Ursul

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

vineri, 9 mai 2008, 8:21

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

Mircea Cărtărescu a scris ieri în Evenimentul zilei un text cît o Constituţie. Esenţa: România e împărţită în două. Dar nu geografic sau după nivelul de dezvoltare.

Nu există o Românie urbană şi o Românie rurală. O Românie tînără şi o Românie bătrînă. O Românie angajată la stat şi alta a antreprenorilor. O Românie bogată şi o Românie săracă. Sau există, însă nu ele sînt importante. Ci altceva.

România se divide dureros în ţara oamenilor egali şi ţara celor care au puteri nelimitate, care-i ridică deasupra concetăţenilor lor.

Priviţi! Fotbalul taie ca un laser hotarul dintre aceste două lumi. Becali îi face „papagali” pe procurori, decide ce e moral şi imoral şi nu recunoaşte legile fotbalului decît atunci cînd îi convin. Cu siguranţă, finanţatorul Stelei nu e cel mai mare vinovat. El măcar a făcut şi lucruri bune. Destule, inclusiv pentru fotbal.

Dar el e cel mai vizibil exemplu al bunului plac care acţionează paroxistic într-o ţară bolnavă. Becali e Voievodul-Fac-Ce-Vreau.

Şi acum, întrebarea. Dacă ne deranjează acest lucru, dacă ne simţim umiliţi într-o ţară cu două rase, cea a stăpînilor şi cea a oamenilor obişnuiţi, de ce, ori de cîte ori statul acesta imperfect încearcă să facă ceva, prin justiţie, prin DNA sau prin guvern, noi îi pulverizăm mental orice şansă? De ce ţinem cu ursul care ne sfîşie fiecare zi din cîte mai avem de trăit?

Comentarii (490)Adaugă comentariu

chrysty  •  10 mai 2008, 16:18

zicetimi sh mie numerele de azi din gazeta va rog frumos

andy  •  10 mai 2008, 16:23

este adevarat ca gigi becali a contribuiit la cresterea nivelului in fotbalul romanesc,dar in acelas timp a contribuit si la ridicarea nivelului violentei a coruptiei si a tot ce se poate face murdar in fotbal!!nu poate contesta nimeni valorea pe care o are si a avut respectul meu pt faptul ca a investit atata in staua dar m+a dezamagit foarte repede de declaratiile lui care de multe ori erau si a unui om care are 4 clase,si prin faptele lui prin arogantza lui ….si sa fim seriosi chiar si cei mai inversunati stelisi stiu ca gigi cumpara meciuri!!unde este steaua din 1988 care dadea cupa romaniei inpoi ca nu a vrut sa castige o cupa la masa verde?nu mai e acum stelistii se multumesc cu meciuri trucate cu banii unui om care din dragoste pt steaua incearca sa faca tot ce face,si totusi nu e corect.nu e corect fata de ceilalti investitori fata de fanii altor echipe,si pana la urma fata de noi de cetatenii de rand care ne incruntam de fiecare data cand un mare bastan apara la televizor sub acuzatie si la cateva zile la acelas post apare ca erou,iar gigi intra in aceasta categorie,nu a eroiilor ci a celor care sunt pictati ca erou!imi pare rau pt suporterii adevarati ai stelei,si mai mult imi pare rau ca nu e nimeni sa taie firele din liga 1 ca sa vedem si noi mecuri netrucate in campionatul romanesc!hai romania!

rapid  •  10 mai 2008, 16:40

Becali este un om care nu poate sa castige legal nici macar cinci bani,asa ca sper sa faca cel putin trei ani de inchisoare ca sa se invete minte sa nu mai fure.

dj  •  10 mai 2008, 16:51

mi-as dori sa vina ziua cand vom avea cu adevarat o justitie care sa functioneze in limitele „normalitatii„,dar mai e mult pana departe,si nu imi vine sa cred cum de tu cataline nu observi ca avm o justitie la comanda,care actioneaza la butoanele lui basa,si nici p departe ale lui gigi,care pana la urma nu a facut decat sa incerce sa de-a bani unora sa joace si nimic altceva,lucru care se intampla peste tot in lume,nu prea ai comentat nimic atunci cand,sa jucat dinamo-cfr,sau rapid-cfr,becali e un produs al acestei tari bolnave,cum suntem totzi cu bune si rele,lasa ca ne face bine basescu,cu atitudinea lui de smecheras!!!

flo  •  10 mai 2008, 16:56

Cataline sa stii ca exista o Romanie bogata si una saraca. Lipseste cu desavarsire clasa de mijloc

Ciprian  •  10 mai 2008, 17:08

Cataline, fiecare se descurca cum poate. Becali are bani, deci face cam ce poate in functie de cati bani are. Becali e cel mai mare mincinos pe care l-am vazut vreodata. E un om stramb. E un om care pozeaza in sfant, dar nu e asa. Un nesimtit fara margini. Iar cei care mai asculta chiar si acum „in gura lui” inseamna ca au mult timp liber.

3x  •  10 mai 2008, 17:13

vreau sa intreb ce vrea baiatul care a scris asta pe site-ul stelisti.ro (pe care ii urascv de altfel) da ma mananca si pe mine intrebarea.

„fac apel la toti stelistii sa intre pe blogul lui tolontan si sa-l intrebe cum a fost atunci cand gsp a strans bani sa-i ofere finlandei,pt a bate cehia.ca vad ca altfel „deontologul’nu raspunde.”

Domn’ontolog, raspunde-ti-ne si noua cum e cu faza asta

Cocrisel  •  10 mai 2008, 17:15

Mai, desteptovici: 1- Goga a fost contactat de CFR si i s-a promis ca va fi luat acolo, deci ar trebui sa nu prea ne incredem in spusele lui. 2- Gigel Coman a fost indepartat de la Steaua, prin urmare are el ceva nemultumiri care ii pun la indoiala obiectivitatea. 3- Paskani ataca si trofeul Stelei, Cupa Campionilor. Ca maine o sa ceara si medaliile Nadiei, ale lui Pataichin, ale handbalistilor etc. Ce-i asa de greu dee inteles pentru tine si celalalt cretin,fostul inspector de cadre de la U.S., Mircea Cartarescu? Aud? Si ce o tot fredonati cu comunismul ca asa si pe dincolo? Sub comunisti Jiji ar fi ajuns cel mult sef de aprozar ori de laptarie, Paskani si porcul de Iancu ar fi fost camionagii la salubritate. Nu comunistii au distrus economia tarii, ei au construit-o. Au pus-o pe butuci Iliescu, Roman, Emil, Vasile, Nastase, Ciorbea, Isarescu, Stolojan, Basescu si altii, profitori ai comunismului, dar nu comunisti. Iar in materie de sport, faceti dracului o statistica si comparati ce aveam inainte si ce avem acum, luand in considerarw ca si Hagi si atletele , canotorii cu rezultate la inceputul anilor ’90 au fost pregatite in sistemul de dinainte. Hai sictir,***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

hmm  •  10 mai 2008, 17:18

de ce nu ziceti nimic niciodata de borcea, badea, copos, iancu etc….. ee ? de ce nu sunt subiecte de discutie si ironie la adresa lor ???????? ALOO !!! ptr ca fulgerele ating intotdeauna piscurile inalte !!
invidia ii roade pe toti caci STEAUA E STEAUA SI TOTI CE3ILALTI DORITI SA O VEDETI LOVITA , CAZUTA

flo  •  10 mai 2008, 17:19

„CIPRIAN” – Becali a incercat si a reusit sa faca un joc psihologic foarte periculos, care a dat roade si a reusit sa-i demoralizeze putin pe CFR-isti. Eu zic , ca a fost sfatuit de anumiti oameni sa faca tot felul de declaratii, dar mai este si vina presei care l-a mediatizat excesiv deoarece dadea bine in ziare si mergea vanzarea – pana la urma si producerea si vanzarea de ziare este o afacere.
Becali este un om fara scrupule, dar nu e prost . nu degeaba si-a cladit o asemenea avere.
Oricum pot spune ca Becali intr-o perioada a reusit sa „revolutioneze” fotbalul romanesc, iar datorita vointei luyi de a face performanta si a lui copos au ajuns atatea echipe romanesti in Europa

Adi  •  10 mai 2008, 17:29

Federatia Româna de Fotbal îsi exprima pe aceasta cale ferma optiune de a nu participa în nici un fel la demersurile realizate de unele cotidiane românesti, vizând motivarea financiara a membrilor echipei nationale a Finlandei în perspectiva jocului de mâine, contra Cehiei, contând pentru ultima etapa a grupei 1, zona Europa, a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2006. Este de la sine înteles ca FRF, aidoma tuturor componentilor echipei noastre reprezentative si a iubitorilor fotbalului din tara noastra, doreste din toata inima ca jucatorii nordici sa izbuteasca un rezultat care sa ne califice la jocurile de ‘baraj’ pentru Mondialul de anul viitor. Numai ca, pe de alta parte, aceasta dorinta legitima nu are voie sa implice, si nici nu implica din partea noastra, încalcarea celor mai elementare norme de fair-play si de respect. În acest context, FRF dezavueaza actiunile jurnalistice, realizate cu precadere de cotidianul ‘Gazeta Sporturilor’, care arunca o noua pata asupra imaginii internationale a fotbalului nostru. Aceste actiuni sunt, orice s-ar spune, diferite de cele invocate de cotidianul amintit în editia sa de azi, 11 octombrie a.c., FRF delimitându-se de asemenea practici si reiterând faptul ca nu are nimic în comun cu evocatele demersuri. Multumim tuturor celor care sprijina cu buna credinta echipa noastra nationala, uram succes reprezentativei Finlandei si lansam acum, când a ramas o singura zi pâna la meciul Finlanda – Cehia, un apel la fair-play, implicit la renuntarea demararii unor actiuni periculoase pentru întregul fotbal românesc.

Adi  •  10 mai 2008, 17:31

“Ma simt frustrat!”
Lu 12 dec 2005 17:20:00 +0200
Deşi consideră că România nu beneficiază de condiţii demne de o naţională care să joace la mondiale, selecţionerul are regretul necalificării
la CM 2006.
Iulian ANGHEL,Prosport
Victor Piţurcă se află în perioada de hibernare. “Mă uit mult la casete, ca să nu mai repetăm vreo greşeală în viitoarele preliminarii”, a spus selecţionerul înainte de a face o analiză a ceea ce a însemnat anul care se termină pentru fotbalul românesc.
R. Ce v-a deranjat cel mai mult în acest an?
VP. Atmosfera încordată întreţinută de unii în jurul echipei naţionale. Oameni de fotbal, ba chiar preşedinţi au întărâtat galeria înaintea meciului cu Olanda ca să strige: “Demisia!”. Apoi unii antrenori au făcut nişte remarce vizavi de jucătorii convocaţi, care nu-şi aveau rostul. Vă spun sincer, m-a deranjat şi campania dusă împotriva lui Mircea Sandu.
R E presa de vină?
VP. În mare parte, da. La noi se fac scandaluri, care în ţările civilizate se făceau acum 25 de ani. De aceea nici nu vreau să apar toată ziua prin ziare sau pe la televizor. Fără teama de a greşi, afirm că o parte, ce-i drept mică, a necalificării a fost cauzată şi de presă.
R. De ce?
VP. La meciul Finlanda – Cehia ni s-a făcut un mare deserviciu, acela de a trimite o fată cu 10.000 de euro la federaţia finlandeză. Un gest în băşcălie făcut de Gazeta Sporturilor. Finlandezii s-au simţit foarte jigniţi, iar noi am fi fost la fel dacă ni se ofereau bani. La un astfel de nivel nu se fac asemenea lucruri. Practic, noi, românii, am fost făcuţi de râs de o iniţiativă fără sens, ca să nu-i spun altfel. În loc să-i lăsăm pe finlandezi să se concentreze, le-am distras atenţia cu astfel de tâmpenii.

sorin  •  10 mai 2008, 17:33

Dl. Becali nu este singurul vinovat de ceea ce se intampla! Aceste lucruri s-au intamplat intotdeauna, in diviziile inferioare fiind o jale mare! Dl. Becali a ajuns sa fie „erou popular”, un fel de haiduc sau un „jmecher”, smecherii placand romanilor; un om care „se descurca” si este impotriva a tot ce este ordine. Cel mai tare ma intristeaza felul in care jigneste oamenii care nu-i plac si faptul ca prin decalratiile sale recenta incita pur si simplu pe romani impotriva maghiarilor. CRED CA ACEST LUCRU AR TREBUI PENALIZAT INTR-UN FEL!

nike01  •  10 mai 2008, 17:35

de ce oare uni dintre cei care scriu aici arata faptele bune ale lui becali si nu cele rele in acelasi timp ? pe linga meritele pe care le are nea gigi are si defecte . imi pun o intrebare :

oare cei care doar il lauda pe becali nu sint tot acei care il asculta orbeste ? ia zis lui cfr echipa de unguri iar toata galeria asa ii numeste . in constitutie se spune ca toti sintem egali . asta include si ungurii . iar pe arsenal care in afara de walcot care nu e titular are numai straini nimeni nu ii numeste ca pe cfr mercenarii . asta e una din marile diferente dintre noi si restul lumii . cind o sa invatam sa ne respectamk adversarii atunci poate facem si noi o figura frumoasa in liga . sai respectam dar sa nu ne temem . ca azi noi mai mult ne temem . iar frica impune respect . da sa revenim la oile noastre . (fara legatura cu becali expresia asta ).nea gigi a avut performante . dar a si legalizat in campionat trei lucruri :
1. violenta verbala
2. spaga
3. blaturile .
a desfiintat acel moment 0 al fotbalului romanesc . tinem minte cu totii . pacat ca de vreo 4 ani se intimpla asta dar nimeni din federatie nu vede astea . banii sint ochiul dracului . asa ca pina la urma vina lui gigi este mult mai mica . adevaratii vinovatii sint altii . mircea sandu si mitica dragomir . ei sunt cei care pina la urma au acoperit totul . deci pe linga gigi si steaua care desi dinamovist recunosc ca e nevinovata , (singura vina e ca a incaput pe miinile cui nu trebuia )trebuie sa plateasca si capii fotbalului romanesc . iar daca sanctiunile ar fi ca in italia cu retrogradarii si suspendarii acesta va fi intradevar momentul 0 al fotbalului romanesc . iar pe linga cei enumeratii mai sunt doua personaje . goga si coman care trebuia sa comunice frf -ului si ligii faptele . dar exista un risc in fapta celor doi :
daca comunicau mitica si cu sandu cereau probe iar ei nu aveau de unde sa le dea si tot ei plateau ptr ca cei doi abia asteptau pe cineva sa puna la zid . si aveau doi iepuri dintr-o lovitura :
1. le aratau jucatorilor cine sint sefii
2. legalizau blaturile .
ca abia asteptau sa ne mai ia de prosti inca odata . parca nu ne ajunge cind ii auzim cum se lauda ca ei au facut un campionat curat dupa ce ei au fortat blaturile in meciurile clujului cu dinamo si rapid prin cazul bricheta sidelegarilor ciudate in cazul stelei .

nike01  •  10 mai 2008, 17:37

apropo miar pare rau de steaua sa ajunga in b .

Muppets  •  10 mai 2008, 17:47

La noi, a fi un „caracter puternic” ,a ajuns sinonim cu mitocania.
Fiecare esec al unui inalt functionar de stat, ar trebui sa fie urmat de o demisie de onoare, ceea ce n-am vazut la romani…din pacate.

alb albastru  •  10 mai 2008, 17:50

de cateva zile incerc sa obtin un pdv al gazetei despre motivarea finlandei ca sa bata cehia.daca ceea ce sustinea tolontan la realitatea este adevarat,atunci dv ziaristii de la gazeta ar trebui sa fiti colegi de celula cu becali.astept totusi un pdv de la dv

Radu  •  10 mai 2008, 17:57

Nu mai da domnule Tolontan atatea raspunsuri. Ne-am lamurit ce caracter ai.

catalin  •  10 mai 2008, 18:01

Tolo, indiferent de calitatile pe care le ai,( duci in spate Gazeta Sporturilor)stiu bine ca ramai acelasi imbecil notoriu ptr ineptiile pe care le publici! Cred ca nu te bazezi prea mult pe faptul, ca marea majoritate a cititorilor care te urmaresc si-si dau cu presupusul, sunt pe acelasi ton cu tine. Acestia sunt***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), de la tine am pretentii.

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 18:03

D-lor din FRF, mai catolici decat papa, va rog cititi aici: http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/real_madrid/es/desarrollo/1121876.html

Deci, Recreativo si Osasuna premiaza Realul pentru a juca pe bune cu Zaragoza. Concluzie: Real retrogradat in B si Calderon la puscarie. Fratilor, noi vrem in UCL un de se joaca pe zeci si sute de milioane de EURO si ne e frica de 1,7 milioane de euro. Problema e ca acesti bani se dau fara sa-i merite jucatorii. De banii astia ar trebui sa fie in stare sa faca macar un stop si un dribling ca lumea. Sportul fara bani a existat in Olimpia zeilor, imediat dupa ce a coborat de acolo in lumea muritorilor au aparut interesele materiale. Pana una alta vorbim de fotbal profesionist, adica pe bani. Joc bine iau bani, nu joc nu iau! dar in Romania totul e pervertit si suntem cu totii niste „sfinti” care suntem cu sufletele in Rai, dar cu buzunarele pline de ochi de draci.

zed  •  10 mai 2008, 18:03

Dupa CD-ul de miercuri cu Steaua-Barcelona din 7 mai 1986, gazeta sporturilor se va distribui luni impreuna cu alt CD avand pe el meciurile lui Dinamo cu 17Nentori, Knatspyrnulefag si Elfsborg.

cryas  •  10 mai 2008, 18:22

Omeni buni terminati cu ineptiile, Catalin raspunsul la intrebarea ta este foarte simplu, tinem cu ursul pentru ca toti ne indentificam cu el , pentru ca atat de buni suntem si atat de mult gandim, peste tot aud aceleasi intrebari , de ce sunt guvernantii corupti, de ce gigi becali ( un dobitoc notoriu dealtfel ) apare mai des la televizor chiar decat publicitatea , de ce politia fura, de ce justita pe langa ca e oarba e si retardata mintal , raspunsul e simplu si unic tot noi suntem si acolo ( nu sunt straini , nu sunt martieni , nu sunt maimute ) sunt tot ROMANI, pana cand nu vom intelege ca noi trebuie sa gandim altfel nu ave nici un drept sa asteptam de la oamenii alesi tot de noi sa fie mai buni.
Multumesc

kyfi  •  10 mai 2008, 18:22

Haideti sa fim seriosi o clipa:ce a facut Becali nu e cu nimic diferit de gestul banal pe care il face orice om cand se duce la frizer si lasa bacsis,sau lasa unui ospatar ciubuc pentru ca a fost servit ca la carte.Care e problema?Ce nu-i place DNA-ului in asta?Daca ar fi fost prins mituind arbitrul ca sa nu arbitreze corect sau ar fi platit jucatori de la CFR sa nu joace corect era altceva.A platit ca sa se joace corect…Ce ziceti de cina romantica a lui TRica cu doi jucatori de la U Cluj?Le-a platit cina Trica ca ei sa joace corect?Parca striga in gura mare ,,la puscarie cu ei””DAca se confirma asta ,atunci cum se numeste?,,DAnsez pentru tine” cumva?E prea cusuta cu ata alba toata tarasenia de la Cluj.Nu se poate compara cazul de la Cluj cu cel din Portugalia sau din Italia pentru simplul fapt ca aici nu s-au facut presiuni asupra arbitrilor,ca in cazul Boavistei si nici nu s-a trucat meciul(cel putin din partea lui Becali care a platit sa se joace corect).Ca Becali are bubele lui este incontestabil,dar nu in acest caz.Daca vom condamna oamenii pentru declaratiile lor,in nici un caz nu trebuie inceput de la oamenii de fotbal ci din cu totul alta parte.Sunt multi altii care de aproape 20 de ani ne mint si ne inseala,ne mituiesc si le dam mita si tot nu rezolva problemele pentru care sunt pusi acolo…asta e mai grav,stiti voi,,cum e turcul,asa si pistolul” gratie politicii orientalo-dambovitene.

mr  •  10 mai 2008, 18:22

tolo, fa dreptate pina la capat, bagati-o pe maria andries la puscari impreuna cu jiji!!! Arati ca sunteti liderii luptei anticoruptie!

adrian  •  10 mai 2008, 18:27

stiu ca sunte-ti un om ocupat dar tare as vrea sa imi si raspundeti daca eventual cititi cele ce urmeaza.Sunt neplacut surprins de ceea ce se intampla in mass media unguri sunt injurati pe toate sit-urile de sport unde se poate comenta cu ce sunt iei de vina nu inteleg ,probabil ca daca frf isi facea datoria dupa meciul de la bistrita de acum 2 ani nu se intampla asa ceva , nu aveam un retur asa cum ne-a obisnuit insusi marele becali in ultimii ani. vreau sa stiu daca fotbalisti care primesc sume de bani meritate sau nemeritate drept recompense declara aceste sume administratilor locale de unde apartin si platesc impozite pentru ele , daca patroni declara de unde au asemenea lichiditati ,sume absolut fabuloase pentru multi romani , si daca platesc impozite pentru ele,eu ca sa imi scot propriul salar de pe card platesc comision de la banca sau bancomatul de unde fac extragerea de numerar , bani munciti de mine nu vad de ce dl becali nu poate sa plateasca ca si mine daca este asa de inteligent.ce nu mai inteleg eu este pozitia mai marilor din frf si liga lui mitica pentru ce au acele comisii daca nu sunt in stare sa hotarasca despre aceasta situatie care de altfel nu este prima din campionat mai sunt si alte precedente chiar in perioada comunista , sau asteapta sa se antepronunte presedintele tarii dl Basescu sa il decoreze pe becali sau dl dragomir care este si parlamentar pentru dispretul pe care il are fata de lege si manifestat cu nonsalanta pe micile ecrane , cu ce drept acuza institutile statului care incearca sa isi faca datoria poate au dispensa de la presedintele tarii. mai am multe de spus dar ma opresc aici . cu respect de la un de la un prost care isi plateste taxele si impozitele sa aiba ce fura alti

gaga  •  10 mai 2008, 18:31

Ar trebui arestati impreuna cu Becali toti bolnavii din spitale, care daca nu scot banul nu se uita nici un doctor la ei.

arpad  •  10 mai 2008, 18:38

dci care este punctul tau de vedere in legatura cu: banii stransi de voi, cu Finlanda, cu premierea adversarelor ??????? ca punctul vostru de vedere in legatura cu „valiza” il stim. daca nu comunici cu cititorii, atunci de ce nu desfiintezi blogul? pana si tacerea este un raspuns …

Motzu  •  10 mai 2008, 18:51

Si Hitler „a facut lucruri bune”, Tolo. Nu doar jiji. Si, in acest caz, ce sa facem? Si Ceausescu si Stalin si Fidel, toti „au facut si lucruri bune”…

Brichetuta  •  10 mai 2008, 19:06

423. zed on 10 Mai, 2008 6:03 pm Dupa CD-ul de miercuri cu Steaua-Barcelona din 7 mai 1986, gazeta sporturilor se va distribui luni impreuna cu alt CD avand pe el meciurile lui Dinamo cu 17Nentori, Knatspyrnulefag si Elfsborg.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

a fost mielu bun de pasti?
Dinamo-steaua 41-34…asta conteaza!!!
Botev Plovdiv-steaua 5-0 asta umilinta

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 19:07

Hai ca nu ne trebuie prea multa lecitina… anul trecut ce a facut Dinamo in meciul cu CFR? A luat banii lui Jiji ca sa bata CFR-ul? Borcea, Badea, Rednic, Niculescu, Lobont & comp. ar trebui sa fie pe la DNA, mai ales ca anul trecut aceasta fapta era incriminata de regulamentele FRF. Daca Jiji vorbeste, iese taraboi mare! Si chiar asa, DNA de ce s-a dus pana in 2006, cand avea un exemplu mult ma fresh!

Radu  •  10 mai 2008, 19:17

DOMNULE TOLONTAN, V-A MAI TRECUT DIN SUPARAREA PRICINUITA DE CASTIGAREA CAMPIONATULUI DE CATRE CFR ? SINCER SUNT DEZAMAGIT DE PRESTATIA DV. IN CONDITIILE IN CARE VA STIAM UN GAZETAR ECHILIBRAT SI ECHIDISTANT. INSA IN ULTIMELE INTERVENTII PE POSTURILE TV V-ATI DOVEDIT A FI UN ADEVARAT FAN. AL CUI OARE?

Blogaru’ de serviciu  •  10 mai 2008, 19:40

Federatia Româna de Fotbal îsi exprima pe aceasta cale ferma optiune de a nu participa în nici un fel la demersurile realizate de unele cotidiane românesti, vizând motivarea financiara a membrilor echipei nationale a Finlandei în perspectiva jocului de mâine, contra Cehiei, contând pentru ultima etapa a grupei 1, zona Europa, a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2006. Este de la sine înteles ca FRF, aidoma tuturor componentilor echipei noastre reprezentative si a iubitorilor fotbalului din tara noastra, doreste din toata inima ca jucatorii nordici sa izbuteasca un rezultat care sa ne califice la jocurile de ‘baraj’ pentru Mondialul de anul viitor. Numai ca, pe de alta parte, aceasta dorinta legitima nu are voie sa implice, si nici nu implica din partea noastra, încalcarea celor mai elementare norme de fair-play si de respect. În acest context, FRF dezavueaza actiunile jurnalistice, realizate cu precadere de cotidianul ‘Gazeta Sporturilor’, care arunca o noua pata asupra imaginii internationale a fotbalului nostru. Aceste actiuni sunt, orice s-ar spune, diferite de cele invocate de cotidianul amintit în editia sa de azi, 11 octombrie a.c., FRF delimitându-se de asemenea practici si reiterând faptul ca nu are nimic în comun cu evocatele demersuri. Multumim tuturor celor care sprijina cu buna credinta echipa noastra nationala, uram succes reprezentativei Finlandei si lansam acum, când a ramas o singura zi pâna la meciul Finlanda – Cehia, un apel la fair-play, implicit la renuntarea demararii unor actiuni periculoase pentru întregul fotbal românesc.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Ma simt frustrat!”Lu 12 dec 2005 17:20:00 +0200
Deşi consideră că România nu beneficiază de condiţii demne de o naţională care să joace la mondiale, selecţionerul are regretul necalificării
la CM 2006.
Iulian ANGHEL
Victor Piţurcă se află în perioada de hibernare. “Mă uit mult la casete, ca să nu mai repetăm vreo greşeală în viitoarele preliminarii”, a spus selecţionerul înainte de a face o analiză a ceea ce a însemnat anul care se termină pentru fotbalul românesc. R. Ce v-a deranjat cel mai mult în acest an?
VP. Atmosfera încordată întreţinută de unii în jurul echipei naţionale. Oameni de fotbal, ba chiar preşedinţi au întărâtat galeria înaintea meciului cu Olanda ca să strige: “Demisia!”. Apoi unii antrenori au făcut nişte remarce vizavi de jucătorii convocaţi, care nu-şi aveau rostul. Vă spun sincer, m-a deranjat şi campania dusă împotriva lui Mircea Sandu.R E presa de vină?
VP. În mare parte, da. La noi se fac scandaluri, care în ţările civilizate se făceau acum 25 de ani. De aceea nici nu vreau să apar toată ziua prin ziare sau pe la televizor. Fără teama de a greşi, afirm că o parte, ce-i drept mică, a necalificării a fost cauzată şi de presă.R. De ce?
VP. La meciul Finlanda – Cehia ni s-a făcut un mare deserviciu, acela de a trimite o fată cu 10.000 de euro la federaţia finlandeză. Un gest în băşcălie făcut de Gazeta Sporturilor. Finlandezii s-au simţit foarte jigniţi, iar noi am fi fost la fel dacă ni se ofereau bani. La un astfel de nivel nu se fac asemenea lucruri. Practic, noi, românii, am fost făcuţi de râs de o iniţiativă fără sens, ca să nu-i spun altfel. În loc să-i lăsăm pe finlandezi să se concentreze, le-am distras atenţia cu astfel de tâmpenii.

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 19:46

Aceeiasi presa care-l considera acum un bun antrenor pe Piti atnci l-au facut praf si pentru ca nu marsa la „ideile” unora dintre ei… Jale mare in presa!

Sa nu uitam  •  10 mai 2008, 19:57

Acum vreo 2 ani parca, GSP a lansat o mare campanie de strangere de fonduri pentru premierea Finlandei la meciul cu Cehia.
Este acelasi lucru cu cel facut de Becali acum?
Merita intreaga echipa gsp sa intre la puscarie?

De ce nu isi pune nimeni intrebarea de ce s-a ajuns ca Becali sa dea bani pentru ca meciul sa se joace corect? Nu cumva erau prea multe indicii ale unui blat intre CFR si U Cluj?

Consens  •  10 mai 2008, 20:03

Steaua trebuie retrogradata iar lui Becali sa-i sparga rozeta pirnaiasii.

aldy  •  10 mai 2008, 20:20

Mai TOLONTANE ,cand ai strans bani pentru Finlanda ca sa-si apera corect sansele in meciul cu Cehia cum a fost??/
Noroc ca nu v-a ridicat DNA-ul…:)
Te faci ca uiti TOLONTANE…..

gb  •  10 mai 2008, 20:21

La emisiunea de la tv ai fost iarasi o***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)
Doar pentru ca a intrat in conflict cu cel caruia echipa ta de zgomote ii permite orice, desi e mult mai detestabil decat George Becali, nu inseamna ca Becali e si vinovat. Reaua voastra credinta, ce se expune obscen si nerusinat pe la posturile tv inchinate adevaratului tiran si in paginile publicatiilor inchinate Vantu-rilor lui, celui slavit de matale, ca si de gaganarul de la ez, se vadeste cu fiecare aparitie, intru lehamitea intregii opinii publice.

danciu_gol  •  10 mai 2008, 20:22

Becali se poarta exact ca tiganii fara buletin care nu se tem de nimic..singura diferenta este ca el are bani…pe de-o parte lumea se bucura ca face fapte bune cateodata dar asta nu e democratie,fura bani de la stat si ii da unor oameni aleator,functioneaza la fel ca loteria romana..Astea sunt lucruri anormale si sunt multi oameni ca el in Romania care fac doar ce ii taie capu de-asta suntem unde suntem..Asta a fost principala idee a lui Tolonton practic nici nu avea mare legatura cu fotbalul,asta asa pt ca s-au ofuscat multi ca-l ataca pe Becali.

kapa  •  10 mai 2008, 20:24

nea Tolo, ia notitze :

APARAREA BETON A LUI BECALI :
1. in cazul in care nimeni nu recunoaste nimic, ce mai raman ? decat eventual convorbiri telefonice, dar ele, singure nu sunt probe daca nu sunt coroborate si cu alte probe.
2. cazul cel mai defavorabil : sunt convorbiri telefonice si declaratii care spun ca banii trebuiau sa ajunga la U Cluj. Becali o sa spuna in instanta : “onorata instanta, am vrut sa ma dau mare, in realitate eu am o procura (ce mare scofala sa prezinte o procura antedatata din partea fundatiei x sau firmei y) , pe care v-o prezint in original si prin care sunt imputernicit (deci premierea e din partea unui tert) sa premiez pe U in caz de victorie ! sponsorizarile si premierile nu sunt interzise , asa ca LA REVEDERE ! “ . Pentru ca, daca are procura , asta inseamna ca raportul juridic nu este intre becali si U , ci intre fundatia x (firma y) si U, ceea ce este perfect legal !
COMENTARII pe marginea art din cod penal care reglementeza darea si primirea de mita :
cazul 1 : din pct de vedere juridic, e foarte greu, daca nu imposibil sa asimilezi jucatorii de fotbal si presedintii de cluburi cu functionarii publici.
cazul 2 : sa fortam lucrurile si sa admitem ca jucatorii de fotbal sunt asimilati functionarilor publici :
“Potrivit articolului 254 Codul Penal, functionarul care, direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea unui act PRIVITOR LA INDATORIRILE SALE DE SERVICIU comite infractiunea de luare de mita, iar fapta se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 12 ani si interzicerea unor drepturi.”
a) am subliniat intentionat “privitor la indatorilile de serviciu” ale functionarilor publici-fotbalistii : in contractul de munca al fotbalistilor NU e trecuta ca indatorire de serviciu VICTORIA , pt ca daca ar fi trecuta , fotbalistilor li s-ar desface f usor contractele de munca pt neindeplinirea indatoririlor de serviciu , in cazul in care nu ar obtine victorii ! ce tampit de fotbalist e acela care in contractul de munca ar accepta sa fie stipulata victoria obligatorie ca indatorire de serviciu .
b) deci daca am aratat ca victoria nu este indatorire de serviciu trecuta in contractul de munca, si jucatorul a primit bani pt victorie , inseamna ca nu e mita, pt ca mita e numai atunci cand se iau bani privitor la indatoriri de serviciu !
CONCLUZIE : mita nu e , e doar o promisiune de premiere a unui succes sportiv !
-daca nu ar fi asa , ar trebui arestati toti cei care premiaza sportivii care castiga, inclusiv becali , pt ca l-a premiat cu 10.000 euro pe diaconu cand a devenit campion mondial la box, acum cateva saptamani !
-Oricum daca instanta de judecata ar da o sentinta prin care intr-un joc sportiv e premiat cel care invinge ar fi caz UNIC IN LUME, RETINETI !
Celelalte aberatii, cum ca Becali trebuia sa declare banii, sa plateasca impozit pe ei , nu le mai comentez pt ca nu merita efortul, sunt puerile. Fac o singura observatie : cei care ar fi trebuit sa declare veniturile la fisc, sunt NUMAI fotbalistii care eventual ar fi fost premiati !
In rest e numai Show mediatic !
OBS : ROG DATI-MI UN SINGUR EXEMPLU DE PE TOT GLOBUL , CAND O INSTANTA DE JUDECATA PEDEPSESTE O PREMIERE SAU PROMISIUNE DE PREMIRE PENTRU O PERFORMANTA SPORTIVA.

iulian  •  10 mai 2008, 20:29

gsp=Gaozari-Spagari Profesionisti

cianar  •  10 mai 2008, 20:37

pt ca actiunea aceasta il vizeaza deocamdata doar pe becali. tocmai pe acela care nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca fotbalul romanesc este corupt. se aplica legea omertei. nu-ti ti-i gura, platesti.ca si acei antrenori, jucatori, oficiali care-si permit sa critice arbitrajele.prin urmare asistam la strangerea surubului. nu pt asanarea fotbalului, ci pt asigurarea linistii si acoperirea potlogariilor. trist e ca voi, jurnalistii, nu mai sunteti demult observatori si comentatori obiectivi ai fenomenului.din antipatie pt becali nu vreti decat pedepsirea lui. in rest, ceilalti isi vor vedea linistiti de matrapazlacuri ca si pana acum. n-ati sarit ca arsi niciodata la semnalele ca cfr cluj, rapid, dinamo sau poli timisoara, ca sa nu mai amintim de papa jean ar fi implicate in aranjamente asa cum ati facut in cazul stelei(care pana la tristul episod hagi chiar a confirmat si pe plan european ca merita sa fie in frunte). acum doua zile l-am auzit pe adi ilie declarand unui ziarist la tv ca steaua in acest an a fost tinta unui linsaj mediatic. ilie nu e un paranoic si nici nu se hazardeaza in declaratii gratuite. la remarcile gazetarului care ii amintea cum a fost ajutata echipa lui in retur, a raspuns cu calm si bun simt, aratand ca in aceleasi partide arbitrii au si gresit impotriva stelei, uneori flagrant. ascultandu-l, mi-am dat seama ca avea dreptate.si mi-am amintit cum in campionatul trecut, cand toti gazetarii ridicau dinamo in slavi pt rezultatele (uneori dubioase, dar despre asta nu sufla nimeni o vorba)obtinute,in confruntarile internationale s-a comportat lamentabil. ceea ce foarte probabil se va intampla si cu cfr.si atunci,chiar credeti ca fabricand un caz becali si eventual pedepsindu-l exemplar, fotbalul romanesc va deveni mai curat, mai uscat etc?si chiar facand din steaua tap ispasitor,va veni alta echipa care macar sa egaleze performantele acesteia din ultimii ani(repet, exceptand cazul hagi unde din nou, voi, ziaristii, ati dovedit din nou subiectivism si antipatie pt nea jiji, fara sa recunoasteti ca in fond avea dreptate.prin urmare, d-le tolontan,mai crede cineva ca in romania presa sportiva lupta cu adevarat impotriva coruptiei? nu, nici vorba. ea doar raspunde, ca toate mass-media, la comandamente politice.nu doar in ani electorali. permanent.cu respect, cianar

dutz  •  10 mai 2008, 21:14

tolontane da galeria lui dinamo nu a dat spaga jucatorilor care au marcat impotriva stelei?despre acest caz dna-ul nu spune nimic?parca orice ban neimpozitat spuneai ca e mita.sau poate cei de la cfr cluj au gasit o metoda mai buna de a recompensa dinamo prin galerie si poate cei 3500 erau de fapt 3,5 milioane de la cluj.cu flerul tau de ziarist investigheaza si acest aspect

Sorin H  •  10 mai 2008, 23:01

Ba musca de casa se vede ca nu ai fost in viata ta in padure. Tu ai vazut ursul doar in carti sau cel mult la Gradina Zoologica unde fac pariu ca iti era frica sa te apropii si la 10m. BA ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)SA STI SI TU UNA: URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI!!!!!!

Sorin H  •  10 mai 2008, 23:03

CEL MAI PROST ARTICOL !!!

URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!
URSUL NU ATACA DECAT DACA IL PROVOCI !!!

bla bla  •  11 mai 2008, 0:01

Opinia mea este ca e destul (nu 100% si e si de condamnat) de corect sa dai bani unei echipe sa joace corect, cinstit si sa se puna cat pot ei sa bata o alta echipa, pe teren.Deci pe teren se joaca, numai ca pentru bani te pui sa joci cu toata energia. Pana la urma, daca te rezumi doar la asta si nu avansezi la a plati un arbitru sau o echipa sa se dea la o parte, ce este asa grav? Incat sa compari cu coruperea arbitrului sau echipei in pricina sa se dea la o parte? In cazul acesta platesti sa se joace corect…Ce, putea deveni U Cluj chiar si pentru 1 milion euro de om Barcelona, Manutd? Bineinteles ca oricati bani ai da unei echipe nu poate juca mai mult decat stiu si pot ei.Doar sa-si dea energia pe teren…Alfel, e de condamnat Becali oricum, pentru ca face de mult timp „faze” si trebuie pedepsit grav ca altfel nu se opreste .Asa poate face si el o echipa buna sa nu se mai bazeze pe blatuiri.

bruzly  •  11 mai 2008, 0:35

Eu zic asa: in sezonul urmator sa i se dea titlul stelei de la inceput sa ia jiji trofeul sa si-l infiga in c.. si sa ne lase sa ne uitam la fotbal linistiti. E SINGURA SOLUTIE SA SCAPAM DE eL

Taranu’ nu asa de Vesel  •  11 mai 2008, 1:03

Pentru ca acest caz este penibil.Totul se face cu jumatate de masura.Cei care ar trebui sa prinda coruptii sunt si ei corupti, presa serveste si ea la cate un stapan.Pentru ca ursu asta intr-adevar nu ataca decat daca-l ataci.Dupa atata batjocura din partea celor de sus ne-am saturat sa reactionam „normal”(orice ar mai insemna si asta) la praf in ochi. De ce nu este Iliescu, Nastase sau oricare alt hot din parlament dupa gratii?Nici macar unul?
Si acuma voi ne scoateti ochii cu Jiji cand de fapt toti sunt niste blatuitori de la mic la mare.
Si care ar fi o reactie pozitiva in sprijinul normalitatii?Care normalitate Tolo?

tic  •  11 mai 2008, 9:12

Cei ce doresc retrogadarea Stelei, in frunte cu Iancu, doresc de fapt pastrarea privlegiilor de a aranja meciurile campionatului asa cum erau obisnuiti si acum sunt nemultumiti de faptul ca datorita premierii fotbalistilor de catre patronii altor echipe, n-o mai pot face. Pai ganditi-va, daca nu promitea Becali prime mari jucatorilor Bistritei pentru a juca corect cu CFR-ul, mai era nevoit Sabau sa bage juniorii in acel meci pentru a pierde meciul? Sau ce se intampla daca, dupa ce s-au inteles Iancu cu Stefan ca Poli sa piarda meciul de la Piatra Neamt, venea patronul Buzaului si promitea prime mari jucatorilor timisoreni pentru a juca corect? Nu cumva acestia, pentru bani, ar fi incurcat socotelile de blat ale patronului? De frica eventualelor stimulari externe (cu scopul de a juca corect pe teren), au ajuns conducatorii sa sa-i puna pe jucatori sa jure pe Biblie – atentie – nu pentru ca sa joace corect, ci ca nu vor lua bani! Moda stimularii jucatorilor pentru a da totul pe teren, promovata de Becali, i-a scos din minti pe conducatorii multor cluburi din Liga, care in felul asta nu-si mai pot controla echipele cum vor ei si implicit nu-si mai pot realiza aranjamentele asa cum erau obisnuiti. Astfel, Iancu, Porumboiu, Padureanu, Stefan si altii isi pierd puterea de a stabili ierarhiile finale iar rezultatele sunt uneori chiar dezastruase (vezi retrogradarea Ceahlaului). De asemenea, cea mai mare problema pentru acestia este si numarul prea mare de echipe ce au acum dreptul de a juca in cupele europene (teoretic pot fi vreo 8 echipe)la care, daca adaugam cele 4 retrogradate, face ca aria in care sa poata face manevre sa se restranga doar la vreo 6 echipe (si daca din astea scadem echipe gen Buzau, Mioveni, Craiova nu mai ramane aproape nimic). Va rog sa urmariti cu atentie ce se va intampla in urmatoarea editie a cupelor europene. Aceasta sleahta va face tot posibilul care depinde de ei pentru a micsora coeficientul UEFA – de ce oare cred ca Timisoara si Vasluiul vor iesi din primul tur cu cate doua infrangeri? Va propun sa meditati asupra acestui aspect si sa nu luam de buna ideea de moralitate pe care acesti indivizi o clameaza atunci cand infiereaza metodele lui Becali si cer retrogradarea Stelei. Adevarul e ca le-a stricat multe ploi cu aceste metode. Nu-l inghit nici eu pe Becali, dar nu cred ca avea alta solutie pentru a face ca niste fotbalisti indolenti, blazati si fara chef de nimic, nemotivati de care proprii conducatori – ba din contra, sa-si miste mai cu talent fundurile si picioarele lor de mari vedete locale pe terenul de joc, nu numai la barul de fite din centrul targului. Incercati sa judecati lucrurile mai adanc si cu capul vostru, nu mai luati de bune chiar toate lucrurile scrise de ziaristi, majoritatea dintre ei neavand nici o treaba cu meseria asta.

Adrian  •  11 mai 2008, 10:06

Catalin,
1. De ce arunci primul cu piatra? Citeste si tu postul lui alb-albastru (nr.453), apoi fa-ti un autodenunt la DNA, pentru ca fapta ta nu s-a prescris.
2. Nu intelegi ca toti vrem normalitate, dar nu cu incalcarea lgii de catre cei pusi sa o aplice? Actiunea DNA-ului se prezinta ca un abuz, cu mare bunavointa poate fi incadrat la prostie, desi toti realizeaza ca este vorba de o comanda politica.
3. In acest context, stiind cine a comandat manevra, recte B., nu inteleg de ce F., propiretar de trust si cel mai mare inamic al lui B., nu dezvaluie jocurile. De la tine, Cataline, nu am pretentia, pentru ca, asa cum am spus la punctul 1, ai comis-o si tu, iar acum te dai cavalerul dreptatii, calare pe cal alb, cu motorizare ecologica (ca sa nu superi pe absolut nimeni)> Cere-ti intai scuze, pentru ce ati facut la meciul cu Finlanda – Cehia, si apoi o sa te ascult, ca avand autoritatra morala de a exprima o opinie intr-o situatie pe care si tu ai trait-o, dar de care acum te caiesti.
Si, in final:”Abusus non tollit usum”. Afla cre spune acest principiu de drept, si apoi mai vorbim.

AlbAlbastru  •  11 mai 2008, 10:34

„Suporterii” stelisti care ii iau apararea lui Becali si care lasa mesaje care sa abata atentia de la CEA MAI MARE PROBLEMA a fotbalului romanesc adica troica Sandu-Dragomir-Becali, sa se duca in Bantustan si sa traiasca. Cu***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)i ca acestia nu mai vedem noi „o Romanie Europeana” cit e lumea. datorita unor asemenea dezechilibrati mintal avem tara pe care o avem. Stelistii s-au obisnuit cu hotia minciuna si falsul inca de cind au fost***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)in fotbal in anul 1947 si acum le este tare greu sa mai „lupte” fara sa apeleze la tilharii si la tot felul de jocuri de culise care sfideaza bunul simt si reprezinta o jignire si o palma pentru toata suflarea forbalistica SI NEfotbalistica din Romania.
Retrogradati aceasta rusine de echipa (care nici nu ar fi trebuit sa existe in PRIMUL rind) in div. „D” si bagati-l pe Becali la puscarie.

Comentează