Ursul

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

vineri, 9 mai 2008, 8:21

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

Mircea Cărtărescu a scris ieri în Evenimentul zilei un text cît o Constituţie. Esenţa: România e împărţită în două. Dar nu geografic sau după nivelul de dezvoltare.

Nu există o Românie urbană şi o Românie rurală. O Românie tînără şi o Românie bătrînă. O Românie angajată la stat şi alta a antreprenorilor. O Românie bogată şi o Românie săracă. Sau există, însă nu ele sînt importante. Ci altceva.

România se divide dureros în ţara oamenilor egali şi ţara celor care au puteri nelimitate, care-i ridică deasupra concetăţenilor lor.

Priviţi! Fotbalul taie ca un laser hotarul dintre aceste două lumi. Becali îi face „papagali” pe procurori, decide ce e moral şi imoral şi nu recunoaşte legile fotbalului decît atunci cînd îi convin. Cu siguranţă, finanţatorul Stelei nu e cel mai mare vinovat. El măcar a făcut şi lucruri bune. Destule, inclusiv pentru fotbal.

Dar el e cel mai vizibil exemplu al bunului plac care acţionează paroxistic într-o ţară bolnavă. Becali e Voievodul-Fac-Ce-Vreau.

Şi acum, întrebarea. Dacă ne deranjează acest lucru, dacă ne simţim umiliţi într-o ţară cu două rase, cea a stăpînilor şi cea a oamenilor obişnuiţi, de ce, ori de cîte ori statul acesta imperfect încearcă să facă ceva, prin justiţie, prin DNA sau prin guvern, noi îi pulverizăm mental orice şansă? De ce ţinem cu ursul care ne sfîşie fiecare zi din cîte mai avem de trăit?

Comentarii (490)Adaugă comentariu

observator  •  10 mai 2008, 10:57

D-le Tolontan, va felicit pentru emisiunea la care ati participat ieri la RTV, mai ales pentru prima parte a ei. Va rog sa mentineti tonul de atunci si din acest articol, aveti sansa astfel, sa ramaneti in istoria jurnalismului romanesc, ca un nou Pamfil Seicaru. Alfel, veti fi doar un nou Ioanitoaia, care a baleat o viata, in numele echidistantei, intre diferitii talhari din fotbal, un simplu vanzator de ziare. nu va temeti de reactia stelistilor, din urmatoarele luni, poate un an, doi. legatura lor cu comunismul si practicile dictatoriale este indisolubila. acesta este adevaratul spirit TSKA Buceresti: nu conteaza mijloacele, ci numai sa aratam superioritatea noastra, fata de orice club, popor, etc. daca alaturi de dvs vor mai fi cativa gazetari cu greutate, Cartianu, de exemplu, in cativa ani numarul stalistilor va scadea sub 20% din „sher-ul” de acum. acest lucra va fi un pas extrem de important pentru sanatatea sufleteasca a romanilor: oamenii vor avea constinta ca e mai importanta moralitatea, respectul pentru lege, decat castigul cu orice pret. aveti de ales, chiar dvs, intre a ramane un gazetar de succes intr-o tara debila moral sau de a incerca sa schimbati in bine aceasta tara, cu toate riscurile ce decurg, de aici.

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 10:58

Dear Suchi,
citeste asta: Party cu rivalii, BLAT : U CLUJ – CFR
de Claudiu Georgiu

Cu o săptămînă înainte de U – CFR, Trică ar fi petrecut într-un local de manele cu fundaşii adversarei, Astorga, Bilica şi Milan Jovanovici.

U Cluj – CFR a fost prefaţat şi de rapsozii de la clubul de manele Romantic. Conform unor surse, Eugen Trică ar fi pe­tre­cut săptămîna trecută, în noaptea de marţi spre miercuri, în clubul din oraşul de pe Someş alături de trei fundaşi ai “studenţilor”, Astorga, Bilica şi Milan Jovanovici. “Pe­tre­cerea a ţinut pînă dimineaţă, Tri­că achitînd nota de plată în va­loare de aproximativ 30 de milioane de lei vechi”, au povestit sursele Gazetei.

În acel moment, brazilienii Bi­lica şi Astorga semnaseră deja pen­tru un club din Turcia, Milan Jo­va­no­vici fiind şi el pe picior de plecare. Doar Bilica şi Milan Jovanovici au fost titulari în partida de miercuri, pierdută de “U” în faţa CFR-ului. Bi­li­ca a făcut penalty-ul din care Ca­du a marcat golul victoriei şi a ratat ul­tima ocazie a “studenţilor” de a e­gala.

Acuma uite si parerea mea: Daca cele relatate despre party-ul la care au participat fundasii lui U impreuna cu Trica sunt adevarate, problema unei motivari financiare pozitive pentru ca jucatorii lui U sa joace pe bune cu CFR este cu atat mai actuala! Adevarul este ca foptbalistii veniti in Romania sunt cei atrasi de niste salarii ceva mai mari decat in tarile lor care nu sunt cu mult mai dezvoltate decat Romania, daca sunt. Un argentinian sau brazilian merge la capatul pamantului, intr-un El-Dorado cu cateva zeci de mii de euro in plus doar pentru ca la Boca/Sao Paolo face tusa nu in speranta ca va ajunge sa joace in locul lui Messi/Ronaldo in echipa nationala. Isi va face poza cu un Audi TT, va merge prin cluburi dupa care poate intr-un an sau doi va merge pentru alt pumn de dolari in plus la Al-Hilal, luat de un antrenor roman ce face “performanta” in desert. Cam asta e tristul adevar al stranierilor din campinatul nostru. Iar echipierii nationalei de tineret a Romanieim, daca nu au norocul lui Szepsi isi rup piciarele ca Ochirosii, Bicfalvi, Deac in echipe obscure in loc sa joace la echipele de varf din Romania. Apoi la 24-25 de ani vor fi vesnicele sperante neconfirmate, iar “noul Hagi” va ramane pe banca de rezerve…

Prima data trebuie sa fim in stare sa ne infruntam adversarii intr-o lupta strict sportiva. Pana atunci cand acest lucru se va intampla, orice motivatie ca o competitie sa aiba loc pe teren, iar rezultatul sa fie stabilit in urma jocului practicat corect de combatante poate fi avuta in vedere. Nu uita ca De la Hoya boxeza pentru bani si nu pentru medalii, iar Bilica joaca tot pentru bani la U nu pentru ca vrea onoruri!

laurentiu  •  10 mai 2008, 11:04

Dl. Tolontan, dar cand faceati campanie pentru a stimula cu un milion de euro adversara contracandidatei echipei Romaniei la calificare, aia ce era? Probabil coruptie patriotica, nu-i asa? Sau coruptii nostri sunt mai buni decat ai lor?
Daca a premia un joc cinstit inseamna coruptie, inseamna ca cei care au jucat in dorul lelii cu CFR -ul trebiue premiati pentru curaj de mentorul vostru de la Cotroceni !
Se prea poate sa avem un fotbal bolnav, dar presa sportiva romaneasca e deja in coma!

Ady  •  10 mai 2008, 11:16

http://presalibera.wordpress.com/2008/05/09/campionatul-romaniei/

cineva a postat link ul si la sfarsit am gasit un comentariu interesant…

chiar daca acum 1, 2 , 7 ani era regulamentar sa motivezi alte echipe , legal era tot mita.. so DNA ul ???? dar acum e vb de jiji

ovidiu ghionoaia  •  10 mai 2008, 11:17

RETROGRADAREA DIRECTA ..ASTA E UNIKA SOLUTZIE ..

porto franco  •  10 mai 2008, 11:20

Jurnalistii sunt destepti, iar cititorii e prosti…
Dupa cum se observa, jurnalistii de la gsp (si nu numai) par ca sufera de amnezie in ceea ce priveste episodul finlanda-cehia…
aceeasi jurnalisti care, pe cand erau la prosport, uitau si ca trebuie sa-si plateasca noii angajati…pacat ca nu s-a gasit nici unul dintre cei neplatiti cu lunile (si apoi dati afara) care sa faca o planngere la inspectoratul teritorial de munca. Desi, daca ma gandesc bine, numele lor apare in ziar, iar contract nu au vazut. Sau poate l-o fi semnat altcineva, caz in care avem de-a face cu fals in acte.
Dar vorba aia, jurnalistii sunt destepti…

Ady  •  10 mai 2008, 11:21

Retrogradarea nu e prevazuta pt aceasta fapta de regulament , asa ca…
Insa mai e o varianta .. depunctare 9 pct pe U Cluj si 6 – 9 pt Bistrita si asta ar duce pe Steaua la Intertoto(cazul cu 6pct Bistrita deoarce ar fi prima abatere).

rollo tommasi  •  10 mai 2008, 11:32

Acu 3 ani faceati cheta in redactie pt. a da „mita” lui Samy Hypia si echipei lui, si ati trimis o femeie pt a va desavaresi capodopera si acum faceti pe lupii moralisti….este rusinos.Imi vine in minte o replica a lui Al Pacino din filmul „Angels in America” a lui Mike Nichols : „data viitoare nu mai vreau sa fiu om, vreau sa fiu o… caracatita”

gilos  •  10 mai 2008, 11:40

In general, oamenii de bun simt au intelrs cam cum sta treaba. Daca te uiti si la mesaje, cei care sunt de partea lui Becali sunt in mare majoritate suporteri stelisti. Mai sunt si ignoranti care pur si simplu nu inteleg ce se intampla si altii care o fac pt ca au interes ca lucrurile sa intre in normalitate.
Asta este societatea romaneasca postdecembrista.
Te-am admirat ieri la Realitatea TV. Trebuie insa continuat daca vrem sa invingem raul.

Petrisor Socol  •  10 mai 2008, 11:41

Catalin, nu comentezi la cele spuse de Marius Tuca? 😉
http://petrisorsokol.wordpress.com/2008/05/10/cata-perversiune-sexuala-in-capul-lui-tuca/

Bad Robot  •  10 mai 2008, 11:44

Problema nu este ca Tolontan si schipa au uitat cand faceu cheta ca sa…”mituiasca”. Problema e ca o aberatie ca asta (de a pedepsi fapta de a acorda stimulente financiare pentru a performa devine regulament si lege rasturnand astfel o scar a valorilor. Mai mult o mana de ziaristi inconstienti (ca sa ma exprim frumos) compara situatia Stelei cu cea a echipelor italiene gen Juventu, implicate in scandalul de coruptie din Italia. Pai in Italia coruptia este coruptie iar patronul lui Juve este acuzat ca a cumparat arbitrii, a numit el arbitrii la diverse partide si a facut aranjamente in genul cooperativei lui Tata Jean Padureanu, Borcea, Badea, Copos, Pinalti, etc…
Nu revenirea la normalitate ma deranjeaza dle Tolontan ci rasturnarea intelesului de normalitate. Nu nemai luati drept prosti pe toti doar pentru ca va deranjeaza sa de tare gura si manierele proaste ale lui Becali.

ciprian  •  10 mai 2008, 11:45

10 mai: 11 ani de cind am dat foc la ghencea !

dan  •  10 mai 2008, 11:50

trebuie rotrogradata steaua sasi dea demisia cei de la frf jos mafia din fotbal

unu  •  10 mai 2008, 11:53

dane si tu ar trebui sa iei rosu pt faultul la gramatica.

observator  •  10 mai 2008, 11:53

imi place ca fiecare actiune a stelistilor are caracteristici de turma sau de gloata comunista, dupa cum preferati. a scos un sef de brigada/staul o perla, comparind oferta publica, facuta de o persoana juridica- un ziar, catre un grup de sportivi, pentru plata unei recompense, cu actiunile tenebroase ale ciobanului.
uite care e marea problema si unde exista incompatibilitate intre ce a ce a facut mereu jiji si legile tarii si moralitatea sportiva. jiji plateste banii, „din mana” fara acte fara impozite platite, dar acesti bani lasa altfel de „urme”. aceste „urme” inseamna posibilitatea a folosi relatia astfel facuta, sa o cuplezi, pentru a facilita victoria echipei propri contra echipei ce urmeaza sa fie premiata. exemplul celebru este atitudinea echipei Faru, in acelasi campionat in care jiji facea circul cu Bistrita, care impotriva rapidului a jucat cu o determinare uluitoare, iar impotriva stelei, :s-a dat la oparte”.
in plus, la jiji vorbim de mita, pentru ca el ofera anumite sume de bani, unor terti, pentru a obtine foloase mult mai importante din partea altor entitati: da 1,7 mil jucatorilor UCluj si spera sa obtina 10 mil de CL, in detrimentul cfr-ului. in cazul ziaristilor este vorba numai de glorie sportiva nu de un castig dobandit ilicit. si daca vreti parea mea, a fost o idee idoata cu premierea finlandezilor, dar nu a avut nimic comun cu mita.

unu  •  10 mai 2008, 11:55

eu as fi numit articolul,STRUTUL,facand aluzie la comportamentul lui tolo,marele DEONTOLOG NUMARATOR DE CORNERE.

echipele fara performante  •  10 mai 2008, 11:58

s-a spart vitrinele cu trofee europene ale cluburilor dinamu,cfr,rapid si fulgerul bragadiru.din fericire hotii nu au gasit nimic.acuma nu stiu precis daca oficialii echipelor amintite au ascuns trofeele sau nu au avut ce sa ascunda.vom reveni cu informatii proaspete

echipele fara performante  •  10 mai 2008, 11:58

erata:S-AU SPART

unguru` bulan  •  10 mai 2008, 12:04

LIPSA DE RESPECT A LUI TOLONTAN,CARE EVITA SA RASPUNDA ZECILOR SAU SUTELOR DE SUPORTERI,DENOTA DEONTOLOGIA ZIARISTILOR DE LA GSP.E VREO DIFERENTA INTRE EL SI JIJI?

observator  •  10 mai 2008, 12:08

stelistilor, lasati blogul liber daca nu aveti decat o idee fixa. sau sunteti teroristi, de la brigazile rosii?!?

tatalin colontan  •  10 mai 2008, 12:09

Dl. Tolontan, dar cand faceati campanie pentru a stimula cu un milion de euro adversara contracandidatei echipei Romaniei la calificare, aia ce era? Probabil coruptie patriotica, nu-i asa? Sau coruptii nostri sunt mai buni decat ai lor?
Daca a premia un joc cinstit inseamna coruptie, inseamna ca cei care au jucat in dorul lelii cu CFR -ul trebiue premiati pentru curaj de mentorul vostru de la Cotroceni !
Se prea poate sa avem un fotbal bolnav, dar presa sportiva romaneasca e deja in coma!

echipele fara performante  •  10 mai 2008, 12:10

s-au spart vitrinele cu trofee europene ale cluburilor dinamu,cfr,rapid si fulgerul bragadiru.din fericire hotii nu au gasit nimic.acuma nu stiu precis daca oficialii echipelor amintite au ascuns trofeele sau nu au avut ce sa ascunda.vom reveni cu informatii proaspete

khomy  •  10 mai 2008, 12:14

Domnule Tolontan ce face statul in momentul asta e penibil … pt ca e doar campanie …tota lumea stie si daca nu stie considera ca dna`ul sri`ul si restul inst de acest gen lucreaza sub institutiile care guverneaza tara la momentul respectiv …acum este basescu si Pd…sunt actiuni facute la comanda … si sincer sunt facute pt a fi facute si pt a crea impresia ca statul chiar face ceva … de fapt a fost ceva foarte prost facut si fara profesionalism… gigi becali nu va fi niciodata condamnat de mita pt ceea ce a facut … orice avocat cat de mic poate spune ca este un caz pierdut de la bun inceput… daca s`a inceput filajul si daca intr`adevar gigi da bani trebuia sa continuie filajul pana in momentul in care s`ar fi dat bani…dar nu s`a vrut asta …

echipele fara performante  •  10 mai 2008, 12:17

NU INCETATI NICI UN MOMENT SA NE DEMONSTRATI CATA LIPSA DE RESPECT AVETI FATA DE CITITORI DUMNEAVOASTRA CONTINUATI SA NE TRATATI DE SUS SI SA NE ARATATI CA ORICUM PAREREA NOASTRA NU CONTEAZA
EU CRED CA DE FAPT ATI RENUNTAT A VA MAI PRIVI DIMINEATA IN OGLINDA PENTRU CA ORICUM NU VA MAI REGASITI IN IMAGINEA REFLECATATA .
ZIARISTUL TOLONTAN A DISPARUT O DATA CU CEL CARE ODINIOARA INCERCA SA VADA DINCOLO DE CUVINTE ACUM SUNTETI DOAR TOLONTAN UN OM CARE INCEARCA SA SUPRAVIETUIASCA LA UN ANUMIT NIVEL INDIFERENT DACA ASTA INSEAMNA SA INCHIDA OCHII DE FIECARE DATA CAND I SE CERE
REGASIRE GRABNICA DOMNULE JURNALIST SPORTIV (NR1)IN ROMANIA ….TREZESTETE
Domule Tolontan, v-am intrebat ieri, va intreb azi si o sa va intreb de fiecare data cand publicati un articol nou.

PANA CAND IMI VETI RASPUNDE.

Cu ce difera actiunea lui Becali, fata de ce a Gazetei Sporturilor din anul 2005 la meciul Cehia-Finlanda?

De ce nu raspundeti la ce va scriu cititorii dumneavoastra? Ieri cred ca au fost vreo 20-30 de persoane care va intrebau acelasi lucru.

De ce va feriti? De ce acum nu mai iesiti in fata si la televizor sa va spuntei parerea in legatura cu aceasta problema?

Pana cand veti iesi cu o parere in legatura cu aceasta problema veti fi perceput ca un jurnalist care scrie la comanda, un jurnalist fara caracter si un MARE IPOCRIT.

ASTEPTAM RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA !!!…
stelistilor,dati mai departe pana marele deontolog va catadixi sa raspunda,

Ady  •  10 mai 2008, 12:21

Pt „observator”
Situatia este absolut identica pt ca si Romania in cazul calificarii la turneu final primea milioane de la uefa. Si nu asta este problema cea mai mare a stelistilor ci faptul ca toti dau in jiji pt o fapta pe care toti au facut-o ,sau 99% din conducatorii de cluburi, vezi articolul http://presalibera.wordpress.com/2008/05/09/campio natul-romaniei/.
Despre echipele care nu au jucat in fata Stelei, cred ca sezonul asta sunt mai putine decat cele care nu au jucat cu CFR (Dinamo, Rapid,Gloria ,..)unele poate pe bani(Nu e cazul Rapidului).
De asemenea sunt de acord ca jiji si a atras ura publica prin felul lui de a fi (si o merita) insa dupa cum spuneam .. NU E SINGURUL .. numai ca e cel mai guraliv si cel mai prost.
Daca nu baga prostul bani in fotbal (e f. adevarat ca doar pt reclama) si azi aveam jucatori transferati cu 500 000 E afara (si milioana in conturile conducatorilor de fotbal). Tot datorita lui a intrat si Taher care v-a salta mult Rapidul. Incet toate se vor curata. Jiji sper ca si-a invatat lectia.
Sunt fan al Stelei , nu a fost normal ce a patit Rapidul, nu este normal ce fece jiji , dar nici sa spui ca el e cel mai mare rau din fotbalul romanesc…
Cine ar lua Steaua in ziua de azi si sa isi permita sa bage anual 10 mil ? Un Copos .. mai bine jiji. Da , un Tiriac, Taher .. poate dar nu cred ca Tiriac ar baga in Steaua.
Hai Steau , cu sau fara jiji

Tantalan  •  10 mai 2008, 12:28

Cu ce difera actiunea lui Becali, fata de ce a Gazetei Sporturilor din anul 2005 la meciul Cehia-Finlanda?

RASPUNDETI TONOMATELOR.

echipele fara performante  •  10 mai 2008, 12:30

acuma tolontan e cu capul in nisip.degeaba asteptam comentarii in legatura cu cazul finlanda.campionul moralitatii este,vorba lui m badea,numarator de cornere.n-are curajul raspunderii.cum poti sa-l acuzi pe becali cand tu ai facut la fel?rusine deontologule.!,,,,

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 12:40

D-lor. d-nul Tolontan are si altceva de facut decat obligatia sa explice shimbarea de optica in motivarea „pozitiva” de la episodul Finlanda la cel U cluj. Omul are dreptul si el la un week-end. Eu sunt convins ca va raspunde, insa cred ca nu are nici un sens sa postati din 2 in doua minute aceste somatii!

17 elfsborg  •  10 mai 2008, 12:43

pai daca are si altceva de facut s-o lase mai moale cu aparitiile la realitatea,unde infiereaza cu manie proletara ceea ce el a facut cu cativa ani in urma.eu cosider faptul ca nu raspunde suporterilor,o nesimtire mai mare decat casa poporului

flo  •  10 mai 2008, 12:43

D-le Tolontan, majoritatea cititorilor gazetei va respecta pt. ca sunteti unul dintre cei mai buni ziaristi sportivi de la noi, motiv pentru care asteapta sa le raspundeti la intrebarea legata de meciul cehia- finlanda.
Ne-ar interesa o opinie.

hultoana  •  10 mai 2008, 12:51

domnule tolontan care e diferenta intre steaua si meciul finlandei care a fost stimulata de gsp?

giuby  •  10 mai 2008, 12:52

Rog DNA sa inceapa cu redactorii celor mai importante ziare de sport..
Doar asa se poate incepe curatenia in sportul romanesc..

axel  •  10 mai 2008, 12:56

SA SE DUCA LA PUSCARIE SI GSP PENTRU INCERCAREA DE PREMIERE A FINLANDEI! SI LA FEL SI FANII DINAMOVISTI CARE AU STRANS 3.500 DE EURO SA-I DEA LUI dANCIULESCU LA MECIUL CU STEAUA ! adica Gigi nu are voie sa PREMIEZE , dar aia au voie ????

je  •  10 mai 2008, 12:57

D-le Tolontan, majoritatea cititorilor gazetei va respecta pt. ca sunteti unul dintre cei mai buni ziaristi sportivi de la noi, motiv pentru care asteapta sa le raspundeti la intrebarea legata de meciul cehia- finlanda.
Ne-ar interesa o opinie.

Mihai  •  10 mai 2008, 12:59

Domnule Tolontan ma uimiti din ce in ce mai mult. Dumneavoastra traiti in aceasta tara?
Laudam o actiune desfasurata in pofida oricarei ratiuni. Nu poti aresta persoane doar pentru ca au in posesie o valiza cu bani (indiferent daca stim sau nu destinatia lor). De ce politia, DNA-ul sau alte institutii ale statului nu se sesizeaza privind taierea ilegala a padurilor, a infractionalitatii din Romania, a traficului de droguri, a adevaratei CORUPTII? De ce ne este frica sa mergem la primarie, spitale, politie? Pentru ca nu se face nimic in mod normal. Suntem bagati in seama doar cand este vorba sa ne platim impozitele si cand trebuie sa votam. In rest putem muri la usa spitalului, putem muri batuti sau injunghiati la usa politiei, si putem fi arestati doar pentru ca intentionam sa platim pentru ca niste cetateni ai acestei tari sa-si indeplineasca corect sarcinile.

lucian  •  10 mai 2008, 12:59

domnule tolontan asteptam un raspuns referitor la
meciul finlanda-cehia cand ati vrut sa MITUITI echipa finlandei.revedeti interviul luat lui sami hyypia in care s-a ridicat aceasta problema ,iar el a spus ca poate in romania se obisnuiesc astfel de practici.rog DNA sa se sesizeze.
marian iancu sa rezolve mai intai problema semnaturilor false si apoi sa vb de STEAUA.multumesc

mujotutun  •  10 mai 2008, 13:01

Nu ne mai luati de prosti, dle T.! Ati mirosit cum bate vantul si acum incercati sa dregeti busuiocul! Nu se poate si cu buzele unse si cu slanina in pod! Chiar si acum nu va puteti impiedica sa-l laudati pe Becali. Cand un spectator amarat n-are dreptul nici macar la o bere – ba chiar si racoritoarele-i sunt respinse la intrarea in stadion, dl GEORGE Becali sta cu sticla de sampanie intre picioare. Halal egalitate in fata legii. Sa stiti dvoastra, daca nu v-a trecut prin cap, ca toate „faptele bune” ale lui Becali, banii aceia aruncati, nu sunt o manifestare a unui spirit caritabil, ci acelasi meschin mecanism care a dus la geanta cu bani de la Cluj. Omul da bani ca sa mituiasca Divinitatea, ca sa-i mearga bine in continuare. Are aceasta convingere a interlopilor, ca veniturile dubioase trebuie „platite” intr-un fel, prin diverse pomeni gretoase (din care rareori omite sa traga cate un profit de imagine). Cat de orb puteti fi? Cat de lipsit de cunoasterea vietii si a oamenilor? Cum nimeni nu poate fi atat de ignorant – fara mari deficiente cognitive – socot ca simulati, in favoarea aceluiasi Gigi Becali, unul dintre cele mai toxice personaje ale scenei publice. Ca si „obiectivii judecatori” ai lui Adrian Paunescu: da, a facut destule porcarii, dar cati oameni a ajutat! Si ce mare poet!- afirmatii imbecile si demne de imbecili.
Dle Tolontan,
Cand va afirmati in presa cu o imagine de cavaler al dreptatii, fara frica si repros, cand va clamati telul de a cauta dreptatea pereat mundus, si cand (apoi) apareti la televizor ca sa ne spuneti ce om cumsecade e Becali si cum a pus el capat blaturilor, aveti o problema FOARTE grava. Fie de etica, fie de sanatate mintala. Restu’, vorba bardului englez…

flo  •  10 mai 2008, 13:01

exact cum am spus: OPINIA???????????;
D-le Tolo , sper ca nu faci marcaj strans la vreo doza de bere sau vreun bax si te uiti la divizia b, de n-ai timp sau chef sa raspunzi?
CITITORII (adica aceia care va cumpara ziarul , deci automat va platesc) VA MULTUMESC ANTICIPAT

Cazul Bricheta  •  10 mai 2008, 13:05

Ati uitat cumva de cazul bricheta ?
Formulari de genul „ce , in Giulesti , e singurul stadion unde se arunca cu obiecte? „, „De ce se doreste sa se dea un exemplu cu Rapid si de ce nu s-a dat acest exemplu mai devreme?” sunt foarte apropiate de cele ca „ce, e Steaua singura echipa care a premiat adversarele contracandidatelor?”,
Daca conducatorii din fotbal au decis atunci ca e timpul sa dea o lectie, si sa inceapa aceasta lectie cu Rapid, pentru a stopa din violentele de pe stadioane – si cred ca bine au facut(si asta v-o spune un rapidist), acum observ ca atituditea sefilor din fotbal este una cu totul alta. Mircea Sandu a fost foarte aproape de a fi considerat cretin cand a incercat ieri seara sa ne explice ca 4 mil de salariati din Romania ar fi platiti in fiecare luna de catre oamenii care investesc in fotbal asta daca s-ar inmulti cu 4 un milion, etc – cred ca era si un radical in formula domniei sale.
Cu totii stim, si asta nu pentru ca banuim , ci pentru ca Gigi Becali – ce nume de ospatar poate sa aiba Salvatorul Romaniei – ne-a spus-o foarte clar ca banii erau pentru Universitatea Cluj.
Atitudinea conducatorilor din fotbal ne arata si ea ca Romania e visizata in doua : cetateni – supusi legilor – si supracetateni – va rog sa o luati la propriu. D-le Tolontan, nefiind un fan al domniei voastre, cred ca va incadrati in prima categorie, asta si pentru ca Gigi nu discuta decat cu cei care au macar un milion de euro in cont .

presa de r.ahat  •  10 mai 2008, 13:05

domnule tolontan asteptam un raspuns referitor la
meciul finlanda-cehia cand ati vrut sa MITUITI echipa finlandei.revedeti interviul luat lui sami hyypia in care s-a ridicat aceasta problema ,iar el a spus ca poate in romania se obisnuiesc astfel de practici.rog DNA sa se sesizeze.
marian iancu sa rezolve mai intai problema semnaturilor false si apoi sa vb de STEAUA.multumesc

dudu  •  10 mai 2008, 13:10

cfr=campioana serviciilor secrete
dinamo=capra campionatului.
concluzia:serviciile secrete au raie

Dan  •  10 mai 2008, 13:13

Acum zi mai Tolo ceva si de faza cu MITA pentru finlandezi. Deveniti penibili…zau asa 🙁
Daca aveti un cui impotriva Stelei, aveti o problema mare: Steaua nu este Gigi. Asa ca nu va mai dati la Steaua ca nu e corect ce faceti. Hai pa si pu…la mare, la soare…

adys  •  10 mai 2008, 13:15

finlanda -cehia..ne raspundeti dragilor ziaristi?

lupus  •  10 mai 2008, 13:19

Tolo,ce s-a intamplat cand GSP au propus sa dam bani Finlandei pentru a bate Cehia?!?Raspunde***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

geo  •  10 mai 2008, 13:20

in legatura cu mita de la Cehia -Olanda ????

MITA Cluj  •  10 mai 2008, 13:21

GSP = MITA cu Finlanda.

Becali = mita la boxeru Bute.

grofu Arpi + CFR = mita la procurorii din DNA.

deoontologul  •  10 mai 2008, 13:25

faceti si voi un autodenunt pentru ca ati stimulat o echipa pentru a benefici de foloase materiale, in speta deplasari la turneul final ?

arpad  •  10 mai 2008, 13:27

aloooooo …. infractorilor voi nu ati incercat sa mituiti o echipa nationala? sau la voi merge …?

caineleelectronic  •  10 mai 2008, 13:28

Domnule Tolontan, in ultima vreme imi pareati intr-o eclipsa de forma, dar acest articol este exceptional si va felicit.

Si pentru autorul comentariului precedent: ce a facut GSP la meciul Finlanda-Cehia a fost clar o mare ineptie, un teribilism gazetaresc, s-a vazut de altfel si la momentul respectiv. Insa numai idiotii persista in greseala, GSP si-a schimbat atitudinea (tocmai pentru ca au fost primii care au invatat din greseala lor) si sunt de laudat, in nici un caz de acuzat.

asteri  •  10 mai 2008, 13:29

w.ww.presalibera.wordpress.com/2008/05/09/campionatul-romaniei/
cititi aici cum sta problema

Comentează