Jos comunismul, hai România!

Aici eraţi! Vă căutam ca proştii în Piaţa Universităţii, la comemorarea lui 13-15 iunie, la vot, pe stadioanele din ţară, în metrou. Cînd colo, voi soseaţi la Zurich din toate zările Europei ca să-l vedeţi pe Mutu marcînd şi ratînd. Aţi venit din Tirolul italian, unde gătiţi în cabanele de schi, din Viena, din Munchen, din firmele de soft pariziene şi din livezile Spaniei.

vineri, 13 iunie 2008, 8:42

Aici eraţi! Vă căutam ca proştii în Piaţa Universităţii, la comemorarea lui 13-15 iunie, la vot, pe stadioanele din ţară, în metrou. Cînd colo, voi soseaţi la Zurich din toate zările Europei ca să-l vedeţi pe Mutu marcînd şi ratînd. Aţi venit din Tirolul italian, unde gătiţi în cabanele de schi, din Viena, din Munchen, din firmele de soft pariziene şi din livezile Spaniei.

ddd1.jpg

Aici eraţi, măi oameni buni! Acasă vă caută minerii şi voi bănănăiţi galben şi vesel prin cel mai snob oraş al lumii. Zeci de mii de români bucuroşi pe străzi, zeci de mii de români destinşi indiferent de rezultat, zeci de mii de români stînd la terase fără să se uite în buzunare după bani… Un tramvai curat şi o mare de români pe care-i credeam dispăruţi.

Aici eraţi! Fără voi în tribune, echipa n-ar fi jucat eroic. Iar felul în care păşiţi, cu steagul deasupra capului, ne dă senzaţia că veniţi înspre noi şi că o epocă s-a stins. Decembrie 1989, ianuarie 1990, 13-15 iunie, toate s-au dus, iar comunismul românesc a murit pe trotuarul şi pe gazonul galben de la Zurich. Jos comunismul, hai România! Ambele nu se poate.

Comentarii (299)Adaugă comentariu

galeria  •  14 iunie 2008, 1:05

Ce frumos !
As vrea acum sa fiu si mai aproape de ei ; sa fiu pe stadion si sa sparg urechile elvetienilor striging ” HAI ROMANIA !!!”

zein (Libanez)  •  14 iunie 2008, 1:08

Va multumesc tuturor jucatorilor, avem incredere in voi,ati jucati meciul vietii voastre,va multumesc inca o data ca ati fost eroi, toata echipa a fost buna,bateti onlanda pentru noi , pentru romani , sa ne claficam si sa mergem mai departe,HAI ROMANIAAAAAAAAAAAAA

Dan Dumitrescu  •  14 iunie 2008, 1:08

Rezultatul este echitabil.Daca jucam cu aceeasi determinare,ne calificam.Pana acum,jos toate palariile,pentru echipa si pentru public.

sfantu  •  14 iunie 2008, 1:11

BV si Radoi!!!

cavasachi  •  14 iunie 2008, 1:28

bv ma tolo….da-te-n fasole ca ai scris cel mai emotzionant articol despre o poza…esti bun

UN SUPORTER  •  14 iunie 2008, 1:31

DL.TOLONTAN va rog mult,sa nu criticati nationala si mai ales pe Mutu,daca nu era aceasta echipa stateam la tv toti si ne uitam la altii cum inscriu si rateaza,e echipa noastra,va rog sa fiti patriot,sa-i sustineti voi presa,ridicati-le moralul prin cuvinte frumoase venite din suflet..un suflet mandru de Nationala Romaniei!

vdtot  •  14 iunie 2008, 1:31

TOLO!
daca e sa fim corecti hai sA recunoastem ca DEOCAMDATA SUNTEM CAMPIONI EUROPENI LA INTONAREA IMNULUI SI LA GALERIE!plus ca nici la fotbal nu ne-am facut de ras.MUTU a ratat un penalty cat + 2 puncte. Baressi a ratat un penalty cat un titlu mondial.HAI ROMANIA!

George  •  14 iunie 2008, 1:47

Suporterii romani sunt fantastici la acest Euro, solidari intre ei si solidari cu echipa.Cred ca avem cea mai tare galerie de la Euro, la niciun alt meci nu se aude atata incurajere pentru o echipa cum se aude pentru Romania la meciurile noastre. E mai ceva ca atunci cand jucamin Romania. Pacat ca romanii sunt solidari doar la vizionare unui spectacol, asa cum este fotbalul. Mai greu solidaritate intre romani in alte probleme.

cupadefotbal.ro  •  14 iunie 2008, 1:58

SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN

unoltean  •  14 iunie 2008, 2:19

Tolo…articolul tau m-a emotionat..pt ca si eu sunt plecat din tara si iubesc Romania
…niciunde nu e mai greu sa fii mandru ca esti roman decat pe alte meleaguri …din pacate numai fotbalul ne aduce aproape de adevaratul nostru spirit…celalalt, din viata de zi cu zi este in moarte clinica!
Sper ca va fi si el resuscitat candva si vom redeveni ceea ce am fost odata…

radus69  •  14 iunie 2008, 2:22

bai fratilor eu va scriu din china , an auzit meciul la telefon cand vorbeam cu sotia si copii. nu mai blamati atat echipa Romaniei bucurati-va de ea . sa nu credeti ca sunt vr-un mahar care asculta meciul la telefon, nu sunt marinar si s-a intamplat sa ajung chiar in ziua meciului. asa ca hai main departe sa dea domnu sa facem egal si cu olanda . HAI ROMANIA

che  •  14 iunie 2008, 2:22

ce ai tontolane? ce comunisti, ce mineri? jos capitalismul,HAI ROMANIA

bob  •  14 iunie 2008, 2:27

hai romania

mm01dog  •  14 iunie 2008, 2:28

sa vezi tolo cat i-am incurajat noi cei din tara ca am ragusit cu totii, din pacate urletele noastre nu au ajuns pana acolo.oricum bravo lobby esti cerberul portii noastre (nu pleca de la DINAMO), bravo rat, radoi, bravo mutu si nu uita ca nu e un capat de linie si noi nu suntem suparati pe tine, bravo tuturor jucatorilor, bravo ROMANIA!!!imi vine sa plang ce meci frumos si cate ocazii si ce trairi am avut, era sa fac infarct…totusi sunt cam beat…si sa nu uiteolanda ca ea urmeaza

Costin  •  14 iunie 2008, 2:32

da, asa este, si sa nu uitam de Lenin care si-a schitat ideile despre comunism tocmai in Zurich, unde a fost student

idve  •  14 iunie 2008, 2:34

Buna ziua
Stiu ca nu o sa postati acest comment pt ca nu va este favorabil sau nu va canta in struna .. parerea mea ca mereu ati avut subiecte ieste din limita bunului simt si mereu atacati pers care nu trebuie mai ales pe Steaua .. aici nu e vb de Steaua ci de echipa nationala .. si cand ati adus vorba despre comunism cred ca ati stricat tot reportaju sau ce ati scris dumneavoastra aici..
Oricum eu cred ca domnia dumneavoastra e un comunism in sine cand se ia de Steaua si de persoanele de la acest club.
Oricum va doresc sa aveti cat mai mult reportaje reusite .
O zi buna

mm01dog  •  14 iunie 2008, 2:35

am uitat ceva…tuturor ratatilor care dau vina pe mutu sa ne beti bilele la ceilalti…penalty-urile nu se apara se rateaza, dar ma indoiesc ca voi ati fi facut mai bine si in fata lui buffon care il stia cat de cat pe mutu (asta e singura lui vina ca trebuia sa lase pe altu sa bata), dar noi romanii suntem fericiti si pt ce a insemnat meciul asta, atmosfera si altele nu ca voi looooserilor care vedeti doar partea rea

andrei  •  14 iunie 2008, 3:01

Bravo Adi!! Bravo Romania!! Capul sus si hai sa castigam cu Olanda!

hingherul  •  14 iunie 2008, 3:08

Zuerich pamant romanesc, daca ne calificam propun ca „Bahnhof strasse” sa se numeasca „Lipscani”

Nikoara.Com – what I Feel, what I Think » Today WE WILL SMASH the world champions  •  14 iunie 2008, 3:13

[…] Italy. Catalin Tolontan, from gsp made a great article in today about Romanian over the board: Jos comunismul, hai Romania! Bravo Catalin, I liked it a lot! […]

Iorga2creiere  •  14 iunie 2008, 3:18

Helou ..
I m very dissapointed because smb deleted my comment… If I had spoken smth very dirty, like others did, using ****, would you have posted it?
D l Tolontan incerca sa atraga atentia, ca un copil mic, si nu reuseste decat spunand si facand prostii, acolo unde i se permite … cum este in acest ziar, care are nevoie si de unul ca dumnealui, care sa agite apele … si sa atraga cititori, pusi pe scandal, binenteles. S a vazut asta cand a spus ca penalty ul nu era de fluierat… Sa te iei de mana cu arbitrul Tudor, care da galben romanilor in meci amical … Da ti demisia… antipaticule!

Iorga2creiere  •  14 iunie 2008, 3:22

Fotografia e insa foarte frumoasa si … galbena!

Silas  •  14 iunie 2008, 3:46

Bravo Tolo, super articol!

Traiasca democratia!
JOS COMUNISMUL!

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Student  •  14 iunie 2008, 5:05

ce meci, fratilor, sa-nnebunesc!! Am retrait ’94, minut cu minut.. inima saraca, cat un ochi de purice.. mi-am readus aminte ca poti tremura de frig si in mijlocul verii, ptiu, ca la 20 de ani! lol.. Va scriu din State, am fugit la lunch la 11:00 sa-i vad pe baieti si nu m-am mai intors pana la 2:00.. lol.. c-asa e la noi aici, pe coastele atlanticului, traim emotiile inaintea voastra, na!.. in timpul serviciului, de ti-o iau analizele si prognozele razna… pui mana pe taste la 8:00am si realizezi ca esti la numai 350 de minute de imn… ramai cu ochii pe tavan si canti si tu in minte „din saaaangee de romaaan, lalala”… trece Alison pe langa cub si se-ntreaba daca esti ok.. heiheii, de-ar sti ea ce-nseamna un meci la Europene, si ce meci, cu Italia, puuu.. se apropie 9:00, faci un bagel, dar iti cam ramane-n gat, ma-ntelegeti?… cum naiba il pune pe Petre, e nebun? ma oftica asta, imi vine sa-njur copios, l-as suna pe batranul Tudor, „fratele” meu dintotdeauna, dar s-ansurat si asta, are copil, sa nu-l prind cu nevasta-sa naibii.. intre 2 rapoarte, ma salveaza iar „alt+tab”.. 15000 de romani in tribune si alti pe-atat pe-afara.. invazia galbena in muntii elvetieni… ma gandesc ca totusi am fost tot timpul prieteni cu codrul, hmmm, makes sense! pielea se face iar ca de gaina… astia de la UEFA s-au gandit vreodata sa joace un EURO in US?? tot un fel de europeni si pe-aici, whatta heck! 10:00am, sa-mi trag un Vault, de incalzire.. la cate cafeina are in el, o sa-mi iau avant printre cuburi pe-aici.. baietii or fi intrat si ei la „inspectia” gazonului.. numai bine, incep si eu incalzirea cu ei… frate, nicio o productivitate azi, cred ca afectez shareholder value cu 0.0005%…. cu constiinta incarcata, ma avant serios intr-o convorbire, dar pe la jumate bag numai yes/no/maybe, poate se prinde si ala ca sunt ocupat… nu de alta, dar vad ca anunta astia ca italienii schimba juma de echipa.. porniti rau frate, au ganduri mari, schimba-si-arrrr… dintr-una-n-alta, se leaga si o conversatie profesionista cu James care crede ca stie soccer.. ma rog, omu’ macar se uita la meciuri, dar mai bine stick to football si quarterbackii aia.. la soccer e vorba de microb, paradigma neintalnita in us sports.. sincer, imi place ca tine cu romania, si vad ca-i spune si lui Dave.. hehe, ma simt ca si Cook, in mizerie, explorez si raspandesc romanismul in lume.. de v-am prinde noi iar ca la Pasadena, cand v-o bagat-o Dan pe gaurica de langa bara, n-ati mai fi voi asa vorbareti..lol ooops, ia uite ca e 10:50, la fix pt un mar, intaritor de efort… oare atacam mai mult azi, sau iar numai cu materialul ca lunea trecuta cu frantujii.. astia de la gazzetta delo sport vorbesc de meciul cu franta deja, au uitat de daci.. las’ ca le improspateaza memoria Mutulica.. chiar aduce putin cu decebal, daca-si pune ciupilica aia pe-o parte asa, simbolic…lol.. hai gata, nimic interesant nici pe uefa.com, ochelarii pe nas, si la meci, tati, ca ma dor salele de atata munca si degetele de atata alt+tab.. ajung la bar cu 20 de minute inainte, espn e prea tare, ne da meci de meci.. transpir si uit de analize… intra baietii… in tribune, plin de daci.. holy cowwww, ce paradox, e o mare galbena! nu se vede marea albastra, oricum mai albastra ca la constanta nu putea fi!lol canta imnu.. mi se opreste cartofu’n gat.. canta tot stadionul… inchid ochii, sunt pe ghencea?.. il aud pe chivu…………. si picaturile de sudoare se unesc cu altele de alt gen… e totusi numai un meci, la 15000km departare si totusi…e ceva cu galbenii astia care nu poate fi explicat

olteanu stelist  •  14 iunie 2008, 6:01

Doamne cate ar fi de spus! Sa multumim in primul rand baietilor si celor din staful de pregatire pentru modul exemplar in care s-au daruit. Sunt rautaciosi care apeleaza la statistici, gen posesia mingii, pentru a diminua valoarea jocului. Eu spun ca prin modul exemplar in care s-au daruit au facut sa se vorbeasca altfel despre Romania si daca nu vom sti sa exploatam acest moment favorabil va fi numai vina noastra. Nu zic sa acoperim mizeria, dar sa devenim tot mai multi responsabili pentru ce se intampla in patria noastra si atunci si strainii ne vor privi si primi astfel.TOATA GRATITUDINEA MEA PENTRU CEI DIN TEREN CA SI PENTRU CEI DIN TRIBUNA. DOMNULE TOLONTAN – MULTUMESC !

marius criste  •  14 iunie 2008, 6:05

fotorafia asta cu atata galben pe straziile zurich-ului ma face sa simt ca in sfarsit facem parte din europa

dumitru  •  14 iunie 2008, 7:09

Un articol care imi face pielea ca de gaina.Bravo Romania, bravo suporterilor care au sustinut echipa mai bine decat ar fi fost sustinuta pe orice stadion din Romania.

ardelean  •  14 iunie 2008, 7:10

doamne !tolo ma cutremur cand vad ce tolomac esti.spune-mi si mie ce are sula cu prefectura.un reportaj catre il face pana si pe vadim invidios.spune-mi si mie unde esti nascut

mosh Califar  •  14 iunie 2008, 7:10

Da, „comunismul” nu te lasa pe tine sa saltii niste mii de euroi de la dom „Felix” Voiculescu, corect.De asemenea comunismul e de vina pentru corleone, nsau sandu gigi si restul. Halal sa-ti fie, amesteci iar politica unde nu trebuie. Penibil.

pepeman  •  14 iunie 2008, 7:11

Coane, mi-ai mers la inima! E o „chestie” la fel de importanta ca si aproape-lesinul de epuizare al lui Mutu si chiar ca demodarea infierarii cu mandrie patriotica a „lasilor” care nu raman sa construiasca aici nu stiu ce.

mosh Califar  •  14 iunie 2008, 7:12

PS : In ’94 in Statele Unite eram comunisti inraiti, asa-i ? Fluturau secera si ciocanul suporterii in tribune ?

rapidb  •  14 iunie 2008, 7:37

Stop CENZURA mysport! Mi-au dezactivat contul si au sters stirea:
img402.imageshack.us/img402/6042/mysportcenzura2mg0.png (stergeti eventuale spatii din URL)

Daca imi permiteti un sfat, aveti mare grija la site-ul mysport, pt a utiliza interfata de administrare ai nevoie de un browser capabil sa execute javascript, de aici se deschid nenumarate riscuri de securitate!!!
D-le administrator al mysport, esti un stelist penibil si nimic mai mult… toata viata voastra ati trait din manipulari si dezinformari… ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Reactii dupa Italia – Romania 1-1 : Blog despre nimic :-)  •  14 iunie 2008, 7:56

[…] Jos comunismul, hai România! de Catalin Tolontan (am tremurat putin vazand poza ) […]

ioan plischi  •  14 iunie 2008, 7:58

mda… s-au dus toate – decembrie, mineriadele. a ramas iliescu, si-asta e mai trist decit orice altceva…

silviu ciocan  •  14 iunie 2008, 8:03

Fotbal pe piine

O veste cit se poate de proasta: Olanda va juca!

Printre glasurile celor entuziasmati de cele doua meciuri foarte bine jucate de sellectionata de fotbal a Romaniei sau poate a celor entuziasmati de perspectiva unei nesperate calificari in sferturi a inceput o susoteala, care ne tradeaza, in parte. Este vorba de susoteala blatului in meciul cu Olanda.
Fireste acest susotit ramine ceea ce este o soapta vulgara rostita cu un amestec de teama si speranta condimentata cu meschinaria celui slab ajuns sa faca jocurile celor mari. Desigur domnii care lanseaza ipoteza sint bine intentionati, ambaleaza acest blat intr-un ambalaj occidental. Ca si cum un meci aranjat de vestici ar fi calcul strategic nu o nenorocita facatura. Aura de meci strategic comandat de o forta mondiala ne susura in urechi si pe acesti domni nu mai poate sa-i acuze nimeni de aceasta aplecare spre blat, este o dorinta pentru Romania, oamenii nu sint egoisti!
Facem operatii aritmetice si ne frecam palmele uitind ca Olanda va juca, iar vestea buna este ca si echipa noastra o va face, iar eventuala victorie ne va califica, asa cum am obtinut cele doua puncte, adica pe merit.
Fara blat in meciul cu Olanda, hai Romania!

seba  •  14 iunie 2008, 8:05

what a game…mandru ca sunt roman

W.  •  14 iunie 2008, 8:21

tolontane, lautare, parca strigi darul la o nunta facuta din dragoste…
…ce are un anumit obiect cu prefectura?
Am avut 10.000 de nababi in tribuna, recunoscatori regimului post comunist pentru averile lor? Am avut 10.000 de ideologi anticomunisti, cumva, ca suporteri, scandind principii ale economiei de piata? Au fost cumva in tribumne 10.00 de membri de partid, liberali si taranisti? 10.000 de studenti?
Nu, am avut 10.000 de romani care, la un meci de fotbal, isi sustineau echipa. Nationala.
Crezi ca daca ar fi fost in tribune 10.000 de mineri, aia ar fi strigat mai putin sau ar fi strigat pro-iliescu (ii scriu si astuia numele fara majuscula, ca si tie)?
De ce***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) dai cu bita in balta de maniera asta si faci dintr-un eveniment sportiv (si national) prilej de discutii mici si sectare? Aduci prinos de recunostinta regimului care ti-a dat vila cu etaj? Stai linistit, la flexibilitatea ta ai fi fost bogat si sub ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) de iliescu…

Racul  •  14 iunie 2008, 8:33

Bravo Tolo! Mersi!

Hai România!

rsss  •  14 iunie 2008, 8:35

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

marius_cj  •  14 iunie 2008, 8:41

Tolontane esti falnic… esta e articol? esti remunerat dupa kilele de genialitate pe care le scoti… ca nr de cuvinte stai cam prost… mai ales ca paralela ta cu evenimentele din 13-15 iunie e cam desueta!
jalnic articol!
ma asteptam la la mult de la tine…

ALECU SANDU  •  14 iunie 2008, 9:02

TOLONTAN ,
BAGA SI VALIZA PE CARE O CARA PLATINI LA BERNA PENTRU JOC CORECT DUPA MODELUL FRF.
VORBESTE SA-I SCOATA PE CERI 6 MARCATIRI AI CELOR 7 GOLURI SI SA-I BAGE PE ALDE BABEL CARE NU SUNT MOTIVATI!
NE AJUTA PENTRU CA AU UITAT DE CONSTANTA SI DE MISTOCARIILE CU CARE I-AM GRATULAT DIN TARA CU CEL MAI BUN CAMPIONAT FRF.

kangaroo  •  14 iunie 2008, 9:04

Articolul e foarte bun, Tolontan ne vorbeste despre ce-ar fi vrut el (si nu numai el) sa devina romanii dupa revolutia din decembrie, ca sa fiu mai pe intelesul lumii care posteaza pe aici. Cu subtilitati in stilu-i caracteristic, ne vorbeste despre romanii care s-au adunat din toate colturile Europei la Zurich, cat de emblematici sunt ei pentru tara chiar daca sunt departe de ea. Acesti romani care au sustinut echipa nationala, au incurajat-o, au cantat impreuna si au dat dovada de comportament civilizat pe strazile si in orasele Elvetiei, ei sunt cei pe care i-am dorit dintotdeauna sa defineasca ROMANII in lume! Ei sunt cei cu care ne mandrim si daca cei de acasa le-ar putea urma exemplul atunci inseamna ca evenimentele petrecute in urma cu 18 ani nu au fost degeaba. Asta vrea sa spuna Tolontan in articol ! Nu e de condamnat faptul ca unii nu l-au inteles, oamenii sunt diferiti, au gradul de perceptie diferentiat de la individ la individ, nu inseamna ca suntem o natie de “stupid people” cum am fost numiti in acel moment al istoriei noastre daca va mai amintiti. Iar cuvintele “… ne da senzatia ca veniti inspre noi si o epoca s-a stins ” reflecta speranta ca cei de acasa se pot schimba urmandu-le exemplul celorlalti romani prezenti in Elvetia. Nu e greu daca stii citi printre randuri. Comunismul sau ce a mai ramas din el nu poate coexista cu acest suflu nou pe care l-a vazut el dar si noi prin imaginile transmise de posturile de televiziune. Toti cei de acolo au aratat o alta fata a Romaniei si a romanilor intregii Europe sau intregii lumi decat cea stiuta de acestia pana in prezent. O alta fata care ne face cinste tuturor si ne face sa exclamam cu mandrie oriunde am fi : ” Sunt Roman !” Bravo Tolontan, sper ca nu te superi ca mi-am permis sa “descifrez” randurile tale mai pe intelesul omului de rand. Imi doresc din tot sufletul sa invingem Olanda iar apoi sa sarbatorim in strada, civilizat si pasnic succesul nationalei, urmand exemplul celor care ne-au aratat in Elvetia ca se poate si asa! Multumesc, un roman de departe.

calin  •  14 iunie 2008, 9:13

Tolo, si tu traiesti cu stafia trecutului sub perna? Eu, ca un socialist, am putut striga „Hai, Romania!” fara sa ma uit in spate, peste umar… Poate doar sa imi amintesc de „democraticele” manifestatii din iunie, cand, student fiind, „democratii” participanti din PU mi/au umplut camasa de flegme pentru ca nu gandeam ca ei… Si strigam si atunci „Hai, Romania!” fara teama de comunism. Libertatea de gandire inseamna in primul rand sa te eliberezi de stafii, prietene. Incearca si apoi mai discutam!

Calin M

Jan  •  14 iunie 2008, 9:15

Care „comunism” ? Aloo, Tolontane, comunismul a cazut in 1989, potriveste-ti calendarul, suntem in 2008. Iar oamenii acestia, romanii, au fugit de bun ce e capitalismul, rahatul asta de capitalism romanesc.

Ciprian  •  14 iunie 2008, 9:23

Intr-adevar e primul turneu final la care ne batem de la egal cu adversarii. Inante plecam cu dezavantajul de a nu avea in tribuna decat un palculet de romani. Tin minte si acum cum ne entuziasmam cand vedea un grupulet de 200 de romani prin tribune. Tricolorii parca jucau tot timpul in deplasare indiferent de numele adversarului. Ajunsesem la un complex din punctul acesta de vedere.
Acum s-a auzit insa mai clar ca niciodata imnul Romaniei la un turneu final. „Pe ei, pe ei, pe mama lor!” de asemenea.

ovidiu  •  14 iunie 2008, 9:26

D-le Catalin Tolontan, v-am ascultat si azinoapte, dupa meci, vorbind despre suporterii romini de acolo si din piata constitutiei (un fel de reflexie a celorlalti). AI SESIZAT EXTRAORDINAR IMPORTANTA EVENIMENTULUI EURO 2008, DIN ACEST PUNCT DE VEDERE, al iesirii din mentalitatea, atitudinea „omului nou”. Nu poate, ci sigur, acesta este revelatia momentului Euro 2008, sportul e pe 2, e ocazia, mijlocul prin care am aratat cum ne doream in 1989.

Cristinag  •  14 iunie 2008, 9:27

ROMANIA si iar ROMANIA !

Doamnelor si Domnilor ,

Asadar : ROMANIA a invadat orasul elevetian, a curs spre stadion si a invadat …ziarele din Europa facand 2 puncte in fata Campioanei Mondiale si a Vice….!
Credea cineva asta in momentul tragerii la sorti ?
Stim cu totii ca Fotbalul este …asa…ca mingea este rotunda si ca ….uneori se mai si rateaza …dar dincolo de toate acestea ROMANII din Teren si ROMANII din Tribuna au avut nevoie de aceste 2 puncte pentru a DEMONSTRA EUROPEI ca suntem EGALI !
Nu suntem aceia de sub poduri si de la semafoarele europene, nu suntem aceia care dormim in corturi si cersim centi…..SUNTEM ACESTIA ce PUTEM trimite acasa ITALIA SI FRANTA !!!!!!!!!!!!!!!!

Si cred ca asta este TOT CE CONTEAZA !

Asadar lasati la o parte orgoliile de stelisti, rapidisti, dinamovisti,…..sau simpli „gica contra” …si MARTI cantati impreuna cu cei din teren si din tribune : „Desteapta-te Romane !” si rugati-va lui Dumnezeu sa fie alaturi de noi si sa putem spune la finalul partidei : EUROPA Atentie : VINE ECHIPA ROMANIEI !

BRAVO tuturor jucatorilor! Capul sus ADY -se intampla si asa !Se pierd batalii si se castiga razboaie !
Razboiul nostru poate fi castigat Marti seara!

Asadar – HAI ROMANIA si SUNTEM MANDRI ca suntem Romani dintotdeauna si oriunde ne-am afla!

Hai Romania si SUCCES !

jack sparrow  •  14 iunie 2008, 9:31

aici erati ? voi care faceti sa creasca pib-ul fara ca politicienii sa-si dea seama de ce ! voi care ati facut revolutia si stiti ce vreti de nu ramaneti in romanica ! voi care fugiti de sintagma ” noi ne facem ca mUncim ei se fac ca ne plateesc ” ! D-AIA E FRUMOS IN ROMANIA PT CA SUNT VREO 4 MILIOANE DE P-AFARA CARE POT FACE ORICAND UN STADION PLIN !

ADrian  •  14 iunie 2008, 9:33

M-a emotionat tare mult articolul tau, gandindu-ma la ce s-a intamplat acum 18 ani cu minerii din Bucuresti si gandindu-ma la cat de eroic au luptat jucatorii nostri sustinuti de miile de suportori.

un_ultras  •  14 iunie 2008, 9:36

Civilizati suporterii romani. Dar de ce nimeni nu vorbeste de coreografia suporterilor romani cu Dragomir la puscarie! nu stiu sa postez poza,daca tolontan e interesat de poza sa o ceara

Comentează