Meciul

Conducătorii au escaladat violenţa verbală. E timpul să se oprească!

miercuri, 30 aprilie 2008, 8:05

Conducătorii au escaladat violenţa verbală. E timpul să se oprească!

„Dacă Steaua bate cu gol din ofsaid, nu mai iese nimeni din stadion” (Borcea) şi „Poate îţi bate eu ţie galeria aia de papagali” (Becali) sînt cele două declaraţii pe care le publicăm cu corp mic, mic, ca să le citească puţină lume.

Doar inconştienţa celor doi conducători explică incitările la violenţă. Să te joci înainte de Dinamo – Steaua cu declaraţii instabile psihic face parte din autoportretul celor doi. Becali, care a fost provocat, să admitem, evoluează nonşalant între sînge şi mască. El a  anunţat că, dacă Bistriţa încurcă CFR, atunci se va simţi ca la o piesă de teatru. Nu e nevoie să detalieze, e clar că toată viaţa lui s-a hrănit cu Pirandello şi Mazilu.

Dar nu asta contează. Dinamo – Steaua nu va avea niciodată relaxarea pe care şi-o imaginează Becali că o transmite teatrul. Au existat cîteva încercări, infime şi ca număr, şi ca efect istoric. Dar să-l defineşti ca pe un „joc strategic”, după cum a intervenit, involuntar amuzant, Turcu, e riscant şi incorect.

Derbyul etern e un meci, cel mai aprig şi promiţător din cîte şi-a imaginat fotbalul nostru. El trebuie respectat şi ferit de propriile viscere. De exagerări, violenţă şi mistificare prin aducerea tensiunii din loje în teren şi prin propulsarea mizei sub formă de pietre aruncate înapoi în tribună.

Borcea şi Becali să se potolească! Au merite, defecte, însă un lucru nu deţin: Meciul.

Comentarii (151)Adaugă comentariu

eu  •  30 aprilie 2008, 20:14

corect sa se potoleasca!!!(dar nu cred ca or sa o faca):)

iov  •  30 aprilie 2008, 20:19

ar trebui sa-l bata galeriile si pe borcea si pe becali, astept spectacol in tribune ca pe teren…

HINGHERUL  •  30 aprilie 2008, 20:21

MAIDANEZII FOR FI IN DOLIU!

hmmm  •  30 aprilie 2008, 20:21

borcea tacuse cam mult! Ce dor imi era sa il aud vorbind pe Borcea…cu timbrul lui vocal,de unghii care zgarie tabla! Nu am (mai) nimic de impartit cu Dinamoul,cum ar spune Jenei,dar parca ma bucur ca s-au afundat asa de mult,ca in acest mod am fost scutit de galagia infernala facute de executivul alb-rosu! Va mai amintiti?“Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!”;”Aduceti-ne adversari din strainatate,ca nu mai avem cu cine juca in tara!”;”Nu ma obligati sa fac din nou blaturi!”

flo  •  30 aprilie 2008, 20:30

cel mai pro-st articol(ma refer la formulare)- ideea este, ca pe langa circarii aia, de care mentionati, o mare vina o are si presa, care le preiau toate vorbele si bineinteles fac stiri de senzatie.

Iov  •  30 aprilie 2008, 20:37

M-am saturat de toti conducatorii din fotbalul romanesc. Niste inculti, niste primate, ce primate, vertebrate! A gandi e cel mai greu proces pentru ei.
***(spam publicitar)

ValVartej  •  30 aprilie 2008, 20:39

Bun articol, Tolo!
**(spam publicitar)

tolo!!!!!!!!!!!!!!!  •  30 aprilie 2008, 20:40

ai facut marcaj strans la vreun bax de bere inaintea acestei „capodopere”?
pt. cei care nu stiu : VISCERE – . Totalitatea organelor care se află în marile cavităţi ale corpurilor (mai ales în cavitatea abdominală), la oameni şi animale; măruntaie

Puteai scrie mai simplu.

Ovidiu Miron  •  30 aprilie 2008, 20:42

Nu detin nimic. Doar dispretul nostru.

joker  •  30 aprilie 2008, 20:43

mai bine nu le mai publicam, nu???

Ce ar fi daca in locul afirmatiei lui Borcea ar aparea: „Floricele pe campii!”

Iar in locul celei becaliene: „Hai sa le adunam copii!”

Nu e mai frumos??? Si tot s-ar vinde ziarele!
Dar ar aparea apoi comentarii de genul : „Barbarii si atrocitati la adresa unor sarmane floricele” sau „Atitudine violenta a conducatorilor fotbalului asupra nevinovatei naturi!”

Deci, oricum o dam tot acolo ajungem!

panconecaca  •  30 aprilie 2008, 20:43

AICI SE VEDE LIPSA DE EDUCATIE A LUI BORCEA… EL ESTE UN OM CARE NICI NU STIE SA SCRIE CEEA CE VORBESTE. SPER CA DUPA MECIUL CU STEAUA SA -SI SMULGA PARUL DIN CAP DE NECAZ IAR ECHIPA SA SA O FACA PE STEAUA CAMPIOANA

Nosfer  •  30 aprilie 2008, 20:44

ce sa faca si ei? daca mai mult de atat nu pot? tin minte ca primele cuvinte pe care le-a invatat ze kalanga mai demult erau „batem steaua” deci dinamovistii altceva nu stiu… si steaua daca nu-i poate bate pe teren nu exclude alte variante.

PCNews  •  30 aprilie 2008, 20:45

Si federatia noastra ce zice? Tace ca de obicei…

BONANO  •  30 aprilie 2008, 20:46


.
Doi maidanezi si doua echipe bolsevice !
.

Mihaela  •  30 aprilie 2008, 20:52

Aveti dreptate D-le Tolontan, n-ar trebui facute declaratii care sa duca la violenta, dar ce se petrece la noi in tara la ora actuala e de ne-nteles. Si huliganii ar trebui opriti la intrarea in stadion; se stie foarte bine cat de agresivi sunt suporterii dinamovisti si ce antecedente au atat in tara cat si in strainatate. Mi-as fi dorit sa merg pe stadion, dar imi este frica.

razvan_pitesti  •  30 aprilie 2008, 20:53

maidanezilor si crapidistilor ciocu mic ca tara e impanzita de stelisti si nu ve-ti avea castig de cauza niciodata!

Piticu  •  30 aprilie 2008, 20:53

Pe la noi in Ghencea,
E un obicei, Hei
Un stelist sa tina,
Sapte-opt femei.

In Stefan cel Mare,
Moda s-a schimbat
Orice meci acolo,
Este cumparat.

rapidb  •  30 aprilie 2008, 20:55

sursa Evenimentul Zilei:

Traiectoria fotbalului romanesc in anii care au urmat conflagratiei mondiale si transformarile suferite de acest sport sub presiunea implantarii comunismului in Romania
Modelul rusesc
Teroarea instaurata in societatea romaneasca dupa 1945 a produs monstri si in sport. Locul echipelor aparute firesc, din pasiunea unor oameni competenti, a fost luat de cluburile create la ordin. Actul de nastere al celor doi colosi care au sufocat decenii intregi fotbalul romanesc – Steaua si Dinamo – n-are nimic romantic sau solemn. Romania de la sfirsitul deceniului cinci era independenta doar pe hirtie. In realitate, tara era condusa de oameni trimisi de la Moscova, sprijiniti de diviziile Armatei Rosii care uitasera sa se intoarca. Armata rusa s-a retras de pe meleagurile noastre in 1956, dar vestigiile navalirii sovietice mai dainuie si astazi. Planurile cotropitorilor – abandonate ulterior -, de a transforma Romania si alte tari din estul Europei in republici componente ale URSS, s-au reflectat nu numai in epurarile efectuate printre intelectuali, cooperativizarea taranimii si rusificarea fortata. Pe linga orasele rebotezate Stalin (Brasov) si Gheorghe Gheorghiu-Dej (Onesti), politrucii au hotarit ca trebuie copiat modelul sovietic si in fotbal. Asa s-au infiintat echipele muncitoresti – cum ar fi Strungul Arad, Rulmentul Alexandria, Rocar Bucuresti, Precizia Sacele, Flacara Ploiesti (actualul Petrolul), FC Onesti, Gaz Metan Medias – si cele militare – printre ele, Steaua Bucuresti, Steaua Mizil, ASA Tg. Mures, CA Cimpulung Moldovenesc, Dinamo Bucuresti, Dinamo Brasov, Dinamo Bacau.
Comunistii au ras echipele de traditie
Adusa pe tancurile sovietice, noua orinduire socialista a fost impusa cu forta si in fotbal. Efectul a fost devastator, pentru ca intregul sistem dupa care se ghida pina atunci lumea sportului-rege a fost distrus. Sub loviturile de baros ale regimului si ale activistilor acestuia – multi dintre ei, cu totul straini de fotbal -, o parte dintre echipele cu faima au fost impinse spre anonimat sau anihilate pur si simplu. Ripensia Timisoara, prima echipa profesionista din fotbalul romanesc, va plati scump aceasta onoare, fiind desfiintata in 1948. Timisorenii au murit glorios, cistigind, chiar in ultimul an de existenta, campionatul national de juniori. Venus Bucuresti, o alta mare forta a fotbalului interbelic, va fi retrogradata, succesiv, din Divizia A pina in Divizia D, unde a murit.

Carmen Bucuresti, echipa celebrului industrias Ionel Mociornita, a avut cintecul de lebada in editia 1946-1947, cind a ocupat locul secund in campionat. La doar citeva saptamini dupa incheierea sezonului, formatia a fost desfiintata la ordinul autoritatilor comuniste, pentru a se face loc nou-infiintatului club al armatei. Chinezul Timisoara, detinatoarea a cinci titluri consecutive de campioana a Romaniei, intre anii 1922-1927, a fuzionat cu CAM Timisoara, dar in 1946 s-a dizolvat. Club Atletic Oradea, singura echipa din Romania care a cistigat atit campionatul intern, cit si cel al Ungariei (in editia 1942-1943), si-a schimbat dupa razboi numele in Libertatea, iar apoi, in ICO. De tavalug n-a scapat nici Unirea Tricolor, formatie cu mare traditie in perioada interbelica. Laureata ultimului campionat dinaintea razboiului (1940-1941) va fi trecuta sub patronajul Ministerului de Interne si, ulterior, unificata cu o alta echipa, Ciocanul Bucuresti, pentru a da nastere clubului militiei.
Carmen a fost ucisa de stelisti
La 7 iunie 1947 s-a infiintat la Bucuresti primul club militar din Romania, sub denumirea de ASA (Asociatia Sportiva Armata). Ministerul Apararii a luat aceasta decizie pentru a alinia Romania la modelul rusesc, in care echipele purtind denumirea TSKA jucau un rol foarte important. Echipa armatei a adoptat culorile rosu si albastru si – la fel ca Dinamo – a luat fiinta prin distrugerea unei alte formatii de mare traditie in fotbalul romanesc. Pentru a se face loc nou-infiintatei ASA, a fost desfiintat clubul Carmen, patronat de Ionel Mociornita, unul dintre cei mai mari industriasi ai perioadei interbelice. Din aceasta cauza, gruparea militara si-a atras inca de la inceput antipatia publicului. Un an mai tirziu, titulatura s-a schimbat in CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Din 1950 pina in 1961 s-a numit CCA (Casa Centrala a Armatei). Abia dupa aceasta perioada a intrat in vigoare numele de Steaua, sub care este cunoscuta formatia din Ghencea in acest moment.

Pentru a cistiga campionatul din 1953, CCA a desfiintat o echipa
Cei mai buni fotbalisti din tara erau racolati de emisarii gruparii din Ghencea, chiar daca jucatorii nu doreau sa joace acolo. E de pomina abuzul comis in campionatul din 1953, cind ministerul a desfiintat, la finalul turului, echipa Casa Armatei Cimpulung Moldovenesc, care indraznise sa ocupe primul loc, inaintea suratei din Capitala. Valorosul antrenor Francisc Ronnay reusise sa creeze la Cimpulung Moldovenesc o echipa foarte buna, care practica un fotbal modern. Ministerul a desfiintat abuziv echipa si i-a transferat pe cei mai multi dintre jucatori la CCA. Asa a cistigat echipa armatei campionatul din 1953.
Dinamo a calcat pe cadavrul Unirii Tricolor
Al doilea club dintr-un clasament all time al echipelor de fotbal din tara noastra, Dinamo Bucuresti, a luat fiinta din porunca autoritatilor sovietice, care aveau nevoie de un omolog roman al gruparilor Ministerului de Interne din URSS. Dinamo, echipa militiei, a aparut la 14 mai 1948. Pentru crearea acestei grupari, generalii au calcat pe cadavrele altor doua echipe: Unirea Tricolor Obor si Ciocanul Bucuresti. Cei mai buni fotbalisti de la aceste grupari au fost strinsi intr-o prima echipa, iar restul au fost trimisi in Divizia B, sub titulatura Dinamo B. Dinamo A a debutat in Divizia A in campionatul 1948-1949, pe care l-a terminat pe locul opt. Incepind din 1951, Dinamo incepe sa-si impuna legea in competitia interna. Treptat, in lupta pentru suprematie, vor ramine doar echipele Internelor – Dinamo – si Armatei – Steaua. Va fi, de fapt, o cursa in care cele doua grupari se vor intrece nu numai pe plan sportiv, ci si in abuzuri.

In ciuda aparentelor, fotbalul romanesc pierduse teren pe plan international. Regresul, provocat de imixtiunile politice in sport, avea sa aiba consecinte incalculabile pe termen lung. Din cauza izolationismului care ne fusese impus, echipele au pierdut contactul cu Occidentul. Vreme de 25 de ani, din 1945 pina in 1970, fotbalul autohton avea sa dispara de pe scena internationala.
Anii 80, inceputul sfirsitului in fotbalul romanesc

Paradoxal, declinul fotbalului romanesc a inceput exact in perioada de maxima glorie la nivelul echipelor de club. Marile performante realizate de Steaua, Dinamo si Universitatea Craiova in anii 80 au mascat, de fapt, debutul unei epoci in care abuzurile fusesera ridicate la rang de lege. Centrul national Luceafarul, unde s-au slefuit numerosi juniori deveniti, ulterior, vedete internationale, a fost desfiintat. In paralel, autoritatile comuniste s-au implicat – cu urmari dintre cele mai nefaste – tot mai adinc in campionatul intern. Lovitura de gratie au dat-o chiar corifeii regimului: familia Ceausescu, militia si Securitatea. Echipele ocrotite de capii statului au comis, mai ales in perioada 85-89, nenumarate abuzuri, distrugind campionatul si subminind insasi ideea de competitie. Meciurile aranjate, moda presiunilor, a santajului si tehnicile de corupere a arbitrilor si adversarilor s-au perfectionat in acea perioada. Rezultatele acelor vremuri catastrofale in fotbalul romanesc mai pot fi vazute si astazi in Divizia A.
Stelistii il au pe constiinta pe Mateianu
Steaua era echipa favorita a lui Valentin, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu. Toate performantele realizate in perioada 85-89 de echipa militara poarta amprenta acestei asocieri teribile si sint umbrite de politica de forta aplicata in campionatul intern. Meciul FC Bihor-Steaua (2-3), disputat in toamna anului 1988, este relevant pentru felul in care militarii isi indeplineau obiectivele. Istoria acelui meci, povestita chiar de Viorel Mateianu , tehnicianul de atunci al oradenilor, a fost data publicitatii in exclusivitate de Evenimentul zilei.
N-am avut voie sa batem pe Steaua, Dinamo, Victoria. Asta a fost tragedia intregului fotbal romanesc, nota Mateianu. Pe 25 septembrie 1988, FC Bihor primea acasa vizita stelistilor. Formatia oradeana, nou-promovata, fusese deja avertizata sa nu se opuna. Cu toate acestea, Mateianu a indraznit sa sfideze regimul si familia dictatorului. Generalii de la Bucuresti si demnitarii judetului aveau sa devina furiosi constatind ca, in teren, gazdele opun rezistenta! FC Bihor a intrat la pauza in avantaj: 2-1. Repriza a doua a fost de cosmar. In caietele sale, Mateianu rememoreaza acest incident care i-a marcat nefast viata, declansindu-i boala ucigasa. Doresc sa informez opinia publica fotbalistica si pe sustinatorii FC Bihor Oradea ca, in 1988, noi n-am pierdut cinstit jocul cu Steaua, ci numai la ordinul primului-secretar Sorcoiu si al adjunctului acestuia, Vulturar, amenintati la rindul lor de Ilie si Valentin Ceausescu cu pierderea scaunelor.
Arbitrul Gheorghe Constantin primise ordin sa tina meciul pina inscriu oaspetii
La pauza, cind Steaua era condusa, Valentin Ceausescu a sunat la sediul clubului oradean, cerind insistent sa discute cu Mateianu. Pina ca antrenorul sa ajunga din vestiar la telefon, legatura se intrerupsese. Acesta nu a mai asteptat un al doilea apel. Incepea repriza a doua. Mi-am ingaduit, cu de la mine putere, sa joc cinstit cu Steaua, scria antrenorul, care a trait atunci cele mai cumplite ore din viata lui. Vazind ca, in ciuda tututor ordinelor, Mateianu continua sa-si apere sansele, prim-secretarul judetului Bihor si toti generalii de la oficiala au coborit la gardul din spatele bancii de rezerve a gazdelor. De acolo, ei au recurs la amenintari cu moartea la adresa antrenorului. Mateianu a fost supus unui stres insuportabil, amplificat de prestatia oribila a centralului Gheorghe Constantin.
Impinsi de la spate, stelistii au egalat in repriza secunda, dar nu reuseau sa inscrie si golul victoriei. Arbitrul primise ordin sa nu fluiere finalul pina cind militarii nu inscriu! Steaua a invins, pina la urma, cu 3-2, cu un gol marcat de Gabi Balint in minutul 100! Dupa partida, am fost bagat in sedinta. Mi s-a spus, reproduc textual, – Mateianu a incercat o lovitura de stat, sa schimbe Consiliul Judetean de Partid Bihor.
Pina la urma, pe la doua noaptea, Vulturar a recunoscut ca a discutat cu arbitrul Constantin sa nu opreasca jocul pina nu cistiga Steaua, avea sa dezvaluie antrenorul. La aproape doua luni de la acel joc, Mateianu avea sa sufere primul accident vascular cerebral.

Adversarii ciinilor rosii erau amenintati cu puscaria
Ministrul de interne din anii 80, Tudor Postelnicu, era dispus sa ajute prin orice mijloace Dinamo pentru a reusi detronarea stelistilor. In consecinta, echipa a beneficiat, in acei ani, de sprijinul militiei si Securitatii. Lupta intre Steaua si Dinamo a atins, in scurt timp, paroxismul. Adversarii erau obligati sa se predea fara lupta.
Asupra cluburilor se exercitau presiuni fantastice. Cu mult inainte ca Dinamo sa ajunga intr-un oras, incepeau sa sune telefoanele de amenintare. Jucatorii, antrenorii, conducatorii de club, prim-secretarii de partid si celelalte oficialitati locale erau avertizati ca un eventual accident va atrage destituiri pe linie politica si anchete din partea militiei.
Dinamovistii au desfiintat Gheata de Aur
Trofeele interne fiind un obiectiv imposibil de realizat, dinamovistii au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu tinte internationale. In paralel cu rezultatele notabile din Cupa Cupelor, ros-albii au apelat la o inselaciune pentru a cistiga Gheata de Aur. Prestigioasa distinctie, acordata anual de France Football celui mai prolific marcator din campionatele europene, a fost cistigata de Camataru si Mateut in urma unor falsuri de pomina. Adversarii din campionat erau obligati nu numai sa se lase invinsi, dar sa se dea si la o parte din calea atacantilor dinamovisti alesi pentru a iesi golgeteri. Povestea era de notorietate, iar galeriile rivale se intreceau in refrene batjocoritoare. Au facut epoca versurile din 1987 ale rapidistilor: – Camataru Rodion nu e gheata, ci soson si – Camataru, hai pe noi, sa ne dai si golul doi!. Camataru a inscris 44 de goluri in editia 86-87, iar Mateut a recidivat cu 43 de goluri in editia 88-89, stirnind nenumarate ironii in tara si revolta in strainatate, unde revista franceza a decis sa desfiinteze Gheata de Aur.
La Victoria erau arestati pina si spectatorii!
Existenta, sub diverse denumiri, inca din 1935, Victoria si-a inceput ascensiunea o data cu implicarea capilor militiei in destinele echipei. Alb-albastrii au fost promovati la comanda pe prima scena a tarii in 1985, devenind cel mai detestabil club din fotbalul romanesc. Peste alti doi ani, in cadrul acestuia isi facea aparitia un alt personaj malefic: presedintele Dumitru Dragomir. Victoria s-a transformat, la sfirsitul deceniului noua, in simbolul arbitrariului, abuzului si implicarii comunismului in fotbal. Toate actiunile echipei aflate sub pulpana generalilor Nuta si Barbulescu provocau un imens dezgust microbistilor. Cu exceptia dinamovistilor si stelistilor, de amenintarile militienilor nu scapa nimeni. Teroarea fusese bagata in arbitri, ziaristi, jucatorii echipelor rivale si chiar in spectatori. De multe ori, cei care protestau in tribune erau saltati de – organe – chiar din tribuna, bagati la duba si batuti cu bestialitate. Jucatorii valorosi erau adusi efectiv cu arcanul la echipa lui Dragomir!
In primul an in Divizia A, Victoria s-a salvat de la retrogradare prin sacrificarea unei echipe de mare traditie: Poli Timisoara. Au urmat trei campionate consecutive incheiate pe locul trei, dar toate abuzurile enuntate mai sus anuleaza aceasta performanta, devenita absolut irelevanta. Desi reprezentau militia, conducatorii clubului Victoria, in frunte cu presedintele Dumitru Dragomir, se pretau la o multime de gainarii, nedindu-se inapoi de la a face bisnita cu produse rare pentru acele vremuri, precum cafea, aparate video, televizoare color, frigidere sau bijuterii. Imediat dupa Revolutia din 1989, aceasta echipa de cosmar a fost desfiintata, iar conducatorii ei – anchetati.
Flacara Moreni a trait din abuzuri si meciuri trucate
Flacara Moreni a fost o alta formatie care a avut o puternica sustinere politica a vremii. In perioada 1985-1990, micuta grupare, avind sprijinul generalilor Ghenoiu si Dragnea, a comis o sumedenie de abuzuri si nenumarate meciuri trucate. Aflata in sfera de influenta a dinamovistilor, Flacara Moreni avea nevoie de o victorie pe 13 iunie 1987, in meciul din deplasare, cu ros-albii. Gazdele, care pierdusera contactul cu Steaua, au cedat meciul chiar in Soseaua Stefan cel Mare, cu 2-3, intr-o partida de pomina. Apogeul batjocurii a fost atins in editia 88-89, cind morenarii au fost propulsati pe locul cinci, inaintea Universitatii Craiova, pentru a prinde o pozitie de Cupa UEFA. Flacara a si jucat in aceasta competitie in toamna lui 1989, dar a pierdut fara drept de apel, in primul tur, cu FC Porto (0-2 si 1-2).
Ironia sortii, gruparea din Moreni avea sa retrogradeze in esalonul secund in 1990, exact la fel cum se mentinusera in Divizia A: in urma unor aranjamente.

razvan_pitesti  •  30 aprilie 2008, 20:56

nici macar TOLONTAN (rapidist de mic!)……..

RIFLE  •  30 aprilie 2008, 21:00

IMI E O SCARBA DE ASTIA DOI!!!BLEAH

Piticu  •  30 aprilie 2008, 21:06

La puscarie cu toti hotii din Romania. Deci toti care s-au imbogatit din slujbe care aduc bani peste noapte (adica toti care au obtinut bani multi in mai putin de un an, afaceristi) ar fi bine sa mearga la puscarie. huo Lucescu.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:08

Am un tiuit la motor, poate il repar cu niste sirma. Ati vazut cit s-a scumpit uleiul?

barbut  •  30 aprilie 2008, 21:08

singurii care inteleg meciu asta sunt adi ilie si borcea! oricum de ce nu ii dai afara pe ciracii tai care pun intrebari de kkt care ii influnteaza pe pe capetele goale din fotbal sa vb aiureli…sau de ce le publicati! de ce se fac articolase cu cate o declaratie de a lu becali,turc etc in loc sa dati interviuri cu fostele glorii, fotbalistii actuali, profesionisti(balint, ienei, dinu..)? pt ca sunteti niste sclavi(cu tn si ioanitzoaia in frunte), si ai nesimtirea sa dai ex de corectitudine si verticalitate!

marian  •  30 aprilie 2008, 21:09

Domnule tolontan, observi ce reactii a provocat scrierea dumitale ? „Doliu”, galerii care TREBUIE (!!) sa-i bata pe borcea si pe becali, etc. Vom culege foarte curand ce am semanat fiecare … Va fi foarte rau, domnule tolontan. Ai si dumneata o parte importanta de vina: te-ai gandit vreodata cum ar fi aratat blogul acesta daca la comenzi ar fi fost ioan „vanea” chirila ? Alte vremuri, alti OAMENI …

Piticu  •  30 aprilie 2008, 21:15

Intr-adevar, lumea nu are nevoie sa auda de 2 pungasi; unul si bou ca l-a vindut pe Elton, celalalt cu un cap de vitel frumos. Intr-adevar, mai degraba am auzii pararile lui Fane Petcu (Steaua) si ale lui Augustin (Dinamo), care au ajutat mai mult cluburile lor si Romania decit unii care au furat-o. Deci in viitorul articol sper sa citesc ce spun Marian Barbu, Butoi, Diaconescu, Cimpeanu II, Anghelini, Vigu decit ale unor hoti pe care-i stie toata lumea ca nu muncesc dar au bani.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:17

Culmea web-ului: sa scrii un comentariu pe blogul unui jurnalist si a doua zi sa iti gasesti acelasi mesaj, scris cu creta, pe tabla din cancelarie. Te faci ca nu pricepi, te uiti in partea cealalta. Dar de ce ti-e frica de-aia nu scapi. Pai bine domnule XXXX, elevii sustin ca dvs ati scris acest text pe o pagina de internet. Nu mai e nevoie sa reproduc textul, il stie toata lumea, acela conform caruia eu as vinde o motocicleta improvizata pe un carucior de butelie. Ce faci atunci cind toti ochii sint atintiti asupra ta si nu ai pe unde sa dispari, sa te evapori? Deodata iti vine inspiratia: “da, domnule, eu chiar vind acel vehicul” la care nimeni nu are replica. Morala? Saminta de floarea soarelui, selectionata si tratata chimic contra daunatorilor, “Victoria superior” de la Semrom Muntenia este cea mai buna alegere pentru anii secetosi atunci cind malura si taunele ataca fara mila culturile tarisoarei noastre dragi, fost grinar al europei, actuala pepiniera de prostitutie clandestin ontologica nefalsificabila experimental.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:20

Saminta de floarea soarelui, selectionata si tratata chimic contra daunatorilor, “Victoria superior” de la Semrom Muntenia este cea mai buna alegere pentru anii secetosi atunci cind malura si taunele ataca fara mila culturile tarisoarei noastre dragi, fost grinar al europei, actuala pepiniera de prostitutie clandestin ontologica nefalsificabila experimental.

Viguroasa, rezistenta la arsita, seceta si omida „Neophractus Aelecteria”, floarea soarelui va asigura nu numai o productie care sa amortizeze investitia, dar si o imagine aproape falica a unui produs de calitate superioara. Mootoul nostru? Noi ungem Romania la preturi modice.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:24

Dar nu asta contează. Milan – Steaua nu va avea niciodată relaxarea pe care şi-o imaginează Ioanitoaia că o transmite sexul neprotejat. Au existat cîteva încercări, infime şi ca număr, şi ca efect istoric. Dar să-l defineşti ca pe un “joc secund”, după cum a intervenit, involuntar amuzant, Basescu, e riscant şi incorect.

Derbyul etern e un meci, cel mai aprig şi fecund din cîte şi-a imaginat btriatlonul nostru. El trebuie respectat şi ferit de propriile intestine. De exagerări, violenţă şi oximoronare prin aducerea tensiunii din loje în teren şi prin copularea mizei sub formă de limfa aruncata înapoi în sistemul de protectie sociala.

felix  •  30 aprilie 2008, 21:25

normal ca becali s-ar simti ca la o piesa de teatru … acolo se uita ca pisica in calendar si nu intelege nimic din piesa respectiva; se uita ca pisica in calendar 😀
asta daca nu cumva il ia somnul dupa ce incepe piesa cu pricina 😀

Adr  •  30 aprilie 2008, 21:26

Mi-e scarba de astia doi ,mi-e scarba de fotbalul romanesc…

oec1  •  30 aprilie 2008, 21:26

Beitar punishment reduced after pitch invasion
Reuters – May 1, 2008, 1:41 am

JERUSALEM, April 30 (Reuters) – An Israel Football Association (IFA) court reduced on Wednesday the punishment imposed on Beitar Jerusalem for a pitch invasion and ordered a replay of the abandoned match.

The IFA’s supreme tribunal overturned a previous ruling to award a 2-0 win to Maccabi Herzliya, who were 1-0 down when the invasion occurred in the 86th minute of their league game on April 13.

The tribunal also gave back the two points Beitar were docked and reduced a four-point deduction for next season to two points.

The game will now be replayed behind closed doors on May 20.

Runaway leaders Beitar’s original fine of 30,000 shekels (about $8,700) remains in place and they must also play an additional home match this season behind closed doors.

The tribunal said they decided on the replay in order not to give Herzliya an unfair advantage over their relegation rivals.

Beitar have a 12-point lead with five matches left and are all but certain of winning back-to-back titles. They will play in the qualifying round of next season’s Champions League.

Since 2005 the club have been found guilty of various disciplinary offences on more than 20 occasions.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:30

Dacă Steaua bate cu gol din ofsaid, noi toti actionarii lui dinamO (dinamzero) vom sta in genunchi in fata lui smarandescu si o sa imploram mila” (Borcea) şi “Poate îţi bate eu ţie galeria aia de papagali dezoxiribonucleizati” (Becali) sînt cele două declaraţii pe care le publicăm cu corp mic,sexy, transpirat de emotie, ca să le citească toata lumea buna a jazzului romanesc postindustrial.

Doar virilitatea celor doi conducători explică incitările la bisexualism. Să te joci înainte de Radulescu-MarinBanica cu declaraţii instabile psiho-somatic face parte din auto moto velo sportul celor doi. Becali, care a fost constipat, să admitem, evolueaza la bara între sînge şi tampoane. El a anunţat că, dacă elena basescu încurcă hrebenciuc cu adrian paunescu, atunci se va simţi ca la un orgasm multiplu de derivata lui x plus y. Nu e nevoie să departeze coapsele, e clar că toată viaţa lui s-a hrănit cu ceapa, usturoi si arsenic.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:31

au mai gad, barak obama este sexy, pe linga ca este inteligent

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:32

au mai gad, gazeta sproturilor GSP a devenit un tabloid infect(ios) de cind a trecut la formatul de wc, ala de 10 centimetri pe 20

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:33

au mai holi gizas, de 1 mai lumea baga in ea mici de oaie, fara sa stie ca acolo au fost inglobate toate retururile (deci carne stricata, expirata) de la marile magazine. Carnea aia nu se arunca oameni buni, se toaca si se baga in mici

Pariuri sportive  •  30 aprilie 2008, 21:34

Uite, oamenii astia 2 au alungat lumea de pe stadiune si din fata televizoarelor. Din cauza lor si a declaratiilor lor nu merge lumea la stadion.Din cauza lor le e scarba la lume de un derby Dinamo-Steaua

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:34

au mai max mosley, formula 1 a devenit plictisitoare credeam ca scoaterea tractiunii asistate o sa aduca mai mult suspans

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:35

Pazea! Basescu e in minivacanta la neptun! sariti lume, faceti poze cu el ca sa apareti la tv la stiri

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:37

Stiai ca un avion mare gen airbus a380 nu poate sa aterizeze in conditii normale imediat dupa decolare? Sa zicem ca a decolat. Pac apare o problema la un motor. In mod firesc cere sa aterizeze de urgenta, tot de unde a decolat. DAR rezervoarele pline cu combustibil il fac prea greu pt aceasta manevra si e riscant, aproape imposibil!

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:38

ce inseamna a fi gay? a fi om de lume, om care stie sa-si traiasca viata (lol de parca ar putea-o trai pe a altuia)

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:39

acolo unde au aparut stelute nu scrisesem nimic licentios, scrisesem ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:40

daca va plac panseurile mele pot sa le sustin si cu public, unde pun si pathos in ele, ne putem aduna in cismigiu ca aia in hide park si va garantez ca nu adoarme nimeni

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:41

Va rog, NU mai folositi NIVELE ca plural pentru NIVEL. Corect este niveluri, iar nivele desemneaza pluralul substantivului nivela, care intimplator este o unealta lol

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:42

ou mai god, boureanu este un politician stimabil, dar cam inofensiv

Dany  •  30 aprilie 2008, 21:42

In loc sa ne concentram asupra sistemului de joc sau a tacticii folosite ne uitam in gura unor neaveniti in fenomenul fotbalistic!!!
***(spam publicitar)

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:43

Nu stati mai mult de 4 ore in fata monitorului, va dauneaza chiar daca aveti monitoare lcd. Este vorba de oboseala cronica a ochiului, care poate duce la scaderea IRECUPERABILA a vederii. Treaba e degenerativa si e cit se poate de serioasa

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:45

Cumpar bilet la piesa de teatru Straini in noapte (piersic+popescu) ca nu am mai apucat

Nelu DRAGNEA-TULCEA  •  30 aprilie 2008, 21:45

„Derbyul etern” este numai in mintea celor cu o memorie scurta. Nici comunismul „bagat” pe gat poporului roman nu a fost ETERN, dar ni s-a parut. Cand s-a infiintat CLUBUL ARISTOCRATILOR si ce echipa au sustinut, sustine si va sustine? Am pretentii d-le Tolontan. Cat ii priveste pe cei doi „actori” o sa le raspund cu o vorba a d-lui expresedinte Emil Constantinescu „Imi este scarba” dar unde sa ma duc?

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:46

tariceanu este dirijat din umbra de mafiotii petrolului, nu face de capul lui, ca altfel ar fi disparut de mult timp din peisaj, ca era baiat finut, dar nu poate ca e santajat.

Amotocicleteanu Amotocicletovicinski  •  30 aprilie 2008, 21:49

Cand s-a infiintat CLUBUL ARISTOCRATILOR si ce echipa au sustinut, sustine si va sustine?

Aristocrati o laie. Asa imi scriu si eu pe firma mea de apartament „Ministerul de facut covrigi” asta nu inseamna ca e minister. Cuvintul aristocratic nu se potriveste cu mizeria aia de club de periferie si la propriu si la figurat, cu suporteri modesti de conditie mizera care nu se pot bucura de fotbal si de clubul lor pt ca au mentalitate de proletari, care mereu trebuie sa dea vina pe „aia mari” care ii persecuta. Nu e nimic aristocratic in clubul ala aristocratic, aristocratic este un club cu talie cu pretentii si cu suporteri pe masura, aduica Steaua.

Comentează