu. Şeful Ligii a anunţat „o criză de bilă”.

Cînd ziua se termină
Dincolo de ritualul televizat al victoriei, învingătorii nu sărbătoreau. Şefii din Antene erau băgaţi pînă la gît în hîrtiile înţelegerii rapide cu RCS. Nimic nu e setat definitiv. „Cum dăm meciurile? Jumătate noi, jumătate RCS? Sau altfel?”. O sumedenie de variante.

Laurenţiu Ionete ajunge acasă după 11 noaptea. Are telefonul plin de mesaje. Agenţiile de publicitate şi clienţii au început să-l caute. În fiecare zi a acestui an se cheltuieşte 1 milion de euro pe posturile tv din România. Unii dintre bani îşi vor schimba traseul. Solo spoturi, pachete speciale…

Vînzătorul Antenelor îşi ia o noapte de răgaz. Acum, el e cel aşteptat. Prelungeşte momentul pentru că ştie că fiecare secundă îl poartă, prin lucirea ploioasă a nopţii, spre o altă zi, unde nimic nu e sigur. 31 martie s-a terminat.

Alexandru Oprea şi Dan Matiescu

Comentarii (269)Adaugă comentariu

vasi  •  2 aprilie 2008, 11:54

Astept sa apara acum si Arenna tv !!!

cantona  •  2 aprilie 2008, 11:55

Un articol demn de FRANCE FOOTBALL, prestigios, minutios, insidios! Bravo, Tolo! Si pt. asta mai meriti un premiu, ma gandesc!!!

Dan Boghiu  •  2 aprilie 2008, 11:58

Domnule Tolontan, bucurati-va de acest succes.
Aveti un simt al „firului rosu” din incalcitele tesaturi ale evenimentelor.

Mi-as dori sa-l exersati si pe alte probleme
cu adevarat importante din viata natiei, din
alte domenii decat sportul. ne-ar fi de folos.

Sunteti un spirit analitic si nu induceti inversunare. Aceasta va diferentiaza pozitiv fata de alti ziaristi

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 12:07

dragosr: si-ar fi creat propria platforma si asta ii afecta pe cablisti. deveneau competitori cu digi TV

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 12:10

dan boghiu: multumesc

diego  •  2 aprilie 2008, 12:10

bravo tolo, un articol documentat pentru ca toata lumea, din respect din interes sau poate chiar…de frica :), ti-au furnizat foarte multe informatii pe care sa le poti publica intr-un ziar influent ca gsp!
O singura obiectie: exista o parte „tehnicista” a materialului, cu citiva termeni de specialitate pe care 90% din cititori nu=i cunosc. Ar fi fost inspirat un mini-dictionar, in josul paginii.
Mi-a placut aia cu Cernat: parca si il vad cum statea el si rasfoia proiectele de divertisment si vorbea de unul singur!!!:))))
Permite-mi sa-ti dau si o tema de gindit, pentru a vedea ca esecul Realitatii a fost colosal! Poate mai mare decit al Pro-ului.
Din sursele mele, dupa ce au achizitionat Telesportul, Realitatea, in cazul achizitionarii drepturilor din Liga 1, ar fi luat imediat si Boom Tv. Se aude ca drepturile pentru LC,minus optiunea 1, luate de Boom, ar fi fost de fapt luate tot de Realitatea, in ideea de a avea tot!!!! Si Liga ! si toata liga campionilor, pentru ca, daca ar fi luat Liga 1, cu siguranta ar fi achizitionat si CL, in dauna TVR! Timpul va demonstra daca informatiile mele sint corecte. Nu stiu daca au voie, dar cred ca boom va incerca sa vinda LC (minus optiunea 1), pentru ca, la ora actuala nu dispun de logistica necesara sustinerii unui astfel de proiect! Voi reveni!:)

flavius  •  2 aprilie 2008, 12:10

foarte tare licitatia am si boom si rcs trebuie sa scap de unul din ei si nu stiu care acuma.cred ca Boom va lua totul pana la urma

ovi666  •  2 aprilie 2008, 12:13

asa trebuie sa scrie un jurnalist, asa trebuie sa adune informatii, asa trebuie sa le prezinte. jurnalistii sa ne spuna ce si cum si sa ne lase pe noi sa tragem concluziile. respect, dle tolontan!

Mircea  •  2 aprilie 2008, 12:22

Super articol . As dori sa citesc mai des asemenea articole . Cataline nu cred ca in Romania va avea succes vreo televiziune daca va cere bani pentru orice transmisie sportiva . E bine ca a castigat TVR licitatia pt liga campionilor ! Stiu multi suporteri care locuiesc in zone unde se prinde doar TVR si nu au posibilitati financiare pt Boom , Digi etc si sunt incantati ca vor vedea un fotbal adevarat din 2009 . Antenele sper sa transmita ele primele 3 optiunui .

CornelS  •  2 aprilie 2008, 12:23

Bravo Tolo !
Asa cum te stie lumea, ai demonstrat iar ca esti un ,,profi” pana la capat.

fan fotbal  •  2 aprilie 2008, 12:54

Felicitari, Tolo!!! Cred ca asta inseamna jurnalism adevarat. Dar…astept un articol la fel de bine documentat (si scris) despre dedesubturile actuale (blaturile) din fotbalul romanesc. Cred ca meritam si acel articol, tu nu?

mihai  •  2 aprilie 2008, 12:56

Un articol de exceptie. Felicitari! Nu trebuie sa plangem realitatea, nu a pierdut nimic, credeti ca 5 mil usd cat a dat sov pe telesport inseamna mult? sov e prea destept ca sa piarda, veti vedea ce va fi, tot el va iesi in castig.

nenea  •  2 aprilie 2008, 13:03

excelent!! bravo Tolo!

titi varzaru  •  2 aprilie 2008, 13:04

probabil o sa ajungi scenarist…pentru filme inspirate din realitate!!! asa cum se mentioneaza „dupa un „story” dintr un fapt real!!! sigur vei lua OSCAR!!! ca si pentru articolul asta!!

Orazio  •  2 aprilie 2008, 13:16

Bravo ! Asta da ! Daca ai reusi sa impui astfel de comentarii si in lumea fotbalului ai fii cu adevarat ” NUMBER ONE ” . Sper ca vei incerca caci sunt sigur caci daca vei incerca vei si reusi ! BRAVO si MULT SUCCES !

Vasi  •  2 aprilie 2008, 13:17

Magnific articolul! Interesant, coplesitor, plin de noutati si intr-adevar „exclusivitate”. Cel mai beton articol citit pe gsp. Bv voua, tie Catalin si echipei cu care ai lucrat. Keep it up:D

biliargiul  •  2 aprilie 2008, 13:17

Deci din cate eu a castigat unica televiziune fara o strategie clara

FanS  •  2 aprilie 2008, 13:22

In afara de meciurile cu Steaua, Dinamo si eventual Rapid, urmarite in toata tara, celelalte meciuri gen locul 12- cu locul 13, sunt urmarite doar local.Asa ca, sa fim seriosi, rating mare creeaza doar primele echipe. Iar la noi, calitatea jocului din Liga1 nu te face sa treci la sistemul pay-tv. Si inca ceva: campioana va mai juca direct in LC, maxim un sezon, apoi revenim la vechile obiceiuri.In mod normal, atunci cand stii ca campioana va merg direct in LC si vrei cu adevarat performanta, ca patron, investeai in limita maxima, in propria echipa. Dar la noi, cele mai mari investitii sunt in arbitrii, echipe adverse, campanii mass media, in care ii aparam pe cei care arunca pe stadioane, in jigniri fara sfarsit.

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 13:22

orazio, vasi: multumesc

Radu  •  2 aprilie 2008, 13:27

Fain articolul, foarte interesante intrgile si evolutia evenimentelor din businesul din spatele fotbalului pe care il vedem la TV. Ma bucur ca a castigat antena drepturile ca m-am saturat sa ma uit pe porcaria aia de CaCanal D la meciurile faine Pe langa ca RDS nu are canal D in pachetul de baza si am pierdut meciuri bune din cauza asta mai si intrerup cu reclame din 5 in 5 minute, cum iesea mingea de pe teren cu nu stiu ce kkt de reclama … Ma rog s-ar putea sa faca si antena asa dar e naspa rau de tot. Bravo Tolo pt munca depusa …

scorpio  •  2 aprilie 2008, 13:34

Stiri de la Aladin . Vorba lui @Dan Boghiu .Bun de pus la filtrat si alte zone: banii pisoiului si +olomatele cu butonase etc. Bun. Baiat de viitor nesigur cu trecut cert . Bine ai venit , micutule nea Vania ! Mai zi-ne !

Serban  •  2 aprilie 2008, 14:03

Da Tolo felictari , poate cel mai bun articol scris in ultima vreme … super …

AS  •  2 aprilie 2008, 14:10

PE CAND O DOCUMENTARE EXACTA VIS-A-VIS DE TOATE MAGARIILE DIN FOTBALUL AUTOHTON? ASTEPTAM O INVESTIGATIE PROBATA, AR PUTEA FI MULT MAI INTERESANTA DECAT PREZENTUL ARTICOL, DAR SE PARE CA NICIUN JURNALIST N-ARE „DREPTURI DE INTRARE” IN ACEST DOMENIU FASCINANT!…

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 14:14

serban: multumesc!

zonzos  •  2 aprilie 2008, 14:15

Tolo…de ce imi scot colegii tai textele?? Din cauza lui Felix?

Antena si RDS au acelasi actionar

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 14:19

zonzos: nu cred a1 si rds au acelasi actionar. ar fi o dezvaluire care ar surprinde piata de business din ro 🙂

Florin  •  2 aprilie 2008, 14:24

Printre atatea felicitari,nu a observat nimeni ca nu au aparut nici un post care sa contina cuvinte familiare unora: m..e,pwla,etc
Acest lucru este la fel de senzational ca si articolul lui Catalin.
Ma intreb: nu suntem aceeasi care accesam zilnic blogul lui Tolo, acum de de ce putem discuta civilizat? Sau articolele de calitate, atrag oameni de calitate?
Oricum felicitari tuturor!Toate comentariile le-am citit cu acceasi placere ca si articolul, nu cu greata ca pana acum.

ovidiu  •  2 aprilie 2008, 14:32

Catalin, nu crezi ca Antena a facut aceasta achizitie ca sa arate al naibii de atractiva pentru preluarea de catre RTL ?!

Eu daca as fi patron si m-as pregati sa vand as umfla un pic produsul. Sau nu? Astept raspuns, merci.

ade  •  2 aprilie 2008, 14:32

Foarte bine scris articolul, felicitari !!

Iata cum se fac afacerile de adevaratii oameni de business din Romnania..nu de „fni-sti” care se cred mari oameni de afaceri !!!!

Doua companii care se respecta ..vor castiga amandoua din afacerea asta cu siguranta !!!
Si poate cine stie ..dupa cei trei ani de „consortiu” s-ar putea mai vedem ceva surprize de la ei !!!
Felicitari castigatorilor !!

Cristi A.  •  2 aprilie 2008, 14:36

Excelent
In fata unui astfel de articol nici nu mai pot sa critic restul jurnalismului sportiv pentru ca nici nu pot sa-l mai bag in seama. Ma intreb totusi daca nu esti totusi subiectiv avand in vedere ca A1 face parte din acelasi trust media. Oricum interesant…

sergi..  •  2 aprilie 2008, 14:39

felicitari…o sal mai citesc de 2 ori….e absolunt genial articolul..

laurd  •  2 aprilie 2008, 14:46

Pauza… Doamnelor si domnilor, e timpul sa ascultam aplauzele. Sa ne ridicam asadar, jos palaria, …Catalin, te rog, …e momentul tau (si asta). Mai scrie-ne din cand in cand. Ne face bine sa descoperim „culise” si parca avem senzatia ca stam la masa unor bogati care hotarasc lumea. Cum iti spuneam, MULTUMIM!

alexb  •  2 aprilie 2008, 14:47

nu stii cumva dak de la anu se va schimba postul care transmite premier league?k eurosport 2 nu prind la upc:((~X(

Alexandru  •  2 aprilie 2008, 14:50

TOLO, JOS PALARIA….SUPERB ARTICOL….PUNCTUAL…..PACAT CA SUNT CAM RARE….

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 14:59

Cristi A: numtumesc. nu cred ca din articol se intelege ca am zugravit in roz antena 1. pur si simplu sint unii dintre invingatorii acelei zile. miine, poate fi altfel

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 15:00

laurd: 🙂

mamalischi  •  2 aprilie 2008, 15:11

Asta este diferenta dintre GSP si PROSPORT, voi mai scrieti si despre sport, plus ca aveti editorialisti de calitate fara de care nu a-ti avea ratingul si audienta de care beneficiati, totusi cu riscul de a mai pierde cativa cititori, cred ca-i veti castiga pe altii, nu mai scrieti despre toate scandalurile mai ales dintre conducatori, ignoratii si veti fi surprinsi sa descoperiti ca veti fi mai apreciati.
P.S. Excelent articol, am rezistat pana la sfarsit …

ghita  •  2 aprilie 2008, 15:21

ce de lim. bi la fata tatii, ce d lim. bi. bravo, excelent, ia loc ai 10. 10 mii

Mitik  •  2 aprilie 2008, 15:22

F bun articolul d-le Tolontan, ati reusit sa indepartati o scama de pe umarul fetei lui tata……..

PS sper ca ea (fata lui tata) sa fi remarcat gestul

Zeul  •  2 aprilie 2008, 15:30

Felicitari Dle. Tolo(ntan)

Nu as fi crezut vreodata ca o sa postez pe un blog dupa alte peste 200 mesaje care exprima in mare masura acelasi lucru: articol mult peste ceea ce ni se ofera in fiecare zi.

O zi buna & inspiratie maxima in continuare.

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 15:30

ghita, mitik: mdaaa, exista si acest risc atunci cind scrii un articol cu multe date, fapte, oameni. mi l-am asumat

cristian  •  2 aprilie 2008, 15:33

bravo…pardon….supeeer

cristian  •  2 aprilie 2008, 15:46

Aseara „SPECIALISTII” uefa champions league inaintea inceperii meciului erau vizibil afectati, ca nu vor mai transmite uefa champions league.Nu am mai auzit expresii de genul: „extraterestri” sau „galactici”. Vor transmite doar handbal saracutii de ei si ala inregistrat. SUPER ARTICOL, DOMNULE TOLONTAN.

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 15:51

zeul: inspiratia ca inspiratia, discutabila 🙂 ,dar un articol de genul acesta cere timp f mult. se aduna in luni de zile. de aceea, nici nu e rezonabil sa-l asteptam in fiecare zi

cristian  •  2 aprilie 2008, 15:52

Vor face „SPECIALE” cu luptele de WRESTLING. 🙂

titu  •  2 aprilie 2008, 16:00

Tolo..nu cred ca doar ca ” a ratat achizitia ” lui Teo .. poti considera ca doamna Voiculescu Camelia ..”a dat-o in bara”..eu cred ca a facut o miscare foarte buna..a avut fler !!!
Sa fim seriosi erau bani aruncati aiurea pt acea „achizitie”( bani.. care uite acum sunt folositi cum trebuie..si care vor aduce si rating ) ..cine e Teo pana la urma ..??

Asocierea Intact cu RCS/RDS – e de nota 10 face toti banii .. felicitari !!

Bravo si tie pt articol !

jigga2  •  2 aprilie 2008, 16:06

bine ca am scapat in sfarsit de comentatorii PRO… nu-i suportam. Oricat de prost ar fii fost meciul totul era senzational la ei. Pasele in aut erau superbe. Sper ca cei de la tvr vor avea comentatori buni, gen cei de la eurosport

Stefan  •  2 aprilie 2008, 16:40

BRAVO CATALIN , UNUL DINTRE CELE MAI BUNE COMENTARII PE CARE AM AVUT PLACEREA SA LE CITESC PE GSP 🙂 felicitari pentru efort!

si legat de lupta asta pt pirdut bani,,las k au de unde, sa ii vedem si pe „noii aliati” acum la lucru , k se pare k le au cu „semnatu asta de contracte cu ochii inchisi” .. vom vedea ,

FELICITARI INCA O DATA PENTRU ARTICIOL

Florin  •  2 aprilie 2008, 16:46

mda… bine ca am aflat si noi unele lucruri din spate…

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2008, 16:53

titu: eu asa cred, ca a mai dat-o si in bara. nici un manager nu ia doar decizii corecte

Comentează